Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Média PC - szoftver és hardver

Moderátor: Luxor Audio

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

19 hours ago, wittao said:

Nekem mac-en jobban tetszett a hang, a felulet nem.

De igertek uj feluletet is, meglatjuk...

az SoX uj cucc a Core Audio helyett is eleg fasza.

mar nagyon varom, de meg csak Beta verzioval sem talalkoztam sehol sem.

Ez egy kártya? 

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

2018. 04. 28. at 23:07, fapaci írta:

Az egyik legjobb hangú OS X lejátszó szoftver hamarosan megérkezik az ablakba:

"The acclaimed great Sound Quality of Audirvana Plus is coming soon to your PC. Audirvana Plus for Windows 10 will be available in a few weeks from now..."

Kíváncsi leszek jobb lesz-e, mint a Jriver. 

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Bocsánat, nem floodnak szánom, csak lehet, h mellément, végül is ez a Media PCs topik. A terjengésért elnézést, je séme á tout vent (ékezetekért továbbra is bocsánat)...

Barátaim, elkészült a PP2 tápmodja, fotó később, mert merül nagyon a telefonom. Gyorsba annyi, hogy nullaperces forrasztással kezdtem hallgatni, sokak által leelőítéletezett "olcsó" ezüsttel van bekötve, Medvelátásoczky. Elsőre természetesen férfihang-teszt, Frank Zappa, Frank Sinatra, Louis Armstrong,  és nem tudom, milyen pl. az ideáltipikus Frank Sinatra-hang, de feljött a Nap Frankie Boy hangjában, 5 nóta után sokkal jobb lett, 10 nóta után kezdtem azt érezni, hogy ez a setup a PP4-gyel lehet, hogy jobban odaqrna, de ki filózik azon, h a legjobb csajjal iszod a Sauvignon Blanc-t a Bazilika előtti szökőkútban, és a bor nem 11 fokos, hanem 13... Pont tökéletes. IAM, Jovanotti, Michael Jackson, Johnny Hartman, Barry White, Connan Mockasin, Kool and the Gang, Ladánybene, Muddy Waters, Nat King Cole...minden és mindenki elképesztően JÓÓÓÓÓÓ! MTV Unplugged Nirvana, 2. nóta, Come as you are, Cobain erőltetett torokhangja, ahogy a heroin adja elő helyette a nótát, nagyon-nagyon-nagyon jól szólt. Most vagyunk kb 1.5 órával az eseményhorizont (járatás kezdete) után. Egyre többet gondolok arra a nagyon vastagon csemperagasztós sitteszsákra, amiket lehúztak a dobozokról, meg persze a vaaaaastag függönyökre, amiket elhúztak :-). És télleg.

Darkuljunk. Recoil-Jezebel, egyszerűen mindent lehet hallani az x+1 szólamból, nincs kenés, rárakódás, ha kell, a plafonról zümmög a légy, ha kell, megnyílik a föld, texturáltak a hangok, hallani a karcot vagy a simaságot, a suttogást, a leheleteket. Yello Touch, minden baromi jó, Takla Makan a végén sze-iz-mi-kus, még sokkal sze-iz-mi-kusabb, mint eddig bármikor.

OK, már jön is a deep house :-))). Jöjjön a német Kosoá, vagyis Jean F. Cauchois a.k.a. Timewriter, (Diary of a Lonely Sailor/5. So Free)

"You set my love on fire/

my treasure, my highest high..."

A nóta csak nettó üt és pumpál, utazol, nem érzel lakodalmat, mint amikor a Deep Disht elkapja a vurstliszellem, de jöjjön akkor a torontói bulijuk, utána DJ Cam a DJ Kicksükkel, (most már sokat léptetek). 

Közben egy idézet a dark webről :-)))

