Ez is egy vélemény, meg a következő is! Szóval nagyon sokat számít a mélynyomók bekötő kábelezése. A hálózati kábelezés meg különösen!asebestyen írta: ↑2025.08.12., kedd 09:18
...ha az audio a csodálatos hobbi, amit űzünk, akkor szub esetén a szub térbeli mozgatása sokkal több változást tud okozni, mint bármilyen kábel...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Van olyan nyugalom is, hogy a R kábelezés töredék áron olyan zenei élményt nyújt, amelyet a nagyon drága kábelek sem tudtak nyújtani az adott láncon. Ami nem pénzkérdés, hanem inkább már zene-észlelési-ismeretelméleti dolgokhoz vezet.
Ilyenkor teljesen irreleváns, hogy a tiédhez hasonlatos vélemények is felbukkannak.
Sőt. Majdhogynem stabilizálja a néhány ellenvélemény a cables által kreált dolgok értékét. Merthogy az teljesen hiteltelen és valótlan lenne, hogy pl. egy tápkábel vagy egy összekötő mindenhol és mindenkinél csakis a jó irányba viheti a hangot. példa? ott az a szerencsétlen Vz...:)
Még sok-sok gyári kábelt ide lehetne sorolni.
A kábelezés az egy sokkal bonyolultabb dolog attól, hogy a 'szupersztár' drótok ab ovo létezhessenek.
Mielőtt még megkapnám a R kábel-fanatikus besorolást, nálam is van egy olyan készülék a láncban, amelynek tápkábele (ill. a tápjának a kábele) sehogyan sem szeretne R kábel lenni. Mert nem lesz jó a hang. Semelyikkel. Sem a régiekkel, sem az újakkal. Sem a csupaszokkal, sem a kryo-kezelttel, sem az ultravékonnyal, sem a földelés-nélkülivel.
Ilyenkor két, mellékelten megtekinthető magatartás létezik:
- megvonjuk a vállunkat, hogy a hifi az ilyen, és ezt a komplikációt per pillanat nem tudjuk megoldani, és hallgatjuk a zenét a többi meglévő, jó helyen lévő R kábelekkel, vagy azzal a kábelezéssel, olyan dróttal, ami éppen van és amit szeretünk; időszakonként bepróbálkozunk azért valamivel, hátha...
- teleirkáljuk a netet, hogy a R kábelek alapvetően sz@rok, és óva intünk mindenkit, hogy kipróbálja / megvegye / kiejtse a száján / stb... nyilván, merő jóindulatból. Mert törődünk és szívünkön viseljük tökismeretlen sorstársaink tökismeretlen rendszereit / ízléseit / zenéit... hogy okozzunk nekik örömet azzal, hogy rávettük őket arra, hogy nem próbáltak, nem vettek R kábelt vagy vf-t...
Az adott koordináta-rendszerekben mindkettő helyénvaló magatartás, mert az adott illető saját vonalai, saját jelleme szerint halad.
Ilyenkor teljesen irreleváns, hogy a tiédhez hasonlatos vélemények is felbukkannak.
Sőt. Majdhogynem stabilizálja a néhány ellenvélemény a cables által kreált dolgok értékét. Merthogy az teljesen hiteltelen és valótlan lenne, hogy pl. egy tápkábel vagy egy összekötő mindenhol és mindenkinél csakis a jó irányba viheti a hangot. példa? ott az a szerencsétlen Vz...:)
Még sok-sok gyári kábelt ide lehetne sorolni.
A kábelezés az egy sokkal bonyolultabb dolog attól, hogy a 'szupersztár' drótok ab ovo létezhessenek.
Mielőtt még megkapnám a R kábel-fanatikus besorolást, nálam is van egy olyan készülék a láncban, amelynek tápkábele (ill. a tápjának a kábele) sehogyan sem szeretne R kábel lenni. Mert nem lesz jó a hang. Semelyikkel. Sem a régiekkel, sem az újakkal. Sem a csupaszokkal, sem a kryo-kezelttel, sem az ultravékonnyal, sem a földelés-nélkülivel.
Ilyenkor két, mellékelten megtekinthető magatartás létezik:
- megvonjuk a vállunkat, hogy a hifi az ilyen, és ezt a komplikációt per pillanat nem tudjuk megoldani, és hallgatjuk a zenét a többi meglévő, jó helyen lévő R kábelekkel, vagy azzal a kábelezéssel, olyan dróttal, ami éppen van és amit szeretünk; időszakonként bepróbálkozunk azért valamivel, hátha...
- teleirkáljuk a netet, hogy a R kábelek alapvetően sz@rok, és óva intünk mindenkit, hogy kipróbálja / megvegye / kiejtse a száján / stb... nyilván, merő jóindulatból. Mert törődünk és szívünkön viseljük tökismeretlen sorstársaink tökismeretlen rendszereit / ízléseit / zenéit... hogy okozzunk nekik örömet azzal, hogy rávettük őket arra, hogy nem próbáltak, nem vettek R kábelt vagy vf-t...
Az adott koordináta-rendszerekben mindkettő helyénvaló magatartás, mert az adott illető saját vonalai, saját jelleme szerint halad.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Volt Power-R kábelezésem, sőt, annak idején ajánlottam is olyan rendszerekbe, ahová való azon az árszinten. Bizonyos rendszerekben nekem tetsző módon, másikaban nekem nem tetsző módon szerepeltek, így bátorkodtam részben eladni, részben kidobni, minek okán a gyártó engem is kérdőre vont és minősített is telefonon. Soha sehol nem tapasztaltam/tapasztaltunk ilyet. Haragszom-e ezért? Nem, de nem is ajánlom soha senkinek többet.
Engem csak a tények érdekelnek és annak a bizonyos éremnek mindkét oldala.
