Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Power-R kábelek
Moderátor: cables
Power-R kábelek
A Nordost kábelek nem vékonyak?
Általában azzal vannak bekötve a Logan-ek.
A régiek voltak nagyon kis impedanciások.
Nálam egy olyan volt bekötve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Power-R kábelek
Ez a vékony kábel vastag kábel dolog azért 2 tényezőből adódik össze véleményem szerint. Van a vezető rész, aminek az anyaga ezer féle lehet és van a szigetelés. A Nordost kábelek sem vékonyak, mivel ott sem 1 ér fut, hanem 48-72 stb. Ha ezeket összeadjuk, akkor már nem is olyan kicsi a keresztmetszet. Másik rész a szigetelés, ami valóban lehet vékony és vastag. Van aki ebben hisz, van aki abban. Én láttam meg hallottam is már olyan kábelt, aminek a vezető része vékony volt, de a szigetelése vastag. ValhallÁnak meg van olyan kábele, ahol még az egyes szálakat is külön szigeteli, ezért is lesz vastagabb a kábele. Nekem pl kvarchomok a fő szigetelés, így valóban vastag a kábel, de inkább a szigetelés miatt.
Avval teljes mértékben egyetértek, hogy rendszer függő minden. Volt olyan tápkábel nálam, ami réz alapanyagú volt, és döbbenetesen jól szólt dacban (pedig nagyobb teljesítményű komponensekhez ajánlják), míg egy ezüst alapanyagú kábel nagyon nem illett oda. Máshol pedig pont fordított volt a dolog. Minden mindentől függ, ki kell próbálni. Én nem mernék azért így általánosítani, hogy melyik jó, melyik nem, melyik a jó arány, mert míg egy Ferrari is nagyon jó autó, addig egy Rolls-Royce-ban is el tudnám tölteni a napjaimat.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Power-R kábelek
Most, hogy másodszor is leírod, a vastag kábel nem szólhat jól és tévút a gyártása és használata, szépen kiengeded a szellemet a palackból.
Fel fog pörögni a topik az biztos.
Üdv Mindenkinek!
Beni amit te ide beidéztél azt én nem írtam soha. Szólhat jól vastag kábel és a gyártása nem tévút, mert veszik, mint a cukrot.
Ha visszaolvasol én azt írtam, hogy kétféle jó hang van: természetes és mesterséges. A vastag kábelek az utóbbi csoportba tartoznak.
Elmondanék egy példát a saját tapasztalatomból. Pár éve egy High-End Showra IC kábelt kért tőlem kölcsön a XY magyar gyártó
Péntek este tudtam csak odavinni, betették és a srác, aki ott hangolgatta a rendszert megszólalt: Na végre ez az a hang, amit hallani akartam. Vittem egy hangfal kábelt is, de azt nem tették be, mert kaptak kölcsönbe egy baromi vastag, nagynevű kábelt. Kérdezték, hogy CDt vittem-e, mondtam, hogy egy jó szóló csello CDt vittem. betettük, hát nemigen volt cselló hangja a csellónak. Kikönyörögtem, hogy tegyék be az én kábelemet. Gyönyőrű csello hang lett. Ezzel együtt a kiállításon a vastag kábellel demoztak, mert "hatásosabb a hangja". Különben tényleg jól szólt az kábel, csak ott nem, ahol egy nagyon ismert húr rezgést kellett reprodukálni. Na valahol itt van a választóvonal a természetes és az "összerakott" jó hang között.
Tényleg felpörgött a topik, ami nem baj, de én arra kérnék mindenkit inkáb priviben írjon nekem, ha kérdése van.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 230
Power-R kábelek
Bizonyos esetekben igaz lehet.
2 Ohm-os ML hangfalaknál megnézném mire mennél nagyon vékony kábelekkel.
A Nordost kábelek nem vékonyak?
Általában azzal vannak bekötve a Logan-ek.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Power-R kábelek
"Azt írod, hogy "a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz"
Bizonyos esetekben igaz lehet.
2 Ohm-os ML hangfalaknál megnézném mire mennél nagyon vékony kábelekkel.
Webáruház:
Power-R kábelek
Szegény ValhallA ha ezt hallaná, az ő kábelei nem éppen vékonyak...
Az Ő kábelei az én rendszerembe értelmetlenül drágák lennének, nekem más dimenzió...
A vitákat megelőzve nem a kábelei drágák a minőségükhöz képest (nagyon igényesek szerintem), csak az enyémbe lennének azok...
