Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7622

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Pár Dark Side érdekesség az alkotóktól.

youtu.be/5C6I6nAh_Ok

youtu.be/dj4_-kh-Kpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
Dennis_Chambers.jpg
Dennis_Chambers.jpg (299.39 KiB) Megtekintve 5452 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 517

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Egy jó kis sztori Keith Jarrett kölni koncertjéről:
(http://hangzasvilag.hu/keith-jarrett-a-koln-koncert/)

"A koncertet az akkori Németország legfiatalabb, részmunkaidős promoterére bízták, a koncert szervezője, a mindössze 17 éves Vera Brandes. Jarrett kérésére Brandes kiválasztott egy Bösendorfer 290 Imperial koncert zongorát az előadáshoz. Az Operaház munkatársai zavarukban (talán nem álltak a helyzet magaslatán?) ehelyett egy másik Bösendorfer zongorát toltak a színpadra a kulisszák mögül. Sajnos a hibát túl későn fedezték fel ahhoz, hogy az eredetileg kiválasztott zongorát a megfelelő időben eljuttassák az esti koncertre. A színpadra felvitt zongora, amelyet csak próbákhoz használtak, rossz állapotban volt, több órányi hangolást és beállítást igényelt ahhoz, hogy „játszható” legyen. A hangszer a felső regiszterekben vékony hangú volt és gyenge basszusban, a pedálok nem működtek megfelelően.
A helyzet, nemsokkal a kezdés előtt, az előadás hangmérnökének is feltűnt: …”a színpadra mentem és rájöttem, hogy itt van a Bösendorfer zongora, de ez nem a megfelelő méretű és úgy hangzik, mint egy módosított elektromos csembaló. Aztán rájöttünk, hogy nem kapták meg a megfelelő zongorát – annak ellenére, hogy létezett – mert a bérelt teherautójuk eltűnt”…
Keith Jarrett késő délután, öt órás kimerítő, 350 mérföldes útról érkezett az operaházba. Néhány nappal korábban Zürichben lépett fel, több éjszaka nem aludt jól, hátfájdalmaktól szenvedett. Miután kipróbálta az alacsony színvonalú zongorát, majdnem megtagadta a szereplést. Brandes vacsora asztalt foglalt egy helyi olasz étteremben Jarrett számára, de a személyzet megvárakoztatta, késlekedett az étel felszolgálással, ezért csak néhány falatot tudott enni.
A koncertre szokatlanul későn, 23.30-kor került sor, egy korábbi opera előadás után. Ez a késő esti idő volt az egyetlen, amelyet az adminisztráció rendelkezésre bocsátott Brandes számára. Ez volt az első jazz-koncert a Kölni Operaházban. Minden jegy elkelt a több mint 1400 fő befogadására képes operaházban.
Nem volt mit tenni, Keith Jarrett zsenialitása következett. Az ECM Records producere, Manfred Eicher későbbi nyilatkozatában elmondta:…„Jarrett valószínűleg úgy játszott, ahogy legjobb tudása szerint egy nem jó zongorán kell. Mivel nem tudott beleszeretni annak hangjába, talált egy másik módszert, hogy a legtöbbet hozza ki az előadásból”…
Jarrett az előadásában gyakran használt ostinato-kat és balkezes ritmus-figurákat, hogy gördülő, erősebb basszus futamokat hozzon létre, valamint a játékot a billentyűzet középső részére koncentrálta. Akik nem rendelkeznek tökéletes ismeretekkel a hangmagasságok tekintetében, vagy nem zongora ínyencek, azokat nem befolyásolja a hangszer a virtuóz előadás élvezetében. Az akadályokról mit sem sejtve Jarrett-et a közönség lelkesen fogadta, a későbbi felvételt a kritikusok is elismerték."
Usher - Valhalla - Emotiva

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 494

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Sziasztok! Remélem Ákos megenged egy fotót! MÜPA 2016.07.03 Felejthetetlen koncert volt! leborulok.gif
Csatolmányok
Jarrett.JPG
Jarrett.JPG (1.49 MiB) Megtekintve 5340 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
kj.jpg
kj.jpg (35.71 KiB) Megtekintve 5300 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

R.I.P. Florian Schneider sad.gif

youtu.be/h_jkpUNKhXE

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Bár az év egyéb napjain is szívesen hallgatja az ember ezt a gyöngyszemet, azért csak ma a legaktuálisabb! ;)
https://youtu.be/vmDDOFXSgAs
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A hangzásról tudnám írni, hogy letisztult, kiteljesedett, lerakódásaitól megszabadult, igazán zenei lett, a dallamok belső logikáját, vonulatait, a szólamok dinamikáit külön-külön is értelmező lett.
Pontosan fogalmaztál. Az én kábeleim valóban nem képesek reprodukálni azt, ami nincs a lemezen, hiába mutatkozik erre fizetőképes kereslet.
Magyarán ne várjon senki sem kiemeléseket, megszépített, kozmetikázott hangzást azt nem tudják a rég kifutott 10-15éves kábeleim sem.
Egyeseknek a kiemelésekkel tarkított kábelek után bekötve, puritán, szokatlan lehet a megszólalás, mert elszoktak a készülékeik, rendszerük valós hangképétől.
Bár egy jó 7-8éve nem létező kábelt jellemeztél de a kezdetektől és ma is ugyan ezt az irányvonalat követve járom az utam és a színezetlen hangzás elkötelezett híve vagyok!

