Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
Bemutatkoznék! A nevem NYUGALOM ! Azért kaptam a nevemet, mert a természetes hangok nyugalmát viszem el az Ön rendszerébe. ...
Meg azért, mert a realista hozzászólásokat kimoderáltatom/kimoderálom, és ilyenkor azt hiszem, jó irányban állok arccal.
Tematikusan a hozzászólásom lényege észrevételeim és kérdéseim a következők:
1.) A történelemhamisítástól még egy rendszer se lett jobb, sőőőőőt.
2.) A hálózati áram gonosz, irritáló, zavaró "részeit" nem lehet "csak úgy", a többi érintetlenül hagyásával "kimoderálni". Óriási tévedés. Punnyadt, csoffadt, nyomott, fáradt hang lesz a következmény, ha így jobban tetszik, az eredmény.
3.) Valódi Oyaide dugókkal készül a 20E Ft-os kábel?
4.) Sikerült már mellétenni egy Klotz MC-5000est?
Power-R kábelek
Bemutatkoznék! A nevem NYUGALOM ! Azért kaptam a nevemet, mert a természetes hangok nyugalmát viszem el az Ön rendszerébe. Csattogó gépek helyett finom női kezek fonták szerkezetemet, szép köpenyem alatt nincs semmi olyan, ami ártana a zene dinamikájának, vagy megbontaná a hangszerek eredeti hangzását. Úgy készítettek, hogy a hálózati feszültség hasznos résznek zöld utat mutassak, de bánjak nagyon rosszul a kellemetlen zavaró jelekkel, érkezzenek akár a hálózat felől, akár a táplált készülékből. További különleges tulajdonságom a rendkívüli hajlékonyság, amely az alkalmazott speciális rézhuzaloknak köszönhető. Végeimen különleges csatlakozók vannak, finom bevonatu érintkezőkkel. Méretem 1 m és 2 m közötti lehet, az Ön igénye szerint. Táplálni tudok forráskészülékeket éppen úgy mint a legnagyobb áramigényű erősítőket! És még egy jó hír a végére, a hét végéig bezárólag nagyon kedvező áron lehetek az Öné!
Ha érdekli az ár vagy kipróbálni szeretne, írjon a készítőmnek, névvel, telefonszámmal: cables@freemail.hu
Power-R kábelek
A kedves invitálással, hogy hallgassam meg Cables kábeleit, nem éltem. (lásd: 2.pont) Ahogyan más gyártóéval sem szoktam, Kérem kapcsolja ki!
Ha nem akarsz DIY kábelt venni - akkor mi a fenének Offolod szét egy kábelgyártó topicját?
Áhhhhhh...alacsony a kerítés.
Power-R kábelek
A hétvégén kipróbáltam a múlt héten akciós IC és tápkábel párost.
Először a tápkábelt kötöttem be a CD játszóba egy DIY Habia kábel helyett. Egy teljesen kiegyensúlyozott hangot kaptam, nem éreztem sehol kiemeléseket, a részletek, apró finomságok is megmaradtak. Tettem még egy próbát egy HiVOX táp ellenében, de itt is Cables kábele volt a jobb.
A fenti láncnak annyira tetszett a hangja, hogy nem akartam megbontani, ezért az IC kábelt az LP-vel próbáltam ki. Itt egy Kimber Hero-t cseréltem le az LP12 és Questar között. Itt nem volt akkora változás a csere hatására, mint a táp esetén, de több lemez meghallgatása után itt is maradt Cables kábele. Erre a kábelre is nekem a legjobb szó a kiegyensúlyozottság, valóban nyugodt, de részletgazdag hang.
A fentiek alapján a kábelek maradtak a rendszeremben, mindenki tehet egy próbát, lehet, hogy nem bánja meg.
O_S
Köszönöm az elismerő szavakat!
Örömömre szolgál, hogy a legolcsóbb akciós kábeleim ilyen nagynevű gyártók termékeinél bizonyúltak jobbnak!
A két megrendelt tápot a jövő hétre elkészítem!
Power-R kábelek
Gyere fiam ide az ágyamhoz, nagyon fontos dolgot akarok mondani Neked!