Rudolf véleménye azért érdekelne, mert a sima gyári tápkábelek vékonyak is, meg ha még 20-25 éven felüliek is, hátha összehasonlította a sajátjait ilyenekkel is...
Power-R kábelek
A Mester véleményére továbbra is kíváncsi lennék...
"Azt írod, hogy "a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz"
Szeretném kérdezni akkor, hogy szerinted pl. egy erősítő vagy cd gyári kábele, ami vékony rézből van (2x0,5 vagy 2x0,75) és legalább 20 éves, akkor az lehet hogy jobb, mint egy mai vastagabb diy kábel?"
Szegény ValhallA ha ezt hallaná, az ő kábelei nem éppen vékonyak...
Power-R kábelek
Ha szabad megjegyeznem, tapasztalatom szerint a vékony és a relatíve vastagabb kábelekből is akadnak szerethető darabok.
Kimber gondolatait osztom, miszerint készülékenként/rendszerenként változó lehet az átmérő optimuma.
Egyébként jó magam több készülék közé is átlagtól vékonyabb kábel mellet (IC) tettem le a voksom. Olyan mellett, amit a gyártó készít - nem is forgalmaz - a készülékeihez.
Persze anyagi helyzetem korlátozott. Több százezres "vastag" kábeleket nem állt módomban fülügyre vennem saját rendszerben. Bár annyit nem is szánnék kábelezésre.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- KR-ACOUSTIC
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1515
Power-R kábelek
Sziasztok!
Vastag kábel, vékony kábel ide vagy oda ,évekig használtam ezt a kábelcsaládot, imádtam,és asszem nem a vastag kategóriába tartozik, így én biztos vagyok benne hogy a Power-R kábelek is lehetnek ugyan olyan jók, hibátlanok, mint a nagy gyártók ultra vékony kábelei. Grat! Hajrá!!!
Power-R kábelek
A Mester véleményére továbbra is kíváncsi lennék...
Szeretném kérdezni akkor, hogy szerinted pl. egy erősítő vagy cd gyári kábele, ami vékony rézből van (2x0,5 vagy 2x0,75) és legalább 20 éves, akkor az lehet hogy jobb, mint egy mai vastagabb diy kábel?"
Power-R kábelek
Azért a Wikipediára oda kell figyelni:
" A leggyakoribb mítosz, hogy bizonyos egzotikus és drága (audiofil) kábelek tisztábban szólnak, részletesebb hangzást, jobb sztereoképet és nagyobb dinamikát biztosítanak."
Vagy pl.ezt sem tudtam eddig :
" Általában a végső hangminőséget befolyásolja a CD-lejátszó, erősítő, hangfalak minősége, valamint a szoba akusztikája is. "
Bocs az offért!
Régen a földről is azt hitték, hogy lapos... Amíg nem tapasztalta meg valaki a saját fülével, hogy egy kábel milyen szinten tud beleszólni az adott rendszer hangjába (arra most ne térjünk ki, hogy ront-e vagy javít, hozzátesz-e vagy elvesz), az nyilván szkeptikusan áll a kérdéshez, ahogy én is tettem anno. Aztán jön a személyes tapasztalás. Vagy marad a saját dogmába burkolózás és a boldog tudatlanság (ami persze költséghatékony, mert MT-vel is jön hang a dobozból).
Power-R kábelek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hangfalk%C3%A1bel
Azért a Wikipediára oda kell figyelni:
" A leggyakoribb mítosz, hogy bizonyos egzotikus és drága (audiofil) kábelek tisztábban szólnak, részletesebb hangzást, jobb sztereoképet és nagyobb dinamikát biztosítanak."
Vagy pl.ezt sem tudtam eddig :
" Általában a végső hangminőséget befolyásolja a CD-lejátszó, erősítő, hangfalak minősége, valamint a szoba akusztikája is. "
Bocs az offért!
Power-R kábelek
Szóval visszatérve az 1,5 mm-es vastag drótra és a Beni által betett karvastagságú kábelezésű rendszerre én azt gondolom, az tévút. Az áram nem "szereti" ha sok út áll előtte , azt szereti, ha keskeny az út, de nagyon jó minőségű.
Most, hogy másodszor is leírod, a vastag kábel nem szólhat jól és tévút a gyártása és használata, szépen kiengeded a szellemet a palackból.
Fel fog pörögni a topik az biztos.
Power-R kábelek
Köszönöm szépen a sok beírást, szeretnék érdemben válaszolni mindegyikre, de vidéken vagyok minimális Internet eléréssel. Igy ez nem megy. De valamiről írnék, amit nagyon fontosnak tartok.
