A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Megindult az éves túllicitálás, vagyis a "még nagyobbat - még drágábban másoktól" versenyszám.
Kezdenek szállingózni az első képek és videók...
A high-end csatornatulaj celebeket és a megmondó nyikhajokat még csak ma délelőtt engedik rá a termékekre,
Boldog 99. születésnapot David Attenborough, es még még nagyon sokat!
Talán nincs a Földön senki, aki ne szeretné ezt a csodálatos embert! Még ennyi idősen is aktív, és továbbra is minel több emberrel szeretné megismerrerni a bolygónk csodáit, no meg felhívni rá a figyelmet, hogy mennyire is törékeny. Ha lehetne, kívánom, hogy még egyszer ennyi ideig tudja folytatni a küldetését.
images.jpeg (14.17 KiB) Megtekintve 1715 alkalommal
Ez vajon hatással lesz a Hi-Fi-re?
Emlékeim szerint a COVID után sem lehetett érezni árcsökkenést...
Semmit nem befolyásol a High End termékek árképzésénél a réz aktuális világpiaci ára, sem pedig a beépítésre kerülő egyéb passzív alkatrészek beszerzési ára.
Talán az aliexpress-es "csúcs" DAC-ok és hamisított kábelek konténerszállító hajókra vetített árát befolyásolja gyártói szinten, de végfelhasználói szinten már ez sem realizálódik...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Azt látom, hogy egy Dan D’Agostino Momentum integráltat hallgat, Magico M2 vagy M3 dobozzal.
Felismeri valaki a lemezjátszót? (Analógban nem vagyok a toppon.)
Ma 12 éve, hogy elment a Mester. Emlékezzünk meg a hangsugárzó készítés egyik nagy ikonjáról Franco Serblin-ről. Franco Serblin mint fiatal olasz vállalkozó és designer, szenvedélyesen érdeklődött az audio világ iránt és korán megfogalmazódott benne a döntés, hogy egy attraktív hangsugárzót tervezzen. 1980-ban építette meg az első hangsugárzót, a Snail project-et, amelyből csupán 10 készülék készült el. 1983-ban megalapította a Sonus Faber manufaktúrát, amelyet 23 év után hagyott el és született meg a saját nevét viselő vállalkozás, majd az első hangsugárzó, a Ktêma. Filozófiáját így fogalmazta meg: „a zene iránti szenvedélyem, valamint a hangszerek és anyagaik iránti érdeklődésem a 80-as évek eleje óta vezérlik kutatásaimat. Lantok és hegedűk, a fa és a húrok, a formák és a felépítésük harmóniája inspirálták és ihlették a hangsugárzóimat”. Franco Serblin munkája során arra törekedett, hogy olyan hangsugárzókat építsen, amelyek képesek a zene nyelvén kommunikálni azokat az érzéseket, amelyeket nem lehet szavakkal kifejezni. Fontos volt számára, hogy létrejöjjön egy hang, amely képes elérni a lélek mélységeit. 2013-ban bekövetkezett halálát követően misszióját veje, Massimiliano Favella viszi tovább, aki 2020-ban mutatta be saját hangsugárzóját, a Franco Serblin Accordo Essence-t, és az Accordo Goldberget. Emlékét megőrizzük!
Szöveg + kép: Allegro Audio Hungary
Csatolmányok
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Ugyanis, szerintem az országban, de még lehet globálisan sem nagyon létezik egyetlen kábelezőnél sem ilyen széles anyaghasználat, ami a réztől, aranyon, grafénen, platinán, palládiumon, ezüstön és ezek ötvözetein át, újabban a rhodiumig terjed.
alumag7.jpg (30.25 KiB) Megtekintve 5276 alkalommal
Egy valamiben igaza van Cables Mesternek, vagyis májkréme fórumtárs többször szállította a kábelemet, de nem olyan indíttatásból, ahogyan gondolja.
Vagyis Ő szívességből és nem pedig “terített” vagy agitált másokat, ahogy azt tévesen állítja.
