Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
A drága kábeleket forgalmazó cégeknek cables működése felér egy istencsapásával....
Nekem is fájna,, hogy százezreket-milliókat kihúz valaki a zsebemből.
Most sírjunk velük, vagy holnap du. 4 és 4.15 között?
A hifi egyik legingoványosabb területén kaszálnak nagyot.
Emlékeztek, mikor cables próbált utánamenni ennek a sokkilences őrületnek? Majdnem fellógatták a lámpavasra...
Ne értsetek félre, nekem is van drága kábelem. Én is hallom, mit csinál. És nem adok mintát belőle semmilyen vizsgálatra.
Cables féle kábelem is van, azt is hallom, hogy mit csinál.
És vegyesen legjobb a főzelék. Nekem, nem nektek, mert én eszem.
Az, hogy nagyon drága készülékekbe nagyon drága kábel kell mindig, az baromság, ne terjesszük már, ha lehet, egy hifis fórumon, itt, magunk között. A kereskedők amúgy is megteszik.
Főleg, ez a hálózati kábel dolog, ez egy nagyon furcsa jószág.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Ti hogy döntitek el, hogy egy adott rendszer, rendszer elem, kábel nem kompenzál semmit, kvázi tökéletes?
Megnyugtatlak, ilyen nem létezik. Kritikus füllel mindegyikben lehet hiányosságot találni. Válaszd a számodra "tökéletest". Mint a reklámszlogenekben. Jaaa, a pénzedért..., mert hogy X összegen belül kell megtalálni a KOMPROMISSZUMOT. Megjegyzem, a fórumon olvasható bölcseletek körültekintően kezelendők. Egy-egy téma kapcsán valaki az 5 milkás rendszere szintjén, a diliház 8. emeletéről nyilatkozik, más az 500 ezres cakkonpakk motyói magasföldszinti szemszögéből. "Kompenzáló kábelek". Mivel nagy a szegénység, kevés az optimális 'zeneszoba', így mindig is lesz rá igény. Egységes, informatív, "semleges" kábelezés? Az is működő lehet, talán kicsit fentebb, optimálisabb környezetben. Olybá tűnik számomra, mindegyiknek megvan a maga helye, 'szükséglete', talán a dogmatikus állásfoglalásokat kellene e témában (is) csökkenteni, nem kardoskodni módfelett az eddig szerzett személyes - az összes létező tényt és variációt nyilván nélkülöző - tapasztalatok "abszolút igazságai" mellett. Neves tudósok több evtizednyi kutatás után gyakorta szerényen bevallják: "rájöttünk, hogy voltaképpen milyen keveset is tudunk..." Valahogy így kéne. Szerintem.
.
Talán árnyaltabbá tenné a képet és nem "kiragadottá" a történetet ha néhány tényt még hozzátenne a leírtakhoz István01 és Limar fórumtársunk.
- Egyetlen szóval sem szidtam soha a Siltech céget, sőt, kifejezetten pozitívan gondolok rájuk, kábeleiket rendszeresen ajánlom - legutóbb pl. ma délután javasoltam Siltech (és nem Cables!) hangsugárzókábel beszerzését egyik fórumtársunknak, miután meghallgattam rendszerét.
- Az ugyan tény, minden Siltech kábelemet nyugdíjaztam olyan kábelek kedvéért, melyek a rendszerem hangját számomra jobbá tették. A "számomra" szót minden esetben kihangsúlyoztam és hangsúlyozom most is.
Csak néhány idézet a múltból:
"Rudolf kábeleire Ruby Hill-eket és G6 Signature táp-, hangsugárzó- és IC-kábeleket cseréltem el. Mert nekem, a saját rendszeremben, az én ízlésemnek jobban beváltak."
"Típusokat kizárólag a jobb érthetőségért, a könnyebb minőségi elhelyezés miatt említek, senkit és semmit nem áll szándékomban degradálni, vagy piedesztálra emelni. Mivel nem vagyunk egyformák, így teljesen természetes, hogy mások más végeredményre juthattak"
"Igen, lehet zenét hallgatni Siltech-kel és nélküle is - viszont azon nem lehet vitatkozni, hogy jó kábeleket gyárt-e a Siltech (Igen!)"
"Kb. 28 éve kizárólag Siltech kábeleket használtam, mert tetszett mindaz, amivel a készülékeim hangjához hozzájárultak. Azonban ennyi közösen töltött év után mindenféle gyötrődés nélkül váltottam, mert találtam valamit, ami közelebb áll a számomra ideális hangképhez. Ettől még a Siltech minősége nem változott, ugyanúgy nagyra tartom, és rendszerem bizonyos részein megőrzöm."
...
- Megtettem azt, hogy két-féle Siltech tápkábelemet, valamint a helyettük választott Cables tápkábelt elvittem négy különböző helyre és a tapasztalatokat megosztottam veletek (is). Még azt is le mertem írni, hogy volt olyan rendszer, amelyben nem csak a kétféle Siltech, de még egy "noname", filléres tápkábel is sokkal jobban tetszett, mint Cables kábele.
