Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
chord fórumtárs rátapintott a lényegre
Power-R kábelek
Tisztelt István (és a többi hozzászóló)
Teljesen jogos az igény a tisztánlátásra cables kábeleit illetően. Nem tekintem kötekedésnek a hozzám intézett kérdéseidet.
Bár ezt igazábol Rudolf tudná precizen megválaszolni neked, mert én csak a teszteléshez próbálok lehetőséget biztosítani neki, de megpróbálok segíteni.
Mivel Rudolfot kb. 7 hónapja ismerem ezért az általam ismert, de a teljesség igénye ill. részletek nélküli felsorolás a hangfalkábelek tekintetében a következő:
-POWER R MAGNUM
-POWER R MAGNUM 3
-POWER R MAGNUM X
-POWER R MAGNUM XX
tudtommal a típusok közt a szerkezeti felépítésben , a vezető erek számában és a szigetelések anyagvastagságában van különbség
hogy a vezetők anyagában van-e különbség azt nem tudom.
Nekem a MAGNUM 3 tipus van és meg vagyok/voltam vele elégedve (amig nem hallottam a tegnapi nullszériás teszt verziót amelyik egy más vezetőanyagból készült mint az eddigiek)
Típuson belül teljesen egyformák a kábelek (azonos típust rendelők mindenben azonos kábelt kapnak / kivétel a hossz ami ugye kívánság szerint eltérhet)
Nyilván a kiforrott tipusok közt születnek teszt verziók amelyek a fejlesztés alapjait képezik.
Ezeket is szoktuk tesztelni.
A tapasztalatom az hogy nem csak rendszerbeli, hanem hallás ill. ízlésbeli különbségek is befolyásolják a hallott zene tetszését vagy nemtetszését (van aki a lágyabb hangzást szereti és van aki a karcosabb fényes hangzást)
Nem biztos hogy ugyanaz a kábel tetszik rockzenén is, amelyik pl. komolyzenén nagyon szépen szól.
Ezért a tesztelésen van a fő hangsúly és mindenki döntsön ízlése szerint.
Rudolf azt vallja hogy ugyanaz a kábel nem szól ugyanúgy két különböző rendszerben ill. más a tetszés két különböző hallású és izlésvilágú embernél, ezért a teszt hallgatásokra is visz többféle hálózati és hangfal kábelt (amelyek akár árban azonosak is lehetnek,de mégis típusukban különbözőek)
De ha pl. a Kácsába is elmegy valaki tesztanyagért , többféle kábelt hazavihet tesztelésre még akár azonos árkategóriában is.
De szerintem az emberi hangnemben szóló építő kritika általában mindannyiunk hasznára válik.
(ezt általánosságban írtam, nem címeztem senkinek a hozzászólók közül)
Power-R kábelek
A kábelgyárak meg a marketingjük ettől lényegesen gusztustalanabb.
Az miféle nyomulás, hogy évek alatt olyan kollektív pszichózist hoznak létre, hogy gyak. mindenki beterelődik valamelyik nagy név védőernyője alá? Hiába szövegelek, én is ezt teszem; drága berendezésre nagyon nehéz olcsó kábelt tenni.
És sajnos ugyanúgy nem a hangminőség nyom az 1000+Eurós összekötő felé, hanem a lelkesedés, meg a hit, ami a többi beetetett balf@sz által is generálódik, magamat is beleértve.
Az AZ vagy a Siltech az én rendszeremre fejlesztette az IC kábelét?
Vagy a tiétekre?
Azoknak a kábeleknek köze nincs a mi rendszereinkhez.
Vagy olyan über-univerzálisok, mint emlékeztek, ami mosópor is, meg öblítő is meg mosogatószer is, de autófényezésre is jó meg amúgy shamponnak sem rossz...
Nevetséges vagdalkozás a tök homályban.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 28
Power-R kábelek
A kábel gyáraknak is ennyi marhaságot össze szoktatok írkálni,vagy csak itt vagytok nagyokosok?
Kérek mindenkit, aki az én kábeleim iránt érdeklődik, hogy nem válaszoljon, ne írjon be az alábbihoz hasonló szánalmas kellemetlenkedő beirogatóknak.
OFF
Rudolf, Rudolf, valamiért te rendre félreérted, vagy hogy precízebb legyek félre pozicionálod a szereped az itteni fórumozásban. Ha valaki neked nem tetsző problémát vet fel, akkor előhozod, nem először az "én topicom" védekezést.
