Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Igazad van. De nekem is. Mármint abban, hogy nagyon jó és az az igazi, ha egy kábel első hangokkal egy új világot nyit meg.

És mi van ha az az új világ nem tettszik hosszú távon?Számtalanszor előfordult már velem hogy egy új kábelt bekötve azt éreztem hogy ez mennyire f@sza lett,mert jobb lett a tér,több lett a részlet,stb.Aztán egy idő után már ezek az elsőre jónak vélt jellemzők elkezdtek inkább fárasztani,és egyre inkább ennek az okaira figyeltem,nem pedig a zenére.Ezt megelégedve egy idő után visszatéve a gyengébbnek hitt régi kábelt érdekes módon újra megjött a zenehallgatási kedv és élvezet,mert a zene összességében sokkal inkább élvezhetőbb lett.
Nekem kell legalább egy-két hét mire egy új kábelre azt tudom mondani hogy jobb lesz mint a régi.Tapasztaltabbaknak lehet kevesebb idő is elég,de egy két lemez,vagy egy két szám meghallgatása után megmondani hogy ez vagy az a kábel lesz e a jobb egy egy készülékhez,az nekem már gyanúsan lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »

Nekem nagyon egyszerű erre válaszolni: CSAK NAGYON RÉGI RÉZ (40 - 50 éve gyártott)

Különben ez és sok más olvasható az aláírásomban az Egyéb tudnivalókra kattintva

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meridián »

Igazad van. De nekem is. Mármint abban, hogy nagyon jó és az az igazi, ha egy kábel első hangokkal egy új világot nyit meg.

A kutya ott lehet elásva, hogy nem mindegy mit cserélünk mire. Egy torz hangú kábelt egy másképp torzra cserélve nem hallható javulás, mert csak másképp lesz torz a hang. Én azt hiszem, legalább is ezt tapasztalom, hogy természetesebb hangú kábel azonnal észrevehető javulás hoz. Ami később még javul.

Visszatérve az én tápkábelemre, azt annyira meg kellett törni és csavarni, hogy attól féltem elszakad. Ilyen brutális stressz azért ritkán ér kábeleket!

De én is azt gondolom az egész hangzás javítás egy nagyon komplex, nehezen átlátható probléma. Az itt írogató emberek pénzügyi lehetőségei nagyon különböznek. Van akinek a 15 eFt-os IC kábel ár nagyon sok, van aki simán kiperkál 500 000 Ft-ot egy használt IC-re. Érdekes módon az előbbiek aktívabbak itt a topikokban.

Én kábel fejlesztésben (vagy inkább kísérletezésben) egy - a szokásostól nagyon eltérő utat járok. Azért mert nem jó a szokásos út. Legalább is szerintem. Ezért nem szoktam vitákba szállni azokkal, akik a kábel gyártók szerintem semmit mondó adatait várják el tőlem. Keressenek meg személyesen, vagy írjanak nekem és elmondok mindent a kábelekről, sokkal többet, mint más gyártók. Ezt tudják, akik ismernek.

Viszont ezeket az információkat azoknak adom át, akik vételi szándékkal érdeklődnek a kábeleim iránt.

Arra válaszolj Nekem légyszíves,hogy Ti mint kábelgyártó "guruk" milyen alapanyagokkal dolgoztok? Vagy netán saját huzalgyártó sorotok van?
Kérdezem azért mert eléggé elferdített információk vannak a kábelekkel kapcsolatosan.
Gondolok itt anyag összetételre mivel olyan ötvözetekkel találkozom,hogy csak kerekedik a szemem!
9999999.999999 stb,injektált anyagok házilag...hadjuk már...
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Na látod,erről is beszélnek itt sokan,hogy az új kábeleknek kell valamennyi idő még magukhoz térnek,integrálódnak a rendszerbe,vagy nevezzük aminek akarjuk.És lám itt megint egy ellentmondást vélek felfedezni részedről,mert eddig az volt a jelszavad,hogy a jó kábel rögtön jó,és mutatja is a tudását.És ezt most ne vedd kötözködésnek,mert nem annak szántam,de mint most te is tapasztalhattad,nem olyan fekete és fehér ez a kábelválasztás dolog,mert időt kell adni mindegyiknek,és ez nem úgy működik hogy odaviszem,bedugjuk,és rögtön megtaláljuk a megfelelőt nézettel,és hozzáállással.

