Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Na azért egy pillanatra álljunk meg, Dorian kérdésére sumi normálisan válaszolt, pedig a kérdés felé irányult, őt nem zavarta, akkor miért kellett ez az idézet? Napok óta nyugi van itt, a felmerült kérdésre pedig az illetékes válaszolt. Nem kell magas labdát adni senkinek, mert ha meg lecsapják, akkor meg nyavalygás van. Szívem szerint az utolsó 3 hozzászólást, + az enyémet törölném.

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2300

Hozzászólás Szerző: cables »

Ezt most komolyan, miért kellett? 
Mert trollok vagytok és zavarjátok a topik témája iránt érdeklődő olvasók tájékozódását. Te különösen megrögzött troll vagy az én topikjaimban, kérni fogom, hogy figyelmeztessenek és ha nem hagyod abba, tiltsanak ki!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

"Aki tud, és a tudását kötözködésre használja, az troll, arra ne válaszoljatok!"
Ezt most komolyan, miért kellett? 

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

Mégis, hány kategóriát lépett előre?

"Aki tud, és a tudását kötözködésre használja, az troll, arra ne válaszoljatok!"
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

nem tudom, hogy esetedben ez mennyire a drotok es mennyire a zene es lelkiallapotod következmenye volt. ezt csak Te tudhatod. szerintem a lelkiallapot igen fontos összetevöTökéletesen igaz, amit írsz.Ezek így mind együtt a fontosak.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...Ha egy lemez hallgatása közben elsírod magad, az azért jelent valamit...

nem tudom, hogy esetedben ez mennyire a drotok es mennyire a zene es lelkiallapotod következmenye volt.  ezt csak Te tudhatod.  szerintem a lelkiallapot igen fontos összetevö

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos erre neked nem tudok válaszolni.
Ha egy lemez hallgatása közben elsírod magad, az azért jelent valamit.
Például, hogy nem szarral gurigázol, teccik érteni?
Számszerűsíteni, viszont akkor sem tudom.
Remélem Te is éltél már át ilyet...., meghatározó élmény, amit általában élő koncertek után érez az ember esetenként.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

kategóriákat lépett előre a hang

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Néhány szóban leírnám én is tapasztalataimat az RR kábelekről. Én az aláírásomban szereplő dual-Pc-s aktív rendszeremben tesztelhettem 8db táp, és egy XLR kábelt több mint egy hétig.
Az bizonyos, hogy a legjobb eredményt akkor értem el, amikor a teljes kábelezés bekerült a rendszerbe, ez 6 táp, és egy xlr kábelt jelent. Mondhatom, ekkor bizony kategóriákat lépett előre a hang , nem hifis paraméterekben, mert az egy szint felett már alap, és ezt a szintet Rudolf kábelei bőven meglépik. Zeneiségben, valós hangszer hangokban, érzelmek tolmácsolására kell gondolni. Jó példa erre kedvenc előadóm, Esbjörn Svensson lemezei, rossz rendszereken sokszor bántó zajnak tűnik inkább, fokozatosan halkítani kell, mert elviselhetetlen káosz az egész. Ezekkel a kábelekkel egybe pörögtek le az albumok, volt, hogy feleségem ijedten kérdezte tőlem, hogy valami baj van, mert látja rajtam, hogy olyan szomorú vagyok. Semmi, csak átéltem a lemezt, amit hallgattam...
Csak ennyit tudnak Rudolf kábelei, a lehetőség mindenkinek adott, csak élni kell a meghallgatás lehetőségével.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Ez a meccs nem a tárgyalóasztalnál, hanem a zenehallgató szobákban dől el. Ráadásul nézve az árakat, Rudolf modellje valós alternatívának tűnik, függetlenül a körítéstől, meg hogy mennyi boszorkány potyog az égből.

Üdv:
Ákos

Ezt én szerettem volna leírni, de hál istennek nem én tettem, mert ilyen szépen és korrekten nem tudtam volna megfogalmazni.

Szóval én már harmadik éve építem az első rendszeremet, és soha nem tudtam elérni, de megközelíteni sem azt a színvonalat, amit elvárok. Többször kidobtam már az összes kábelt, erősítőt, kétszer hangfalat cseréltem, a készülékekről nem is beszélve. És sokszor elkeseredtem. Persze jó házimozim, és egyéb készülékeim vannak, de most a sztereóról beszélek.

