Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
Szép napot, jó zenéket minden erre járónak!
A CD hangjavitás témát kibeszéltük! Aki hisz benne és van neki az használja, aki hisz benne, de nincs még neki, az vegyen gyorsan, aki meg nem hisz benne az gondolja nyugodtan, hogy hatástalan!
Nőnap közeledik szép virág illeti meg az életünket bearanyozó nőket, de azért mi férfiak is vágyunk valami kedveskedésre, ajándékra!
Részemről nagyobb ajándék nem lehet, mint egy hatalmas árengedményekkel járó kiárúsítás valamennyi Air N előtti kábelből a készlet erejéig!
Magnum hangfal kábelek, Fine ICk, többféle tápkábel csaknem féláron. Beszámított darabok, tökéletesen működő kisérleti példányok bárki számára elérhető áron. Akit érdekel valami konkrét kéréssel (kábelhossz, csatlakozó hangfal kábeleknél stb.) írjon teljes névvel és telefonszámmal: cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Jelen esetben az a probléma, hogy a "termék" neve utalás a funkciójára. Ha veszek egy "porszívónak" nevezett terméket, akkor elvárom, hogy a nevéből következtethető funkciót végezze. Ha ennek a funkciónak az ellenkezőjét végzi (fújja a port), akkor szerintem megtévesztett az eladó/gyártó. Erre nem mentség az, hogy miért nem próbáltam ki vásárlás előtt.
Ha elfogadnám érvelésed, akkor a hangfalak 90%-a megtévesztés.
Helyesen "dobozzaj" lenne a nevük, ez írja le a funkciójukat ;-)
Engem, mint boldog demag tulajdonost, miután kipróbáltam saját rendszerben, cd-n és DVD-n
- nem érdekel, hogy fel vagy le,
- az sem, hogy miért és hogyan, csak használom és élvezem.
A zene érdekel.
Ha mást jobban érdekel az elv (sőt: igazán csak az érdekli, vagy az érdeklődésnek álcázott simicskázás), ahelyett hogy hallgatná vagy kipróbálná, azokat nevezem én
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
-
Vendég
Power-R kábelek
te tényleg úgy gondolod, hogy egy egyedi fejlesztésű és gyártású termék, jelen esetben a demag elnevezését nem Cables joga eldönteni? És ha citromfának hívná, akkor mi van? kért segítséget erre vonatkozóan?
Hihetetlen álláspont sztem, ez olyan, mintha a gyereked nevét más adná...
Az álságos fogyasztóvédős dumát meg aki még megeszi a diy cuccok kapcsán, az lakjon is jól vele. Itt is egyszerűen csak felesleges kötődés és kíbices okoskodás megy pár notórius, magát észrevenni nem akaró "fórumtárs" részéről.
Jelen esetben az a probléma, hogy a "termék" neve utalás a funkciójára. Ha veszek egy "porszívónak" nevezett terméket, akkor elvárom, hogy a nevéből következtethető funkciót végezze. Ha ennek a funkciónak az ellenkezőjét végzi (fújja a port), akkor szerintem megtévesztett az eladó/gyártó. Erre nem mentség az, hogy miért nem próbáltam ki vásárlás előtt.
Power-R kábelek
Ha cables mester terméke valójában felmágnesező, akkor akként is kellene árulni, hogy ne merülhessen fel a vásárlók megtévesztésének lehetősége.
te tényleg úgy gondolod, hogy egy egyedi fejlesztésű és gyártású termék, jelen esetben a demag elnevezését nem Cables joga eldönteni? És ha citromfának hívná, akkor mi van? kért segítséget erre vonatkozóan?
Hihetetlen álláspont sztem, ez olyan, mintha a gyereked nevét más adná...
Az álságos fogyasztóvédős dumát meg aki még megeszi a diy cuccok kapcsán, az lakjon is jól vele. Itt is egyszerűen csak felesleges kötődés és kíbices okoskodás megy pár notórius, magát észrevenni nem akaró "fórumtárs" részéről.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Power-R kábelek
Semmilyen apró részletet nem várok el...
Nem kell gyártási technológia, cím, irányítószám!
Csak minimális, korrekt és érthető információ az eladó termékekről.
A "próbáld ki, hallgasd meg és dönts" nekem csak a második lépés, az első az lenne, hogy "mit is próbálhatsz ki?"
Az új kábel témájában szerintem Rudolf is érzett problémát, mert legalább annyi kiderült a hisztim után, hogy rézből van ez is. Hol van ez az apró részletektől? De legalább valami!
