Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7622

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Számomra a Youthanasia albumig léteztek. Épp ma este hallgattam ezeket, délelőtt meg Marty egyik szólóalbumát.
Azt viszont nagyon utálom, hogy jó néhány albumukat kiadták újrakeverve, apró változtatásokkal, amik nekem itt-ott elég bazárira sikerültek. Nem tudom miért volt erre szükség, talán, hogy a régi tagoknak már ne kelljen tejelni?
Az új gitáros (Chris Broderick) Marty játékához képest nekem csak egy agyonképzett tekerőgépnek tűnik.

Ez sajnos így van!
Számomra a Rust In Peace az egyszeri és megismételhetetlen a többi albumot nem is nagyon tartom számon...
(Ezért nem is linkeltem egyéb korszakból származó anyagokat.)  
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Dave Mustaine[/size]

Számomra a Youthanasia albumig léteztek. Épp ma este hallgattam ezeket, délelőtt meg Marty egyik szólóalbumát.
Azt viszont nagyon utálom, hogy jó néhány albumukat kiadták újrakeverve, apró változtatásokkal, amik nekem itt-ott elég bazárira sikerültek. Nem tudom miért volt erre szükség, talán, hogy a régi tagoknak már ne kelljen tejelni?
Az új gitáros (Chris Broderick) Marty játékához képest nekem csak egy agyonképzett tekerőgépnek tűnik.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

a NAGY öregnek!!   ;peace; 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Dave Mustaine

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

autót beszámítasz ??

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

PBVI-X, Cu-X V és Aurora HC a háttérben diszkréten megbúvó Aura Ref. kábelekkel tökéletes szinergiában...
autót beszámítasz ??

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

PBVI-X, Cu-X V és Aurora HC a háttérben diszkréten megbúvó Aura Ref. kábelekkel tökéletes szinergiában...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Victor Wooten

http://www.victorwooten.com/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Egy kedves ValhallA felhasználó, Peter Hubacek, DIY, alumínium-POM(műszaki műanyag), "Black Tower" fantázianevű futóműve.

Gratulálok Peter!   

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 282

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Kobak »

A képen nem egy jól menő víz-gáz-fűtésszerelő vállalkozás havi teflonszalag(Szőrszálhasogatást megelőzendő, nem Teflon, hanem PTFE, vagyis: polytetrafluoroethylene.) készlete látható, hanem egyetlen 1.5m hosszúságú Aurora HC tápkábel elkészítéséhez szükséges mennyiség!
Én épületgépész vagyok, igaz nem szerelő, hanem mérnök, de mivel kivitelezünk is, így látom, hogy mennyi fogy pl "teflon" szalagból. Ennyiből jó néhány házat meg lehet csinálni...Nem tudom Ákos hova tekeri ezeket, de ez nagyon durva mennyiség. Ha 12 métert veszünk 1 tekercsnek, azt felszorozzuk 30 tekerccsel 360 m. Csak hogy érzékeltessem mennyire sok ez, mondjuk egy 1/2"-os kötésnél általában 4-5 fordulatnyi szalagot használnak a szerelők, ezt visszaszámolva ez a mennyiség 1440 1/2"-os kötés elkészítéséhez elegendő. Egyszóval le a kalappal.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Csatlakozom.
Jobb "ki sem próbálni", mert utána elég savanyú visszakötni a régit.
Csak gratulálni tudok hozzá.

Köszönöm a rendezőnek, családnak, barátoknak és a vagdalóknak!      

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 725
Kapcsolat:

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: pj- »

Bajnokpityu fórumtárs jóvoltából sikerült saját rendszeremben meghallgatni az Aura sorozat digitális kábelét. Első ránézés alapján inkább Anakondának neveztem volna , csak együttes erővel tudtuk bebirkózni a helyére a 2m-es verziót. A hangja pedig valami csoda, savanyú képpel adtam vissza...

Csatlakozom.
Jobb "ki sem próbálni", mert utána elég savanyú visszakötni a régit.
Csak gratulálni tudok hozzá.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Nem az én jóvoltamból, hiszem nálam is csak kölcsönben van. De sajnos nehéz lesz nélküle zenét hallgatni...
Azon gondolkodtam, nem-e lehetne-e észrevétlenül lenyisszantani belőle

Egy 80-90 cm engem is érdekelne ha már elkezded vagdosni!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Bajnokpityu fórumtárs jóvoltából sikerült saját rendszeremben meghallgatni az Aura sorozat digitális kábelét. Első ránézés alapján inkább Anakondának neveztem volna , csak együttes erővel tudtuk bebirkózni a helyére a 2m-es verziót. A hangja pedig valami csoda, savanyú képpel adtam vissza...