Ezek a szavak Huzal Henrik, a híres kábel készítő mester szájából hangzottak el, midőn nagybetegen feküdt ágyában, jószerént már várta halált!
A fiú, Huzal Huba odaállt az ágy széléhez, tekintete a Mester ajkán csüngött.
Jól jegyezd meg fiam, amit most mondok:
Kábelt készíteni könnyű!
Jó kábelt készíteni nehéz!
Nagyon jó kábelt készíteni, pedig nagyon, de nagyon nehéz!
De csak nagyon jót érdemes csinálni! Erre törekedj!
A fiú elgondolkozott a dolgon, aztán megkérdezte a Mestertől:
Honnan tudom majd apám, hogy nagyon jó kábelt csinálok?
A Mester hamiskásan elmosolyodott, majd ezt mondta:
Jelentkezz fiam az AVX portálra, ha minden nap kikezdenek, kötekednek,
fontoskodnak veled, leszólják a sose hallott kábeleidet, akkor biztos
lehetsz abban, hogy nagyon jó kábeleket csinálsz.
Power-R kábelek
Nem akar véletlenül valaki velem egy olyan könyvről vitatkozni, amit lehetőleg egyikünk - de akár senki - nem olvasott?
Citálom magam 2 oldallal korábbról, de asszem utoljára:
"... önmagára adó, értelmes személyek megtapasztalható dologról ne "politikusi" szinten folytassanak eszmecserét ...
Álságos és farizeus (nem a lényeget kereső) vitának tartom egy kábel kapcsán, ha olyanról mondunk véleményt, amit nem is hallottunk..."
Asszem nagyon diplomatikusan nyilatkoztam meg
Khmmm, hol írtam én bármit is Cables kábeleiről? Mi több, mikor vitatkoztam Cables kábeleiről?
Had citáljam én is magam:
1 Beraktam egy linket egy, a kábelekről Cables-hez hasonlóan gondolkodó fószerher.
2 Megírtam, hogy a nagy könyv, úgyis mint gyártó, és a saját fülem szerint is van az erősítőmhöz tökéletesen illő hangfal kábel.
3 A kedves invitálással, hogy hallgassam meg Cables kábeleit, nem éltem. (lásd: 2.pont) Ahogyan más gyártóéval sem szoktam, már ha egyáltalán kapacitál.
4 Ne tessék minden mögé összeesküvés elméletet, lejárató szándékot és még ki tudja mit látni. Vannak dolgok, amiket fölösleges túlbonyolítani. Az én hozzászólásaim is ilyenek.
Kérem kapcsolja ki!
-
Vendég
Power-R kábelek
Nem akar véletlenül valaki velem egy olyan könyvről vitatkozni, amit lehetőleg egyikünk - de akár senki - nem olvasott?
Citálom magam 2 oldallal korábbról, de asszem utoljára:
"... önmagára adó, értelmes személyek megtapasztalható dologról ne "politikusi" szinten folytassanak eszmecserét ...
Álságos és farizeus (nem a lényeget kereső) vitának tartom egy kábel kapcsán, ha olyanról mondunk véleményt, amit nem is hallottunk..."
Asszem nagyon diplomatikusan nyilatkoztam meg
Power-R kábelek
OK, mindenki azt hisz el, amit akar!
Power-R kábelek
Az erősítőmhöz a gyártója a saját kábelét tartja a legjobbnak (nyilván)
OK, mindenki azt hisz el, amit akar! Májusban vidéken jártam kábelekkel valakinél, (az illető nevét nem írnám le, ha akarja, majd Ő leírja) életem egyik legdrágább és legjobb hangú rendszerét hallottam ott. A jelforrás egy McIntosh SACD játszó volt, amihez a gyár (nem akármilyen cég ugye) szigorúan a saját tápkábelét ajánlotta. Rábeszéltem a tulajt, hogy tegyük be az én hálózati kábelemet. Elképesztő mértékű javulást hallottunk. Ő lepődött meg a legjobban.