Csak kérdezem, ettől korrektebben hogyan is kellene viszonyulnom a Siltech céghez, amely cégnél nem utolsósorban (mai árakon számolva) legalább 4 milliót elköltöttem?
longkft.hu/audioblog/
A Siltech jó. Eddig még nem csalódtam egyben sem. .
. Ez így rendben is lenne. De attól, hogy neki nem tetszett, attól az még egy jó cég által gyártott kábel, ami nagyon sok rendszerben és hallgatónál kiválóan teljesít.
A gond csak ott van, hogy napi 6 beíráson keresztül szapulják karöltve a Siltechet (meg a többi gyártót is), dicsőítik a mester kábeleit. Ezzel pedig erősen félrevezetik a topik olvasóit. Azt a téves látszatot keltve, hogy 50-ed áron bizony a mester jobb kábelt farag, mint a pancser Siltech képes. Ha pedig más vélemény nyilvánul meg itt, akkor az azonnal megy az offba. Számomra ez érthetetlen. Miért? Mehet a félrevezetés az egyik oldalról, a másik oldalról pedig tilos és üldözendő minden vélemény? Kinek az érdekét szolgálja mindez? Hogy nem az ide látogató gyanútlan hifistákét, az biztos ( a tapasztalt rókák úgyis túllépnek ezen a problémán gyorsan). Pedig itt az ő érdekeiket kellene elsősorban figyelembe venni. Ezért van az AVX. Vagy nem?
Nagyon egyetértek a véleményeddel. Már többször leírtam, hogy a hazai neves kábelgyártok is veszik valahol a kábeleket amit utána nem kis haszonkulccsal adnak tovább a forumtagoknak sajnos.
De ez még nem is lenne baj, de kipróbáltam egy jó pár diy kábelt és azt kell, hogy mondjam, hogy a gyári kábelok sokkal jobbak hosszabb távon hallgathatobbak mint az ugyanolyan drágán adott hazai gyártók kábeljai. Vajon miért nem mondják el vajon milyen a kábel össztétel stb...
Otthon sufni tuningolt "kezelt" kábelokat árulnak mert ők tudják a tutit de ha megmondom a véleményem akkor sértődés van belőle mert rontó az üzletmenetet.. stb
Mára ennyi -
"Az igazi barát szemből támad."
Ti hogy döntitek el, hogy egy adott rendszer, rendszer elem, kábel nem kompenzál semmit, kvázi tökéletes? Szeretném megtanulni. Ezt komolyan mondom/írom.
Azontúl rengeteg olyan paraméter van, amit nem is lehet kompenzálni, pl dinamika hiánya, felharmonikusok hiánya, stb. Vagy a kompenzáció csak a tonalitásra vonatkozik, esetleg a súlyos torzítások elfedésére vagy mire?
Mi lehet a módja egy 1-2m Ft-os hifi rendszer optimális összeállításának, vagy akár kábelezésének? Vagy ezzel a szinttel nem is érdemes foglalkozni? Csak hogy ne oda-vissza fika legyen csak, hanem valami, amiből tanulhatunk is, én mindenképp, aki nem vagyok birtokában sajnos ezen képességeknek, amiknek Ti ezek szerint igen.
a szent grál bemutatás helyett inkább egy analógia. Vannak azok a tulspilázott, hifi-demó-kiállításra optimalizált felvételek, főleg jazz, de előfordul klasszikus pár hangszeres felvétel is, ami a közepes minőségű rendszeren is jónak, szépnek, mindent hangot teljes terjedelemben, térben, mélységben, dinamikában mutat. Csak hogy, ezek a jellemzők többnyire közelmikrofonozott, agyon manipulált, frekiben és dinamikában szétkevert, maszterezett zenék. Ezek akkor is képesek "jól" szólni, ha a közepes minőségű rendszer szerencsétlen akusztikájú szállodai szobában van felállítva, ahol még a hálózati áram is dugig van zajjal.
A lényeg, ezeket a felvételeket kell tudni kiszelektálni, észrevenni, hogy becsapnak bennünket. Ha ez a képesség megvan, akkor kevés tanulás után képes leszel észlelni azt is, melyik készülék, komponens hamisít, túloz, vagy éppen homályosít, másképpen csal. Azt az elemet, vagy rendszert kell választani, ami legkevésbé hamisít.
aki a kompenzálás szükségszerűségében hisz, kényszerűen gyakorolja, az soha nem fog kikeveredni ebből a dagonyából. Egyszer azért mert egy elsózott levest hiába hígítasz fel vízzel, a só az akkor is ott lesz, csak egyúttal vízízű-ízetlen lesz az étel. Na ennek az analógiája hifiben pontosan meg van. Egyenként nem tudod helyrehozni, ezért ki kell hajítani az egészet. Ha viszont megszokásból hasonlóan építesz egy másik rendszert ?? csöbörből-vödörbe.
