Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rudi valld be őszintén , hogy a nem sikerült kábelekről levágtad a dugókat és el akarod adni 
Itt valami nem stimmel mert el lett távolítva a kép és a hozzászólás is? Netán nem jó a cucc?
"Az igazi barát szemből támad."

kistibcsi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: kistibcsi »

Szándékosan nem kábel példát írtam, de jó ha tudjátok, hogy ott a helyzet ennél is durvább.

Pedig kíváncsiak lennénk arra is!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

(Fül. Néha megéri használni - bármennyire hihetetlen, de még a hifiben is...)   

Különösen kábelek esetén, ahol a mérés lószart sem ér. Mindig elképedve olvasom, amikor valaki százezreket, vagy még többet ad ki kábelekre méterenként úgy, hogy fogalma sincs róla miért is teszi ezt. Különös tekintettel arra, hogy az igazán jó minőségű réz vagy ezüst kábeleket, az egész világon csak néhány gyár képes produkálni, és mégis beveszik azt a sok maszlagot, amit a különböző forgalmazók beadnak nekik. Egy példa csak a klasszikus átbaszásra a Clearaudio egyik hangszedője, amit az AT-től vásárol és tökéletesen megegyezik az AT95-el műszakilag, igaz az ára a tízszerese kb, és mégis megveszik. Szándékosan nem kábel példát írtam, de jó ha tudjátok, hogy ott a helyzet ennél is durvább.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

A héten teszteltük Rudolf "új " hangsugárzó kábelét a Kondo spc-vel szemben. Először a saját rendszeremben. Miután betettem, nyilvánvaló volt, hogy nem kerül vissza a Kondo kábel, pedig nálam nagyobb Kondo hívő kevés van Mo.-on.
A másik eset egy több tízmilliós rendszerben volt, szintén az spc ellenében. A láncról csak annyit, hogy a végén egy pár Avantgarde acoustic duo omega szólt. Gyakran megjegyzik erre a hangszóróra, hogy mindent megmutat, amit elé kötnek.
Hát itt a meghallgatás drámai különbséget hozott.  A visszarakott spc szinte hallgathatatlan volt a Radnai hf kábel után. A live IC-ről szintén hasonló véleménnyel vagyok, Kondo Vc-I-et cseréltem rá.

Én nagyon értékelem azt, amikor a "megmarketingelt minőség" / képzelt image (vagy csak a fogalmilag létező hifi-sznobéria) helyett inkább a rendszert alkotó elemek valós tudása (értsd: hangra gyakorolt hatása) alapján ítélnek meg bármit.

Azt meg kimondottan díjazom, ha ezt még vállalják és le is merik írni ...

Tényleg nagy respect, jó pár éve (igaz szerényebb versenytársakkal) én is hasonló huzatba kerültem 'Rudolf miatt', ami erősen érintette az akkori kábel-arzenálom   

(Fül. Néha megéri használni - bármennyire hihetetlen, de még a hifiben is...)   
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2351

Hozzászólás Szerző: cables »

A héten teszteltük Rudolf "új " hangsugárzó kábelét a Kondo spc-vel szemben. Először a saját rendszeremben. Miután betettem, nyilvánvaló volt, hogy nem kerül vissza a Kondo kábel, pedig nálam nagyobb Kondo hívő kevés van Mo.-on.
A másik eset egy több tízmilliós rendszerben volt, szintén az spc ellenében. A láncról csak annyit, hogy a végén egy pár Avantgarde acoustic duo omega szólt. Gyakran megjegyzik erre a hangszóróra, hogy mindent megmutat, amit elé kötnek.
Hát itt a meghallgatás drámai különbséget hozott.  A visszarakott spc szinte hallgathatatlan volt a Radnai hf kábel után. A live IC-ről szintén hasonló véleménnyel vagyok, Kondo Vc-I-et cseréltem rá.

