Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Nem tudom.
De mostanában kezdtük el sérültjeink rehabilitációját soft laser kezeléssel. A szakmában - mindhárom oldalon = Lézer fizikus, rehabilitációs orvos-gyógytornász, traumatológus - elismert tekintélyek által írt tankönyv bevezetőjében ez áll: "Bár  a placebo 10%-os javulásával szemben a soft laser kezelések 90%-os javulása több mint szignifikáns, és meg is tudjuk magyarázni, hogy milyen 'színű'  és energiájú lézerek milyen mélységben hatnak, de arra, hogy HOGYAN arra nincs tudományos bizonyíték"

Van rá tudományos magyarázat.
Nobel díj is járt a felfedezéséért ha jól emlékszem érte. Hőterápiáról van szó. A lézer csak annyit módosít ezen, hogy a nem felsziní alkalmazást segít elő.
A színek használata a hullámhossz miatt van és ezzel befolyásolható a kezelt terület behatárolása.
(nem összetévesztendő színterápiás kezelésekkel - mert azok is ugyanúgy hőterápiával kezelnek (színnek semmi jelentése)..csak éppen hazugságokat állítanak és ezért jellemzően a GVH jól meg is bünteti őket)

Szóval a szezont a fazonnal ne keverjük.

Egyébként a demag hatását én is hallani véltem (pozitív volt) mikor egy alkalommal hallottam cables-nél. Mindenesetre erre is viszonylag könnyű tudományos elméletet gyártani, mint más hasonlókra (ami nem egyenlő még a bizonyítással).
Például: Ha jól sejtem az a ferro mágnes amire helyezi cables a lemezeket elég erős..mivel kivétel nélkül minden anyag rendelkezik mágneses momentummal okozhat bennünk valamilyen időlegesen fennálló mágneses hatást. Ami például alkalmas lehet mondjuk egy pick-up tűjét bizonyos szinten befolyásolni (vagy negatív vagy pozitív arányban is akár) és ugyanezt a kitérést okozhatja adott esetben egy cd fejegység mozgó alkatrészeinél is.

Mindentől függetlenül nem értem, hogy akár a kábeleket akár az ilyen eszközöket miért nem próbálja ki valaki laboratóriumi körülmények között (pld BME süketszoba - nem kizárt, hogy vevők is lennének egy kis játékra). Egyszerüen A és B állapotról nagyfelbontású felvételt lehetne készíteni (más körülményeket nem változtatva), majd a két frekvenciagörbét összehasonlítani.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 893

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Teljes mértékben egyetértek, de azért azok a pici "szeplők" eltávolítása , még a legjobb rendszerben is kellemes lehet !
Mégegyszer elkunyerálok Rudolftól egy kis CD demagot és ismét próbára teszem.

Ez a demag téma is olyasmi, mint a kábel bejáratás. Tudományos magyarázat nincs. Hívő és hitetlen annál inkább. Saját megtapasztalás kihagyhatatlan. Vagy hallod, vagy nem. Aki hallja, legyen tőle boldogabb, aki nem, az is.

Mind e mellett én egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy egy rendszer ha nem tud önmagában - csoda doktor kiegészítők nélkül - kellemesen, hosszú távon is élvezhetően szólni, ott a kozmetikumok sem jelentenek sorsdöntő megváltást, igaz képesek lehetnek néhány "szeplőt" látszólag elhalványítani.
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »

Még valami az alábbi témában.

Andrással a nagy (LP) Demag-al kezeltünk egy lemez oldalt. Miután elment jött B. László kedves ismerősöm, aki akusztikával foglalkozik, tehát "ért a hanghoz" és nem mellesleg audio megszállott és sok LPt hallgat. Ő vitt el egy kis Demag-ot és vele együtt lemágneseztünk egy teljesen más LPt a kis Demag-al. A hatás ugyanúgy jelentkezett!

Mindkét esetben jól hallható, határozott javulást hallottunk, olyan mértékűt, ami egy vásárláskor akár a nem veszem meg/ megveszem döntést is befolyásolja!

