Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
Blues CDk a tengerentúlról
1 db 2,5e , a kettő 4e
Power-R kábelek
Még egy Baksa Sós szám, amit néha manapság is hallani lehet: A család
https://www.youtube.com/watch?v=SKQ1iVW6otg
Power-R kábelek
Radnai Rudolf:
Ilyen volt az Ifipark - visszaemlékezés sok képpel (részlet)
...Csütörtökönként a Kex lépett fel a Budai Ifjúsági Parkban szinte ugyanaz a néhány száz fős táboruk – főleg értelmiségi közönség előtt. A Kex művészetében a zene, a szöveg, a show, a látvány, a produkció együttesen érvényesült. Mindezt az énekes Baksa Soós János személyes varázsa biztosította A Kex egyértelműen rá épült, de nem túlzás azt mondani, hogy ő volt a beat évek legkarizmatikusabb énekes show-man egyénisége. Előadói stílusa, senki máshoz nem hasonlítható szuggesztív fellépése jelentette a Kex produkcióját. Baksa előadásában benne volt az ifjúság szabad szájúsága, vitriolos kritikája, lekezelő nyeglesége, pointírozó készsége, grimaszai és fintorai adták a Kex lényegét. Baksa piros fehér csíkos nadrágja és fehér tornacipője szinte kultikus kellékei voltak a Kex koncerteknek.
Amit játszottak a színpadon, a pillanattal született és a pillanattal halt meg. Baksa inkább színész volt, mint énekes, a dalokat nem énekelte, inkább előadta, visszafogott pantomimszerű játékkal kísérte, kitűnően mozgott a színpadon, végig uralta az előadást. 1972-ben Németországba disszidált, és nem zenélt többé. Máig megmaradt a parkos közönség jó emlékezetében, szelídnek, gúnyosnak, csendben lázadónak...
https://www.youtube.com/watch?v=99j_BsYX55k
Power-R kábelek
Az elmúlt héten 3 rendszert volt alkalmam meghallgatni kábel cserék előtt és után. Leírtam már többször, de most is elmondom, hogy magam rengeteget tanulok ezeken a helyszíni kábelezéseken és úgy érzem a tulajoknak is hasznosak a kábelezés közben folytatott beszélgetések.
A legfontosabb tapasztalás az elmúlt héten is az volt, hogy nem érdemes kábeleket cserélni egy rendszerben, amíg meg nem kerestük a legmegfelelőbb, vagy legalább az éppen odaillő tápkábeleket az egyes készülékekhez. A legnagyobb javulást a hangzásban ezuttal is ezzel értük el. Egyik esetben egy Shunyata tápszűrő után válogattunk hálózati kábelt egy DAC előtti CD drivehoz és a harmadiknak próbált tápkábel hozta a legjobb hangot. A három hálózati kábel amit bepróbáltunk azonos fémből (réz) kézi sodrással készült, más és más szerkezettel. Jól hallható különbség volt a hangzásban a kábelek között.
A másik helyen elsőként Vibavoice hálózati feszültség kondicionáló elé válogattunk hálózati kábelt. Ebben az esetben is volt egy, amely lényegesen jobbnak bizonyult a másik kettőnél. És sikerült egy jó tápkábelt találni a Viba és az Oppo közé is.
A harmadik helyen az Air N hangfal kábelt teszteltük. Talán itt tanultam a legtöbbet, mert a tulaj, aki bár humán foglalkozású elképesztően felkészült "hangfal-szakértő" . Amúgy ez a téma még nagyon a kisérletezés szakaszában van. Ezért erre a tanulságos beszélgetésre később térnék vissza.
Jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Power-R kábelek
Már a megjelenésében is titokzatosság jellemzi ezt az albumot. Azután ott vannak a számcímek,
mindjárt az első: C358X na, fejtörő kedvelők, mindent megérteni vágyók, lehet elmélkedni, találgatni
mit is takarhat. Jönnek a hangok is, megannyi különös, szokatlan ütem, zörej, dallamrészlet,
hangcsapda, ütemtörések. Idegen, furcsa, sajátságos, de még sem bántó vagy kellemetlen összhatást
kiadva, ezek a lények talán nem is akarnak az életünkre törni, lehet csak kommunikálni szeretnének
velünk, elmondani kik is ők, miért is jöttek és cserébe néhány dolgot megtudni mirólunk. Ha jó
szándékú űrlények landolnának itt a bolygókon és hangokkal szeretnének érintkezésbe lépni velünk,
hát valahogy így hangozhatna.