Audiodiyers.hu

'Elkó teszt, 1 kör:                                                                                                                                            2016.07.13. 10:47Megvolt az elmúlt pár napban az első hallgatózás a készleten lévő darabokból. A tapasztalatok:- Luxxon 10000uF/100V, snap in. Kényelmetlen, felül karcos, alul erőtlennek érzem. Ami érdekes, hogy közben a közepe meg mosott. Szóval ezt hamar ki kellett szednem.- CDE 12000uF/80V snap in. Ez már jobb. Több a mély energiája, és a közepe is finomabb. Ami itt is megvan, az egy kis karcosság, amolyan félvezetős hangzás a felső regiszterben.- BC Components 33000uF/63V csavaros 101 széria. Ez döbbenetes előrelépés mélyben. Olyan rúg, amit nem is várna az ember egy 20centis mélyből. A közepe átlagos, a tetején ennek is van karc, vagy éppen hidegség, ki hogy fordítja.- BC Components 10000uF/63V csavaros 106 széria. A mélye karcsúbb, de mintha tisztább is lenne. A közepe eddig ennek a legjobb. Amit mindenképpen ki kell emelnem az, hogy a tranziensek gyorsabbak lettek. A pendítések, ütések stb. sokkal határozottabbak, és gyorsabbak is. A tetején ennek is ott van egy pici gríz, de eddig a legkevesebb.- Aerovox 27000uF/75V csavaros. Ez nagyon síma. Teljesen nyugodt hangzás. Kicsit érdektelen is. Úgy érzem, hogy megvan benne minden, de kedvetlen. Nincs kirívó hibája, de előnye sem. A gríz eltűnt, viszont unalom jött helyette.-Nichincon KG 4700uF/63V snap in. Határozott előrelépés. Úgy került a helyére minden, hogy közben nincs hiányérzetem. Illetve egy kicsi, mert a mélyek most karcsúbbak. Igaz, hogy ennyire tiszták még nem voltak. A közepe nagyon tiszta, kellemes hangzással. A magasa csövesebb, de jó értelemben. Ezzel most nagyon jó zenét hallgatni.-Nichicon KG 10000uF/63V forrfül (igaz, hogy csavaroztam). Jöttek mélyek az előzőhöz, miközben a többi sem romlott el. Sőt, mintha most még jobb lenne. Árnyalatnyi a különbség, erre rá kéne még hallgatni. Pár nap biztosan kell, hogy eldönthessem, hogy a mélyen kívül valóban jobb e mint az előző.-Nichicon KG 22000uF/63V forrfül+csavar. Ennek a mélyei már már a 33000u-s BC-t idézik. A közepek, magasak mint az előzőnél, itt semmi különbséget sem éreztem.-Nichicon KG 4700uF/63V snap in, de 4-szer. Jöttek mélyek a 2db-hoz képest. Nem csak több, lejjebb is megy. A magasak jók, bár mintha pici mosottság jött volna. Lehet, hogy csak bebeszéltem magamnak. Ehhez is kellene pár nap, meg néhány oda-vissza váltás, hogy biztosabb legyek benne.Hát ennyi. A Nichiconok hozták a formájukat most. Ami esetleg érdekes lehet, mint alternatíva az a BC Components 10000uF-os kondi, ami nem éri el a Nichicon hangját, de az ára -legalábbis nagy tételben vásárolva- annak a 60%-a körül van, ami miatt megfontolandó alternatíva lehet.Olyanokkal nem foglalkoztam, hogy párhuzamosan kötött fólia kondik, mert bár biztosan javítanak/változtatnak a magas tartományon, de túl sok a lehetőség így ebbe nem mentem bele.Sajti'

(Az énáltalam használt kondik 50Vos 15000 uF-osak, 2 db., sajnos PONT ilyet nem hallgatott sajti, de valahova "betettem előre fejben" a 2 nagyobb Nichicon Super Through közé. :-) ).

Sajtinak, tunermannek és az audiodiyers-nak is nagy köszi, sokat turiztam a netet, mire ez a klassz és nagyon orientatív konditeszt előkerült, sokat tanultam belőle!

Nade ne mondjunk le a rapről, a jazzről, a komolyról... Nem, semmiről nem fogunk, de sajna ennyi zenét NEM LEHET 2 óra alatt meghallgatni. :-) Minden sokkal jobban szól, pontosabb, teresebb, részletesebb, nőtt a felbontás, jobbak a sávszélek, visszhangok, lecsengések, texturák, hangszerhangok, balansz, dinamika, transzparencia, liberté, égalité, fraternité. :-)

Persze a Romeo and Juliet lement, meg a Still got the blues, mind a 2 gitár olyan tiszta és őszinte volt, mintha Marshall fejük lett volna én meg ott álltam volna a 2 mester mellett. Mindazonáltal a Les Pault jobban bevonósnak éreztem, a ROmeo and Julietben Knopfler inkább szaxofonozik :-), úgyhogy a Tunnel of Love ment le Stratocaster-demonak :-)

(Köv. részben leírom, h mennyire fapados az alsókategóriás Clavinovák hangja az újakhoz képest (amiket már a 24/96-os Bösendorfer hangmintákkal szereltek fel). 

