A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindig a kedvenceim közé tartoztak, Neil Patel különleges hangzású és kivitelű dobozai, birtokoltam is több típust az alsóbb, kategóriá(k)ból.
Nem állítom, hogy a dobozaik, pixel grafikába püffesztett, bébi koporsó formavilága az én ízlésemet tükrözné, viszont ennek ellenére a Saga Signature nagyon tetszik.
Általánosságban az Avalon-ok kiviteli minősége, haladó DIY szintű, hanyagabb, tipikus USA kivitel és nem az EU gyártókra jellemző, tökéletesre csiszolt gyémánt jellegű. (Lásd, Tidal, Kharma, Marten, Gryphon és társai!)
Természetesen a „hanyagság” itt szigorúan az árcédula függvényében értelmezendő!
Látszólag, különösebb fejlesztés nem történt a felső házban az utóbbi években, viszont a referencia szériás modelleknek nemrégiben megjelentek a ránc-felvarrott verziói.
Gyanítom ezzel egy időben az árakat is erősen felfelé "varrták" az előző típusokhoz képest.
Nagyon ritkán találkozni az Avalon dobozokkal kiállításokon, így érdemes minden alkalmat megragadni, mint pl. az éppen zajló High End - Munich 2023 a fülügyre vételükhöz!
Az Avalon Acoustics marketing kommunikációja, promotálása, digitális jelenléte, számomra érthetetlen módon nagyon szegényes, főleg egy ilyen múlttal rendelkező, jelentőségteljes céghez képest.
Képen az új Avalon IsIs Signature.
Csatolmányok
Isis Signature.jpg (1010.58 KiB) Megtekintve 6944 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
2 hete megkaptam a Poseidon hangfalkábel meghallgatásra 1 hétre utána oda adtam a tulajdonosának.
Draco standard hangfalkábe helyére kötött be ami nagyon jól muzsikál nálam.
Na de mikor a nyers Poseidon szolgáltatta a zenét hirtelen az egész szobát kitöltötte, előről hátra, jobbról balra és lentről a mennyezetig. A hangfalam szó szerint eltűnt!
Meglepődtem nagyon mert ha összeszámolom mennyibe került a rendszerem akkor a graphene x xlr kábel nélkül annyi mint a hangfalkábel ára. Magyarán mondva nagyon nem tudja kifutni magát nálam a Poseidon.
Nagyon megnőtt a soha nem hallott részletek a zenébe, akusztikus teret nagyon szépen vissza adja. Nagyon simán folyékonyan zenél. Menet közben lehetett hallani hogy hullámzott a hangfalkábel ahogy éget befelé. Mikor kikötőttem és vissza a draco hangfalkábel össze zuhang a hangkép és unalmas lett fáradt lett a zene.
IMG_20230505_133132.jpg (3.27 MiB) Megtekintve 6405 alkalommal
IMG_20230511_102747.jpg (4.13 MiB) Megtekintve 6405 alkalommal
A következő generációs ValhallA kábelek bázis ötvözete: Platina/Rhodium.
Sajnos a fotó nem adja vissza ennek a speciális fémnek a semmivel nem összetéveszthető fényét...
Csatolmányok
Platinum PtRh.jpg (282.74 KiB) Megtekintve 6808 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Jöjjön egy kis "Tourinform" az audio és a barátság jegyében.
Egy nagyon jó barátom rátalált a neten - itt Angliában - egy régóta "vadászott" komponensre. Megkért, hogy le tudnám-e vezényelni a vételt. Mi sem természetesebb ez, másnap föl is hívtam az eladó céget, ami tőlünk kb. 250 mérföldre van - nem messze a Skót határtól. Szóval kellemeset a hasznossal, egy kicsit kirándultunk is :) Visszafelé jövet útba ejtettük York városát ahol nem jártunk még, szerencsére szép időnk volt és találtam egy érdekes helyet is - az első képen láthatjátok :)
01.jpg (447.53 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
02.jpg (415.19 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
03.jpg (453.16 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
04.jpg (382.23 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
05.jpg (433.07 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
06.jpg (395.74 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
07.jpg (376.89 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
08.jpg (420.34 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
13.jpg (345.58 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
15.jpg (520.33 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
16.jpg (456.28 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
17.jpg (395.98 KiB) Megtekintve 6897 alkalommal
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)
Fogalmam nincs, hogy melyik a nagyobb modortalanság, ha válaszolok, vagy ha nem…
Abban teljesen biztos vagyok, hogy mindegy mit írok, mert eleve lehet érezni bizonyos hozzászólásoknál a vegytiszta utálatot irányomban, ami erősen emlékeztet a nyuszika+sapka viccre.
