Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11148
- Kapcsolat:
Re: Hangsugárzók
Zenehallgatás közben jön meg az étvágy!
A rengeteg pozitív visszajelzéstől felbátorodva indítunk egy durva évzáró akciót. Aki karácsonyig megrendeli bármelyik LuXor X típust, 200-300 ezer forintot spórolhat, plusz ingyenesen kiszállítjuk és a helyszínen műszeres méréssel be is állítjuk a hangsugárzókat legjobb tudásunk szerint.
Előtte persze érdemes meghallgatni, megtapogatni, jelentkezz be hozzánk!
info@luxoraudio.eu
+36309946437
A rengeteg pozitív visszajelzéstől felbátorodva indítunk egy durva évzáró akciót. Aki karácsonyig megrendeli bármelyik LuXor X típust, 200-300 ezer forintot spórolhat, plusz ingyenesen kiszállítjuk és a helyszínen műszeres méréssel be is állítjuk a hangsugárzókat legjobb tudásunk szerint.
Előtte persze érdemes meghallgatni, megtapogatni, jelentkezz be hozzánk!
info@luxoraudio.eu
+36309946437
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Most, hogy alig néhány perce távozott az utolsó két vendég és túl vagyunk az elmaradhatatlan Saint-Saens Orgona szimfónia és a P.F. The Wall meghallgatáson is, vonnék egy gyors mérleget a hétvégéről:
2 nap
2 előadás a HiFi Shown kb 300 hallgatóval
Félszáz látogató a LuXor Audionál
Legrövidebb jelenlét: 50 perc
Legkitartóbb jelenlét: 4 óra
Látogatók kora 23 és 75 év között
Lejátszott hangfelvételek kora: 0 és 73 év között
Érdekes beszélgetések, hasznos visszajelzések, csillogó szemek, mély csendek, halk csettintések, hangos megnyilvánulások, meghatóan, néha már meglepően pozitív visszajelzések és... 5 pár eladott x4 hangsugárzó.
Köszönöm a gondolatokat, a bizalmat, a bíztatást, a klassz muzsikákat! Számomra eddig ez volt a legjobb HiFi Show. Megérte az elmúlt 2 évet végigtolni.
2 nap
2 előadás a HiFi Shown kb 300 hallgatóval
Félszáz látogató a LuXor Audionál
Legrövidebb jelenlét: 50 perc
Legkitartóbb jelenlét: 4 óra
Látogatók kora 23 és 75 év között
Lejátszott hangfelvételek kora: 0 és 73 év között
Érdekes beszélgetések, hasznos visszajelzések, csillogó szemek, mély csendek, halk csettintések, hangos megnyilvánulások, meghatóan, néha már meglepően pozitív visszajelzések és... 5 pár eladott x4 hangsugárzó.
Köszönöm a gondolatokat, a bizalmat, a bíztatást, a klassz muzsikákat! Számomra eddig ez volt a legjobb HiFi Show. Megérte az elmúlt 2 évet végigtolni.
Volt szerencsém meghallgatni az X4-es változatot. Szerintem érdemes élni a holnapi lehetőséggel, annak is aki nem régen kezdte a “hifizést” és annak is aki hosszú évek alatt sokat hallott, esetleg egyszerűsítené a rendszerét.
Nagyon pozitív és elgondolkodtató élmény volt.
Elgondolkoztató h vajon érdemes-e jóval több pénzt, energiát, időt eltölteni-elkölteni (nekem sikerült) az “útkereséssel”…
Mivel ma nyílt nap volt, nem szerettem volna nagyon hosszúra nyújtani a látogatást…Valószínűleg kérni fogok még egy alkalmat, sok zenét szívesen meghallgatnék még…
Magas minőségben, hatalmas energiákkal , végig a saját rendszeremben megszokott balanszban szórakoztatott az előadása. Ha számításba veszem h a streamer előtt nulla “varázslat” volt és a kábelezés sem volt “kihegyezve”, megelőlegezem h az az 1-2 apróság könnyen orvosolható . háát van mit átgondolnom… :)
Köszönöm a lehetőséget és az élményt!