Úgy egyébként talán észrevetted, nem neked intéztem a reggeli kérdésem elsősorban, sound-ot próbáltam megszólítani. Te meg rám hivatkozva kimber-nek panaszkodsz a neked nem tetsző tagokról.
Aztán írod, nincs időd, főállásban dolgozol, mint ahogy remélhetőleg teszi ezt a többség itt fórumszerte. Na az megint nagyon érdekes, ha topicgazdának érzed magad, pörög a topicod, a pörgés okai persze több rétűek, akkor igenis legyen időd kulturáltan reagálni ha kulturáltan szólítanak meg. De van még ebben még egy ok, te itt a valami gyártó-kábelfelfedező küldetés szerepét próbálod a kábelben kevésbé jártasok felé közvetíteni, ebből neked (adómentes) jövedelmed származik, kvázi vállalkozó vagy, és nincs időd???? nem folytatom ... mert ebben az irányban nem először nem sikerült közös nevezőre jutni veled itt többeknek.
ON
miért is nem lehet a kábelgenerációidat követhetően megkülönböztetni, azok milyen jellemzőikben térnek el egymástól, mik a fejlődés egyértelmű jellemzői? Ezek ugye bántó felvetések ... ha igen akkor valami nincs rendben azzal a pozicionálással.
Már fel sem merem hozni a két napja tett deklarációdat, miszerint:
A csavaros rögzítést én nem tartom jónak, azon egyszerű okból, hogy azok a huzalok, amik csavar alá szoríthatók átmérőjüknél fogva nem alkalmasak hangfal kábelnek.
Akkor szerinted, minden nem forrasztós, csavar rögzítős csatlakozó megoldás alkalmatlan? hm, ez a kijelentés is mellőzi a szerénységet. Legalább hozzá tetted volna, hogy a te cérnavékony hangfal drótjaidhoz nem optimális, mert natur csavar rögtön szétnyírja a vékony drótot. De azért ha utána néznél, vékonyabb vezetőket igenis lehet csavar rögzítéssel is sérülés és forrasztás nélkül is ...
Power-R kábelek
Kérek mindenkit, aki az én kábeleim iránt érdeklődik, hogy nem válaszoljon, ne írjon be az alábbihoz hasonló szánalmas kellemetlenkedő beirogatóknak.
OFF
Rudolf, Rudolf, valamiért te rendre félreérted, vagy hogy precízebb legyek félre pozicionálod a szereped az itteni fórumozásban. Ha valaki neked nem tetsző problémát vet fel, akkor előhozod, nem először az "én topicom" védekezést.
Úgy egyébként talán észrevetted, nem neked intéztem a reggeli kérdésem elsősorban, sound-ot próbáltam megszólítani. Te meg rám hivatkozva kimber-nek panaszkodsz a neked nem tetsző tagokról.
Aztán írod, nincs időd, főállásban dolgozol, mint ahogy remélhetőleg teszi ezt a többség itt fórumszerte. Na az megint nagyon érdekes, ha topicgazdának érzed magad, pörög a topicod, a pörgés okai persze több rétűek, akkor igenis legyen időd kulturáltan reagálni ha kulturáltan szólítanak meg. De van még ebben még egy ok, te itt a valami gyártó-kábelfelfedező küldetés szerepét próbálod a kábelben kevésbé jártasok felé közvetíteni, ebből neked (adómentes) jövedelmed származik, kvázi vállalkozó vagy, és nincs időd???? nem folytatom ... mert ebben az irányban nem először nem sikerült közös nevezőre jutni veled itt többeknek.
ON
miért is nem lehet a kábelgenerációidat követhetően megkülönböztetni, azok milyen jellemzőikben térnek el egymástól, mik a fejlődés egyértelmű jellemzői? Ezek ugye bántó felvetések ... ha igen akkor valami nincs rendben azzal a pozicionálással.
Már fel sem merem hozni a két napja tett deklarációdat, miszerint:
A csavaros rögzítést én nem tartom jónak, azon egyszerű okból, hogy azok a huzalok, amik csavar alá szoríthatók átmérőjüknél fogva nem alkalmasak hangfal kábelnek.