Szemben azonban az elképzelésünkkel mindezt négy földi férfinak látszó személy követi el,
itt a Föld nevű bolygón - ők a Woven Entity
Power-R kábelek
Az első európai jazz zenész, aki karriert csinált a tengerentúlon is
Pár éve, ha kellemes zenét akartam feltenni vendégeknek szinte mindig Toots Thielemans korai lemezét tettem fel
Idehaza nem sokan ismerik ezt a belga zenészt, ha igen, akkor is csak azt tudják róla, hogy fütyűlve szokott gitározni. Ez azonban csak zenei pályája kezdetére volt jellemző, innen eredt a művészneve is. De Toots Thielemans azért több ennél, ő az egyik legnagyobb élő zenész a melodikus jazz világában. Fantasztikus tehetségének köszönhetően 1949-ben már játszott az Európában turnézó Benny Goodman zenekarában, majd, miután az USA-ba költözött ahol Charlie Parker, Miles Davis és George Shearing zenekarában játszott és számtalan hires előadó lemezein és fellépésein szerepelt. Sokan őt tartják a kromatikus (váltós) szájharmonika legnagyobb művészének.
Játékából egy kis ízelitőt ad az alábbi klip, amelyben a 2002-ben elhúnyt amerikai énekesnővel Peggy Lee-vel hallható. A felvétel a 60-as évek végén készült.
https://www.youtube.com/watch?v=O1Ypdsam6wE
Power-R kábelek
Jó estét mindenkinek, aki erre jár!
Rég esett szó bakelit lemezekről, gondoltam beszámolok egy új beszerzésről. Néha ott is vannak lemezek, ahol a legkevésbé várná az ember. Nemrégiben a szomszédom mesélte, hogy van Angyalföldön egy kis bizományos bolt, ahova mindenki elviheti a felesleges tárgyait és ott némi árréssel bárki megveheti. Könyvek miatt mentem el, de találtam egy igen jó állapotú Decca LP ritkaságot, a német Decca klublemezét igen hangulatos dixieland zenékkel:
Néhány számomra ismeretlen de igen jó zenekekar mellett az Ice Cream című dixie standard-el hallható a lemezen a Chris Barber's Jazz Band. Ez a zenekar volt az egyik azok közül, akiket gyakran hallani lehetett a Magyar Rádióban, sőt lemez felvétel is készült vele:
Akik nem ismerték ezt a kíváló angol harsonást/zenekarvezetőt, azoknak ajánlom az alábbi 1995-ben készült felvételt, amelyen Barber a Benko zenekarral játszik és énekel. Külön felhívnám a figyelmet Barber szólójára a klip közepe táján.
https://www.youtube.com/watch?v=U_DjXtB0sF0
Power-R kábelek
Jó estét kívánok mindenkinek!
Köszönöm a sok hozzászólást a topikhoz. Mali, nyugat-afrika volt francia gyarmata fantasztikus zenészeket adott a világnak.
Egy csodálatos szám a két legnevesebb zenészüktől, sajnos már csak egyikük él
https://www.youtube.com/watch?v=pJUE03aeaQ4
Power-R kábelek
... Ráadásul hasba akasztós, mivel vannak "pápák", "tézisek" és botfülű emberek, akiknek nem a hang számít, hanem a márka, a fényes prospektusok, a diagramok, és a győztes csillagok....
Azt hiszem, annak könnyű, aki kristálytűs Tesla lemezjátszóval, és Mambó, esetleg BRG magnóval kezdte el a zenehallgatást, és pénztárcája engedékenysége által eljutott valahová, vagyis tanult, fejlődött, hangról- hangra jutott el valahonnan valahová.
A mai esztelen fogyasztói társadalomban kész hangzásokat és "fantasztikus" zenegépeket kap a vevő, 6 vagy 8 hangfallal, és minden olyannal, ami alkalmatlan a zenehallgatásra. Aki tömörített zenét hallgat (legyen a forrás Naim, vagy bármi neves) annak a vitaképessége megkérdőjelezhető. ...