Ez a sztori jól jellemzi a dolgot amiről írunk.:
Van egy kedves, idős barátom, akit körülbelül 30éve ismerek. Sok mindent tőle tanultam, illetve általa ismertem meg a High-End gyártók legjavát.
Nem egy készülék és kábel cserélgető csélcsap, hanem a zenét mélyen megélő, magáénak tudó, ma már nyugdíjas, tanár ember.
Nem is tudta, hogy én mint egykori padawanja, kábelek fejlesztése terén milyen jelentős korszakokon estem át ami idő alatt rengeteg tapasztalatra tettem szert.
Aki ismer az tudja, hogy én nem tukmálom, erőszakolom rá másokra a kábeleimet, ezért szóba sem került, csak érintőlegesen, mindössze említés szinten a kábelezés.
Minden esetben a zenére, zenehallgatásra, előadókra szorítkoztunk, hiszen egy ilyen kvalitású rendszer már képes feledtetni a hifizés kütyüzős (árny)oldalát!

A rendszer elemei: LINN Sondek LP12, Jadis JD2-JS2, Electrocompaniet AW400, Martin Logan CLSIIZ Anniversary Edition.
A kábelezés egységes, még a kilencvenes évekből származó „made in usa”, abszolút csúcs, fém kofferes, monster kábelek, amelyeket egyenesen a gyártótól vásárolt és még a neve is rá van gravírozva. :)
A hangsugárzó kábel csukló vastagságú nagy tisztaságú réz, még az is duplán bekötve!
Aki ismeri a régi CLS puritán hangsugárzó termináljait az tudja, hogy kisebb csoda, hogy sikerült ezeket a valóban "monster" kábeleket csatlakoztatni...
A monster egy kellemes szemüvegen keresztül mutatja a zenét és irgalmatlanul megtolja a középsáv felétől a CLS alját ami feledteti némileg a teljes sávú sztatikus limitált basszus teljesítményét. (Más jellegű problémák generálása mellett!)
Bár szerintem a full sztatikok pont azért szerethetőek, mert felrakódásoktól mentes, légies megszólalásúak, így a nem megfelelő kábelezéssel azt érjük el, hogy bár sztatikus hangsugárzónk van de belecsempészünk egyféle több utas dinamikus dobozra jellemző, váltó anomália jellegű kiemelést, egyféle hamisságot.
Egy alkalommal volt visszaszámolt rendszer szintű Aura V1 és V2 szett vegyesen és ott hagytam neki, hogy majd hallgassa meg ha lesz kedve. (Magamban előre mosolyogtam a bajuszom alatt, mert tudtam, hogy kb. mi fog következni...)
Egy pár nap elteltével felhívott és szó szerint így fogalmazott.: „Olyan érzésem van, mintha húsz éve, olcsó, cukrozott üdítőn éltem volna és teljesen elfelejtettem, hogy milyen is egy tiszta vízű forrásából jó nagyokat kortyolni!”

Beteszem ide a youtube-linkjét, mindenkinek ajánlom, HD felvétel, és, noha az egész lemez a műfaj és az érzés gyémánt-sztenderdje, egyetlen nóta most elég lesz, nem szeretném terhelni Ákos topikját a túl sok zenével.
Itt egyáltalán nem „terhelés” a zene!
Azért is változtattam ValhallA Világára a topik nevet, mert egyeseknek zavaró volt a túl sok zenei youtube link, koncert beszámoló és adomázás a hangszerekről.
Számomra a zene a cél és nem egy mellékes eszköz a hifista kütyüdémon dagadtra etetéséhez!
Szóval ösztönöznék mindenkit arra, hogy nyugodtan írjon zenéről, mert itt ugyan olyan helye van Roy Ayers-nek, mint egy kábelemről írt véleménynek.
Mivel egy átlag kábelfejlesztés nálam 3-5év is lehet, ezért nincs is miről beszámolnom a köztes időben.
A máshol hetenként kötelezően megtartott világmegváltás ebben az évben is elmarad! :rolleyes:
Csatolmányok
CLS.jpg
CLS.jpg (136.32 KiB) Megtekintve 5430 alkalommal

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Barátaim!

Elnézést, hogy magam után lövök, de új hírről számolok be.

