Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A te termékeiddel kapcsolatos kérdezgetés mióta off?
tudod, Rudolf azután szokott rá a privátban meg telefon informálósdira, miután eleinte közlékenyen leírt elég sok bizonytalan és több irányból is megkérdőjelezhető alapigazságnak beállított dolgot a kábel viselkedés összefüggéseiről, minden kétely nélkül, tehát meggyőződésből, amit néhányan kifogásoltunk. Ezt a ő sajnos személyes sértettségnek fogta fel, /tulajdonképpen érthető, mert a DIY üzleti értéke romolhat ettől/ DE erre én azt mondom, nem szégyen a többiektől tanulni, vagy esetleg elfogadni más tapasztalatból származó véleményeket, meg fizikai összefüggéseket helyükön kezelni. Ez utóbbiról viszont tudjuk, a kábel 30% fizika, a többi mérhetetlen misztikum, ebből aztán az jött ki, hogy a nála okoskodók azok kötekedők, mint ahogy én is, aki segítenék a mágneses-nem mágnes dolgokat a Demágja körül kivilágosítani.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A te termékeiddel kapcsolatos kérdezgetés mióta off?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

korabban cables javasolt egy egyszerü kiserletet.  mivel egyszerü volt, en megprobaltam - kivancsi, nyitott szkeptikusnkent - es leirtam mit tapasztaltam:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1604845

erdekelne mas tapasztalata is, köszi.

tettem egy gyors cérnás próbát. 100x30x30mm hasáb ferrit mágnessel. Philips írható CDR-re semmiféle hatás nem gyakorolt a mágnes. Egy gyári nyomatú és festett grafikás lemezzel volt egy hangyabajusznyi hatás, olyformában, hogy magához nem vonzotta, viszont eltávolításnál a távolodással szemben fellépet egy ellenállás kb 0,5mm távolságig, kvázi vonzás. De ez a hatás arra példa, amikor áramvezető nem ferromágneses anyagot mozgatunk mágnestérben akkor a fluxustérben haladó vezetőben örvény áramok keletkeznek, az pedig amíg mozog a tárgy, áramgenerált mágnesként viselkedik. Asszinkron motor elv is ezen alapul. Tehát, a gyári lemez valamilyen vastagságban például alumíniumot tartalmaz, ettől volt ez a hangyafaroknyi mágneses viselkedés.

szemléltető video réz és mágnes örvényáram hatásra:

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...mivel sem a le-, sem felmágnesezettség a műanyag céltárgyban nem mérhető, ezért aztán lehet rá mondani akármit, akkor legyen lemágnesező....

korabban cables javasolt egy egyszerü kiserletet.  mivel egyszerü volt, en megprobaltam - kivancsi, nyitott szkeptikusnkent - es leirtam mit tapasztaltam:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1604845

erdekelne mas tapasztalata is, köszi.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó reggelt, kellemes hét kezdést mindenkinek!

Köszönhetően a folyamatos offolásnak szépen nő az oldal olvasottsága. Ennek megfelelően egyre többen kérnek tanácsot tőlem kábelezési kérdésekben és egyre több rendszert van alkalmam meghallgatni és kábeleket tesztelni.

Nagyon sok tapasztalat és tanulság ennek az eredménye, amit természetesen hasznosítok a következő típusok készítése során.

Érdekes, hogy az a kör, aki látszólag elégedetlenkedik és információ éhségtől "szenved" még véletlenül sem keres meg személyesen. Hozzáteszem hál' istennek!

Csak így tovább, pörögjön az oldal! Mindenki tegye a dolgát akit kábel érdekel az írjon nekem, aki meg szeret offolni az irogasson ne sajnálja rá az időt!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Szívesen megnézzném a gyártási technológiát!.......

Hát arra nincs sok esélyed, hacsak képes nem vagy utazni a fantázia világában...

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meridián »

"Minden fórumon tevékenykedő kábeles (nem kábelgyártó mert nem maguknak készítik az alapanyagot)" És látod ez sem igaz teljes egészében, mert van egy vágtázó hátas, akinek itthon gyártják a huzalt, magyar mesterek, magyar műhelyben...
Szívesen megnézzném a gyártási technológiát!.......
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Halkan jegyzem meg, hogy a skandináv mitológiai nevű gyártó is saját magának gyártatja az alapanyagot, és el is árulja mi van benne.

És ránézésre évekre visszamenőleg megmondja, hogy az éppen micsoda...

