Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7623

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

happybday.gif "75 éves lett Eric Clapton, a világ egyik leghíresebb gitárosa." happybday.gif

youtu.be/sQ5idZHWVn4

youtu.be/uWU-vZRpBnk
Csatolmányok
ec.jpg
ec.jpg (40.69 KiB) Megtekintve 4742 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Sajnos igaznak bizonyultak a pár hete álhírnek bélyegzett értesülések, Chrudinák Alajos újságíró a népszerű Panoráma egykori műsorvezetője, főszerkesztője, a televíziózás legendás alakjának haláláról... sad.gif

Tisztelem személyét, amely a pártállami időkben, majd később a puha diktatúra időszakában is képes volt kiemelkedőt, objektív, nemzetközileg is elismert, külpolitikai újságírást és televíziózást produkálni!
Elévülhetetlen érdemei, megkérdőjelezhetetlen szakmai kvalitásain kívül a rendszerváltó érában a külföldre szakadt magyarság, államhatárok felett átívelő összetartozásának erősítése!

Ma lenne 83 esztendős... Nyugodjék békében!

youtu.be/Jk_ko6pr_UU

https://mediaklikk.hu/video/magyar-szem ... LmFnfxpbZA
Csatolmányok
1111.jpg
1111.jpg (108.53 KiB) Megtekintve 4826 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Néhány hete kapta meg az új Marantz SR6014 házimozi erősítőm az AgPt-RXF ezüst/platina tápkábelt. Röviden összefoglalva a rendszer hangja jobb lett, hozta azt a bizonyos pluszt.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 517

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Egy jó kis kábelelméleti cikk:

https://audioworld.blog.hu/2020/03/16/kabel_mizeria
Usher - Valhalla - Emotiva

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Mint tudott hogy ez a kábel mögött nincs gyár, mérnökcsapat, vegyészek, ötvösök, kovácsok, fémmegmunkálok, varázslók, ráolvasok meg mit tudom én még kik csak 1 személy akinek ezt köszönhető. Ráadásul az élet más területéről jött! Képes volt ilyen kábelt készíteni!Le a kalappal Ákos előtt aki nagyon sok évet áldozott mire eljutott erre a szintre és nincs megállás nála mert e kábel fölött is van pár darab ami ettől jobb!
Köszönöm a kedves szavakat!
Az, hogy teljesen magamtól jutottam el a jelenlegi szintre az nem teljesen igaz, mivel rengeteg elméleti és gyakorlati szakember segítette(segíti) a munkámat így vagy úgy… ("Gyár, ötvösök és vegyészek" konkrétan állnak rajtam kívül a kábeleim mögött! Graphene többek között a műhelyemben nem állítható elő.)
Szó szerint ötvözeteket, aranyat, platinát értek a tanácsaik! :)
Az legnagyobb érdemem talán az, hogy ész nélkül lapátoltam bele minden anyagi és egyéb forrásomat a anyagok legyártásába, végtelen próbálgatásba, teóriák leellenőrzésébe(Nevezzük fejlesztésnek ha már minden egyszeri kábelfonó mester megengedi ezt a költői túlzást magának.) amelyek a kezdeti időkben nem igazolták a temérdek befektetett energiát és áldozatot.
Fejlesztésnek, kizárólag a tudatos, referencia láncon visszaellenőrizhető módosításokat hívom!
A kezdeti időket nagyon megnehezítette, hogy nem rendelkeztem megfelelő minőségű kontroll készülékekkel és maximális ellenszélben dolgoztam.
Sajnos a High End készülékek legjava nem igazán alkalmas kábelek fejlesztéséhez, teszteléshez, mert hazudnak.
Ugyan kellemesen, hosszan hallgathatóan szólnak de színezett a megszólalásuk.
Klasszis kontroll készülékek megléte nélkül a kábel „fejlesztés” egyszerű vakrepülés, találgatás!
Olcsó láncokban szinte bármilyen minőségű kábel jól, kielégítően működhet a lánc hibáit kompenzálva, kellemesebb színezetet nyújtva adott rendszeren…
Az én kábeleim erre alkalmatlanok, már a belépő típusok sem képesek kompenzálni a keresztváltó anomáliákat, visszapofozni azokat jótékony ködpaplanba!
Referencia láncokba kötve minden itt taglalt dolog azonnal kristálytisztán hallható és értelmet nyer!
A High-End Audio-ba, kábelezősdit játszani mindenki az „élet más területéről” jön. Szerintem nincs erre kiképzett személy, kábelkészítő iskola. Semmit nem számít, hogy kinek mi az előképzettsége.
Talán még annyi, hogy nem árt ha a kiváló hallás mellé, jó ízlés és a témával kapcsolatosan némi alázat is társul.
A sikeresség nagyban attól függ, hogy az ember mennyire elhivatott, illetve mennyit hajlandó áldozni az adott dologra. Magyarán ugyan az a helyzet, mint az élet egyéb más területein, mivel az eredmények eléréséhez mindig lemondásokon, kompromisszumokon át vezet az út...