A héten kaptam Rudolftól tápkábeleket, és hangszóró kábelt. Összességében annyit, hogy valami elképesztő hangzásbeli javulást értem el egyetlen végfok tápkábellel, és a hangszóró kábellel. Nem effekteket kaptam, hanem zenét. Minden műfajban, mindhárom forráskészülékemből árad a zene mindenféle zavaró hiba nélkül. És hangerőtől függetlenül! A zene csak árad-és árad, és a művész szándéka szerint. A kislány éneke egy szál nagybőgő kíséretében ugyanolyan hatásos, mint a jó öreg akusztikus blues, vagy a zúzós zenék. A gyerek Gorillaz CD-je -ami nem egyszerű mutatvány- úgy szól, hogy a végén még megszeretem. És a komolyzenei darabok! Szóval stb stb.

Én nem tudom miből készültek, egyáltalán nem is érdekel. Még nem olvastam el, hogy milyen cetli van a tápkábelen. De igazán ki a fenét érdekli!

Még nem fizettem, lehet hogy korán dicsértem a portékát , de ez az igazság!

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Egy tapasztalat megosztása Rudolf tápkábeleivel kapcsolatban:
Egy 10 millió Ft-os sztereo láncban lettek Rudolf tápkábelei kipróbálva, beválogatva, hogy azután ott is maradjanak, a tulajdonos nagy megelégedésére. Most már elég nagy biztonsággal ki merem jelenteni, hogy ahol ezek a kábelek nem válnak be, az nem feltétlenül  e kábelek hibája, sőt valószínű , hogy épp e kábel alkalmazásával derül fény, korábban nem észlelt hibákra, anomáliákra, amelyek idáig rejtve voltak. Természetesen, ha  e kábelek hangzásvilágától távol álló  komponensekből áll a rendszerünk, akkor az előző mondat kijelentése vitatható. A fent említett láncban csak a komponensek izolálására 2 milliót költöttek el, így egy igen nagy felbontású szinergikus lánc került kialakításra, a lánc végén egy 3 milliós AN hangsugárzóval. E láncban hallgatva Rudolf tápkábeleit, a következő jellemzés adható róluk:
Széles frekvenciasávban kiegyenlített, kiemelésektől, színezésektől mentes, dinamikus, természetes, nagyon valósághű hangzás, mély színpadképpel. E kábelek bőven elbírnának sokkal drágább, Oyaide, vagy Furutech/nem a ródiumozott/ csatlakozókat is, de a Rudolf által szerelt csatlakozók is hibátlanok, talán egyfajta enyhe nyerseséggel rendelkezhetnek, de legalább nem színeznek, mint pl a sokak által használt Oyaide klónok. Árkategóriától függetlenül én mindenkinek csak ajánlani tudom e kábeleket, szerintem nagyon hosszú távon ki tudja szolgálni a jó komponensekből összeállított hangrendszerünket. Ezt kezdőknek is mondom.
Gratulálok Rudolf a munkádhoz, sok sikert a további fejlesztésekhez.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Nagyon köszönöm a két alábbi véleményt! 

Visszafogottságuk ellenére is sokat mondanak, az én kábeleim tulajdonságai mellett a beirók tiszteletre méltó hozzállásáról is!

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

"No one expects the spanish inquisition"

Sziasztok!

Amikor hangkábelt kerestem, egyedül Rudolf tudott olyan árat felajánlani, amit hajlandó voltam kifizetni egy nyavalyás drótért. És nem, nem próbálgattam végig ötszáz gyártó kábelét. Enélkül a szupertudás nélkül is meg tudom ítélni, hogy Rudolf "tökmindegymelyikkorszakábólszármazó" kábele jó! Nagyon jó vele zenét hallgatni. Azért tudom megítélni, mert felhasználóként én vagyok benne a legmotiváltabb, hogy minél jobb legyen nálam a hangzás. Fülelek készülékét pedig a saját topikjában dicsértem, mert az meg oda való.
Vettem másik hazai gyártótól is másféle kábelt (nem Hivox), hasonló árkategóriában, és minden letisztultságával együtt a döglött hal is élőbben tátogna. Az nem maradt a rendszerben. Mégsem járok a topikjába pocskondiázni, mert csak összefröcskölném magam.

Nem mellesleg pedig, hogy még több valós történet legyen ebben a csontra szétoffolt topikban, a lecserélt fadobozos hivox dacomat odapasszoltam a barátomnak, mert két gyerek mellett nem tudott ilyen készülékre pénzt szánni. Valószínűleg Rudolf kábelére is hasonló sors vár, ha majd egyszer lecserélem, szóval nem nyom agyon a kábeleladási teher.

Mi ebben a valóságban élünk. Ti ragaszkodhattok a valószínűleg gyönyörű és minden bizonnyal kiérlelt elveitekhez, de ezek az elvek számunkra, sokunk számára értelmetlenek. Ugyanúgy, mint az összes támadás, ami Rudolfot okkal, vagy ok nélkül éri. Ennyi erővel akárkit kinyithatunk, kiesik belőle egy csontváz. Ha Rudolf kábelei rosszak, vagy gyenge a koncepciója, akkor a rendszere önmagától le fog épülni, mert elpártolnak az emberek.

