Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7056
ValhallA világa
Pontosan ma tíz esztendeje, hogy regisztráltam az AVX fórumon és az eltelt évtized alatt egészen pontosan 15.305 hozzászólást generáltam!
Legalább még tíz évet, ugyan itt, VELETEK!
Rock & Roll!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
ValhallA világa
Had lássam először a lehetőségeim, és engedd meg utána döntsek kinél csináltatom. Légyszíves..Épp ezért nem kellene addig amíg nem döntessz beírni másnak a topikjában. Ez itt nem szokás ilyen formában, légyszíves.
ValhallA világa
Ez OK, de ezeket privát levél formájában kellett volna küldeni és nem a topicokba beírni. Ez a probléma. Egérrel rámész a felhasználó nevére és PM küldése.
Egyenlőre azzal sem vagyok tisztába ki milyet mennyiért csinál. De maradok akkor az eredeti tervnel és megveszem a gyári audiophile kábelüket ha ilyen körülményes ez. https://mezeaudio.eu/products/99-series ... ated-cable
ValhallA világa
Had lássam először a lehetőségeim, és engedd meg utána döntsek kinél csináltatom. Légyszíves..
Ez OK, de ezeket privát levél formájában kellett volna küldeni és nem a topicokba beírni. Ez a probléma. Egérrel rámész a felhasználó nevére és PM küldése.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
ValhallA világa
Írd még be 67 helyre a fórumon légy szíves...
Had lássam először a lehetőségeim, és engedd meg utána döntsek kinél csináltatom. Légyszíves..
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
ValhallA világa
Sziasztok. Valaki ismer innen olyan embert aki tud készíteni jo minőségű 2,5mm balaanced kábelt egy meze 99 classics fejhallgatóhoz? (Dap készülékhez)
Írd még be 67 helyre a fórumon légy szíves...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
ValhallA világa
Sziasztok. Valaki ismer innen olyan embert aki tud készíteni jo minőségű 2,5mm balaanced kábelt egy meze 99 classics fejhallgatóhoz? (Dap készülékhez)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Teljesen lecserélem a belépő szintű kábeleimet és hosszú idő után ismét lesz kedvező árú, ezüst-platina ötvözetű összekötőm, amely a keresztségben az AgPt-RXF megnevezést kapta.
Az RXF kábelnél, 10mm szélességű, szalag szerkezetű, ezüst/platina ötvözetű vezetőket alkalmaztam, amelyek cryo kezeltek az alkalmazott csatlakozókhoz hasonlatosan.
Elsődleges szigetelés teflon, másodlagos szigetelés üvegszál erősítésű szövet.
Hamarosan eladó sorba kerülnek a fejlesztői példányok, igen kedvező árakon, amelyek zöme KLEI™ Harmony RCA és Neutrik XLR csatlakozókkal lettek szerelve. Akit érdekel figyelje a turkálót!
A belépő szintű kábelekkel párhuzamosan dolgozom az Aura V3 és a grafén bevonatú tiszta platina kábeleken.
Az utóbbi időben több nemzetközi referenciának számító front end segíti a fejlesztéseket, amelyek új löketet adnak a referencia vonal kábeleinek evolúciójához.
Rock & Roll!
- fodesz
- V.I.P.
ValhallA világa
Ákos jó zenét!
ValhallA világa
Lehet ,hogy most este nem merek elaludni a látvány miatt, olyan félelmetes lett ez a király kábel
Az biztos, hogy nem egy egyszerű kinézetű kábel, de azért az alvás még a közelében sem okoz problémát, sőt! Precíz, részletező, gyors hangjával egy kellemes, "nyugtató" zenével könnyen álomba is ringat. Oda is kell figyeljek magamra, mert mióta megérkezett, a család még kevesebbet lát belőlem... Mindenkinek ajánlani tudom ezt a kábelt, vérbeli profi darab! Mind kivitelét, mind tudását tekintve.
