Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11319
- Kapcsolat:
Csevegő
Nálam is ugyanez a táp üzemel néhány napja hasonló, de nem egyező köritésben, igy megosztom veletek az első tapasztalataim...
Hogy egyértelmű legyen, Bazzs a Luxor PC lineáris tápegységéről számolt be, mivel az ő masinájába is pont ilyen megoldást építettem be.
Csevegő
Nálam is ugyanez a táp üzemel néhány napja hasonló, de nem egyező köritésben, igy megosztom veletek az első tapasztalataim.
A szinte szűz – csak 2-3 órát ment - tápos pc (hackie) vs. a ház gyártója által kinált minőségi kapcsis táp:
Bekapcsoláskor, rövid melegedést követően a leginkább érzékelhető különbség a hangszerek pozicionálása volt. Nehezen körülirható, de mintha máshol hallanám a hangszereket, de jobban definiálva és pozicionálva.
A mélyeim egy nagyon picit kontúrosabbak lettek, viszont a középtartomány játékossága szerényebbé vált. A fúvósok kicsit hátrébb léptek, és a tehetségükből, a hangok mikrodinamikájából vesztettek valamelyest. A magasak pedig egy nagyon-nagyon picit fátyolosabbak voltak a korábbihoz képest. Kicsit lustábbnak hallottam a hangot.
Vakargattam a fejemet, hogy ezmiez, miként tudom leirni, miben hallok változást. Csak 5-6 szám után az fogalmazódott meg bennem, hogy ez az a szitu, amikor az ember hallja a különbséget, de nem tudja eldönteni, hogy ez most összességében jobb vagy sem.
Mondtam is magamban, hogy aki egy gyári hifis pc-tápért kiad 1-2k EUR-t az szimplán hülye, mert ez messze nem ér annyit (a minőségi kapcsis táphoz képest!).
A rövid hallgatózást követően elmentem otthonról, odakint elsötétedett, és tisztább lett a hálózati áram is. A rendszer is melegedett már, és az új táp is járt már valamennyit.
Hazaértem, majd zene beindit.
Láss csodát! A középtartomány és a magasak is nyiltak, a hangok és a mélyek testesedtek, de nem ültek rá a hangképre. A hangszinek mintha valamelyest jobban közelitenének a természetes felé. A zongora leütésének koppanásától libabőrős lesz a karom! Nagyon komoly!
Ahogy járódik egyre jobb és jobb! Mindenképpen kell a trafónak, tápnak min. 30 óra, ha az egyéb kábeles tapasztalataimból indulok ki. (De nyilván még utána is fejlődhet, de ott már egyre kevéssé...)
Összességében véve, most úgy gondolom, megérte a táp az árát! Ellenben 1-2k EUR-t csak a pc táptuningért (vs. jófajta kapcsis táp) fizetni bűn, annyiért már komoly készülék, vagy kábelcsere jóval többet hoz a hangon.
Aztán ezt majd lehet felülirom két hét múlva, mire bejáródik a táp.
Finesse !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Nagyon belemerültünk a Luxor PC-be, a kábelek háttérbe szorultak, ezért beteszek egy friss árlistát némi akcióval színesítve. A kedvezményes árak az augusztus 31-ig beérkező rendeléseknél érvényesek.
Összekötők:
Luxor Gold RCA 80 cm: 20.000,- 18.000,- Ft
Luxor Gold RCA 120 cm: 25.000,- 22.500,- Ft
Luxor Gold XLR 80 cm: 20.000,- 18.000,- Ft
Luxor Gold XLR 120 cm: 25.000,- 22.500,- Ft
Luxor Gold Y USB 2.0 80 cm: 12.000,- 11.000,- Ft
Luxor Gold Y USB 2.0 120 cm: 17.000,- 15.500,- Ft
Valamennyi Luxor Gold összekötő kábel 5N (99,999%) tisztaságú ezüst/arany vezetőkkel, légréteg és teflon szigeteléssel, természetes anyagú gyapjú köpennyel készül, aranyozott Gaofei RCA, aranyozott Neutrik XLR és aranyozott USB 2.0 A/B csatlakozókkal szerelem őket.
