Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6287

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2026.01.09., pén. 19:21
Volt Adminként kitartóan Off-olod a topikot.
A topik címe: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Kérdeztem, a fejlesztéseddel kapcsolatban. Mégis hol itt az off? Mutasss rá, kérlek.
És még mindig nem válaszoltál. Hanem most engem támadsz.
Mi a bajod a kérdésemmel? Műszaki jellegű állítást közölsz marketingszövegként egy termékedről, amit villamos mérnök létedre nem akarsz műszaki adatokkal alátámasztani? Szerinted nincs oka a gyanúnak?

Az nem volt fura, amikor a pártatlanság nevében tartottam neked a hátamat, a gyűlölethullámmal szemben? Linkeljem ide?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nem kötözködni akarok de miért nem írnak ide a topikodba meg ha nick névvel is ilyen beírásokat?
Mert ilyen beírást én is tudok irni! Ahogy olvasom nem tökéletes amit kipróbált mert meg mást is ki kell cserélni a rendszerben, hogy ne csilingeljen annyira… :rolleyes:
"Az igazi barát szemből támad."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2390

Hozzászólás Szerző: cables »

Még egy vélemény, ami tegnap este érkezett

B Dsni Zajgát és Noise killer hatásáról.jpg
B Dsni Zajgát és Noise killer hatásáról.jpg (65.4 KiB) Megtekintve 405 alkalommal

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Aszpirin írta:
2026.01.09., pén. 18:29
chord_ írta:
2026.01.09., pén. 09:33
Aszpirin írta:
2026.01.09., pén. 00:41
...A folyamatos halandzsa a félreértett hatásrokról, meg a vevő füle a legjobb módszer-ről, stb. a kérdés megkerülése, és igen kerülgeted-jetülgeted, mint macska a forró kását.

..
Még egyszer leírom, mert úgy látszik, eddig kétszer nem ment át.
Semmit nem írtam az észlelt hangminsődég és nagyfrekvenciás zajok szűrése közti kapcsolatról. Semmit nem írtam a "Zajgát" észlelt hangminőségéről, ami szubjektív, és nem lehet mérésekkel alátámasztani, azt mindenki saját magának eldöntheti meghallgatással.

Azt Rudolf állította, hogy a kütyüje "hatékonyan szűri a nagyfrekvenciás zajokat".

Nekem az fura, hogy hirdeti a termékét egy ködös szakmai szöveggel, és ezt nem akarja adatokkal alátámasztani, imkább ködös kijelentéseket tesz. Nem kértem sem a működés titkait, semmit, csak ennek az egy állításnak a pontosítását. Az, hogy ezt folyamatosan kerüli, szerintem sok emberben gyanút ébreszt, és a saját érdeke is lenne ezt a gyanút eloszlatni.
Sajnos nagyon sokszor tettem már fel kérdést a kábeljaival kapcsolatban de soha semmilyen érdemleges választ nem kaptam tőle….csak azt, hogy nagyon jó és sok neves rendszerben is jól teljesít…. gondolkodik.gif
Meg, hogy próbáljam ki a kábeljait de nincs sajna két egyforma minőségi tüdőmkábelja …. sad.gif
Nem vonom kétségbe, hogy egy bizonyos szintig jó a kábelezése (alapnak) de ez a trollkodást amit néha csinál, hogy csakis a saját kábeljai a jók na az néha kiveri a biztosítékot… :ohnoohnoohno:
"Az igazi barát szemből támad."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2026.01.09., pén. 18:29

Nekem az fura, hogy hirdeti a termékét egy ködös szakmai szöveggel, és ezt nem akarja adatokkal alátámasztani, imkább ködös kijelentéseket tesz. Nem kértem sem a működés titkait, semmit, csak ennek az egy állításnak a pontosítását. Az, hogy ezt folyamatosan kerüli, szerintem sok emberben gyanút ébreszt, és a saját érdeke is lenne ezt a gyanút eloszlatni.
Nekem meg az a fura, irogatsz ide, gyanúról irogatsz, adatokat kéregetsz... de sohasem kerestél meg azzal, hogy érdekelne bármelyik termékem. Volt Adminként kitartóan Off-olod a topikot. Pedig az AVX olvasóknak az az érdeke, hogy valódi véleményeket olvassanak. Mint az alábbi pár napja Messenger-en érkezett vélemény.

Zajgát-Xről Attila.jpg
Zajgát-Xről Attila.jpg (24.63 KiB) Megtekintve 375 alkalommal

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
Aszpirin írta:
...A folyamatos halandzsa a félreértett hatásrokról, meg a vevő füle a legjobb módszer-ről, stb. a kérdés megkerülése, és igen kerülgeted-jetülgeted, mint macska a forró kását.

..
Én érteni vélem, mit hiányoltok sokan R 'műszaki ismertetőiből', de védelmére csak annyit, hogy nagyon nagy nevű gyártók mindenféle mérnökileg korrekt dolgokat próbálnak az észlelt hangminőséghez társítani, szinte mindig sikertelenül, és ők soha sem vonódnak emiatt a kínpadra, pedig az is halandzsa, ráadásul olyan, amit méregdrága pénzért árulnak.
Még egyszer leírom, mert úgy látszik, eddig kétszer nem ment át.
Semmit nem írtam az észlelt hangminsődég és nagyfrekvenciás zajok szűrése közti kapcsolatról. Semmit nem írtam a "Zajgát" észlelt hangminőségéről, ami szubjektív, és nem lehet mérésekkel alátámasztani, azt mindenki saját magának eldöntheti meghallgatással.

Azt Rudolf állította, hogy a kütyüje "hatékonyan szűri a nagyfrekvenciás zajokat". Vissza lehet keresni, ott van a Noise Killer fényképén, nagyon jól látszó reklámszövegként. Ő sem állított ezzel a mondattal semmit az észlelt hangminőségről (az mondjuk úgy hangzott volna, hogy "hatékonyan növeli a rendszered által produkált hangminőséget", nyilván szebben megfogalmazva. De ő nem erről tett állítást.). Csak a nagyfrekvenciás zajokról illetve szűrésükről.