Hallottam én is hogy hatásos, meg azt is hogy nem, meg hogy sok van fiókokban, mert senkinek nincs bőr a képén tovább adni, betudják az emberek tanulópénznek miután kijátszották magukat. És hát ismerjük a szegény tanárnő esetét, aki küldte a milliókat az ő sosem látott nagy szerelmének és még akkor se hitte el, hogy a szomszéd utcából húzzák le róla a lét afrikai srácok, mikor a bizonyítékokat elé tárták. Ő akkor is szent meggyőződéssel állította, hogy már pedig ők hatalmas szerelemben vannak azzal a valakivel, akiről azt se tudja kicsoda. Nah, ennyire érdekel engem, hogy ki mit vízionál otthon.
Én a mindenkinél, mindenhol működiket csak úgy tudom értelmezni, amit ezek a szavak jelentenek. A bejött a szobába valaki, ettől már nem működött, csak régi hálózatban, stb, ez a bullshit. Ha valaki ezt a pszichéjében lejátszódó dolgot értékeli és ettől boldog, hát felőlem aztán legyen, nekem az nem fáj, hidd el, de ha nem hiszed, az is jó.
A nyugalom az jó. Jó portékákat kell gyártani, aminél nem tudsz 2 hét múlva sokkal jobbat csinálni, mert akkor az nem termék volt, hanem max egy fejlesztési fázis példánya, azt meg nem szokás jobb helyeken értékesíteni. Jó termék korrekt áron, beszámítja a gyártó a régit az újba, felújítja a régit és vállalja x év múlva is, stb, ez a nyugalom. :)
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7655
Re: Power-R kábelek
Az óvatos kérdésedre egy még óvatosabb visszakérdés: mennyiben legitimizálja egy esetleges tisztességtelen gyártói magatartás a másik tisztességtelen gyártói magatartást azzal, hogy mondjuk kevésbé károsít meg? A másik pedig az, hogy ha az a kábel működik mindenkinél, mert bármely 2 készülék között megtörténik a jelátvitel pl, a VF meg nem működik, akkor mennyiben összehasonlítható a kettő?chord_ írta: ↑2025.08.16., szomb. 18:28
Csak óvatosan kérdem:
A méregdrága hálózati kábelek mindenkinél működnek? pl. nálad?
Ott még sokkal nagyobb a homály a hatásmechanizmust illetően. A világpiacon jelenlévő cégekkel az élen. Akik egy milla körül állnak szóba veled, belépő-közepes szinten. (a vf mennyi is?)
Hogy nyugalom legyen, nálam pl. a R vezetékek jóval hatásosabbak, mint a vf verziók.
De hogy ne legyen nyugalom, hallottam olyat, ahol a vf. meg nagyon hatásos.
Mi következik mindebből? kb. az, hogy neked nem való, sem ez, sem a kábelek; ebből ki kell maradjál, tényleg ne pazarold a postára a pénzt meg az időt. Akinél meg zseniálisan működik, azt meg hagyni kell, hadd örüljön.
Volt Power-R kábelezésem, sőt, annak idején ajánlottam is olyan rendszerekbe, ahová való azon az árszinten. Bizonyos rendszerekben nekem tetsző módon, másikaban nekem nem tetsző módon szerepeltek, így bátorkodtam részben eladni, részben kidobni, minek okán a gyártó engem is kérdőre vont és minősített is telefonon. Soha sehol nem tapasztaltam/tapasztaltunk ilyet. Haragszom-e ezért? Nem, de nem is ajánlom soha senkinek többet.
Engem csak a tények érdekelnek és annak a bizonyos éremnek mindkét oldala.
Hallottam én is hogy hatásos, meg azt is hogy nem, meg hogy sok van fiókokban, mert senkinek nincs bőr a képén tovább adni, betudják az emberek tanulópénznek miután kijátszották magukat. És hát ismerjük a szegény tanárnő esetét, aki küldte a milliókat az ő sosem látott nagy szerelmének és még akkor se hitte el, hogy a szomszéd utcából húzzák le róla a lét afrikai srácok, mikor a bizonyítékokat elé tárták. Ő akkor is szent meggyőződéssel állította, hogy már pedig ők hatalmas szerelemben vannak azzal a valakivel, akiről azt se tudja kicsoda. Nah, ennyire érdekel engem, hogy ki mit vízionál otthon.
Én a mindenkinél, mindenhol működiket csak úgy tudom értelmezni, amit ezek a szavak jelentenek. A bejött a szobába valaki, ettől már nem működött, csak régi hálózatban, stb, ez a bullshit. Ha valaki ezt a pszichéjében lejátszódó dolgot értékeli és ettől boldog, hát felőlem aztán legyen, nekem az nem fáj, hidd el, de ha nem hiszed, az is jó.
A nyugalom az jó. Jó portékákat kell gyártani, aminél nem tudsz 2 hét múlva sokkal jobbat csinálni, mert akkor az nem termék volt, hanem max egy fejlesztési fázis példánya, azt meg nem szokás jobb helyeken értékesíteni. Jó termék korrekt áron, beszámítja a gyártó a régit az újba, felújítja a régit és vállalja x év múlva is, stb, ez a nyugalom. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Ott még sokkal nagyobb a homály a hatásmechanizmust illetően. A világpiacon jelenlévő cégekkel az élen. Akik egy milla körül állnak szóba veled, belépő-közepes szinten. (a vf mennyi is?)
Hogy nyugalom legyen, nálam pl. a R vezetékek jóval hatásosabbak, mint a vf verziók.
Mi következik mindebből? kb. az, hogy neked nem való, sem ez, sem a kábelek; ebből ki kell maradjál, tényleg ne pazarold a postára a pénzt meg az időt. Akinél meg zseniálisan működik, azt meg hagyni kell, hadd örüljön.
Csak óvatosan kérdem:asebestyen írta: ↑2025.08.16., szomb. 17:49...
