Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
Jó pár éve azzal telnek estém, meg a hétvégék, hogy kábeleket készítgetek és aztán tesztelem a hangjukat. Ezt követően megpróbálom megérteni, hogy a hangzásbeli változásnak mi az oka, ha jobb lett a hang mitől lett jobb, ha rosszabb lett, akkor mitől lett rosszabb. Szívesen elbeszélgetek érdeklődőkkel ezekről a dolgokról, ha személyesen megkeresnek.
Itt most csak néhány fontos dolgot szeretnék elmondani, van amit sokadszor, de mindig vannak új látogatók, ők is olvassanak ezekről. A tápellátással kezdeném!
Ha kábel cserével szeretnénk a rendszerünk hangján javítani, akkor a hálózati tápellátást célszerű elsőként javítani. Mégpedig azzal az alap gondolattal, hogy az egyes készülékeink (különösen az újabb gyártásúak) zavarják egymást, mert a hálózati kábeleken és az elosztókon át zaj szempontból szinte rövidre vannak zárva. Érdemes megpróbálni különböző fali aljzatokból táplálni a készülékeket, lehet, hogy ez önmagában is javít a hangzáson. Egy másik megoldás, hogy meg kell keresni a készülékhez legjobban illő hálózati kábelt.
Ebben szivesen adok tanácsot annak aki ír nekem névvel, telefonszámmal cables@freemail.hu
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Power-R kábelek
Nos én igazából erre értettem.
Elküldve: 2014 május 11 - 09:12
cables, on 11 May 2014 - 09:04, said:
Nagyon régen (több, mint 30 éve) gyártott réz huzalokból.
Köszönöm a választ. Nagyon szép, gratulálok!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Power-R kábelek
Ez ok, de lehetne sötét színű, mert azon kevésbé látszik meg a mocsok, ami a hangfalkábeleken ígyis-úgyis lesz.
A feketén legalább úgy látszik a mocsok, meg a por ld. fekete kocsikat kell a leggyakrabban mosni. De ha Neked kell, igérem csinálok feketét
Power-R kábelek
A Magnum 3 kábelen éppen ezért vékony pamut borítás van.
Ez ok, de lehetne sötét színű, mert azon kevésbé látszik meg a mocsok, ami a hangfalkábeleken ígyis-úgyis lesz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Power-R kábelek
Nagyon szép, gratulálok!
Ezt a fenti beírást, amit ismételten megköszönök, az új Magnum 3 hangfal kábelem külalakjára írták.
A szép mindenkinek mást jelent. Én kábelek esetében a hangot tartom fontosabbnak, ezért nekem az a kábel szép, amelynek természetes anyagból van a borítása, és minimális anyag van a vezetők körül. Sohasem jutott eszembe, hogy külalakra készítsek kábelt egy esetet kivéve, akkor kifejezetten kérték.
Pár éve volt, hogy járt hozzám egy P. Zsolt nevű fiatalember CD-ket venni. Aztán egyszer szóbakerült, hogy kábelekkel is foglalkozok. Mondta, hogy rövidesen kap egy Supra Sword kábelt, ha az nála lesz akkor vigyek neki hangfal kábelt tesztelni. Igy lett, elvittem neki egy alapkábelt, valami ilyet:
Kicsit kiakadt a külsején, meg a vékonyságán, de azért betette meghallgatni. Tetszett neki a hangja, De azért a Sword más mondta és visszatette azt. Na akkor derült ki, hogy az 200 eFt-os Supra csúcs hangfalkábel érdes, hideg hangú. Tudsz ilyen kábelt csinálni szebb külsővel? kérdezte - Mert akkor érdekel!
Csináltam egyet ugyan azokkal a huzalokkal, de tettem rá több borítást. Komolyabb, szebb lett, csak épp a hangja tompult le
Ennyit a szép köpenyekről. A Magnum 3 kábelen éppen ezért vékony pamut borítás van. Aki szereti a kristálytiszta, természetes, nyugodt hangot, annak tetszeni fog.
Power-R kábelek
Az elmúlt napokban, hetekben többen megtapasztalták nálam, hogy az LP hang azért valami más. Nem akarok ezzel idegesíteni senkit, mert tudom, hogy nem erre felé megy a világ, de azért nem árt, ha tudja mindenki, hogy az analóg jelforrásokról szólal meg az igazi zene.
A 80-as években főleg LP-ket kaptam külföldről, évek óta nem kaptam bakelitet, ma viszont beesett egy.