Sokan azt hiszik, hogy én kezdettől fogva egy elrendezést próbáltam és azt fejlesztgetem. Ez nem így van. Rengeteg elrendezést próbáltam és ami fontosabb nagyon sokat gondolkodtam a hallott változásokon. Csináltam, sőt adtam el IC kábelt 2x 1,5 mm-es rézhuzallal. az is szólt, de nem úgy ahogy kell. Ma - úgy érzem - meg van a jó irány és arra felé szeretnék haladni.
Szóval visszatérve az 1,5 mm-es vastag drótra és a Beni által betett karvastagságú kábelezésű rendszerre én azt gondolom, az tévút. Az áram nem "szereti" ha sok út áll előtte , azt szereti, ha keskeny az út, de nagyon jó minőségű.
Kétféle jó hang van: természetes és mesterkélt. Szerintem a karvastagságú kábelekben az utóbbi valósul meg, kijátszák, hogy adott hosszakhoz milyen vastagságú ezüst réteggel lehet kompenzálni a magas hang veszést, ami elkerülhetetlen ha vastag vezetőket használnak. Nem véletlen, hogy ezek a drága kábelek sok esetben csak fix méretben gyári szereléssel kaphatók.
Ennyit tudok met írni, Akit érdekel ez a fontos kérdés írjon nekem, otthonról válaszolni fogok rá!
Power-R kábelek
Azért páran szerintem elvesznek ebben a vékony-vastag kábel mizériában már...
Mert Rudolf sok és nagyon vékony huzalból csinál kábelt összefonva,ami szerintem alapból a végeredményt nézve,nem vékony..bár én nem mértem,de egy hangfalkábel is lehet szerintem 1.5mm2 keresztmetszetű,amikor kész.
Ez szerintem alapból normális,mert szobában nem több 100 wattot szokás küldeni a hangsugárzóra.
És mivel több és vékonyabb szálon megy a hang,mint pl egy gyári kábelnél,ennek lehet jótékony hatása.Főleg úgy,hogy Rudolf régi huzalokat használ.
De szerintem a régi hangsugárzóknak is meg van ugyanígy az előnye már,hogy pl abban is akár 40-50 éves a tekercselés...Nálam pl jobban beválltak a 70-es években készült hangsugárzók a maiakkal ellentétben...
De aki szkeptikus Rudolf kábeleivel,szerintem próbálja ki és akkor meg tudja,hogy milyen hangot produkál.
Én maximálisan elégedett vagyok a teljes Power-R kábelezésemmel a rendszeremben.
Nyugodt,hosszan hallgatható,nagyon jól előhozza a kis részleteket is és nagy színpadképpel.
Power-R kábelek
Kedves Kábelesek,
A kábelek világában is csak egy biztos pont van és az az a hely ahol Te ülsz és hallgatod a zenét.
Szerencsém volt sok kábel összehasonlítására volt-van módom és se pró se kontra nincs végleges válasz, még ajánlás sem.
Nálam -
Egy rendszeren belül az első kábel - futómű-DAC - nos ez vékony, a következő - DAC - erősítő - ez vastag / Audioquest /, és a hangfalkábel ismét vékony.
Különösen a hangfalkábel bosszant, mert egy méregdrága Audioquest kábelt kell néznem használaton kívül felakasztva a
polcon. Eladni nem merem mert hátha.., így meg bosszant.
Viszont jó zenéthallgatni....
Van egy CA Stream Magic 6 média lejátszóm, oda is bedugtam a Rudolf legújabb kábelét -MP-erősítő-közé, tehát vékony,
korábban itt is vastag volt.
Nem bírom ezt sem lecserélni,
én mérnök ember vagyok és így nem bírom a káoszt, ezért inkább zenét hallgatok és meg sem próbálom megfejteni, viszont jól szórakozok azon, hogy ez mást is bizergál.
Most abban bízom, hogy Rudolf is lenyugszik egy kicsit és nem jön egy újabb kipróbálandó valamivel, bár Ő is mérnökember így izgatja az új, így erre azért nem fogadnék nagyobb összegben.
Itt piszok hideg van így ideális zenés nap....
Üdv:Mouse53
Power-R kábelek
Az egyik legkárosabb tévhit az nagyjából úgy szól, hogy a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz. A természetes és nagy felbontású hanghoz minél vékonyabb huzalok és minél kevesebb külső köpeny kell. Tehát legyen mindenki óvatos, ha jó vastag, szép köpenyekben pompázó kábelt kínálnak neki!