- Olyan részleteket mutat meg a zenéből, amiről eddig nem is tudtam, hogy ott van a felvételen. Hol fel-, hol pedig összehúzom a szemöldököm, hogy "hát ez hang/részlet meg mi volt?? Eddig mintha nem lett volna ott."
- Nagyon gyors, dinamikus hangja van, a továbbított "ritmus" a hatalmába kerít. Pillanatok alatt bele tudom magam élni a hallottakba. Régen "légdoboltam" és "léggitároztam" már a nappaliban, most nem igazán tudtam megállni...
- Nincs számára "nehéz" felvétel. A komplex, nagyzenekaros felvételek se fognak ki rajta. A hangszerek és dallamok tisztán, elkülöníthetően hallhatóak.
- A 2 pár vezető + az elcsatoló/távtartó hengerek pedig igen meghatározó külsőt biztosítanak neki.
A végeredmény és összhatás egyértelműen széles mosoly! Egy újabb nagy lépés volt számomra.
nj
- fodesz
- V.I.P.
ValhallA világa
Átadásra került az idei esztendő első AgPt-RX Ultimate kábele.
Lehet ,hogy most este nem merek elaludni a látvány miatt, olyan félelmetes lett ez a király kábel
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Átadásra került az idei esztendő első AgPt-RX Ultimate kábele!
ValhallA világa
Ott kezdeném, hogy 10 éve még csak legyintettem ha valamilyen audio vagy házimozi teszt olvasgatása közben a kábelek fontosságáról esett szó, „áramot vezet bármilyen fém”-gondolattal.
Mikor 3 éve a sógoromnál meghallgattam egy csöves erősítő / Elac párost megdöbbentem, hogy hogyan tud ekkora és ilyen tiszta hang előjönni egy karcsú kis álló dobozból, 2x35 vattos erősítővel meghajtva...természetesen meg is fertőzött az élmény és elkezdtem keresgélni, böngészni a hasonló oldalakat és megvásároltam az első cuccomat amit azóta már lecseréltem és folyamatosan feljebb lépve fejlesztettem.
A kábelek fontossága hamar kiderült számomra, az „áramot vezet...” teória gyorsan megdőlt amikor egy-egy kábel cseréjénél komoly minőségi előrelépést tudtam elérni. Így „botlottam” bele tavaly egy AgPt III összekötőbe is, amelyet meg is vásároltam itt a fórumon használtan. Akkora volt a különbség, hogy még az ilyesmihez szkeptikusan hozzáálló nejem is meghallotta és elismerően bólintott.
Áttérnék az eredeti célomra amiért elkezdtem ide írni, mégpedig az hogy a két ünnep között átvehettem Ákostól az új fejlesztésnek számító CuAu-R tip. hangsugárzó kábeleket 3 m-es hosszban. Ez egy réz-arany ötvözetű kábel, 30 mm széles flat-kivitelben, teflon szigeteléssel és fehér üvegszál erősítésű szövet burkolattal. Itt rátérnék az egyetlen aprócska hátrányára, hogy a fehér színnel óvatosan kell bánni mert ha nem teljesen tiszta a kéz, vagy esetleg befűzés közben (pld bútor mögött vezetve) poros részhez érve hamar koszolódik. De ez nem is hiba, csak óvatosabb kezelést igényel a szín miatt.
A kábel, ahogyan Ákos is leírta nekem korábban, valóban melegebb hang karakterű ami az én esetemben kifejezetten jól ellensúlyozza a mostani hidegebb skandináv/német (Primare/Elac) irányt és még így „nyersen” is komoly minőségi ugrás volt az előző AQ-hez képest. Olyan hangok is előkerültek bizonyos lemezeknél (pld. Clapton- Unplugged, P. Floyd – Division Bell, néhány jazz album, Oscar Peterson, stb.) amelyek ugyan ott voltak korábban is de valahogy „elkenődve”, itt meg könyörtelenül, tisztán és élesen előtörnek. A magasak hangsúlyosak, a vokál előrébb lép, a basszus kontrollált és elegendő, nem színez semmit, a térérzet kiváló, élmény vele a zenehallgatás. Nem tudok újságírói szakzsargonban írni, ezek az én tapasztalataim és biztos vagyok benne, hogy néhány száz óra járatás után csak tovább fog javulni a hang.