Annó küldtél nekem próbára egy VF-et, melynek leírása teljes mértékig megegyezik ennek az új, nagyon gyilkos, borzasztó kíméletlen eszköznek a leírásával. Az nem működött nálam semelyik aljzatban, amelyiket te ajánlottad, abban sem. Végül azt mondtad - bár ezt előre jelezhetted volna - , hogy a régi villamos hálózatokon hatásos igazán. Ha ezt tudom, nem kell küldözgetnünk, próbálgatnom feleslegesen. A posta és az időm is pénz és más dolgoktól veszi el az időt.
Tehát akkor ez az új mindenkinél működik?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Nincs olyan pontja az ábrádnak és az írásodnak sem, amit ne lehetne 1mp alatt szétcicncálni, nem a rosszindulat által vezérelve, hanem a tisztán látás okán és a valóság talaján.
Rezgések tekintetében nincs okunk képzelni semmit, a fizikában jól leírt a téma.
Definiáld pontosan az NF zajt, kérlek! Illetve, hogy a Te eszközöd hol hatásos, nehogy olyat akarjak elvárni tőle, amire esetleg nem jó. Miután ez megtörtént, magyarázd el nekem kérlek, hogy miért/miként állítható párhuzamba a huzalok mechanikus rezgésével, illetve ez miért szükséges?
A Noise killer egy kész termék vagy a fórumtagok fejlesztési példányokat vásárolnak tőled, támogatandó önzetlen munkádat a közösségért és a kész termékkel majd a világpiacon jelensz meg?
Annó küldtél nekem próbára egy VF-et, melynek leírása teljes mértékig megegyezik ennek az új, nagyon gyilkos, borzasztó kíméletlen eszköznek a leírásával. Az nem működött nálam semelyik aljzatban, amelyiket te ajánlottad, abban sem. Végül azt mondtad - bár ezt előre jelezhetted volna - , hogy a régi villamos hálózatokon hatásos igazán. Ha ezt tudom, nem kell küldözgetnünk, próbálgatnom feleslegesen. A posta és az időm is pénz és más dolgoktól veszi el az időt.
- asebestyen
- V.I.P.
Megint van egy kis gond, illetve még mindig van, nem is egy, sok. :) És ahogy a Columboban a titkos ügynök is mondta, kis gondokból lesznek a nagyok.cables írta: ↑2025.08.16., szomb. 07:04Az ábra tökéletes! Pontosan így működik a Noise killer. Nem vezeti le a nagyfrekvenciás zajt sehova, nem bocsájtja vissza a hálózat felé, amit kérdeztél. Megöli a zajt! Nagyon sokáig gondolkoztam ezen a problémán, amíg rájöttem a megoldásra. Azóta van egy olcsó, bárki számára elérhető megoldás erre nagy problémára. Egy mechanikai példával illusztrálnám a működés elvét: Ha a hálózati vezetékeket mechanikusan rezgő huzaloknak képzeljük (a rezgés a NF zaj) akkor huzalokra ráakasztott súly csökkenti a rezgés mértékét.
Még pár dolog, ami nagyon fontos. A Noise killer mindenkinél működik, de a hatása csak akkor érezhető ha jó helyre kerül a lakás hálózatában, és a hozzá adott utasítás szerint teszteli az illető. Másik fontos tudnivaló, hogy a Noise killert folyamatosan fejlesztem ma is rengeteg kísérlettel és teszteléssel. Kb. ennyi publikus a Noise killerről.

Rezgések tekintetében nincs okunk képzelni semmit, a fizikában jól leírt a téma.
Definiáld pontosan az NF zajt, kérlek! Illetve, hogy a Te eszközöd hol hatásos, nehogy olyat akarjak elvárni tőle, amire esetleg nem jó. Miután ez megtörtént, magyarázd el nekem kérlek, hogy miért/miként állítható párhuzamba a huzalok mechanikus rezgésével, illetve ez miért szükséges?
A Noise killer egy kész termék vagy a fórumtagok fejlesztési példányokat vásárolnak tőled, támogatandó önzetlen munkádat a közösségért és a kész termékkel majd a világpiacon jelensz meg?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Az ábra tökéletes! Pontosan így működik a Noise killer. Nem vezeti le a nagyfrekvenciás zajt sehova, nem bocsájtja vissza a hálózat felé, amit kérdeztél. Megöli a zajt! Nagyon sokáig gondolkoztam ezen a problémán, amíg rájöttem a megoldásra. Azóta van egy olcsó, bárki számára elérhető megoldás erre nagy problémára. Egy mechanikai példával illusztrálnám a működés elvét: Ha a hálózati vezetékeket mechanikusan rezgő huzaloknak képzeljük (a rezgés a NF zaj) akkor huzalokra ráakasztott súly csökkenti a rezgés mértékét.
Még pár dolog, ami nagyon fontos. A Noise killer mindenkinél működik, de a hatása csak akkor érezhető ha jó helyre kerül a lakás hálózatában, és a hozzá adott utasítás szerint teszteli az illető. Másik fontos tudnivaló, hogy a Noise killert folyamatosan fejlesztem ma is rengeteg kísérlettel és teszteléssel. Kb. ennyi publikus a Noise killerről.
Mondjuk, ha a rajzot vesszük figyelembe, akkor szó szerint értendő, hogy ezzel a zavarszűréssel semmi sem kerül beiktatásra a rendszerünk tápellátásába. Értjük, a virtuális földelésből virtuális zavarszűrő lett a keravillos dugó, de hát az nem párhuzamos szűrő, hacsak abban az értelemben nem, hogy geometriai értelemben párhuzamosan oda lehet tenni a drótok mellé, akár a "földre".
