Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: Shimano »

wasiliy888 írta:
2026.01.12., hétf. 11:07
Shimano írta:
2026.01.12., hétf. 10:49
wasiliy888 írta:
2026.01.12., hétf. 10:14

Szóval, azt kérdezem Rudi bá'-tól, mi indokolja a jelenlegi, magas eladási árakat az általa készített DIY hobbi-jellegű holmikkal kapcsolatban?
Milyen árak ezek?
Nem látok konkrét árakat sehol,pedig kellene hogy legyen. gondolkodik.gif
A használt, régi tápkábel kb 40e Ft/db árából indultam ki. Ez alapján, illetve, hogy egy netes blog 2024es tápkábel csoporttesztben is úgy 70-80e forintos kategóriába sorolja a Rudi-féle kanócokat.
Úgy gondolom, hogy a jelenleg kapható legújabb tápkábel úgy 80e Ft/db lehet. Ez nekem túlzóan drága, ha meg az a benne lévő nyersanyagárból indulok ki, akkor különösen az.
Aha,hát ez elég vicces így hogy találgatni kell,én konkrét árakat kérnék feltüntetni.Ez úgy ahogyan az ad vesz topikokban kötelező,itt is az kell hogy legyen.

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: chopper »

wasiliy888 írta:
2026.01.12., hétf. 11:07
Shimano írta:
wasiliy888 írta:

Szóval, azt kérdezem Rudi bá'-tól, mi indokolja a jelenlegi, magas eladási árakat az általa készített DIY hobbi-jellegű holmikkal kapcsolatban?
Milyen árak ezek?
A használt, régi tápkábel kb 40e Ft/db árából indultam ki. Ez alapján, illetve, hogy egy netes blog 2024es tápkábel csoporttesztben is úgy 70-80e forintos kategóriába sorolja a Rudi-féle kanócokat.
Úgy gondolom, hogy a jelenleg kapható legújabb tápkábel úgy 80e Ft/db lehet. Ez nekem túlzóan drága, ha meg az a benne lévő nyersanyagárból indulok ki, akkor különösen az.
Ha a Radnai kábelek ára érdekel miért nem kérdezed meg Radnai Rudolfot? Találgatás helyett...
Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan tedd fel neki privát üzenetben. ValhallA Ákos is így csinálja.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Shimano írta:
wasiliy888 írta:

Milyen árak ezek?
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó

wasiliy888 írta:
asebestyen írta:
2026.01.12., hétf. 09:34

...

Akkor a te elvárásaidból kiindulva mi meg azt nem értjük, ha te talált huzalokból meg 300Ft-os csatlakozókból dolgozol, adóvonzat nélkül, akkor miért nem adod a drótjaidat 1500Ft-ért? gondolkodik.gif

...
Persze, van munkadíj is. Így, egy vagy két óra nyugdíjas mérnöki óradíj még pluszban belefér, mindenki számára elfogadható lenne, és érthető. De ami a jelenlegi "legjobb" Power-R kábelek ára, abban inkább a nyugat-európai mérnöki óradíjak tetejét felülről szemlélő számítás sejthető.

Aki drágálja a Radnai kábelek árát az ne vegye meg. Az vegye meg a profi gyártók kábeleit többször drágábban és lehet, hogy gyengébb hangminőséggel.
Semmi sem kötelező. Szabad a választás, csak előtte érdemes kipróbálni a saját rendszerben.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:

Milyen árak ezek?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7991

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wasiliy888 írta:
2026.01.12., hétf. 09:58
Nekem az a véleményem, hogy Rudi bá' kábelei abból a szempontból nem térnek el a nagy nevű külföldi gyártók valódi termékeitől, hogy a beletett alapanyagok összértéke töredéke az eladási árnak. Sőt, inkább akkor már egy neves gyártócég kábeleinek árát indoklotabbnak látom, ahol tudható mennyibe kerül külön a dugók (csatlakozók) darabja és mennyibe kerül a kábel folyóméterben. Mert többnyire ezeket összegezve a végfelhasználói ár ennek két- háromszorosa szokott lenni, nem több tízszerese, mint Rudi bá' kábelei esetében.
Ha igazán jónak tartanám ez utóbbiakat, megcsinálnám magam, csaknem fillérekből kijön, de egy-két ezresből biztosan.
Engem nem érdekel mit mennyiért ad, mennyit ad el, semmi ilyesmi nem érdekel. Engem az érdekel, hogy amit más gyártók ellen felhoz, azokat ő maga 10x úgy csinálja. Másnál bevizsgáltatja az anyagtisztaságot majd hurcolja, mint véres kardot, de a sajátját nem vizsgáltatja be. A gyártók mélyhűtése hangzatos átverés, nála fejlesztés, a gyártók hangzatos, ellenőrizhetetlen állítást tesznek szerinte, miközben nála magasabb szinten ezt senki nem űzi. Nah, ezek azok amiket a népnyelv úgy aposztrofál, hogy "bort iszik, vizet prédikál".
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2026.01.12., hétf. 09:34

...

Akkor a te elvárásaidból kiindulva mi meg azt nem értjük, ha te talált huzalokból meg 300Ft-os csatlakozókból dolgozol, adóvonzat nélkül, akkor miért nem adod a drótjaidat 1500Ft-ért? gondolkodik.gif

...
Persze, van munkadíj is. Így, egy vagy két óra nyugdíjas mérnöki óradíj még pluszban belefér, mindenki számára elfogadható lenne, és érthető. De ami a jelenlegi "legjobb" Power-R kábelek ára, abban inkább a nyugat-európai mérnöki óradíjak tetejét felülről szemlélő számítás sejthető.

DIY Cu-R(DAC)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem az a véleményem, hogy Rudi bá' kábelei abból a szempontból nem térnek el a nagy nevű külföldi gyártók valódi termékeitől, hogy a beletett alapanyagok összértéke töredéke az eladási árnak. Sőt, inkább akkor már egy neves gyártócég kábeleinek árát indoklotabbnak látom, ahol tudható mennyibe kerül külön a dugók (csatlakozók) darabja és mennyibe kerül a kábel folyóméterben. Mert többnyire ezeket összegezve a végfelhasználói ár ennek két- háromszorosa szokott lenni, nem több tízszerese, mint Rudi bá' kábelei esetében.
Ha igazán jónak tartanám ez utóbbiakat, megcsinálnám magam, csaknem fillérekből kijön, de egy-két ezresből biztosan.
DIY Cu-R(DAC)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.12., hétf. 06:35

Amikor elkezdtem a kábelezést egy dolgot nem értettem: a kábel gyártók ha tudnak csinálni igazán jó kábelt, miért nem abból csinálnak sokat és adják el olcsón.

Nem akarsz szakmai dolgokat megosztani... mondjuk kaptunk már eleget... "a hangjelet vivő elektronok a vékony egyenes utakat szeretik", stb... mondjuk ebből nem is kérünk többet...

Aztán még idézek tőled:
cables írta:
2021.06.20., vas. 21:43
Erről persze nemigen esik szó a kábel gyártók reklámjaiban, inkább egy sor teljes ellenőrizhetetlen, de hangzatos szlogen szerepel, mint a cryo-hűtés...
Ajjjjajjjjjajjjjj..... :smile29: :D
Nyugi, van még miből csemegézni...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó reggelt mindenkinek!
Amikor elkezdtem a kábelezést egy dolgot nem értettem: a kábel gyártók ha tudnak csinálni igazán jó kábelt, miért nem abból csinálnak sokat és adják el olcsón. Ma már tudom miért. Van egy vevő réteg, a pénzesebbek, akiben van egy olyan vágy, hogy nekik olyan kell, amit más nem tud megfizetni. Nekik nem is kell az olcsó kábel - átnéznek rajta - az se érdekli őket, hogy jó vagy rossz, az se ha nagyon jó. Tömegcucc nekik nem kell.

Engem ez a gazdag réteg nem érdekel, én szeretek kábelt fejleszteni, beszélgetni vevőkkel, meghallgatni különböző rendszereket, meghallgatni hogy szólnak mások kábelei mellett az enyémek. Mert csak így lehet előre menni, egyre jobb kábeleket csinálni. Senki se sértődjön meg, hogy ide nem írok szakmai dolgokat a kábeleimről. Azok a vevőimre tartoznak, velük megbeszélek mindent.