A kettejük közötti ellenségeskedést vetítette ki rám, holott ahogy írtam, nem foglalkozom semmilyen szinten se vele, se másokkal.
Köszönöm hogy kiállsz mellettem, ám hithű szerecsenként magam is rendszeresen mosdok.
Viccet félretéve, sokan tényleg értetlenül állnak olyan jelenségek előtt, hogy valaki önzetlenül, jószándékból segít ismeretlen embereknek is, nem kímélve a szabadidőt és a saját pénztárcát. Téged is ilyen embernek ismertelek meg és ebből a szemléletből szerettem volna továbbítani, amíg módomban állt, fórumtársaknak és számomra ismeretlen személyeknek egyaránt. Ráadásul azt sem értik, hogy...
Rákattintottam a linkre és azt vártam, hogy valami jó klasszik Eddie Van Halen, vagy János Starker linket fogok ott találni.
Az ember mindig jobbat vár…
Nem is szoktam ilyesmi(k)re reagálni, de most érzem, hogy felböffent valami, mint a cukrozott tonhal+parádi vízes estebéd után.
Szóval, korai 80-as évek Eddie Murphy módba kapcsolok képzeletben és nem is próbálok szofisztikáltan fogalmazni, mert a téma nem igazán érdemli meg.
Nem olvasok-írok fórumot a saját agymenéseimen és sz@rságaimon kívül, így ezekről a mószerolásokról csak ismerősök útján értesülök.
Lagutóbb például valaki azzal haknizta körbe az internetet, hogy emberfej méretűre felnagyította valamelyik használt kábelem hirdetésének képét, amin az irány nyíl, enyhén ferde és a zsugorcsövek nem azonos méretűek.
Ezen röhögött térdcsapkodva, mindenféle facebook csoportokban, majd csulát lifteztetve próbált maga köré tömeget édesgetni egy kollektív, hátveregetős turházgatáshoz. Több-kevesebb sikerrel...
Mondjuk ezzel semmi bajom, mndenkinek joga van a szeretetnyilvánításhoz!
Amikor valamilyen szinten jelen vagy a hifis közbeszédben, még akkor is, ha annyira távol próbálod tartani magad a korpától mint én, akkor is meg fog történni, vagyis valamilyen módon be fognak sározni, de minimum komoly erőfeszítéseket tesznek ebbe az irányba azok, akiknek nem tetszik a pofád.
Manapság gombamód szaporodnak a világlegjobbja kábelfonodák idehaza is, így egyre szűkösebb a tér, fogy a friss levegő, így a vásárlókért megy a kötetlen fogású mogyorózgatás, méghozzá jéghideg kézzel, illetve a "tulokmarketing" is csúcsra van járatva.
Pont lesz@rom, hogy ki milyen kábelt gyárt, lehet az jobb, sokkal jobb, vagy rosszab.
Nekem ettől se jobb, se nem rosszabb.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom, legyetek világhírűek, világlegjobbjai és ha azt szeretnék győzzenek le naponta 3x, ha nektek ettől lesz teljesebb az életek, akkor hajrá!
Aki egy kicsit is logikusan gondolkodik, legyen az önhitt, nagyarcú "világlegjobbja" kábelfonoda tulaj, vagy újszülött tejfogú hobbista, azzal egyaránt tisztában lehetne, hogy egyik kábel sem univerzális, vagyis nincs “mindenverő”, "világlegjobb" és sorolhatnám!
Vagyis egy adott láncban, adott fül számára akár a hulladék minőségű villanydrót is fölébe kerekedhet egy Ultra láncban tökéletesen működő, általam unásig szajkózott: kiegyenlített megszólalású referencia kábelnek.
Nem tudom, hogy az ilyen evidens dolgokat, felnőtt embereknek miért olyan nehéz megemészteni és felfogni…?!
A legszánalmasabb az, hogy sokan ezt a hobbit egyféle versenysportként élik meg.
Hatalmasabbat nem is tévedhetnének!