AC feszültségforrást jelenít meg az ábra, miért azt az állapotot jeleníted meg, amikor az áram iránya éppen az, amit ábrázolsz? A másik periódusban mi van? A Noise killerből mi megy a nyíl irányába a hálózat felé és ha onnan megy bármi, akkor hogy szűr? Vagy az az ún. "egyre kegyetlenebb" zajgyilkos valamik kiszabadulnak belőle és kinyírják a zajokat a drótban? Nem fognak elfogyni belőle? Vagy addigra mire elfogynak, elkészülnek a még kegyetlenebbek és bepasszírozod őket egy másik dugóba?
Kérdezzük meg a mesterséges intelligenciát, ha szakmai választ szeretnénk vagy válaszolsz Te?
- asebestyen
- V.I.P.
Azt az ábrát nem kéne újragondolni Rudi bácsi?cables írta: ↑2025.08.15., pén. 13:47Visszatérve az alábbi vitát kiváltó beíráshoz engem nagyon meglepett, hogy a mesterséges intelligencia menyire helyes és átfogó szakmai választ ad az audió rendszerek egyik legaktuálisabb problémájával a hálózati zajszűrésével kapcsolatban.
Szinte mindenki használ valamilyen hálózati zavar szűrést és egyáltalán nem mindegy, hogy az alkalmazott megoldás mennyire hatékony és mennyit javít az audió rendszerek hangján.
A legjobb megoldás ha a zavar szűréssel nem kerül semmi beiktatásra a rendszerünk hálózati tápellátásába mint a Power-R Noise killer esetében.
zajszűrés.jpg
Noise killer.jpg

Mondjuk, ha a rajzot vesszük figyelembe, akkor szó szerint értendő, hogy ezzel a zavarszűréssel semmi sem kerül beiktatásra a rendszerünk tápellátásába. Értjük, a virtuális földelésből virtuális zavarszűrő lett a keravillos dugó, de hát az nem párhuzamos szűrő, hacsak abban az értelemben nem, hogy geometriai értelemben párhuzamosan oda lehet tenni a drótok mellé, akár a "földre".
AC feszültségforrást jelenít meg az ábra, miért azt az állapotot jeleníted meg, amikor az áram iránya éppen az, amit ábrázolsz? A másik periódusban mi van? A Noise killerből mi megy a nyíl irányába a hálózat felé és ha onnan megy bármi, akkor hogy szűr? Vagy az az ún. "egyre kegyetlenebb" zajgyilkos valamik kiszabadulnak belőle és kinyírják a zajokat a drótban? Nem fognak elfogyni belőle? Vagy addigra mire elfogynak, elkészülnek a még kegyetlenebbek és bepasszírozod őket egy másik dugóba?
Kérdezzük meg a mesterséges intelligenciát, ha szakmai választ szeretnénk vagy válaszolsz Te?
Visszatérve az alábbi vitát kiváltó beíráshoz engem nagyon meglepett, hogy a mesterséges intelligencia menyire helyes és átfogó szakmai választ ad az audió rendszerek egyik legaktuálisabb problémájával a hálózati zajszűrésével kapcsolatban.
Szinte mindenki használ valamilyen hálózati zavar szűrést és egyáltalán nem mindegy, hogy az alkalmazott megoldás mennyire hatékony és mennyit javít az audió rendszerek hangján.
A legjobb megoldás ha a zavar szűréssel nem kerül semmi beiktatásra a rendszerünk hálózati tápellátásába mint a Power-R Noise killer esetében.
Igen bátorkodtam megkérdezni, hogy miért helyeseltél egy ilyen primitív, trágár hozzászólást. A beírót azért hívtam fel, mert tudtommal minden kábele tőlem van és eddig kifelezetten baráti viszonyban voltunk, téged meg azért, mert te ajánlottál az AVX-re, nélküled nem lennék itt.
Magam is így jártam.gomolalaci írta: ↑2025.08.14., csüt. 19:36Tisztelt Radnai Úr!
Sajnálom, hogy az Ön által létrehozott fórumon nem lehet szabadon véleményt nyilvánítani!
Ez a múlt rendszer egyik sajátossága, hogy mindent cenzúráz!
Még az én, általam humorosnak tartott MI vel kapcsolatos beírásomat is sértőnek találta olyannyira,
hogy még telefonon is felhívott, hogy leteremtsen, mintha akár a neveletlen kölyke lennék!!!
Tisztelt Radnai Rudolf! EZ FELHÁBORÍTÓ!!!
Törölje ezt a beírást is, amellyel bizonyítja a cenzúrához való jogát??? !!!!

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 367
Tisztelt Radnai Úr!
Sajnálom, hogy az Ön által létrehozott fórumon nem lehet szabadon véleményt nyilvánítani!
Még az én, általam humorosnak tartott MI vel kapcsolatos beírásomat is sértőnek találta olyannyira,
hogy még telefonon is felhívott, hogy leteremtsen, mintha akár a neveletlen kölyke lennék!!!
A gondolkodás nem megerőltető...
Ezt gondolod te, mert még nem hallottál jó táppal és illesztővel szub-ot szólni.
- asebestyen
- V.I.P.
Ha mindenáron a "változás" az, amit kergetni kell, ha az audio a csodálatos hobbi, amit űzünk, akkor szub esetén a szub térbeli mozgatása sokkal több változást tud okozni, mint bármilyen kábel, sőt még az elcsatolás és a "lesúlyozás" is sokkal nagyobb változást okoz, mint bármilyen drót (a DSP-t meg nem is írom, mert még boszorkányságot kiáltanak a hifisták). Csak jól kell érteni, amit a társaság ír és nem direkt félre. :)
DE! Szubos HiFi rendszerben, ha 100-ból 1-ben van tényleg normálisan illesztett szub, akkor nagyon optimisták voltunk, ha pedig ez nem jön létre, onnantól meg mindegy milyen kábelt dugdosunk bele, nem attól lesz jó vagy rossz, autós hasonlattal rozsdára metálfény.