Adatok nélkül nincs mit mihez hasonlítani, és marad a sárdobálás vagy a hallelujázás.
Maximálisan egyetértek (annyi kiegészítéssel, hogy hangsúlyoznám a "tapasztalat" = meghallgatás fontosságát a fórumbetyárság és "online lexikális megmondások" helyett... ).
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- kam
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Power-R kábelek
Egy dologgal illene tisztában lenni. Az ízlésről nem lehet vitatkozni! Nők, férfiak, esetleg azonos neműek, italok, kávék, ételek megítélése bonyolult. Egy közízlés határozza meg a jóságot. Vannak kézzelfoghatóbb dolgok, ruhák, cipők, autók, bútorok, stb, amiket könnyebb közös nevezőre hozni, és eldönteni a jóságát. A zenehallgatás az egyik legnehezebb műfaj. Iszonyú szubjektív. Ráadásul hasba akasztós, mivel vannak "pápák", "tézisek" és botfülű emberek, akiknek nem a hang számít, hanem a márka, a fényes prospektusok, a diagramok, és a győztes csillagok. A Darvas féle magazinon nevelkedettek anglománok, mert tudatosították velük, hogy az ázsiai masinák magasba húznak, csilingelők, csörömpölők, (ez az ázsiai zenevilágból adódik) a német szárazan precíz, szinte klinikai, ( a germán precízség) az amerikai pedig drága és jó.
Azt hiszem, annak könnyű, aki kristálytűs Tesla lemezjátszóval, és Mambó, esetleg BRG magnóval kezdte el a zenehallgatást, és pénztárcája engedékenysége által eljutott valahová, vagyis tanult, fejlődött, hangról- hangra jutott el valahonnan valahová.
A mai esztelen fogyasztói társadalomban kész hangzásokat és "fantasztikus" zenegépeket kap a vevő, 6 vagy 8 hangfallal, és minden olyannal, ami alkalmatlan a zenehallgatásra. Aki tömörített zenét hallgat (legyen a forrás Naim, vagy bármi neves) annak a vitaképessége megkérdőjelezhető. Aki 5.1, 6.1 vagy a fene tudja hány pont egy reprodukcióban utazik, az is olyan vitapartner, akit nem lehet komolyan venni. Elképzelhető olyan szélsőséges eset, hogy a térhatású rendszer nagyon drága hangfalakból tevődik össze, és a forrásanyag, valamint az erősítés is hi-tech, az nem esik abba a kategóriába, mint a tömegtérhatás.
Azért, hogy tudjuk miről beszélünk, mit szapulunk, vagy mit dicsérünk a fellegekbe, jó lenne, ha nem emocionálisan közelítenénk a témához, hanem objektív módszerrel.
Ez megkívánná azt, hogy a dicsérő, a herótozó megjelölné legalább a forrásanyagot (LP, CD, MC) név és kiadó szerint, és a hangfal típusát.
Adatok nélkül nincs mit mihez hasonlítani, és marad a sárdobálás vagy a hallelujázás.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9752
Power-R kábelek
Gondolom nekem is ömlengenem kellene itt, de nem teszem,nem is tehetem.
Pár éve /még akkor nem volt jelen az AWX-en Cables Rudolf / vásároltam 2 db IC és egy hangfalkábelt tőle, természetesen a fogadtatás és a lemez vásárlás sem maradt el.
De mikor hazavittem a kábeleket és bekötöttem csalódás ért. Vártam pár napot és kuka...szó szerint, pedig 110-ezret fizettem csak a kábelekért.
Nekem csalódás volt, meg sem próbáltam eladni /kinek-minek ?/ nem is mertem volna pénzt kérni ezekért a madzagokért.
Akinek ez jelenti a boldogságot és a zene hallgatást, ám legyen.Szerintem ez nagyon messze áll mindentől ami komoly.Nem hagyott nyugodni dolog és vásároltam abból a vezetőből amiből ő is készíti a kábeleit, természetesen személyesen tőle.
Az eredmény számomra egy nagy kerek nulla. Nem lehet abból az anyagból értékelhető hangú kábelt varázsolni.