Akkor szerinted, minden nem forrasztós, csavar rögzítős csatlakozó megoldás alkalmatlan? hm, ez a kijelentés is mellőzi a szerénységet. Legalább hozzá tetted volna, hogy a te cérnavékony hangfal drótjaidhoz nem optimális, mert natur csavar rögtön szétnyírja a vékony drótot. De azért ha utána néznél, vékonyabb vezetőket igenis lehet csavar rögzítéssel is sérülés és forrasztás nélkül is ...
-
Vendég
Power-R kábelek
6. A kábeleket olyan helyen kellene összehasonlítani, ahol referencia szintű rendszer van, tehát a kábel a leggyengébb láncszem. Ilyen rendszer nagyon kevés van, és természetesen ez rettentő szubjektív, de mégis objektívebb, mint egy bemutató, ahol semmi sem optimális.
Csak nem azt akarod mondani, hogy ebben az installációban nem lehet meghallani a különbségeket a saját, és a "nagynevű" gyártók kábelei között?
Power-R kábelek
Én gaborka8x8 és hasonló unatkozó,fontoskodó volumenű társat kiraknám egy ketrcben a Hősök terére és ott mutogatnám,hogy a nemzet legújabb kincsei ...
Nem akartam hozzászólni, de most már több minden is van, ami kikívánkozik.
1. Én nem ismerem Gaborkát, sőt nekem is volt vele szóváltásom már, de azért ez amit írtál kicsit erős. Nem gondolnám, hogy ilyet bárkire is mondani kellene, lehetne, főleg mivel most nem volt annyira elrugaszkodott amit írt.
2. Kimber szavaival teljes mértékben egyet értek. Ez egy fórum, ahol a tapasztalatainkat osztjuk meg. Ez egy topik, ahová nem csak Cables írhat és nem csak pozitívat (még ha később ki is moderáltatja azt). Cables azért fizet, havi 1000 Ft-ot, hogy kiemelt legyen, nem azért, hogy itt legyen. Megjegyzem, hogy én ennél többet költök el kávéra Bélánál, így én is mondhatnám, hogy ez meg az az enyém, de perszer ilyet nem teszek, mivel evvel tudom támogatni a fórumot.
3. A kábelek elnevezésével az lenne a gond, hogy nem a 10-es, inkább a 100-as számkörben kellene mozognia kábel típusokon belül is, lásd hangfalkábel, Magnum, Magnum xl,Magnum XXL (ezek után vagy Higins (Magnum P.I. jön, vagy Desert Eagle .50 ). Nem hasonlítanám az ő kábeleit a többi diy gyártóéhoz, mivel ott a gyártók megpróbálnak 1 családon belül teljesen hasonló kábeleket gyártani. Cablesnél minden kábel más. Ami lehet jó is, rossz is. Jó azért, mert lehet próbálkozni, rossz azért, mert utána képtelenség eladni vagy csak óriási buktával.
4. Cablesnél az alapvető probléma az, hogy kijelent bizonyos dolgokat, hogy márpedig ez csak így lehet jó. Az én szakmámból kiindulva (épületgépész vagyok), ezer féle képpen meg lehet oldani egy problémát és lehet, hogy mind jó. Az más kérdés, hogy neki nincsen meg a megfelelő technológiája ahhoz, hogy pl a forrasztás helyett préselést használjon. A nagy gyártók mögött azért elképesztő technológia és minőségbiztosítás áll, ezt ne felejtsük el, és ez bizony pénzbe kerül.
Nem lenne szabad azt mondania, hogy márpedig az ő megoldása a tuti, semmilyen más alternatíva nincs. A legtöbben ezen akadnak fönn, amikor kijelenti, hogy a régi huzal meg a kerámia házas dugó a tuti, az 50e Ft-os Furutech az bizony gagyi és rosszabb a hangja. Elképzelhető, hogy pl egy kábel ötvözet jobb, mint az ezer éves huzal, csak (megint csak visszautalnék) lehet, hogy neki nincs megfelelő technológiája ahhoz, hogy legyártsa vagy legyártassa azokat. A belefektetett anyagiakat már nem is mondom. Azért a többi diy kábelgyártó elég nagy összeget invesztált bele, mire eljutottak a mai szintre.