Más!
Egy privát levelezésem részletét is megosztanám, ami szerintem a témával most ismerkedőknek hasznos lehet.:

Azt tanácsolom minden kezdő hifistának, hogy mielőtt nekikezdene önfejből, tapasztalat nélkül rendszert építeni, kérdezzen meg kereskedőket, akik napi szinten foglalkoznak rendszer építéssel, hogy mit ajánlanak adott árszínvonalon. Nekik megfelelő tapasztalatuk van egy adott ügyfél igényeinek felmérésére akár pár mondatból, ezáltal egy optimális rendszer megépítésé számukra rutin feladat.
A kereskedő akár még olcsóbb készülékekből is komolyabb, életképes láncot képes varázsolni, mintha találomra elkezdenénk tudás, tapasztalat nélkül összevásárolni mindenféle, akár drágább készülékeket az aktuálisan hirdetett leosztásból.
Nem minden kereskedőnek saját maga felé hajlik a keze és bizony nagyon érdemes meghallgatni őket, mert súlyos pénzeket spórolhatunk meg általuk.
Speciel én több olyan kereskedőt ismerek akik olyan készülékekről, kábelről is nagyon jó véleménnyel vannak amit nem is forgalmaznak. Mivel nekik is van(Lehet!) magánvéleményük és többségük ezt meg is osztja veletek ha kérdezitek.
Gyártókból is vannak olyanok a hazai piacon is, akik teljes láncokban gondolkodnak, így őket is érdemes megkeresni.
Sokszor visszahallom, hogy úgy kompletten, mindenféle megtapasztalás, megfelelő rendszer nélkül sz@rozzák a kábeleimet, vagy egyes kereskedőket úgy szapulnak, hogy nem is ismerik a kínálatukat vagy személyüket.
Az ilyen emberek gondolkodjanak már el egy pillanatra mielőtt nagyon belemelegednének a sz@rozásba...
Még ha valóban félpénzes idióták is lennénk, akkor is többet láttunk, tapasztaltunk egy átlag netes „mindent is tudó”, billentyűzet huszárnál, mivel legtöbbünk húsz-harminc éve, méghozzá napi szinten az adott témával foglalkozik!
Csatolmányok
112233.jpg
112233.jpg (60.43 KiB) Megtekintve 4732 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ValhallA 2020.03.22., vas. 11:08-kor.

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Jó napot mindenkinek!