Power-R kábelek
Szemernyi kétséged se legyen afelől, hogy a megfelelő átmérőjű régi huzal, természetes anyagokkal (pamut) körül véve, nyugodtabb, dinamikusabb és nagyobb felbontású hangot eredményez, mint a nagy reklámokkal támogatott új kábel csodák. De ahhoz, hogy elhidd - ha már nem hiszel a vásárlóimnak - hallgasd meg valamelyik kábelemet a saját rendszeredben!
Az erősítőmhöz a gyártója a saját kábelét tartja a legjobbnak (nyilván ), ezt a saját rendszeremben történt, saját fülem általi meghallgatás is alátámasztja. Én meg hiszek a fülemnek!
Power-R kábelek
Fogalmam sincs, hogy ebben, és általában a kábelek körüli felhajtásban kinek van igaza.
Szemernyi kétséged se legyen afelől, hogy a megfelelő átmérőjű régi huzal, természetes anyagokkal (pamut) körül véve, nyugodtabb, dinamikusabb és nagyobb felbontású hangot eredményez, mint a nagy reklámokkal támogatott új kábel csodák. De ahhoz, hogy elhidd - ha már nem hiszel a vásárlóimnak - hallgasd meg valamelyik kábelemet a saját rendszeredben!
Az audió világa tele van hazugságokkal! Például reklámozzák a rugós érintkezős hangfalkábel dugókat, ld. alább.
Látszólag jó érintkezést adnak, de aki nagy felbontásra vágyik, ne használjon ilyet! Ez tele van különboző fém/másik fém átmenetekkel. A nyilakkal jelölt részeken látható, hogy a csatlakozó több alkatrészből áll. Legalább 2, de lehet, hogy 3 vagy 4. Igy könnyű gyártani, ezért olcsó. Viszont a hangjel útjában a rézötvözet/aranyozás átmenetek és a bizonytalan érintkezések sokasága van.
Akit érdekelnek az ilyen elkerülendő megoldások és szívesen kipróbálná hogy szól egy természetes hangú kábel írjon nekem névvel, telefonszámmal: cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Nekem nem egyértelmű a komment irányultsága: akkor most igaza van Cablesnek vagy nincs, pusztán szakmailag?
(remélem, nem plagizáló célzattal került ide a link, mert akkor én nagyon szomorú lennék)
Fogalmam sincs, hogy ebben, és általában a kábelek körüli felhajtásban kinek van igaza.
Plagizáló célzata (de inkább szándéka) legfeljebb a kábel gyártójának lehet, egy linknek nemigen.
De értem a kérdést! A válaszom: Ne tessék minden mögé összeesküvés elméletet, lejárató szándékot és még ki tudja mit látni. Vannak dolgok, amiket fölösleges túlbonyolítani. Az én előző hozzászólásom is ilyen.
- peppe79
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 63
Power-R kábelek
... és hogy megtalálta hozzá a kábelt )
Köszönöm, hogy látogatjátok a topikomat! De tényleg! Így kerek a világ.
Viszont nekem is lenne egy ajánlatom. A zavarszűrő tápkábeleimen kiakadnak általában, annyit javítanak a rendszereken. Mind jó, de azért van kis rendszer-függés. Ezt nem úgy kell érteni, hogy egyik javít a hangzáson, a másik nem, hanem mindegyik sokat javít, de mindig van egy, ami brutál sokat hoz. Érdemes válogatni az egy koncepcióval, de más szerkezettel készült változatok közül.
A 3 legujabb darab most meghallgatható saját rendszerben (sajnos csak Bp-en), kiválogatható a legjobb és még mindig bevezető az ár!
Érdeklődés névvel, telefonszámmal: cables@cables.hu
IC kábel ügyben majd még kereslek, csak jelenleg a házépítés miatt kevesebb jut megtakarításra. De lassan rendezem a sorokat, épp most vágok 3 lyukat egy fekete harisnyára.
- peppe79
- Kezdő Fórumlakó

Power-R kábelek
OFF: Öröm olvasni, hogy ennyire tetszik a doboz!
Én meg köszönöm Neked a lehetőséget!
-
Vendég
Power-R kábelek
Milyen ismerős!
Nekem nem egyértelmű a komment irányultsága: akkor most igaza van Cablesnek vagy nincs, pusztán szakmailag?