Fotókkal még jövök, egyelőre nem deszkamodell, hanem papírdobozmodell, párszáz óra múlva meglátjuk, milyen parancsot ad még a Szem. :-)))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az egyik legjobb hangú OS X lejátszó szoftver hamarosan megérkezik az ablakba:

"The acclaimed great Sound Quality of Audirvana Plus is coming soon to your PC. Audirvana Plus for Windows 10 will be available in a few weeks from now..."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Akkor azert volt olyan "silany" meg a V2-hoz kepest is mert kulon van az orajelgenerator.
Az orajelgenerator utolag is beepitheto egy audio pc-be a tobbi koponensre rakotve? Az alaplap-nal megmarad a garacia ha rakotjuk az orajelgeneratort vagy ennel mar csak siman ra lehet dugni valami csatlakozora? (csak mert azelott el kellett tavolitani az alaplap sajat orajelgeneratorat es azt csak cinezessel lehetett)

Az első mondatot nem értem. A v5 kártya önállóan nem kapható és nem is működik rendesen a generátor nélkül.

Az órajelgenerátor beépítése kissé bonyolultabb akció, mert az összes rákötött részegységet át kell alakítani hozzá, ami persze garancia vesztéssel is jár, ha valaki otthon próbálkozik vele. A kommersz alkatrészeken nincs e célra kialakított órajel bemenet.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Akkor azert volt olyan "silany" meg a V2-hoz kepest is mert kulon van az orajelgenerator.
Az orajelgenerator utolag is beepitheto egy audio pc-be a tobbi koponensre rakotve? 
Az alaplap-nal megmarad a garacia ha rakotjuk az orajelgeneratort vagy ennel mar csak siman ra lehet dugni valami csatlakozora?
(csak mert azelott el kellett tavolitani az alaplap sajat orajelgeneratorat es azt csak cinezessel lehetett)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hello, PP V5 nem lesz az arlistadon?
A v5 USB kártya Paul Pang szerveréhez és a LuXor PC-hez készült, kizárólag a központi órajel generátorral működik, ezért nem szerepel önállóan az árlistán. A generátorral együtt megvásárolható, de a magas ára miatt ennek szerintem csak akkor van értelme, ha más egységeket is róla látunk el órajellel, ahogy a mi gépeinkben is. Ez pedig nem egy sima mutatvány.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hello, PP V5 nem lesz az arlistadon?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Paul Pang USB kártyák árai:

PP v2 TCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, belső hőkompenzált kristályoszcillátor órajel generátor): 32.000,- Ft

PP v3 OCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, belső hővezérelt kristályoszcillátor órajel generátor): 105.000,- Ft

PP v4 OCXO USB kártya (NEC chip, 2 USB aljzat, külső hővezérelt kristályoszcillátor órajel generátor): 105.000,- Ft

Minden Paul Pang USB kártyát ingyenesen házhoz szállítok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Az ára nem publikus?
Titoknak nem mondanám, a megrendelői igényektől függően 450e forinttól...

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Az ára nem publikus?

Vagy én nem olvastam elég figyelmesen az ismertetőjét...
http://carbon4copy.blogspot.com/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Update: elolvastam a linken a dolgokat, így minden világos. 
Remélem. Egészen fura találgatásokat olvastam az elmúlt 2 évben a témában.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A pár nappal ezelőtti beharangozás után elkészült az új LuXor PC bemutatója, ajánlom minden érdeklődő figyelmébe.

1. Tápszűrő blokk
2. Árnyékolt, impregnált toroid transzformátor
3. Több független áramkörös analóg tápegység.
4. Előfűtött, hőszabályzott OCXO Központi órajel generátor
5. Hőcsöves processzor hűtés
6. Központi órajellel vezérelt SSD-k az operációs rendszer és a zenei gyűjtemény számára.
7. Központi órajellel vezérelt Paul Pang v5 USB 3.0 kártya

Visszavetted a Luxor PC-t saját hatáskörbe vagy nem Te forgalmazod ezt sem?

Update: elolvastam a linken a dolgokat, így minden világos. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A pár nappal ezelőtti beharangozás után elkészült az új LuXor PC bemutatója, ajánlom minden érdeklődő figyelmébe.

1. Tápszűrő blokk
2. Árnyékolt, impregnált toroid transzformátor
3. Több független áramkörös analóg tápegység.
4. Előfűtött, hőszabályzott OCXO Központi órajel generátor
5. Hőcsöves processzor hűtés
6. Központi órajellel vezérelt SSD-k az operációs rendszer és a zenei gyűjtemény számára.
7. Központi órajellel vezérelt Paul Pang v5 USB 3.0 kártya

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Köszönöm.

Sumi, menj rá, a Vx már a PP2vel is úgy szól, h megmész. 

