Sziasztok,
Nos úgy néz ki én is beléptem a hydrasound-körbe.
Nem volt egyszerű a döntés -köszi Józsi a türelmet :) -, szépen lépkedtem felfelé a kategóriákban. Először átbeszéltük Józsival az igényeket, hogy egy yamaha - klipsch rendszerből szeretném kihozni a lehetőségekhez mért maximumot. Az erőstíő Yamaha rx-a2080 a hangfalak Klipsch reference premier-ek. Alapvetően olyan megoldásra volt szükségem, ami meghagyja a yamaha zeneiségét (igen - igen ezen lehet vitatkozni, nekem ez a zenei világ tetszik), illetve házimozira is kellemes (nekem fontos, hogy a beszéd természetes és nyitott legyen). Illetve sok-sok éven hát használtam munkaeszközként hd25 I-II-t és használom még ma is, és valahogy mindig azt a flat hangzást keresem amit az produkál.
Úgy álltam neki a tesztelésnek, hogy nem olvastam el mit kellene hallani (túl erős lett volna a pénztárcát elhúzó placebo hatás és természetesen bevontam a család teljesen laikus tagjait is kontrol csoportként

)
Szóval időrendi sorrendben haladva:
1) Black Gold illetve Titan V HRC HF + Zeusz és Black Gold táp
-Black gold hf kellemest hangzást hoz, de nekem picit túlságosan mély nehéz volt, viszont ott nem igazán részletezett, volt tér, de nem az hatalmas zenei színpad. Azt gondolom ha valaki csak elektronikus zenét hallgat, borzasztó jó választás lehet.
-Titan V HRC: hatalmasat nyitott a black gold után. Nagyon szép nyitott lett a tér, feszesebbek a mélyek és közép/magas tartományban pedig olyan addig észrevehetetlen dobseprűk, triangulumok jöttek elő, amiket eddig hallani sem lehetett.
Eldőlt: A titan HRC az ami az én világom.
Nézzünk hozzá tápot:
- elég gyorsan eldőlt. Zeusz mennydörgött, nagyott dobbantott, de nekem elkent volt picit és zárt. A black gold szépen helyrerakta a dobokat megtartotta a nyitott teret és talán igyekezett még inkább flat felé terelni a hangzást.
Szóval első választás: Titan V + Black gold táp. Nagyon jó all-purpose kombó. Trance zenétől egészen egy Modern Art Orchestraig kellemes volt vele mindent hallgatni.
Itt jött az az a bizonyos "egyszer kell megvenni" érzés, és kértem Józsitól
Next Graphene HF-et , tápot és még adott egy Silver nano tápot nézzem meg mit hallok.
Hosszú éjszakának néztem elébe.
Ez nem volt könnyű szülés mindegyik másért volt jó. Próbálom rövidre fogni, de órákat tudnék mesélni miket hallottam.
Alapvetően a graphene HF számomra teljesen flat és borzasztó sima érzést hozott. Egyszerűen úgy szólt ahogy annak szólnia kell, hatalmas térrel, picit a magas tartomány csengései kevésbé voltak tolakodóak mint a Titan V-nél, de valami őrületesen részletes volt.
Black gold után hozzátoltam a silver nano tápot, akkor visszakaptam a magasakból (vagyis a mély lett talán megfogva jobban, de a felső csengések előrébb kerültek). Szép fényt kölcsönözött a zenének.
Majd jött a graphene táp és olyan szintű selymesség jött elő a női éneknél, a férfi ének meg szabályosan búgott, a doboknál kivehető volt, hogy mi hányat pattan a dobverő, a lábdob simán elkülönült a minden mástól. Adele híresen pocsékul masterelt Hellojában a zongora leütésnél a billentyű koppanása is kivehető volt és elkülöníthető a dobtól.
Filmeknél a graphene-graphene kombo olyan selmyes beszédet és dinamikát hozott, hogy hihetetlen, a silverrel is borzasztó jó volt, de kicsit kisebb dinamikával szólt, cserébe a magasak és a közép teteje csengő bongó volt.
Mindegyik verzió másért jó és másért szerettem. Kb képes lettem volna óránként cserélgetni attól függően milyen kedvem van, de a legkellemesebb élmény a graphene-graphene verziónál ért. Megvolt a tökéletes -pénztárcát nem kímélő- megoldás :)
Egy másik jó páros szerintem a silver nano táp és a titan HRC hangfalkábel. Már ez is az a szint, ahol szinte nem kell kompromisszumot kötni, kicsit fényesebb mint a graphene-graphene kombo.