Tényleg őszintén nem szándékom Rudolfot (akit egyet nem értésem ellenére mint embert, még véletlenül sem akarok minősíteni, vele ellentétben) hülyeségekért piszkálni, semmi olyat nem kértem számon rajta vagy a termékein, amit bármelyik másik készítőn vagy termékén ne lehetne!
Ha a válaszaiban lett volna olyan aktív, mint a személyem és a telefonszámom kinyomozásában (ami amúgy nem titok!), akkor már rég elégedett lennék...
Ráadásul nem oly rég összehasonlítgatások ügyében mertem volna jelezni, hogy ne privátban legyen, ha lehet, hogy esetleg legyen valami információ értéke is a gondolatoknak, de nem...
Még én vagyok értelmileg megkérdőjelezve...
Minek van itt ennyi ember, ha nem a hifi és itt pl. a kábelek és Rudolf kábelei miatt?
Ha nem erről beszélünk itt, akkor mi az értelme?

Az, hogy tanczi és páran mások Rudolf konkrétum nélküli hozzászólásait védik és "köszizgetik"?
Bocsi srácok, de ez így szinte értelmetlen...

Amúgy meg csak jelezném, hogy a kritika és az irónia, valamint ennek magunkra nézve létező formája (önkritika, önirónia) minden normális ember számára feldolgozható kellene, hogy legyen! Ehhez már csak egyenes mondatok szükségesek...

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Kobak »

"Minden fórumon tevékenykedő kábeles (nem kábelgyártó mert nem maguknak készítik az alapanyagot)" És látod ez sem igaz teljes egészében, mert van egy vágtázó hátas, akinek itthon gyártják a huzalt, magyar mesterek, magyar műhelyben...
Halkan jegyzem meg, hogy a skandináv mitológiai nevű gyártó is saját magának gyártatja az alapanyagot, és el is árulja mi van benne.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: sokekola »

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

svedmalac, on 08 Mar 2015 - 15:21, said:
Az a lényeg, hogy nehogy ide valami információ kiszivárogjon, mert még okosabbak lehetünk tőle  

Személy szerint téged ez a veszély biztosan nem fenyeget!

Az ilyen vélemény nem engem minősít...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: audioline »

1, Ezen topicban a fórumtagok különböző témákat érintő hozzászólásai elég szerteágazóan magyaráznak, vagy próbálnak magyarázni olyan dolgokat, amelyek az érintett tudományág jelenlegi állása szerint, elég egyértelműen értelmezhetőek.[/color]

2, Amennyiben valaki mondjuk nem műszaki ember, mert miért lenne mindenki az és esetleg csak a saját tudásszintjén kíváncsi az őt érdeklő dolgokra, azoknak is az információk ma már könnyen elérhetőek.

1, Tudnál konkrét példát említeni?

2, Hol lehet utána nézni az e topikban rendelhető tárgyak működési elvének? Műszaki leírásának...? Ezzel nem a topik gazda ellen szeretnék beszélni (magánügye az üzletpolitikája, lehet szeretni/nem szeretni - bár illő lenne tiszteletben tartani) csak a kérdezők nézőpontjának okán írom. (Egyébként privátban, vagy egy esetleges telefon, vagy személyes beszélgetés kapcsán szerintem részben csillapítható az itteni termékek iránti tudásszomj. Akit igazán érdekel, az fog tenni ez ügyben lépéseket.)

Halkan jegyzem meg, hogy a műszaki leírások a HiFi-ben gyakran semmit nem árulnak el egy-egy termék "tetszeni fog é majd nékem..." kérdőjeléről. Vagy is szvsz füleljünk többet, agyaljunk kevesebbet.

Jó zenehallgatást!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

"Lehet, hogy hihetetlen, de érdekelne...
Még az is lehet, hogy akár mást is. De beszéljen meg mindenki mindent privátban, nehogy legyen valaminek információ tartalma.
A fórumot miért is hívjuk akkor fórumnak?"

Nem hinném, hogy a fórumon ez az a hely, ahol az esetlegesen Téged érintő, vagy Benned felmerülő kérdésekre idővel választ fogsz majd kapni. 
Ezen topicban a fórumtagok különböző témákat érintő hozzászólásai elég szerteágazóan magyaráznak, vagy próbálnak magyarázni olyan dolgokat, amelyek az érintett tudományág jelenlegi állása szerint, elég egyértelműen értelmezhetőek.
Amennyiben valaki mondjuk nem műszaki ember, mert miért lenne mindenki az  és esetleg csak a saját tudásszintjén kíváncsi az őt érdeklő dolgokra, azoknak is az információk ma már könnyen elérhetőek. Olyan szinten hozzáférhetők, hogy senkinek nem okozhat gondot egy-egy témakör részletesebb megismerése a fizika, vagy más valódi tudományág különböző területein.
Csak venni kell hozzá az időt és a "fáradtságot" és olvasni.
Minden elég érthetően több helyen is le van írva, elolvasható, megtanulható, megérthető és értelmezhető.
Ugyan bizonyos dolgok részletesebb megismerése révén a tudás évről-évre, napról-napra bővülhet, de az alaptézisekkel azért nehéz lenne vitába szállni.
Aztán a fellelhető információk alapján bárki viszonylag könnyen eldöntheti, hogy minek mennyi információértéke, mennyi valóságtartalma van. 

