chord_ írta: ↑2026.01.10., szomb. 08:02
Általában nem szeretnek ide írni az emberek. A 'külsősök'.
Azért, mert lejárató, személyeskedő, lehúzó és agresszív a környezet....
Ezt nem értem. Akkor pl. te miért jársz ide?
Nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet, egy őszinte véleményért tudtommal még senkit sem feszítettek keresztre (max legutoljára a középkorban az elnyomó hatalom).
Egy vélemény, legyen az pozitív, vagy negatív, pont a közösséget szolgálja. Sőt, az erre reagáló tulajdonost is minősíti, ami szintén a leendő kuncsaftoknak ad segítséget.
Én pl. amikor számomra ismeretlen helyre megyek, és tudom, hogy ott fogok étkezni, megnézem a környék éttermeit, és a véleményeket. Ha persze az átlag nagyon alacsony, sok értékelésből, az a legtöbb esetben óvatosságra inti ez embert, de ha láthatom, hogy mik a negatív vélemények, és arra milyen a tulajdonos reakciója, nagyban segíti a döntésemet, hogy hova üljek be (ha korrekt választ ad, egyes negatív véleményekre, az bizalomgerjesztő, ha kioktató, az vörös lámpa). Ez eddig szinte kivétel nélkül bevált, és pont ezért is írok mindig véleményt arról a helyről, ahol jártam, hogy segítsek másokat.
Ha valahol csak pozitív értékelés születhetnek, mert a negatív lehetőség nincs, vagy törlik, az szerintem aggasztó, mivel a távolról jött ember nem tudhatja az arányokat, hogy 10 pozitív értékelésre 1 negatív érkezik (és mondjuk az is igazából hülyeség), vagy mondjuk 5 valós, jogos kritika.