Van egy erős gyanúm, hosszú kolléga sem fejezte be a kompenzálgatást a sólámpája fázisforgatásával, olajos unikumos üvegeivel. Előző évben kidobta az összes Siltech kábelét(?), virtuális földben keresi az igazságot, meg még talán sok minden másban is, mindenről nem számolt be.
/mindamellett a tuning nem egy az egyben azonos fogalom a kompenzálással/
Ti hogy döntitek el, hogy egy adott rendszer, rendszer elem, kábel nem kompenzál semmit, kvázi tökéletes? Szeretném megtanulni. Ezt komolyan mondom/írom.
Azontúl rengeteg olyan paraméter van, amit nem is lehet kompenzálni, pl dinamika hiánya, felharmonikusok hiánya, stb. Vagy a kompenzáció csak a tonalitásra vonatkozik, esetleg a súlyos torzítások elfedésére vagy mire?
Mi lehet a módja egy 1-2m Ft-os hifi rendszer optimális összeállításának, vagy akár kábelezésének? Vagy ezzel a szinttel nem is érdemes foglalkozni? Csak hogy ne oda-vissza fika legyen csak, hanem valami, amiből tanulhatunk is, én mindenképp, aki nem vagyok birtokában sajnos ezen képességeknek, amiknek Ti ezek szerint igen.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
A Siltech jó. Eddig még nem csalódtam egyben sem. Én is használok a mai napig is Siltechet a saját rendszeremben (LS 250 GOLD - ultra ritka hangfalkábel, gyári szerelt ezüst SSP 05 sarukkal, Avondale phono SME DIN - RCA, SQ-88B GOLD, ami szintén ritkaság). Volt Princessem is két pár XLR, de annál találtam jobb (hazai gyártótól az én rendszeremben jobban teljesítő) kábeleket. Igaz, a Pricessek árát még ki kellett egészíteni .
Úgyhogy ott más egyéb súlyos gond lehetett. Pláne a Musical Fidelitykkel párosítva. Eléggé ismerem a hangjukat, hát mit mondjak, a Siltech nem igazán ronthatott rajtuk, maximum engedte őket úgy szólni, ahogy azok tudnak. Szerintem a tulaj ízlésének nem feleltek meg együtt. Ez így rendben is lenne. De attól, hogy neki nem tetszett, attól az még egy jó cég által gyártott kábel, ami nagyon sok rendszerben és hallgatónál kiválóan teljesít.
A gond csak ott van, hogy napi 6 beíráson keresztül szapulják karöltve a Siltechet (meg a többi gyártót is), dicsőítik a mester kábeleit. Ezzel pedig erősen félrevezetik a topik olvasóit. Azt a téves látszatot keltve, hogy 50-ed áron bizony a mester jobb kábelt farag, mint a pancser Siltech képes. Ha pedig más vélemény nyilvánul meg itt, akkor az azonnal megy az offba. Számomra ez érthetetlen. Miért? Mehet a félrevezetés az egyik oldalról, a másik oldalról pedig tilos és üldözendő minden vélemény? Kinek az érdekét szolgálja mindez? Hogy nem az ide látogató gyanútlan hifistákét, az biztos ( a tapasztalt rókák úgyis túllépnek ezen a problémán gyorsan). Pedig itt az ő érdekeiket kellene elsősorban figyelembe venni. Ezért van az AVX. Vagy nem?
Van egy erős gyanúm, hosszú kolléga sem fejezte be a kompenzálgatást a sólámpája fázisforgatásával, olajos unikumos üvegeivel. Előző évben kidobta az összes Siltech kábelét(?), virtuális földben keresi az igazságot, meg még talán sok minden másban is, mindenről nem számolt be.
aki a kompenzálás szükségszerűségében hisz, kényszerűen gyakorolja, az soha nem fog kikeveredni ebből a dagonyából. Egyszer azért mert egy elsózott levest hiába hígítasz fel vízzel, a só az akkor is ott lesz, csak egyúttal vízízű-ízetlen lesz az étel. Na ennek az analógiája hifiben pontosan meg van. Egyenként nem tudod helyrehozni, ezért ki kell hajítani az egészet. Ha viszont megszokásból hasonlóan építesz egy másik rendszert ?? csöbörből-vödörbe.
Milyen igaz minden sor,csak attól tartok hogy ebből kimászni kevesen fognak,még ha tehetnék akkor is.A tehetnéket azért említem,mert sokaknak,de tényleg sokaknak örömöt okoz ez a kompenzációs játék,és ha kapnának egy jó kerek egészet,lehet nem is lennének boldogak vele mert semi tennivaló nem lenne vele,és így egy idő után unalmas lenne.
Aki meg szeretne kimászni de nem teheti meg,annak meg marad a dagonyázás.Mondjuk azért elérhető áron is van ízes de túl fűszeres rendszer,csak rá kell lelni.Ez sem egyszerű persze,de mi az a hifiben.
Van ebben a hifiben olyan, hogy valóság?
Én is több több referenciának mondott rendszert hallottam már, ami sokak szerint elképesztően jó, mind a készítőjük/tulajdonosuk ízlését tükrözte és mind tényleg jó volt (valamiben, sokmindenben), de hogy melyik hasonlított a valóságra? Valamilyen szinten mind, amúgy pedig egyik sem.