Ákos jóvoltából nálam van egy Aura 2V3 rca kábel már pár hete meghallgatáson.
IMG_20200320_092452.jpg
IMG_20200320_092452.jpg (7.89 MiB) Megtekintve 4629 alkalommal
Ez itt.
Több helyen több rendszerben is be lett kötve.
A legtöbb helyen nagyon komolyan szerepelt.
Volt ahol megmutatta a rendszer hibáit, de ott is hozta azt az alap karakterét amit tud.
Tegna lehetőségem volt egy komoly rendszerbe bekötve is meghallgatni!
IMG_20200320_115942.jpg
IMG_20200320_115942.jpg (4.01 MiB) Megtekintve 4626 alkalommal
Moon elektronikák Megico M2 hangfalak.
Ez a rendszer már az a kategória ahol nem lehet mellé beszélni mert kíméletlenül megmutat mindent.
Én is rájöttem hogy a Megico hangfalak milyért kerül annyiba amennyi!
Már szépen bemelegedet a rendszer kB 2 óra zene hallgatás után került be az Aura kábel az előfok elé. Szépen a megszokott jól ismert zeneszámok kerültek újra élő.Összesen 3-án voltunk. Ahogy ment egyik geneszám a másik után mindegy hogy milyen stílusú volt az kerek egész produkciót tárt elénk. Nem sorolom fel már azokat a jelzőket a hallottakra amit már sokszor leirtak.
A kereskedő is hallgadta, de nem talált fogást a hangjában, kerek egész produkciót hallott.
Én meg azon gondolkodtam utána otthon hogy egy ilyen rendszerben ami alsó hangon is egy újabb építésű családi ház ára ebben tökéletesen helyt állt hangilag mi minden kellett.
Mint tudott hogy ez a kábel mögött nincs gyár, mérnökcsapat, vegyészek, ötvösök, kovácsok, fémmegmunkálok, varázslók, ráolvasok meg mit tudom én még kik csak 1 személy akinek ezt köszönhető. Ráadásul az élet más területéről jött! Képes volt ilyen kábelt készíteni!Le a kalappal Ákos előtt aki nagyon sok évet áldozott mire eljutott erre a szintre és nincs megállás nála mert e kábel fölött is van pár darab ami ettől jobb!

Kicsit hosszúra sikeredett ez a kábel bemutatása, de itt egy ember teljesítményét kellett bemutatni!
Köszönet Ákosnak a kábelt!
Köszönöm a lehetőséget a kereskedőnek is hogy beengedte a rendszerbe a kábelt!

Kellemes zenehallgatos hétvégét kívánok Nektek!

Hifimad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Hifimad »

Üdv Mindenkinek!

Beléptem én is a Valhalla tulajdonosok táborába MPeti fórumtárs segítségével. Egy Ákos által készített elosztót vásároltam Töle tápkábellel együtt tegnap. Köszönet érte! 36_1_11.gif

Ma este tudtam rá idöt szakítani, hogy beüzemeljem és nagyon örülök, hogy megtettem. A rendszerem hangja jóval élvezhetöbb lett vele. Az apró részletekre nem kell annyira koncentrálnom, sokkal könnyebben és egyértelmübben hallhatók, egy picit mintha hangosabb is lenne így. A mélyek is megerösödtek, mégsem nyomják el a többi frekvenciatartományt, kiegyenlítettnek nevezném a megszólalást. Eddig sem szólt rosszul a cucc, de sikerült erre még egy lapáttal rátenni.

Egyáltalán nem bántam meg a vásárlást, pedig sok idöt még nem tudtam eltölteni az új összeállítással. Nincs kedvem felkelni a zenehallgató szófámról.

Köszönöm MPetinek és Ákosnak, hogy ezt megtapasztalhattam! bravo.gif

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Akit érdekel a második generációs Draco Reference XLR és tápkábel (re)produkciója, meghallgatható Bécó barátomnál egy igazán kivételes minőségű láncon az Allegro Audio-ban pár hétig!

https://www.allegroaudio.hu/

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

ValhallA írta:
2020.03.08., vas. 14:05
Nemrégiben készítettem egy „cost no object”, upgrade projekthez,(AHL Tolteque átkábelezés.) 32m platina ribbon vezetőt.
Rá kellett jönnöm, hogy eme nemes anyag, ugyan úgy elvarázsol, mint tette azt a legelső alkalommal.
A színe, ahogyan játszik rajta a fény, egészen egyedülálló, semmihez sem hasonlatos.
A „platina szürke” színnév, akkor nyer igazán értelmet, amikor valaki a nyers, névadó matériát testközelből megtapasztalja.
A képek egyszerűen képtelenek visszaadni a felpolírozott vezető fényét.
Bár lassan másfél évtizedes ismeretség köt össze bennünket, még most sem hagy hidegen mikor a kezemben tartom a kész vezetőt.
Mi ez, ha nem szerelem?! :rolleyes:
A titán is igen különleges fém szín terén (is). A színe a fény intenzítás hatására változik. Napszakról napszakra változik.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

1950. március 11-én született Bobby McFerrin, akinek háttere és életpályája jelképezi a fekete amerikai középosztály felemelkedését.
happybday.gif :smile53:

youtu.be/_4BhsYbXwf4

youtu.be/8bt9mKtXQbM
Csatolmányok
Bobby-McFerrin_C_CarolFriedman3-e1525253999874.jpg
Bobby-McFerrin_C_CarolFriedman3-e1525253999874.jpg (30.33 KiB) Megtekintve 4305 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Megkérdezhetem hogy mi a véleményed a Lessloss DFPC tápkábelekről és hogy viszonyulnak hangban az Agpt RXF tápkábelekhez?
Szia Máté!