DE! Szubos HiFi rendszerben, ha 100-ból 1-ben van tényleg normálisan illesztett szub, akkor nagyon optimisták voltunk, ha pedig ez nem jön létre, onnantól meg mindegy milyen kábelt dugdosunk bele, nem attól lesz jó vagy rossz, autós hasonlattal rozsdára metálfény.
A Kábelezzünk rovatban felmerült egy kérdés: Szubhoz mennyire számít a hálózati tápkábel?
Jópár szub hálózati kábel készítése után ezt írtam be: Nagyon sokat számít egy jó hálózati a szub-ba és nem éppen a nagy keresztmetszet fontos döntően. Furcsán hangzik de a szubnál is olyan hálózati kábel a nyerő, ami egy erősítőben jó magasakat és részletezést biztosít.
Több beírás született ezt követően arról, hogy a hálózati kábel sőt az összekötő sem okoz hallható változást a hangzásban, ami nagyon ellentmond annak, amit én tapasztaltam. Egy véleményt megtaláltam erről, de más esetekben is hasonló volt a vevő véleménye:
https://xts.hu/Cables/szub_kabelek.jpg
Jópár szub hálózati kábel készítése után ezt írtam be: Nagyon sokat számít egy jó hálózati a szub-ba és nem éppen a nagy keresztmetszet fontos döntően. Furcsán hangzik de a szubnál is olyan hálózati kábel a nyerő, ami egy erősítőben jó magasakat és részletezést biztosít.
Több beírás született ezt követően arról, hogy a hálózati kábel sőt az összekötő sem okoz hallható változást a hangzásban, ami nagyon ellentmond annak, amit én tapasztaltam. Egy véleményt megtaláltam erről, de más esetekben is hasonló volt a vevő véleménye:
https://xts.hu/Cables/szub_kabelek.jpg
Üdv mindenkinek.
Egy régi Cambridge Audio rendszerrel rendelkezem, C500,P500 elő-végfok és az 500-as széria CD játszója és tunere és az 50-es deck. Hozzá KEF CODA 9 hangfal, Rega P25, és Cambridge Alva Duo. Megállapodtam Monitor RCA és Belden 9497 hangfal kábelnél, gyári tápkábelekkel.
Szemeztem régebben már Radnai-féle tápkábelekkel nemrég vettem tőle a régi típusaiból, és mellé egy fejlesztési Z+ példányt. A Z+ az erősítőbe került, a többi szét osztva a többibe..
Kipróbáltam, és nem hittem a fülemnek. Laikusként nem gondoltam volna... hihetetlen, hogy ennyit jelent a táp kábel cseréje.
Valmi módon a tér jó irányba változott, szétterült, szinpadiasabb lett és a közepek dinamikusabban jöttek elő, eddig kicsit visszafogottnak éreztem. A hangszereket tisztábban kivehetően hallottam, oda képzeltem magam a terembe..
Még tesztelem, megpróbálom más forrás készüléken vagy esetleg aa Phono ban mit mutat.. Ilyenkor már a variációk kerülnek elő,
mi az amin még javíthat még egy régi rendszeren is az ember.
Köszönöm a lehetőseget Rudi bácsi.
Egy régi Cambridge Audio rendszerrel rendelkezem, C500,P500 elő-végfok és az 500-as széria CD játszója és tunere és az 50-es deck. Hozzá KEF CODA 9 hangfal, Rega P25, és Cambridge Alva Duo. Megállapodtam Monitor RCA és Belden 9497 hangfal kábelnél, gyári tápkábelekkel.
Szemeztem régebben már Radnai-féle tápkábelekkel nemrég vettem tőle a régi típusaiból, és mellé egy fejlesztési Z+ példányt. A Z+ az erősítőbe került, a többi szét osztva a többibe..
Kipróbáltam, és nem hittem a fülemnek. Laikusként nem gondoltam volna... hihetetlen, hogy ennyit jelent a táp kábel cseréje.
Valmi módon a tér jó irányba változott, szétterült, szinpadiasabb lett és a közepek dinamikusabban jöttek elő, eddig kicsit visszafogottnak éreztem. A hangszereket tisztábban kivehetően hallottam, oda képzeltem magam a terembe..
Még tesztelem, megpróbálom más forrás készüléken vagy esetleg aa Phono ban mit mutat.. Ilyenkor már a variációk kerülnek elő,

Köszönöm a lehetőseget Rudi bácsi.

----
Tegnap kirándultam egy jót a Dunakanyarba, persze nem ok nélkül. Egy kedves barátom (talán most már mondhatom így) rendszerét mentem meghallgatni. A doktor úr mindig azzal hárította el a kábel ajánlgatásaimat, hogy neki nem kell kábel, mert a rendszere tökéletesen szól, azon nincs mit javítani. Na erre voltam én kíváncsi és bizonyos fokig most már megértem az ellenkezését, mert tényleg nagyon jól szól az a rendszer. Ezeket a készülékeket szerezte be:
Végfok Odyssei Stratos Stereo /Mark Levinson No.534 DIY Mod/
CD Audiolab 6000CDT futómű
DAC Topping D90SE
Előfok Topping PRE90
Hangszórók Magneplanar 1.7 Popori Mod
Streamer Bluesound Node 2i futóműként
Nehezen indult a meghallgatás, mert először a Tidal-ról hallgattunk zenéket és az a hang nekem nagyon messze volt a tökéletestől. Vittem egy pár kábelt azokat bepróbáltuk ebbe a stream ágba, szerintem szépen javult a hang de ő nem hallotta a javulást. Aztán betette a pár hete tőlem kapott CDt az Audiolab futóműbe és akkor én lepődtem meg nagyon. Ugyanis a nálam otthon már hallott CD valami fantasztikus hangzással szólalt meg a Popori által réz-fóliával modifikált hangfalon. Betettünk a DAC és az előfok közé egy csupasz XLR kábelt amivel több érzelem lett a hangba, de ő ezt sem hallotta. Aztán a végén kapcsolgatva meghallgattuk a CDt lemezről és a Tidalról, hát lényegesen fakóbb, szegényesebb volt a streamelt hang.
