Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3489

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rudolfot lejárató, bemocskolva tisztító purgáló hadjárat sehogy sem akar véget érni, és ráadásként jól láthatóan mindenkire csípőből tüzeltek a tisztelet leghalványabb jele nélkül, aki érdemben fórumtársként megjelenik, ....... ezért a részvételemmel és a megnyilvánulásaimmal fogom a hozzám hasonlókat is megszólalásra biztatni, hogy ne mosson el mindent a barna tenger és a verbális erőszak, amit alkalmaztok. Jelenlétemet pedig számottevő retorikai és stilisztikai eszköztárral fogom érzékeltetni, hátha velem együtt más is otthonosabban érzi majd magát itt, ha már egyszer vendégek vagyunk.
ha már a barna tenger áradat ellen sorfalat vállalsz, lennél szíves konkrét idézetek felsorolni "bemocskolva tisztító purgáló hadjárat (?)" megnyilvánulásokra,
mert szavaidból valami nem létező rettegést olvasok ki, ami ellen (veszedelem) fel kell venni fegyvert és harcra hívod a te oldaladon állókat!?!
/az sem lenne baj, ha értelmeznéd magyarul ezt se-füle se-farka definíciót:  bemocskolva tisztító purgáló hadjárat

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

erzelmek közvetitese, szomoru, siras, .. - ilyen kifejezesek szerepeltek nehany beirasban.

szerintem is, nekem is: a zene sokszor kepes ilyenre.  nalam nincsenek igazan speci kabelek, nehanyat probaltam mar, nem sokat, mert 1 ) szkeptikus is vagyok 2) nekem igy is kepes a rendszerem erzelmeket közvetiteni.

ugyanakkor ugy velem, az erzelem kivaltasaban legnagyobb szerepe a zenenek es a lelkiallapotnak van. a teljes hifirendszernek is joval kisebb es meg kisebb a kabeleknek.

(lehetösegek ellenprobara:
- az epp hasznalt kabellel mindig erzelemközvetites van ? akkor is, ha 100masik dolog nyüzsög a fejünkben ?
- a zene csak ugy "belül" hallgatva nem valt ki erzelmet ? nem kesztet mosolyra, tancra, mozgasra, kezmozgasra, leggitara, ... ?
- a zenet veletlenül meghallva - egy noname rendszeren, noname kabelekkel a rendszerben - valt ki erzelmet ?
- ....)

mindenkinek jo zenehallgatast !

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

Ezt most komolyan, miért kellett? 
Ennek roppant egyszerű gyakorlati oka van. Rendes fórumhasználóként azért látogatom ezt a topikot, hogy tapasztalatcserét lássak, nem pedig azért, hogy fecséreljétek a drága időmet. Úgyhogy kiléptem a passzív szemlélő üzemmódból, hogy aktívan is elő tudjam segíteni ezt a kívánalmamat. Mivel a Rudolfot lejárató, bemocskolva tisztító purgáló hadjárat sehogy sem akar véget érni, és ráadásként jól láthatóan mindenkire csípőből tüzeltek a tisztelet leghalványabb jele nélkül, aki érdemben fórumtársként megjelenik, és mivel ez a sárdagasztás valószínűleg többeket is emiatt visszatart, ezért a részvételemmel és a megnyilvánulásaimmal fogom a hozzám hasonlókat is megszólalásra biztatni, hogy ne mosson el mindent a barna tenger és a verbális erőszak, amit alkalmaztok. Jelenlétemet pedig számottevő retorikai és stilisztikai eszköztárral fogom érzékeltetni, hátha velem együtt más is otthonosabban érzi majd magát itt, ha már egyszer vendégek vagyunk.
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Eddig csak két válasz érkezett a játékra, sajnos egyik sem talált, pedig nem akármi a nyeremény, egy most megjelent olasz jazz CD különlegesség: a legismertebb nápolyi dalok jazz feldolgozásával.

és a kérdés

Ez az Air-N Reference hangfal kábel saját jumperes, elegáns változata.

Kérdés: Melyik Air-N Reference változat jobb hangú ennél a kábelnél? A megfejtéseket kérem a  cables@freemail.hu-ra küldeni!

(A megfejtéshez kell tudni valamit, az ezerszer leírt cables filozófiáról )

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Klassz hogy leírtad Sumi a saját tapasztalatod, ezek szerint én sem vagyok süket   
Ugyanezeket éltem át én is Rudi kábeleivel.    
Messze túlmutat mind hifis paraméterekben, mind a zenei történések és érzelmek valós közvetítésének módjában ,rengeteg jól ismert gyári
és DIY kábelen.
Ez van .
És mindezt, a teljesítményhez képest nagyon nagyon szerény árazás mellett, kipróbálási lehetőséggel.
Mi kell ettől több. Minden hifista erre vágyna, és amikor itt van, nem hiszi el hogy igaz lehet.