Minden rendszer és ízlés kérdése!
A dolog pikantériája, hogy amennyiben bármit változtatsz, cserélsz egy adott rendszeren, teljesen más kábel lehet a befutó...
Magyarán az eddigi "világverő, titkos favorit" tápkábel könnyedén az apróban végzi(Mennyi ilyet láttam már!), legyen az enyém vagy bármelyik gyártó terméke.
Nem hiszem, hogy szerencsés bármit keverni...
Amennyiben lehetséges törekedni kell az egységes kábelezésre, mert a vegyes felvágott rendszerek a végtelen hangolgatás melegágyai.

Nyilván az én kábeleim azért olyan hangzásúak amilyenek, mert a kiegyenlített megszólalásra törekvés már a belépő kábeleimnél is tetten érhető.
Nem univerzális érvényűek a kábeleim és nem is kívánok mindenkinek megfelelni!
Az, hogy egy adott kábelem, kinek tetszik és kinek nem és milyen viszonyban áll egy számomra teljesen ismeretlen rendszerben egy, vagy több Lessloss DFPC tápkábellel, olyan jellegű eldöntendő kérdéssor, amelyet mindenki saját magának képes érdemben megválaszolni.

Üdv,
ValhallA

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

Szia Ákos!

Megkérdezhetem hogy mi a véleményed a Lessloss DFPC tápkábelekről és hogy viszonyulnak hangban az Agpt RXF tápkábelekhez?

Előre is köszönöm a választ!
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ezen kábelekhez volt szerencséd ? Van hasonlóság hangzásban ?
Elképesztően szép és vszínüleg a hangzás is....kérünk infót
http://www.bertramaudio.com/Proxima-S-Flow.html
A Bertram Audio kiváló kábeleket készít, ezüstből, rézből és a kettő kombinációjából. Náluk nem is létezik az olcsó kábel fogalma, hiszen a rézért is többezer eurót kérnek.
Volt beszámolva valamilyen hibrid kábele a cégnek évekkel ezelőtt(CS-Flow talán), itthon még csak érdeklődés sem volt rá, végül az audiomarkt-on adtam el némi bukóval.

Tudomásom szerint egyik gyártó sem készít kábeleket tiszta platinából...
Szerintem nagyon egyszerű oka lehet. Maga az alapanyag ára is horror és ha azt a bevett High-End árazással felszoroznák akkor kb. egy banánköztársaság éves költségvetését kapnák! :rolleyes:

Igazából azt tudom a tiszta platina ribbonról mondani, hogy én is átkábelezném a dobozomat ha lenne rá keret...
Olyan hang, amilyen az ezüst csak szeretne lenni... A külső megjelenésükre is pont ez igaz. A fénye soha nem fakul, nem feketedik, keményebb, ellenállóbb, jobban munkálható, polírozható. Öröm vele dolgozni!
Most mondhatnám, hogy ennyivel meg annyival jobb, mint a Bertram Audio és minden más evör, de ez nem az a topik. ;)
Nem a Bertram Audio kábeleitől jobb, hanem magától az ezüst (alap)anyagtól jobb a platina. Lehet a Bertram sokkal jobb platinát tudna tőlem gyártani, mivel jobb szakember... Ezüstből viszont még Ő sem tud jobbat gyártani ha megfeszül akkor sem! ;peace;

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 155

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Ezen kábelekhez volt szerencséd ? Van hasonlóság hangzásban ?
Elképesztően szép és vszínüleg a hangzás is....kérünk infót leborulok.gif
http://www.bertramaudio.com/Proxima-S-Flow.html