A kutya ott lehet elásva, hogy nem mindegy mit cserélünk mire. Egy torz hangú kábelt egy másképp torzra cserélve nem hallható javulás, mert csak másképp lesz torz a hang. Én azt hiszem, legalább is ezt tapasztalom, hogy természetesebb hangú kábel azonnal észrevehető javulás hoz. Ami később még javul.

Visszatérve az én tápkábelemre, azt annyira meg kellett törni és csavarni, hogy attól féltem elszakad. Ilyen brutális stressz azért ritkán ér kábeleket!

De én is azt gondolom az egész hangzás javítás egy nagyon komplex, nehezen átlátható probléma. Az itt írogató emberek pénzügyi lehetőségei nagyon különböznek. Van akinek a 15 eFt-os IC kábel ár nagyon sok, van aki simán kiperkál 500 000 Ft-ot egy használt IC-re. Érdekes módon az előbbiek aktívabbak itt a topikokban.

Én kábel fejlesztésben (vagy inkább kísérletezésben) egy - a szokásostól nagyon eltérő utat járok. Azért mert nem jó a szokásos út. Legalább is szerintem. Ezért nem szoktam vitákba szállni azokkal, akik a kábel gyártók szerintem semmit mondó adatait várják el tőlem. Keressenek meg személyesen, vagy írjanak nekem és elmondok mindent a kábelekről, sokkal többet, mint más gyártók. Ezt tudják, akik ismernek.

Viszont ezeket az információkat azoknak adom át, akik vételi szándékkal érdeklődnek a kábeleim iránt.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Jó estét, igaz szerelmet kívánok mindenkinek!

Ma reggel nagy tettre szántam el magam. Lecseréltem az egyik elosztóm tápkábelét. Másoknak ez egy ki be dugdosás, de nekem...

A lényeg az, hogy a forrás tápkábelét kb. egy éve kivettem az audio készülékek táplálására használt elosztóból, és átdugtam a "video" elosztóba. Jobb is lett a hang, csak éppen annak az elosztónak a tápkábelét még kb. 5 éve csináltam, amikor még nem kaptam annyi okos hozzászólást itt az AVX-en, ergo butább voltam. Na ma reggel kinéztem magamnak egy odaillő saját tápot, aztán egy nagy lélegzetet véve kipakoltam a beépített szekrényből az ágyneműket, merthogy csak akkor lehet hozzáférni a fali dugóhoz, a szekrény hátsó falába fűrészelt kis lyukon át. Nem részletezem, csak a lényeget. Az új kábelt csak a régire kötött spárgával lehet behúzni, így is történt, csakhogy a spárga beesett a szekrény mögé! Ekkor nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el a számat. KB. fél óra verejtékes kínlódás után merev dróttal odavezettem a lyukhoz a spárgát, aztán behúztam az új tápot. Ennek viszont másfajta a csatlakozója és nem tudtam bedugni a falii aljzatba csak úgy, hogy brutálisan megtörtem a kábel. Az egész cserére kb. egy órám ment rá. Leültem meghallgatni, jobb lett, de messze nem annyival, amit ettől vártam. Aztán elmentem a piacra és 3-4 óra múlva bekapcsoltam a rendszert. Valószínüleg ennyi kellett a tápkábelnek, hogy kiheverje a hajlítgatásokat, sokkal, de sokkal jobb lett a hang.