Nagyon pozitív és elgondolkodtató élmény volt.
Elgondolkoztató h vajon érdemes-e jóval több pénzt, energiát, időt eltölteni-elkölteni (nekem sikerült) az “útkereséssel”…
Mivel ma nyílt nap volt, nem szerettem volna nagyon hosszúra nyújtani a látogatást…Valószínűleg kérni fogok még egy alkalmat, sok zenét szívesen meghallgatnék még…
Magas minőségben, hatalmas energiákkal , végig a saját rendszeremben megszokott balanszban szórakoztatott az előadása. Ha számításba veszem h a streamer előtt nulla “varázslat” volt és a kábelezés sem volt “kihegyezve”, megelőlegezem h az az 1-2 apróság könnyen orvosolható . háát van mit átgondolnom… :)
Köszönöm a lehetőséget és az élményt!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az idei budapesti HiFi Show november 15-16 hétvégéjén nyílt napokat tartunk. A rendezvényről néhány perc alatt eljuthatsz hozzánk, mindkét napon 10 órától fogadjuk az érdeklődőket, záróra nincs. Klassz muzsikák mellett némi technikai bemutatóval is készülünk azoknak, akiket a műszaki háttér is érdekel. Kérlek, jelezd előre érkezési szándékodat!
Ha ez a hétvége nem alkalmas neked, más időpontra is jelentkezhetsz, hétközben is szívesen látunk.
LuXor Audio
1143 Budapest, Stefánia út 81.
info@luxoraudio.eu
+36309946437
Ha ez a hétvége nem alkalmas neked, más időpontra is jelentkezhetsz, hétközben is szívesen látunk.
LuXor Audio
1143 Budapest, Stefánia út 81.
info@luxoraudio.eu
+36309946437
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az x2-t az x4-hez hasonlóan kimondottan aktív hangsugárzónak terveztem. Passzív kivitelhez teljesen más kabinet kellene, hangszórókból is másikat választanék, tehát minden változna, amihez nincs kedvem. Magyarországon pár évente nekifut valaki passzív hangsugárzó gyártásnak, de eddig a Heed Audio kivételével senki nem tudta sikerre vinni, nem állnék be a sorba. A műszaki logikám és személyes véleményem is az aktív technika irányába visz.
Terméket kis mennyiségben DIY kitben mifelénk eladni reménytelen próbálkozás.
Viszont továbbra is vállalok egyedi hangsugárzó tervezést, modifikációt, ha valaki ilyesmin töri a fejét, szívesen segítek.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 624
- Kapcsolat:
Az lenne a kérdésem, hogy a kis dobozt passzívba tervezted-e bemutatni?
Hangdoboz téren elég kutyául állunk, szerintem többen gondolnák elektronika nélkül és persze olcsóbb is lehetene ezáltal
DIY projektként is eledhatnád, gondolom nem vagy felkészülve egy komolyabb számu megrendelésre. Szaladgáljon mindenki asztalos után és forrasztgasson ahogy jól esik neki. Ha jó az doboz akusztikai tervezése és a hangszórókészlet, akkor a végeredmény is jó lehet. A két utas váltót is opcióként adnád üres panellal, mindeni olyan ezüst arany vidia kondit rakna rá, amilyet akar. Lenne jó kis magyar dobozunk
Bocs, ha már volt
Hangdoboz téren elég kutyául állunk, szerintem többen gondolnák elektronika nélkül és persze olcsóbb is lehetene ezáltal
DIY projektként is eledhatnád, gondolom nem vagy felkészülve egy komolyabb számu megrendelésre. Szaladgáljon mindenki asztalos után és forrasztgasson ahogy jól esik neki. Ha jó az doboz akusztikai tervezése és a hangszórókészlet, akkor a végeredmény is jó lehet. A két utas váltót is opcióként adnád üres panellal, mindeni olyan ezüst arany vidia kondit rakna rá, amilyet akar. Lenne jó kis magyar dobozunk
Bocs, ha már volt
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Attól tartok, ez nem olyan egyszerű kérdés, hogy néhány számmal meg tudjam válaszolni. A méretnél lényegesebb paraméter, hogy az a bizonyos szoba miként viselkedik akusztikailag, mennyire csillapított, milyen kialakítású...