Én nagyon szeretném, ha az elmúlt órák vitáiból a fenti beírás maradna meg mindenkiben. Ferivel ugyanis elég sokat tesztelgettünk beszélgetve a kábelekről, tehát jól ismeri a kábeleim mögötti koncepciót. Tesztelgettünk többször kettesben is nála és úgy is, hogy egy csomag kábelt adtam oda neki nyugodt hallgatózásra. Akik ismerik tudják róla, hogy nagyon komoly rendszere van és nem könnyű neki bármit eladni Ráadásul igényes zenehallgató is egyben, szóval nyugodtan meg lehet bízni abban, amit leír. Nagyon örülök a véleményének és köszönöm, hogy beírta!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Kedves Gyuszmo Azért az nem béna kérdés volt, hanem egy provokáló:

Mégis, hány kategóriát lépett előre? mármint a hangminőség

Ilyet nem kérdez normális ember, csak provokáló céllal. Ez a tag (Dorian) a múltkor nem állította azt leírni ide, hogy azért viszek több kábelt valakihez, mert hátha jó lesz az egyik. Ezt volt képe leírni az után, hogy neki vagy 3 tesztelés során választottuk ki a nála legjobb USB kábelt, amit máig használ.

Más kábelt nem kért próbára ez az átallott Dorian?Csak usb próbák voltak,semmi más?
Miért nem vittél mást is neki,hátha jó lesz valamelyik alapon?
Bocsi bocsi,poén volt,nem megsértődni,nevetni.
De különben meg csak egyetért veled,hisz te is ezt hangoztatod,csak egy kicsit árnyaltabban.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

hagyjuk, reménytelen.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Játék ( vagy nem is annyira )
Benkő2.jpg

Kérdés: Melyik Air-N Reference változat jobb hangú ennél a kábelnél? A megfejtéseket kérem a  cables@freemail.hu-ra küldeni!

Az első helyes megfejtő kap egy vadi új jazz CD.

Megismételném a játék felhívást!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szerintem zárjuk le a vitákat! Az lenne a jó, ha azok írogatnának ide, akit érdekelnek az én kábeleim.

Akit más érdekel az oda írogasson, ahol az őt érdeklő dolgok vannak.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Ok, de azt még most értem, miért kell ilyet írni:
"Azért mert nektek ellenszenves Rudolf"
Ez nem provokálás?

Ugyan már, ezek tények.
Nekem sem tetszik itt sokminden, de elmondtam privátban, vagy személyesen a topik gazdának.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Ok, de azt még most értem, miért kell ilyet írni:
"Azért mert nektek ellenszenves Rudolf"
Ez nem provokálás?

Mégis, hány kategóriát lépett előre?  mármint a hangminőség

Ilyet nem kérdez normális ember, csak provokáló céllal. Ez a tag (Dorian) a múltkor nem állította azt leírni ide, hogy azért viszek több kábelt valakihez, mert hátha jó lesz az egyik. Ezt volt képe leírni az után, hogy neki vagy 3 tesztelés során választottuk ki a nála legjobb USB kábelt, amit máig használ.

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Az ilyen kinyilatkoztatások sehova nem vezetnek. Ha jól tudom nem volt Rudolffal ellenszenves senki, a mostani dolog onnan indult, hogy hozzád intéztek egy valóban béna kérdést, illetve jött egy provokáló idézet, amire rákérdeztek, hogy ugyan most miért? Ennyi történt, a többi már megint saláta.

Mégis, hány kategóriát lépett előre?  mármint a hangminőség

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Javasoltam, hogy ezt privátban folytassuk, mert ez itt off, de ha te nem, akkor legyen itt. (Ha itt válaszolsz, akkor kénytelen vagyok itt megvédeni itt minden szavam, ezt márpedig biztosan megteszem bárkivel szemben):

- Nem tudom ki az a "nektek"
- Miből gondolod, h ellenszenves? Nekem is van tőle kábelem (USB) és mai napig igen jó drótnak gondolom. Nem minősítettem semmilyen módom Rudolf kábeleit.
- Egy egyszerű kérdést tettem fel, az, hogy te miért és mit gondolsz mögé arról nem tehetek. Ez a tényállás.
Semmi gond, nem kell, hogy egyet értsünk. Miért kellene privátban, a topik gazda kábeleiről beszélgetünk, elméletileg. Az egyszerű kérdésedre azonnal válaszoltam is, csak valamiért nem akarod érteni.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Azért mert nektek ellenszenves Rudolf, nekem ne kelljen már beállni mögétek. 
Nem kell velem egyet érteni, de azt nem tűröm, hogy megkérdőjelezd az írásom valóság tartalmát, és cinikus megjegyzéseket tegyél rám.