Kitérnék az eladóval folytatott kiváló kommunikációra is, Ákos egy végtelenül korrekt partner, nem áltat irreális határidőkkel, szerintem ár/érték arányban verhetetlenek a termékei, a kábelei pedig már bizonyítottak sok rendszerben. Biztosan visszatérő vásárlója leszek, hosszú távon és itt is megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem ezeket a kiváló zsinórokat.
Boldog új évet kívánok minden fórumtársnak!
Üdvözlettel,
Gábor
CAMBRIDGE AUDIO 851N | PRIMARE I32 | OPPO 103D | ELAC FS-267 | Pro-Ject 1Xpression Carbon/Goldring 2200MM
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok minden kedves fórumtagnak!
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
karácsony 2 Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! karácsony 2
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Nem is olyan rossz egy erősen szegmentált, High-End Audio-ra kihegyezett, hazai facebook profiltól...
Aki még nem csatlakozott volna és érdekli a téma... KATT!
https://www.facebook.com/Valhalla-Audio ... 797352225/
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
ValhallA világa
Mindig mondtad , hogy kevés pénzből is lehet jó hifit összeállítani.
Itt egy eklatáns példa.
Az viszont fantasztikus, hogy a VallhallA kábelek a legdrágább ultra high-end világba is betörtek és gond nélkül helytállnak ( sztem még jobbak )
Lehet jót összeállítani, de nagyon jót nem.
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
ValhallA világa
Mindig mondtad , hogy kevés pénzből is lehet jó hifit összeállítani.
Itt egy eklatáns példa.
Az viszont fantasztikus, hogy a VallhallA kábelek a legdrágább ultra high-end világba is betörtek és gond nélkül helytállnak ( sztem még jobbak )
Metronome Technology Kalista Reference CD transportban (36.000.- Euro) a koax digit kimeneten egy Metronome Technology C8+ DAC-kal (16.000.- Euro) összekötve.
Az AES/EBU összeköttetést egy Nordost Odin 2-es digit kábel (9.000.- Euro) adja.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
ValhallA világa
Minden kábel megtalálja a saját helyét.
Így van ez a ValhallA kábelekkel is.
Itt egy Aura Reference V2-es RCA-RCA digit kábel a létező legelőkelőbb társaságban:
Metronome Technology Kalista Reference CD transportban (36.000.- Euro) a koax digit kimeneten egy Metronome Technology C8+ DAC-kal (16.000.- Euro) összekötve.
Az AES/EBU összeköttetést egy Nordost Odin 2-es digit kábel (9.000.- Euro) adja.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
R.I.P. Charlie Hansen
Ismét szegényebb lett a világ egy zsenivel!
"Charles Hansen 1956 - 2017
With heavy hearts, we regret to inform you that Charles Hansen, founder of Ayre Acoustics, has passed away on November 28th, 2017. Those who knew Charley knew that he was a passionate man who always stood up for what he believed to be right. His family knew him as a loving and dedicated father of his two children. With the passing of Charley, the world has lost one of the most creative and innovative minds in the audio industry and we have lost a good friend.While we can never replace Charley, his spirit lives on in the team at Ayre. We are dedicated to continuing his mission of creating and manufacturing the best sounding audio equipment in the world. Most importantly, we will be there for our friends, partners, and customers who have supported us over the years. If you have any questions, please feel free to call us at any time.We wish you all the best over the holidays, and please play an album for Charley sometime."
- fodesz
- V.I.P.
ValhallA világa
Szia Ákos!
Jó zenét Ákos és minden más fórumtársnak is
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
ValhallA világa
"A postás mindig kétszer csenget" V2.0
Gyülekeznek a referencia osztályú teszteszközök és az Aura V3 fejlesztések is közelednek a finishez...