Fogalmam sincs neki mit adott ez a tesztelés én nagyon jól éreztem magam nem csak az ír single malt wisky miatt és egyáltalán nem zavart, hogy minden vitt kábel hazakerült a táskámban. Egy ilyen tesztelés nem arról szól, hogy okosabbak legyünk a másiknál, hanem arról, hogy jobban megismerjük egymást és tanuljunk egymástól. Van mit, az audiózás erre kimeríthetetlen lehetőséget kínál!
------
Tegnap kirándultam egy jót a Dunakanyarba, persze nem ok nélkül. Egy kedves barátom (talán most már mondhatom így) rendszerét mentem meghallgatni. A doktor úr mindig azzal hárította el a kábel ajánlgatásaimat, hogy neki nem kell kábel, mert a rendszere tökéletesen szól, azon nincs mit javítani. Na erre voltam én kíváncsi és bizonyos fokig most már megértem az ellenkezését, mert tényleg nagyon jól szól az a rendszer. Ezeket a készülékeket szerezte be:
Végfok Odyssei Stratos Stereo /Mark Levinson No.534 DIY Mod/
CD Audiolab 6000CDT futómű
DAC Topping D90SE
Előfok Topping PRE90
Hangszórók Magneplanar 1.7 Popori Mod
Streamer Bluesound Node 2i futóműként
Nehezen indult a meghallgatás, mert először a Tidal-ról hallgattunk zenéket és az a hang nekem nagyon messze volt a tökéletestől. Vittem egy pár kábelt azokat bepróbáltuk ebbe a stream ágba, szerintem szépen javult a hang de ő nem hallotta a javulást. Aztán betette a pár hete tőlem kapott CDt az Audiolab futóműbe és akkor én lepődtem meg nagyon. Ugyanis a nálam otthon már hallott CD valami fantasztikus hangzással szólalt meg a Popori által réz-fóliával modifikált hangfalon. Betettünk a DAC és az előfok közé egy csupasz XLR kábelt amivel több érzelem lett a hangba, de ő ezt sem hallotta. Aztán a végén kapcsolgatva meghallgattuk a CDt lemezről és a Tidalról, hát lényegesen fakóbb, szegényesebb volt a streamelt hang.
Fogalmam sincs neki mit adott ez a tesztelés én nagyon jól éreztem magam nem csak az ír single malt wisky miatt és egyáltalán nem zavart, hogy minden vitt kábel hazakerült a táskámban. Egy ilyen tesztelés nem arról szól, hogy okosabbak legyünk a másiknál, hanem arról, hogy jobban megismerjük egymást és tanuljunk egymástól. Van mit, az audiózás erre kimeríthetetlen lehetőséget kínál!
------
---
A fenti vélemény mellé még egy nem elhanyagolható szempont a Z+ hálózati kiemelkedően jó kezelhetősége. A részletezőbb hang és a nagyobb dinamika, a könnyű kezelhetőség és a kedvező ár együtt igen jó választássá teszi a Z+ hálózati kábelt!olaca írta: ↑2025.07.28., hétf. 16:00
... Az eddig is kiemelkedően jó "Z" tápkábel egy olyan upgrade-n esett át ami ismét egy másik szintre helyezi azt. Rudi gyakran ismételt szlogenje a zajról és annak csökkentésének fontosságáról ebben a kábelben ölt igazán testet. Tökéletes csendből törnek elő a hangok, miáltal a zene dinamikája és ritmuskövetése jelentősen javult.
...
---
- olaca
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
Jó pár éve már, hogy Rudolf kábeleit használom a rendszeremben teljes megelégedéssel. Mindig is azt vallottam, hogy azonos gyártótól származó kábelekkel lehet igazán jó, egységes hangzást elérni ezért a lan kábelek kivételével minden kábelem tőle származik az egyéb kiegészítőkkel ( noise killer ) együtt. A "Z" tápkábelek rendszerbe illesztése óta nemigazán éreztem késztetést a csereberére, hiszen olyan hang fogad otthon ami egy fárasztó nap után mindig mosolyt csal az arcomra. Ez kicsit a hifi iránti érdeklődésemet is visszavetette és idő hiányában mostanában a fórumot is ritkábban látogattam. Ettől függetlenül Rudi gyakran megosztja velem a friss fejlesztések eredményeit amit általában ki is szoktam próbálni és mivel régi a kapcsolatunk kíváncsi a véleményemre is. Így történt ez a múlt héten is egy "Z"+ tápkábel és egy újabb noise killer esetében, amiket az ő "unszolására" hoztam el meghallgatni. Hát nem bántam meg, hacsak a pénztárcámat nem nézzük. Az eddig is kiemelkedően jó "Z" tápkábel egy olyan upgrade-n esett át ami ismét egy másik szintre helyezi azt. Rudi gyakran ismételt szlogenje a zajról és annak csökkentésének fontosságáról ebben a kábelben ölt igazán testet. Tökéletes csendből törnek elő a hangok, miáltal a zene dinamikája és ritmuskövetése jelentősen javult. Összetettebb zenéken az egyes hangszerek hangja a sima "Z" kábelhez képest tisztábban elkülöníthető és tónushelyesebb is, ami tényleg hozzájárul a valóság illúziójának megteremtéséhez. Nálam a streamerben jobban megmutatta a hangi felsőbb rendűségét mint a végfokban, de ott is felülmúlta a sima "Z" kábelt. Erre tesz rá egy lapáttal az új noise killer is ami régóta kötelező eleme a rendszeremnek több ponton is. A nálam lévő darabok több éves kryo kezelt szűrők, ez az új viszont minden eddiginél jobban sikerült darab, így ez is maradni fog. Hogy kinek ajánlom az újdonságok kipróbálását? Mindenkinek aki tovább akar lépni a Rudolf féle kábel vonalon ezen kívül mindazoknak akik előítélet nélkül szeretnének egy nagyon magas szintű ár/érték bajnok kábelcsaláddal és annak készítőjével megismerkedni mindenféle elköteleződés nélkül.