Üdv

István

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Nemrégiben készítettem egy „cost no object”, upgrade projekthez,(AHL Tolteque átkábelezés.) 32m platina ribbon vezetőt.
Rá kellett jönnöm, hogy eme nemes anyag, ugyan úgy elvarázsol, mint tette azt a legelső alkalommal.
A színe, ahogyan játszik rajta a fény, egészen egyedülálló, semmihez sem hasonlatos.
A „platina szürke” színnév, akkor nyer igazán értelmet, amikor valaki a nyers, névadó matériát testközelből megtapasztalja.
A képek egyszerűen képtelenek visszaadni a felpolírozott vezető fényét.
Bár lassan másfél évtizedes ismeretség köt össze bennünket, még most sem hagy hidegen mikor a kezemben tartom a kész vezetőt.
Mi ez, ha nem szerelem?! :rolleyes:
Csatolmányok
platina 3.jpg
platina 3.jpg (112.44 KiB) Megtekintve 4000 alkalommal
platina 2.jpg
platina 2.jpg (60.19 KiB) Megtekintve 4000 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

74 éves lett David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekese. happybday.gif leborulok.gif

youtu.be/Fk0V_GGa2XM

youtu.be/HX_du6Gcp1w
Csatolmányok
11.jpg
11.jpg (54.56 KiB) Megtekintve 4046 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (27.1 KiB) Megtekintve 4107 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Ralph_Towner1989.jpg
Ralph_Towner1989.jpg (53.38 KiB) Megtekintve 4230 alkalommal

Falco62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: Falco62 »

Tisztelt Fórumtársak!

Nem vagyok a szavak mestere,csak az örömömet szeretném megosztani veletek.

Nemrég sikerült vennem a MESTER-től, Aura és Auróra tápkábeleket.
Ma délután sikerült időt szakítanom egy kis zenére.
Bekapcsoltam a rendszert,és csak hallgattam, hallgattam és nem bírtam abba hagyni.

ÁKOS!
Baromi jók a kábeleid,minden elismerésem a Tiéd!
Tudom,hogy rengeteg időt és munkát fektettél bele,de soha ne hagyd abba amit elkezdtél,mert "sokunknak"nagyon sok örömet szereztél eddig is vele!

Akinek még nem volt ValhallA kábele nem tudja mit veszít vele.
Soha nem fogja megtudni mi rejlik a készülékeiben amíg ki nem próbálja.

Úgy érzem, sikerült eljutnom egy nagyon magas szintre Ákos kábeleivel és segítségével!

Ne haragudjatok,de nem bírtam ki,hogy ne írjam le.
További szép hétvégét és sok-sok jó zenét kívánok mindenkinek!
Köszönöm,hogy elolvastad!

Üdvözlettel:Falco

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Feljebblépés reményében tavaly a hifi berendezéseim lecserélésébe kezdtem.
Első lépésként Jadis JD3 CD futóművet, majd hozzá Chord Qutest DAC-ot és analóg tápegységet vásároltam. A két készülék közé, pedig ValhallA Aura Standard V2/2 digitális kábelt választottam. Nagyon sokat léptem előre az előzőleg használt és kipróbált digit kábelekhez képest. Ákos CuAgSS VIII MKII tápkábelét használom, amelyről is nagyon kedvezőek a benyomásaim.

A további fejlesztés az előfok és a végfok közötti RCA összekötőkábelt érintette. Az erősítőkről annyit kell tudni, hogy az előerősítőt az AN L2 kapcsolása alapján készítettem. A végerősítő gyári, AN Conqueror 300B. Sok fajta márkájú összekötő megfordult nálam, melyek közül a AQ King Cobra-t választottam. Hosszú ideig megelégedéssel használtam. Viszonylag jó mindenes hangkarakterrel rendelkezik, de vannak hiányosságai. Tehát az is megérett a cserére.

Az eddigi tapasztalataim alapján egyértelmű volt számomra az irány, hogy merre tovább. Lázas vadászatba kezdtem, figyeltem a hirdetéseket, Ákos topikjait, hátha beesik egy pár Aura Standard V2/2, vagy afölötti RCA összekötőkábel. Szerencsémre hamarosan megjelent a ValhallA turkálójában a vágyott kábel pár a Draco Standard V1/2 személyében!

Lenyűgöző a megjelenése, méretei. Kézbevételkor feltűnt, hogy mennyire hajlékony és könnyű. A vaskos mérete többek között a légszigetelésnek köszönhető. Ennél a kivitelnél a vezető anyaga arany, ezüst, platina ötvözetű fémből készült. Az RCA csatlakozók masszív jó minőségűek. A szerelés minősége is kiváló.

Amikor megérkezett a kábel, este már nem volt kedvem muzsikálni, így nem is nagyon készültem rá. De mégis furdalt a kíváncsiság, hogy jól választottam-e?
Nem volt kérdés, JÓL!
A kicsi zenéből lett egy egész estét betöltő zenehallgatás, gondolom a szomszédom nagy örömére. Bár igyekeztem tekintettel lenni rá, visszafogott hangerővel hallgatva, kerültek a lejátszóba egymás után a CD lemezeim.

Egy jó kábel az információhoz nem tesz hozzá, nem borítja fel az arányokat, nem fogja vissza az energiaáramlását és minél kevesebbet vesz el a hasznos információból. A Draco-nál is azt hallottam, hogy szabadon engedi az információ áramlását (folyik a zene), ami hihetetlen felbontást, 3D-s megjelenítést eredményez és az eltérő dinamikai váltásokat pedig hűen leköveti. Gyakorlatilag minden hallgatott lemezen előkerültek olyan apró hangok, effektek, amelyeket eddig nem, vagy csak jelzés értékűen hallottam. Tong Li lemezei elég jó minőségűek, amin rengeteg hangszer, információ, apró effektek megjelennek, különösen a közép és a magas hangtartományokban. A látszólag zsúfolt, hangszerekkel és effektekkel telített zenében a Draco rendet vág, betekintést mutat külön-külön felismerhetően a hangszerekre, azok dinamikai váltásaira, térben való elhelyezkedéseire. Mindezt úgy teszi, hogy nem keményedik fel a magas és nem szól ki a prezensz tartomány. A hangszereknek fényük van és aurájuk. Morten Harket hangja elcsuklik, összefut a szájában a nyál, hallom, ahogy nyel egyet, majd megújult erővel kicsit elbillenve a mikrofontól tovább énekel. A kábel felbontása minden frekvencia tartományban nagyon magas szintű. A basszus nagyon mélyre megy, lépcsőfokonként haladva lefelé a rétegek érzékelhetőek, kitartottak. A bőgőtestet elhagyó hangok megremegtetik a levegőt. A nagy energiát igénylő zenei megindulások a semmiből kerülnek elő és ugyanolyan gyorsan el is tűnnek a semmibe. Egyszóval, nagyon élő és hosszan hallgatható a muzsika.

Ákos említette, hogy megmentette a Draco szériát. A hallottak alapján nem tudom elképzelni, hogy ilyen jellegű prezentációra ne lenne szükség. Ezért is bátorítom a készítőjét arra, hogy a Draco szériát bővítse, mert nagy jövő előtt áll!

Ismét csak gratulálni tudok Ákosnak! leborulok.gif
Csatolmányok
Draco.jpg
Draco.jpg (2.59 MiB) Megtekintve 4379 alkalommal
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Igen, ez gyakran megjelenik hifis körökben. Pár % javulásért többszörös árat kell fizetni.
Sajnálatosan rendszerben gondolkodva ez totálisan téves elképzelés.
Egy adott rendszerbe egy sokkal magasabb szintű egységet (kábelt) beillesztve valóban csak pár %-os javulást lehet érzékelni - jó esetben. Viszont egy magasabb szintű rendszerbe illesztve egy neki megfelelő szintű komponenst (kábelt), más dimenzióba lép lépünk. Nem pár %-ról van szó, hanem egy magasabb szintű hangreprodukcióról, zenei élvezetről.
Minden szavaddal egyetértek!
Egyesek rendszere még köszönő viszonyban sem áll egy kábel minőségének kiaknázására, megítélésére míg mások rendszere igényelné a jobb kábelezést de a tulaj egyszerűen nem hisz a komponens jelentőségű, egységes kábelezés létjogosultságában és jó szokás szerint kezdődik a százalék latolgatás.
A kábel szkeptikusokról nem is beszélve, akik közt rengeteg „menő” hangmérnök is található…

Az igazán komoly készülékek kiáltanak az egységes, minőségi kábelezés után!
Megléte nélkül a világ legjobb felbontású készülékei sem működnek optimálisan.
Ezért sokszor megdöbbent, mikor méregdrága, csúcs készülékekben, fix, bonthatatlan hálózati kábeleket látok.
Nyilván ebben az is benne van, hogy nem szeretné a gyártó ha a tulajok a mindent is tudók tanácsára, alulméretezett, hajszálvékony vezetőket tartalmazó hálózati kábelekkel kötnék be a 100Kg-os, nagy fogyasztású monoblokkokat.
Sokan csatlakoztatnak egy akármilyen, koncepció nélküli, „ez volt jó áron” típusú rendszerbe egyetlen darab csúcs kábelt de a vízen-járás, szent ámulat csak nem érkezik...
A csoda az eső miatt nem került megrendezésre, ezért bosszúból telefórumozzák az internetet univerzálisnak vélt tapasztalataikkal.
Ezzel csak az a gond, hogy a kevésbé tapasztaltakat és a téma iránt érdeklődőket teljesen elbizonytalanítják és beküldik a bizonyos négyszögletű kerek erdőbe egy patkómágnes tokba ágyazott iránytű társaságában.
Csatolmányok
okosoknak.png
okosoknak.png (440.31 KiB) Megtekintve 4551 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

ValhallA írta:
2020.02.16., vas. 20:43
.....mert akkor "ha csak 5-10% akkor az olcsóbb is elég"......
Igen, ez gyakran megjelenik hifis körökben. Pár % javulásért többszörös árat kell fizetni.
Sajnálatosan rendszerben gondolkodva ez totálisan téves elképzelés.
Egy adott rendszerbe egy sokkal magasabb szintű egységet (kábelt) beillesztve valóban csak pár %-os javulást lehet érzékelni - jó esetben. Viszont egy magasabb szintű rendszerbe illesztve egy neki megfelelő szintű komponenst (kábelt), más dimenzióba lép lépünk. Nem pár %-ról van szó, hanem egy magasabb szintű hangreprodukcióról, zenei élvezetről.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ha nem gond, akkor ismét egy újabb kábeles beszámolóval "gazdagítanám" a posztjaim és a fórum számát. Mi más is jöhetne egy ValhallA fanatikustól mint Ákos egyik kábele.
Tegnap este ismét Karácsony volt nálunk - és ez szó szerint igaz, mert a karácsonyi csomagunkat a csomagszállító otthon "felejtette", így az ünnepi szaloncukrok, mák, jó kis házi főzésű lekvárok, stb. most érkeztek meg.
Köszönöm Arthur!
Nem lehetek eléggé hálás, hogy ennyire szeretitek ezeket a tárgyakat! :napsut:

Nagyon sokszor nekem szegezik a kérdést, hogy százalékosítsam, mennyivel jobb az Aura Standard-tól egy Aura Reference, mert akkor "ha csak 5-10% akkor az olcsóbb is elég".
Lekvárra átültetve a dolgot, úgy kell elképzelni, mint a legjobb minőségű multinál kapható lekvár vs. házi főzésű, amibe a lelkét is belefőzi kicsit az ember.
Mindkettő tipikusan olyan dolog, amit nem igazán lehet százalékban kifejezni.

Az Aura Reference, olyas valami, mint ami az Aura Standard szeretne lenni...
Az ötvözetekkel nagyon komoly hangot el lehet érni, kedvezőbb áron, viszont a saját lehetőségeimen belül elérkeztem egy határhoz, amit a mai napig nem tudtam átlépni.
Ettől még az Aura Standard egy piszok jó kábel, de a végső tisztaság, megkérdőjelezhetetlen koherencia és a zenészek kézzel fogható illúziója hiányzik belőle a Reference viszonyában.

Mennyi a szép szó, avagy az ölelés közti százalékos eltérés...?
Csatolmányok
szederlekvar.jpg
szederlekvar.jpg (848.4 KiB) Megtekintve 4513 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Egy Metronome Technologie Kalista Reference Transport és D8+ DAC között az RCA digit kábel is Aura V2 Reference egy Nordost Odin 2 AES/EBU XLR társaságában. Ez a kábel a legfelsőbb ligában játszik. Gratulálok a gyártónak, valóban nemzetközi szinten is csúcs referencia kábeleket sikerült kifejlesztenie.
Csatolmányok
Aura ref V2 Digit.jpg
Aura ref V2 Digit.jpg (256.29 KiB) Megtekintve 4535 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”