Aki a zenét, érdemben ilyen alacsony szintűvé silányítja az nem érdemli meg, hogy jól, vagy akár optimálisan szólaljon meg a lánca!
A másik, amikor legyőznek ugye, manapság már heti rendszerességgel ez megtörténik, gyűjtőleg fogalmaznak, vagyis: “a ValhallA kábelektől sokkal jobb, agyonverte, lealázta”, ami szintén értelmezhetetlen számomra.
Ugyanis, szerintem az országban, de még lehet globálisan sem nagyon létezik egyetlen kábelezőnél sem ilyen széles anyaghasználat, ami a réztől, aranyon, grafénen, platinán, palládiumon, ezüstön és ezek ötvözetein át, újabban a rhodiumig terjed.
A CuAg és az Infinity Ultimate között akkora a minőségi hézag, hogy talán még a gumicsirke-rakéta analógia is erősen sántítana. Akkor az Infinity-vel legyőzöm a Draco-t vagy mi? Annyira jó vagyok, hogy jobb vagyok még magamtól is!?
Ám ha mégis legyőzik az egyiket még ott van a több tucat másik, amit még csak nem is hallottak!
Szóval mostanra egyféle univerzális Ivan Drago lettem akit le kell győzni...
Ne haragudjatok meg érte de ez szánalmas emberi, szakmai mércével mérve egyaránt!
Szóval szerintem sokkal kevesebb energiába kerülne, még ha nem is kedvelni, de legalább tisztes távolságból elviselni a másikat!
Jómagam ezt teszem már közel 30éve az összes kritikussal, guruval, hétvégi okossal és sok esetben, embernek nehezen nevezhető, hivatásszerűen bosszantó entitással.
Szerintem ha ez nekem évtizedek óta megy, akkor másoknak is kellene, hogy sikerüljön legalább részlegesen.
Egy valamiben igaza van Cables Mesternek, vagyis májkréme fórumtárs többször szállította a kábelemet, de nem olyan indíttatásból, ahogyan gondolja.
Vagyis Ő szívességből és nem pedig “terített” vagy agitált másokat, ahogy azt tévesen állítja.
A kettejük közötti ellenségeskedést vetítette ki rám, holott ahogy írtam, nem foglalkozom semmilyen szinten se vele, se másokkal.
Például egy méltán elismert kereskedő barátom, Bécó is szállított már kábelt kérésemre. Most akkor Ő is “terített”, mert beráti szívességet tett több évtizedes jó kapcsolatunk égisze alatt?
Na látjátok, így kell gyomorforgatóvá tenni, kiforgatni, hétköznapi pofonegyszerű dolgokat.
Szóval kedves Cables mester ne haragudj, de én egyáltalán nem szánok rád időt, sem a termékeidre sem arra, hogy bármikor-bárhol bántsalak.
Nagyon drága a szabadidőm és ha van akkor az csajozással telik!
Másik tény, hogy soha, senkire nem beszéltem rá a kábeleimet és legtöbbször inkább le, mint rábeszélés történik, mert kb. tudom milyen láncban működhetnek és milyenben nem, adott vezetőkkel szerelt kábeleim.
Ami engem igazából ténylegesen negatívan érintett a Cables "jelenséggel" kapcsolatosan, hogy a folytonos hazugságspirálba keveredések miatti visszadátumozásai, és az ipari léptékű hozzászólás törlések miatt, letiltották kompletten az egész fórumot a valós adminisztrátori jogkörről.
Vagyis ha valami elkel a turkálómban, akkor nem tudom módosítani a státuszát, hanem az oldal adminisztrátorait kell megkérnem erre.
Megértem a döntésüket, hihetetlen szélmalomharc amit vívnak...
Szóval legyetek résen, mert nem vagyok ám én akkora nagy retkes sz@rdarab, mint amilyennek lefestenek, vagy ahogy azt egyesek láttatni szeretnék!
Akkor most már mehet a jó Zenét, kedves János és Eddie.: