Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »

WBT Next Gen - Eichmann Bullet Plug összehasonlítás

Eddigi kábel fejlesztéseim során igyekeztem minden számba jöhető RCA csatlakozót kipróbálni. Amik nagyon nem jöttek be, azok a sok fémet tartalmazó, nehéz csatlakozók. Ezek brutálisan letompítják a hangot és csak olyan kábeleknél elviselhetők, amelyek maguk éles hangúak, túlzottan magasba húznak. Ezek a kábelek a nagytestű csatikkal egy látszólagos kiegyenlített hangot produkálnak ez azonban csak első hallásra jó, mert két rossz tulajdonságból sohasem lesz igazi természetes hangzás. Az RCA és XLR csatlakozókon olyan kis áram folyik, hogy a vastag huzalok és a testes csatlakozók indokolatlanok és mindenképpen rontják a felbontást.

Nem véletlen, hogy a vezető csatlakozó gyártók igyekeztek minél kisebb tömegű csatlakozókat kifejleszteni, ezek nagyon, de nagyon jó hanguak és jól szerelhetők, egy nagy probléma van velük, hogy igen drágák. Ráadásul a beszerzésük sem egyszerű, mert ha jól tudom ma már nincs is hazai forgalmazója a WBT és az Eichmann csatlakozóknak. Szerencsére én vettem még pár készletet ezekből és most kiváncsi voltam, hogy milyen hozadéka van ezeknek a csatlakozóknak az eddigi kábeleimhez képest tizedannyi réz keresztmetszetet tartalmazó Fine IC kábeleknél.

Azonos hosszúságú (1 m-es) kábeleket tettem WBT Nect Gen Cu és Eichmann Silver Bullet csatlakozókra. Ugyanazokkal a zenékkel tesztelve elég meglepő lett az eredmény.

Mindkét csatlakozó lényeges javulást hozott a kommersz RCA csatlakozós Fine IC-hez képest. Mindkettővel zeneibb, természetesebb lett a hangzás. A hangképben azonban volt különbség. Arra számítottam, hogy a réz WBT a mélyhangok, az ezüst Eichmann pedig a magas hangok tartományában fog valami csodálatosat produkálni. Több lemez meghallgatása után arra az eredményre jutottam, hogy a réz WBT Next Gen hangjában nem tudok semmi hibát találni, az számomra tökéletesen szólt.

Az Eichmann ezüst Bullet hangjában viszont kevesebb magasat éreztem a WBT-hez képest, viszont valami elementáris mélyeket hozott ez a csatlakozó. Ez látszólag ellent mond a józan észnek, de úgye megszoktuk, hogy az audio technikában a józan észnek nincs sok szava

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tegnap este rátettem a frissen elkészült Fine IC kábelre az első high-End szintű csatlakozót egy WBT Next-Gen Cu csatit. Este már nem tudtam meghallgatni, mert jó későn negyed 1 körül lettem kész vele, mára maradt a teszt. Nagyon kiváncsi voltam, hogy ezek kiváló csatlakozók mit javítanak a hangzáson. Javítottak! Nem akarok lelkendezni, hogy ilyen jó meg olyan jó lett, inkább elmondanám, hogy milyen konkrétumokat hallottam. Illetve egy konkrétumot. Pár hete kaptam Guitar Shorty Bare Knuckle c. lemezéből egy példányt, ami lenyűgzött. Azóta sokan hallották nálam ezt a lemezt, mára az volt róla a véleményem, hogy nagyon kiváló gitáros, olyan a gitár felvett hangja, hogy ahhoz nehéz énekkel pariban lenni. Hát nem! Ez a tag pontosan annyira jól énekel, ahogy gitározik. Fantasztikus a hangja is. A WBT valahogy összehozta a két dolgot.

Ma még tovább szeretnék lépni van egy felkábelezett Eichmann ezüst csatim. Arra teszek rá egy Fine IC kábelt.

Ja és várom a megfejtéseket az alábbi rejtvénnyel kapcsolatban!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Kellemes Húsvéti lazítást és sok jó zenét mindenkinek! Meg egy kis fejtörést...

Az alábbi képen egy "szerkezet" látható kicsit torzított fotón, amit én készítettem a két dolgos kezemmel. Na azt kéne kitalálni, hogy mire szolgálhat ez, és minél jobban leírni a hatását!

A legjobb megfejtés díja egy Power-R IC kábel a Fine IC előtti érából. Pestiek nálam átvehetik, vidékieknek postaköltség ellenében elküldöm! Holnap ilyenkor hírdetnék eredményt!

A megfejtéseket a cables@freemail.hu címre kérem küldeni!

Nem szeretném, ha bárki lemaradna. aki küldene megfejtést, ezért holnap estig lehet megfejteni!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Most érkezett egy levél vidékről. Aki írta küldött megfejtést is, aztán így folytatta

Írtam én is, ha már játszunk ;-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Most érkezett egy levél vidékről. Aki írta küldött megfejtést is, aztán így folytatta

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Kellemes Húsvéti lazítást és sok jó zenét mindenkinek! Meg egy kis fejtörést...

Az alábbi képen egy "szerkezet" látható kicsit torzított fotón, amit én készítettem a két dolgos kezemmel. Na azt kéne kitalálni, hogy mire szolgálhat ez, és minél jobban leírni a hatását!

A legjobb megfejtés díja egy Power-R IC kábel a Fine IC előtti érából. Pestiek nálam átvehetik, vidékieknek postaköltség ellenében elküldöm! Holnap ilyenkor hírdetnék eredményt!

A megfejtéseket a cables@freemail.hu címre kérem küldeni!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Nem a Tibor volt

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Ne már, Tibinek is lett? Akkor mivel vakítok legközelebb, ha jön hozzám? ;-)
Van-e még demag, más ismerősöm is mondta, ha bejön neki, kellene. Szóval igény lenne rá... ;-Q
TÜŰ Bendegúz

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tegnap este egy kedves győri vevőmmel kipróbáltuk a Demag hatását. Felbontottam egy gyári lemezt ld. alább és meghallgattuk.

Ezen a lemezen csak hegedű és zongora szól nagyon tisztán, amit hallottam, amire felfigyeltem, az a hegedű hang furcsán torz zöngéje volt. Nem tudok jobb hasonlatot, mintha egy hegedülni nem tudó ember húzta volna a vonót. Aztán kivettük a lemezt a rátettük a Demag-ra és meghallgattuk ugyanazt a részt a lemez elejéről. Mintha megnöveltük volna a hangerőt és a hegedű hangról eltünt a furcsa idegesítő zönge, éles, határozott lett a hegedű hang.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy kis kiegészítés az alábbiakhoz. Évek óta levelezek (na ez túlzás, inkább írok leveleket) Martin Davidsonnak, aki minden új lemezéből küld nekem egy példányt. Én pár sort szoktam írni, megköszönve a küldeményt megdícsérve a lemezeket, ő meg egy mondatban válaszol. Ma reggel, rákeresve a nevére találtam egy vele készült 2013-as interjút, amit belinkelnék ide, mert sok érdekes gondolat van benne. Örömmel láttam, hogy a riportnek is tőmondatokban válaszolt. Ennek oka nyilvánvaló, sajnálja még ezt az időt is, mert nem lemezekkel foglalkozik.

Egy valami változott az interjú óta - nem Londonban él, Spanyolországba költözött. Ennek okáról azt írta nekem pár hete, hogy nem engedheti meg magának, hogy ilyen drága városban lakjon.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Improvizáció a zenében - alkotás és előadás egyidőben

Mindenki másféle zenét szeret, és ez így van jól, senkit nem érdemes erőltetni, hogy olyan zenét hallgasson ami nem tetszik neki. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokszor hallgathatok bele teljesen ismeretlen előadók albumaiba és mondhatom nagyon könnyű megszeretni olyan zenéket, amelyek első hallásra furcsának, szokatlannak tűnnek.

Ma két CDt kaptam az angol Babel lemezkiadótól. Ez az 1994-ben alapított kiadó az angol kortárs és improvizatív jazz fellegvára. Kiváló hangú lemezeiken mindig érdekes és figyelemre méltó előadók hallhatók. A mai két lemez sem volt kivétel.

A Parallel Moments albumon a skót Raymond MacDonalds fantasztikus szaxofon improvizációi és az amerikai Marilyn Crispel bámulatosan finom zongorajátéka ejti rabul a hallgatót. A másik album a Dominic Lash kvartet Opabinia című albuma, amely a fiatal bőgős első saját lemeze szokatlan hangzásvilágot tár elénk, amely a három éve együtt játszó zenészek tökéletes összhangjának köszönhetően első hallásra is természetességet áraszt.

A múlt héten is érkezett pár improvizációs jazz album, a műfaj legismertebb előadóival.

Ezek a lemezek az impro jazz múzeológusának Martin Davidsonnak köszönhetik létüket. Ez az angol úr fantasztikus borítókkal, kiváló hangminőségben állítja elő lemezeit. Egyszemélyes lemezkiadója az EMANEM zenetörténeti jelentőségű albumok egész sorát jelentette már meg.

Akit érdekelnek a fentiek, vagy az ezekhez hasonló zenék írjon nekem!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

SZIA RUDI
ENGEM ÉRDEKELNE HA MÉG MEG VAN

OK elteszem, majd írok pm-et

bpetergyor
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bpetergyor »

CD újdonság

JoeBeck.jpg

Most jelent meg 2008-ban elhunyt a kiváló gitáros Joe Beck utolsó fellépésén készült élő CD.

itt lehet belehallgatni

3e

SZIA RUDI
ENGEM ÉRDEKELNE HA MÉG MEG VAN
BARANYAI PÉTER 
BARANYAI PÉTER

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy jó cikk Joe Beck-ről (angol)

Pályája csúcsán ő is kilépett a zenei világból és három évig farmerként gazdálkodott...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

CD újdonság

Most jelent meg 2008-ban elhunyt a kiváló gitáros Joe Beck utolsó fellépésén készült élő CD.

itt lehet belehallgatni

3e

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

A hét végén készült ez a hangfal kábel center sugárzóhoz. Egy kedves vidéki ügyfél vett használtan egy Magnumot és annyira tetszett neki a hangja, hogy a centerhez is rendelt egy másfél métereset.