Gondolom azóta fejlődött, fejlesztett is a kábelei vezetőin, mert hanem és még mindig úgy szól ahogy a szekrénysor hifije akkor nagy a baj. Ha a nála hallott hangból bárki messzemenő következtetéseket mer levonni, akár a kábeleivel is kapcsolatban, annak jó zene hallgatást kívánok, de ezt a hobbit messze kerülje el, akár a vélemény nyilvánítás erejéig is, mert tévútra viszi azokat az embereket akik a legjobbra törekszenek.
Ekkora ostobaságot rég halottam már.
Rudolf mindenkinem biztosít kipróbálási lehetőséget. SŐT! Ingyen el szokott menni és elvisz magával pár madzgot, hogy együtt kipróbáljátok.
Ha nem jön be, nem veszed meg, vagy visszaviszed a próbaidő után.
Kidobtad? Meg sem próbáltad eladni? Vagy visszavinni? WTF?
Ezek után visszamentél? És vettél alapanyagot, hátha, mint önjelölt terrorista készítsz belőve valamit, ami Rudolfnak szerinted nem sikerült?
Majd évek múlva egyszer csak előkerülsz és megosztod mindenkivel ezt a "remek kis" történetet.
Vagy valami nem stimmel, vagy minden idők legostobább lottónyertesét üdvözölhetjük köreinkben!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Power-R kábelek
Pár éve /még akkor nem volt jelen az AWX-en Cables Rudolf / vásároltam 2 db IC és egy hangfalkábelt tőle, természetesen a fogadtatás és a lemez vásárlás sem maradt el.
De mikor hazavittem a kábeleket és bekötöttem csalódás ért. Vártam pár napot és kuka...szó szerint, pedig 110-ezret fizettem csak a kábelekért.
Nekem csalódás volt, meg sem próbáltam eladni /kinek-minek ?/ nem is mertem volna pénzt kérni ezekért a madzagokért.
Akinek ez jelenti a boldogságot és a zene hallgatást, ám legyen.Szerintem ez nagyon messze áll mindentől ami komoly.Nem hagyott nyugodni dolog és vásároltam abból a vezetőből amiből ő is készíti a kábeleit, természetesen személyesen tőle.
Az eredmény számomra egy nagy kerek nulla. Nem lehet abból az anyagból értékelhető hangú kábelt varázsolni.
Gondolom azóta fejlődött, fejlesztett is a kábelei vezetőin, mert hanem és még mindig úgy szól ahogy a szekrénysor hifije akkor nagy a baj. Ha a nála hallott hangból bárki messzemenő következtetéseket mer levonni, akár a kábeleivel is kapcsolatban, annak jó zene hallgatást kívánok, de ezt a hobbit messze kerülje el, akár a vélemény nyilvánítás erejéig is, mert tévútra viszi azokat az embereket akik a legjobbra törekszenek.
Bocs, de itt vagy a történet zavaros egy kicsit, vagy tényleg valami gond van veled.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Power-R kábelek
Gondolom nekem is ömlengenem kellene itt, de nem teszem,nem is tehetem....
What a fuck? 110e Ft-ot fizettél és nem hallgattad meg előtte? Miért nem kérted el a kábelt letét ellenében? Ráadásul visszamentél hozzá, de nem azért, hogy egyezkedj vele a helyzet miatt, hanem, hogy végy még abból, ami eddig sem tetszett. Bocsáss meg, de nem vagy normális!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Power-R kábelek
Eredetileg semmiféle offolási szándékom nem volt, hisz eleve az új kábellel kapcsolatban tettem fel kérdést...
Az, hogy ez indulatokat vált ki a válasz hiányában, hát van ilyen...
Amit Beni írt legutóbb, azt szerettem volna elérni vagy valami hasonlót! Szerintem tök normális dolog lenne. Most is azt írjátok, hogy majd privátban megosztjátok a kábelről a tapasztalatokat. Akkor miért van ez a topik? Kizárólag reklámozási felület?
Ha már egyszer Rudolf ilyen titokzatos, akkor legalább a valós tapasztalásokat kellene megosztani másokkal. De végül is tök hasznos dolog mindenki számára, hogy mindenki mindenkivel privátban beszélget...