Ne tegyél tönkre!
V3.0 ?
A V2.0 is már abszolút a toppon van.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
"A postás mindig kétszer csenget" V2.0
Gyülekeznek a referencia osztályú teszteszközök és az Aura V3 fejlesztések is közelednek a finishez...
ValhallA világa
Erősítők után kicsit vissza a kábelek világába...
A "hifis utam" során eddig sok mindennel foglalkoztam, kisérletezgettem, de a tápkábelek és tápellátás nem tartozott közéjük. Komponenseimet gyári kábeleikkel használtam, az elosztóm egy kicsit jobb darab volt. Valahogy nem is "hittem benne", hogy a tápkábeleknek nagyon eltérő hangjuk lehet, inkább az IC és hangfalkábelek terén próbáltam ezt-azt. De most már látom, hogy ott is csak a felszínt kapargattam. A közelmúltban aztán változott a helyzet, elkezdtem foglalkozni az ösvény kérdésével, és ez hozta magával a tápkábelek cseréjét is. Ezt megelőzően már a hifire szánt keretem egy jelentős részét felhasználtam, így a rendszer minden elemének tápellátását nem tudom egyszerre "high-end" kábelekkel megoldani. Erre a helyzetre kerestem megoldást.
Tapasztalatom szerinte ezen a téren is általában igaz, hogy azt kapod, amit megfizetsz. De vannak a kifejezetten rossz vételek is, amikor az árcédulával nem jár együtt a minőség, és nagyobb a marketing hatása a vásárlókra, mint a valódi tapasztalatoké. Én viszont azokat a termékeket keresem, melyek az áruknál többet nyújtanak. A brand számomra nem fontos, épp ezért nyitott voltam a fórumos gyártók kábeleire is.
Így került hozzám Ákos két különböző típusú tápkábele is, Cu-X VI és Ag VI. Már az első pillanatban látszott, hogy gondosan elkészített kábelek, minőségi csatlakozókkal és anyagokból. De a kábeleket alapvetően nem a szépségükért veszem; van a rendszeremben más készítő kábele is, amit nem tartozik a kifejezetten szép kábelek közé, de megelégedettséggel használom.
Cu-X VI szeritnem belépő kategória Ákosnál, az Ag VI legalább két szinttel feljebb van. Gyártóként szerintem a végletek jelenthetik a legnagyobb kihívást: a kínálat alján úgy kell kihozni a kedvezőbb árat, hogy minél kevesebb kompromisszumot kelljen kötni, a felső (referencia) végen meg már nem lehetnek kompromisszumok, a maximumot kell nyújtani.
Tapasztalatok:
A Cu-X jól teljesítette a feladatot, kategóriájában kiegyensúlyozott, nyugodt hangot produkált. Én nem a színezett hangot keresem, inkább a neutrális irány áll közel hozzám (saját rendszerem messze áll ettől, de hallottam már ezt-azt életemben). Több komponenssel is teszteltem, mindegyik esetében rendben volt. Aztán jött az Ag VI, ami már egy teljesen más kategória! Ami maradt, az továbbra is a kiegyensúlyozott és nyugodt hang, de sokkal több részlettel, valósághűbb mélyekkel és magasakkal. A zene érzelmekre gyakorolt hatása is jóval magasabb szintre lépett. A végfokokkal passzolt össze igazán, így most azoknak szolgáltatja a "szuflát", a Cu-X pedig az előfokot és a hálózati lejátszót táplálja. Általánosan inkább a forráshoz kellene tenni a jobb kábelt, de az én esetemben ez másként működött.
Mindkét kábelt bátran ajánlom, de ha van lehetőség rá, akkor érdemes (meghallgatás után) az Ag-t választani. Nem biztos, hogy ez minden készülék esetében igaz, a hálózati lejátszómnál messze nem volt akkora a különbség, mint a végfokoknál.
nj