(remélem, nem plagizáló célzattal került ide a link, mert akkor én nagyon szomorú lennék)
Power-R kábelek
Milyen ismerős!
Bill makes all his cables from vintage cloth-wrapped wire sold off decades ago by Western Electric and acquired in bulk by a Japanese audiophile who is now Bill’s source. Bill contends that the wire has superior qualities due to the aging of the vintage copper and the superiority of the natural-fiber sheath, which he believes is a superior insulator to Teflon or any similar material.
http://www.theaudiobeat.com/visits/east ... _coast.htm
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 164
Power-R kábelek
A hétvégén kipróbáltam a múlt héten akciós IC és tápkábel párost.
Először a tápkábelt kötöttem be a CD játszóba egy DIY Habia kábel helyett. Egy teljesen kiegyensúlyozott hangot kaptam, nem éreztem sehol kiemeléseket, a részletek, apró finomságok is megmaradtak. Tettem még egy próbát egy HiVOX táp ellenében, de itt is Cables kábele volt a jobb. A lánc: DENON CD Alisca mod. + Alisca Blackline IC + Hitachi MOSFET erősítő Alisca mod. + Sound Art W2 hangdobozok HiVOX tuning.
A fenti láncnak annyira tetszett a hangja, hogy nem akartam megbontani, ezért az IC kábelt az LP-vel próbáltam ki. Itt egy Kimber Hero-t cseréltem le az LP12 és Questar között. Itt nem volt akkora változás a csere hatására, mint a táp esetén, de több lemez meghallgatása után itt is maradt Cables kábele. Erre a kábelre is nekem a legjobb szó a kiegyensúlyozottság, valóban nyugodt, de részletgazdag hang.
A fentiek alapján a kábelek maradtak a rendszeremben, mindenki tehet egy próbát, lehet, hogy nem bánja meg.
O_S
-
Vendég
Power-R kábelek
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod nap-mint-nap Cables kábeleit? (Forrás, erősítő, hangdobozok.)
Forrás: Copland cda266 vagy Yamaha cd-2 (full tuning)
Erősítő: Copland CTA-402 vagy egy full tuningos régi amerikai nagyvas (nem részletezném)
Hangfal: épített monitor ("by Carlo's") vagy Dyno A42
Sőt: Cables kábeleit használom a házimozimhoz is, mert drasztikus pozitív változásOKAT okoznak hangban (IC az elő/végfok között, hangfal, táp IS) a hm rendszerem minőségét kb. a sztereóéval párhuzamosítanám (ha van ilyen ige
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... d-cta-402/
Power-R kábelek
... és hogy megtalálta hozzá a kábelt )
Köszönöm, hogy látogatjátok a topikomat! De tényleg! Így kerek a világ.
Viszont nekem is lenne egy ajánlatom. A zavarszűrő tápkábeleimen kiakadnak általában, annyit javítanak a rendszereken. Mind jó, de azért van kis rendszer-függés. Ezt nem úgy kell érteni, hogy egyik javít a hangzáson, a másik nem, hanem mindegyik sokat javít, de mindig van egy, ami brutál sokat hoz. Érdemes válogatni az egy koncepcióval, de más szerkezettel készült változatok közül.
A 3 legujabb darab most meghallgatható saját rendszerben (sajnos csak Bp-en), kiválogatható a legjobb és még mindig bevezető az ár!
Érdeklődés névvel, telefonszámmal: cables@cables.hu
Amit leginkább kiemelnék, az az RS5-ös hangsugárzó. Amikor először hallottam, akkor nem nagyon fogott meg, elég válogatósnak tűnt. De ha már elutaztam érte, gondoltam, adok neki egy esélyt, úgyhogy megvettem. Utóbb visszagondolva bátran állíthatom, hogy ez volt az eddigi legjobb vételem! A Heed erősítőmmel fantasztikus párost alkot, jazzre nagyon jó választás.
Power-R kábelek
Amit leginkább kiemelnék, az az RS5-ös hangsugárzó. Amikor először hallottam, akkor nem nagyon fogott meg, elég válogatósnak tűnt. De ha már elutaztam érte, gondoltam, adok neki egy esélyt, úgyhogy megvettem. Utóbb visszagondolva bátran állíthatom, hogy ez volt az eddigi legjobb vételem! A Heed erősítőmmel fantasztikus párost alkot, jazzre nagyon jó választás.
- peppe79
- Kezdő Fórumlakó

Power-R kábelek
Abszolút nincs harag, miért lenne?
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen rendszerben hallgatod nap-mint-nap Cables kábeleit? (Forrás, erősítő, hangdobozok.)
Válaszodat előre is köszönöm, természetesen nem kizárólag Neked szól a kérdés, hanem mindazoknak, akik Cables kábeleit használják.
(Nagyban segítene orientálni a Tisztelt Nagyérdeműt, hogy milyen hangzásvilágba illenek.)
Nem kell nagy dolgokra gondolni, főleg úgy, hogy épp egy építkezés kellős közepén állok. Korábban egy XA20ES volt a forrás, most egy Novatron media player + Matrix M-Cube DAC helyettesíti. Az erősítő Heed Luna előfok + Pas végfok. A hangsugárzó pedig galistvan fórumtárs Monitor Audio RS5-öse.
Illetve újra van egy Sony elektrosztatikus hybrid polcsugárzóm (ezúttal a komolyabb SA-S1), a Scalia rendszer többi tagjával.
Amit leginkább kiemelnék, az az RS5-ös hangsugárzó. Amikor először hallottam, akkor nem nagyon fogott meg, elég válogatósnak tűnt. De ha már elutaztam érte, gondoltam, adok neki egy esélyt, úgyhogy megvettem. Utóbb visszagondolva bátran állíthatom, hogy ez volt az eddigi legjobb vételem! A Heed erősítőmmel fantasztikus párost alkot, jazzre nagyon jó választás. Rudolf kábeleinek köszönhetően pedig a kissé bágyadt progrock együttesek is életre keltek vele, kinyílt a színpad, kiteljesedett az előadás. Szóval a kocsi még mindig Aston Martin, de ezúttal nem egy vén trotty ül a volánnál gyapjúszövet öltönyben, hanem a biggyedt ajkú Rambójános nyomja a pedált...a csomagtartó meg egy zsák Danabollal megrakva.
Power-R kábelek
...
De azért remélem, nincs harag...
Abszolút nincs harag, miért lenne?
Válaszodat előre is köszönöm, természetesen nem kizárólag Neked szól a kérdés, hanem mindazoknak, akik Cables kábeleit használják.
(Nagyban segítene orientálni a Tisztelt Nagyérdeműt, hogy milyen hangzásvilágba illenek.)
-
Vendég
Power-R kábelek
Bocs, hogy újra beírok, de talán sikerül egy mindenki számára elfogadható, konszenzusos állapotot kicsikarnom. Aminek nagyon örülnék
Cables / Rudolf a szó nemes értelmében fejlesztő, és egy kábel kapcsán minden apró eshetőségre figyelni szokott. Ugye azt mindenki tudhatja, aki kicsit is beleásta magát a hifi bugyrainak részleteibe, hogy befolyásolja pl. egy kábel hangját
1. a dugó /
2. felhasznált "drót" (és annak elhelyezésében is van némi variációs lehetőség...) /
3. forrasztás minősége / van-e egyáltalán forrasztva? :-Q /
4. hossza
5. stb. Számos egyéb dolog is lehet még, melyet prezentálni is tudok - annak, aki meghallgatja. Ez persze amúgy erősen rendszer és egyéb sajátosság-függő...
Rudolf fejlesztései során minden apró részletre szokott figyelni.
PÉLDÁUL volt olyan, hogy egyszerre 5-6 féle tápkábelt teszteltünk. Mindegyiknek más volt a hangja (a gyártó persze tudta, mi köztük a gyártás során alkalmazott különbség).
Ezt én pozitívnak tartom, nem negatívnak.
A kábeleket meg meg kell hallgatni, utána lehet a "hangügyi minőségéről" véleményt mondani
Engem nem zavar, ha nálam épp nem a legújabb IC kábel van bekötve, mivel
1. elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák (kinek a pap, kinek a büfésnő; Rudolf is folyamatosan fejleszt - ez egy állapot)
2. tapasztalatból mondom, hogy amim van (van tőle 1 éves is, 2 éves is), az is elég jó
3. biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a majdani "legjobbat" is le fogom tesztelni.
Sztem itt nem az a fő sodorvonal, hogy Tőle a legutolsót / legjobbat hallgassuk feltétlenül meg, hanem az, hogy egyáltalán meghallgassunk valamit egy "nagynevű" mellett.
Lenne 1-2 csodálkozás, abban biztos vagyok
- peppe79
- Kezdő Fórumlakó

Power-R kábelek
Akartam kérni tőled kábelt de ezen bírásodat olvasva letettem róla, mert ezzel a kettős mércével hiteltelenné váltál, vádaskodsz és személyeskedsz, miközben egy oldallal előbb is olvasható a valódi önreklám.
A beírások tudod azért születnek mert elégedettek a vásárlóik és szükségtelen "Vélemény" -ként linkelgetniük, meg majd négyéves magánlevelezést kitenni névvel a topikjukba, gondolom megkérdezted a levél feladóját, hogy megoszthatod-e nyilvánosan. Hiteles majd akkor leszel, ha a vásárlók a saját véleményüket írják majd itt le és nem te idézgetsz tőlük.
Azért valljuk be őszintén: az is egy furcsa hozzáállás, ha pusztán a személyes szimpátia hiánya miatt nem próbálsz ki egy kábelt.
Én már jópár hifibogárral találkoztam, de valamilyen szinten azért általában sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Még azzal a Sarah Vaughan rajongóval is, aki egy tucat özönvíz előtti felvételt szeretett volna számomra már-már idegesítően rámerőltetni, amikor a fejhallgatóját teszteltem.
Nem ismerem személyesen cablest (csak telefonon beszéltünk egyszer, illetve pár levelet váltottunk egymással), és néhány hozzászólásával sem értek egyet, de ez lényegében nem is mérvadó. Hiszen a kábeleit, amiket eddig elküldött, a mai napig elégedetten használom.
A fejlesztést illetően: hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekelnek az újabb kábelei, de egy percig sem érzem magam becsapva azért, mert időközben sikerült még jobbat készítenie. Hiszen - ha nem is ilyen gyors ütemben, de - ugyanez levetíthető mondjuk egy gyári DAC-ra, vagy akár bármilyen másik kábelre is. Ilyen megközelítésből soha nem lenne hifim, mert mindig arra várnék, hogy valaki végre a legjobbal álljon elő. Az meg nyilvánvalóan nem egy járható út, hogy hetente vásároljak egy esetleges újabb darabot, szinten tartva az "aktuális legjobb hangminőséget". Azt viszont nem tartom elképzelhetetlennek, hogy esetleg pár év múlva kipróbáljam majd cables egy addigi "legfrissebb" kábelét.
Egyébként saját maga fogalmazta meg, hogy számára ez csak hobbi, nincsenek szériái, és nem az eladás ez elsődleges célja. Ennek fényében mindenki saját belátása szerint dönthet.
OFF:
A fent említett Grado-s fickónak pedig üzenem, ha épp ezt a fórumot olvassa: Sarah Vaughan számomra továbbra is értékelhetetlen, úgyhogy ne próbálkozzon.
De azért remélem, nincs harag...
Power-R kábelek
...Egy vevőm mondta nekem pár napja, hogy halálra röhögi magát némely kábeles topikján, a sok értelmetlen hálálkodó beíráson, amiről ordít, hogy önreklám!
Akartam kérni tőled kábelt de ezen bírásodat olvasva letettem róla, mert ezzel a kettős mércével hiteltelenné váltál, vádaskodsz és személyeskedsz, miközben egy oldallal előbb is olvasható a valódi önreklám.
A beírások tudod azért születnek mert elégedettek a vásárlóik és szükségtelen "Vélemény" -ként linkelgetniük, meg majd négyéves magánlevelezést kitenni névvel a topikjukba, gondolom megkérdezted a levél feladóját, hogy megoszthatod-e nyilvánosan. Hiteles majd akkor leszel, ha a vásárlók a saját véleményüket írják majd itt le és nem te idézgetsz tőlük.