Ez a meccs nem a tárgyalóasztalnál, hanem a zenehallgató szobákban dől el. Ráadásul nézve az árakat, Rudolf modellje valós alternatívának tűnik, függetlenül a körítéstől, meg hogy mennyi boszorkány potyog az égből.

Üdv:
Ákos
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

hm74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: hm74 »

Beszámoló saját kábeles tapasztalatokról

Fejhallgatós vonalon, PC alapon hifizek már évek óta. Eszközeim középkategóriát képviselnek mint árban mint hangminőségben. A konfiguráción már legalább 1 éve nem változtattam, csak kábelezés és tápszűrés területén igyekeztem többet kihozni belőle. Van 3 tápkábelem, egy-egy USB, digit IC és analóg IC kábelem, aminél volt lehetőségem próbálgatni.
A láncom jelenlegi hangja nyomokban se hasonlít arra, amit akkor hallottam, amikor még hasra ütés szerűen, jól hangzó gyártók olcsóbb fajta kábeleivel használtam. Aztán minden helyen legalább 3-4 különböző kábelt kipróbáltam. Voltak közte nagy nevű cégek és népszerű hazai gyártók termékei is. Konkrét neveket direkt nem említek, legfeljebb annyit elárulok, hogy a hazai kábelek egyre inkább felértékelődtek a szememben.
Mikor már azt gondoltam, hogy kábel ügyben kész vagyok és a láncom nem tudhat többet, akkor kíváncsiságból próbát tettem Rudolf kábeleivel. Először csak táp vonalon, aztán a jel kábeleknél is. A vége az lett, hogy ma már minden helyen cables vezetékeket használok. Mindenhova találtam olyan cables gyártmányt, ami jobban tetszett, amint az addig kipróbált kábelek.
Fontos megemlítenem, hogy csak USB-kábel próbánál Rudolf jóvoltából 5 különböző kábel közül választhattam és ezeket postán küldte el nekem.

bj13
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: bj13 »

El sem hiszem hogy beengedtek a showra.
Vagy időközben számlaképes iparos lettél?

Én megértettem ám elsőre ...
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vélemények Cables kábelekről

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

AV TREND & HIFI SHOW 2016
BUDAPEST MARRIOTT HOTEL 
1052. APÁCZAI CSERE JÁNOS UTCA 4.
2016. NOVEMBER 12-13.
NYITVA 10-18 ÓRÁIG

Nyílt napok ezen a hét végén a cables műhelyben: tájékozódás a Power-R Air-N kábel koncepcióról, kábel és Demag meghallgatás, SACD/CD/LP vásár belehallgatással. Érdeklődés: cables@freemai.hu 
Tel: 061359-1781

El sem hiszem hogy beengedtek a showra.
Vagy időközben számlaképes iparos lettél?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

AV TREND & HIFI SHOW 2016
BUDAPEST MARRIOTT HOTEL 
1052. APÁCZAI CSERE JÁNOS UTCA 4.
2016. NOVEMBER 12-13.
NYITVA 10-18 ÓRÁIG

Nyílt napok ezen a hét végén a cables műhelyben: tájékozódás a Power-R Air-N kábel koncepcióról, kábel és Demag meghallgatás, SACD/CD/LP vásár belehallgatással. Érdeklődés: cables@freemai.hu 
Tel: 061359-1781

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Ahhoz képest a legaktívabban te offolod ezt a topikot, zavaros semmitmondó beírásokkal, mint ez az alábbi. Az meg, hogy éjjel fél4-kor azzal foglalkozol, ami téged nem is érdekel... hát az mindent megmond rólad.
Most már az is baj, hogy mikor írok?
Ez aztán tényleg az én dolgom szerintem...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

És akkor a kábelekkel kapcsolatosan még tényleg nem írtam semmit, egy okból...
Mert már az elején elvették a kedvemet tőle...
...

Ahhoz képest a legaktívabban te offolod ezt a topikot, zavaros semmitmondó beírásokkal, mint ez az alábbi. Az meg, hogy éjjel fél4-kor azzal foglalkozol, ami téged nem is érdekel... hát az mindent megmond rólad.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

"Az az egy baj van csak ezzel, hogy sajnos a véleménynek két változata is van és itt csak az egyik elfogadott..."

azt, hogy Rudolf milyen "stratégiát" követ a topicban felmerülő véleményekre, ellenvéleményekre való reagálásban... ez végülis - szerintem - Rudolf biznisze... ő tudja..., már ha a topicot úgy vesszük, hogy kicsit marketing-célú. Valakinek bejön, valakinek nem, ez olyan, mint a reklám. Vannak megosztó reklámok, meg olyanok, amik... nem (annyira) megosztóak    

1. virágozzék ezer virág, peace 
2. nincs olyan dolog, amibe ne lehetne belekötni és viszont, csak akarás kérdése

hogy ne legyen annyira off, egy vélemény: mindig rácsodálkozom arra az IC-re, amin kívül fut az egyik vezető szál - sose jutott volna ilyen az eszembe, bár nagyon kell vele vigyázni. Viszont jól szól.