Amit én és Ákos kérdeztünk, az az, hogy mit jelent ez a "hatékonyan szűri a nagyfrekvenciás zajokat" műszakilag, milyen frekvencián mennyit szűr. Ennyi. Ez egy szimpla műszaki kérdés, semmi egyebet nem kell belegondolni. Mégegyszer leírom: a nagyfrekvenciás zaj mérhető, illetve ha ebben egy nagyfrekvenciás szűrés történik, és valóban tudatos fejlesztésről van szó, akkor - a működés mikéntjét és a belső paraméterek ismeretében - villamosmérnökként Rudolf maga is ki tudja számolni a szűrés frekvenciafüggő karakterisztikáját, ha nem áll a rendelkezésére megfelelő felszerelés a tényleges méréshez.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4185

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
2026.01.09., pén. 11:28
kaef2 írta:
2026.01.09., pén. 10:26

A személyes véleményem, az, hogy tápellátással foglalkozó (audio) eszközöket lehetetlen mérés nélkül és a szabványok maradéktalan betartásának ellenőrzése nélkül készíteni. A mérés nem a szubjektív hatásokról, hanem a működés ellenőrzéséről és a gyártott termék minőség ellenőrzéséről kellene, hogy szóljon.
Vagyis, éppen csak a nekünk szóló lényeg nem lenne ellenőrzés alá vonva. Ami az 'észlelt hangminőségre gyakorolt hatás'.

Hogy az, hogy nem üt át, nem csap agyon, rendelkezik pl. az előírt védőföldeléssel, amikor fürdőszobában használjuk, stb... ez OK,, - meg az is, hogy amit a szalagról leemelek ma délben, meg egy hét múlva este 11--kor, azok legyenek tökéletesen egyformák, stb...
az is OK,

csak az van, hogy itt nem egy hajszárítóról van szó.
A történet sokkal-sokkal bonyolultabb.
A történet nem bonyolult.
A mérhető jellemző javulásáról szóló marketing szöveg (csökken a zaj) igazolása a lényeg, a hangzás mindenkinek a magánügye, arról egy szót sem írtam. Egyfajta reklám etikai kérdés a Russ Andrews ügy. Tovább nem ragoznám, mert itt tényleg off.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1096

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:

A személyes véleményem, az, hogy tápellátással foglalkozó (audio) eszközöket lehetetlen mérés nélkül és a szabványok maradéktalan betartásának ellenőrzése nélkül készíteni. A mérés nem a szubjektív hatásokról, hanem a működés ellenőrzéséről és a gyártott termék minőség ellenőrzéséről kellene, hogy szóljon.
Vagyis, éppen csak a nekünk szóló lényeg nem lenne ellenőrzés alá vonva. Ami az 'észlelt hangminőségre gyakorolt hatás'.

Hogy az, hogy nem üt át, nem csap agyon, rendelkezik pl. az előírt védőföldeléssel, amikor fürdőszobában használjuk, stb... ez OK,, - meg az is, hogy amit a szalagról leemelek ma délben, meg egy hét múlva este 11--kor, azok legyenek tökéletesen egyformák, stb...
az is OK,

csak az van, hogy itt nem egy hajszárítóról van szó.
A történet sokkal-sokkal bonyolultabb.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:

---
A személyes véleményem, az, hogy tápellátással foglalkozó (audio) eszközöket lehetetlen mérés nélkül és a szabványok maradéktalan betartásának ellenőrzése nélkül készíteni. A mérés nem a szubjektív hatásokról, hanem a működés ellenérzéséről és a gyártott termék minőség ellenőrzéséről kellene, hogy szóljon.
Az AVX-en sokan készítenek és árulnak "tápellátással foglalkozó (audio) eszközöket".
kaef2 véleménye nyilván általános érvényű javaslom a poszt áthelyezését a Kábelezzünk rovatba.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4185

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
Aszpirin írta:

..
Én érteni vélem, mit hiányoltok sokan R 'műszaki ismertetőiből', de védelmére csak annyit, hogy nagyon nagy nevű gyártók mindenféle mérnökileg korrekt dolgokat próbálnak az észlelt hangminőséghez társítani, szinte mindig sikertelenül, és ők soha sem vonódnak emiatt a kínpadra, pedig az is halandzsa, ráadásul olyan, amit méregdrága pénzért árulnak.
Némileg off.

Érdemes felidézni a híres Russ Andrews pereskedés történetét.

A Russ Andrews Accessories Ltd. (a Kimber Kable brit forgalmazója) ellen eljárás folyt az angol reklámfelügyeleti hatóság (ASA - Advertising Standards Authority) előtt a cég által tett, tápkábelekkel kapcsolatos állítások miatt. Ez egy többlépcsős folyamat volt, amelynek során a cégnek tudományos bizonyítékokkal kellett alátámasztania a marketingben használt kijelentéseit, amiben azt állították, hogy a kábeleik geometriája csökkenti hálózati tápellátásban lévő nagyfrekvenciás zajt (RFI).

Az ASA kezdetben több ízben helyt adott a panaszoknak, amelyek azt kifogásolták, hogy a cég nem tudja bizonyítani a Kimber PowerKord kábelek hangzásra gyakorolt pozitív hatását.

A vád:
A panaszosok szerint megtévesztő volt az az állítás, miszerint a kábelek szövött geometriája jelentősen csökkenti a rádiófrekvenciás interferenciát (RFI), és ezáltal hallhatóan javítja a hangminőséget.