5. Az, hogy heti szinten jön ki újabb és újabb még jobb kábel azt jelzi, hogy azért mindig van hová fejlődni, ergo az előző legjobb megoldást 1 hét alatt (ami fejlesztőknél a vicc kategória) sikerült felülmúlni. A kábelek belső felépítését nem ismerem, de azt mindig kihangsúlyozza, hogy régi kábelekből dolgozik. Mi lenne, ha még a kábeleket meg a csatlakozókat is elkezdené variálni. Végtelen számú lehetőség van.
6. A kábeleket olyan helyen kellene összehasonlítani, ahol referencia szintű rendszer van, tehát a kábel a leggyengébb láncszem. Ilyen rendszer nagyon kevés van, és természetesen ez rettentő szubjektív, de mégis objektívebb, mint egy bemutató, ahol semmi sem optimális.
7. A vicc az egész beszélgetésben az, hogy megint nem a kábelekről van szó feltétlen, hanem Cablesről és a marketingjéről. Egyszerűen el kellene fogadnia, hogy amit csinál, az egy bizonyos szintig jó, sőt azt mondom, hogy addig elég jó választás, mivel nem drága, de a szint fölött már nem rúg labdába és vannak nála jobbak, sőt, lehet, hogy neki is lesz jobb 1 hét múlva.
Ennyit akartam mondani. Olvassátok gyorsan, hátha ki lesz moderálva....
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1155
Power-R kábelek
Én gaborka8x8 és hasonló unatkozó,fontoskodó volumenű társat kiraknám egy ketrcben a Hősök terére és ott mutogatnám,hogy a nemzet legújabb kincsei ...
Ne bántsd,biztos meg van az oka,hogy ilyen,én inkább sajnálom,illetve vigyáznom kell magamra is,mert nem szeretnék ilyen életet magamnak.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 28
Power-R kábelek
Power-R kábelek
És az elképzelhető, hogy rendszerének semmi más eleme nincs, csakis kábelek?
Ha pedig van más eleme is, pl. erősítő, hangsugárzó, stb., akkor mi lehet az oka, hogy csakis a kábelekkel kapcsolatban érez késztetést az írásra? Hiszen akkor az erősítővel, a hangsugárzóval, stb. is van saját tapasztalata. És ha a kábelekkel kapcsolatos tapasztalatait már sokadjára kívánja megosztani velünk, akkor miért bánik oly mostohán pl. az erősítőjével kapcsolatos tapasztalataival? És a kábeles tapasztalatait is miért csak akkor kívánja megosztani velünk ily már sokadszorra, amikor -mint írtam- a kétkedés a lábát megveti ebben a topikban?
.
A rendszer többi elemével nincs sok tapasztalatom, eddig egyszer cseréltem (hangfal, forrás, erősítő) együtt kb. 2,5 évvel ezelőtt.
Kábelekből nagyságrendekkel több fordult meg nálam, de inkább kipróbálás céljából ismerősöktől, barátoktól.
Ezért írtam hogy a hozzászólásom az én szubjektív véleményemet tükrözi.
Istvánnak és Kimbernek teljesen igaza van cables marketingjével kapcsolatban, azon még van mit csiszolni a többi DIY gyártóéhoz képest, de szerintem a kábelei jók
-
Vendég
Power-R kábelek
Meg ez a DIY gyilkoló szöveg,k...
A DIY-er nem kereskedelmi célzattal gyárt másoknak terméket a haszon reményében. Aki meg ezt teszi, az meg nem DIY-er, az általa gyártottak pedig nem a DIY kategória, hanem kereskedelmi termék, amivel szemben egészen mások az elvárások, akkor is, ha valaki egy sufniban csak fakanalakat, vagy széklábakat farag.
.
-
Vendég
Power-R kábelek
2: bezárod a topikot, és csak akkor nyitod ki, ha te akarsz valami új információt megosztani, ezzel elkerülheted, hogy a számodra nem tetsző írások megjelenjenek a "topikodban". Aki meg keres, privátban megtalál...
Ez már az adás-vétel részen sem volt megengedve. Béla régen ilyenfajta próbálkozásokért simán törölte a topikot, amiben előfordult.
Arról nem beszélve, hogy cables nem is tudja bezárni ezt a topikot, mivel Béla nyitotta, ezért a moderálás joga is nála van.
.