Az bizonyos, hogy az x4 nem való apró szobákba, mivel legalább 2,5 - 3,0 m távolságból kell hallgatni. Az x2 is meglepően izmos megszólalásra képes, a hozzá illő helyiség méretét nem limitálnám, inkább a hallgatási távolságot tenném 1,0 - 3,0 m közé.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Melyik dobozt mekkora helyiségbe ajánlod?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Hello!Töki írta: ↑2025.10.27., hétf. 21:28Helló, Lenne pár kérdésem.
Mivel ugye van dac az elektronikában, feleslegesnek látom plusz külső dac használatát, megspórolva a felesleges ad/da konverziót (javíts ki, ha tévedek?). Ez esetben digitálisan szabályozható a hangerő pl Audirvana-ban?
Digit jelátvitelre pl. egy DCS Network Bridge-et javasolnál (ennek dual AES/EBU kimenete van, amikről a meglévő xlr kábeleimen küldhetnék külön-külön a bal és jobb csatorna jelét) vagy inkább egy AES/EBU hangkártyát a PC-be?
A "Luxor Link LAN" csatlakozásokon lehetne esetleg külön-külön küldeni a bal és jobb csatorna jelét, vagy azzal csak a master/slave üzemmódra van mód?
Valóban célszerű kerülni a többszörös D/A-A/D konvertálást, hallható degradációt okoz, ezért a hangsugárzóinkat is célszerű digitális jellel etetni, érezhetően nagyobb a dinamika, a lendület és a hangtisztaság így. Azonban sok hobbitárs még mindig ragaszkodik az analóg technikához, miattuk építettünk analóg (szimmetrikus XLR) bemenetet a hangsugárzóinkba (pedig jóval egyszerűbb lett volna a dolgunk enélkül). A hétvégén vásárolt x4 hangdobozt egy úriember, aki kizárólag lemezjátszót használ, nincs semmilyen digitális lejátszója, még CD-t sem hallgat. Öröm volt tőle hallani, hogy nálam nem érzékelte az általa nagyon nem kedvelt "digitális" hangzást (jelentsen is ez bármit).
A legtöbb lejátszó szoftverben van digitális, azaz szoftveres hangerő állítási lehetőség, de a legtöbb asztali lejátszóban is van ilyen szolgáltatás. Az Audirvana-ban is elérhető, ha engedélyezed a Volume Control opciót, aktívvá válik a hangerő csúszka. Én Roon rendszert és Eversolo lejátszót használok, mindkettőn tudok hangerőt állítani, sőt a Roon képes az Eversolo (Roon Ready eszköz) hangerejét közvetlenül vezérelni analóg és digitális kimenet esetén is, de eARC és CEC HDMI összeköttetésen a TV-m is tudja ugyanezt. Ki van ez már találva szerencsére, kimondottan hasznos fejlesztés.
Ha van két monó AES/EBU kimeneted, közvetlenül rájuk köthetsz egy-egy Luxor hangsugárzót és máris megvan a sztereó rendszered. De a legtöbb eszközön nincs dual digitális kimenet (az én lejátszómon sincs), ezért be kellett építenünk egy csatorna szétválasztó (demultiplex, röviden demux) funkciót. Ennek köszönhetően elég az egyik hangdobozba beküldeni a lejátszóból érkező sztereó digitális jelet és az összelinkelt hangdobozok - jó testvérekként - egymás között szétosztják a csatornákat.
A Luxor Link RJ45 csatlakozón kizárólag I2S jelek tudnak közlekedni, pl. ezzel is össze lehet linkelni a két hangdobozt, vagy I2S kimenettel rendelkező forráskészüléket is lehet ide kötni. De ez ma még káoszos terület, az I2S csatlakozások sem egységesek még, de próbáltunk a jövőre gondolni. Az AES/EBU összeköttetés kiforrott, több évtizede használatos, stabil formula.
A Luxor Link csatlakozással komoly terveink vannak, de ezekről még korai beszélni.
Helló,
Lenne pár kérdésem.
Mivel ugye van dac az elektronikában, feleslegesnek látom plusz külső dac használatát, megspórolva a felesleges ad/da konverziót (javíts ki, ha tévedek?). Ez esetben digitálisan szabályozható a hangerő pl Audirvana-ban?
Digit jelátvitelre pl. egy DCS Network Bridge-et javasolnál (ennek dual AES/EBU kimenete van, amikről a meglévő xlr kábeleimen küldhetnék külön-külön a bal és jobb csatorna jelét) vagy inkább egy AES/EBU hangkártyát a PC-be?
A "Luxor Link LAN" csatlakozásokon lehetne esetleg külön-külön küldeni a bal és jobb csatorna jelét, vagy azzal csak a master/slave üzemmódra van mód?
Köszi a válaszokat.
Lenne pár kérdésem.
Köszi a válaszokat.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Elkészültek a Luxor X hangsugárzók prospektusai, műszaki leírással és használati útmutatóval együtt több nyelven is letölthetők a Luxor Audio honlapjáról.
Illetve közzétettem egy - kissé szubjektív hangvételű - írást a hangsugárzók fejlesztéséről, megvalósításáról, felépítéséről, működéséről: Luxor X hangsugárzók
Luxor x2 prospektus
Luxor x4 prospektus
Luxor hangsugárzók műszaki leírása
Illetve közzétettem egy - kissé szubjektív hangvételű - írást a hangsugárzók fejlesztéséről, megvalósításáról, felépítéséről, működéséről: Luxor X hangsugárzók
Luxor x2 prospektus
Luxor x4 prospektus
Luxor hangsugárzók műszaki leírása
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Qqriq beszámolója azt is jelzi, hogy megkezdődött a LuXor hangdobozok nyilvános bemutatója, bár a technikai tesztidőszak még nem teljesen ért véget, némi finomhangolás még zajlik a háttérben (és persze a hajnalig tartó zenehallgatás). A működést és hangzást vezérlő DSP szoftverünk éppen v0.96-nál tart, pár nap kell még a v1.0 eléréséhez, ám ehhez már szükségesek az elfogulatlan visszajelzések, vélemények is. Qqriq szavai alapján sok módosításra nincs szükség.
A fejlesztés ezután sem áll meg, de emiatt nem kell aggódni, minden felhasználó megkapja a jövőben a frissítéseket, egy általunk készített egyszerű alkalmazással és egy USB kábellel könnyedén frissítheti a hangdobozokat a legújabb verzióra, természetesen ingyenesen. (Így most fény derült arra is, miért is van többek meglepetésére USB csatlakozás egy hangsugárzón.) Jönnek majd új funkciók, lehetőség lesz egyedi hangzás beállítására is (helyszíni mérés alapján), de néhány kiegészítő is érkezik majd, amikhez már most megteremtettük a technikai alapokat.
Néhány nap múlva elkészül a végleges, többnyelvű használati útmutató és részletes műszaki leírás is, valójában onnan kezdve lesz hivatalos termék az x2 és x4 hangdobozból.
Meghallgatási lehetőség egyelőre a LuXor Audio főhadiszállásán (1143 Budapest, Stefánia út 81.) van előzetes bejelentkezés után, de néhány hangdoboz hamarosan felbukkan majd az ország több pontján is.
info@luxoraudio.eu
+36309946437
A fejlesztés ezután sem áll meg, de emiatt nem kell aggódni, minden felhasználó megkapja a jövőben a frissítéseket, egy általunk készített egyszerű alkalmazással és egy USB kábellel könnyedén frissítheti a hangdobozokat a legújabb verzióra, természetesen ingyenesen. (Így most fény derült arra is, miért is van többek meglepetésére USB csatlakozás egy hangsugárzón.) Jönnek majd új funkciók, lehetőség lesz egyedi hangzás beállítására is (helyszíni mérés alapján), de néhány kiegészítő is érkezik majd, amikhez már most megteremtettük a technikai alapokat.