A sok különböző rendszerek tulajdonosai és fejlesztői mindig azt mondják, el van hangolva a füle annak, aki szerint nem ez a valóság. Kinek van igaza a sok közül?
Nem tudom, hol van az az összeghatár, ahonnan a hifi nem a kompenzációról szól, tartok tőle ha van is ilyen, (nagyon) kevesen engedhetik meg maguknak. Addig kompenzáljunk drótokkal, alátétekkel, elnyelőkkel, diffuzorokkal, egyesek unicumos üvegekkel, egy adott műfajú zenével, virtuális földdel, zöldre festett falakkal, tudatmódosító szerekkel, egy jó vacsorával, takarítással, nem sorolom miket olvasni mostanában.....
Van ebben a hifiben olyan, hogy valóság?
Én is több több referenciának mondott rendszert hallottam már, ami sokak szerint elképesztően jó, mind a készítőjük/tulajdonosuk ízlését tükrözte és mind tényleg jó volt (valamiben, sokmindenben), de hogy melyik hasonlított a valóságra? Valamilyen szinten mind, amúgy pedig egyik sem.
A sok különböző rendszerek tulajdonosai és fejlesztői mindig azt mondják, el van hangolva a füle annak, aki szerint nem ez a valóság. Kinek van igaza a sok közül?
Nem tudom, hol van az az összeghatár, ahonnan a hifi nem a kompenzációról szól, tartok tőle ha van is ilyen, (nagyon) kevesen engedhetik meg maguknak. Addig kompenzáljunk drótokkal, alátétekkel, elnyelőkkel, diffuzorokkal, egyesek unicumos üvegekkel, egy adott műfajú zenével, virtuális földdel, zöldre festett falakkal, tudatmódosító szerekkel, egy jó vacsorával, takarítással, nem sorolom miket olvasni mostanában.....
Visszatérve a fenti beíráshoz örömmel láttam, hogy tulaj, akinek a rendszerében elvégeztük a tápkábel-válogatást plusszolta a leírtakat, tehát vagy 3 hónap után is jól működik nála a rendszer. János nem arról híres, hogy havonta váltogatja a készülékeit, így az egyes készülékekhez kiválasztott hálózati kábeleket nem kellett eddig cserélgetni.
A Rega egy nagyon komoly gyártó az audió világában. A fent idézet leírásuk a kifejlesztett tápkábelükről azt sugalja, hogy a jó árnyékolás és a kis ellenállás a jó hálózati kábel ismérvei. Na ez nagyon távol áll a valóságtól!.
Rudolf, számodra ez a távoli való világ, vagyis nem valódi, valódi a kis kuckód világa, amit magad köré építettél, és ahogy LIMAR írja, a kívánság szerinti kompenzáló kábelekkel veszed magad körül, mint a valóság reális (kifordított) ketrece.
A többi elérhető, ismert kábeles céget (50-60márka?) miért nem sorolod fel? Egyébként a Rega nem számít igazi kábeles cégnek, még ha ír is ilyeneket.
/Ja, és már megint, aki csak írogat ebbe a topicba, de nem akar venni tőled kábelt, az mind rosszindulatú ember? vagy rosszul gondolom?/
Kedves "mester"!
Mivel számtalan alkalommal emlegeted a "nagy" kábelgyártókat, azok termékeit és sajátos szemszögedből azokat megítéled, hozzáfűznék néheány gondolatot az eszmefuttatásodhoz és a hibás következtetéseidhez.
Beszúrom a hozzászólásodba a megjegyzéseimet pirossal.
A Rega egy nagyon komoly gyártó az audió világában. Mióta? (de ez lényegtelen most)
Mint ahogy távol áll a realitástól az is, hogy szinte valamennyi nagy kábel gyártónak van hálózati kábel rangsora, ami ugye azt sugallja, ha valaki megveszi a legdrágábbat, akkor az bármely audió készülékhez a legjobb megoldás lesz. Ez pedig nem igaz, nem ilyen egyszerű a készülékeink hálózati kábelezése. Ha valaki ezt elhiszi és megveszi a legdrágább kábelt minden készülékéhez, az nagyon rossz megoldást választ.
Ki kell ábrándítsalak, ez sajnos tökéletesen így van. Minél komolyabb egy elektronika, annál inkább igényli a komolyabb és sajnos drágább hálózati kábeleket. Csak akkor tudják kifutni magukat teljesen. Az általad vázolt állapot a gyenge és az éppen közepes elektronikák esetében igaznak tűnhet. Ott annyi sebből vérzik az elektronika (de az egész rendszer feltehetően), hogy egy komolyabb hálózati kábellel csak a felszínre kerülnek azok. Arra valók a gyengébb és hangolásra kitalált hálózati kábelek (és egyéb kábelek), hogy elviselhetővé tegyék a gyenge elektronikák hangját.