Ha "vélemények, kérdések" a topik címe, akkor miért probléma bárki (!) megjelenése?
Hozzáteszem, anno az új, az "eren" kábel mivoltával kapcsolatban tettem fel kérdéseket, de egyenes választ azóta is csak részben kaptam millió vita után. Ezen már azért túlléptem...
Anno kiakadtam azon, hogy jöttek a privát levelek, hogy ki vagyok én, mikor , hol milyen néven miket írok (a fele nem volt úgy, mert mindenféle malacos nevű izé én voltam), aztán jöttek a hívogatások pl. MTA számokról, stb.
Szóval szerintem ez gáz és nem normális!
És akkor a kábelekkel kapcsolatosan még tényleg nem írtam semmit, egy okból...
Mert már az elején elvették a kedvemet tőle...

És hogy én se legyek teljesen off...
A megoldások néha úgy tűnnek, hogy van bennük valami, néha jön is valami ihlet, hogy na majd most írok a Mesternek.
De a kedvem sajnos most is sokszor már az elején elmegy egy-egy vita után, mert ezek nem értelmes viták.
Ha lenne értelmes válasz, vita sem lenne vagy csak értelmes vita lenne. Erről kellene szólnia egy "vélemények, kérdések" topiknak.

Mindig megfogadom magamnak, hogy nem folyok bele a hülyeségbe, de sajnos eddig nem ment. Ígérem, dolgozom rajta! 

dgeri
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: dgeri »

"Az az egy baj van csak ezzel, hogy sajnos a véleménynek két változata is van és itt csak az egyik elfogadott..."

azt, hogy Rudolf milyen "stratégiát" követ a topicban felmerülő véleményekre, ellenvéleményekre való reagálásban... ez végülis - szerintem - Rudolf biznisze... ő tudja..., már ha a topicot úgy vesszük, hogy kicsit marketing-célú. Valakinek bejön, valakinek nem, ez olyan, mint a reklám. Vannak megosztó reklámok, meg olyanok, amik... nem (annyira) megosztóak    

1. virágozzék ezer virág, peace 
2. nincs olyan dolog, amibe ne lehetne belekötni és viszont, csak akarás kérdése

hogy ne legyen annyira off, egy vélemény: mindig rácsodálkozom arra az IC-re, amin kívül fut az egyik vezető szál - sose jutott volna ilyen az eszembe, bár nagyon kell vele vigyázni. Viszont jól szól.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

"én, mint egy átlagos vevő, kérem, hogy tiszteljék meg a hozzám hasonló átlagos Vevőket és potenciális vevőket, hogy azok, akik vélemények és kérdések miatt néztek be ide, "leginkább" véleményeket olvashassanak Cables fejlesztésével kapcsolatban, és kérdéseket tehessenek fel."

Az az egy baj van csak ezzel, hogy sajnos a véleménynek két változata is van és itt csak az egyik elfogadott...
Amúgy meg ez a "nem mondod meg a neved" nekem eléggé ovis, a nyomozgatás meg még inkább. De ez már részletkérdés...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

...amúgy én audioline írásából nem éreztem ki rossz indulatot, még egyet is értek vele, ne feledkezzünk el másokról sem...

Örülök, hogy van aki észrevette kommentem lényegét. Józsibazsi írására reagáltam, nem Cablesnek szólt.
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Azért tedd a szívedre a kezed audioline, nem mintha nem tudnád miért írják ezeket pont ide. Csak az én topikomba járnak lejáratni olyanok, akik igazán nem is ismernek. Például pont te.

Te egyébként aki nem vállaltad a velem való levelezésben a saját nevedet... őszintén szólva nem értem miért erőlködsz itt?

Annyi, hogy 'Szabolcs' nem volt elég? Többre vágysz? Mit szeretnél? Megpróbáltuk, nem értettünk szót..., van ilyen. Nyugodj ebbe bele. Miért erőlködöm? Nem neked válaszoltam. Inkább tiszteld Te is a konkurenciát. MEGÉRDEMLIK! Amúgy pedig az AVX egy fórum. Mikor esik már le a tantusz?
.

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”