Tápkábelek:
Luxor Gold PWR tápkábelek (tömör ezüst/arany vezetők, dupla teflon és légréteg szigetelés, SonarQuest aranyozott csatlakozók)
Luxor Gold PWR 1,0 m: 35.000,- 32.500,- Ft
Luxor Gold PWR 1,5 m: 47.000,- 44.000,- Ft
T3 tápkábelek (Yarbo 7000PW alapanyag, OCC monokristályos réz vezető, dupla árnyékolás, teflon szigetelés, AudioCrast csatlakozók)
T3 1,0 m: 13.000,- 12.000,- Ft
T3 1,5 m: 17.500,- 16.000,- Ft
T7 tápkábelek (Yarbo 7000PW alapanyag, OCC monokristályos réz vezető, dupla árnyékolás, teflon szigetelés, Sonar Quest csatlakozók)
T7 1,0 m: 17.000,- 15.000,- Ft
T7 1,5 m: 21.000,- 19.000,- Ft
Hangfalkábelek:
Luxor Gold SPK (tömör ezüst/arany vezetők, légréteg és teflon szigetelés, pamut köpeny, Z dugó vagy villa)
2 x 2,5 m: 67.000,- 62.000,- Ft
Szereletlen kábelek:
Yarbo 7000PW tápkábel (3 x 2 mm2, OCC monokristályos réz vezetők, 3 rétegű teflon szigetelés, réz harisnya, dupla árnyékolás): 8.000,- 7.200,- Ft/fm
Luxor Gold ezüst/arany huzal 0,3 mm (5N tisztaság, teflon szigetelés): 2.000,- 1.600,- Ft/fm
Luxor Gold ezüst/arany huzal 1,0 mm (5N tisztaság, teflon szigetelés): 7.000,- 6.000,- Ft/fm
Csatlakozók:
AudioCrast dugvilla és IEC dugó (ródiumozott vörösréz érintkezők, átlátszó üvegszálas ház, csavaros kötés): 4.500,- Ft/pár
SonarQuest 24K Gold dugvilla és IEC dugó (aranyozott vörösréz érintkezők, polikarbonát ház, csavaros kötés): 8.000,- Ft/pár
Gaofei RED005 és RED006 RCA dugók (réz ház és burkolat, csavaros kötés, fehér vagy fekete burkolat): 8.000,- Ft/4 db
Pailiccs banán és Z dugó, univerzális villa (aranyozott sárgaréz, dupla csavaros rögzítés): 650,- Ft/db
Gaofei beépíthető IEC aljzat (aranyozott réz érintkezők, csavaros rögzítés): 3.500,- Ft/db
Garancia: A listában szereplő szerelt kábelekre 1 hetes visszavásárlási garancia érvényes, tehát ha bármilyen okból nem válnának be, teljes áron visszaveszem őket.
Szállítás: A postázás 30e Ft rendelési összeg felett ingyenes.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Láttam olyan kártyát, amin kézzel tekert kis ezüstszálas kimenő trafó volt. Igaz az már 160 USD volt.
Akkor talán azt láttad, aminek egy tuningolt verzióját használom én is.
Csevegő
Láttam olyan kártyát, amin kézzel tekert kis ezüstszálas kimenő trafó volt. Igaz az már 160 USD volt.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Csevegő
Szia Fapaci!
A neten böngészve csak Windowsos drivert láttam ezekhez a spéci USB kártyákhoz. OSX alatt is működne esetleg? MElyik USB kártyát használod pontosan?
OSX alatt a NEC reneseas 720200 chipes USB3 as kártyák jól működnek. Órajel tuningra, és külső tápra is van lehetőség. Nem kell driver 10.8 alá, benne van az oprendszerben.
Ha erre jársz, adok egyet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Szia Fapaci!
A neten böngészve csak Windowsos drivert láttam ezekhez a spéci USB kártyákhoz. OSX alatt is működne esetleg? MElyik USB kártyát használod pontosan?
Szia! OSX alá nem kell driver hozzá, de a kártya beszerezhetősége nem ennyire egyszerű.
Csevegő
Szia Fapaci!
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Csevegő
A tápegységre azért nem tudok pontos árat mondani, mert a beszerelés sok munkával jár és ez mindig az adott háztól függ. A bemutatott gépben lévő tápegység 75e Ft körül van, de itt különösen ügyeltem az alacsony fogyasztásra. Egy nagyobb étvágyú masinába erősebb tápellátás kell, ami nyilván hatással van az árakra is. Akármilyen házba nem lehet beszerelni, mert néhány alkatrészét hűtőbordára kell rögzíteni, különben megfőnének. Ezért választottam ilyen robusztus gépházat, ami gyakorlatilag egy nagy hűtőfelület. A szokványos könnyed, vékonyka lemezből hajlítgatott házak nem alkalmasak a célra, ráadásul hely is kevés van bennük általában, a toroid trafó pedig nem kis darab.
Az USB kártyára és a tápegységre meglepően nagy igény mutatkozik, előbbiből már 8 db elkelt az elmúlt 2 napban. Mindenkinek melegen ajánlom, mert valóban sokat javít a hangzáson.
Értem, nagyon köszönöm!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Nagyon köszönöm a gyors választ, de a tápegységről nem írtál az is érdekelne az ára mellett, miért nem szerelhető hagyományos/szokványos PC házba.
A tápegységre azért nem tudok pontos árat mondani, mert a beszerelés sok munkával jár és ez mindig az adott háztól függ. A bemutatott gépben lévő tápegység 75e Ft körül van, de itt különösen ügyeltem az alacsony fogyasztásra. Egy nagyobb étvágyú masinába erősebb tápellátás kell, ami nyilván hatással van az árakra is. Akármilyen házba nem lehet beszerelni, mert néhány alkatrészét hűtőbordára kell rögzíteni, különben megfőnének. Ezért választottam ilyen robusztus gépházat, ami gyakorlatilag egy nagy hűtőfelület. A szokványos könnyed, vékonyka lemezből hajlítgatott házak nem alkalmasak a célra, ráadásul hely is kevés van bennük általában, a toroid trafó pedig nem kis darab.
Az USB kártyára és a tápegységre meglepően nagy igény mutatkozik, előbbiből már 8 db elkelt az elmúlt 2 napban. Mindenkinek melegen ajánlom, mert valóban sokat javít a hangzáson.
- Big
- V.I.P.

Csevegő
A blogomon van néhány kép a gépezet belsejéről. Az USB kártya 40e Ft, saját órajel generátorral és tápbemenettel, ami táplálható bármilyen ATX PSU-ról, vagy akkuról is, tehát a rá kötött eszközök is így kapják az energiát. USB/SPDIF transzportoknál ez nagy előny, de a legtöbb DAC is profitál belőle.
Nagyon köszönöm a gyors választ, de a tápegységről nem írtál az is érdekelne az ára mellett, miért nem szerelhető hagyományos/szokványos PC házba.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Lehetne ezekről árat és képet kérni?
A blogomon van néhány kép a gépezet belsejéről. Az USB kártya 40e Ft, saját órajel generátorral és tápbemenettel, ami táplálható bármilyen ATX PSU-ról, vagy akkuról is, tehát a rá kötött eszközök is így kapják az energiát. USB/SPDIF transzportoknál ez nagy előny, de a legtöbb DAC is profitál belőle.
- Big
- V.I.P.

Csevegő
Szia!
Az elmúlt napokban már 3 db saját órajeles USB kártya kelt el. Úgy tűnik, erre van a legnagyobb kereslet.
Ha van az alaplapon PCIe csatlakozás, a ház hátulján hely a kártyának és meg lehet oldani a korrekt tápellátást (+- 5 V), akkor sima ügy. Bár épp most raktam össze egy akkus táplálású kártyát, szóval erre is van lehetőség. Az bizonyos, hogy az USB kártya sokat javít a hangzáson egy alaplapi porthoz képest. Én is nehezen hittem el, de be kellett látnom. A másik nagy lépés a lineáris táp volt, ez a két egység a Luxor PC nagy dobása. Külön is megvásárolhatóak, de a tápot nem lehet a szokványos PC házakba építeni.
Fidelizer helyett az AudioPhil Optimizert javaslom. Többet nyújt, többet hoz, bár fizetős. Továbbá érdemes a Server grafikus felületét kikapcsolni és Minimal Server üzemmódban járatni. Itt csupán parancsosoros felületünk van, de a jRiver nagyszerűen távvezérelhető, automatikusan indítható, így monitor sem szükséges a géphez. (Elvileg e héten érkezik a v20 kiadás!)
Szolgálati kérdés: Az USB csomag megérkezett?
Lehetne ezekről árat és képet kérni?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Meg is adtad a választ a következő kérdésemre. Szóval ülök a kis fotelbe, előttem asztalon pl. egy tablet, és onnan választom a számokat? Szuper. Elhaladt kicsit a technika mellettem, CD ésLP volt/van eddig, de a Luxor PC engem is elgondolkodtatott, meglátjuk.
Egyébként minden elismerésem, korrekt ismertető.
Köszönöm!
Egy 15-20e forintos 7 collos tablet a legmegfelelőbb eszköz a célra. Szabadon böngészhetünk az albumaink között, számokat indíthatunk, hangerőt állíthatunk, stb.
Csevegő
Passzív hűtésre alkalmas ház kijelzővel.
Aham! köszi!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Csevegő
Hogy lehet egy kijelző passzív?
Éppen ki van kapcsolva!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
-
Vendég
Csevegő
Passzív hűtésre alkalmas ház kijelzővel.
Csevegő
Ha jól tudom vannak ilyen házak, amikben van kijelző vagy lehet bele tenni, de nem tudom, hogy azok passzívak e...
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Csevegő
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Kijelzőnek én nem sok értelmét látom. Ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, vagy táblagépe, esetleg másik "dolgozós" PC-je a zenegép mellett. Bármelyikkel kényelmesen lehet távvezérelni a mai lejátszókat. Én csak akkor kapcsolom be a monitort a zenegépnél, ha filmet nézek, vagy valamit variálni akarok (ezért most hetek óta be van kapcsolva ). Egy jól beállított zenemasinánál erre nincs szükség, sőt még a bekapcsolás is automatizálható, időzíthető. van olyan ismerősöm, akinél maga a PC nincs is elől, egy szekrény mélyén teszi a dolgát magányosan, a házban bárhonnan vezérelhető egy tablettel.
Meg is adtad a választ a következő kérdésemre. Szóval ülök a kis fotelbe, előttem asztalon pl. egy tablet, és onnan választom a számokat? Szuper. Elhaladt kicsit a technika mellettem, CD ésLP volt/van eddig, de a Luxor PC engem is elgondolkodtatott, meglátjuk.
Egyébként minden elismerésem, korrekt ismertető.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Végigolvastam amit Fapaci írt a blogján a fejlesztésről, mintaértékű. A belefektetett munka, a produktum és így minden egyben nagyon rendben van. Igazából mindenkinek így kellene csinálnia, akkor nem merülnének fel fura és esetleg sértő kérdések.
Le a kalappal a munkád előtt és sok sikert az értékesítéshez és a fejlesztéshez.
Amúgy ötletként felmerül bennem, amit te is írtál, hogy az lenne az igazán tuti, ha nem kellene hozzá monitor (magamról tudom, hogy azért nem kapcsolom be a htpc-t, mert kell hozzá a tv és macerásabb kezelni), hanem mondjuk egy kijelzővel rendelkezne. Tudom, hogy ez nagyban bonyolítja, de még kényelmesebbé tenné. Ha jól tudom vannak ilyen házak, amikben van kijelző vagy lehet bele tenni, de nem tudom, hogy azok passzívak e. Mindegy végül is, példa értékű, amit csinálsz.
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Kijelzőnek én nem sok értelmét látom. Ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, vagy táblagépe, esetleg másik "dolgozós" PC-je a zenegép mellett. Bármelyikkel kényelmesen lehet távvezérelni a mai lejátszókat. Én csak akkor kapcsolom be a monitort a zenegépnél, ha filmet nézek, vagy valamit variálni akarok (ezért most hetek óta be van kapcsolva ). Egy jól beállított zenemasinánál erre nincs szükség, sőt még a bekapcsolás is automatizálható, időzíthető. Van olyan ismerősöm, akinél maga a PC nincs is elől, egy szekrény mélyén teszi a dolgát magányosan, a házban bárhonnan vezérelhető egy tablettel.
Csevegő
Végigolvastam amit Fapaci írt a blogján a fejlesztésről, mintaértékű. A belefektetett munka, a produktum és így minden egyben nagyon rendben van. Igazából mindenkinek így kellene csinálnia, akkor nem merülnének fel fura és esetleg sértő kérdések.
Le a kalappal a munkád előtt és sok sikert az értékesítéshez és a fejlesztéshez.
Amúgy ötletként felmerül bennem, amit te is írtál, hogy az lenne az igazán tuti, ha nem kellene hozzá monitor (magamról tudom, hogy azért nem kapcsolom be a htpc-t, mert kell hozzá a tv és macerásabb kezelni), hanem mondjuk egy kijelzővel rendelkezne. Tudom, hogy ez nagyban bonyolítja, de még kényelmesebbé tenné. Ha jól tudom vannak ilyen házak, amikben van kijelző vagy lehet bele tenni, de nem tudom, hogy azok passzívak e. Mindegy végül is, példa értékű, amit csinálsz.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 162
Csevegő
Szia!
Az elmúlt napokban már 3 db saját órajeles USB kártya kelt el. Úgy tűnik, erre van a legnagyobb kereslet.
Ha van az alaplapon PCIe csatlakozás, a ház hátulján hely a kártyának és meg lehet oldani a korrekt tápellátást (+- 5 V), akkor sima ügy. Bár épp most raktam össze egy akkus táplálású kártyát, szóval erre is van lehetőség. Az bizonyos, hogy az USB kártya sokat javít a hangzáson egy alaplapi porthoz képest. Én is nehezen hittem el, de be kellett látnom. A másik nagy lépés a lineáris táp volt, ez a két egység a Luxor PC nagy dobása. Külön is megvásárolhatóak, de a tápot nem lehet a szokványos PC házakba építeni.
Fidelizer helyett az AudioPhil Optimizert javaslom. Többet nyújt, többet hoz, bár fizetős. Továbbá érdemes a Server grafikus felületét kikapcsolni és Minimal Server üzemmódban járatni. Itt csupán parancsosoros felületünk van, de a jRiver nagyszerűen távvezérelhető, automatikusan indítható, így monitor sem szükséges a géphez. (Elvileg e héten érkezik a v20 kiadás!)
A csomag megérkezett, köszönöm.
PCI slot van, szabad tápcsatlakozó is, bár nem tudom a -5V-al mi a helyezet. Ilyen van egy normál PC tápban?
Kérhetek magánban egy árajánlatot?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Szia fapaci!
Valamilyen CD olvasási/lejátszási lehetőségen nem gondolkozol esetleg a Luxor PC esetében?
Köszi.
De, ahogy írtam, rendelhető optikai meghajtóval is. Nekem nincs rá szükségem, így a sajátomba nem került.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Szia Fapaci!
Én is mostanában raktam össze egy dedikált zenelejátszó PC-t. Nálam nem passzív a hűtés, de merev, jól szellőző házzal és csendes ventillátorokkal szinte hangtalan PC-t lehet összerakni. Leghangosabb a HDD, de ezt ki fogom váltani SSD-vel.
A szoftver Windows Server 2012R2 + Fidelizer + JRiver.
A hangjával elégedett vagyok, de a külön USB kártyával bogarat ültettél a fülembe. Ezt külön árulod? Beilleszthető egy midi PC házba?
O_S
Szia!
Csevegő
Szia fapaci!
Valamilyen CD olvasási/lejátszási lehetőségen nem gondolkozol esetleg a Luxor PC esetében?
Köszi.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/