Kb. két éve kezdtem el kísérletezni hálózati kábel változatokkal, azóta egyre több a tapasztalat, amit sajnos csak én írok le, mert a tulajok, akik velem együtt ugyanazt tapasztalták nem akarják kitenni magukat az itt lebzselő, ön-bevallottan is piszkálódó emberek kellemetlen megjegyzéseinek. Ezt teljes mértékben meg tudom érteni.
Az elkövetkezendőkben néhány számomra is igen meglepő tapasztalat ismertetésével fogom bemutatni, hogy milyen nagy összegeket lehet megtakarítani, ha méreg drága csúcs hálózati kábelek vásárlása helyett bárki számára elérhető, az adott készülékhez illő kábelt választunk.
Nyilvánvalóan a "csúcs hálózati kábeleket, amik nem ritkán 10-15 eEuro árúak, nem illik betenni egy olyan rendszerbe, aminek a teljes értéke nem éri el egy jobb hálózati kábel árának a tizedét sem. Ha valaki ezt mégis megteszi, ne csodálkozzon azon, ha rosszabbul fog szólni a rendszere. De ez nem a kábel hibája. Az csak engedi látni a rendszer gyengeségeit.
Szóval mindent a helyén kell kezelni. Jó kábel jó rendszerbe lett tervezve, ahol a cél a berendezés minél teljesebb kiszolgálása, minél kisebb hozzáadott, elvett hang generálásával.
Rossz kábelt jó rendszerbe betenni bűn. Hacsak nem mazochista a tulajdonosa, vagy valamiféle elfuserált ízlése van és vágyik egy valóságtól elrugaszkodott álomképre. Ilyen is van. Vagy csak éppen azt hiszi, hogy jó a rendszere, de a valóságban nem is az.
A legtöbb kábel a piacon hangolásra készült, mivel a legtöbb rendszer ezer sebből vérzik és azt valahogy kezelni kell. A legkevésbé fájdalmas mód a kábelezés. Beírásaidat olvasva, hogy minden készülék egyedi kábelt igényel, ezt a megállapításomat erőteljesen alátámasztja. Viszont arra megkérnélek, hogy olyan téves következtetéseket ebből ne vonjál le, amik nem fedik a valóságot. Vagyis a kábelgyártók kábel hierarchiáját ne vond kétségbe, mert az tökéletesen működik és valós. Csak minden kábel szint a neki megfelelő szintű rendszerben segíti a rendszer kibontakozását.
Na végre egy írás ami tökéletesen lefedi a valóságot...
"Az igazi barát szemből támad."
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Kedves "mester"!
Mivel számtalan alkalommal emlegeted a "nagy" kábelgyártókat, azok termékeit és sajátos szemszögedből azokat megítéled, hozzáfűznék néheány gondolatot az eszmefuttatásodhoz és a hibás következtetéseidhez.
Beszúrom a hozzászólásodba a megjegyzéseimet pirossal.
A Rega egy nagyon komoly gyártó az audió világában. Mióta? (de ez lényegtelen most)
Mint ahogy távol áll a realitástól az is, hogy szinte valamennyi nagy kábel gyártónak van hálózati kábel rangsora, ami ugye azt sugallja, ha valaki megveszi a legdrágábbat, akkor az bármely audió készülékhez a legjobb megoldás lesz. Ez pedig nem igaz, nem ilyen egyszerű a készülékeink hálózati kábelezése. Ha valaki ezt elhiszi és megveszi a legdrágább kábelt minden készülékéhez, az nagyon rossz megoldást választ.
Ki kell ábrándítsalak, ez sajnos tökéletesen így van. Minél komolyabb egy elektronika, annál inkább igényli a komolyabb és sajnos drágább hálózati kábeleket. Csak akkor tudják kifutni magukat teljesen. Az általad vázolt állapot a gyenge és az éppen közepes elektronikák esetében igaznak tűnhet. Ott annyi sebből vérzik az elektronika (de az egész rendszer feltehetően), hogy egy komolyabb hálózati kábellel csak a felszínre kerülnek azok. Arra valók a gyengébb és hangolásra kitalált hálózati kábelek (és egyéb kábelek), hogy elviselhetővé tegyék a gyenge elektronikák hangját.
Kb. két éve kezdtem el kísérletezni hálózati kábel változatokkal, azóta egyre több a tapasztalat, amit sajnos csak én írok le, mert a tulajok, akik velem együtt ugyanazt tapasztalták nem akarják kitenni magukat az itt lebzselő, ön-bevallottan is piszkálódó emberek kellemetlen megjegyzéseinek. Ezt teljes mértékben meg tudom érteni.
Az elkövetkezendőkben néhány számomra is igen meglepő tapasztalat ismertetésével fogom bemutatni, hogy milyen nagy összegeket lehet megtakarítani, ha méreg drága csúcs hálózati kábelek vásárlása helyett bárki számára elérhető, az adott készülékhez illő kábelt választunk.