CD és LP Demag

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: audioline »

Most már értem. Varázslat, ergo az érzékszerveink becsapása az egész. Azért ettől komolyabb választ vártam igaz, Andrástól. Egyébként, hogy jön ide a művészet? Azt meg remélem nem gondolod komolyan, hogy ha valaki nem tanul művészetet, akkor nem is tud alkotni.
Ez a demag téma is olyasmi, mint a kábel bejáratás. Tudományos magyarázat nincs. Hívő és hitetlen annál inkább. Saját megtapasztalás kihagyhatatlan. Vagy hallod, vagy nem. Aki hallja, legyen tőle boldogabb, aki nem, az is.

Mind e mellett én egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy egy rendszer ha nem tud önmagában - csoda doktor kiegészítők nélkül - kellemesen, hosszú távon is élvezhetően szólni, ott a kozmetikumok sem jelentenek sorsdöntő megváltást, igaz képesek lehetnek néhány "szeplőt" látszólag elhalványítani.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1483

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Köszi András, 
Szerinted van erre a jelenségre, laikus ember számára is érthető magyarázat?

Nem tudom.
De mostanában kezdtük el sérültjeink rehabilitációját soft laser kezeléssel. A szakmában - mindhárom oldalon = Lézer fizikus, rehabilitációs orvos-gyógytornász, traumatológus - elismert tekintélyek által írt tankönyv bevezetőjében ez áll: "Bár  a placebo 10%-os javulásával szemben a soft laser kezelések 90%-os javulása több mint szignifikáns, és meg is tudjuk magyarázni, hogy milyen 'színű'  és energiájú lézerek milyen mélységben hatnak, de arra, hogy HOGYAN arra nincs tudományos bizonyíték"
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Most már értem. Varázslat, ergo az érzékszerveink becsapása az egész. Azért ettől komolyabb választ vártam igaz, Andrástól. Egyébként, hogy jön ide a művészet? Azt meg remélem nem gondolod komolyan, hogy ha valaki nem tanul művészetet, akkor nem is tud alkotni.
Szerintem Te vagy nem tudsz olvasni, vagy a szavak értelmét nem ismered!

Szóval sem írtam, hogy ez egy érzékszerv becsapás. András miután meghallgattuk a Demag-ot elmesélt valamit. Egy lézeres orvosí eszközről. Kaptak hozzá egy 250 oldalas használati leírást. Azzal kezdődött, hogy pontosan ismert, hogy milyen tünetre milyen színnel, mennyi ideig kell használni a készüléket. Azt viszont nem tudják, hogy mi a hatás mechanizmusa. És ezzek a készülékkel gyógyítanak.

Szóval: Engem nagyon nem zavar, ha te vagy más nem hiszi el, hogy valami működik!!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

A demag-ot próbálta-e a mester vagy valaki sima magnókazetta esetén?

Tudom ,hogy a magnófejet kell demagnetizálni, csak mint kísérleti tapasztalat érdekelne, hogy ráncba szed-e dolgokat vagy épp az ellenkezőjét teszi...

Nem. De te kipróbálhatod!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A demag-ot próbálta-e a mester vagy valaki sima magnókazetta esetén?

Tudom ,hogy a magnófejet kell demagnetizálni, csak mint kísérleti tapasztalat érdekelne, hogy ráncba szed-e dolgokat vagy épp az ellenkezőjét teszi...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

András, 

Sok minden van széles e világban, amire nehéz elképzelni magyarázatot. Amikor Afrikában, Malawiban dolgoztam és néha elvittek kis falukba és vettem olyan egyedi fa faragványokat, amiket a házuk előtt ülő öreg emberek faragtak, elképesztő térbeli alkotások, egyetlen fából kifaragva

És ezek baromi kemény fából vannak, olyan nehezek, mintha fémből lennének. Ezek az emberek sohasem tanultak művészetet, mégis csinálják!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Kábelen túl...