László!
Köszönöm, hogy ajánlottál és el is vitted a nálad lévő kábelt próbára. Már meg is keresett az ismerősöd, megbeszéltük, hogy milyen hangfal kábelt kér. Mindenesetre megtisztelő számomra, hogy ilyen komoly hangfalakhoz készíthetek kábeleket, arról nem is beszélve, hogy nem akármilyen kábel helyére kerülhetnek ezek!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

VF eszközök
Rudi valld be őszintén , hogy a nem sikerült kábelekről levágtad a dugókat és el akarod adni 

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Kölcsön kaptam Ruditől egy " Live IC " RCA-t .
A kábelek kivitelezése , esztétikája jobb mint a korábbi verziók és nem tűnik sérülékenynek sem.
A hangja egészen meggyőző.   

Gratula Rudi !
DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Két hete kért tőlem próbára 2 pár Live ICt és egy (Virtuális föld, VF) eszközt egy kedves vidéki vevőm. Kb. egy éve az én kábeleimet használja az egész rendszerében, a Live IC-kkel a meglévő Air-N kábeleit akarta kiváltani. Szerettem volna lemenni a kábelekkel hozzá, de olyan helyen lakik, hogy erre egy teljes napom ráment volna. Szerencsére átutazott Pesten és a Kelenföldi pályaudvarnál oda tudtam adni neki a kért dolgokat.
Ma érkezett tőle az alábbi levél.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ma kora délután érkezett 2 mail, az egyik Budapestről, a másik Szegedről. Az egyik egy RCA szub kábel és egy VF, a másik egy VF tesztelése után született.

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Helló!

A VF "hatását" én úgy tudnám leírni, hogy minden egy kicsit "kerekebb" tőle. "Természetesebbnek" tűnik hallgatni a megszokott zenéket, mint előtte. Jelentsen ez bármit is :-) Szerintem azzal jársz a legjobban, ha saját rendszeredben kipróbálod.

Másrészt mégis leírhatnád pár szóban, mit adott hozzá a rendszer hangjához a VF!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szia

Nem engem kérdeztél, de amire tudok válaszolok. Nem kell bejáratás, a VF hatása azonnal tapasztalható.
A többire ő illetékes válaszolni

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Talán nem a legmegfelelőbb hely a hozzászólásomhoz, de itt találtam legtöbb post-ot a "virtuális föld" -el kapcsolatosan! Szándékosan nem "privát" levélben írnék róla, mert az elmúlt 2 hét tesztelési eredményeim alapján merem felvállalni a kialakult véleményem publikusságát. Csak némi előzmény: kb. 8 - 9 éve tértem vissza a zenei vonalhoz, azaz sztereó rendszert építettem ki a zene hallgatására. Ugyan, megmaradt a házimozi rendszerem, de sosem lett volna annyi rávalóm, hogy olyan sokcsatornás erősítőt szerezzek be, amely kielégítő színvonalon tolmácsolja a zenei hangot. Viszonylag rövid (1,5 - 2 év) idő kellett, hogy némi szakszerű segítséggel rátaláljak egy általam is megfizethető "jó hangú" sztereó erősítőre. Majd ezt követte a zenei forrás kutatása! Nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy CD játszók "hada" fordult meg nálam 2 - 3 év leforgása alatt. Ugyanekkor, már belekezdtem a megfelelő kábelek utáni nyomozásba is. (táp, hangfal, digit és analóg kábelek garmadája)
Az elmúlt 1,5 évben "pihentem meg" egy kicsit, az addig kiépített rendszeremet kedvteléssel hallgattam, élvezve a zene mondanivalóját, szépségét. Már egyre kevesebbet jártam el hallgatózni, vagy jöttek hozzám hasonló ügyben. A témával kapcsolatos fórumokat (nem csak HU) továbbra is szorgalmasan olvasgatom, de nagyon keveset szólok hozzá bármelyikhez. Itt találtam rá néhány topc-ra a virtuális földdel kapcsolatosan. Köszönet a sors kezének, valahogy ösztönszerű inspirációt éreztem, hogy ezt még talán jó lenne kipróbálni, megtapasztalni! Mivel Rudolffal már sok éves ismeretség és szakmai tisztelet alakult ki, mertem neki írni, hogy minden vételi szándék nélkül, pusztán kíváncsiságomat kielégítendően, szeretném kipróbálni az általa készített (talán még most is fejlesztési folyamatában leledző) "virtuális föld" elnevezésű "kütyüjét"!
 Viszonylag rövid idő alatt vendégül láthattam zenei rendszerem előtt! 
Nem áll szándékomba részletesen leírni a VF okozta (számomra) pozitív változásokat, nincs kedvem (többek közt  innen a fórumról is elsajátított) a zenei hangot, teret és színpadot leíró "szak kifejezésekkel" méltatni a sok apró, nüansznyi  ugyan, de egyértelműen kihallható jótékony hatását! Inkább, jó szándéktól vezérelve, ajánlanám azon Fórumtársaimnak, akik a "még jobb" zenei hangvilág kiteljesedésének érdekében tenni/tapasztalni szándékoznak ilyen téren is.
  Már sikerült két barátomhoz (akikkel a zeneszeretet hozott össze és szinte napi szinten kommunikálunk) is elvinnem ezt a kis "ketyerét" és örömmel töltött el, hogy valami hasznos "ötlettel" tudtam hozzájárulni az ö hobby-juk "kiteljesedéséhez" is! Mindkét helyen egyértelmű volt a VF jelenléte a rendszerükben.
  Köszönöm Rudolf mesternek az "alkotói" munkája "gyümölcsét", örülök, hogy (mint számos más - itt a fórumon is - jelenlévő ) a zenei szeretete vezérelt DIY-erként van nekünk. További sikeres munkát!
  Hozzon a Mikulás és a Gestapó  Télapó (mindig keverem ezt a két öreget  ) sok jó zenét és prezentálásukhoz hasznos "kütyüket"!