Nyilvánvalóan a "csúcs hálózati kábeleket, amik nem ritkán 10-15 eEuro árúak, nem illik betenni egy olyan rendszerbe, aminek a teljes értéke nem éri el egy jobb hálózati kábel árának a tizedét sem. Ha valaki ezt mégis megteszi, ne csodálkozzon azon, ha rosszabbul fog szólni a rendszere. De ez nem a kábel hibája. Az csak engedi látni a rendszer gyengeségeit.
Szóval mindent a helyén kell kezelni. Jó kábel jó rendszerbe lett tervezve, ahol a cél a berendezés minél teljesebb kiszolgálása, minél kisebb hozzáadott, elvett hang generálásával.
Rossz kábelt jó rendszerbe betenni bűn. Hacsak nem mazochista a tulajdonosa, vagy valamiféle elfuserált ízlése van és vágyik egy valóságtól elrugaszkodott álomképre. Ilyen is van. Vagy csak éppen azt hiszi, hogy jó a rendszere, de a valóságban nem is az.
A legtöbb kábel a piacon hangolásra készült, mivel a legtöbb rendszer ezer sebből vérzik és azt valahogy kezelni kell. A legkevésbé fájdalmas mód a kábelezés. Beírásaidat olvasva, hogy minden készülék egyedi kábelt igényel, ezt a megállapításomat erőteljesen alátámasztja. Viszont arra megkérnélek, hogy olyan téves következtetéseket ebből ne vonjál le, amik nem fedik a valóságot. Vagyis a kábelgyártók kábel hierarchiáját ne vond kétségbe, mert az tökéletesen működik és valós. Csak minden kábel szint a neki megfelelő szintű rendszerben segíti a rendszer kibontakozását.
Erről a kábelről ezt írja a gyártó:
Reference Mains Power Lead
This hand assembled Rega mains power lead is constructed with high specification IEC and mains plugs. The cable is constructed from the highest quality 1.5mm ² copper conductors with fully earthed, braided & tinned, copper RF screen. and pro This provides the best possible coupling between mains supplyduct whilst ensuring low resistance at high current levels. Finally, the transparent outer PVC jacket displays tinned copper braid adding a distinctive visual appearance.
Visszatérve a fenti beíráshoz örömmel láttam, hogy tulaj, akinek a rendszerében elvégeztük a tápkábel-válogatást plusszolta a leírtakat, tehát vagy 3 hónap után is jól működik nála a rendszer. János nem arról híres, hogy havonta váltogatja a készülékeit, így az egyes készülékekhez kiválasztott hálózati kábeleket nem kellett eddig cserélgetni.
A Rega egy nagyon komoly gyártó az audió világában. A fent idézet leírásuk a kifejlesztett tápkábelükről azt sugalja, hogy a jó árnyékolás és a kis ellenállás a jó hálózati kábel ismérvei. Na ez nagyon távol áll a valóságtól!
Én ezt tényleg nem értem miért baj ha valaki csinál kábelt? és el is ad belőle és valaki aki meg sem meg sem hallgatta a kábelt az véleményt írogat ......Hol írtam olyat, hogy baj lenne?
Én ezt tényleg nem értem miért baj ha valaki csinál kábelt? és el is ad belőle és valaki aki meg sem meg sem hallgatta a kábelt az véleményt írogat ......
Nem vagyok a te élettársad! Sőt egyetlen piszkálódásodra se fogok válaszolni. Te egy beteg ember lehetsz. Aki éjszaka 2 - 3 órakor azzal szórakozik, hogy piszkáljon kábel fejlesztő embert, akinek a kábelei nem is érdeklik az nem lehet normális. Vagy szedsz valami tudatmódosító szert és az megzavarja az elmédet. Ez persze a te dolgod.
Viszont az nem helyes, hogy zavaros piszkálódásaiddal rendszeresen akadályozod a kábeleim után érdeklődők tájékozódását.
Erre felhívnám a moderátorok figyelmét is.
Kedves kábel fejlesztő ember!
Pedig most, hogy az egész világ megismert, illene a jövőben válaszolnod. Eddig erre fogtad, ezt már nem teheted.
Még nincs este 9 sem, már ez sem lehet gond...
A minősítéseket meg meghagynám neked, eddig nem megyek le...
üdv
Már az elején, amikor piszkáltam a Mestert, nem volt egyértelmű számomra, hogy az Air-N mit is takar valójában.
Most hogy szinte élettársak lettünk ...
Nem vagyok a te élettársad! Sőt egyetlen piszkálódásodra se fogok válaszolni. Te egy beteg ember lehetsz. Aki éjszaka 2 - 3 órakor azzal szórakozik, hogy piszkáljon kábel fejlesztő embert, akinek a kábelei nem is érdeklik az nem lehet normális. Vagy szedsz valami tudatmódosító szert és az megzavarja az elmédet. Ez persze a te dolgod.
Viszont az nem helyes, hogy zavaros piszkálódásaiddal rendszeresen akadályozod a kábeleim után érdeklődők tájékozódását.
Erre felhívnám a moderátorok figyelmét is.
(időtúllépés miatt folytatom így...)
Ezután ilyen szemszögből nem lehet kibúvó!