Az itt résztvevő tagok véleményére lennék kíváncsi, nem a netről összeszedett minden egyébre.
Műszaki emberként ezt magamtól is képes vagyok összegyűjteni és sok dolgot tudok magamtól is, köszi  
De inkább jöjjön valami zene, mert itt kérdésre soha nincs válasz...
A zene nem szól vissza és nincs véleménye, ez a kényelmesebb.

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Axwel »

Lehet, hogy hihetetlen, de érdekelne...
Még az is lehet, hogy akár mást is. De beszéljen meg mindenki mindent privátban, nehogy legyen valaminek információ tartalma.
A fórumot miért is hívjuk akkor fórumnak?

Akkor osszunk meg csak jó zenéket, semmi gond...

Eggyet értek veled. Minden fórumon tevékenykedő kábeles (nem kábelgyártó mert nem maguknak készítik az alapanyagot) korrekt információt ad meg keresztmetszetet, tömör vagy sodrott, réz vagy ezüst esetleg arany stb... Néhai még táblázatot is ad hogy mit várhatunk a kábelektől. Ráadásul neve is van a kábeleiknek hogy beazonosítható legyen. Itt azt tudjuk hogy jó régi réz. Na de milyen tisztaságú, keresztmetszetű az a réz ? Mivel van szigetelve ? Nekem ez nagyon kevés infó. Bár hallottam már Power-R kábelt nem volt rossz de nálam kicsit ráült a közepekre és nekem ez nem jött be. De akinek ennyi infó elég azok használják egészséggel. A zenés ajánlások nekem tetszenek.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: kenus »

"Lehet, hogy hihetetlen, de érdekelne...
A fórumot miért is hívjuk akkor fórumnak?"

Nem hinném, hogy a fórumon ez az a hely, ahol az esetlegesen Téged érintő, vagy Benned felmerülő kérdésekre idővel választ fogsz majd kapni. 
Ezen topicban a fórumtagok különböző témákat érintő hozzászólásai elég szerteágazóan magyaráznak, vagy próbálnak magyarázni olyan dolgokat, amelyek az érintett tudományág jelenlegi állása szerint, elég egyértelműen értelmezhetőek.
Amennyiben valaki mondjuk nem műszaki ember, mert miért lenne mindenki az  és esetleg csak a saját tudásszintjén kíváncsi az őt érdeklő dolgokra, azoknak is az információk ma már könnyen elérhetőek. Olyan szinten hozzáférhetők, hogy senkinek nem okozhat gondot egy-egy témakör részletesebb megismerése a fizika, vagy más valódi tudományág különböző területein.
Csak venni kell hozzá az időt és a "fáradtságot" és olvasni.
Minden elég érthetően több helyen is le van írva, elolvasható, megtanulható, megérthető és értelmezhető.
Ugyan bizonyos dolgok részletesebb megismerése révén a tudás évről-évre, napról-napra bővülhet, de az alaptézisekkel azért nehéz lenne vitába szállni.
Aztán a fellelhető információk alapján bárki viszonylag könnyen eldöntheti, hogy minek mennyi információértéke, mennyi valóságtartalma van. 

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Ezt is pusztán csak a jószándékú kíváncsiskodás jegyében teszed, ugye?
Rinocérosz bőröd van.

Lehet, hogy hihetetlen, de érdekelne...
A fórumot miért is hívjuk akkor fórumnak?

Akkor osszunk meg csak jó zenéket, semmi gond...

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: kenus »

Arra válaszolj Nekem légyszíves,hogy Ti mint kábelgyártó "guruk" milyen alapanyagokkal dolgoztok? Vagy netán saját huzalgyártó sorotok van?

kenus

Persze, a szekrénysor és a könyvespolc között

cables

" Nekem nagyon egyszerű erre válaszolni: CSAK NAGYON RÉGI RÉZ (40 - 50 éve gyártott)"

kenus

Teljesen nyilvánvaló, hogy a 40-50 évvel ezelőtti metallurgiai ismeretek és lehetőségek jóval meghaladják a jelenlegi technológiai feltételek szintjét. Tehát magasabb szinten álltak mint a jelenleg már megvalósult hitech, esetenként nanotechnológiás megoldások. Mit nem lehet ezen megérteni? Nem baj! Fő az önbizalom és tévedhetetlenség. A többi, aki meg aki anyagokat állít elő, alkatrészeket gyárt, kísérletezik, fejleszt, ekzakt módon képes mérni is az eltéréseket több produktum között, publikál, stb. stb. az meg mind idióta. Mi meg akkora királyok vagyunk, hogy egy darab kazánlemezből a térdünkön kireszelünk egy pacemakert. Az úgy is szebb lesz, meg jobban teszi a dolgát mint egy sz@r, irreálisan drága, agyon marketingelt darab.