Aki nem ismerné:
Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
- Te farkas, verjük meg a nyulat!
- Na és miért?
- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
- Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!
- Na és most miért?
- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.
- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
- Hmm... Nézd már farkas... ezen már megint nincs sapka!
Bemelegítés gyanánt leszögezném, hogy az agymenéseimet a saját topikomban osztom meg egy maréknyi, baráttal, jó ismerőssel és nem mindenhol szennyezem az AVX-et, mint itt a legtöbben, akik szintén saját topik felett bábáskodnak.
Azon sem kellene meglepődni, hogy a "ValhallA Világa" topikban a ValhallA nevezetű egyén a saját gondolatait taglalja hosszasan. Olyan ez, mintha azért lenne valaki zabos, mert Ford Fairlane Kalandjai-ban túl sokat szerepel a címszereplő Andrew Dice Clay! Erre szokták azt mondani a nagy Távol-keleti tanítók, “ha nem tetszik ne nézd”!
"a legfontosabb egy lánc építésénél és hallgatásánál az önismeret!"
azt hol kapni, melyik hifiboltban árulják?
Nagyon rossz úton jársz, ha anyagi oldalról közelíted az önismeretet, hacsak nem pénzimádó vagy, mert akkor ez a felismerés az elfogadás része, ami egyféle önismereti, gyógyulási folyamat kezdete lehet.
Lehet anyagi aspektusa is az önismeretnek!
Minél több nyelvet megismerve utazgat(Ami komoly pénzbe kerül!) az ember úgy szerez új impulzusokat, idegen kultúrákban, értékes emberi kapcsolatokat, ezáltal jobban megismerve a világ sokszínűságén keresztül önmagát, abban betöltött szerepét.
"minél kevesebb az anyagi ráfordítás, annál több kompromisszummal számolhatunk"
ezt lehet szűkíteni konkrétabb összegekre?
mert e matek szerint elég komoly kompromisszummal számolhatok, ha 150 helyett csak 120 millió forintból építek hifiláncot. söt, 100 millióból meg még annál is több a kompromisszum..
Ezer darabra szét tudnám trollkodni és cincálni a saját agymenéseimet, mert a legtöbb monológom nem túl erős lábakon áll és igazán könnyen támadható. Viszont pont egy olyan evidens dologba tudtál belekapaszkodni, miszerint a drágább készülék jobb, mint az olcsóbb...!?
Igazából nem is tudom, hogy lehet-e, vagy kell(ene) túlmagyarázni a dolgot.
No de akkor liftezzünk le Technic Lego szintről Duplo szintre.
Az emberek többsége nem többszáz millióból épít láncot Magyarországon! Reméltem ez köztudott...!?
Mivel a láncok által szolgáltatott minőség erőssen szubjektív, képtelenség általánosan forintosítani. Itt jön a képbe ismételten az önismeret, készülék valamint piacismeret és az egyéni hallgatási tapasztalat, amely alapján ha matekozni támad kedved az említett tényezőkből erdeztethető a vételár.
továbbá az ár kérdésénél elég messzire elkerülted a kapott minőséget,
így nem marad más állandó tényező, mint a profittartalom. minél magasabb tehát a profitráta, annál kevesebb a kompromisszum...
