Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
---
Egy friss vélemény a Zajgátról

Egy friss vélemény a Zajgátról
- IO.sys
 - Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7

Megoldódott, én voltam béna. A korábbi szakadásos sztorinál meg ex tulajdonos akasztotta be a csatlakozót az asztal alá és egy határozott mozdulattal kiszabadította. Szóval óvatosan.  

- IO.sys
 - Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Akinek van módja és ideje, megmérné egy Radnai USB kábel data+ vezetékének ellenállását? Kábelt javítok és az enyém fura. Nem tudom még, hogy kontakt hiba vagy a magas ellenállás miatt nem akar a pc barátkozni az eszközeimmel.

----
A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés

A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés
----
Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.

Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.
----
Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu

Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu
Az a latin vitorla, a háromszögletű. Majdhogynem ellenszélben is prímán megy... Igen, mint itt, Füreden, jó sokat látni..
A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.

A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Re: Kábelezzünk
Hey DumDum!
Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....

Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....
dumdum írta: ↑2025.10.18., szomb. 01:03Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
- 
				dumdum
 - Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 70

Re: Kábelezzünk
Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
Már a B oldal forog így 60 felett...
						- IO.sys
 - Lefelé a lejtőn

Köszönöm, gyanítottam, hogy jó oka van.

- IO.sys
 - Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
Rudi bácsinak külön szia!
Megmérné valaki egy XLR kábel ellenállását? Most vettem használtan és ugye ellenőriztem, volt már szerencsém a csatlakozónál szakadt Radnai kábelhez és javítanom kellett. Na, de ezt az XLR-t megmértem és érdekes ellenállások vannak itt, de lehet, hogy csak én vagyok tudatlan.
A közösön 0 ohmot mértem, a hidegen és a melegen 3-3.5 ohm körül mindkét kábelen. Ennek így kell lennie? Köszi előre is.

Rudi bácsinak külön szia!
Megmérné valaki egy XLR kábel ellenállását? Most vettem használtan és ugye ellenőriztem, volt már szerencsém a csatlakozónál szakadt Radnai kábelhez és javítanom kellett. Na, de ezt az XLR-t megmértem és érdekes ellenállások vannak itt, de lehet, hogy csak én vagyok tudatlan.
A közösön 0 ohmot mértem, a hidegen és a melegen 3-3.5 ohm körül mindkét kábelen. Ennek így kell lennie? Köszi előre is.
Meg van, ahol nem, és 10e ez ottani meghallgatás.
- 
				dumdum
 - Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 70

Szerintem meg mindenki maga döntse el, hogyan vásároljon kábelt, ne te.cables írta: ↑2025.09.28., vas. 14:04----
Soha ne vegyél kábelt otthoni próba lehetősége nélkül!
A saját rendszerben történő meghallgatás lehetősége minden audió terméknél nagyon fontos. A kábelek esetében különösen. érvényes ez. Ne tegyünk kivételt akkor se, ha más rendszerben, vagy az eladónál hallottuk a kábelt és tetszett a hangja. Az meg végképp nem mérvadó, hogy mit olvasunk a gyártó reklámokban vagy, hogy mit írnak teszt oldalakon egy adott kábelről.
Egy kábelnek a vevő rendszerében, az ő fülével hallgatva kell jól szólni. Ha az eladó nem vállalja, hogy egy héten belül visszaveszi a kábelt, ha a vevőnél nem válik be, akkor el kell állni a vételtől.
Az audió nem épp olcsó hobbi, és nagyon kevesen vannak olyanok, akik szívük szerint költhetnek a rendszerükre, tehát meg tudnak venni bármit, amire vágynak. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan eszközre, kábelre költsünk, amivel javul a rendszerünk hangja,
15 napig érvényes az elállás, bőven elég a kipróbálásra....
Van ahol 30 napig visszaveszik ha sértetlen és megvan a csomagolása is.
Már a B oldal forog így 60 felett...
						Re: Power-R kábelek
Abból, hogy mit árulnak használtan, szerintem nem érdemes következtetéseket levonni.nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Szerintem így lenne szerencsés.akkor csak nem mindenkinek tetszik..a trollkodásról csak annyit, hogy nem engem tiltottak le néhány hétre trollkodás miatt
![]()
![]()
![]()
Autók közt sincs olyan modell, amiből ne lenne eladó 1 éves vagy fiatalabb darab, akár párezer kilométerrel..
1-2 éve tudatosan kezdtem leépíteni a magyar viszonylatban drágának mondható Hifi rendszerem, mivel jobban beszippantott ez a hobbi, mint amennyit akartam vele foglalkozni a továbbiakban. Kb 5 misit árultam ki csak a tápkábelekből és 1 db (elosztónál) kivételével mind helyett Z és Z+ kábel került a készülékekbe. A legdurvább az, hogy semmivel sem éreztem szarabbnak az élményt
Én a színezetlen naturális hangot kedvelem kiemelkedő felbontással, dinamikáva és persze jó a balansszal. Ebből nem tudok engedni. Véleményem szerint ezeket a tulajdonságokat magasan teljesítik ezek a kábelek.
Akik a nagyon sűrű, vastag, húsos kerekített hangzást kedvelik, nekike másik kávéházat javaslok.
Nem mellékesen az árukért mit kapsz? Megmondom - 1 db közepes szintű Furutech hálózati csatlakozót
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
						Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
----
A saját rendszerben történő meghallgatás lehetősége minden audió terméknél nagyon fontos. A kábelek esetében különösen. érvényes ez. Ne tegyünk kivételt akkor se, ha más rendszerben, vagy az eladónál hallottuk a kábelt és tetszett a hangja. Az meg végképp nem mérvadó, hogy mit olvasunk a gyártó reklámokban vagy, hogy mit írnak teszt oldalakon egy adott kábelről.
Egy kábelnek a vevő rendszerében, az ő fülével hallgatva kell jól szólni. Ha az eladó nem vállalja, hogy egy héten belül visszaveszi a kábelt, ha a vevőnél nem válik be, akkor el kell állni a vételtől.
Az audió nem épp olcsó hobbi, és nagyon kevesen vannak olyanok, akik szívük szerint költhetnek a rendszerükre, tehát meg tudnak venni bármit, amire vágynak. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan eszközre, kábelre költsünk, amivel javul a rendszerünk hangja,

De jó, szuper, akkor hátha tudtok segíteni.nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
Szerintem így lenne szerencsés.akkor csak nem mindenkinek tetszik..a trollkodásról csak annyit, hogy nem engem tiltottak le néhány hétre trollkodás miatt
![]()
![]()
![]()
Régebbi, hármasfonatos Power R-t keresek, tápkábelt. De az első 15 oldalon össz-vissz csak kettő Radnai drótos hirdetés van, ez egyikben sincs...
Miért is nem pl. Valhalla kábelt keresek, abból mintha több lenne...
Köszi a segítségeteket, előre is.
- chopper
 - Fórumlakó

- Értékelés: 63

Hogy mlért adják (adjuk) el a Power-R kábeleket? A válasz egyszerűbb, mint sokan gondolják. Mert kijött az új kábele Rudolfnak, ami lehet, hogy jobb, mint a korábbi. (Természetesen rendszertől függ az eredmény.) Ilyenkor szokás eladni a régebbit. Én nem vagyok elvakult Power-R párti, ezért időnként bepróbálkozok más gyártó kábelével, de évek óta az én árkategoriámban, sőt jóval afölött sem találok jobb hangi adottságút. (Csak szebbet.)nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
![]()
![]()
![]()
Érdekes: Ákos kábelei is sokszor eladóak (A többiek vagy kevésbé aktívak, vagy kevésbé ismertek egyelőre.) Mégsem gondolnám hogy csak azért eladóak Ákos kábelei, mert rosszak.
Vagy, még ezek után, teleírják a netet, hogy mennyire sz@rok..., nyilván szintén merő jóindulatból.asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Szerintem így lenne szerencsés.
Megint mások meg örömmel hallgatják.
Sok éve.
A felszabaduló kábel-pénzt meg eltapsolják pl. egy jobb forrásra. Vagy lemezekre. Vagy akármire.
Igen, valóban, sokféle jellemű ember megfordul itt, ez látható.
- 
				Hovarju#7
 - Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0

nemtomm írta: ↑2025.09.18., csüt. 19:54Amennyiben ilyen jó lenne ez a Power kábel család miért nem használja itt mindenki itt a fórumon![]()
Te melyik családba tartozol ? Ahogy te írtad te a szemeddel hallasz és látsz? A profi kivitelezéstől nagyon messze van ahogy te írtad?![]()
Kiváncsi lennék milyen rendszered van ahol ennyire bevált a Power kábelezés ? Azért egy regisztráció után 3 hsz elég komolyan osztod a hozzáértésedet szóval fura vagy nekem![]()
Huh, mennyi kérdés, kezdem úgy érezni, hogy ez kezd kicsit személyeskedésbe átmenni és nem a Power-R kábelekről szólni.
De talán azért, mert a többiek úgy vélik, hogy külsőre nem annyira megnyerő, sok a negatív kritika, és mert teljesen ellentmond a többi kábelkészítő filozófiájának.....
Eleinte én is így voltam vele, de aztán azt gondoltam, teszek egy próbát, hisz nem csillagászati összegekről beszélünk.
És milyen jól tettem!
Én szerencsére még a füleimmel hallok és a szememmel látok (bár a szemüveglencsém sajnos már plusz négyes) a profi kivitelezést pedig az összetételre értettem, és a végeredményre (hangzás), amit a kábelek hoznak, nem a küllemre.
Ez pont olyan, mint amikor találsz egy ronda autót, de a teljesítmény, a fogyasztás, a kényelem és a biztonságfaktor a toppon van. Szerencsére ezt az autót csak a saját telkemen használom
A Rendszeremet tekintve nálam ProAc - Marantz - Rega triumvirátus van és azért regisztráltam a fórumra, hogy elmondjam a pozitív tapasztalataim Mr. Cables termékeiről.
Viszont ahogy a kommenteket olvasom, kíváncsi lennék ti milyen kábeleket raktok össze otthon, illetve ha még ki sem próbáltátok Mr. Cables kábeleit a saját rendszereteken, akkor vajon miért ömlik belőletek a negatív energia?
Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
"Az igazi barát szemből támad."

- asebestyen
 - V.I.P.

- Értékelés: 7756

Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok 

- Alex_Aston
 - V.I.P.

- Értékelés: 3641

Csak a Marantz! :-D
Azért köszönöm, hogy kitartóan trollkodsz a topikomban, mert ez növeli az olvasottságát. Annak már kevésbé örülök, hogy nem tudsz normálisan idézni, de ez nem is várható el valakitől aki olyanról mond véleményt, amit nem hallott. Na de a lényeg. Sokan szeretik és használják a megszokottól nagyon eltérő kábeleimet, mégpedig azért, mert jobban szólnak a szépségre készített és általában jóval drágább kábeleknél. Néhány friss beírás az AVX-ről:
Ők hallották a kábeleimet, tehát ellentétben veled tudják, hogy miről írnak!
----