Na látod,erről is beszélnek itt sokan,hogy az új kábeleknek kell valamennyi idő még magukhoz térnek,integrálódnak a rendszerbe,vagy nevezzük aminek akarjuk.És lám itt megint egy ellentmondást vélek felfedezni részedről,mert eddig az volt a jelszavad,hogy a jó kábel rögtön jó,és mutatja is a tudását.És ezt most ne vedd kötözködésnek,mert nem annak szántam,de mint most te is tapasztalhattad,nem olyan fekete és fehér ez a kábelválasztás dolog,mert időt kell adni mindegyiknek,és ez nem úgy működik hogy odaviszem,bedugjuk,és rögtön megtaláljuk a megfelelőt nézettel,és hozzáállással.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy kedvencemről:  Bïa Krieger, vagy csak röviden Bïa

Jó pár éve már, hogy kábel tesztekről kerestem leírásokat, és egy angol audio kereskedő cég honlapján olvastam, hogy ők Bïa  Sources című lemezével demóznak.

Sikerült megszereznem a CD lemezt és azóta is egyik kedvencem ez a Párizsban élő brazil énekesnő. Mi a különleges a számaiban? Az, hogy hihetetlen érzelmet tud az énekbe vinni. A hangja hol boldogan nevet, hol szerelmesen érzéki, hol meg mélységesen szomorú, melankolikus. Emellett a lemez hangminősége is kiemelkedő.

Egy kis ízelítő Bïa-ból

https://www.youtube.com/watch?v=oxawZxKsW-4

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Jó estét, igaz szerelmet kívánok mindenkinek!

Ma reggel nagy tettre szántam el magam. Lecseréltem az egyik elosztóm tápkábelét. Másoknak ez egy ki be dugdosás, de nekem...

A lényeg az, hogy a forrás tápkábelét kb. egy éve kivettem az audio készülékek táplálására használt elosztóból, és átdugtam a "video" elosztóba. Jobb is lett a hang, csak éppen annak az elosztónak a tápkábelét még kb. 5 éve csináltam, amikor még nem kaptam annyi okos hozzászólást itt az AVX-en, ergo butább voltam. Na ma reggel kinéztem magamnak egy odaillő saját tápot, aztán egy nagy lélegzetet véve kipakoltam a beépített szekrényből az ágyneműket, merthogy csak akkor lehet hozzáférni a fali dugóhoz, a szekrény hátsó falába fűrészelt kis lyukon át. Nem részletezem, csak a lényeget. Az új kábelt csak a régire kötött spárgával lehet behúzni, így is történt, csakhogy a spárga beesett a szekrény mögé! Ekkor nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el a számat. KB. fél óra verejtékes kínlódás után merev dróttal odavezettem a lyukhoz a spárgát, aztán behúztam az új tápot. Ennek viszont másfajta a csatlakozója és nem tudtam bedugni a falii aljzatba csak úgy, hogy brutálisan megtörtem a kábel. Az egész cserére kb. egy órám ment rá. Leültem meghallgatni, jobb lett, de messze nem annyival, amit ettől vártam. Aztán elmentem a piacra és 3-4 óra múlva bekapcsoltam a rendszert. Valószínüleg ennyi kellett a tápkábelnek, hogy kiheverje a hajlítgatásokat, sokkal, de sokkal jobb lett a hang.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Az lehet, és lehet az ellenkezője is.
Azonban háttér információk hiányában nem lettünk okosabbak.

Nem háttér kell, és információ, hanem közvetlen élmény. Ami megmarad bennünk. Én sokszor voltam meggyinél és sohasem bántam meg, pedig messze lakik. Se a fantasztikus egész házat megrengető kristálytiszta, abszolut high end hangot, se a jó vörösbort, amivel meg szokott kínálni.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Szia! Azért azt látnod és hallanod kéne, hogy milyen térben, milyen rendszeren hallgatja megyi a CD-ket. Meglepődnél!
Az lehet, és lehet az ellenkezője is.
Azonban háttér információk hiányában nem lettünk okosabbak.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Ha esetleg elmondhatom a Power-R topicban, hogy én mit szeretek leginkább hallgatni:

Hát nagyon régi lemezeket! Amelyek - ki hinné - fantasztikusan, high end mértékkel mérve is jól szólnak.  És a zene is más rajtuk, üzenet egy más, békésebb, emberibb világból.