A Demag esetében ugyanez a gondom. Lehet, hogy tök jó, nem vitatom! De a "valójában mit is csinál?" továbbra is kérdés bennem...
Szeretnék az eladó termékekről egy alap információs csomagot. Ennyi!
Ha a többi itteni gyártótól korrekten megkérdezed, hogy "mi ez?", ennél részletesebb válaszokat fogsz kapni, ebben biztos vagyok...
Szóval a lényeg, hogy nem kell technológia, meg semmi ilyen, de asszem eddig is magyarul írtam...
De felőlem jöhet akár egy újabb jó zene is, mindegy...
Egyetértek alapanyag (tömör vagy sodrott, réz vagy ezüst) és keresztmetszet lenne a minimum amit tudni szeretnék egy kábelről. Utána a szigetelés stb... Nagyon halvány infók vannak a kábelekről és ez nekem se tetszik főleg amikor használtan van eladó na akkor azt se lehet tudni hogy kb mennyi idős a kábel.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Power-R kábelek
Bár nincs szándékom ebben a "vitában" résztvenni, de mutassatok nekem bármely céget, aki minden aprórészletében leírja a technológiát, amivel portékáját gyártja.Általában szofisztikus magyarázatokat kapunk.
Semmilyen apró részletet nem várok el...
Nem kell gyártási technológia, cím, irányítószám!
Csak minimális, korrekt és érthető információ az eladó termékekről.
A "próbáld ki, hallgasd meg és dönts" nekem csak a második lépés, az első az lenne, hogy "mit is próbálhatsz ki?"
Az új kábel témájában szerintem Rudolf is érzett problémát, mert legalább annyi kiderült a hisztim után, hogy rézből van ez is. Hol van ez az apró részletektől? De legalább valami!
A Demag esetében ugyanez a gondom. Lehet, hogy tök jó, nem vitatom! De a "valójában mit is csinál?" továbbra is kérdés bennem...
Szeretnék az eladó termékekről egy alap információs csomagot. Ennyi!
Ha a többi itteni gyártótól korrekten megkérdezed, hogy "mi ez?", ennél részletesebb válaszokat fogsz kapni, ebben biztos vagyok...
Szóval a lényeg, hogy nem kell technológia, meg semmi ilyen, de asszem eddig is magyarul írtam...
De felőlem jöhet akár egy újabb jó zene is, mindegy...
Power-R kábelek
Először is elnézést a topik gazdától az off-ért.
Sokekola, nem értelek: saját magadnak mondasz ellent, hiszen te abszolút nem kellemetlenkedtél a naim fraim replika topikban, ugye?
O.K., hogy szerinted a Demag hihetőbb, de te sem vetted a fáradtságot, hogy kipróbáld ugye?(mármint a naim-ot)
Akkor most kinek van mire energiája?
...azon szerencsés kevesek egyike lehettem, aki nem csak kipróbálta a hirdetett Naim Fraim állványt, hanem végigkísérhettem azt a mintegy 10 éves evolúciós folyamatot, ami az első "próbálkozásoktól" az eladásra kínált végleges változat elkészítéséig tartott.
Sokat tanultam közben, főleg arról, hogy mennyire nem tudjuk, valójában mik is azok a paraméterek, melyektől egy rendszer "hűha" érzést keltve fog megszólalni.
Ráadásul a pót feladatot is teljesítettem, immár három db. Demag boldog tulajdonosa vagyok - mert én már tudom, nem csak CD/DVD/LP lemágnesezésre való, hanem jótékony hatását egyéb alkalmazások során is kifejti.
Úgy gondolom, Sokekola (és társai) "hangos" bejegyzései - melyeket nem megtapasztalás eredményeként tesznek - ártanak a fórum közösségének!
Félre ne értse senki, nem a vitával, az ellenvéleménnyel van problémám, de azzal igen, hogy nem ismert jelenségekről, soha nem használt tárgyakról, eszközökről kinyilatkoztatnak.
Azokat a fórumtársainkat viszont tisztelem, akik mernek szembe menni az elfogadott dogmákkal, s olyan újdonságokra, szokatlan jelenségekre hívják fel figyelmünket, melyekről tapasztalatot szereztek - függetlenül attól, hogy az a megtapasztalás pozitív, vagy negatív, vagy akár teljesen ellent mond annak, amit én tapasztaltam.