Köszi András, 
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Azon túl, hogy a Gale 4i LE LÉNYEGESEN jobb mint a Heybrook HB 1 ez a hangfalkábel bizarr külleme ellenére nagyon jó kis kábel. És a két hangsugárzó - mindkettő kölcsön, ezúton köszönet - különbségét fokozza a Gale XL 189 ellenében.
Kábelen túl...
Ma voltam @cables topictársnál, kicsit beszélgettünk, majd mutatott egy varázslatot. Nem akartam, sőt, mikor kiderült miről van szó még röhögtem is: LP demagnetizálás. Szerintem néhány hónapja itt is hitetlenkedtem.
Először meghallgattuk simán az LP-t. Nekem nem tetsző zene volt, nem az én stílusom. Még a felvételt is rossznak hallottam, torznak, durván bántónak, egy összemosott borzasztó középtartománnyal. de hát az ember vendégségben nem kritizál műsort.
És akkor jött a demagnetizálás. Figyeltem, hogy @cables nem machinál-e valamit az erősítővel; nem.
És jött a meglepetés: az összemosódás eltűnt, olyan effektek hívták fel a figyelmet, amik az első hallgatáskor nem tűntek fel,(pl. tikfa ütögetés) elrejtette a torz, durva hang. Szóval ha tetszik ha nem működik. (Vagy még egy lehetőség: A lemez két oldalán ugyan az a műsor van, másként felvéve. A borító és a címke szerint nem.)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

A csodás hangú Melike CD elkelt. És a szerencse egy régóta keresett lemezt sodort az utamba

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Kilábalva a lázból, az első impresszió, hogy a Gale hallgathatóbb mint a Heybrook, valamint, hogy itt majd olyan fogalmak is előjöhetnek, mint, térleképzés, hangszerek pozicionálása.
Azon túl, hogy a Gale 4i LE LÉNYEGESEN jobb mint a Heybrook HB 1 ez a hangfalkábel bizarr külleme ellenére nagyon jó kis kábel. És a két hangsugárzó - mindkettő kölcsön, ezúton köszönet - különbségét fokozza a Gale XL 189 ellenében.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

CD hang: Hogy lehet a nagyon jó még jobb?

Ma is érkezett egy CD, Melike Tarhan belga énekesnő lemeze az Inn of Love. A hölgy származását tekintve török, a lemezen is főleg törökül énekel, csak két angol szám van. A Sonyban bent volt a Janice Borla Group Promises to Burn lemeze, amit vasárnap este hallgattam, kimagaslóan jó hangú lemez, és igen jó zene.

Viszont, amikor betettem a Melike CDt és meghallottam hogy szól, arra gondoltam, hogy ennél jobb ez nem lehet a lemágnesezéstől. De jobb lett. Dinamikusabb, határozottabb dobok, szebben csengő magasak. Aztán lefestettem a CD szélét és a belső peremet fekete filccel, az még tovább javított a hangon.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: audioline »

Örülök, hogy sokan szeretik... Nálam most a 2014-es albuma van terítéken: PARIS
Nagyszerű hangulatú korong!

Jó zenélést mindenkinek!  
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: petimre »

Nekem 2 ZAZ lemezem is van..

Érdekesek, kisebb felbontású rendszereken nem szólnak jól egyáltalán...és mélyebb tónusú rendszereken sem. Fontos a tiszta független énekhang, na ott viszont nagyon kellemes, vidám, fiatalos...

Lyngdorf - AP Avanti I.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 870

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Tavaly hallottam először  Zaz - Je Veux  c. számát, nagyon jó.

https://www.youtube.com/watch?v=Tm88QAI8I5A
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

hosszu alább olvasható beírásában egy francia énekesnő Zaz lemezét említette, akit nem ismertem. Rákerestem a klipjeire és találtam egy élő felvételt, amelyen egy Edit Piaf számot énekel

felesleges Edit Piaf-hoz mérni, nem semmi hang van kis csajszi torkában:

utca zenéléstől sem esik le a gyűrűje

itt meg spanyolul, elképesztő:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

hosszu alább olvasható beírásában egy francia énekesnő Zaz lemezét említette, akit nem ismertem. Rákerestem a klipjeire és találtam egy élő felvételt, amelyen egy Edit Piaf számot énekel

https://www.youtube.com/watch?v=oa8wUzZxgf0

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy csodaszép blog a régi hangzás kedvelőinek

