Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Média PC - szoftver és hardver

Moderátor: Luxor Audio

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

Én is kacérkodok a 2016 kipróbálásával, de még nem tudtam rávenni magam Olyan jól be van most állítva a win10-es rendszerem, hogy nincs szívem legyalulni.

De kíváncsian olvasnám a tapasztalataidat, lehet akkor én is könnyebben tudnám rászánni magam a telepítésre

A Win 10-től a Server2012R2 sokkal jobb hangot produkál, de azért bátran állíthatom, hogy a Server2016 ezen is túl tesz, nem kicsivel. Szóval én is melegen ajánlom egy új particióra feltenni és összehasonlítani.  
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11367
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azért ne legyünk hálátlanok, sokunknak okozott és okoz most is örömteli órákat a 2012r2...
Emléke lelkünkben örökké élni fog.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Én is kacérkodok a 2016 kipróbálásával, de még nem tudtam rávenni magam Olyan jól be van most állítva a win10-es rendszerem, hogy nincs szívem legyalulni.

De kíváncsian olvasnám a tapasztalataidat, lehet akkor én is könnyebben tudnám rászánni magam a telepítésre

Kísérletezéshez én melegen ajánlom a virtuális merevlemezre való telepítést. Úgyszólván csak előnye van. Aztán ha minden rendben,
lehet véglegesíteni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Több napos hallgatózás után számomra úgy tűnik, a Windows Server 2016 a várakozásoknak megfelelően lezárta a Daphile vs Windows 10 kérdést.
Azért ne legyünk hálátlanok, sokunknak okozott és okoz most is örömteli órákat a 2012r2...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nem kell legyalulni, mellé is lehet telepíteni a Servert egy másik partícióra, meghajtóra. A nyáron kiadott RC verzió még sok sebből vérzett, de a végleges kiadás hibátlanul teszi a dolgát audio és videó fronton.

Kevés dolog váltott ki annyi vitát, mint a különböző operációs rendszereken lejátszott zenék eltérő hangzása. Nem is szívesen megyek már bele ilyen témákba, inkább kipróbálásra buzdítom a bátrabb hobbitársakat. Saját tapasztalat birtokában a viták is könnyebben átvészelhetőek, azaz nem kell hallgatni senkire, a többség úgyis csak okoskodik összeollózott infók alapján.

nagyatt
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Több napos hallgatózás után számomra úgy tűnik, a Windows Server 2016 a várakozásoknak megfelelően lezárta a Daphile vs Windows 10 kérdést.

Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour Legacy
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: supravox »

Több napos hallgatózás után számomra úgy tűnik, a Windows Server 2016 a várakozásoknak megfelelően lezárta a Daphile vs Windows 10 kérdést. Kérhetnénk bővebben?Amíg várod,hogy megjöjjön a harisnya a kábelekhez:)))))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

PP v2 TCXO USB kártya: 35.000 helyett 30.000,- Ft

PP v3 OCXO USB kártya: 115.000 helyett 110.000,- Ft

PP v4 OCXO USB kártya: 115.000 helyett 110.000,- Ft

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Esélytelen Felújításkor horonymaroval vágtam bele a beton fodembe. Utana ravakolt a festő. Amit esetleg lehetne talán, hogy vennék egy pár Cat5 hdmi extendert. Mert ugye van 4 erparom, csak nem sodrott hanem koaxialis. Kérdés képminőség terén melyik esetben kapnék jobb eredményt.

A HDMI jobb megoldás lenne bármelyik analóg komponens jelhez képest is, ha meg tudod oldani a kábelcserét a falban.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A projektor tud mindent (HDMI, VGA, YPbPr), a notin van HDMI és VGA, de akkor ezek szerint a VGA kimenetén nem képes YPbPr jel kiadására. A gond csak annyi, hogy a ház felújításakor a mennyezetbe egy VGA kábelt véstem be, amit YPbPr jellel használtam, 3-3 RCA csatival. Anno egy PCH C-200-zal. Most szeretnék PC-re áttérni, nekem teljesen jó lenne a VGA csati, csak 2,5m-en egy 30cm-es kábelvégen elég nehéz lenne felforrasztani. De úgy néz ki találtan csavarozható VGA dugót. Szerintem az menni fog.
A HDMI jobb megoldás lenne bármelyik analóg komponens jelhez képest is, ha meg tudod oldani a kábelcserét a falban.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

A projektor tud mindent (HDMI, VGA, YPbPr), a notin van HDMI és VGA, de akkor ezek szerint a VGA kimenetén nem képes YPbPr jel kiadására. A gond csak annyi, hogy a ház felújításakor a mennyezetbe egy VGA kábelt véstem be, amit YPbPr jellel használtam, 3-3 RCA csatival. Anno egy PCH C-200-zal. Most szeretnék PC-re áttérni, nekem teljesen jó lenne a VGA csati, csak 2,5m-en egy 30cm-es kábelvégen elég nehéz lenne felforrasztani. De úgy néz ki találtan csavarozható VGA dugót. Szerintem az menni fog.