Nagyon kiváncsi voltam, hogy ma, amikor már nem általános ez a formátum milyen minőségű LPket gyártanak. Hát nagyon jókat! Legalább is Dániában. Teljesen zajmentes ez a lemez, és kiváló a hangja is. A kiváló hangminőségre szükség is van ezen lemez esetében, mert Jeppe Zeeberg, aki egy fiatal, képzett dán zongorista zörejekből komponált zenét. Már a lemez címe is sokat mondó:
Ez a legalapvetőbb dolog, amit egy csónakban csinálhatsz
Többet nem is mondanék erről, a lényeg: ma is tudnak jó LPt gyártani!
Power-R kábelek
Remélem a következő találkozásnál már lesz ebből a Magnum3-ból elhozható próbapéldány!
Már van
Power-R kábelek
Remélem a következő találkozásnál már lesz ebből a Magnum3-ból elhozható próbapéldány!
- Voyager
- V.I.P.

Power-R kábelek
Köszönöm a választ. Nagyon szép, gratulálok!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Power-R kábelek
- Voyager
- V.I.P.

Power-R kábelek
Jó reggelt! Milyen alapanyagból készült?
Power-R kábelek
Jó reggelt kívánok mindenkinek!
Bemutatnék egy új kábelt neve Magnum 3, ez az eddigi legnagyobb teljesítményű hangfal kábelem
A kábel 3-3 fő érből fonott, összesen 2400 elemi szál vezeti benne a hangjeleket, a borítása a lehető legegyszerűbb festetlen, természetes pamut. Kimagasló dinamikájú, részletező, nyugodt hang jellemzi.
A kábellel kapcsolatos játékra niof78 küldte a legjobb megfejtést így az ajándék CD őt illeti!
A Magnum3-al kapcsolatos kérdésekkel, teszt igénnyel névvel, telefonszámmal keressenek cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Bíztatnék mindenkit a játékra! Kicsit nehéz a mostani találós kérdés, de ha valaki a három közül 2 jó választ ad, már az is számítani fog.
Power-R kábelek
Holnap mutatnék be egy új kábelt azoknak akik megtisztelnek azzal hogy figyelemmel kisérik a topikomat!
Egy játékot ajánlok ezzel kapcsolatban azoknak, akik szeretnek játszani!
Megadnék egy szót és 2 számot. Azt kéne eltalálni, hogy mit jelenthetnek ezek: Magnum, 3, 2400
Aki a legjobb választ írja arra a kérdésre, hogy milyen lesz az új kábel megnyeri Jeanne Baxtresser Chamber Music for Flute c. lemezét
Ide kérem a megfejtéseket: cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Ismét egy ismeretlen kiválóság... Greg Amirault Torontóban élő jazz gitáros új lemeze East of the Sun
Két saját szerzemény mellett a kiváló trió olyan hatalmas slágerek feldolgozásával kápráztat el, mint Henry Mancini Moon River, vagy Duke Ellington In a Sentimental Mood című szerzeménye. Nagyon hangulatos zene, kiváló hangzás.
Power-R kábelek
Még egyszer köszönöm a vendéglátást! Már be is tettem a kábelt! Nem mondtam semmit a páromnak és még ő is megjegyezte hogy részletesebben szól! Az első benyomásom nagyon jó!
Power-R kábelek
A zene, a hang, ami hat ránk...
Néha valami újat hallunk, ami megérint bennünket, mert szokatlan és valamiért nagyon tetszik.
Tegnap esett szó a Rock & Roll születéséről. Elmondanám én hogy találkoztam vele. Nyolcadikos voltam és rendeztek egy táncos bulit az iskolánkban. Valaki, ki tudja honnét kapta, behozott egy kis hordozható lemezjátszót és vele pár szines, hajlékony kislemezt. Emlékszem a folyosón beszélgettem valakivel, amikor a teremben megszólalt egy zene, amilyet sose hallottam, de nagyon tetszett, izgató volt és érdekes. Később tudtam meg, hogy rock & roll számok voltak.
Egy másik élmény. 1980-ban Párizsban járta, persze főleg lemezboltokban. Szinte mindegyikben ugyanaz a zene szólt ez is izgalmas volt, bizsergető élmény. A harmadik lemezboltban megkérdeztem az eladót, hogy mi ez a zene. Megmutatta Bob Marley akkor megjelent lemezét, az szólt akkor egész Párizsban.