A május elsejét egy korábban, kb 8 évig pihentetett erősítő bemelegítésével töltöttem, melybe egy a fiókban pihenő, korábban megszerzett és kicsit el is feledett Cu AgV tápkábel került. Még sohasem volt a rendszeremben egyszerre 2 Valhalla-kábel... A hangzásról tudnám írni, hogy letisztult, kiteljesedett, lerakódásaitól megszabadult, igazán zenei lett, a dallamok belső logikáját, vonulatait, a szólamok dinamikáit külön-külön is értelmező lett. Ismét előkerültek régi kedvencek, ahogy az lenni szokott, ismét megújult kedvvel láttam neki egy 2 TB-os adattárolón tárolt zenéim újrahallgatásának, és minden nóta többet adott. Úgy érzem, ezek a kábelek elvezetnek oda, hogy a zene nemcsak tőlem független, audio-műsor lesz, hanem szerencsés esetben megmozdítja a lelkemet.

Köztük egy, ami most, ezzel a két kábellel úgy érzem, elérte az alkotójának célját, teljességében tudom befogadni üzenetét. E két kábel együtt nem szimpla hallgatóvá tett, hanem átélővé. Ritkán fordul elő, hogy leloopolok egy nótát, de ezalkalommal az első akkordok felhangzásakor magától értetődő lett, hogy sokszor, minél többször és többször van szükségem erre az érzésre, amivel a zene befogad engem.

Roy Ayers, a már sokszor dicsért klasszikus, a soul királya szólt hozzám, üzent nekem, gondolkodtatott el és szabadított fel.

Beteszem ide a youtube-linkjét, mindenkinek ajánlom, HD felvétel, és, noha az egész lemez a műfaj és az érzés gyémánt-sztenderdje, egyetlen nóta most elég lesz, nem szeretném terhelni Ákos topikját a túl sok zenével. Még ezekben a halálos pandémia által sötéten beárnyékolt időkben is elhozta a békét, a nyugalmat, az örömöt, az emberséget, a boldogságot. Már sokszor hallottam, de úgy érzem, most talált rám igazán.

"Knowledge, peace, happiness and prosperity will
be placed at your feet. Let’s, let’s create. Solve.
Love. Accomplish. And unify. As-Salaam-Alaikum."

youtu.be/f2ZLKfxqjVg

Loopoljátok le, egyedül vagy a szeretteitekkel, pakolászás, főzés, szakdolgozat-írás közben, akárcsak a gyengéd pillanatokban.

Köszönöm, Roy, köszönöm, Ákos, azt hiszem, megérkeztem. 36_3_1.gif

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Barátaim, köszönöm a bíztatást, a második részt új posztba írom, nem szeretnék akkora szónoki magasságokba emelkedni, hogy önmagamtól idézzek... :D

Szóval, hogy Edda Moser úgy összeénekelte ketchuppal a hallgatózóhelyiséget, hogy alig bírtam zenét cserélni, gondoltam, ne csak fedettpályás kultúrcsinnadratta legyen, hanem másféle sziporkaparádé is, átkalandoztam a könnyebb műfajokra.

Állandó tesztnóta, Yello-Takla Makan. Minden szól mindenhonnan, nem, mintha Edda Mosernek vagy Kissinnek fel szabadna róni az "irányítottságot", hangforrásuk fizikai lokalizálhatóságát, de itt, kérem, minden szól mindenhonnan egyszerre, sávszéltől sávszélig, teste, húsa van a szélnek is, testet ölt a sivatagi homokvihar. Korábbi kábeleim valszeg mindig is így szerettek volna szólni, de engem teljesen megmagyarázhatatlanul és hobbiidegen módon elkerült a késztetés, hogy vissza-visszapróbáljam a régiek valamelyikét is az új "ellen". Közhelyes, tudom, de egyszerűen annyival több tiszta élmény jött ebből a kábelből, nemcsak új információk, új részletek, hanem dinamikája és csendjei is új kontextust adtak az érzékelésnek, hogy nulla másodpercig jutott eszembe, hogy visszacsere kéne, hogy megbizonyodhassak arról, ami rég tényszerűen eldöntött volt. Biztos ebben a helyzetben túl autoriter vagyok, de sajnos a régi kábeleknek már az első tárgyalási nap utáni végzés maga volt a kész jogerős itélet...

A Takla Makan agykiürítő és fotelbe préselő forgószele után irány a seggrázás ének- és hangszerhangokra. Minden nóta új részleteket, új megközelítést hozott a korábbi élményeimhez képest, tessék, ez a szállós funky:

youtu.be/I-hKBmTAADo

Vagy ez a klasszikus:

youtu.be/rp2RnAXhY8g

Hihetetlen, de Bobby Caldwell fehér...