Vagy mégse?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Az a lényeg, hogy nehogy ide valami információ kiszivárogjon, mert még okosabbak lehetünk tőle 

Személy szerint téged ez a veszély biztosan nem fenyeget!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Ezt is pusztán csak a jószándékú kíváncsiskodás jegyében teszed, ugye?
Rinocérosz bőröd van.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Rudolf, engem most nagyon érdekel ez a téma, mert nem tudom, hogy cd vonalat vagy a hálózati audiót fejlesszem.

Meg szabadna kérdeznem, hogy milyen cd lejátszót milyen hálózati audióval hasonlítottatok össze? Hasonló kategóriájú készülékek voltak? Mennyiben volt más vagy jobb  a cd?

Gondolom a térbe és a rendszerbe mindkettő illeszthető.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Rudolf, engem most nagyon érdekel ez a téma, mert nem tudom, hogy cd vonalat vagy a hálózati audiót fejlesszem.

Meg szabadna kérdeznem, hogy milyen cd lejátszót milyen hálózati audióval hasonlítottatok össze? Hasonló kategóriájú készülékek voltak? Mennyiben volt más vagy jobb  a cd?

Szia! Ezt meggyi-vel levelezd le privátban, mert ő tudja típusokat!

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Nem háttér kell, és információ, hanem közvetlen élmény. Ami megmarad bennünk. Én sokszor voltam meggyinél és sohasem bántam meg, pedig messze lakik. Se a fantasztikus egész házat megrengető kristálytiszta, abszolut high end hangot, se a jó vörösbort, amivel meg szokott kínálni.

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Nem csak ezért. Nálam még sohasem szólt úgy, mint ugyanaz CD-ről...
Nálad lehet, de sokan esküsznek rá, hogy ha berippelik a cd-t, hálozatról jobban szól.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meridián »

Ritkán szoktam hozzászólni, de most engedd meg hogy reagáljak! Én úgy vagyok vele, hogy számomra egy dolog a fontos: az új rendszerelem - legyen az kábel, bagy bármi más - hoz-e pozitív változást a hangzásban. Teljesen mindegy hogy milyen márka, hogy miből készül. Végülis a hangélmény a lényeg, nem?
A háttérinformációk nem igazán lényegesek - nem azok alapján döntöm el hogy megy-e vagy marad. Cables is hallott már olyan kábelt, aminek az Ő megítélése szerint nem is szabadna, hogy jó hangja legyen. Mégis volt... olyannyira, hogy most is azt használom.

Abban viszont egyetértek Cablessel, hogy egy új kábelnek első hallásra jobbnak kell lennie, mint amit ki akar váltani. A bejáratás alatt persze sokat finomodik a hangja, de alapvetően más hangképre azért nem kell számítani...

Félre értettél.....Engem nem az érdekel miből van egy adott kábel.
Csupán az nem értem,hogy az itt tevékenykedő kábel gyártók többszörös áron kínált kábelei simán megverik a nagynevű kábelgyártó cégeket.
Akkor valamit nem értek...de nem baj....
A témát befejezem mert nagyon egyedül vagyok a gondolatommal....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Arra válaszolj Nekem légyszíves,hogy Ti mint kábelgyártó "guruk" milyen alapanyagokkal dolgoztok? Vagy netán saját huzalgyártó sorotok van?
Kérdezem azért mert eléggé elferdített információk vannak a kábelekkel kapcsolatosan.
Gondolok itt anyag összetételre mivel olyan ötvözetekkel találkozom,hogy csak kerekedik a szemem!
9999999.999999 stb,injektált anyagok házilag...hadjuk már...

Ritkán szoktam hozzászólni, de most engedd meg hogy reagáljak! Én úgy vagyok vele, hogy számomra egy dolog a fontos: az új rendszerelem - legyen az kábel, bagy bármi más - hoz-e pozitív változást a hangzásban. Teljesen mindegy hogy milyen márka, hogy miből készül. Végülis a hangélmény a lényeg, nem?
A háttérinformációk nem igazán lényegesek - nem azok alapján döntöm el hogy megy-e vagy marad. Cables is hallott már olyan kábelt, aminek az Ő megítélése szerint nem is szabadna, hogy jó hangja legyen. Mégis volt... olyannyira, hogy most is azt használom.

Abban viszont egyetértek Cablessel, hogy egy új kábelnek első hallásra jobbnak kell lennie, mint amit ki akar váltani. A bejáratás alatt persze sokat finomodik a hangja, de alapvetően más hangképre azért nem kell számítani...

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”