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Alap esetben igen, de igény esetén adok hozzá transzformátort is.Köszönöm.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Trafó nélkül, csak modul?
Alap esetben igen, de igény esetén adok hozzá transzformátort is.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Beszámított, de kifogástalan állapotú Paul Pang v4 USB kártya hozzá készített 5 Voltos egyenirányító és tápstabilizátor modullal eladó, ára 98.000,- Ft.Trafó nélkül, csak modul?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Beszámított, de kifogástalan állapotú Paul Pang v4 USB kártya hozzá készített 5 Voltos egyenirányító és tápstabilizátor modullal eladó, ára 98.000,- Ft.  ELKELT!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A Paul Pang kártya driverje mindenkinél egy Renesas driver és egy Renesas hub driver? Kíváncsi vagyok, nincs-e újabb, mert ez 2013as.
Igen, az eszközök között ilyen néven kell megjelennie v2, v3 és v4 kártyáknak. Nem tudok újabb driverről, de nem is lényeges.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

A Paul Pang kártya driverje mindenkinél egy Renesas driver és egy Renesas hub driver? Kíváncsi vagyok, nincs-e újabb, mert ez 2013as.

Valaki talált újabb és jobb drivert?

Köszi előre is.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2937

Hozzászólás Szerző: earforce »

A Li-Po nem az a robbanos fajta? Csak mert volt quadrocopterom es ez az elem azert jo mert nagyon rovid ido alatt fel lehet tolteni es hirtelen nagy amper leadasara kepes de viszont ha megserul es oxygenhez jut akkor felrobban, kevlar tasakban kellett tarolni hutoben, persze nem kotelezo igy a tarolasa.
De az, én otthon a 6 cellás akksijaimat vastag zárható fém dobozban tartom. Jó nagyok darabja fél kg és 2db kell egy starthoz, legalábbis a TREX600e PRO-ba. Nem kell hűtőben tárolni, csak a túlmerítés, ill. túltöltésre kell odafigyelni.
Ha nincs használatban akkor storage voltage-on azaz kb. 3,85V/cella feszültségen kell tartani, akkor gondot nem okoz, persze legyen LiPo safe zsákban vagy fém dobozban AKKOR IS.
A LiPo akksikra jellemző, hogy 80-100 ampereket is le tudnak adni hosszú távon, ill. 3-4C-vel is lehet őket tölteni különösebb meghibásodás nélkül. Bírják.
Mivel lassan már minden elektronikai eszközben, ami akksiról üzemel LiPo található meglehetősen veszélyesek tudnak lenni, ld. repülőgépen pórul járt hölgyike esete, akinek a fülében lévő blútúszos headset gondold egyet és felrobbant, leégetve a hölgy fél arcát VAGY a felrobbanó, visszahívott Samsung telefonok.
Alapvetően, ha a LiPo-t nem éri fizikai behatás nem robban fel, nem gyullad ki. Kivéve 2. videó pl.:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Én továbbra is a LiFePo4-et javaslom.

Köszi, egyelőre járatom a kártyát, még kb 100 óra kell neki sotto voce, aztán kezdem el a connoisseur-szintű játszadozást a tápolással. 

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

A boltban, ahol a powerbanket vettem, megkérdeztem az egészen használható tudású eladót, hogy szerinte a Li-ion vagy a Li-polimer a jobb, mármint ugye, hangra, nyilván. 

Én továbbra is a LiFePo4-et javaslom.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Gondolom, h az alaplapihoz képest ég és nagybőgő a különbség, ez sajna már most hozzám is idehallatszik :-))).

A boltban, ahol a powerbanket vettem, megkérdeztem az egészen használható tudású eladót, hogy szerinte a Li-ion vagy a Li-polimer a jobb, mármint ugye, hangra, nyilván. 

Láttam, ahogy megakadt a srác fejében a hajtó kerék, de nem jött zavarba, állórajtból rámtukmálta a Li-polimert... 

HiFi szakkörön állandó téma és humorforrás, hogy valamikor valakik akksikat hallgattak critical listening-komolysággal, azt hiszem, közelednek ezek az idők is :-))).

A Li-Po nem az a robbanos fajta? Csak mert volt quadrocopterom es ez az elem azert jo mert nagyon rovid ido alatt fel lehet tolteni es hirtelen nagy amper leadasara kepes de viszont ha megserul es oxygenhez jut akkor felrobban, kevlar tasakban kellett tarolni hutoben, persze nem kotelezo igy a tarolasa.

Válasz küldése

Vissza: “Luxor Audio”