A hozzászólásom valószínűleg azért volt csak zavaros a számodra, mert kellemetlen, kényelmetlen dolgokat feszeget...
Tényleg őszintén kérlek (talán többek nevében is), hogy ha van egy kérdésem(ünk), arra adj egyenes választ ITT!
Nem hiszem, hogy olyan sokat kérek!
Ígérem neked, hogy semmi csesztetős dologba nem folyok bele a jövőben (ez nem mentség arra, hogy ne változzon semmi, mert akkor feleslegesen dumálok).
Most hogy szinte élettársak lettünk (ennyi nyilvános infó bizony kötelez!), én a magam részéről lenullázom az eddigi vitáinkat.
De!
Ha a jövőben kérdezlek is bármiről, fogadd el, hogy nem ellened van, egyszerűen nem vagyunk egyformák. Én ilyen "makacs" vagyok, te meg "olyan"...
Különben is a durcizás már nem neked való, hanem az unokádnak
(Ha esetleg olyan infót is írtam magamról, amit ilyen helyen nem lehet, akkor kérném az Admin segítségét, köszönöm!
De ha kell, tudok mellékelni érettségi bizonyítványt, diplomákat, külföldi munkák miatti dokumentumokat, stb.)
Elég zavaros ez a hozzászólás, de amit ki tudtam belőle hámozni, arra válaszoltam. Beírtam fentebb a sorok közé.
Kedves Rudolf!
A piszkálás szót lehet nem pejoratív értelemben is használni, nem kell rögtön ráugrani!
Volt több teljesen korrekt és érdeklődő kérdésem is hozzád, amikor az Air-N megjelent. Hogy mégis mit takar a legújabb koncepció, mitől lett "air" stb...
Egy normális választ NEM kaptam tőled, csak az általános ködösítő semmit! Ekkor már valóban bosszantott a dolog, ezt szóvá is tettem anno, bár teljesen felesleges volt...
Szerintem rajtam kívül sokan nem kapnak érthető és egyértelmű választ a kérdéseikre, de ez most mellékes.
A "publikus információk" alatt leginkább az email címedet értem, mert az valóban publikus. Azon kívül édes kevés.
A nick-hez nagyon is ember tartozik, hasonló fesztiválozás miatt (ami persze privát volt) már kinyomoztál, hívogattál, de hozzáteszem, hogy megírtam neked a nevem, hogy hol lakom, hogy hol dolgozom! Pedig baromira NEM lennék köteles ezt tenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval ne gyere nekem azzal légyszi, hogy nem tudod ki vagyok, mert ez NEM igaz!!!!!!
Ne akard, hogy akár privát levelekkel igazoljam...
Akármilyen hülyén hangzik számodra, tényleg megfordult a fejemben a kábeleid kipróbálása.
Már csak azért is, mert nincs két (bocsi, talán nyolc) egyforma kábeled!
Persze ezt eredetileg nem is úgy képzeltem, hogy előtte megküldjük egymásnak az Anyakönyvi kivonatunkat és utána közjegyzőhöz megyünk, hogy tényleg tudd, ki is vagyok.
Azért ehhez a "szigorúan névvel, telefonszámmal állok veled szóba" dolog elég vicces a mai világban, főleg úgy, hogy szinte minden fontos adatom megírtam!
Ha postázásra kerülne sor, akkor meg elég vicces lenne név és cím nélkül elküldeni...
A kommunikációt már rég befejezted velem, mert tök ártatlan és tényleg érdeklődő kérdésemre se válaszoltál, amit meg is köszöntem.
Csak hogy tudd, egy tök nyugis, békés fickó vagyok, csak nem szeretem, ha valaki mellébeszél, támadásnak fogja fel a neki legkisebb mértékben is nem tetsző kérdéseket, válaszokat, hozzászólásokat.
VISELD EL, hogy egy fórum része vagy, kaphatsz ilyen vagy olyan kérdést, választ, hozzászólást.
Én mindig tisztelettel írtam neked, meg sem fordult soha a fejemben más. De a konkrét kérdésre konkrét választ illik adni!
Ezt viszont sok esetben nem látom. Egy kényesebb téma esetén érdekes módon napokig nem válaszolsz semmire.
Aztán jön egy dicsérő valaki, hogy milyen király a kábel (vagy te raksz be egy emailt) és az előző téma el van felejtve.
Nem vagyok hülye, látom! A választ meg mindenki hagyja a fenébe, mert nem akar vitatkozni, újra előhozni az adott témát, esetleg konfliktust vállalni, mint én.
Bár én is csak eddig vagyok hajlandó, mert többet nem ér az egész...
Maradok tisztelettel (a baromi nagy titok):
Rábavölgyi Miklós
Szombathely
húsz-kilenc hetven húsz nyolcvanhét
A Delphi-ben dolgozom, de te már ezt is tudod Rudolf, mert még ezt is megírtam neked.
Azon kívül, hogy röhej remélem, most már elégedett vagy!!!
Már az elején, amikor piszkáltam a Mestert, nem volt egyértelmű számomra, hogy az Air-N mit is takar valójában.