Ha ez ennyire egyszerűen, egzakt módon megállapítható, akkor a fickó, aki összehozta ezt a szobát zenehallgatásra, mondhatjuk, hogy tévúton jár?
Meg az összes gyártó, aki vastagabb kábeleket készít?
Egyáltalán, ebben a kívülállóknak inkább ezotériába hajló hifizésnél vannak örök érvényű megállapítások?
Power-R kábelek
Roppant egyszerű, próbáld ki és megtudod.Most a fülednek akarsz hinni, vagy Rudolfnak?(Persze ettől még a mesternek lehet erről véleménye...)
Ez nem ilyen egyszerű. Ha csak megbolygatja a készülék belsejét, majd nem cserél semmilyen kábelt máris rosszabbul fog szólni. Tapasztalatból tudom. Ha így akar hasonlítani az eredeti és az új állapotot, félremegy az egész, hacsak nem használ nagyon sokkal jobb kábeleket az átkötéshez.
Ami a vékony-vastag dilemmát illeti, nálam az állítás igazolása és cáfolata is sikerült. A DIY erősítőm tápkörei nagyfesz vastag kábelekkel lettek bekötve, talán plazmaTV-ből jöttek, szigeteléssel kb 3-4mm-esek voltak. Ezek helyett ment be később vékony litze, ami max 0,3mm, szigeteléssel. Jobb lett. A jelútban pedig először vékonyabb litze volt, amit egy sokkal vastagabbra cseréltem és most is az van benne. Klasszisokkal jobb. Nem lehet kategorikusan kijelenteni általános érvényű igazságokat a kábelek esetében, mert nincs lehetőségünk igazolni, legfeljebb egy egy konkrét esetben, de még így is, a körülmények nagyon befolyásolják a végeredményt.
Power-R kábelek
Kedves Rudolf!
Az elmúlt 3-4 éjszaka végig olvastam a topikodat a legelejétől kezdve...
Remélem nem gond, ha tegezlek, ettől részemről a tisztelet maximális!
A legelején természetesen ismeretlenként olvastalak, aztán később azt tapasztaltam, hogy Te is kaptál hideget-meleget az első harmadban.
Hol jól, hol rosszabbul, de azért kezelted a helyzeteket...
Ami nekem feltűnt, hogy a kábeleiddel kapcsolatos előítéletek, degradáló és szkeptikus hangok valahogy elmaradtak, illetve csak néha, azaz normális mennyiségben fordulnak elő.
Egyrészt kívánok Neked sok erőt és energiát a munkádhoz!
Másrészt lenne egy kérdésem, laikusként...
Azt írod, hogy "a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz"
Szeretném kérdezni akkor, hogy szerinted pl. egy erősítő vagy cd gyári kábele, ami vékony rézből van (2x0,5 vagy 2x0,75) és legalább 20 éves, akkor az lehet hogy jobb, mint egy mai vastagabb diy kábel?
üdv!
Roppant egyszerű, próbáld ki és megtudod.Most a fülednek akarsz hinni, vagy Rudolfnak?(Persze ettől még a mesternek lehet erről véleménye...)
Power-R kábelek
Kedves Rudolf!
Az elmúlt 3-4 éjszaka végig olvastam a topikodat a legelejétől kezdve...
Remélem nem gond, ha tegezlek, ettől részemről a tisztelet maximális!
A legelején természetesen ismeretlenként olvastalak, aztán később azt tapasztaltam, hogy Te is kaptál hideget-meleget az első harmadban.
Hol jól, hol rosszabbul, de azért kezelted a helyzeteket...
Ami nekem feltűnt, hogy a kábeleiddel kapcsolatos előítéletek, degradáló és szkeptikus hangok valahogy elmaradtak, illetve csak néha, azaz normális mennyiségben fordulnak elő.
Egyrészt kívánok Neked sok erőt és energiát a munkádhoz!
Másrészt lenne egy kérdésem, laikusként...
Azt írod, hogy "a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz"
Szeretném kérdezni akkor, hogy szerinted pl. egy erősítő vagy cd gyári kábele, ami vékony rézből van (2x0,5 vagy 2x0,75) és legalább 20 éves, akkor az lehet hogy jobb, mint egy mai vastagabb diy kábel?
üdv!
Power-R kábelek
Ma örültem egy kábel hirdetésnek, illetve egy arra érkezett beírásnak:
Az érdekes a dologban, hogy magyarázni kell azt, hogy egy vékony kábel jól szól. De miért kell ezt magyarázni?