Vagy ez, ami a baráti körünkben qualified állvaqrós... (bocsánat, de ez a hivatalos szakkifejezés)

youtu.be/vLtmmFjxSoc

Ez a nóta, bevallom, úgy lett meg, hogy egy De La Soul nótában van belőle sample, (asszem a Me Myself and I-ban)

youtu.be/ZC7v2gFsCz0

Vagy Barry Manilow örök klasszikusa...

youtu.be/f_-_9GGl0_I

Biztos mindenki ismeri a Don't call me baby c. Madison Avenue ugrálóst, ihol az eredetije, hittük volna, hogy olasz hip hop 1981-ből?

youtu.be/hg9gvz5n614

Általánosságban azt lehet mondani, hogy hallgatható lett a jutyú, ha épp nincs ötletem, hogy éppen mi dobna fel, fül-resetként berántom a feka travikat az űrből... az ő eredetijükből lopta George Michael a Patience album egyik húzónótáját.

youtu.be/O_e5oYqNRSM

A végére ideírom, hogy nagyon köszönöm, hogy elolvastátok ezt a hsz-t, a nem mindig emészthető stílusomban és gyakran bukdácsoló verbalitásommal leírtakat, a kábel teljesítménye teljes mértékben alátámasztotta Valhalla hírnevét, igényességét és körültekintését mind az anyagválasztás, a gyakorlati hasznosság és a minőségellenőrzés terén. Elnézést, ha a zeneajánló túl bőségesre sikeredett, de egyszerűen nem tudok dönteni, hogy milyen zenét hallgassak, mintha (és valójában) egy kb 2 ortóval jobb hangú rendszerem lenne hirtelen.

Ákosnak köszönöm a lehetőséget, csak így tovább, és mindenkinek kívánom, hogy legyen akkora szerencséje, hogy ilyen kábelek kígyózzanak a rendszerében. :smile53:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Barátaim!

E nehéz időkben ért engem az a szerencse, hogy végre hozzám került egy Valhalla-kábel, egy, az AgPt-szériából. Korábban már próbálkoztam egynek a megszerzésével, de csont nélkül bebúrták a Postán... Valhalla lege artis feladta ajánlva, de "Pesten egy érkeztetési ponton sem jelentkezett a csomag." Na mindegy, ne bolygassuk a múltat... :D

A sztori eleje, hogy mióta gép a forrás, folyamatosan próbálok egyre jobb és jobb USB-kábelt szerezni, venni, csinálni stb. Nyilván a pléhből húzott ingyenes USB-kábel volt az első, amikor még annak is örültem, hogy nem kell CDt cserélni óránként, hanem a Foobar akár egész nap zenél! :D Aztán, ahogy lett egyre igényesebb a forrásoldal, dedikált USB kártya, (PP2es), lett hozzá sörösdoboznyi Super Through kondikkal analóg táp, lett egyre fontosabb a kábel. Ekkor fordultam az ezüst felé, és itt a Fórumon, számomra érthetetlen ellenszélben próbáltam infot csákányozni és tapasztalatot szerezni ebben a témában, de ennek a vége általában az lett, hogy az ingyenkábel-szekta betrollkodott és engem már tettek is ki a modik...

Hála Istennek és jópár jóhallású Fórumtársnak, ennek ellenére haladt a hifibogár előrefelé, és, bár DIYkedvben nem volt hiány, előbb-utóbb toroidos analóg táp került a DAC elé is, az USB-kábelben egyelőre nem történt előrelépés.

Egész addig, míg az első lehetőség nem adódott, hogy csak próbaképpen, gyorsan beszerezhető és megfelelően ócska, pléh, Conrad-os USB A és USB-B csatik beszerzését követően megforrasztottam első USB-kábelemet és néztem rá büszkén, mint Robinson az első saját tutajára. :D ImpulzusDIYkodás ide vagy oda, igyekeztem megadni a módját, teflonszigetelésű HABIA volt a tesztalany, ezüst forraszanyag, stb, és az eredmény sokkal jobb lett, mint amilyen hangzást a korábbi ingyenestől kaptam. bejárt, de kezdte hozni azokat a tulajdonságokat, amiket a HABIÁban nem annyira szerettem.

Ezek után szereztem ezüst huzalt szilikoncsőben, az ebből készült kábellel kinyílt a világ. Hifis klisék jönnek, tér, kottázható mély, nem karcolós magas, hanem van teste annak a csengettyűnek, triangulumnak, stb. OK, duplázzuk meg a keresztmetszetet, adjunk minden ér mellé még egyet és csavarjuk fel egy szilikonslagra DNS-szerű kettős spirál formájában! Hűűűűűű, ilyen hangot tud a rendszerem, miután bejárt, teljesen szét voltam esve tőle, megérkezés. Kifogástalannak hallottam, nem is vágytam másra. A szent keresztségben a South Park-rajongásomra való tekintettel a Barna Hang-nevet kapta. :D

Jött az arannyal injektált ezüst, bordor szakkolléga műhelyéből, újabb ugrás felfelé. Szmútosabb hangok, no bántó reszelés, pihentető és bevonó egyszerre, gyors, pontos, koherens, tökjó.