Nem az én jóvoltamból, hiszem nálam is csak kölcsönben van. De sajnos nehéz lesz nélküle zenét hallgatni...
Azon gondolkodtam, nem-e lehetne-e észrevétlenül lenyisszantani belőle

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 870

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Here's this year's Gramophone Award-winner in the Chamber category, Bartok violin sonatas from Barnabás Kelemen and Zoltán Kocsis on Hungaroton.  
Elég ütősre sikeredett ez a sorozat! (egyenlőre cseleszták nélkül     )

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

A képen nem egy jól menő víz-gáz-fűtésszerelő vállalkozás havi teflonszalag(Szőrszálhasogatást megelőzendő, nem Teflon, hanem PTFE, vagyis: polytetrafluoroethylene.) készlete látható, hanem egyetlen 1.5m hosszúságú Aurora HC tápkábel elkészítéséhez szükséges mennyiség!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Nagyon köszönöm!
Eszméletlen klassz!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Szerencsére számomra már halott és nem sírom vissza...
Én soha nem tartottam "hifisztikailag" életképes formátumnak(Már akkor sem, amikor még a Nakamichi Dragon előtt hajlongott a világ!), mégis helyénvalónak éreztem megemlékezni róla!
A magnós éra derekán átálltam a szintén ezer sebből vérző AFM technikára(Később DAT-ra.), ami ugyan szűkösebb frekvenciatartománnyal rendelkezett, viszont cserébe legalább nem zajongott.
Kicsit olyan nekem a CC technika, mint a Modern Talking, vagyis az ellenségemnek sem kívánnám, viszont Dieter Bohlen visongásba torkolló "énekhangja" véleményformálásra késztet!

Az analóg cuccoknak is volt, (van) egyféle varázsa, hang és képrögzítési technika területén egyaránt. Sokan még ma is filmre forgatnak, pedig jócskán megnöveli a produkció előállítási költségeit, illetve sokkal kényelmetlenebb is egyben.
Hozzátéve, hogy ma már olyan színkezelő, edit szoftverek állnak rendelkezésre, amelyek tökéletesen emulálják az egykori nyersanyagok sajátosságait, sok esetben még a szakértő szemet is megtévesztve.
(J. J. Abrams, pl. a legújabb Star Trek mozit filmre forgatta. Szintén filmre forgatják a Walking Dead sorozatot, amit később írnak át digitálisra.)

A CC formátum még a létező legjobb készülékek segítségével(Tandberg, Nakamichi, stb.) sem volt képes megközelíteni egy 76,2cm/s sebességű 1"-os mesterszalagok minőségét. Persze nem is ezért készült! Egy konzumer formátum volt, se több, se kevesebb!
Sok zenebarátnak, sajnos fogalma sincs, hogy mire képes az analóg stúdiótechnika... (Komolyabb kiállításokon érdemes belefülelni egy csúcs lemezjátszó, agyonmasterelt legeslegjobbnyomású 634.5g-os japán vinyl vs analóg mesterszalag párbajba.)

Manapság egyenesen elképzelhetetlen dolognak tűnik, hogyan lehetett egykoron kompozit analóg technika segítségével lineárisan editálni, feliratozni, mindezt úgy, hogy minden munkafázisban generációs romlással kellett számolnunk.
Szintén elképzelhetetlennek tűnik, hogyan tudtam kivárni a Sinclair ZX spectrum 8-10perces töltési idejét C kazettáról, vagy a Commodore Amiga 880k DD-s Floppy lemezeinek folyamatos cserélgetéseit a kezdetleges "Talk to" típusú kalandjátékoknál.
Akkor és ott ezek az eszközök a virtuális valóságot jelentették!

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ötven esztendős a compact kazetta!

http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_Cassette

Szerencsére számomra már halott és nem sírom vissza...

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 890

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Köszönöm a választ Uraim.

Sajnos igaza van Gábornak...
A DIN csatlakozó méretbeli korlátai teszik kivitelezhetetlenné az összekötőt.

Sajnos még a jóval nagyobb szabadságot nyújtó, minőségi XLR csatlakozók sem képesek átalakítás nélkül befogadni 14-15mm-től nagyobb átmérőt.
Itt most a piacon fellelhető széria típusokra gondolok, mert természetesen a komolyabb cégek a csatlakozókat is maguk gyártják, vagy gyártatják kisebb tételben saját specifikációk szerint.
(Argento, Bocchino, Stage III, Stealth)

DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research-RR

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”