Részemről minden off megszűnik, mert így a topiknak nem sok értelme van, hogy oldalakon keresztül megy a "még mindig nem tudom, mi" reklámja...
Itt eleve Rudolf új kábeléről kellene értekezni, de nem sok az esély rá...
Power-R kábelek
Power-R kábelek
A nálam megejtendő tesztről pegig írok pü-t.
Peace!
OK várom. Este pedig részletesen leírom a tegnapi tesztet, mert tényleg érdekes volt a konkluzió.
Power-R kábelek
Jó reggelt!
Tegnap délután 2 órán át teszteltünk egy Air N hangfal kábelt. Szívesen leírnám a tapasztalatokat, mert nagyon érdekes volt, de látom, hogy szét offolják a topikot...
Akit érdekel a teszt eredménye írjon nekem. cables@freemail.hu
Engedd meg, hogy a hasonló életkorunk és a személyes ismeretségünk okán leírjam a véleményem!
Nagyjából az ilyen hozzászólások miatt parázslik fel a vita rendszeresen ebben a topkikban.
Én sem nagyon értem, miért nem lehet finoman, de határozottan fogalmazni? Miért nem tudod leírni, hogy az új kábel ilyen átmárőjű akárhány szálból sodort réz, ezüst, arany vagy a periodusos rendszerben még nem szereplű galaktikus csillagképből származó anyagból készült.
Ilyen és olyan rendszeren ezeket a zenéket hallgattuk és ABA tesztben próbáltuk a méregdrága gyári kábel belépő szintjével és ott azok az emberek akkor ezt tapasztalták. Pont. Más alkalommal, akár más hangulatban is más ersdmény születhet. Senki nem tud belekötni, mégis adhat egy ki fogodzót meg talán kifogja a szelet a károgók vitorlájából.
Viszont, amit írtál, szerintem inkább csak olaj tűzre.
A nálam megejtendő tesztről pegig írok pü-t.
Peace!
Power-R kábelek
Jó reggelt!
Tegnap délután 2 órán át teszteltünk egy Air N hangfal kábelt. Szívesen leírnám a tapasztalatokat, mert nagyon érdekes volt, de látom, hogy szét offolják a topikot...
Akit érdekel a teszt eredménye írjon nekem. cables@freemail.hu
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Power-R kábelek
"Nem állítom be magam vevőnek, viszont érdeklődőnek igen!
Ha Nektek konkrétan nulla infó elég ahhoz, hogy akárcsak kipróbáljatok valamit, hát rajta...
Nem állítom be magam vevőnek, viszont érdeklődőnek igen!"
Ezek alapján szerintem jó volt az a hasonlat...
Osu no seishin!
Power-R kábelek
Elmész a boltba, látod, hogy van egy számodra ismeretlen akciós majozéz. Csodálkozol, hogy az összetevőkhöz nincs odaírva semmi, pedig kínosan ügyelsz arra, hogy csak olyan cucc jusson a szervezetedbe, aminél tudod, hogy miből van. Megkérdezed az épp árut feltöltő alkalmazottat, de neki fogalma sincs, majd ugyanezt teszed a következővel és az azután következővel is. Felment a pumpa, kéred az üzletvezetőt, hogy legalább ő mondj a meg. Ő sem tudja. Itt azért már a józan életűek többsége azt mondaná, hogy bár ez olcsóbb, de jó lesz nekem a másik, mert tudom, hogy miből van. Te azonban nem adod fel, ezért írsz egy bősz levelet a gyártónak, de ők a fülük botját sem mozgatják meg. Ebből levonsz valamilyen konzekvenciát? Szerintem ha nem, akkor pusztán csak kötekedésből csináltad az egészet és igazság szerint meg sem akartad venni a majoznézt, hiszen....nem is szereted! Becsomagoltam, de remélem, célba talált!
Totálisan helytelen példa, ha rám akartad vonatkoztatni...
Elég indokot írtam arra, hogy miért érdekel, olvass vissza és értelmezd. Nem a molekuláris összetételére voltam kíváncsi.
Csak megsúgom, hogy privátban már régebben is kérdeztem Rudolftól, mert érdekelt a véleménye. Ergo nem utálom én annyira azt a majonézt...