Az ASA akkori álláspontja:
A hatóság 2008-ban és 2011-ben úgy ítélte meg, hogy a Russ Andrews által benyújtott szubjektív vásárlói vélemények és újságírói tesztek nem minősülnek elegendő tudományos bizonyítéknak. Megállapították, hogy az RFI elnyomása nem bizonyítottan érzékelhető mértékű, és eltiltották a céget a hasonló állítások használatától.

Ezzel szemben 2014-ben egy új eljárás során a cég független laboratóriumi méréseket nyújtott be, amelyek igazolták, hogy a Kimber Kable speciális szövési technológiája valóban hatékonyan működik „passzív szűrőként”, és ténylegesen csökkenti a hálózati tápellátásban lévő nagyfrekvenciás zajt (RFI).

A döntés alapja: Az ASA elfogadta, hogy a zajcsökkentés fizikai tény, és bár a hangminőség javulása szubjektív maradhat, a marketingben szereplő technikai állítások (miszerint a kábel szűri a zajt) megállják a helyüket.

Akit érdekel a benyújtott mérések összefoglalóját itt el tudja olvasni.

https://www.russandrews.com/images/pdf/ ... rdTest.pdf

------------------

A tanulság erre az esetre - szerintem:
a műszaki hivatkozásokat (csökken a zaj) lehet és kell is igazolni, akár mérésekkel is. A szubjektív hangminőség érzetre meg nem kell bizonyíték, arról mindenki azt mond és azt gondol, amit akar.

A személyes véleményem, az, hogy tápellátással foglalkozó (audio) eszközöket lehetetlen mérés nélkül és a szabványok maradéktalan betartásának ellenőrzése nélkül készíteni. A mérés nem a szubjektív hatásokról, hanem a működés ellenérzéséről és a gyártott termék minőség ellenőrzéséről kellene, hogy szóljon.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:

..

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.08., csüt. 20:44
Aszpirin jól belém álltál, de nem baj, megpróbálok sorban röviden válaszolni.
....
"A nagyfrekvenciás zajban semmi vudu nincs, mérhető, mint ahogyan mérhető a csökkentő hatás is."
Ezt csak te gondolod és rosszul. Az, hogy a NF zaj hogy hat a rendszerek hangjára az audió világban totál félreértett dolog, ezt legjobban az mutatja, amiről írtál a PS Audio Noise Harvester szépen leírt, elmagyarázott eszköz, csak éppen nem hallani a hatását. Te se hallottad. Az én zajcsökkentőim teljesen más elven működnek, ezt azonban nem tenném közzé. A hatásuk hallható és ez a lényeg.
Nem belédálltam, hanem én is megfogalmaztam kérdést, amire megint értelmetlen halandzsával válaszolsz, vagyis nem válaszolsz. Sehol sem mentem bele abba, hogy az NF zaj hogyan hat az audió rendszerek világában, és apont azt is leírtam, hogy a titkodat is megtarthatod, sőt még azt sem kérdőjeleztem meg (egyszer sem!!!) hogy a vevőid hallják a "hatását" mindössze annak az állításnak az alátámasztását sugalltam, hogy a kütyüd az NF zajt "hatékonyan" szűri. Ha valóban ezt teszi, az tökéletesen mérhető és pontosan kimutatható, vagy ha nincs megfelelő műszerezettséged, legalábbis elméletben kiszámolható, és én csak ennyit kértem tőled, mint mérnökembertől. A folyamatos halandzsa a félreértett hatásrokról, meg a vevő füle a legjobb módszer-ről, stb. a kérdés megkerülése, és igen kerülgeted-jetülgeted, mint macska a forró kását.

Ha nagyon akarod, leírom azt is, amit eddig szándékosan nem tettem, de inkább ne akard szerintem - amint látod, már nem vagyok a "csapat" tagja, és semmi sem tart vissza az "élni és élni hagyni" elven kívül, még az sem zavarna, ha kiraknának miatta.

Ebben a topikban, a nevével ellentétben, nincs helye kérdésnek, és voltam eleget a másik oldalon, tudom, hogy erre a hozzászólásomra is megy majd a jelentés, hogy személyeskedés, meg rágalmazás, meg sétabot :) Moint ahogy azt is tudom, hogy - pénz beszél, kutya ugat alapon - ez a hozzászólásom is megy majd az Off-levesbe.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9683

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2026.01.08., csüt. 20:44

"Nem látom, hogy Ákos hol járatta le a vevőidet, lehet átfutottam rajta véletlenül."
Azért nem látod, mert a beírása rágalmazást is tartalmazott, ezért Vinkler törölte.

---
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nem törölte, áthelyezte az OFF-ba.
Szerintem sem járatott le senkit, az, hogy másnak más a véleménye azt el kell fogadni. Ez egy fórum, itt vélemények ütköznek.
A fogalmazás aggályos volt, azért helyeztem át.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

"Nem látom, hogy Ákos hol járatta le a vevőidet, lehet átfutottam rajta véletlenül."
Azért nem látod, mert a beírása rágalmazást is tartalmazott, ezért Vinkler törölte.

"A nagyfrekvenciás zajban semmi vudu nincs, mérhető, mint ahogyan mérhető a csökkentő hatás is."
Ezt csak te gondolod és rosszul. Az, hogy a NF zaj hogy hat a rendszerek hangjára az audió világban totál félreértett dolog, ezt legjobban az mutatja, amiről írtál a PS Audio Noise Harvester szépen leírt, elmagyarázott eszköz, csak éppen nem hallani a hatását. Te se hallottad. Az én zajcsökkentőim teljesen más elven működnek, ezt azonban nem tenném közzé. A hatásuk hallható és ez a lényeg.

"Hallottam viszont - nálad - az LP Demag-odat, és talán emlékszel, hogy sajnos az én fülem nem volt jó műszer - mert én az égvilágon semmiféle különbséget nem tudtam felfedezni a Demag-gal "kezelt" és "nem kezelt" lemezek között"
Ez egy állítás, amiben nem kételkedek. Legfeljebb annyit ehhez, hogy fél éve feltettem az AVX-re egy LP Demag-ot, másnap elvitték.