Ilyenkor lehet "beszélgetni", győzködni a másikat, esetleg átélni az élményt közösen.
Egy dolgot nem szabad, pusztán "elvi" síkon kinyilatkoztatni.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Power-R kábelek
mi lenne ha cables mester bevallaná, halvány lila fogalma sincs mi az a lemágnesezés, mert egy statikus alig, vagy enyhén, de akár nagyon erős mágnes a saját környezetét csak felmágnesezni tudja, lemágnesezni nem. Ha valaki nem hisz a fizikának, akkor vegyen a kezébe egy akármilyen mágnest, fektesse rá a konyhakést, vagy csavarhúzót, aztán válassza el egymástól őket, már az első alkalommal is felmágneseződik a mágnesezhető fém tárgy, minél többször kerül mágnes közelébe, annál erősebben történik a felmágneseződés.
Lemágnesezni csak többszöri, váltakozó irányú és csökkenő amplitúdójú fluxus térrel lehet. (a hevítéssel történő mágnesség megszüntetését nem ide számítva, Curie-hőmérséklet) Persze egy mechanizmus, ami pólus-forgatja a statikus mágnest és egyben lassan távolítja azt, elképzelhető, de nem ez a gyakorlat.
Ha meg nem ez történik, akkor az nem le- hanem fel-mágnesező szerkezet.
De, mivel sem a le-, sem felmágnesezettség a műanyag céltárgyban nem mérhető, ezért aztán lehet rá mondani akármit, akkor legyen lemágnesező.
Ja, mivel a lemágnesezésnek van hifi legendája, akkor nevezzük lemágnesezésnek, az jobban eladható.
Ha cables mester terméke valójában felmágnesező, akkor akként is kellene árulni, hogy ne merülhessen fel a vásárlók megtévesztésének lehetősége.
Power-R kábelek
Az a gondom nekem Rudolf esetében (mindamellett, hogy az egész családfám le van nyomozva ), hogy azon kívül, hogy korrekt módon azt mondja, próbáld ki, még egy minimális konkrét infót sem ad róla.
Ugyanez volt a gondom az Air-N esetében is nemrég...
Nem az érdekelne, hogy hogyan készül (bár az is), hanem hogy mégis miből és a Demag esetén pedig, hogy valójában mit is csinál?
Többek esetében is azt látom, hogy nem igazán érti, mit is kapna valójában, csak hogy minden szép és jó lesz utána (amit tapasztalat hiányában nem vitatok!).
Így vagyok ezzel én is...
Bár nincs szándékom ebben a "vitában" résztvenni, de mutassatok nekem bármely céget, aki minden aprórészletében leírja a technológiát, amivel portékáját gyártja.Általában szofisztikus magyarázatokat kapunk.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Power-R kábelek
Az a gondom nekem Rudolf esetében (mindamellett, hogy az egész családfám le van nyomozva ), hogy azon kívül, hogy korrekt módon azt mondja, próbáld ki, még egy minimális konkrét infót sem ad róla.
Nem az érdekelne, hogy hogyan készül (bár az is), hanem hogy mégis miből és a Demag esetén pedig, hogy valójában mit is csinál?
Többek esetében is azt látom, hogy nem igazán érti, mit is kapna valójában, csak hogy minden szép és jó lesz utána (amit tapasztalat hiányában nem vitatok!).
mi lenne ha cables mester bevallaná, halvány lila fogalma sincs mi az a lemágnesezés, mert egy statikus alig, vagy enyhén, de akár nagyon erős mágnes a saját környezetét csak felmágnesezni tudja, lemágnesezni nem. Ha valaki nem hisz a fizikának, akkor vegyen a kezébe egy akármilyen mágnest, fektesse rá a konyhakést, vagy csavarhúzót, aztán válassza el egymástól őket, már az első alkalommal is felmágneseződik a mágnesezhető fém tárgy, minél többször kerül mágnes közelébe, annál erősebben történik a felmágneseződés.
Lemágnesezni csak többszöri, váltakozó irányú és csökkenő amplitúdójú fluxus térrel lehet. (a hevítéssel történő mágnesség megszüntetését nem ide számítva, Curie-hőmérséklet) Persze egy mechanizmus, ami pólus-forgatja a statikus mágnest és egyben lassan távolítja azt, elképzelhető, de nem ez a gyakorlat.
Ha meg nem ez történik, akkor az nem le- hanem fel-mágnesező szerkezet.