Amúgy meg ha levonom a konzekvenciát, akkor az meg azt jelenti, hogy a gyártó tojik a vevőjelöltjére, nem?
Szerintem felesleges tovább csavarni a dolgot, de határozott véleményem, hogy információ nélkül a MÜSZI az ma is csak MÜSZI lenne, semmi más!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Power-R kábelek
Elmész a boltba, látod, hogy van egy számodra ismeretlen akciós majozéz. Csodálkozol, hogy az összetevőkhöz nincs odaírva semmi, pedig kínosan ügyelsz arra, hogy csak olyan cucc jusson a szervezetedbe, aminél tudod, hogy miből van. Megkérdezed az épp árut feltöltő alkalmazottat, de neki fogalma sincs, majd ugyanezt teszed a következővel és az azután következővel is. Felment a pumpa, kéred az üzletvezetőt, hogy legalább ő mondj a meg. Ő sem tudja. Itt azért már a józan életűek többsége azt mondaná, hogy bár ez olcsóbb, de jó lesz nekem a másik, mert tudom, hogy miből van. Te azonban nem adod fel, ezért írsz egy bősz levelet a gyártónak, de ők a fülük botját sem mozgatják meg. Ebből levonsz valamilyen konzekvenciát? Szerintem ha nem, akkor pusztán csak kötekedésből csináltad az egészet és igazság szerint meg sem akartad venni a majoznézt, hiszen....nem is szereted! Becsomagoltam, de remélem, célba talált!
Osu no seishin!
Power-R kábelek
"Egy sajtot is vakon és bekötött szemmel veszel a boltban, aztán majd otthon meglátjuk, hogy milyen az íze? Na ne már..."
Na,ne már! Fapacitól sem azért vettél kábelt, mert megmondta, hogy réz vagy ezüst! Pontosabban: attól, hogy megmondta, attól még nem tudhattad tetszeni fog-e a hangja a rendszeredben, hagyjuk már a hülyeséget...Próbáld ezt is ki, aztán ha nem tetszik, küldd vissza. Gondolom van erre lehetőség.
De legalább ennyit elmond nyilvánosan éppen azért, hogy valami alapfogalmad legyen a termékről...
Nem vagyunk egyformák, én szeretem tudni, hogy mégis mi van a kezemben. Nem hátulról, nem privátban, hanem az erre való legmegfelelőbb helyen...
Egy topik nem csak arra szolgál, hogy annak tulaját vagy termékét dícsérjük, hanem hogy kifogásokkal is élhetünk és véleményünk lehet, ha úgy érezzük. Hát én úgy éreztem.
De semmi extrát nem kértem...
Power-R kábelek
Én is megvettem az Air-N-t. Megtartottam a régebbi Magnum kábelemet is mert az is nagyon jó, de az Air-N nagyon bevált.
Nem gondoltam volna első ránézésre hogy ilyen hangot hoz a rendszerbe.
Azt gondolom egy próbát megér..... szerintem nem lesz csalódás.
Power-R kábelek
Kedves ÉRDEKLŐDŐK,
megpróbálok óvatosan fogalmazni, ebben a topokban nagyobb az érzékenység, mint általában.....
Én kb egy éve ismerem Rudolf kábeleit és követem ezt a témát, szeretek a kábelekkel kisérletezni, de
ebben a témában nem vagyok hívő ....
Szinte mindent meghallgatok, amire lehetőségem van.
Való igaz, hogy a Power-R kábelek jelentős százalékban vannak jelen a zenehallgatós rendszeremben /LP-CD /,
de mindig, mindegyik kábel meghallgatást követően maradt vagy nem maradt. Már 3 generáció van belőle, el nem adtam egyet sem - ez nálam egy rossz szokás.
Most jelenleg a legfrissebb Air-N kábelt használom, mindenkinek ajánlani tudom, nem az az előnye, hogy egy buborékos zacskóban elfér....