Egyrészt, ha nem titok, engem nagyon érdekelne, milyen rendszerbe sikerült integrálni a kábeleket és a VF-ed.

Másrészt mégis leírhatnád pár szóban, mit adott hozzá a rendszer hangjához a VF!
Illetve ennek is kell bejáratás vagy rögtön illeszkedett a rendszeredhez?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó estét kívánok mindenkinek!

A kábeles vonalat kissé hanyagolom az utóbbi időben, mert jelenleg a VF kísérletezés izgat a legjobban, de a Live IC-re azért tisztelettel felhívnám az érdeklődők figyelmét. Pénteken kaptam egy rövid mailt egy rendszerét igen megfontoltan fejlesztő, az audió fórumokat messze elkerülő vidéki ügyféltől. Ő nagyon szerette az Air-N IC kábeleket és kissé szkeptikus volt, amikor a Live IC-t ajánlgattam neki. Aztán kért egyet, erről írta a maga szűkszavú stílusában:

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Aki nem akar vagyonokat költeni kábelekre, érdemes Rudolfot felhívnia.
Az új IC kábel nagyon jó hangú. Saját rendszerben érdemes kipróbálni, bármit is írok, az nálam lesz igaz.

A hangfalkábel vastagsága " a nyugalom megzavarására alkalmas". Nem kell 4-6mm2-es "anakonda" a jó hanghoz.
Megfogott mélyek, nagy színpad, nyitott magasak. 

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezés és VF

Pár hete egy DIY hangfal párba forrasztottam a helyszínen hangfal kábelt. Néhány napja érezte úgy a tulaj, hogy bejáródtak a hangszórók és elhívott kábelezni, megemlítve hogy szívesen kipróbálná a Virtuális Föld eszközt is. Tegnap voltam nála és nagyon elégedett volt, amikor befejeztük. Ma írt egy érdekes levelet, amiből engedélyével betennék egy részt. A teljeset azért nem, mert szerintem kicsit túl dicsér, nem szeretnék ebből haragosokat szerezni magamnak.

Azt viszont beírnám, hogy az úr, aki zenekarban zenélt, ha jól emlékszem trombitált, szívesen lát bárkit, aki meghallgatná a hangot nála. Csepelen lakik, akit érdekel a dolog írjon nekem, megszervezzük a látogatást. Na és a levél részlet:

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Talán nem a legmegfelelőbb hely a hozzászólásomhoz, de itt találtam legtöbb post-ot a "virtuális föld" -el kapcsolatosan! Szándékosan nem "privát" levélben írnék róla, mert az elmúlt 2 hét tesztelési eredményeim alapján merem felvállalni a kialakult véleményem publikusságát. Csak némi előzmény: kb. 8 - 9 éve tértem vissza a zenei vonalhoz, azaz sztereó rendszert építettem ki a zene hallgatására. Ugyan, megmaradt a házimozi rendszerem, de sosem lett volna annyi rávalóm, hogy olyan sokcsatornás erősítőt szerezzek be, amely kielégítő színvonalon tolmácsolja a zenei hangot. Viszonylag rövid (1,5 - 2 év) idő kellett, hogy némi szakszerű segítséggel rátaláljak egy általam is megfizethető "jó hangú" sztereó erősítőre. Majd ezt követte a zenei forrás kutatása! Nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy CD játszók "hada" fordult meg nálam 2 - 3 év leforgása alatt. Ugyanekkor, már belekezdtem a megfelelő kábelek utáni nyomozásba is. (táp, hangfal, digit és analóg kábelek garmadája)
Az elmúlt 1,5 évben "pihentem meg" egy kicsit, az addig kiépített rendszeremet kedvteléssel hallgattam, élvezve a zene mondanivalóját, szépségét. Már egyre kevesebbet jártam el hallgatózni, vagy jöttek hozzám hasonló ügyben. A témával kapcsolatos fórumokat (nem csak HU) továbbra is szorgalmasan olvasgatom, de nagyon keveset szólok hozzá bármelyikhez. Itt találtam rá néhány topc-ra a virtuális földdel kapcsolatosan. Köszönet a sors kezének, valahogy ösztönszerű inspirációt éreztem, hogy ezt még talán jó lenne kipróbálni, megtapasztalni! Mivel Rudolffal már sok éves ismeretség és szakmai tisztelet alakult ki, mertem neki írni, hogy minden vételi szándék nélkül, pusztán kíváncsiságomat kielégítendően, szeretném kipróbálni az általa készített (talán még most is fejlesztési folyamatában leledző) "virtuális föld" elnevezésű "kütyüjét"!
 Viszonylag rövid idő alatt vendégül láthattam zenei rendszerem előtt! 
Nem áll szándékomba részletesen leírni a VF okozta (számomra) pozitív változásokat, nincs kedvem (többek közt  innen a fórumról is elsajátított) a zenei hangot, teret és színpadot leíró "szak kifejezésekkel" méltatni a sok apró, nüansznyi  ugyan, de egyértelműen kihallható jótékony hatását! Inkább, jó szándéktól vezérelve, ajánlanám azon Fórumtársaimnak, akik a "még jobb" zenei hangvilág kiteljesedésének érdekében tenni/tapasztalni szándékoznak ilyen téren is.
  Már sikerült két barátomhoz (akikkel a zeneszeretet hozott össze és szinte napi szinten kommunikálunk) is elvinnem ezt a kis "ketyerét" és örömmel töltött el, hogy valami hasznos "ötlettel" tudtam hozzájárulni az ö hobby-juk "kiteljesedéséhez" is! Mindkét helyen egyértelmű volt a VF jelenléte a rendszerükben.
  Köszönöm Rudolf mesternek az "alkotói" munkája "gyümölcsét", örülök, hogy (mint számos más - itt a fórumon is - jelenlévő ) a zenei szeretete vezérelt DIY-erként van nekünk. További sikeres munkát!
  Hozzon a Mikulás és a Gestapó  Télapó (mindig keverem ezt a két öreget  ) sok jó zenét és prezentálásukhoz hasznos "kütyüket"!
Üdv: nebulo

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

A Power Live IC kábel egy példányát módomban volt megismerni, letesztelni két eltérő  /Aodio Note
és 47 lab/ hangrendszerben.  Ismétlem: szinergikus hangrendszerben.
Az a véleményem, hogy az általam ismert réz interkonnekt kábelek legjobbjaival egyenértékű Rudolf új kábele.
Én a következő gyártók kábeleit ismerem behatóan: Audio Note, Kondo, Tiglon, 47 Lab

47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ameddig a készlet tart. Hangfal kábelek, IC, Digit IC, USB kábelek saját rendszerben kipróbálhatóan, valóban reklám áron.