Kezdjük az alapoknál.:
A piacgazdaságnak, vagy más néven kapitalizmusnak nevezzük azt a gazdasági rendszert, amelyben a következő tényezők érvényesülnek:
- a termelési tényezők többnyire magántulajdonban vannak,
- a termelési tényezőket haszon elérésének céljáből működtetik,
- a verseny biztosítja a hatékonyságot,
- a megtermelt javak és szolgáltatások eloszlásáról nagyrészt a szabad piac gondoskodik,
- megvalósul a vállalkozás és a döntés szabadsága,
- a kormányzatnak korlátozott beavatkozási lehetősége van.
Lassan kezdem azt hinni, hogy valamiféle Dagobert McCsip-el társalgok, mert minden mondatod a financialitásban fürdőzik.
Gondolataidból az sugalmazódik, mintha az olcsó, egyéb termékeken nem lenne profit, kizárólag az Ultra High End termékeken...
Egy Tesco gazdaságos, kínai fogyáron 4999-be kerülő vízforraló előállítási költsége nagyságrendileg 325Ft lkörül mozog a többi mind járulékos költség, lépcsős árrés.
Nyilván egy sok(tíz)milliós anyagköltségű Ultra High-End dobozt nem fognak anyag árában értékesíteni, mert egyetlen gyártó sem szeretetszolgálat.
A piacgazdaság így működik, legyen gumicsirke, óra, poszter, kakasos nyalóka, tanga bugyi, dezodor vagy High End készülék, jelentős különbség nincsen!
"nagyon könnyű helyzetben vagyok készülék, illetve doboz választásnál, hiszen alig van egy maréknyi gyártó az egész, egyébként folyamatosan bővülő, híguló és értéktelenedő High-End piacon, amely eleget tesz ezeknek az (alap)kritériumoknak"
a "saját hang" kifejezés engem is zavar, ha az alapcél a felvételen lévő hangzás (minél inkább) hű visszaadása.
melyik az a maréknyi gyártó, amiben megbízol?
Teljesen lényegtelen mások számára, hogy melyek a kedvenc gyártóim.
Sok dologban nem vagyok biztos, abban viszont igen, hogy a saját topikomban én vagyok Ford Fairlane!
Agymenés ON
Pszichoakusztika, Strucc és GT-R NISMO GT500...
... nagyon könnyű helyzetben vagyok készülék, illetve doboz választásnál, hiszen alig van egy maréknyi gyártó az egész, egyébként folyamatosan bővülő, híguló és értéktelenedő High-End piacon, amely eleget tesz ezeknek az (alap)kritériumoknak.
Sajnos a legtöbb gyártó a színezetre, egyféle, „saját hang”-ként,(Sound Signature) hivatkozik.
Szerintem a legfontosabb egy lánc építésénél és hallgatásánál az önismeret!
... minél kevesebb az anyagi ráfordítás, annál több kompromisszummal számolhatunk.
...
Agymenés OFF
"a legfontosabb egy lánc építésénél és hallgatásánál az önismeret!"
azt hol kapni, melyik hifiboltban árulják?
"minél kevesebb az anyagi ráfordítás, annál több kompromisszummal számolhatunk"
ezt lehet szűkíteni konkrétabb összegekre?
mert e matek szerint elég komoly kompromisszummal számolhatok, ha 150 helyett csak 120 millió forintból építek hifiláncot. söt, 100 millióból meg még annál is több a kompromisszum..
továbbá az ár kérdésénél elég messzire elkerülted a kapott minőséget,
így nem marad más állandó tényező, mint a profittartalom. minél magasabb tehát a profitráta, annál kevesebb a kompromisszum...
"nagyon könnyű helyzetben vagyok készülék, illetve doboz választásnál, hiszen alig van egy maréknyi gyártó az egész, egyébként folyamatosan bővülő, híguló és értéktelenedő High-End piacon, amely eleget tesz ezeknek az (alap)kritériumoknak"
a "saját hang" kifejezés engem is zavar, ha az alapcél a felvételen lévő hangzás (minél inkább) hű visszaadása.
melyik az a maréknyi gyártó, amiben megbízol?
Csak tömören:
Dunning–Kruger-hatás
(De lehet, hogy tévedtem. )