Tarantinosan ekkor jön a sztori legeleje, hogy a Valhalla-kábelt bebúrta a Posta, én meg picit átrendeztem a szobát, kevés lett az 1m-es kábel, bele kellett toldanom a DIY-ezüstbe. Szólt a zene, boldog voltam, örültem neki.

És akkor jött a vírus, itthoni karantén, bár nem voltak és nincsenek tüneteim. gondoltam, nem reszkírozok. Sokkal több időm adódott zenét hallgatni, és pont ekkor szólt Ákos, hogy kanyarban egy USB platinából, vagy részben platinából... Korábban, egy korábbi erősítőmben ki kellett cserélni a potit, mert elfáradt az Alps, bement helyette egy TKD, de kellett hozzá néhány rövid vezeték, Ákos volt annyira szuper, hogy küldött néhány db 10 cm-es palládium-nyesedéket, amikkel dimenziót ugrott a hang, tényleg érdemes kipróbálni, akinek elszáll egy ALps, lépjen szintet, TKD és palládium. Ez ütött szöget a fejembe, hogy fúwazze, ez a fémekkel színlelt ezotéria nem semmi...

Megbeszéltük, hogy most nem posta, ekkora ziccert nem adunk nekik, személyesen csíptem fel a kábelt. Hazaérés, először a bent lévő Barna Hang bemelegítés, kb 2 óráig hallgatás. Ezek után minden leállítás, AgPt bedugás, cucc bekapcsolás, picit ne mélyvíz először, gondolás, youtube-on néhány kedvenc meghallgatás. Megmondom pacekba, szhéjjelmenés. Jutyúról. Neszeneked. Csak dobta és dobta a nótákat, egyre jobban bemelegedett a kábel, nem tudom, mennyit szólt vagy hallgatott mielőtt felcsíptem, de már totál nyersen is úgy szólt, hogy közepesen elmélyült hifistaként csak annyit tudtam mondani, hogy Atya Úr Isten... Figyelem, nem hifis sztereotípiák jönnek... Muzikalitás, könnyed játék, Kissinnel a Cisz-moll keringő és La Campanella már az első hangtól az utolsóig maga a katarzis, kihallatszottak a melléütései, amik miatt a legnagyobb a világon. Az jutott eszembe, hogy Lang Lang miatt nem kell ilyen kábel. Ez a kábel kétli és tagadja Lang Langet, viszont a rendszeremben kb négyzetre emeli Kissint. OK, női hang. Melegítsünk koloratúra-szopránnal, nézzük, hogyan tolmácsol a kábel... Varázsfityula, Éj Királynője. Nem fejest a lecsóba, először bőgjön le MIklósa Erika! Tökéletesen sikerült a próba. OK, Lucia Popp... Hmmmmmm... Jöjjön a kelta cucus, Patricia Petibon... Fujj, de jó a németje... Cuki kislány, szépen énekel, de ez nem a babaszoba. Ez a pszichopata nőstényördög. Kéne, hogy legyen. Irány: Diana Damrau. Jobb. Sokkal jobb. Simán gátlástalan pszichopata gyilkos. Ereje, mint a T34-es. Ekkor már tudtam, hogy a következő a csúcs lesz, a megérkezés, a tökéletes gyilkos pszichopátia. Edda Moser. Az örök, az egyetlen. A kizárólagos. Ő a 4x4es Ford Sierra, egy olyan sofőrrel, aki 120nál úgy rúgja át 3asból 4esbe, hogy a bizti kedvéért kipörög 4esben... A 4 kerék meghajtású. Egyszer Szentendréről stoppoltam és egy vadász vett fel, aki ilyen autóval sietett a 11-esen... Onnan az élmény. Hittem én...

Aztán Eddával berobbant egy MX rakétára szerelt Jumbo Jet. Lubickolt az Esotar magas meg a mélyközép. Ablak púposodott, lúdbőr a hátamon futkározott. 3x meghallgatás, jézusmária. Picit lehalkítás, bár ez elveim ellen való. :D Picit halkabban, hogy még pont ne süketüljön meg a szomszéd. Ugyanaz a dinamika. Ugyanazok a részletek, ugyanaz a pontos visítós, kottázható ordítás, sikítós üvöltés, világvége hangtornádó.