-
Vendég
Power-R kábelek
itt az én topikomban,
Ezt a fajta megalomániát már többször többen szóvá tették. Mivel ez az egész fórum a Béla tulajdona így itt csak neki vannak topikjai. (Ez pedig fokozottan érvényes erre topikra, mert ezt, Béla nyitotta.)
.
Power-R kábelek
Kedves Rudolf!
Ez most nagyon rosszul esett. Nem olvastam semmi bántót István írásában,
Míért irogat nekem ez a tag, ha nem érdeklik a kábeleim?
A helyzet az, hogy én dolgozok, napi 8 órát, van főállásom. Csak azoknak a beírásaira jut időm, akik a kábeleim után érdeklődnek. Nem foglalkoztam és a jövőben sem fogok foglalkozni olyanok beírásaival, akik ráérnek és szórakoznak, fontoskodnak itt az én topikomban, amiért ráadásul fizetek, ha szerény összeget is az AVX-nek (köszönöm Béla, hogy itt lehetek).
Szóval eszük ágában sincs konkrétan érdeklődni, vagy telefonon felhívni engem, ha kérdésük van. Egyetlen céljuk, hogy magukat mutogassák itt és zavarják a kábeleim iránt érdeklődőket azzal, hogy szétoffolják a témát.
Szerencsére ez nem riasztja az érdeklődőket, akik privátban megkeresnek és nagyon elégedettek a kábeleimmel!
-
Vendég
Power-R kábelek
Ez nem a kételkedésről szól.
Kimber is jószándékból írta, amit írt ( én így értelmezetem). Néha még hajt a kíváncsiság, időnként "kábelezek" is, de nem szeretném még a 20e ft-os kábelt sem ajándékba továbbadni...
Szerintem előrébb lennénk, ha tényleg lenne valami jelölés és azok azonos kábeleket is takarnának.
Írom mindezt úgy, hogy voltam már a topicgazdánál,- igaz lemez ügyben- és nem is akart rámbeszélni semmilyen kábelt.
Power-R kábelek
Nyugodtan lehet kételkedni.
Nem kötelező vásárolni sem, hifizni sem, meg kábelezni sem.
Meg ez a DIY gyilkoló szöveg, hogy nincs két egyforma készülék....meg a 7. verzió...vajon pl. a Naim tudott két egyformán szóló 250 -est gyártani valaha...?
A nagy kábelgyártók neves kábelei valószínűleg a szérián belül valóban egyformák. Ezzel akkor most előbbre vagyunk...? Ha igen, akkor miben is? Merthogy a lehallgatási környezetek variábilitásához pl. a 7 db verzió az egyszerűen elenyésző.
Egy kis matek...
Power-R kábelek
Ne tereld el a szót: hozod a kábelt a következő teszt találkozóra?
Nem tudom elképzelni, hogy a Van Damme kábelek gyártójának érdemi információval szolgálna egy lelkes hifisták ( az ő szemszögükből nézve laikusok) által kivitelezett "teszt".
Tegnap körbenéztem a munkahelyemen, és azt tapasztaltam, hogy több méter Van Damme kábel volt ott használatban, mint amennyi Power-R kábel valaha is készült.
-
Vendég
Power-R kábelek
Az hitelesebb lenne ha minden topikba beleírogatnék , ilyesféle okoskodásokat ?
Én a tapasztalataimat írom le amik cables kábeleivel pozitivak voltak a tesztelések során, de mint olvasható voltak kevésbé sikerült darabok is , de ha igényli azokról is írhatok bővebben.
Abban az időben amikor más kábelek ill. más rendszer volt nálam használatban nem voltam regisztrált fórum tag.
És az elképzelhető, hogy rendszerének semmi más eleme nincs, csakis kábelek?
Ha pedig van más eleme is, pl. erősítő, hangsugárzó, stb., akkor mi lehet az oka, hogy csakis a kábelekkel kapcsolatban érez késztetést az írásra? Hiszen akkor az erősítővel, a hangsugárzóval, stb. is van saját tapasztalata. És ha a kábelekkel kapcsolatos tapasztalatait már sokadjára kívánja megosztani velünk, akkor miért bánik oly mostohán pl. az erősítőjével kapcsolatos tapasztalataival? És a kábeles tapasztalatait is miért csak akkor kívánja megosztani velünk ily már sokadszorra, amikor -mint írtam- a kétkedés a lábát megveti ebben a topikban?
.
Power-R kábelek
Valóban nem.