Ez a topik 2015. július 20.-án lett megnyitva, a régi tulaj AVX javaslatára. Érdekesség képen egy időkapszula, 2017-ből:

https://www.muszeroldal.hu/news2/Velemeny.pdf
---

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7912

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2026.01.06., kedd 18:55
Az audió technikában egyetlen hiteles műszer van a vevő füle, amikor a saját rendszerébe bekerült terméket minősíti. Ha ezt nem tudod, akkor semmit sem tudsz erről a hobbiról.
Azt viszont kikérem magamnak, hogy a vevőim döntését elhibázottnak, megalapozatlannak állítsd be. Kérem az adminok beavatkozását, hogy leállítsák ezt a beteges szórakozásodat.
Nem, az audiotechnikában nem egyetlen hiteles műszer van, hanem több, attól függ, mit szeretnénk megmérni. Hogy a füled mennyire nem hiteles műszer (nem is műszer ha 1000x írod le, akkor se), ezt Te magad bizonyítottad annó, amikor azt állítottad, hogy ha valaki olyan tartózkodik abban a helyiségben, ahol zenét hallgatsz, hangzást tesztelsz, akinek a jelenléte téged bármilyen módon zavar, akkor nem szól úgy a rendszer. Pedig a rendszer ugyanúgy szól. :rolleyes: A hallás egy komplex, mintákkal összehasonlító, fizikai, kémiai és biológiai (illetve ezek mindenféle kombinációja) keverék, mátrix, rengeteg külső és belső változó befolyásolja. Lényegtelen, hogy ezt elfogadod-e, attól függetlenül így működik és nem is én találtam ki.
A hanggal szakmai szinten foglalkozó emberek java és a hifisták java közti vita azon alapszik, hogy teljesen más célokkal ülnek a rendszer elé és teljesen mások az eszközeik a hangi reprodukció saját kézben tartására. Egyik oldalon bizonyos folyamtoknál ki kell zárni a szubjektivitást a lehető legnagyobb mértékig (de nem végig és minden ponton), a hifistáknál viszont nem hogy kizárni nem kell, hanem egyenesen cél a szubjektivitás. Az is igaz ugyanakkor, hogy engem más szubjektív véleménye egyáltalán nem érdekel, mert olyanom nekem is van, ami az én helyzetemre sokkal hitelesebb. ;)
Bármelyik (vér)hifista bármit állítson, a jó hangminőséget a komoly mérnöki munkára alapozva lehet csak felépíteni, pont.
Lehet vajákolni a szar konstrukciók felett, mellett, alatt, valódi minőség soha nem lesz belőle.
Gyakorlatilag egy hifistának bármit lehet, semmi sem szégyellni való, az ő egyetlen feladata, hogy egy olyan rendszert építsen ki magának otthon, amit élvezettel hallgat vagy éppen az állandó tákolása örömmel tölti el. Nincs rajta mit magyarázni, ezek az ő egyéni preferenciái, ez kell ahhoz, hogy az ő agyában azok a hormonok szabaduljanak fel, amitől elégedettnek és boldognak érzi magát, ha bekapcsolja vagy akár csak ránéz. Ezt én 101%-ig tiszteletben tartom, tartottam mindig is. Ha minden kábele Tőled van, 40db VF és 60 zajgát van egymásba dugva és neki ez így jó, én örülök és ha ez valós dolog, akkor gratulálok is neki, mert sikerült egy olyan helyzetbe hoznia magát, amit jónéhány hifistának sosem sikerül. Ha már azt akarja rám erőltetni, hogy csak úgy a jó, akkor kiröhögöm és ezen lehet megsértődni, de én se sértődtem meg, mikor rám akarta erőltetni amit ... Én se erőltetem senkire a saját preferenciáim.
Más a helyzet a gyártókkal. Bármely vásárló és nem csak az első, aki tőled veszi meg, hanem az összes többi következő is, akár külföldi is, lehetősége kell legyen, hogy tudja, mi az amit megvesz. Az az eszköz valóban azt teszi-e, amit állítanak róla. Ha a gyártó olyan fizikai paraméterekben történő változást ígér, amit az adott eszköz nem teljesít, az sima átverés.
Igen, tudom, hogy az élet sok területén folyik ez, sajnos, ez azonban nem mentesít senkit, sem a relatív alacsony ár, sem az otthon meghallgathatod, sem semmi más. Nagyon egyszerű a dolog, ugyanis ezeket lehet mérni. Nem a tetszést, meg a "szépen szólást" meg a természetes hangot, mag "A zongorahangot". Azokat a dolgokat, amiket én írtam, hogy méressünk meg, hogy a Te állításid bizonyítást nyerjenek, azt mind lehet, ezek csak a fizikai állítást igazolják vagy cáfolják. Amennyiben nem támasztják alá a mérések az állításaid, azokat a továbbiakban nem állíthatod, mert az átverés, de persze árulhatod őket tovább megfoghatatlan, ezoterikus hatású eszközökként, mint sokan mások, pl élettér harmonizer, zenehallgatási élmény-fokozó vagy virtuális hangzásjavító, pszichoakusztikai booster, akármi. Ha pedig csinálják, akkor kánaánba értél. :)
Másik dolog, hogy a termékeid... Milyen termék az, amiről később még te sem tudod megmondani, pontosan mi is volt az, mikor készült, stb. Tudod, a te kábeleidet is eladják, eladnák... A vevő meg kérdezi, hogy tulajdonképpen ez most melyik tápkábel, ugyanaz a neve, de nagyobb átmérőjű vezetőkkel, így fonva, kicsit úgyabbul fonva, az egyik így néz ki, a másik úgy ugyanazon név alatt, nagyon hasonlítanak, de nem ugyanolyanok, kezelt, nem kezelt... Egyik ilyen köpenyben van, a másik olyanban. Ugyanez az összes többi kábelfajtánál. Bedugod az USB-t és nem is látja a számítógép a dac-ot, mert a legalapvetőbb műszaki követelményeknek se felel meg? De a hangja, ha megszólal....állítólag...valahol....valakinél... valamilyen környezeten.... Termék ez? Ugyan már! Zajgátak, VF-ek, nem demagnetizáló demagok. Ezekhez fizikai paramétereket társítasz, azt tudni kell bizonyítani. Ha úgy van, ahogy állítod, mi az akadálya? Faló kábelének anyagösszetételét meg tudtad méretni és publikálni sem esett nehezedre. Ott volt egy anyagtisztaságra tett gyártói kijelentés (amit feltételezem nem is ő talált ki, hanem az alapanyag gyártótól így vette), amit te cáfolni kívántál. Mi van a tiéddel? Mi van a te állításaiddal? Csak a saját módszertanodat kéne magadra is alkalmazni, nem?