De, mivel sem a le-, sem felmágnesezettség a műanyag céltárgyban nem mérhető, ezért aztán lehet rá mondani akármit, akkor legyen lemágnesező.
Ja, mivel a lemágnesezésnek van hifi legendája, akkor nevezzük lemágnesezésnek, az jobban eladható.
Power-R kábelek
Nagy baj van azzal a rendszerrel amin ilyen varázslatokat kell végezni ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk.És ha még egy hűha érzés is párosul a varázslat elvégzése után,akkor még nagyobb a gond,és nem csak a rendszerrel.
Alapvető tévedésben vagy. A Demag nem a rendszerrel "varázsol", ha már ezt a kifejezést használtad, hanem a lemezzel.
És minél jobb a rendszer, amin hallgatod a hatást, annál észrevehetőbb a javulás. Viszont a javulás mértéke nagyon lemez függő. Gondolom azért, mert nem egyforma mennyiségű mágnesezhető szennyeződés van jelen.
Különben gyakran vitatkozol olyan dologról, amit még nem hallottál? Nem túl okos dolog!
A magam részéről lezárnám a vitát, még annyit, hogy a pár darabot, ami most van múlt év szeptemberben rendeltem meg, csaknem fél év alatt készült el, mert aki csinálja, annak ez abszolút mellékes nulla üzlet, sok problémával. Tehát akit komolyan érdekel az keressen meg mielőbb!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Power-R kábelek
Először is elnézést a topik gazdától az off-ért.
Mit csinál, mit csinál? Akkor kérdezd meg azt az embert is, aki Naim replika állvány árul(meg a hasonszőrű sznob társait is) hogy az mit csinál, mert állításuk szerint más hangja van, ha más-más színű funérral van bevonva! EGY KÉSZÜLÉKÁLLVÁNYRÓL BESZÉLÜNK! Na a Demag meg az Air-n ennél sokkal hihetőbb, de megint csak kellemetlenkedsz, ahelyett, hogy kipróbálnád! Nagy erőfeszítésbe kerülne, ahelyett, hogy állandóan agyalnál?Apám, mindenre van energiátok, csak a legegyszerűbb megoldásra nem hajlotok, higgy a fülednek és eldöntheted, működik-e vagy sem!
Sokekola, nem értelek: saját magadnak mondasz ellent, hiszen te abszolút nem kellemetlenkedtél a naim fraim replika topikban, ugye?
O.K., hogy szerinted a Demag hihetőbb, de te sem vetted a fáradtságot, hogy kipróbáld ugye?(mármint a naim-ot)
Akkor most kinek van mire energiája?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Power-R kábelek
Nagy baj van azzal a rendszerrel amin ilyen varázslatokat kell végezni ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk.És ha még egy hűha érzés is párosul a varázslat elvégzése után,akkor még nagyobb a gond,és nem csak a rendszerrel.
Rossz úton jársz. Nem a rendszer megváltoztatás volt a cél, a hűha élményt meg szeretem, főleg női partnertől !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Power-R kábelek
Mit csinál, mit csinál? Akkor kérdezd meg azt az embert is, aki Naim replika állvány árul(meg a hasonszőrű sznob társait is) hogy az mit csinál, mert állításuk szerint más hangja van, ha más-más színű funérral van bevonva! EGY KÉSZÜLÉKÁLLVÁNYRÓL BESZÉLÜNK! Na a Demag meg az Air-n ennél sokkal hihetőbb, de megint csak kellemetlenkedsz, ahelyett, hogy kipróbálnád! Nagy erőfeszítésbe kerülne, ahelyett, hogy állandóan agyalnál?Apám, mindenre van energiátok, csak a legegyszerűbb megoldásra nem hajlotok, higgy a fülednek és eldöntheted, működik-e vagy sem!
Power-R kábelek
Az hogy Valaki miben hisz vagy nem hisz az az Ő dolga!
Az,hogy valami működik vagy sem az meg a valóság dolga!
Attól,hogy Én vagy Más nem tudja rá a magyarázatot az attól letézhet!
Nagyon egyszerű csak nevén kell nevezni a dolgokat...
Lepődtem már meg Én is olyan dolgokon ami hihetetlennek tűnt....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Power-R kábelek
Tegnap este volt időm arra, hogy végighallgassam a héten szerzett Billie Holiday CDt. 20 szám van a lemezen, ami egy olasz kiadvány komolyabb adatok nélkül (felvétel ideje, kik kisérik stb.) viszont nagyon elfogadható hangminőséggel. A számok címét meg se néztem, egyszer csak ezen a csodálatos és érdekes hangon megszólalt egy ismerős dallam - Gloomy Sunday, a Szomorú vasárnap.