Bocsánat, most mennem kell a gép elől, de folyt. köv. nemsokára.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

AgPt-RX Ultimate center kábel.
Csatolmányok
RX 1.jpg
RX 1.jpg (265.08 KiB) Megtekintve 5616 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
HH.jpg
HH.jpg (36.9 KiB) Megtekintve 5713 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Kellemes húsvéti ünnepeket!
Annyit tennék hozzá, hogy mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánok ezekben a vészterhes időkben!
Csatolmányok
92937430_1121656221511525_8112746506890510336_n.jpg
92937430_1121656221511525_8112746506890510336_n.jpg (91.2 KiB) Megtekintve 5709 alkalommal

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Kép

:cheers1:

Ha már kijárási korlátozás:
Kép

Kihagyhatatlan Monty Python "vérnyúl" a Gyalog-Galopp című mesterműből:
Kép

:fekverohog:
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

lehoczati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: lehoczati »

A napokban hozzám került egy Aura standard V2/3 IC kábel. Volt egy elképzelésem, hogy a rendszeremben hol kellene javítanom és gondoltam kipróbálom Ákos kábelét. Az MC trafó és előfok között egy Kondo Ksl-vz II kábel van. Ennek a kábelnek a helyére szántam az Aurát. Egy ideje már a fő forrás nálam egy SME 20/A lemezjátszó, amit egy megfelelő minőségű csöves elő-végfok rendszer szolgál ki.
Összességében nem panaszkodom a hangra, de a kíváncsiság megvan.

A kábel már használtként érkezett, némi használati nyommal a külsején. Ksl ki, Aura be. A woow helyett legörbült száj. Sajnos az Aura nem árnyékolt kábel, így a bekötéskor kiderült, hogy a brummja van és így nem alkalmas oda, ahová szántam. Sebaj gondoltam megy a CD-játszó előfok közzé, bár a CD harmadannyit ér, mint a kábel. A döntésem jó lett, mert bár az első este kissé fedett, "zaklatot" hangot produkált, de járatva másnap egy kiváló kábelként mutatkozott be. Szinpadkép, sávszélek, felbontás, tisztaság, egységesség, mélyhangreprodukció stb. mindenben óriásit mutatott.

Érdekes tapasztalás nekem, hogy milyen az a hangzás, amit Ákos úgy jellemez, hogy „felrakódás mentes”. Minden tisztán szólal meg, nincs olyan flow érzés, hogy egy kb. 64 fős szimfonikus zenekar 90 főst mutat. Nagyon sok részletet hallok, de a 1. hegedűk 10-en, 2. hegedűk 8-an, brácsák 6-an, csellók 8-an, nagybőgők 6-an stb. vannak. Nagyon gyorsak a megindulások, levegős a megszólalás.

Mindez még szokatlan a fülemnek, mert nehéz 15-20 évnyi otthoni zenehallgatást követően elfogadni ezt a hangzást. Tudomásul venni, hogy nem csak a zenét hallgattam az elmúlt években, hanem a komponensek és kábelek hangját is. A kábelek felrakódásai, torzításai elvittek egy irányba, ami nekem a leginkább tetszett. Az egységes kábelezés nálam sok egyforma típusú, azonos gyártótól származó kábelt jelentett. De nem volt mindig jó a hang és szinte mindig elindult a kábel cserélgetés.

Ákos írta a minap: „A kábel egységesítésen én mindig azt értem, hogy legyen koncepció, egy kialakított, tudatos hangzásideált képviselő gyártótól. Nem feltétlen egyforma kábelek minden posztra, hiszen a készülékeink sem egységesen azonosak...”

Voltak réz, ezüst, és ezek keveréke alapanyagú kábeleim, az utóbbi időkben szénszál alapanyagú kábelek. Cserélgettem, vettem, eladtam őket, de most ezt a kábelt „kicsit” hagyom a rendszerben. Látok benne fantáziát.

A CD ezzel a kábellel fellépett a SME nyomába, még nincs ott, de közelít és ez nagy szó! leborulok.gif

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Akik olvasgatják ezt a topikot, azok zömének talán már unalmas, hogy Peter Gabriel személye gyakran szóba kerül...
Sorry de ez van! :D
Imádom az ürgét, főleg a korai munkáit a So lemezzel megkoronázva!

Nemrégiben megtaláltam a 2014-es koncertről két saját videómat a gépemen, ami egy Samsung Galaxy S3 mobiltelefonnal rögzítettem anno.
Ami megdöbbentő, hogy még így, full amatőr módon megörökítve is milyen jó, megfelelő arányokat tartalmaz a megszólalás!
Valahogy így kellene szólnia egy pop/rock koncertnek amire drága pénzen jegyet vált az ember!
Ezt a minőséget sajnos a hazai hangosítók még mindig csak szökőévenként egyszer ha tudják produkálni A+ koncerteken…
Ma már arra sem lehet hivatkozni, hogy nem lehet megvásárolni ugyan azt a minőségű technikát, mivel folyamatosan ez volt egyféle kényelmes alibi a szakma részéről az átkosban...