Jó hetet mindenkinek ebben a bolond világban!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11275
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2026.01.11., vas. 08:50
Semelyik drót/berendezés nem vert fel ekkora port, teljesen függetlenül a hangi tulajdonságaitól, bármennyire is feszül a többi gyártó és forgalmazó. Ennek is van komoly oka. És ez nem R gerillamarketingje, ahogy nevezitek, hanem a hangminőség, amit kreál, ezt kellene megérteni.
Hangi tulajdonságoktól független hangminőség? Hm...

Mit értesz por alatt?

- Ha vitát, akkor igazad van, valóban egyik termékcsalád/gyártó körül sem alakult ki ilyen perpatvar. Ugyanakkor biztosra veszem, hogy egyik gyártó, kereskedő sem vágyik/feszül ilyen babérokra és talán Rudi bácsi sem ezért kezdte el annak idején a tevékenységét.
- Ha hangminőségre gondolsz, az szubjektív jellege miatt nem eldönthető (bár világnézetem szerint egy kábelnél nem is beszélhetünk hangminőségről).
- De ha esetleg eladott mennyiségre, forgalomra gondolsz por alatt, akkor pedig tényszerűen nem igaz az állításod, még hazai viszonylatban sem.

Mindezt nem a LuXor Audio képviseletében, hanem hifistaként írom, aki évtizedek óta követi a hazai trendeket, divathullámokat és munkájából fakadóan saját szemével látja, nem csak feltételezi, hogy hobbitársak miket használnak.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Kinek mit jelent az olcsó, meg a drága, az elég relatív. Az én teljes kábelezésem kb 420e forintba volt, ami magában foglal hangsugárzó (2x6m), usb, ic (rca), lan (4db), öt darab tápkábelt és egy optika. Ja, a hangsugárzó és két párezer forintos lan kábel, meg a 2500 forintos optika volt csak új, a többit mind használtan vettem.
Ha most Power-r kábelre cserélném csak az öt tápkábelemet, az nagyjából 400e Ft lenne a legújabb "fejlesztésből". Ez nekem egyáltalán nem tűnik olcsónak, főleg ha megnézem a képeken látható párszáz forintba kerülő csatlakozókat.
Ahogy én látom, a legtöbben még egy maguk által készített tápkábelbe is többet áldoznak az anyagköltségre, mint Rudi bá'. Például egy OCC kábelből készült hármas-, vagy négyesfonat és hozzá a minimum 5-6e Ft/db a csatlakozókra. Így valóban nehéz elhinnem, hogy ez a minőség megéri azt az árat, amibe kerül, vagy hogy "jó".
DIY Cu-R(DAC)

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó

[/quote]
Mi van akkor, ha valakinek (bár kipróbált esetleg több Power terméket) nem ez a szint vált be?
[/quote]

Nincs semmi. Akkor használja a másik gyártó kábelét. Különösen, ha anyagi akadálya nincsen.
Gondolom Te is kipróbáltál Radnai kábeleket, de jelenleg mást használsz.
Ha az neked jobban bevált, akkor használd azt.
Az elmúlt húszonpár évben szinte az összes magyar kábelgyártótól vásároltam, a sok külföldiről nem is szólva. Ezek között volt kifejezetten drága kábel is. Végül maradtam Radnainál, mert a legtöbb általam próbált kábelnél jobbnak bizonyultak a Radnai kábelek ár-érték arányban.
A régebbi Radnai kábelek közül szinte egy sincs meg, eladtam őket. Mikor Rudolf aktuális új kábele kijött az mindig jobbnak bizonyult az előzőnél és én gyártón belül váltottam. Jelenleg a legújabb van mindenből és minden a megszokott alacsony áron. Ha Te régebben váltottál Radnairól másra érdemes kipróbálni a legújabb IC-t, USB-t, tápkábelt, zajgátat, stb. Lehet, hogy visszatérnél a Radnai termékekhez.
Pár éve a Kábelezzünk rovatban volt egy közvéleménykutatás. Az is a Radnai kábeleket hozta ki ár-érték arányban a legjobb vételnek. Lehet, hogy újból meg kellene kérdezni az AVX felhasználó közönségét?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
2026.01.11., vas. 17:53
Andràs írta:
2026.01.11., vas. 16:17
Véleményem szerint Rudibàcsi termékei minden szinten megàllja a helyét,àrban és minôsègben is egyaránt.Csak sokaknak ez valamiért szúrja a szemét!Ja hogy nem cégként csinàlja,ez igaz,de akkor nem is ebben az àrsàvban lennének a termékei!