Az RGB és a YPbPr nem ugyanaz. Az a kérdés, a megjelenítőd melyiket tudja kezelni és a videókártyád melyiket tudja kiadni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Idézek egy külföldi fórumról:

"There is a very, very, very small number of video cards that support YPbPr over their 15-pin connectors."

De közben lett más ötletem a problémám megoldására

Bár mindkettő komponens jel, az RGB és a YPbPr nem ugyanaz, de konvertálhatóak egymásba. Az a kérdés, a megjelenítőd melyiket tudja kezelni és a videókártyád melyiket tudja kiadni.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Idézek egy külföldi fórumról:

"There is a very, very, very small number of video cards that support YPbPr over their 15-pin connectors."

De közben lett más ötletem a problémám megoldására

Erre lett kitalálva, más jel nem is tud megjelenni rajta.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Egy VGA kimenet 100%, hogy képes componens jelet kiadni?
Erre lett kitalálva, más jel nem is tud megjelenni rajta.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezen is túl vagyok. Egy VGA kimenet 100%, hogy képes componens jelet kiadni? Honnan tudja a kimenet, hogy mi van rádugva?

A notin állítsd be, melyik megjelenítőt használja, ha rádugod a külsőt. Csak a külsőt vagy is-is, stb.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A notin állítsd be, melyik megjelenítőt használja, ha rádugod a külsőt. Csak a külsőt vagy is-is, stb.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

A VGA kiosztását ismerem, kész is a kábel. Bedugom a notiba, a kijelzője felbontást vált, de a projektoron nem jelenik még semmi. Standbyba megy. Szerintem nem jön ki rajta jel. Vagy ha ki is jön nem megfelelő. Szoftveresen lehet valahol ebbe belenyúlni?

A 15 érintkezős VGA csatlakozásban ott vannak az RGB komponens jelek, szóval nyitott ajtót döngetsz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Van egy Dell 7110-es notim, amit média PC-nek használok. Szerintetek ki tudnék csalni valahogy komponens videó jelet a VGA csatijarol? Esetleg bármi más módon?
A 15 érintkezős VGA csatlakozásban ott vannak az RGB komponens jelek, szóval nyitott ajtót döngetsz.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Van egy Dell 7110-es notim, amit média PC-nek használok. Szerintetek ki tudnék csalni valahogy komponens videó jelet a VGA csatijarol? Esetleg bármi más módon?

DDaniel
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: DDaniel »

Én is kínálok analóg tápegységet toroid transzformátorral, minőségi egyenirányító, feszültségszabályzó modullal kitben, de akár beépítéssel is.
Kerhetnek egy arat privatban a tapegysegre es az usb kartyara egyutt? A beszerelesnek is nagyon orulnek, de sajnos messze lakom toled.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tudnal linkelni ilyen tapot, vagy esetleg te is arulsz?
Én is kínálok analóg tápegységet toroid transzformátorral, minőségi egyenirányító, feszültségszabályzó modullal kitben, de akár beépítéssel is.

DDaniel
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: DDaniel »

Szokványos PC tápegységgel is működik természetesen, de a v4 kártya már megérdemel egy komolyabb kiszolgálást is.
Tudnal linkelni ilyen tapot, vagy esetleg te is arulsz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Szia! Jol hangzik, de a dedikalt tapkort nemigen tudom hogy hogyan csinaljam. Ha jol lattam 5 volt kell neki. Esetleg arra is van valami aramszuros kutyud? Az lenne a legjobb ha nem kene semmit csinalnom el, csak osszedugni, mert nem vagyok egy harver zseni.
Szokványos PC tápegységgel is működik természetesen, de a v4 kártya már megérdemel egy komolyabb kiszolgálást is.

Lezárt

Vissza: “Luxor Audio”