VINTAGE SOUND

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tegnap délután abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy meghallgathattam hosszu rendszerét. Kb. másfél órát beszélgettünk, zenéltünk, azt hiszem mindkettőnk számára hasznos és kellemes volt. Rengeteg CD és LP lemeze van és a beszélgetésből kiérződött, hogy ő rendkívül sok zenét hallgat és sokat jár koncertekre is. Ennek megfelelően nem "demo" lemezeket hallgattunk, hanem főleg magyar zenészek érdekes lemezeit, csak CDket: Másik János, LGT, Trio Stendhal, Amadinda. A rendszeréről úgy emlékszem ő már írt a Kábelezzünk topikban, ezért inkább a hallott hangról írnék röviden.

Tudtam, hogy vékony színezüst kábelei vannak, ezért nagyon meglepett a CDk teljesen "analogos" megszólalása. A zenehallgató szoba elrendezése igen jó és a mennyezet különleges egyedileg oda gyártott akusztikai panelekkel van borítva. Nagyon jó a rendszerének felbontása. A tér nekem kicsit szokatlan volt kezdetben, de hamar megszoktam. Részletesen elmondta, hogy milyen különleges megoldásokat használt a tápellátásban és a hangfalak modifikálásában. Az egész látogatásban a legjobb tapasztalat az volt számomra, hogy nagyon jól megférhet egymással a cseppet sem öncélú audio kísérletezgetés és az élvezetet nyújtó zenehallgatás. Megbeszéltük, hogy belátható időn belül ő is eljön hozzám beszélgetni, zenélni!

A látogatásra az adott alkalmat, hogy vett tőlem Demagnetizálót és a normál alkalmazás mellett, engem is teljesen meglepve, készülék alátétként is kipróbálta azt. A múlt hétvégén én is elkezdtem kísérletezni ezzel és azt kell mondanom, hogy jelentős és igen pozitív javulást értem el a saját rendszeremben is. Akit érdekelnek ezzel kapcsolatos részletek írjon nekem cables@freemail.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Tegnap írtam pár sort egy tragikus sorsú lemez producerről, ma meg a véletlen egy másik tragikus élet emlékét adta a kezembe. Történt ugyanis, hogy benéztem a kis antikváriumba jöttek-e jó bakelitek és mivel nem jöttek elkezdtem CD-ket nézegetni. Jó párszor vettem már CDket ebben a boltban, de kivétel nélkül olyan silány hangjuk volt, hogy kidobtam vagy elajándékoztam azokat. Ma viszont találtam valamit, ami sokszor fog forogni nálam - egy csodás Chet Baker CD lemezt.

Chet Baker-ről sok mindent érdemes lenne tudni, de a legfontosabb, hogy angyalian tombitált, mérhetelenül lágyan és szelíden. És még valami, amit tudni kell róla, fantasztikusan énekelt. Nem tanult énekes hangon, hanem a zenéhez pontosan illő lágy, kellemes zenész ének hangon.

A két lemezborítón látható arcokat egy fantasztikusan gazdag zenei pálya és egy kábítószer bódulatban botladozó élet választja el egymástól.

Két éve, halálának 25. évfordulóján szép cikk jelent meg róla a Fidelio-ban. Érdemes elolvasni, és végighallgatni ezt a hosszú videót, amely a zenéje mellett az életét is bemutatja képekben.

https://www.youtube.com/watch?v=2Ynn3mzC2E4

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Ma de. érkezett

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy felettébb érdekes teszt 2012-ből okos telefonok és a FiiO E17 Alpen DAC+AMP hangminőségének összehasonlítása:

Smartphones for audiophiles: is the iPhone 5 more musical than its rivals?

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”