Lehet, hogy semmit sem tudok arról a hobbiról, amit te űzöl vagy néhányan itt a fórumon, ez teljesen igaz. Mikor kerestem, hogy mi az a rendszer, ami azt adja számomra, ami az én igényem, akkor én voltam az állandóan cserélgető rossz hifista, mikor megtaláltam, akkor azért lettem a rossz hifista, mert állandóan fejleszteni kell, hisz a jó hifista folyamatosan fejleszt. Ez mind visszakereshető. Voltam én "jó kis vevő"d is, aztán lettem a Sz. Z. által meghülyített vagy megsüketült volt vásárló, aztán ellenség. Minden áron szeretnél ebbe belelátni/láttatni másokkal valami olyan személyes vonulatot, ami részemről nincs benne. Tudod miben van? Amit te és a szokásos fúvós együtt trombitáltok minden alkalommal. Vagy amikor számonkértél, hogy eladtam a kábeleid egy kis részét, amit lehetett. :D Nyugodtan csináljátok, semennyire nem zavar, csak kicsit abszurd ezt pont rajtam számon kérni.
Nekem ez nem beteg szórakozás. Egyáltalán nem hiányzik. Ami nekem hiányzik, az az átláthatóság, a műszaki korrektség ha műszaki állításokat teszel, a normális kérdésekre normális válasz, a normális kommunikáció, akkor is, ha kényelmetlen a kérdés. Tudod a gyártóknak, ahova te is sorolod magad, úgyis kell kommunikálni. Ezt annó élőben is ugyanígy mondtam neked, gondolom emlékszel, mit válaszoltál. :rolleyes:
Egy ilyen szűk közösségben a bizalom egy nagyon komoly tényező, szerintem érték. Ezzel lehet élni és visszaélni. Én ez utóbbit nagyon nem támogatom. A megelőlegezett bizalmat tovább erősíti, hogy havi pár ezer Ft-ért meg lehet jelenni a Gyártói alfórumban. Ott bármit lehet árulni, árat se kötelező megadni, gyakorlatilag bármit lehet, amit az adott topictulaj csak szeretne.
Utoljára, ez nem rólam szól, semmilyen személyes érdekem, ellenérdekem nincs, nem árulok, nem gyártok semmit, a te értelmezésedben még csak nem is vagyok hifista. Talán a sajátomban sem. :)
Egyre visszább kell vagdosni a jogosultságaidat, mert képtelen vagy egyszerű, hétköznapi normákat betartani. Nem azzal van a gond, hogy nem mainstream amit csinálsz, hanem hogy az állításaid műszaki értelemben nem állják meg a helyüket, az hogy te gátlástanul leszólsz minden más gyártót, más hozzállású, szemléletű embert, de tőled kérdezni se lehet, mert az trollkodás. Hát ezekkel van a gond.
Engem nem zavar a nyugdíjkiegészítő tevékenységed és a módja sem érdekel, nem vagyok hatóság. Keressél 10x ennyit, csak korrekt módon. Én nem kérek a moderátoroktól semmit, csak azt, hogy úgy tegyék a dolgukat, ahogy helyesnek vélik, nyugodtan dobjanak ki, ha ettől jobb lesz.
Nem RR ellen, hanem az objektív igazság mellett,
ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2026.01.08., csüt. 14:35
--- pl. a PS Audio Noise Killeréből nekem is van itthon.
Elnézést, ezt elírtam helyesen PS Audio Noise Harvester a neve.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.06., kedd 18:55
Az audió technikában egyetlen hiteles műszer van a vevő füle, amikor a saját rendszerébe bekerült terméket minősíti. Ha ezt nem tudod, akkor semmit sem tudsz erről a hobbiról.
Azt viszont kikérem magamnak, hogy a vevőim döntését elhibázottnak, megalapozatlannak állítsd be. Kérem az adminok beavatkozását, hogy leállítsák ezt a beteges szórakozásodat.
Bocs, de Ákos kérdése teljesen jogos, ráadásul egy olyan topikodban, amiben elvileg helye van a fejlesztéseiddel kapcsolatban feltett kérdéseknek.
A Noise Killer alá pl. te magad írtad, hogy "Hatékonyan csökkenti a nagyfrekvenciás zajt". A nagyfrekvenciás zajban semmi vudu nincs, mérhető, mint ahogyan mérhető a csökkentő hatás is. A mérés eredménye pedig pl. egy görbe egy logaritmikus frekvenciaskálán, ami mutatja, hogy melyik nagyfrekvencián hány dB-nyi csökkenést ér el a terméked. Ezt Te magad is tudod, hiszen képzett villamosmérnök vagy, méfg a szigorlati jegyeidet is megmutattad a nagyvilágnak.
Nem látom, hogy Ákos hol járatta le a vevőidet, lehet átfutottam rajta véletlenül. Ákos csak annyit kért ill. kérdezett, hogy az állításodat milyen objektív mérésre alapozod, ami teljesen jogos kérdés, mert az állításban megfogalmazott viselkedés műszeresen is mérhető, és Te magad egy büszke villamosmérnök vagy. A kérdés megválaszolása épp hogy alátámasztaná az állításodat, és befogn a szkeptikusok száját, villamosmérnökhöz méltó szakmai módon.
Egy ilyen teljesen jogos kérdést ha a termék lejáratásaként értelmezel, és folyamatosan azzal kerülöd ki a válaszadást, hogy "a hifiben a vevő füle a legjobb műszer", miközben máshol meg büszkén dicsekedsz a villamosmérnöki múltaddal, diplomáddal, indexeddel, aranydiplomáddal (ami ugye mindössze annyit mutat, hogy meglehetősen régen végeztél) az eléggé gyanús, és eléggé intelligensnek tartalak ahhoz, hogy feltételezzem, ezt Te is megérted. A mérés - vagy ha nincs megfelelő felszerelésed, akkor az elvégzett elméleti számításaid eredménye - ismétlem: aimán mérhwtő/kiszámolható dologról van szó - önmagában semmiféle titkot nem fed fel arról, hogy hogyan csinálja, szóval azt megtarthatod magadnak.