Sokan, akik nem ismerik a kábeleimet úgy gondolhatják, hogy ez egy nagyon vékony hangfal kábel, biztos vékonyan, dinamikátlanul szól. Pedig tévednek. A jó hanghoz nem vastag kábel, vastag vezetők, szép mutatós szigetelés kell. Egész más kell a jó hanghoz. 

De mi is a jó hang? Hát az, amit sokáig hallgathatunk, anélkül, hogy fárasztana vagy idegesítene bennünket.

Az eddigi legkedvesebb beírás, amit itt az AVX-en kaptam egy vevőmtől, miután meghallgatta az egyik kábelemet valahogy így szólt:

... Most értettem meg, hogy mi az a nyugodt hang!..

Ha Önt is érdekli a nyugodt, természetes hangok világa írjon nekem névvel, telefonszámmal cables@freemail.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tényleg érdemes kipróbálni! Már csak 2 db van belőle.

Már csak egy van...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tényleg érdemes kipróbálni! Már csak 2 db van belőle.

Minél jobb a rendszer, annál érezhetőbb a hatása!

Érdeklődés névvel, telefonszámmal  cables@freemail.hu

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Én eddig csak "hangosoknak" mutattam és azok vitték, de a józan ész azt mondaná, ha javítja a CD-nél kiolvasást, akkor DVD-nél is javítani fog. Érdekel a tapasztalatod!
Most volt időm zenei DVD-n kipróbálni a demagot (és nem Tiesto-n ;-) hallható ott is a pozitív változás:
- nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb hangkép
- pontosabb basszus
- valós hangszerhangok (főleg zongora, fúvósok), vokál.
Szóval itt is működik, nagy örömömre.
TÜŰ Bendegúz

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

A hét végén Power-R újdonságok meghallgatása néhány új csemegével fűszerezve. Nem érdemes kihagyni!

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt trackekre szedni? 

Bocs az offért!

http://xrecode.com/setup_xrecode2_1.0.0.211_full.zip
Freeware, és tud magyarul is.

Húzd be a .cue file-t a kódoló ablakba. A kimenetet legegyszerűbb, ha a forrással megegyező mappát választod. A FLAC beállításoknál állítsd be a tömörítés nélküli kódolást. Rákattintasz az indításra, és kész.
Sensing The Progressive Feeling...

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Le is töltöttem, de az még a laptopra kötött hangrendszeren is hallható, hogy nagyon jó minőségű felvételről van szó. Hát, mondjuk amit a FIM ad ki, azzal nem is szokott nagy baj lenni. Annak idején Huszti Zsolt is elismerően szólt a kiadványaikról a Hang & Technika-ban.
Alig várom, hogy hét végén a átköltöztessem a DUNE-re!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt trackekre szedni? 

Bocs az offért!

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Power-R kábelek

Igen ezt a lemezt én sem a muzsikáért szeretem. A hangminőség az, ami döbbenetes.

tbm01.gif

A Tree Blind Mice (Három Vak Egér) lemezkiadó alapítását tudtommal komoly anyagi ráfordítással maga a japán kormány kezdeményezte a 70-es évek elején, a japán Hi-Fi gyártók támogatása volt a cél. Olyan felvételeket vártak a kiadótól, amelyek megkívánják a kiváló rendszereket és ez sikerült is máig nemigen készültek hangminőséget tekintve jobb felvételek a TBM lemezeknél.

Le is töltöttem, de az még a laptopra kötött hangrendszeren is hallható, hogy nagyon jó minőségű felvételről van szó. Hát, mondjuk amit a FIM ad ki, azzal nem is szokott nagy baj lenni. Annak idején Huszti Zsolt is elismerően szólt a kiadványaikról a Hang & Technika-ban.
Alig várom, hogy hét végén a átköltöztessem a DUNE-re!

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Power-R kábelek

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1624413

Ja, csupa japán jazz nagyágyú

Viszont 320 MB-os fájlt letöltöd, az azért nem a lemez, max arra jó, hogy megtudd, milyen zene van rajta.

Ha normálisan van kódolva, akkor elvileg nem lehet gond vele, minőségben is azt kapod, ami a CD-n van. Ha rossz a kódolás, azt meg úgyis meghallani. Eddig én talán egyszer találkoztam gyenge minőségű veszteségmentes tömörítéssel. Mondjuk én inkább "FLAC párti" vagyok, elég sok felvételem van 2000kbps bitráta feletti. Ha jól emlékszem, a CD 1414kbps-nak felel meg. Vannak saját készítésű SACD ripjeim is, azok meg 6-8000kbps-ot is elérik, a spektrogramjuk is szép, úgyhogy én ez miatt nem aggódnék.

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”