Javasoltam, hogy ezt privátban folytassuk, mert ez itt off, de ha te nem, akkor legyen itt. (Ha itt válaszolsz, akkor kénytelen vagyok itt megvédeni itt minden szavam, ezt márpedig biztosan megteszem bárkivel szemben):

- Nem tudom ki az a "nektek"
- Miből gondolod, h ellenszenves? Nekem is van tőle kábelem (USB) és mai napig igen jó drótnak gondolom. Nem minősítettem semmilyen módom Rudolf kábeleit.
- Egy egyszerű kérdést tettem fel, az, hogy te miért és mit gondolsz mögé arról nem tehetek. Ez a tényállás.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Az ilyen kinyilatkoztatások sehova nem vezetnek. Ha jól tudom nem volt Rudolffal ellenszenves senki, a mostani dolog onnan indult, hogy hozzád intéztek egy valóban béna kérdést, illetve jött egy provokáló idézet, amire rákérdeztek, hogy ugyan most miért? Ennyi történt, a többi már megint saláta.
Itt nagyon sokan személyesen is ismernek, és jól tudják, csak akkor szólok hozzá egy témához, ha rendelkezem saját tapasztalattal. Nem kell velem egyetérteni, én sem vagyok mindent tudó, csak koromnál fogva elég tapasztalt. Azért mert nektek ellenszenves Rudolf, nekem ne kelljen már beállni mögétek. Tudok dönteni, de azt csak és kizárólag saját tapasztalatok alapján teszem. Vettem a fáradságot, és áldoztam rá másfél hetet az időmből. Kialakult egy kép, abban a saját rendszerben, ami az aláírásomban szerepel, és ezt megosztottam. Nem kell velem egyet érteni, de azt nem tűröm, hogy megkérdőjelezd az írásom valóság tartalmát, és cinikus megjegyzéseket tegyél rám.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Itt ez tökéletesen off és semmi köze Rudolf kábeleihez (nem fogadom el a trollkodást sem, a kérdésemmel nem minősítettem az ő kábeleit sem pozitív, sem negatív értelemben) , de jó lenne, ha privátban bemásolnád azt a hsz-om, ahol "nyíltan hazugnak neveztelek". Mert ilyen nem történt, ellenben viszont...Itt nagyon sokan személyesen is ismernek, és jól tudják, csak akkor szólok hozzá egy témához, ha rendelkezem saját tapasztalattal. Nem kell velem egyetérteni, én sem vagyok mindent tudó, csak koromnál fogva elég tapasztalt. Azért mert nektek ellenszenves Rudolf, nekem ne kelljen már beállni mögétek. Tudok dönteni, de azt csak és kizárólag saját tapasztalatok alapján teszem. Vettem a fáradságot, és áldoztam rá másfél hetet az időmből. Kialakult egy kép, abban a saját rendszerben, ami az aláírásomban szerepel, és ezt megosztottam. Nem kell velem egyet érteni, de azt nem tűröm, hogy megkérdőjelezd az írásom valóság tartalmát, és cinikus megjegyzéseket tegyél rám.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 854

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Klassz hogy leírtad Sumi a saját tapasztalatod, ezek szerint én sem vagyok süket   
Ugyanezeket éltem át én is Rudi kábeleivel.    
Messze túlmutat mind hifis paraméterekben, mind a zenei történések és érzelmek valós közvetítésének módjában ,rengeteg jól ismert gyári
és DIY kábelen.
Ez van .
És mindezt, a teljesítményhez képest nagyon nagyon szerény árazás mellett, kipróbálási lehetőséggel.
Mi kell ettől több. Minden hifista erre vágyna, és amikor itt van, nem hiszi el hogy igaz lehet.

Persze nagyon jól megérthető , hogy ragaszkodunk a jól bevált neves kábeleinkhez, jobban "hiszünk benne" és általában mindenki a "saját lovát " dicséri, meg hogy a "hifis" rajongás sokszor ideig óráig tart és utána  "új hang" után kezdünk mozdulni.