A legendás, klasszikus PG kísérőzenekar ott volt hiánytalanul ezen a 2014-es bulin, aki a méltán híres SO albumot feljátszotta és az azt követő 87-88-as Amnesty International – Human Rights Now koncertturnén is kísérte Gabrielt.
Ebből az időszakból van egy rongyosra nézett műsoros Hi-Fi VHS kazettám ami a P.O.V. (Point Of View) névre hallgat.
Egyébként nemrégiben kiadták ennek a koncertnek egy újra vágott, digitálisan feljavított, HD minőségű változatát, Live In Athens címmel. Aki még nem látta az rögvest pótolja!

Senki ne várja manapság a 80-90-es évek klasszikus Gabriel koncertélményét, amilyen a POV, vagy a Secret World Live...
Nincs talpig sminkben kúszás-mászás, ráolvasás, ugrabugra a színpadon, nincsen majom módjára indán lógva függeszkedés a Shock The Monkey bevezető hangjaira.
Ahogyan a hallgatóság közé háttal bedőlés a Lay Your Hands On Me-re a Manu Katché Yamaha tamjainak dübörgése által kísért eufóriában sem lesz már…
Gabriel megöregedett és ezt láthatóan tudomásul vette!
Progrock sámánból egy barátságos kis mackó módjára cammogó, illegő-billegő apókává változott, aki a legmagasabb hangok kiéneklésén kívül még minden mást csuklóból megold.
Soha rosszabbat! ;peace;

youtu.be/LkOY2eGgSgY

youtu.be/bVJnUuiJejg
Csatolmányok
Live-in-Athens-1987.jpg
Live-in-Athens-1987.jpg (52.97 KiB) Megtekintve 5688 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gyuszmo írta:
2020.04.01., szer. 09:49
Régóta terveztem kicsit Beth Hart-ról írni egy pár sort.
Jó pár emberkétől hallottam olyan véleményt, hogy olyan hangja van, mint Janis Joplinnak. :rolleyes: Nem, szerintem abszolút nem, Beth Hartnak olyan hangja van mint Beth Hartnak, attól még, hogy érces, erőteljes, nem lesz Janis Joplin, és nem is kell annak lennie. Akit érdekel, utána olvashat, neki az élete is olyan, mint ahogy a színpadon előadja, bár állítólag jócskán szelidült az évek alatt. :D
A hangján kivül, ami engem megfogott, az a zenekara. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta a Royal Albert Hallban készült koncertjét, zseniális. És ami szimpatikus, olyan zenészekkel játszik, akik nem játszák szét a számokat, szimplán "csak" hozzák a kötelezőt. Különböző jazz, fúziós, vagy free zenékben széttekerik a zenészek a mindent is, ott van létjogosultsága, azok a zenék errre alapulnak, itt marad az alázat, ugye a kevesebb néha több. :rolleyes:
A gitáros igazi amerikai style, a stílus, a hangzás. A basszus hihetetlen arc, fapofával végig nyomja a koncertet, és a dobost is dícséret illeti, nekem mániám figyelni a dob soundot (is), szerencsére a pergő pukkan akkorát, semmi fazék hang. (Fazék pergőre, ha valaki kíváncsi, én mit hívok annak, Metallica - St. Anger jó példa. Nem mondom hogy nem jó, esetleg nem passzol valahova, nekem nem tetszik.)
Joe Bonamassával volt pár koncerten, meg tehette volna gondolom, hogy a show érdekében elhívja őt is, de a saját bandájával lépett fel, respect.
Kezdő, vagy ismeretlen szemnek, fülnek sok lehet elsőre, mint ha túl játszaná, túl énekelné, nagyon énekelné a számait, de szerintem nem. Ő Beth Hart, ami a szívében-lelkében van, ez jelenik meg a színpadon, imádom. :rolleyes:
Hangzás csillagos ötös! ;peace;

https://www.youtube.com/watch?v=lzdJf7Hqttk
Tényleg nagyon jó hangja van, nem csodálom, hogy tetszik! Ja, nekem is. :smile32:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Régóta terveztem kicsit Beth Hart-ról írni egy pár sort.
Jó pár emberkétől hallottam olyan véleményt, hogy olyan hangja van, mint Janis Joplinnak. :rolleyes: Nem, szerintem abszolút nem, Beth Hartnak olyan hangja van mint Beth Hartnak, attól még, hogy érces, erőteljes, nem lesz Janis Joplin, és nem is kell annak lennie. Akit érdekel, utána olvashat, neki az élete is olyan, mint ahogy a színpadon előadja, bár állítólag jócskán szelidült az évek alatt. :D
A hangján kivül, ami engem megfogott, az a zenekara. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta a Royal Albert Hallban készült koncertjét, zseniális. És ami szimpatikus, olyan zenészekkel játszik, akik nem játszák szét a számokat, szimplán "csak" hozzák a kötelezőt. Különböző jazz, fúziós, vagy free zenékben széttekerik a zenészek a mindent is, ott van létjogosultsága, azok a zenék errre alapulnak, itt marad az alázat, ugye a kevesebb néha több. :rolleyes:
A gitáros igazi amerikai style, a stílus, a hangzás. A basszus hihetetlen arc, fapofával végig nyomja a koncertet, és a dobost is dícséret illeti, nekem mániám figyelni a dob soundot (is), szerencsére a pergő pukkan akkorát, semmi fazék hang. (Fazék pergőre, ha valaki kíváncsi, én mit hívok annak, Metallica - St. Anger jó példa. Nem mondom hogy nem jó, esetleg nem passzol valahova, nekem nem tetszik.)
Joe Bonamassával volt pár koncerten, meg tehette volna gondolom, hogy a show érdekében elhívja őt is, de a saját bandájával lépett fel, respect.
Kezdő, vagy ismeretlen szemnek, fülnek sok lehet elsőre, mint ha túl játszaná, túl énekelné, nagyon énekelné a számait, de szerintem nem. Ő Beth Hart, ami a szívében-lelkében van, ez jelenik meg a színpadon, imádom. :rolleyes:
Hangzás csillagos ötös! ;peace;