Sőt úgy látom, az aktivitása minimális, hiszen az a néhány hozzászólása csak és kizárólag erre topikra korlátozódik. És érdekes módon mindig csak akkor érez késztetést az írásra, ha cables "mestert" nem csak dicséret illeti, hanem esetleg a topikban a kétkedés lábát megveti.
Természetesen tudom, hogy ez kizárólag a véletlen műve.
.
Az hitelesebb lenne ha minden topikba beleírogatnék , ilyesféle okoskodásokat ?
Én a tapasztalataimat írom le amik cables kábeleivel pozitivak voltak a tesztelések során, de mint olvasható voltak kevésbé sikerült darabok is , de ha igényli azokról is írhatok bővebben.
Abban az időben amikor más kábelek ill. más rendszer volt nálam használatban nem voltam regisztrált fórum tag.
-
Vendég
Power-R kábelek
Nem vagyok egy sűrűn írogató kommentelő,
Valóban nem.
Sőt úgy látom, az aktivitása minimális, hiszen az a néhány hozzászólása csak és kizárólag erre topikra korlátozódik. És érdekes módon mindig csak akkor érez késztetést az írásra, ha cables "mestert" nem csak dicséret illeti, hanem esetleg a topikban a kétkedés lábát megveti.
Természetesen tudom, hogy ez kizárólag a véletlen műve.
.
Power-R kábelek
Ja, és ne tessék már ezt is kötekedésnek tekinteni, valóban érdekel a dolog.
Úgy tűnik azonban hogy az elgondolások alapján jó az irány, mert ami eladásba kerül azon mindig sok pozitív változás van az előzőekhez képest , pedig hát sokféle rendszerbe kell illeszkednie..
Érdekes? hanyadik generációnál tart már Rudolf? 5-6-7? vagy nincs is két egyforma produktuma, valamiben minden eladott példány különbözik a másiktól? Csak úgy mint a DIY-erek, azok sem szoktak két tök egyforma dolgot kiadni a kezükből.
Nekem az lenne a tisztelettel kérdésem, mi a változások mértékegysége Rudolf kábelgenerációinál? Ha ennyire jók az utóbbi hetek kábelei, akkor vajon mennyire gyengék az első generáció drótjai, amik alapanyaga tudjuk 40évig pihent 20fokos környezetben háborítatlanul.
Mindamellett, a hifisták 10ből 9szer pozitívnak szoktak jellemezni egy-egy változást, ha egyáltalán hallanak valami eltérést, az eltérés észlelése mint pozitív élmény rögtön torzítja verdiktet.
Power-R kábelek
Úgy tűnik azonban hogy az elgondolások alapján jó az irány, mert ami eladásba kerül azon mindig sok pozitív változás van az előzőekhez képest , pedig hát sokféle rendszerbe kell illeszkednie..
Érdekes? hanyadik generációnál tart már Rudolf? 5-6-7? vagy nincs is két egyforma produktuma, valamiben minden eladott példány különbözik a másiktól? Csak úgy mint a DIY-erek, azok sem szoktak két tök egyforma dolgot kiadni a kezükből.
Nekem az lenne a tisztelettel kérdésem, mi a változások mértékegysége Rudolf kábelgenerációinál? Ha ennyire jók az utóbbi hetek kábelei, akkor vajon mennyire gyengék az első generáció drótjai, amik alapanyaga tudjuk 40évig pihent 20fokos környezetben háborítatlanul.
Mindamellett, a hifisták 10ből 9szer pozitívnak szoktak jellemezni egy-egy változást, ha egyáltalán hallanak valami eltérést, az eltérés észlelése mint pozitív élmény rögtön torzítja verdiktet.
Power-R kábelek
Jó reggelt!
Tisztelettel köszöntök mindenkit, akit érdekelnek a kábeleim és kíváncsi az azokkal kapcsolatos koncepciókra és az eredményekre!
Eredmény: Tegnap este a Soundnál végzett teszt után kaptam egy telefont Marcaliból. Tamás hívott, a reggel postán leérkezett kábel csomaggal kapcsolatban. Olyan furcsán kezdte a beszédet, hogy először azt hittem valami nincs rendben és reklamálni akar. Nem ismerem személyesen, ő hívott telefonon a kábelekért, ilyenkor egy kicsit "ugrás a sötétbe" leküldeni 4 kábelt, teljes kábelezést egy ismeretlen rendszerhez. Kiderült, hogy nagyon is tetszik neki az új hangzás, teljesen új részleteket hall a jól ismert lemezein. Azt ígérte le fogja írni a tapasztalatait, csak most első örömében hívott.