Az audio kábelek területén nagyon sok tévhit nehezíti meg azok dolgát, akik kezdőként próbálnak javítani a rendszerük hangján.
Az egyik legkárosabb tévhit az nagyjából úgy szól, hogy a jobb hanghoz vastag kábelek kellenek. Ez nemcsak, hogy nem igaz, hanem pontosan az ellenkezője az igaz. A természetes és nagy felbontású hanghoz minél vékonyabb huzalok és minél kevesebb külső köpeny kell. Tehát legyen mindenki óvatos, ha jó vastag, szép köpenyekben pompázó kábelt kínálnak neki!
A szükségesnél vastagabb huzal IC és hangfal kábelekben a finom hangrészletek összemosásához, torzításához vezet. Ennek oka az úgynevezett skin-hatás: a jó felbontást adó, legnagyobb frekvenciájú hangjelek jórészt csak a huzal felületén, ill. annak környezetében haladnak. Ráadásul a huzal belsejében folyó áram lassabban halad a felületihez képest. Ezért vastag huzaloknál erősen érvényesül az un. time smear (időbeli elmaszatolás) elvesznek a finom részletek. Röviden ennyit erről.
Akit érdekel ez a téma írjon nekem névvel, telefonszámmal elmondom, amit én tudok, amit tapasztaltam cables@freemail.hu
Power-R kábelek
Off
Egy kis kikapcsolódás: Budapesti képek régen és ma...
Power-R kábelek
Tegnap jött két beírás a Demag-ról. Eszembe jutott, hogy rég teszteltem a módszert bakelit lemezzel.
Valami olyat akartam feltenni, amiről tudtam, hogy nagyon lágy, nagyon kellemes zene, olyan lemezt, amin tulajdonképpen nem is kell hangzást javítani. Vajon azzal mit csinál a Demag.
Fausto Papetti olasz szaxofonos lemeze akadt a kezembe, az pont megfelel a fentieknek. On The Beach a lemez címe és természetesen gyönyörű nő van a borítón. (Ha valaki beüti Fausto Papetti nevét a Google kép keresőbe fantasztikus hölgyeket fog látni.) Belehallgattam a lemezbe, aztán rátettem a Demagra és ismét meghallgattam. Előtte is kiemelkedett a kellemes hangulatú zenében Papetti hangszerének a hangja, a Demag után ez a hang még jobban előtérbe került és szebb, karakteresebb lett. Nem tudok jobb hasonlatott, mintha jobb hangszeren játszott volna.
Pár hete valakinek feltettem az egyetlen eredeti Sun lemezemet, amelyen Johnny Cash énekel.
Emlékeztem, hogy kicsit csalódást okozott nekem akkor a hangja, kicsit fémesnek éreztem, mintha rossz mikrofont használtak volna. Belehallgattam, most is ugyanúgy szólt. Rátettem a Demagra aztán csak álmélkodtam, mert nagyon is jó mikrofon lehetett a Sun studióban, fantasztikus lett Cash éneke.
Egyébként ha country zene és jó ének hang a téma nekem Tex Ritter jut eszembe, tőle van egy 1968-as Capitol lemezem, a Tex Ritter's Wild West - az valami fantasztikus.
Power-R kábelek
Néhány napja egy CD kapcsán felszaladtam Rudihoz és megmutatta cd demagnetizálót.
Kicsit szkeptikusan fogadtam a dolgot.Aztán három lemez,három "tisztítás". Hihetetlen,de már az első hangoknál hallatszott a különbség - tisztaság,több részlet,nagyobb tér és dinamika, és élt a zene.
Hmm ..... Mindenkinek további jó zenélgetést!
Nálam vendégségben járt a demag és összehasonlítottuk Clarus Vox folyadékkal.
Mindkettőnél volt hallható javulás. Viszont ha lekenés után használtuk a demagot tovább javult a hang. Fordítva nem.
Ráadásul sokkal kényelmesebb a használata.
Eredmény: Demag - Vox 1-0
Más rendszerben (és füllel) nem vállalok garanciát azonos eredményre.
Power-R kábelek
Néhány napja egy CD kapcsán felszaladtam Rudihoz és megmutatta cd demagnetizálót.
Kicsit szkeptikusan fogadtam a dolgot.Aztán három lemez,három "tisztítás". Hihetetlen,de már az első hangoknál hallatszott a különbség - tisztaság,több részlet,nagyobb tér és dinamika, és élt a zene.
Hmm ..... Mindenkinek további jó zenélgetést!