Imádom olvasni a borítók hátoldalán azokat a bizalmas tudnivalókat a lemezről és a zenészekről, amit írástudó emberek, zenei újságok munkatársai, vagy beavatott kortárs zenész kollégák írtak, időt nem sajnálva azért, hogy saját gondolataikat hozzáadva emeljék a hanglemez értékét. Ilyenekre gondolok

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

E felől nincs is kétségem.
Csak azt sugallta a kijelentésed, hogy ez másnál is csak így lehet.

Szia! Azért azt látnod és hallanod kéne, hogy milyen térben, milyen rendszeren hallgatja megyi a CD-ket. Meglepődnél!

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Azért egy picit jól érezted!  De nem akarok senki lelkébe gázolni, ezért fogalmaztam így.   

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Nálam! A saját fülemmel hallom.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Power-R kábelek

Ma már ezt így kijelenteni, meredek!
Nálam! A saját fülemmel hallom.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Ma már ezt így kijelenteni, meredek!

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Power-R kábelek

Pc alapú zenehallgatás: egy hatalmas adatbázis a vinyón, a bőség zavara, kényelmes, de teljesen személytelen és lehet, hogy ezért nem is hallom olyan jónak...
Nem csak ezért. Nálam még sohasem szólt úgy, mint ugyanaz CD-ről...

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Pc alapú zenehallgatás: egy hatalmas adatbázis a vinyón, a bőség zavara, kényelmes, de teljesen személytelen és lehet, hogy ezért nem is hallom olyan jónak...

Oszi63
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Oszi63 »

Teljesen igazad van,így vagyok vele én is ...

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 533
Kapcsolat:

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: stx »

"a baj csupán az, én már nem hallgatok CD-t, sem LP-t, akkor meg minek?" hát ez tényleg baj, én cd-ről nem tudok átszokni sem a hálózati, sem a pc alapú lejátszásra...

Én sem, a CD, LP nekem olyan, mint a könyv - kézbe lehet fogni, van tartalma, van illata. Miközben hallgatom, mindig átlapozom, olvasgatom a CD/LP borítót, füzetet...
Munkahelyen általában flac szól, de az sokkal személytelenebb, 'üresebb' az itthoni zeneélményhez képest.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: sokekola »

"a baj csupán az, én már nem hallgatok CD-t, sem LP-t, akkor meg minek?" hát ez tényleg baj, én cd-ről nem tudok átszokni sem a hálózati, sem a pc alapú lejátszásra...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Szép napot, jó zenéket minden erre járónak!

Na akkor mégegyszer...

A CD hangjavitás témát kibeszéltük! Aki hisz benne és van neki az használja, aki hisz benne, de nincs még neki, az vegyen gyorsan, aki meg nem hisz benne az gondolja nyugodtan, hogy hatástalan!

Nőnap közeledik szép virág illeti meg az életünket bearanyozó nőket, de azért mi férfiak is vágyunk valami kedveskedésre, ajándékra!

Részemről nagyobb ajándék nem lehet, mint egy hatalmas árengedményekkel járó kiárusítás valamennyi Air N előtti kábelből a készlet erejéig! 

Magnum hangfal kábelek, Fine ICk, többféle tápkábel csaknem féláron. Beszámított darabok, tökéletesen működő kisérleti példányok bárki számára elérhető áron. Akit érdekel valami konkrét kéréssel (kábelhossz, csatlakozó hangfal kábeleknél stb.) írjon teljes névvel és telefonszámmal: cables@freemail.hu

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

..  ismer valakit, aki jártas a témában és tud valamit, ami miatt ez a dolog képes javítani a zene élvezhetőségén . Az , hogy a műszaki részleteket nem osztja meg a nagyérdeművel teljesen érthető, nagynevű gyártók sem teszik 

Egy valóban demagnetizáló készülék hatása mérhető paraméterekkel:

http://www.acoustic-revive.com/english/ ... d-3_2.html

A mérést nem az Acoustic-Review végezte, nekem valahol meg van a mérést leíró eredeti cikk linkje, majd megkeresem, ott ennél is többet mutatnak demagnetizálás hatásáról főleg CD-re vonatkozóan.

