youtu.be/5C6I6nAh_Ok
youtu.be/dj4_-kh-Kpg
Moderátor: ValhallA

Pontosan fogalmaztál. Az én kábeleim valóban nem képesek reprodukálni azt, ami nincs a lemezen, hiába mutatkozik erre fizetőképes kereslet.A hangzásról tudnám írni, hogy letisztult, kiteljesedett, lerakódásaitól megszabadult, igazán zenei lett, a dallamok belső logikáját, vonulatait, a szólamok dinamikáit külön-külön is értelmező lett.
Itt egyáltalán nem „terhelés” a zene!Beteszem ide a youtube-linkjét, mindenkinek ajánlom, HD felvétel, és, noha az egész lemez a műfaj és az érzés gyémánt-sztenderdje, egyetlen nóta most elég lesz, nem szeretném terhelni Ákos topikját a túl sok zenével.

Annyit tennék hozzá, hogy mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánok ezekben a vészterhes időkben!Kellemes húsvéti ünnepeket!

Tényleg nagyon jó hangja van, nem csodálom, hogy tetszik! Ja, nekem is.gyuszmo írta: ↑2020.04.01., szer. 09:49Régóta terveztem kicsit Beth Hart-ról írni egy pár sort.
Jó pár emberkétől hallottam olyan véleményt, hogy olyan hangja van, mint Janis Joplinnak.Nem, szerintem abszolút nem, Beth Hartnak olyan hangja van mint Beth Hartnak, attól még, hogy érces, erőteljes, nem lesz Janis Joplin, és nem is kell annak lennie. Akit érdekel, utána olvashat, neki az élete is olyan, mint ahogy a színpadon előadja, bár állítólag jócskán szelidült az évek alatt.
![]()
A hangján kivül, ami engem megfogott, az a zenekara. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta a Royal Albert Hallban készült koncertjét, zseniális. És ami szimpatikus, olyan zenészekkel játszik, akik nem játszák szét a számokat, szimplán "csak" hozzák a kötelezőt. Különböző jazz, fúziós, vagy free zenékben széttekerik a zenészek a mindent is, ott van létjogosultsága, azok a zenék errre alapulnak, itt marad az alázat, ugye a kevesebb néha több.![]()
A gitáros igazi amerikai style, a stílus, a hangzás. A basszus hihetetlen arc, fapofával végig nyomja a koncertet, és a dobost is dícséret illeti, nekem mániám figyelni a dob soundot (is), szerencsére a pergő pukkan akkorát, semmi fazék hang. (Fazék pergőre, ha valaki kíváncsi, én mit hívok annak, Metallica - St. Anger jó példa. Nem mondom hogy nem jó, esetleg nem passzol valahova, nekem nem tetszik.)
Joe Bonamassával volt pár koncerten, meg tehette volna gondolom, hogy a show érdekében elhívja őt is, de a saját bandájával lépett fel, respect.
Kezdő, vagy ismeretlen szemnek, fülnek sok lehet elsőre, mint ha túl játszaná, túl énekelné, nagyon énekelné a számait, de szerintem nem. Ő Beth Hart, ami a szívében-lelkében van, ez jelenik meg a színpadon, imádom.![]()
Hangzás csillagos ötös!![]()
https://www.youtube.com/watch?v=lzdJf7Hqttk

Lehet egyikőtök sem vette észre de be volt linkelve a Chrudinák posztnál...igen, az Exit-ről a Choronzon c. nóta (az első TD LP-m ez volt német!!! nyomásban, 1981-ben)
> https://www.youtube.com/watch?v=QWpSScNGQ_M

Ráadásul a Panoráma című műsornak még jó főcím zenéje is volt. ha jól tudom a Tangerine Dream kölcsönözte.gyuszmo írta: ↑2020.03.31., kedd 13:21Van jó pár zene, ami annyira beleégett az ember fülébe, hogy nem tud elvonatkoztatni attól, amihez kapcsolódott. Bár a Panoráma kezdetekor nem sok közöm volt még a világhoz, utólag jó pár részt megnéztem, minden szavaddal egyetértek.
És ha már írok, akkor legyen haszna is.KAranténban, vagy karanténon kivül, akárhol jól jöhet egy 100-as jazz lista tele nagyágyúval, hát ha találtok benne olyat, amit nem ismertek, nem sikerült jó párat!
https://www.jazzwise.com/features/artic ... ycHTgLJxO0
Van jó pár zene, ami annyira beleégett az ember fülébe, hogy nem tud elvonatkoztatni attól, amihez kapcsolódott. Bár a Panoráma kezdetekor nem sok közöm volt még a világhoz