A zenén kívül a hangminőség is újszerű lehet, elgondolkodásra késztethet, miért más ez, amit most hallunk? Minden kábel készítőnek van valami alapkoncepciója. Legalább is én úgy gondolom. Az én alapkoncepcióm az, hogy minél kevésbé változtassa meg a hangjelet a kábel. Nagyon régi, nagyon vékony huzalok, és természetes szigetelés az is a lehető legvékonyabb. Azt remélem, hogy ennek az eredménye egy nyugodt, természetes hang. És nagyon jó érzés, ha ezt egy vevő visszaigazolja:
"Megkaptam Rudolf Ic kábelét az új fejlesztésből, eddig tőle még nem volt kábelem, gondoltamkipróbálom. A külseje nem volt bizalom gerjesztő(mint a cipőfűzőm) bekötöttem (DAC és előfokközé) és elkezdődött a műsor, többféle zenei műfajjal próbáltam, de végül is mindegy, mert azeredmény mindegyiknél jelentkezett.Sokkal több részlet a zeneszámoknál, mintha +1 hangszer lenne az eddigieken kívül, sokszormeg kellett nézni a mobilomat, hogy nem-e az szól, mert az új hangok "szivatták" a fülem.:-) Ésigazából most jöttem rá, mi az a "nyugodt, hosszan hallgatható hang"...."
"Nálam szintén ez az átmérő van szolgálatban. Nem tudom mikori évjárat sajnos.. ugyan ilyen Z banán csak fehér teflon szigetelést kapott. Szintén itt vásároltam a fórumon. Először az egóm nekem is nehezen fogadta be a méreteit és töredelmesen bevallom, kételyek közepette kötöttem be. Azóta csak akkor nyúlok hozzá amikor a sztereóból átdugom a házimozi erősítőbe a frontokat. Neutrális világ de ha kell szépen csilingel és kellő helyen, megfelelő dinamikával hozza a mélyeket. Az első élmény az volt, hogy órákig hallgattam miután eszembe jutott, hogy elkezdjem összehasonlítani és értékelni más kábelekkel összevetve. Szóval kizökkentett és meggyőzött."
Power-R kábelek
Nemrég mutattam be Hat Fitz és Cara Robinson lemezét, máris itt az új, amely semmivel sem rosszabb, mint előző lemezük a Wiley Ways
Az ausztrál óriás és az ír szőkeség minden lemeze megérdemli a figyelmet!
Power-R kábelek
Ma 60 éve, hogy kiadták Bill Haley legendás
.
Világhódító útjára indult a rock and roll
Egy történet ezzel kapcsolatban. Pár éve megkaptam a fenti szám mozifilmjét DVD-n. Öreg barátom, akitől kaptam megkérdezte, miután lelkendeztem neki a fekete-fehér film minőségéről, hogy láttam-e őt a filmben.
Tessék? - Miről beszélsz? - kérdeztem. Jót nevetett aztán elmesélte, hogy abban időben egy Rock and Roll klubba járt itt Pesten és itt a Margit-szigeti Nagyszállóban vették fel a film egyik legpörgősebb felvételét velük. Kicsi a világ.
Power-R kábelek
IC kábelekből fejlesztési példányok eladók. Ezek kb. egy éve készültek a Fine IC előtt.
Vannak egész hosszúak is (1,5-2 m)
Akit érdekel a téma írjon pm-et névvel, telefonszámmal cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Az Alligator records zseniális blues lemezeket adott ki.
Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
Valamennyien követünk el baklövésket életünk során, én is elkövettem jópárat például azzal, hogy eladtam olyan bakelit lemezeket, amiket most semmiképp sem adnék el. Ráadásul ezek mind tökéletes állapotban voltak.
Ma reggel megint szembesültem ezzel, amikor rátaláltam az alábbi linken lévő oldalra. Az elején szereplő két lemezt Hound Dog Taylor és Professzor Longhair fantasztikus lemezeit sajnos eladtam.
Késő bánat
Alligator Records founder/ownwr Bruce Iglauer interview
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Power-R kábelek
Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
Valamennyien követünk el baklövésket életünk során, én is elkövettem jópárat például azzal, hogy eladtam olyan bakelit lemezeket, amiket most semmiképp sem adnék el. Ráadásul ezek mind tökéletes állapotban voltak.
Ma reggel megint szembesültem ezzel, amikor rátaláltam az alábbi linken lévő oldalra. Az elején szereplő két lemezt Hound Dog Taylor és Professzor Longhair fantasztikus lemezeit sajnos eladtam.
Késő bánat
Alligator Records founder/ownwr Bruce Iglauer interview
Power-R kábelek
Rudolf véleménye azért érdekelne, mert a sima gyári tápkábelek vékonyak is, meg ha még 20-25 éven felüliek is, hátha összehasonlította a sajátjait ilyenekkel is...
Írtam pm-et neked