https://www.youtube.com/watch?v=lzdJf7Hqttk
Csatolmányok
assets.jpg
assets.jpg (85.71 KiB) Megtekintve 5417 alkalommal
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

igen, az Exit-ről a Choronzon c. nóta (az első TD LP-m ez volt német!!! nyomásban, 1981-ben 36_3_1.gif ) :rolleyes: > https://www.youtube.com/watch?v=QWpSScNGQ_M
Lehet egyikőtök sem vette észre de be volt linkelve a Chrudinák posztnál...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
1111.jpg
1111.jpg (111.18 KiB) Megtekintve 4965 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gyuszmo írta:
2020.03.31., kedd 13:21
ValhallA írta:
2020.03.29., vas. 22:20
Sajnos igaznak bizonyultak a pár hete álhírnek bélyegzett értesülések, Chrudinák Alajos újságíró a népszerű Panoráma egykori műsorvezetője, főszerkesztője, a televíziózás legendás alakjának haláláról... sad.gif
Van jó pár zene, ami annyira beleégett az ember fülébe, hogy nem tud elvonatkoztatni attól, amihez kapcsolódott. Bár a Panoráma kezdetekor nem sok közöm volt még a világhoz :D , utólag jó pár részt megnéztem, minden szavaddal egyetértek.

És ha már írok, akkor legyen haszna is. :rolleyes: KAranténban, vagy karanténon kivül, akárhol jól jöhet egy 100-as jazz lista tele nagyágyúval, hát ha találtok benne olyat, amit nem ismertek, nem sikerült jó párat! ;)

https://www.jazzwise.com/features/artic ... ycHTgLJxO0
Ráadásul a Panoráma című műsornak még jó főcím zenéje is volt. ha jól tudom a Tangerine Dream kölcsönözte.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA írta:
2020.03.29., vas. 22:20
Sajnos igaznak bizonyultak a pár hete álhírnek bélyegzett értesülések, Chrudinák Alajos újságíró a népszerű Panoráma egykori műsorvezetője, főszerkesztője, a televíziózás legendás alakjának haláláról... sad.gif
Van jó pár zene, ami annyira beleégett az ember fülébe, hogy nem tud elvonatkoztatni attól, amihez kapcsolódott. Bár a Panoráma kezdetekor nem sok közöm volt még a világhoz :D , utólag jó pár részt megnéztem, minden szavaddal egyetértek.

És ha már írok, akkor legyen haszna is. :rolleyes: KAranténban, vagy karanténon kivül, akárhol jól jöhet egy 100-as jazz lista tele nagyágyúval, hát ha találtok benne olyat, amit nem ismertek, nem sikerült jó párat! ;)

https://www.jazzwise.com/features/artic ... ycHTgLJxO0

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif "75 éves lett Eric Clapton, a világ egyik leghíresebb gitárosa." happybday.gif

youtu.be/sQ5idZHWVn4

youtu.be/uWU-vZRpBnk
Csatolmányok
ec.jpg
ec.jpg (40.69 KiB) Megtekintve 4739 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Tisztelem személyét, amely a pártállami időkben, majd később a puha diktatúra időszakában is képes volt kiemelkedőt, objektív, nemzetközileg is elismert, külpolitikai újságírást és televíziózást produkálni!
Elévülhetetlen érdemei, megkérdőjelezhetetlen szakmai kvalitásain kívül a rendszerváltó érában a külföldre szakadt magyarság, államhatárok felett átívelő összetartozásának erősítése!

Ma lenne 83 esztendős... Nyugodjék békében!

youtu.be/Jk_ko6pr_UU

https://mediaklikk.hu/video/magyar-szem ... LmFnfxpbZA
Csatolmányok
1111.jpg
1111.jpg (108.53 KiB) Megtekintve 4823 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”