Konnektorba dugós zajcsökkentőket nagynevű cégek is készítenek, pl. a PS Audio Noise Killeréből nekem is van itthon. A PS Audio nem csinál titkot abból sem, hogy milyen elven dolgozik a kütyüje: a magasfrekvenciás hálózati zaj energiájával egy kondenzátort tölt, amit egy adott töltöttségi szinten egy led felvillantásával süt ki. Vagyis ellenálláson hjőenergiává disszipálás helyett fényenergiává alakítással disszipál, aminek a nagy előnye, hogy szemmel látható a működés: ha több a zaj a hálózatban sűrűbben villog a LED, ha kevésbé zajos épp, akkor csak percenkét egy-kétszer fel-felvillan. A felvillanások sűrűsége mutatja a hálózat zajosságát. A hatását soha nem hallottam igazán, de arra tökéletes volt, hogy képet adjon a hálózati zaj aktuális mennyiségéről.

Más. Én nem hallottam a jelenlegi zajgátadat, ezért nem is mondok róla semmit. Sem rosszat, sem jót. Hallottam viszont - nálad - az LP Demag-odat, és talán emlékszel, hogy sajnos az én füélem nem volt jó műszer - mert én az égvilágon semmiféle különbséget nem tudtam felfedezni a Demag-gal "kezelt" és "nem kezelt" lemezek között, pedig igen tisztességesen próbáltál róla meggyőzni, hogy mit kell(ene) halljak. Ezt még eddig - ha jól emlékszem -sehol sem írtam le, de ha jó az emlékezeted, akkor nem tagadhatod le. Ez zajgát-ügyben sem pro- sem kontra érvként nem próbálom tálalni, csak egy érdekességként írtam le.

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: chopper »

Egy olyan világban élünk, ahol rendszeresen becsapni próbálnak minket. Sajnos ez van!
Ezért üdítő szinfolt, ha valakitől az ember hosszú ideje nem ezt tapasztalja. Radnai Rudolfot kb. 10 éve ismerem, mint kábel és hifi kiegészítő gyártót. Mindent kipróbáltam termékpalettájából azóta és mondhatom, kipróbálás és meggyőződés nélkül nem vettem tőle semmit. Én vállalom, hogy döntéseimnél sosem akartam tárgyilagosan dönteni, sosem szedtem szét semmit és mindig szubjektív voltam és vagyok. Ez a készülékeim esetében is így volt és van, nem csak Rudolf termékeinél.
Ez nem jelenti azt, hogy nem mérlegeltem soha semmit. Nekem fontos az ár és a kapott érték, ami a hangra gyakorolt hatásban nyíilvánul meg. Például a kűlcsín nálam kevésbé számít. Nem hagy befolyásolni, hogy valami karcsú vagy vastag, piros vagy fehér.
Megértem az objektív beállítottságú embereket, de nem irigylem őket mert zene mínőségi élvezete nem egyértelműen objektív, sokszor inkább tudatunk és érzékszervünk képességeinek tükröződése. Persze nekem is jól jön a megerősítés, hogy mások szerint is pl. a zajgát működik. De mikor bekapcsolom a rendszert sosem gondolok erre, csak arra, hogy élvezzem, amit hallok. Ha jól sejtem, sokan vagyunk ezzel így.
Minden komponens hatásának megtapasztalása erősen függ a többi komponenstől és a hallgatótól. Ezért nem csodálkozom, ha valaki nem hall meg valamit, ami a másiknak már észrevehető. Ez Rudolf termékeire is igaz. Ezért kell kipróbálni mindent saját rendszerben vétel előtt, amit Rudolf minden vásárlónak biztosít.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2026.01.06., kedd 18:35

A terméked (fogadjuk el annak) műszaki termék vagy ezoterikus termék?
Ennek a topicnak az a címe, hogy kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban. Mutass 1 példát, ahol egy bármilyen kérdésre hitelt érdemlő választ adtál.
Különben meg csak hozom neked a vevőket, mit idegeskedsz? Ez neked jó, azt mondtad.
A zajgátad milyen típusú zajt milyen mértékben csillapít, szűr, olt ki, gátol? Írhatod a többit is, amikről azt állítod, nagyfrekvenciás zajok ellen hatásos. Nem kell megosztani a csoda technológiát, csak azt, hol hatásos és mennyire, mert az mérhető. Szívesen elviszem és megméretem valamelyiket/mindet független laborban. Meg a demagot, hogy mennyire demagnetizál. Meg jöhet a 15m-es USB kábel, amit megkínálunk kis adatkupaccal és megnézzük mennyi jut el a túlvégéig és ott mennyi és milyen jitter lesz rajta.
Ide most ne keverjünk szubjektivitást mert lényegtelen. Objektív tényállításokat objektíven ítéljünk meg. Igaz vagy se.
Szerintem ne égesd magad ilyen beírásokkal.
Ezerszer megbeszéltük, hogy az a független labor - és egyik labor sem - nem tudja összefüggésbe hozni az észlelt hangminőséget a mérési jegyzőkönyveivel. Amnézia...?
De te folyamatosan ezen a Cables-szisztémán rúgózol, rengeteg megrendelést szerezve neki a trollkodásoddal.
Egy igazi, finom, nettó rosszindulat az, ami mozgat. Szinte vicces, hogy pont az ellenkezőjét éred el vele.