A korábbi kábelem egy széles szalag kábel volt, nagyon szerettem, nos nem mondom hogy az Air-N mérföldekkel jobb kábel, de zeneisége, dinamikája
figyelemre méltó. És ez van bekötve jelenleg is pedig már jócskán túl vagyok a "tesztelésen"
Kövezzetek meg, most van 5 garnitúra hangfal kábel a szobámban 4 a fiókban egy a rendszerben és minden este zenét hallgatok úgy, hogy nem tudom
miből van a kábel, miért ebből és úgy készült a kábel. Amúgy a többiről sem tudom...... Sosem éreztem becsapva magam, a vásárlás és a döntés az én jogom és felelőségem minden esetben.
Ez a topik erről szól....
- kam
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Power-R kábelek
Kábel-Bábel! Avagy a bábeli zűrzavar.
Jóban vagyok Rudolffal, vagyis elfogultsággal is vádolható vagyok.
De!
A kábel nem az érzékeny pontom. Én a forrás minőségében hiszek.
Sokféle erősítőt, cd játszót és kábelt hallgattam életem során. Mivel nem izgulok a kábelekre, nem vettem sok százezres, milliós kábeleket, inkább cd-re költöttem.
Ettől függetlenül középkategóriás Cardas, Kimber, Van Den Hul, Audioguest, Chord kábeleim voltak, és vannak. Bár ezzel a magyar hifisták többsége is így van, örülnek, hogy az erősítők, lejátszók terén tudnak erősödni. Ráadás, hogy a kábel elsődlegesen nem látszik, így a státus szimbólumként csak hangsúlyozás (megmutatás, dicsekvő közlés) során nyilvánulnak meg.
Első találkozásunkkor Rudolf vevőként jelent meg. Hozta a madzagjait, amik külsődleges megjelenésükben még a századrangú kínai gagyi, de még a sima ipari drót esztétikai állapotát sem közelítették meg. Először meghallgattuk az én drótjaimmal, és cédéimmel a vásárlás lehetséges tárgyát. Jól szólt, mert jó forrásanyagot hallgattunk.
Rudolf kérte, rakjuk át az ő kábeleit. Átszerelvényeztünk, és kezdtük újra a meghallgatást. VdH First, Revolution kábeleket cseréltem le Rudolf gyártmányaira.
Később eladtam a locsolótömlőt, és megvettem Rudolf hangfalkábelét, az első generációt. Az IC kábeleknél nem éreztem a mellbevágást. A hálózatinál igen. Van egy Procol Harum LP-m, (half speed master) amit vegyes kábelekkel (IC) hallgattunk. Jól szólt, de erős metálos, sziszegő hang jött ki időnként (gondolom felvételei, keverési hiba). Cserélgettük a tápkábeleket a phono előerősítőnél (Magas kimenetű Ortofon MC), és az egyiknél eltűnt a sziszegő hang, de megmaradtak a pozitív részek.
Most megvettem az új hangfalkábelét. Az új IC-t most hallgatom.
Azt hiszem, úgy gondolom, hogy a neves gyártók belépő szintű, középkategóriás kábelei nagyon szépen néznek ki, jól mutatnak, de nem érik el Rudolf kábeleinek a színvonalát (felbontás, tisztaság, stb). Olcsóbban lehet kijönni ezekkel (Rudolf kábeleivel), és szebb hangot kapunk . Viszont nem lehet felvágni vele!
A tesztnél használt cd-k:
Ry Cooder & V.M.Bhatt: A meeting by the River (Water Lily Acoustics 7 609997-0029-2 USA) 1993
Dire Straits: Brothers in Arms (7 31454 83572 XRCD JAPAN) 2000
Muddy Waters: Folk Singers (015775 15932 7 UDCD 593 USA) 1964
Eric Bibb: Home To Me (7 10347 10362 RUF UK) 1999
Oscar Peterson: We Get Requests (42281 00472 VERVE Német) 1965
Hiriko Kokubu: Bridge (6 93692 00522XRCD USA) 1997
Backseat: Hit Home (5 70 9283 940410 KICK) 1995 (nem a Backstreet Boy, hanem egy skandináv blues zenekar)
Megjegyzem, mivel kevésbé ismert, hogy a Ry Cooder lemezt egy Santa Bararai templomban vették fel EAR (Tim de Paravicini) eszközökkel, Discover Cable Co. kábeleket használva, Stax monitorozással.Masterelést a Nimbus végezte.