OFF
mi a cégnél gyártunk 1300x1100mm alapterületű ipari mágnest ferrit és neodímium mágnessel (ez utóbbi közelében nem szabad fémtárggyal hadonászni, mert roncsolja a kezet) majd elviszek néhány CD-t mágneshomogenizálni
a baj csupán az, én már nem hallgatok CD-t, sem LP-t, akkor meg minek?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Ezzel a véleménnyel egyetértek. De... Nem mentség a számunkra, hogy a "nagynevű" gyártók "ködösítéseire" hivatkozva mi is ugyanezt tegyük. Nem volt szó arról, hogy a "termék" nem működik, illetve nem befolyásolja a kapott hangzást "pozitív" irányban. Viszont ha a "termék" neve egyértelműen utalást tesz annak funkciójára, miközben annak az ellenkezőjét végzi, akkor az a minimum, hogy nem nevezzük annak, amit nem végez. Az "aggály" kizárólag erre vonatkozott.
Nagy utat tettél meg az évekkel ezelőtti (Tüű-s topikban mutatott) állapothoz képest.
Jó értelemben véve ;-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vendég

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha elfogadnám érvelésed, akkor a hangfalak 90%-a megtévesztés.
Helyesen "dobozzaj" lenne a nevük, ez írja le a funkciójukat ;-)

Engem, mint boldog demag tulajdonost, miután kipróbáltam saját rendszerben, cd-n és DVD-n
- nem érdekel, hogy fel vagy le,
- az sem, hogy miért és hogyan, csak használom és élvezem.
A zene érdekel.

Ha mást jobban érdekel az elv (sőt: igazán csak az érdekli, vagy az érdeklődésnek álcázott simicskázás), ahelyett hogy hallgatná vagy kipróbálná, azokat nevezem én

Ezzel a véleménnyel egyetértek. De... Nem mentség a számunkra, hogy a "nagynevű" gyártók "ködösítéseire" hivatkozva mi is ugyanezt tegyük. Nem volt szó arról, hogy a "termék" nem működik, illetve nem befolyásolja a kapott hangzást "pozitív" irányban. Viszont ha a "termék" neve egyértelműen utalást tesz annak funkciójára, miközben annak az ellenkezőjét végzi, akkor az a minimum, hogy nem nevezzük annak, amit nem végez. Az "aggály" kizárólag erre vonatkozott.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: muvimi »

A hifiben nagyjából semmi sem érthető, hogy ha jó miért és ha nem, akkor mi az oka . Egy erősítőben az alkatrészek megváltoztatott elrendezése alapvetően képes a kapott hangminőséget befolyásolni, legtöbbször a szerencsén is múlik mi lesz a végeredmény. A kábelek és a hangra gyakorolt hatásuk, csak hogy a témánál maradjunk, műszaki magyarázata is , már amit a gyártók közzétesznek , a szemfényvesztés kategóriába sorolható. Cables demag-ja nem saját gyártmány, ismer valakit, aki jártas a témában és tud valamit, ami miatt ez a dolog képes javítani a zene élvezhetőségén . Az , hogy a műszaki részleteket nem osztja meg a nagyérdeművel teljesen érthető, nagynevű gyártók sem teszik, a kicsik még kevésbé, a szándékos félrevezetésről már ne is beszéljünk . Például kíváncsi lennék az Audio Note mivel magyarázza, az E doboz kitjéhez mellékelt kapcsolási rajzon , a mélysugárzóval sorosan kötött 0.5 Ohm 5 Watt-os ellenállás miért van ott a kitben és miért nincs a gyáriban. Visszatérve az eredeti témához, a műszaki részletek nem hiszem, hogy publikusak, de nem is kell annak lenniük, elég ha működik.

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”