Irja meg mi kéne, írok árat és csekély letét ellenében mehet a próba saját rendszerben. Ilyesmi, vadi új cuccok...

cables@freemail.hu

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Ha már a hangfal kábel szóba került... Én egy fórumtársnál lettem figyelmes Cables hangfal kábelére. Természetesen ehhez az egész rendszer is kellett, de nagyon jó hangot produkált. Maga a kábel szokatlan látványt nyújtott (vékony, hajlékony kábel),  de én nem a látvány alapján döntök (természetesen azért szeretem az esztétikus megoldásokat, csak nem ez a legfontosabb). Kértem is egyet meghallgatásra. Tény, hogy nem csúcs kábelekkel hasonlítottam össze, a különbség viszont jelentős volt Cables javára. Maradt is a rendszerben, azóta is elégedetten használom. Több fórumtárstól is hallottam pozitív visszajelzéseket velük kapcsolatban. Ár/érték arányban szerintem igen jó vétel, egy próbát megér, kellemesen lehet benne csalódni! 

nj

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

A 4 m-es hangfal kábel elkelt.
más
Tegnap este érkezett ez a vélemény egy kisméretű virtuális föld teszteléséről.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ma délelőtt érkezett! Az ügyfél, akit nem az AVX-ről ismerek, nem sokat foglalkozik audióval. 4 m-es hangfal kábelt kért, mindkét végén banándugóval. Az erősítőjén régi beszorítós hangfal csatlakozók vannak és persze erre akkor jött rá, amikor be akarta dugni a banán dugót. Kábel vissza, csináltam neki egy másikat.

Valakinek egy 4 m-es, fél áron?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

emlekezetem szerint Te irtad, hogy igen hamar kiderül, hogy egy uj kabel jo-e, bevalik-e.  itt epp ellentetesen indul.

nekem ez erösen ellentmondasos.  ..es persze nem is hihetö, esetleg finoman fogalmazva: nagyon nehezen hihetö.  
hogy kabelcsere es borzalmasan szol. ...aztan utan meg jol.

Velemenyed ?

(nyilvan minden magyarazhato, pl. ez egy ilyen "ujfajta" kabel, hogy igenyli a megnyugvast [fem-racs-szerkezet], addig hisztis)

Itt nem a kábel járódik be, hanem a vadonat új hangszóró. A doboz is pár napja készült el.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

"... Először borzalmasan szólt. Ment egész délután és egészen hallgatható már....."

emlekezetem szerint Te irtad, hogy igen hamar kiderül, hogy egy uj kabel jo-e, bevalik-e.  itt epp ellentetesen indul.

nekem ez erösen ellentmondasos.  ..es persze nem is hihetö, esetleg finoman fogalmazva: nagyon nehezen hihetö.  
hogy kabelcsere es borzalmasan szol. ...aztan utan meg jol.

Velemenyed ?

(nyilvan minden magyarazhato, pl. ez egy ilyen "ujfajta" kabel, hogy igenyli a megnyugvast [fem-racs-szerkezet], addig hisztis)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ritkán járok forrasztópákával kábelezni, de ma délelőtt ez is megesett. Hangszóró kábelt kellett beforrasztani egy DIY hangfalba.

Pár perce írt az ügyfél:

"Beszereltem a hangszórókat. Először borzalmasan szólt. Ment egész délután és egészen hallgatható már. A feleségem leragadt a meghallgatáskor, annyira tetszett neki. Estére annyit tisztult, hogy már most élvezet hallgatni. Olyan szólamokat hallok, amit azelőtt soha. Már most úgy megszólal, mint ha a koncertteremben ülnék. Pedig nincs alatta állvány, nem jön ki még rendesen a mély, és közép, a teste az egésznek. A cintányér már eredetien szól, a Xilofon már szuper, a csilingelések megszólalnak, az énekhangok szépek. A zongora hangja még nem az igazi, de a hegedűk is alakulnak. Szóval nagyon boldog vagyok és bizakodó. Bejáratódva, jó madzagokkal, hangfal tüskékre állítva, jó akusztikai körülmények között még sokkal jobb lesz. Tehát estére a várakozásaimon felül teljesített. Hogy őszinte legyek, ha véglegesen így szólna is meg lennék elégedve, de már látom hogy várakozásomhoz képest sokkal - sokkal többet fogok kapni. Ezt álmomban nem gondoltam. És az ajándékba kapott zsinórok még a zacskóban várakoznak, nincs normális tápkábelem, téglákra állítva szól.Még egyszer köszönöm a szaktudásodat, fáradozásodat, folytatjuk."

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”