Seres Dezső 30-as évek elején Párizsban írt számát "Hungarian Suicide Song" magyar öngyilkos dalként is szokták emlegetni, mert az angol fordítás burkoltan az öngyilkosságra utalt. Azt viszont én sem tudtam, ill. most tudtam meg, hogy a szám Billie Holiday alábbi, 1941-ben készült felvétele után lett világsiker.
https://www.youtube.com/watch?v=KUCyjDOlnPU
Power-R kábelek
Power-R kábelek
Ha tippelnem kellene akkor azt mondanàm homogenizàlja a màgneses momentumokat. De persze ez csak fikció.
No de abbahagyom a témát, mert ebben maximum a készítö tud érdemben nyilatkozni.
Power-R kábelek
Akkor szerinted ez a most lemágnesez, vagy felmágnesez?
Ha tippelnem kellene akkor azt mondanàm homogenizàlja a màgneses momentumokat. De persze ez csak fikció.
No de abbahagyom a témát, mert ebben maximum a készítö tud érdemben nyilatkozni.
Power-R kábelek
Én azért szeretem tudni, hogy hogyan működnek az eszközök. Szerintem ez viszi előre a dolgokat!
Irtam pm-et
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2168
Power-R kábelek
Sok dolog működését nem értjük (legalábbis mi laikusok), mégis használjuk, aztán eszünkbe sem jut ezen agyalni....
Én azért szeretem tudni, hogy hogyan működnek az eszközök. Szerintem ez viszi előre a dolgokat!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2168
Power-R kábelek
Szóval: Engem nagyon nem zavar, ha te vagy más nem hiszi el, hogy valami működik!!
Én elhiszem, hogy működik. Annyit szerettem volna megtudni, hogy hogyan? Természetesen továbbra is kíváncsi vagyok rá, és akár telefonon vagy privátban is megbeszélgetjük.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Power-R kábelek
A "kábelezzünk" topikban ez a gondolatmenet népszerű lenne...
Ez nem gondolatmenet, hanem anyagismereti kérdéskör. Semmi újdonság nincs benne - több alkalommal is bizonyított tényről van szó.
Amivel a gond van, hogy a kábel bejáratás módszerei közül jónéhánynak semmi hatása (egyáltalán maga a fogalom is aluldefiniált és nem tiszta ki mit ért alatta). Illetve a másik gond, hogy az elektromos tulajdonságok ilyen mértékű megváltozása igen csekély és lehet vitázni róla, hogy hallható eredménye van-e.
/na meg az is kérdéses, hogy egyáltalán ez okozza-e a vélt vagy valós hatást/
Power-R kábelek
A kábel bejáratásnak is van tudományos magyarázata. Természetesen annak függvényében, hogy mivel járatod a kábeleidet és mit nevezel bejáratásnak.
Nevezetesen a szemcseszerkezet bizonyos hatásokra át tud rendeződni vagy irányba állni. Ez pediglen az elektromos vezetőképességére/ellenállására hatással van. Az más kérdés, hogy ez a hatás észlelhető-e.
A "kábelezzünk" topikban ez a gondolatmenet népszerű lenne...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Power-R kábelek
Ez a demag téma is olyasmi, mint a kábel bejáratás. Tudományos magyarázat nincs. Hívő és hitetlen annál inkább. Saját megtapasztalás kihagyhatatlan. Vagy hallod, vagy nem. Aki hallja, legyen tőle boldogabb, aki nem, az is.
Mind e mellett én egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy egy rendszer ha nem tud önmagában - csoda doktor kiegészítők nélkül - kellemesen, hosszú távon is élvezhetően szólni, ott a kozmetikumok sem jelentenek sorsdöntő megváltást, igaz képesek lehetnek néhány "szeplőt" látszólag elhalványítani.
A kábel bejáratásnak is van tudományos magyarázata. Természetesen annak függvényében, hogy mivel járatod a kábeleidet és mit nevezel bejáratásnak.
Nevezetesen a szemcseszerkezet bizonyos hatásokra át tud rendeződni vagy irányba állni. Ez pediglen az elektromos vezetőképességére/ellenállására hatással van. Az más kérdés, hogy ez a hatás észlelhető-e.