Néhány szóban leírnám én is tapasztalataimat az RR kábelekről. Én az aláírásomban szereplő dual-Pc-s aktív rendszeremben tesztelhettem 8db táp, és egy XLR kábelt több mint egy hétig.
Az bizonyos, hogy a legjobb eredményt akkor értem el, amikor a teljes kábelezés bekerült a rendszerbe, ez 6 táp, és egy xlr kábelt jelent. Mondhatom, ekkor bizony kategóriákat lépett előre a hang , nem hifis paraméterekben, mert az egy szint felett már alap, és ezt a szintet Rudolf kábelei bőven meglépik. Zeneiségben, valós hangszer hangokban, érzelmek tolmácsolására kell gondolni. Jó példa erre kedvenc előadóm, Esbjörn Svensson lemezei, rossz rendszereken sokszor bántó zajnak tűnik inkább, fokozatosan halkítani kell, mert elviselhetetlen káosz az egész. Ezekkel a kábelekkel egybe pörögtek le az albumok, volt, hogy feleségem ijedten kérdezte tőlem, hogy valami baj van, mert látja rajtam, hogy olyan szomorú vagyok. Semmi, csak átéltem a lemezt, amit hallgattam...
Csak ennyit tudnak Rudolf kábelei, a lehetőség mindenkinek adott, csak élni kell a meghallgatás lehetőségével.

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Rájöttem, hogy hülyeséget írtam...
Még csak nem is kapizsgálod ezt az egészet, és nyíltan hazugnak nevezel. Azért mert te még nem élték àt dolgokat, nem biztos, hogy azok nem léteznek. A hangnemedből még vegyél vissza.

Itt ez tökéletesen off és semmi köze Rudolf kábeleihez (nem fogadom el a trollkodást sem, a kérdésemmel nem minősítettem az ő kábeleit sem pozitív, sem negatív értelemben) , de jó lenne, ha privátban bemásolnád azt a hsz-om, ahol "nyíltan hazugnak neveztelek". Mert ilyen nem történt, ellenben viszont...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Igen? Melegebb éghajlatra? Mit képzelsz te magadról?
Írtál egy teljesen irreális dolgot, én pedig feltettem egy szimpla, egyszerű kérdést. Erre te rájöttél, h hülyeséget írtál és önkritika helyett támadásba mentél át.
Ennyi történt.
Rájöttem, hogy hülyeséget írtam...Még csak nem is kapizsgálod ezt az egészet, és nyíltan hazugnak nevezel. Azért mert te még nem élték àt dolgokat, nem biztos, hogy azok nem léteznek. A hangnemedből még vegyél vissza.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

De csak azért, mert vezetés közben nem tudtam melegebb éghajlatra küldeni, és mire megérkeztem, lehiggadtam. Pedig legszívesebben ....

Igen? Melegebb éghajlatra? Mit képzelsz te magadról?
Írtál egy teljesen irreális dolgot, én pedig feltettem egy szimpla, egyszerű kérdést. Erre te rájöttél, h hülyeséget írtál és önkritika helyett támadásba mentél át.
Ennyi történt.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Játék ( vagy nem is annyira )

Az első helyes megfejtő kap egy vadi új jazz CD.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Na azért egy pillanatra álljunk meg, Dorian kérdésére sumi normálisan válaszolt, pedig a kérdés felé irányult, őt nem zavarta, akkor miért kellett ez az idézet? Napok óta nyugi van itt, a felmerült kérdésre pedig az illetékes válaszolt. Nem kell magas labdát adni senkinek, mert ha meg lecsapják, akkor meg nyavalygás van. Szívem szerint az utolsó 3 hozzászólást, + az enyémet törölném.De csak azért, mert vezetés közben nem tudtam melegebb éghajlatra küldeni, és mire megérkeztem, lehiggadtam. Pedig legszívesebben ....

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Na azért egy pillanatra álljunk meg, Dorian kérdésére sumi normálisan válaszolt, pedig a kérdés felé irányult, őt nem zavarta, akkor miért kellett ez az idézet? Napok óta nyugi van itt, a felmerült kérdésre pedig az illetékes válaszolt. Nem kell magas labdát adni senkinek, mert ha meg lecsapják, akkor meg nyavalygás van. Szívem szerint az utolsó 3 hozzászólást, + az enyémet törölném.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Mert trollok vagytok és zavarjátok a topik témája iránt érdeklődő olvasók tájékozódását. Te különösen megrögzött troll vagy az én topikjaimban, kérni fogom, hogy figyelmeztessenek és ha nem hagyod abba, tiltsanak ki!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

"Aki tud, és a tudását kötözködésre használja, az troll, arra ne válaszoljatok!"

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”