Na.
Kérdezd meg pl. tőlem, hogy bennmaradtak-e a rendszerben a nagy-lelkendezős hangfaldrótjai, amiről írtam annó?
Vagy a digitális összekötője, a szinte-láthatatlan átmérőjű huzalokkal?
Vagy feledésbe merültek, és nem oldottak meg semmit, mint a fenti példád?
Vagy hogy szívesebben hallgatok-é vele pl. Ars Subtiliort lemezeket, mint a 'konvencionális' kábelezéssel?

Csak bátran, ha már így beszélgetünk Cables kábeleiről.
Ja, az 'Ars Subtilior', ott a Wikipédia, ha nem megy elsőre, hogy mi az...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.06., kedd 18:05
zoli73 írta:
2026.01.06., kedd 17:39
...
Egy hónapja, december elején volt egy kisebb nappali átrendezés, az új TV jöttével, és ehhez a rendszert is szétszedtem. Majd mikor újra raktam össze a rendszert, gondoltam megint rápróbálok a Zajgát-ra. Kétszeri oda-vissza próba után egyértelműen hallható volt, hogy igen, így bő egy év után is hallható a hatása, így maradt a helyén.
Azt most nem írom le, hogy mennyibe került, de elmondható róla, hogy a legolcsóbb eszköz a rendszeremben, de az biztos, hogy nem tudnék semmi olyan eszközt említeni, ami ár/érték arányban, ilyen javulást hozott volna a rendszerem hangjában.

Leállhatnál Ákos a termékeim lejáratásával. Beteges amit művelsz.
A terméked (fogadjuk el annak) műszaki termék vagy ezoterikus termék?
Ennek a topicnak az a címe, hogy kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban. Mutass 1 példát, ahol egy bármilyen kérdésre hitelt érdemlő választ adtál.
Különben meg csak hozom neked a vevőket, mit idegeskedsz? Ez neked jó, azt mondtad.
A zajgátad milyen típusú zajt milyen mértékben csillapít, szűr, olt ki, gátol? Írhatod a többit is, amikről azt állítod, nagyfrekvenciás zajok ellen hatásos. Nem kell megosztani a csoda technológiát, csak azt, hol hatásos és mennyire, mert az mérhető. Szívesen elviszem és megméretem valamelyiket/mindet független laborban. Meg a demagot, hogy mennyire demagnetizál. Meg jöhet a 15m-es USB kábel, amit megkínálunk kis adatkupaccal és megnézzük mennyi jut el a túlvégéig és ott mennyi és milyen jitter lesz rajta.
Ide most ne keverjünk szubjektivitást mert lényegtelen. Objektív tényállításokat objektíven ítéljünk meg. Igaz vagy se.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2026.01.06., kedd 17:39
...
Egy hónapja, december elején volt egy kisebb nappali átrendezés, az új TV jöttével, és ehhez a rendszert is szétszedtem. Majd mikor újra raktam össze a rendszert, gondoltam megint rápróbálok a Zajgát-ra. Kétszeri oda-vissza próba után egyértelműen hallható volt, hogy igen, így bő egy év után is hallható a hatása, így maradt a helyén.
Azt most nem írom le, hogy mennyibe került, de elmondható róla, hogy a legolcsóbb eszköz a rendszeremben, de az biztos, hogy nem tudnék semmi olyan eszközt említeni, ami ár/érték arányban, ilyen javulást hozott volna a rendszerem hangjában.

Leállhatnál Ákos a termékeim lejáratásával. Beteges amit művelsz.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3349

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

asebestyen írta:
2026.01.06., kedd 16:08
ajkamici írta:
2026.01.06., kedd 15:12
Ezek szerint még Basel-be is eljutott Rudi bácsi zajgátja ? :smile32:
Ezt szétszedted ?

Nos én nem, egyiket sem.
Mindkettő a hálózati zavarokat szeretné csökkenteni. Hatásuk van ? Igen, mindkettőnek.
Melyik milyen ? Más , és mindkettő hatását, érezni hallani. Melyik a "jobb" ? Teljesen szubjektiv.