Van néhány kérdésem hozzád:
Ha valóban nagyszerű termék(ek)ről van szó, akkor miért árulsz négy ilyen Rudi bá'-féle tápkábelt? (Már elég régóta, sikertelenül próbálod eladni, úgy látom.) És miért ennyire drága használtan, vagy annyiért adod amennyiért vetted? Ha Rudi bá' újabb fejlesztéseire ruháztál be e négy darab helyett, ő miért nem veszi vissza a saját régi "gyártmányait"?
Ezt rengeteg hazai keresekedő, gyártó megteszi, amennyiben igazolhatóan nála vetted a holmit, hibátlanul működik és külsérelmi nyomoktól mentes.

Ha nem gond erre én válaszolok. Azért nem veszem vissza, mert nálam - teljes joggal - csak a legutóbbit keresi mindenki.
De neked egyáltalán nem kell elhinni, hogy jók a Power-R kábelek.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Andràs írta:
2026.01.11., vas. 16:17
Véleményem szerint Rudibàcsi termékei minden szinten megàllja a helyét,àrban és minôsègben is egyaránt.Csak sokaknak ez valamiért szúrja a szemét!Ja hogy nem cégként csinàlja,ez igaz,de akkor nem is ebben az àrsàvban lennének a termékei!
Van néhány kérdésem hozzád:
Ha valóban nagyszerű termék(ek)ről van szó, akkor miért árulsz négy ilyen Rudi bá'-féle tápkábelt? (Már elég régóta, sikertelenül próbálod eladni, úgy látom.) És miért ennyire drága használtan, vagy annyiért adod amennyiért vetted? Ha Rudi bá' újabb fejlesztéseire ruháztál be e négy darab helyett, ő miért nem veszi vissza a saját régi "gyártmányait"?
Ezt rengeteg hazai keresekedő, gyártó megteszi, amennyiben igazolhatóan nála vetted a holmit, hibátlanul működik és külsérelmi nyomoktól mentes.

gondolkodik.gif
DIY Cu-R(DAC)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3884

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
2026.01.11., vas. 11:52
Alex_Aston írta:
2026.01.11., vas. 11:27

...
Mi van akkor, ha valakinek (bár kipróbált esetleg több Power terméket) nem ez a szint vált be?
Árszintre gondolsz?
Hang szintre.
Ami persze lehet eltérő ársáv is.
Csak a Marantz! :-D

Andràs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Andràs »

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2026.01.11., vas. 11:27

...
Árszintre gondolsz?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3884

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
Ha vannak hívők és nem-hívők....
De miért lennének hívők és nem hívők? Miért kellene csoportba sorolni embereket ilyen téren?
Mi az, hogy ellenzők?
Mit kell megérteni az említett hangminőségen?

Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
Ha vannak hívők és nem-hívők, akkor R bizony jogosan szerepel a honi audio semi-DIY piacon.
Semelyik drót/berendezés nem vert fel ekkora port, teljesen függetlenül a hangi tulajdonságaitól, bármennyire is feszül a többi gyártó és forgalmazó. Ennek is van komoly oka. És ez nem R gerillamarketingje, ahogy nevezitek, hanem a hangminőség, amit kreál, ezt kellene megérteni.
Az igazi, komoly reklámot meg ti nyomjátok, ellenzők. Nagyon sok pénzért lenne előállítható ekkora zizegéses-figyelemfelkeltés.
Szóval, hajrá!
Ez egyre jobb,vagy is nem,mert már ott tartunk hogy szektákba vagyunk sorolva,amit szerintem csak te látsz így a cables féle burokban élve,de mindegy is.
Nem,nem az a baj hogy létezik,ha nem az ahogyan,és ahol,és pont.
Ez a hozzáállás a gyártók és kereskedők részére fentartott részen egyszerűen kritikán aluli,és már én is szégyellem hogy egy hazai fórum amit világszerte is olvasnak,úgy ahogyan mi a külföldi oldalakat is,a béka feneke alatti szintre silányult.
Basszus,ezt már nézni,olvasni is fáj.
Ha még a hifis topikokban lenne valahol,az sem lenne jó,de hogy a gyártók és kereskedők közé legyen sorolva a világ szeme elött is,az már a fórumot üzemeltetők szégyene is,szerintem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4222

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
Ha vannak hívők és nem-hívők, akkor R bizony jogosan szerepel a honi audio semi-DIY piacon.
Az igazi, komoly reklámot meg ti nyomjátok, ellenzők. Nagyon sok pénzért lenne előállítható ekkora zizegéses-figyelemfelkeltés.
Szóval, hajrá!
Szép terelés.
Erre nincs válasz úgy tűnik.

"sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik"

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1105

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Szóval, hajrá!
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Luxor Audio írta:
2026.01.10., szomb. 08:24
...
Szívesen olvasnék erről, beszélgetnék veled a témában, akár egy másik topikban, akár privátban. Komolyan érdekel és nincs köze az itt folyó, nem igazán gusztusos perpatvarhoz.

Továbbá szeretnék kipróbálásra kérni egy 2x3 méteres Power-R szimmetrikus XLR-XLR összekötő és 1 db 1,5 méteres földelt Schuko-IEC (Type F - C13) tápkábelt egy 30-40 W fogyasztású lejátszóhoz. Ha szeretnéd személyesen elhozni és saját kezeiddel beépíteni, nincs akadálya, nem fogom piszkálni, sem megbontani őket, csak azt kérem, hagyd nálam néhány napra, hogy jobban megismerhessem. Ha úgy komfortosabb számodra, megígérem, véleményem kizárólag veled osztom majd meg.
László!
Köszönöm az érdeklődést! Mindenképp keresni foglak, ha kicsit kimásztam az elhavazásból (nem szó szerint), most Noise killereket meg Zajgát-X-eket szerelgetek egész nap.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

chopper írta:
2026.01.10., szomb. 14:27

...
azoknak figyelmébe ajánlom, hogy más gyártók és kereskedők is jelenvannak az AVX-en
...
A "más" szó felesleges. Várjál, kibontom.

Arra gondolok, hogy igen, vannak gyártók is, kereskedők is, meg tervezők is az AVXen, de Rudi bá'-ra ezek közül egyik sem illik.
Mert amit Rudi bá' csinál, az DIY hobby. Igaz, hogy meg lehet venni, amiket készít. A minőséget se firtatnám, akinek tetszik kifizeti az árát.
De egy autókereskedő (most így szépen írom, nem az autónepper szóval), aki újrafényezi a kocsit, hogy ne látszódjon a rohadó kaszni és átpörgeti a kilóméterórát, hogy keveset futottként árulhassa, majd rádsózza a csotrogányt, arra se mondod, hogy autógyártó.
DIY Cu-R(DAC)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.10., szomb. 14:55
Na végre egy jó ötlet! Már én is gondoltam rá, de mike-rame javaslata ráébresztett a megoldásra!

Tisztelt moderáció kérem a topik címét írjátok át erre:

Felhasználói vélemények Power-R kábelekről és eszközökről

Köszönöm szépen!
Sokkal találóbb lenne a "Saját véleményem a saját kábeleimről és eszközeimről".
Ötletelj még egy kicsit és nem marad moderátor 1 se, vagy vedd meg az egész Fórumot és nevezd át Power-R Fórumra és csinálj saját szabályzatot. Mindenkinek joga van birka mód bólogatni mindenre és bármire. Kérdezni tilos, mivel az trollkodás, azonnali kizárással jár. De gondolom te tudnál véresebb szabályzatot is írni. :D

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”