AVM Evolution SD 3.2 streamer-előfok, AVM Evolution SA 3.2 végfok, Gauder Akustik Arcona 60 hangfal,Audioquest diamond lan, Power-R kábelek.
Adalék a köpeny nélküli kábelek vitáhozCso írta: ↑2024.04.14., vas. 08:47Üdv !
Régóta használom Rudibácsi kábeleit. Az új fejlesztésekből mindíg kérek tesztelésre,és ezeket még sohasem küldtem vissza.Nem volt ez másképp a csupasz I.C. -vel sem.Ahogy bekötöttem ,hallottam ,hogy egyértelműen jobb ,mint az előző. Párszor még visszaraktam a régit,hogy megtaláljam a különbséget.Hasonló részletesség,kiváló ének hang,tiszta ,száraz mélyre menő basszus ,óriási tér mind a kettőnél.Nem értettem mitől hallom mégis jobbnak.Aztán sok-sok zene hallgatás után rájöttem,hogy vibrál a muzsika .Tele van élettel,mintha a zenészek örömmel játszanának.
---------
A DC tápkábel látszólag a legegyszerűbb kábel, vagy mégse?
Nemrég megkeresett egy régi vevőm azzal, hogy lineáris táp és CD futómű közötti DC tápkábel kéne neki. De valami igazán jó, mert csináltak neki kettőt is, de nem tetszik a hangjuk. Nem repestem az örömtől, mert mini XLR csatik kellettek a végekre és azokat nem túl nagy élvezett szerelni. Odaadta a két kábelt is, hogy szedjem szét és használjam fel a csatikat. Na ez aztán még betett, mert a mini XLR-t könnyű tönkre tenni a szétforrasztásnál. Az egyikbe ráadásul vastag árnyékolt kábelt erőltettek és hiányzott a mini XLR egyik miniatűr alkatrésze. A másikban meg volt ez a kis műanyag leszorító, ott meg az érintkezők voltak nagyon meggyötörve (ábra). Ezzel együtt csináltam két kábelt ezekkel a csatikal, mindkettő tetszett az ügyfélnek, amibe vékonyabb huzalt tettem azzal szól a legjobban a rendszere.
Ami jó volt ebben a munkában az volt, hogy láttam, hogy mennyire nem odavaló huzalokat tesznek DC kábelekbe. Túlméretezett huzalozás és a teljesen felesleges árnyékolás ezek rontják le a DC tápkábelek hangját!
A DC tápkábel látszólag a legegyszerűbb kábel, vagy mégse?
Nemrég megkeresett egy régi vevőm azzal, hogy lineáris táp és CD futómű közötti DC tápkábel kéne neki. De valami igazán jó, mert csináltak neki kettőt is, de nem tetszik a hangjuk. Nem repestem az örömtől, mert mini XLR csatik kellettek a végekre és azokat nem túl nagy élvezett szerelni. Odaadta a két kábelt is, hogy szedjem szét és használjam fel a csatikat. Na ez aztán még betett, mert a mini XLR-t könnyű tönkre tenni a szétforrasztásnál. Az egyikbe ráadásul vastag árnyékolt kábelt erőltettek és hiányzott a mini XLR egyik miniatűr alkatrésze. A másikban meg volt ez a kis műanyag leszorító, ott meg az érintkezők voltak nagyon meggyötörve (ábra). Ezzel együtt csináltam két kábelt ezekkel a csatikal, mindkettő tetszett az ügyfélnek, amibe vékonyabb huzalt tettem azzal szól a legjobban a rendszere.
Ami jó volt ebben a munkában az volt, hogy láttam, hogy mennyire nem odavaló huzalokat tesznek DC kábelekbe. Túlméretezett huzalozás és a teljesen felesleges árnyékolás ezek rontják le a DC tápkábelek hangját!
----
Egy telefon hívás, amiről érdemes beszélni
Kedves vidéki vevőm (B Sándor) hívott fel tegnap azzal, hogy valami nagyon meglepte. Egyik barátja próbára kölcsönkérte a hálózati szűrő/elosztó egységét és hogy tudjon azért zenét hallgatni előszedett egy régi elosztót. Abba dugta a készülék kábeleket és Noise killer zajcsökkentőt, ami addig a zajszűrős elosztóban volt és meglepve tapasztalta, hogy így jobban szól a rendszere. Neves cég 200 eFt-os zajszűrője ki, régi elosztó és 30 eFt-os Noise killer be. És jobban szól a rendszere.
Engem annyira nem lepett meg a történet, mert tudom, hogy a hagyományos felépítésű zajszűrők együtt használva rontják a Noise killer hatékonyságát.
Zajszűrős elosztót használva a tápláncba bekerül egy soros elem, és az nagyon nem jó a hangnak. A Noise killer párhuzamosan csatlakozik a 0 és Föld hálózati vezetékekre és csak jó hatása van, nő a felbontás és a dinamika. Érdemes kipróbálni tehát a Noise killert úgy, hogy más hálózati zaj csökkentő nincs a rendszerben!