Más. Van a rendszeremben 1,5 mio HUF árú gyönyörű csilivili gyári tápkábel is. Fantasztikus a hangja. Mellette Rudi féle tápkábel 0,04 Mio HUF, amelyik szubjektive a nagytestvér teljesítményének kb. 90 % át tudja. Átverve érzem magam ?
Kérdezek. :)
Volt kolléganőm anyukájának állandóan fájt a feje. Szedte a fájdalomcsillapítókat serényen. Aztán talált az interneten egy mestert, aki egy hangvillára hajazó fém tárgyat készíttetett, árult, hogy ez kérem olyan frekvencián rezeg, meg minden eszméletlen biorezonancia és minden fájdalmat csillapít, csak a fájó ponthoz kell tartani, stb, stb. Megrendelte, nagyon készséges volt a májesztró, megérkezett a csodakütyü, hozta a műhelybe, leült a székbe, elővette, odatartotta a fájó fejéhez és hosszú percekig ismételgette, hogy "Jajj de, jó, jajj, de jó!" de tényleg folyamatosan. Ő meg milyen hülye volt, hogy szedi a gyógyszereket, mikor ilyen csoda cuccok is vannak. Eltelt pár nap, a feje még jobban fájt, mint előtte. Hívta a majesztrót, aki mindent mondott, de főleg azt, hogy nem veszi vissza, mivel első nap már azt a visszajelzést adta, hogy működik és milyen csodálatos, biztos most hogy elmulasztotta a fájdalmat, vissza akarja a pénzt is kapni, mert már nincs meg a probléma, gyakorlatilag a majesztró az áldozat. Végül nem vette fel a telefont se.
Át lett-e verve a kolléganőm anyukája, aki először így érezte, aztán meg úgy? A negatív visszajelzések persze ott is törlődtek, de pozitívak voltak... Végülis először az övé is az volt. Átverték vagy se?
Nem szívesen szólok bele egy ilyen eszmecserébe, de mivel nálam is működik egy Rudi Bácsi féle Zajgát így talán valamennyire én is kompetens vagyok a témában.
Nem szeretnék ömlengeni róla, mint az itt megosztott levelek szerzői, ezért inkább a hangsúlyt csak arra tenném, hogy működik!
A helyett, hogy látatlanban/hallatlanban kritizáltam volna, inkább kértem egyet Rudi Bácsitól, mert egyrészt van(volt) egy üres aljzat az elosztómban, amibe kigondoltam valamiféle szűrőt. Másrészt ha tényleg működik, akkor simán megérheti az árát.
Nos, azt kell mondjam, hogy megérte vennem a fáradtságot és kipróbálnom, mert tényleg működik. A hatásat most nem reszletezem, mert ennek a posztnak nem ez a célja.
- Szétszedtem? Nem. Nem is tervezem.
- Érdekel, hogy mi van a belsejében? Nem.
- Becsapva érzem magam? Nem.
Mivel többszöri próba után is egyérteműen hallom a pozitív hatását, így az sem érdekel, ha nincs benne semmi.
Maximum annyit tudok megjegyezni, hogy ha ezt Rudi Bácsi fillérekből kihozza, és keres vele, a felhasználói is elégedetten használják, akkor csak azt sajnálhatom, hogy nem én találtam ki!
De mivel nem én találtam ki, így inkább megfizetem ezt a sokak szemében semmit, mert hát a hatása megérte a ráköltött összeget.
Számtalan olyan, legtöbbször ezo eszközzel találkozunk, ami materiálisan egy nagy semmi, a gyártója szokszor őrült összeget kér érte, de mégis működik, a felhasználók pozítívan számolnak be róla, ezért helye van sok hifista rendszerében.
Képek alapján Rudi Bácsi Zajgátjával nekem is voltak ellenérzéseim, de úgy voltam vele, hogy próba nélkül úgysem ítélkezhetek, így vettem a fáradtágot, és rápróbáltam. Előzetesen volt olyan gondolatom, hogy ha nem válik be, akkor talán bepróbálkozom valamelyik nagy gyártó(pl. Furutech), hasonlóan használható eszközével, de mivel a Zajgát nálam működik, így ezt a próbát egyelőre elnapoltam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici írta:
2026.01.06., kedd 15:12
Ezt szétszedted ?

Nos én nem, egyiket sem.
Mindkettő a hálózati zavarokat szeretné csökkenteni. Hatásuk van ? Igen, mindkettőnek.
Melyik milyen ? Más , és mindkettő hatását, érezni hallani. Melyik a "jobb" ? Teljesen szubjektiv.

Más. Van a rendszeremben 1,5 mio HUF árú gyönyörű csilivili gyári tápkábel is. Fantasztikus a hangja. Mellette Rudi féle tápkábel 0,04 Mio HUF, amelyik szubjektive a nagytestvér teljesítményének kb. 90 % át tudja. Átverve érzem magam ?
Kérdezek. :)
Volt kolléganőm anyukájának állandóan fájt a feje. Szedte a fájdalomcsillapítókat serényen. Aztán talált az interneten egy mestert, aki egy hangvillára hajazó fém tárgyat készíttetett, árult, hogy ez kérem olyan frekvencián rezeg, meg minden eszméletlen biorezonancia és minden fájdalmat csillapít, csak a fájó ponthoz kell tartani, stb, stb. Megrendelte, nagyon készséges volt a májesztró, megérkezett a csodakütyü, hozta a műhelybe, leült a székbe, elővette, odatartotta a fájó fejéhez és hosszú percekig ismételgette, hogy "Jajj de, jó, jajj, de jó!" de tényleg folyamatosan. Ő meg milyen hülye volt, hogy szedi a gyógyszereket, mikor ilyen csoda cuccok is vannak. Eltelt pár nap, a feje még jobban fájt, mint előtte. Hívta a majesztrót, aki mindent mondott, de főleg azt, hogy nem veszi vissza, mivel első nap már azt a visszajelzést adta, hogy működik és milyen csodálatos, biztos most hogy elmulasztotta a fájdalmat, vissza akarja a pénzt is kapni, mert már nincs meg a probléma, gyakorlatilag a majesztró az áldozat. Végül nem vette fel a telefont se.
Át lett-e verve a kolléganőm anyukája, aki először így érezte, aztán meg úgy? A negatív visszajelzések persze ott is törlődtek, de pozitívak voltak... Végülis először az övé is az volt. Átverték vagy se?

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Ezt szétszedted ?

Nos én nem, egyiket sem.

Szalon írta:
2026.01.06., kedd 12:43
ajkamici írta:
2026.01.06., kedd 12:33

Ezt Te hogyan/minek definiálnád? gondolkodik.gif
Csatolmányok
producto26086.jpg
producto26086.jpg (41.52 KiB) Megtekintve 781 alkalommal
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelek

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”