Köszönöm a látogatást, a klassz muzsikákat és a méltató szavakat!
Az említett akciós árak még 2 hétig élnek.
Moderátor: Luxor Audio

Köszönöm a látogatást, a klassz muzsikákat és a méltató szavakat!

Igen, most már mindenhol egy párra érvényes ár szerepel. Korábban többen félreértették a darab árat.

Az x2-t az x4-hez hasonlóan kimondottan aktív hangsugárzónak terveztem. Passzív kivitelhez teljesen más kabinet kellene, hangszórókból is másikat választanék, tehát minden változna, amihez nincs kedvem. Magyarországon pár évente nekifut valaki passzív hangsugárzó gyártásnak, de eddig a Heed Audio kivételével senki nem tudta sikerre vinni, nem állnék be a sorba. A műszaki logikám és személyes véleményem is az aktív technika irányába visz.

Attól tartok, ez nem olyan egyszerű kérdés, hogy néhány számmal meg tudjam válaszolni. A méretnél lényegesebb paraméter, hogy az a bizonyos szoba miként viselkedik akusztikailag, mennyire csillapított, milyen kialakítású...

Hello!Töki írta: ↑2025.10.27., hétf. 21:28Helló, Lenne pár kérdésem.
Mivel ugye van dac az elektronikában, feleslegesnek látom plusz külső dac használatát, megspórolva a felesleges ad/da konverziót (javíts ki, ha tévedek?). Ez esetben digitálisan szabályozható a hangerő pl Audirvana-ban?
Digit jelátvitelre pl. egy DCS Network Bridge-et javasolnál (ennek dual AES/EBU kimenete van, amikről a meglévő xlr kábeleimen küldhetnék külön-külön a bal és jobb csatorna jelét) vagy inkább egy AES/EBU hangkártyát a PC-be?
A "Luxor Link LAN" csatlakozásokon lehetne esetleg külön-külön küldeni a bal és jobb csatorna jelét, vagy azzal csak a master/slave üzemmódra van mód?

Én az Eversolo A8-at preferálom, számomra kellemesebb, univerzálisabb hangot ad és valóban ennyi most a rendszerem: Eversolo A8 + LuXor x4, meg néhány kábel. Nekem nagyon bejön, hogy nincs kütyükkel teli szekrény és nem látok kábeleket sem.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 15:37Az ara igy is nagyon jo, atszamitva 7550 €rora jon ki a ketto es ehez csak lejatszo kell amit ajanlottal (EVERSOLO DMP-A10) az kb 3800 €uro es kesz a rendszer bar meg az xlr es halozatikabel hianyzik de azt is meg lehet hozza venni keszletbe. Nekem csak a hangfalak haromszor ennyi mint ezek a hangfalak. :(
Meg annyi eszrevetel a weboldalhoz, hogy "nehezen" lehet hozzajutni a termekekhez az altalod megadott linken az alairasodban mert ott a felugro menuben az "Aruhaz"-ra kell kattintani es lehet ezt valakik nem fogjak tudni ertelmezni mivel a felugro menuben nincsenek a termekek es a menuben a "Termekek"-nel pedig egy cikk van nem a hagfalakrol es nem maga a hangfalak megvasarlasi lehetosege. Bar lehet direkt igy akarjatok, ezt nem tudom.

TudomLuxor Audio írta: ↑2025.07.29., kedd 15:19Az ár 1 darabra vonatkozik. Nem csak HiFi-ben mozgunk, stúdiókba, mozikba pedig néha 3, vagy 5 darabot kérnek, ezért darabárat adtunk meg. 1,5 MFt-ból lehetetlen lenne ilyen műszaki tartalmat kihozni 2 darab esetén.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 14:51Igy mar tokeletes, jobb parameterei vannak mint az ATC-emnek. En igy kepzelem el ekkora szubresznek (alul) a frekvencia tartomanyat es mindez rendkivul jo arazassal. Azt megkerdezhetem, hogy ez azt jelenti, hogy folyamatos hangzasnal ennyi az ertek "Érzékenység: 99dB SPL (@1m +4dBu input)" es ez ugyan azt jelenti mint ez "Max. Continuous SPL (1 metre): 117dB" ?
Ez az ar (Fogyasztói ár 1.500.000 Ft) egy par-ra ertendo? Mert neha szoktak az aktiv hangfalakat darabonkent arulni. Megtalaltam, darabra vonatkozik.
Az általunk megadott 99 dB érték félreérthető volt, ezért inkább töröltem a leírásból. Az ATC-nél megadott 117 dB a maximális folyamatos hangnyomást jelenti, amit még elvisel a hangsugárzó. Ez a LuXor x4 esetében ez 119 dB SPL, de mindkét adat nagyjából lényegtelen, inkább érdekesség, mert ezek elviselhetetlen hangerő szintek.

Az ár 1 darabra vonatkozik. Nem csak HiFi-ben mozgunk, stúdiókba, mozikba pedig néha 3, vagy 5 darabot kérnek, ezért darabárat adtunk meg. 1,5 MFt-ból lehetetlen lenne ilyen műszaki tartalmat kihozni 2 darab esetén.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 14:51Igy mar tokeletes, jobb parameterei vannak mint az ATC-emnek. En igy kepzelem el ekkora szubresznek (alul) a frekvencia tartomanyat es mindez rendkivul jo arazassal. Azt megkerdezhetem, hogy ez azt jelenti, hogy folyamatos hangzasnal ennyi az ertek "Érzékenység: 99dB SPL (@1m +4dBu input)" es ez ugyan azt jelenti mint ez "Max. Continuous SPL (1 metre): 117dB" ?
Ez az ar (Fogyasztói ár 1.500.000 Ft) egy par-ra ertendo? Mert neha szoktak az aktiv hangfalakat darabonkent arulni. Megtalaltam, darabra vonatkozik.

Köszönöm a megtisztelő érdeklődést!