Egy telefon hívás, amiről érdemes beszélni
Kedves vidéki vevőm (B Sándor) hívott fel tegnap azzal, hogy valami nagyon meglepte. Egyik barátja próbára kölcsönkérte a hálózati szűrő/elosztó egységét és hogy tudjon azért zenét hallgatni előszedett egy régi elosztót. Abba dugta a készülék kábeleket és Noise killer zajcsökkentőt, ami addig a zajszűrős elosztóban volt és meglepve tapasztalta, hogy így jobban szól a rendszere. Neves cég 200 eFt-os zajszűrője ki, régi elosztó és 30 eFt-os Noise killer be. És jobban szól a rendszere.
Engem annyira nem lepett meg a történet, mert tudom, hogy a hagyományos felépítésű zajszűrők együtt használva rontják a Noise killer hatékonyságát.
Zajszűrős elosztót használva a tápláncba bekerül egy soros elem, és az nagyon nem jó a hangnak. A Noise killer párhuzamosan csatlakozik a 0 és Föld hálózati vezetékekre és csak jó hatása van, nő a felbontás és a dinamika. Érdemes kipróbálni tehát a Noise killert úgy, hogy más hálózati zaj csökkentő nincs a rendszerben!
válaszul beidézem neked, amit egy fórumtársunk privátban föltett kérdésére írtamTöki írta: ↑2025.07.13., vas. 17:01Nyilván, miért is lenne bajod vele![]()
Én komolyan kértem, ha tudsz olyan kábelt, ami a leírtakban véleményed szerint magasabb szinten van, azt tudasd és őszinte érdeklődéssel kipróbálnám. Azért is, mert tudom, hogy régi motoros vagy és megfordult nálad sok-minden.
Továbbá azt gondolom, ha megfogalmazol egy kritikát, akkor úgy ér, ha oda teszed a saját referenciapontod viszonyítási alapként. Egyébként súlyát veszti az írás.
Hifi-s pályafutásom alatt több különböző gyártó termékét megszerettem már, ennek ellenére másik meg harmadik gyártó palettáján lépkedtem tovább. Tehát nem vagyok elkötelezve sem gyártó, sem technológiai megoldás mellett. Lényeg a nyitottság![]()

"Töki kérdésére is azért nem írtam konkrét típust, ami miatt neked sem tudok - s ezt azért szerintem ti is elég jól tudjátok: a kábel is, mint a rendszer bármely egyéb eleme, főként - szvsz - a mindenféle zenei stístus kedvelöjének - elképesztően rendszerfüggő.
s mivel nálam a készülékek gyári, gagyi kábeleivel beállt az azok közti szinergia, arra ügyelve, hogy egyenként, az erősítővel (szvsz a hangfalak megfelelő meghajtása miatt 'ő' a legkritkusabb láncszem) kezdve szépen kipróbálgattam, hol-milyen vezeték 'a legjobb', egészen /... itt most kihagyom a gyártót és 350eFt-os használt árú kábelét/ maZZagjaiig (amikből nincs a rendszeremben - ami nyilván köszönhető annak is, hogy nem milliós cuccaim vannak).
és akkor az egyéni hangi preferenciákról még nem is beszéltem...
így tehát csak a saját rendszerem/zenéim/füleim függvényében tudnék neked használható választ adni - arról nem beszélve, hogy nálam is van DIY vezeték.
asszem, érthető amit írtam - s így el is fogadható.
p.s.: és az előbb leírottak fényében írtam a Power-R ZS kábelt ajánlásként> ABC-sorrendben a Z után az jön, s ha Tökinek bevált a Z, akkor ugyanazon vonal magasabb kategóriájából kell vásárolnia följebblépésként. szóval semmi fricska nem volt benne, sem felé, sem Rudolf felé"

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Nyilván, miért is lenne bajod veletrane írta: ↑2025.07.13., vas. 16:02válaszoltam, de a radír kivitteTöki írta: ↑2025.07.11., pén. 19:11Megvallom, őszinte megelégedéssel hallgatom a Z és Z+ tápkábleimet, így szívesen fogadnám ajánlásod olyan tápkábelekre, amik tapasztalataid szerint egyben a Z tápkábeltől tisztább hangúak, sávszélességük kiterjedtebb, dinamikusabb, energikusabb és jobb térábrázolással bírnak![]()
![]()
, pedig semmi bántó nem volt benne...
![]()
azaz, ha neked/bárkinek bejön Rudolf vonala, egyrészt azzal nekem semmi bajom nincs, másrészt pedig akkor annak a sorozatnak a folytatásos modelljét kell megvenni - ennyi
![]()

Én komolyan kértem, ha tudsz olyan kábelt, ami a leírtakban véleményed szerint magasabb szinten van, azt tudasd és őszinte érdeklődéssel kipróbálnám. Azért is, mert tudom, hogy régi motoros vagy és megfordult nálad sok-minden.
Továbbá azt gondolom, ha megfogalmazol egy kritikát, akkor úgy ér, ha oda teszed a saját referenciapontod viszonyítási alapként. Egyébként súlyát veszti az írás.
Hifi-s pályafutásom alatt több különböző gyártó termékét megszerettem már, ennek ellenére másik meg harmadik gyártó palettáján lépkedtem tovább. Tehát nem vagyok elkötelezve sem gyártó, sem technológiai megoldás mellett. Lényeg a nyitottság

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
lehet is - csak meg kell találni

válaszoltam, de a radír kivitteTöki írta: ↑2025.07.11., pén. 19:11Megvallom, őszinte megelégedéssel hallgatom a Z és Z+ tápkábleimet, így szívesen fogadnám ajánlásod olyan tápkábelekre, amik tapasztalataid szerint egyben a Z tápkábeltől tisztább hangúak, sávszélességük kiterjedtebb, dinamikusabb, energikusabb és jobb térábrázolással bírnak![]()
![]()

azaz, ha neked/bárkinek bejön Rudolf vonala, egyrészt azzal nekem semmi bajom nincs