Hát ez az, nem piszkálni kell a fejlesztőt, hanem kérdezni. De ami az Air-N-t illeti még kérdezni sem kell, mert a publikus információk kezdetektől fogva és jelenleg is fent vannak az aláírásomban szereplő linken, bárki bármikor elolvashatja.
Megfogadtam magamnak, hogy egyszer tényleg kipróbálom Rudolf kábeleit ha hagyja,
Hát ennek van egy akadálya, mégpedig az, hogy a te nickedhez nem tartozik ember. Próbára olyanoknak adok kábelt, akik nem szégyenlik vagy titkolják a nevüket, amit a szüleiktől kaptak. Egyébként kétlem, hogy érdekelnek téged a kábeleim, te csak kellemetlenkedni, kavarni jársz ide. Ezt pedig a többi olvasó, a valóban érdeklődő emberek szempontjából kifejezetten károsnak tartom.
Erre való tekintettel befejezem a veled való kommunikációt!
Elég zavaros ez a hozzászólás, de amit ki tudtam belőle hámozni, arra válaszoltam. Beírtam fentebb a sorok közé.
Először is szeretnék elnézést kérni, amiért ide írok többszöri előzetes ignoration fesztiválok folytán (ez már eleve vicc)...
Azért is elnézést kérek, hogy ilyen későn írok, mert már ezt is megkaptam a Mestertől (fontos helyeken termeléstől függően zajlik az élet azért, hogy Mo. tényleg jól teljesítsen, ne csak dumában, így ez is vicc...)
Engem az alábbi vélemény három darab "s" karaktere sem győzött meg, de hagyjuk is (ez is vicc)...
Én leginkább audioline kollégával értenék egyet, természetesen nem elvitatva a többiek (tényleges és elégedett használók) véleményét!!!
Elismerem, hogy Rudolfnak lehetnek jó kábelei, szériái, így ez nem vitatéma! Ez fontos!
Megfogadtam magamnak, hogy egyszer tényleg kipróbálom Rudolf kábeleit ha hagyja, de addig is csak annyi, hogy:
Szó szerint támadásnak vette a semmit.
Egy jóval későbbi írásában véltem megtalálni a választ, ami akkor már nem is érdekelt annyira egyéb okok miatt (ez legyen az én bajom).
Később ami zavart, hogy amikor a koncepcióját érintő viták támadtak (tényleg szándékosan nem is folytam bele!), akkor érdekes módon semmi válasz nem jött rá. Soha!
Elcsitult figyelmeztetések (Rudolfot támadjuk) vagy belefáradások miatt.
Szóval érdekes ez a topik, mert a címével ellentétben nehezebb ügyek, komolyabb kérdések esetén csak a nagy hallgatás vagy a táborok mínuszolgatásai jellemzik a dolgot és ennyi.
Aztán ismét jön egy újabb (akár ismeretlen) rajongó levele és minden el van intézve...
Már várom, hogy özönlenek a táborok +/- ítéletei, de ez így senkinek nem hasznos (nektek sem!), mert csak a vita van belőle.
Pár nap vita oda-vissza, aztán a nagy általános megmondások, pár nap/hét szünet és kezdődik újra...
A beszólásokra, kételkedésekre, rossz véleményekre, kritikákra én szeretnék konkrét (akár személyre szóló nyilvános) véleményt Rudolftól, hogy mindenki lássa, kinek mi a véleménye a termékekről.
Hol, ha nem itt ???
Az a válasz, hogy "mindent adott helyre kell válogatni" nem ad alapot arra, hogy a termék jellemzőit össze lehessen hasonlítani!
Minden helyre más szerkezet, fonás, izé, bigyó, stb.
Persze, vidd haza, próbáld ki. De melyiket könyörgöm???
Lehet épp olyat kapok (akár mind a hatot), hogy egy életre elmegy a kedvem tőle, de ha meg épp olyat (pont azt az egyet), akkor meg imádni fogom?
Már kezdem azt hinni, hogy én megyek szembe az autópályán. Ha így van, jelezzétek és lehajtok örökre...
Persze csak viccből...
Értem a dolgot, de mégsem...
Rossz kábel és egy másképp rossz kábel között valóban nem könnyű választani. Az tulajdonképpen arról szól, hogy melyik kibírhatóbb.
Rossz kábel és egy természetes hangú (vagy azt jól megközelítő) kábel között egy perc alatt lehet dönteni.
Én büszke vagyok arra, hogy az én olcsó kábeleimet természetes hangúnak szokták érezni.
Nem mindenkihez tudok elmenni, legutóbb valaki meghallgatás nélkül vitt el hangfal és IC kábelt, meg aznap este ezt írta vissza
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
Szerintem azért 5 10 perc alatt ha nem jón le a különbség akkor nem érdemes tovább küszködni .........
Igen. Ha az ember tudja, mit szeretne hallani.
Heed, Soulines, Power-R
Szerintem azért 5 10 perc alatt ha nem jón le a különbség akkor nem érdemes tovább küszködni .........