Még egy dologról szeretnék beszámolni. Az elmúlt napokban kétszer volt szerencsém hallani egy csodálatos, elképesztően drága hangfalat: Sonus Faber Stradivari
A kép illusztráció, azért választottam ezt, mert visszaadja ennek hangfalnak a rendkívül elegáns megjelenését. De persze nem a külső a legfontosabb, hanem a hang. A hallott rendszerben másféle, de a Sonushoz színvonalban tökéletesen illő készülékek szolgálják ki ezt a hangfal csodát. Maradandó élmény volt mindkét meghallgatás, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az én hálózati és hangfal kábeleim úgy tűnik nagyon illenek ehhez a rendszerhez.
Power-R kábelek
Szép jó estét mindenkinek
Nem vagyok egy sűrűn írogató kommentelő, inkább olvasgatom a fórumot, de a mai zenehallgatási élményemet megosztanám a jelenlévőkkel.
Történt ugyanis hogy Radnai úr felhívott azzal a kéréssel, hogy sikerült vennie egy kisebb mennyiségű de nagyon igéretesnek látszó kábel alapanyagot, amiből csinált egy pár hangfalkábelt és áthozná meghallgatni.
Hozzátenném hogy Rudolfot pár hónapja ismerem és egy utcányira lakunk egymástól, így megegyeztünk, hogy az új fejlesztéseinek első darabjait áthozza tesztelésre. Jópárszor volt már többféle kábellel, volt amelyik kevésbé sikerült vagy gyengébben szólt az előző prototipushoz képest, de hát a fejlesztés, kisérletezés ilyen.
Úgy tűnik azonban hogy az elgondolások alapján jó az irány, mert ami eladásba kerül azon mindig sok pozitív változás van az előzőekhez képest , pedig hát sokféle rendszerbe kell illeszkednie.
Megérkezett két pár vékony dróttal, "z" banán dugókkal a végeken, szigetelés majdhogynem semmi nem volt rajta.
A rendszerbe kötve az első megszólalásnál hallatszott, hogy ez nagyon ütősen muzsikál, pár percig nem is tudtunk megszólalni a döbbenettől.
Hallottam már jó pár hangfalkábelt és nálam is megfordult már többféle tesztelésen, de ilyen hangot még egyik sem produkált.
Nagy térérzet, levegős, dinamikus, minden hangtartományban gyönyörű tiszta hangzás, szépen felismerhető minden hangszer, mégis egységes, egyik sem él külön életet, káprázatos tiszta énekhangok és az egésznek van valami kellő kis lágysága is , nincs az a karcos hangzás . emiatt mégis nyugodt és hosszan hallgathatható.
Szóval számomra nagy élmény volt.
Rudolf gyorsan hazasietett mondván, hogy muszáj csináljon a saját rendszeréhez is egy pár kábelt ebből az anyagból és hát most kezdheti előlről újrahallgatni a zenei anyagát.
Power-R kábelek
'Cables' -től azért nem kell azt várni, hogy ne legyen filozófiája a fejlesztésekhez.
Mert valami szisztémát kigondolt, ami elég sok helyen jól működik; kellemes ellenszél-fuvallatként a nagy cápák zsebkifordító mutatványaihoz.
Kinyilatkoztatás?, akár lehet az is.
Vagy nektek úgy kéne, hogy
'-Rudolf, mi a téma a forrasztásokkal?
- Hát...a krimpelés a legjobb, miden forrasztás sz@r, de igazából a vékony forrasztás is jó; ha belegondolunk, a nagy cingombóc meg biztonságos, jól csillapít szóval az is jó...
-Hangfalkábel-hossz?
-Hát,...a rövid az nagyon jó, az a 'zéró-kábel'-hez közeli, a hosszú, az is nagyon jó, mert a karakter jobban felépül, a végfok szereti azt a kis plusz ohmikus ellenállást...a közepes, az meg jó, mert pont elér a hangdobozig...
-stb...'
Olvassatok már bele bármelyik nagy kábelgyártó weblapjába; ott aztán vannak kinyilatkoztatások...