Néhány nap múlva elkészül a végleges, többnyelvű használati útmutató és részletes műszaki leírás is, valójában onnan kezdve lesz hivatalos termék az x2 és x4 hangdobozból.
Meghallgatási lehetőség egyelőre a LuXor Audio főhadiszállásán (1143 Budapest, Stefánia út 81.) van előzetes bejelentkezés után, de néhány hangdoboz hamarosan felbukkan majd az ország több pontján is.
info@luxoraudio.eu
+36309946437
Az a helyzet, szóban sokkal könnyebben ki tudom magam fejezni, mint írásban és jobban is szeretem azt a fajta kommunikációt, de most pár sorban mégis megosztom a véleményem a Luxor x4-ről.
Szerencsés voltam, hogy elsők között, vagy talán elsőként tudtam meghallgatni a dobozokat. Titkon magasan volt a léc, mert kíváncsi voltam, hogy vajon lenne-e kedvem lecserélni a mostani szeretett aktív dobozaimat. Őszintén megvallva eddig még nem hallottam olyat, amire könnyű szívvel igent tudtam volna mondani. Eddig...
A szokott teszt repertoárt hallgatva egyből feltűnt a zene közvetlensége, hogy az előadók, énekesek, szólisták mennyire jelen vannak a számok folyamán. Élvezetes volt a felvételek sokszínűsége, a lerajzolható színpadkép, a tűpontos hangszerhangok, kottázható basszus. Precízség jellemzi a hangzást legyen az jazz, szimfonikus nagyzenekar vagy rock éppen. Az érzelmesebb részeknél képes úgy megszólalni, de ha éppen arra van szükség, akkor odacsap keményen. Elképesztő energiákat mozgat meg bármilyen stíluson anélkül, hogy a hangzás elkezdne akár torzítani, akár szétesni.
Gratulálok a dobozokhoz, szerintem sokak tetszését is el fogja nyerni.
Szerencsés voltam, hogy elsők között, vagy talán elsőként tudtam meghallgatni a dobozokat. Titkon magasan volt a léc, mert kíváncsi voltam, hogy vajon lenne-e kedvem lecserélni a mostani szeretett aktív dobozaimat. Őszintén megvallva eddig még nem hallottam olyat, amire könnyű szívvel igent tudtam volna mondani. Eddig...
A szokott teszt repertoárt hallgatva egyből feltűnt a zene közvetlensége, hogy az előadók, énekesek, szólisták mennyire jelen vannak a számok folyamán. Élvezetes volt a felvételek sokszínűsége, a lerajzolható színpadkép, a tűpontos hangszerhangok, kottázható basszus. Precízség jellemzi a hangzást legyen az jazz, szimfonikus nagyzenekar vagy rock éppen. Az érzelmesebb részeknél képes úgy megszólalni, de ha éppen arra van szükség, akkor odacsap keményen. Elképesztő energiákat mozgat meg bármilyen stíluson anélkül, hogy a hangzás elkezdne akár torzítani, akár szétesni.
Gratulálok a dobozokhoz, szerintem sokak tetszését is el fogja nyerni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Én az Eversolo A8-at preferálom, számomra kellemesebb, univerzálisabb hangot ad és valóban ennyi most a rendszerem: Eversolo A8 + LuXor x4, meg néhány kábel. Nekem nagyon bejön, hogy nincs kütyükkel teli szekrény és nem látok kábeleket sem.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 15:37Az ara igy is nagyon jo, atszamitva 7550 €rora jon ki a ketto es ehez csak lejatszo kell amit ajanlottal (EVERSOLO DMP-A10) az kb 3800 €uro es kesz a rendszer bar meg az xlr es halozatikabel hianyzik de azt is meg lehet hozza venni keszletbe. Nekem csak a hangfalak haromszor ennyi mint ezek a hangfalak. :(
Meg annyi eszrevetel a weboldalhoz, hogy "nehezen" lehet hozzajutni a termekekhez az altalod megadott linken az alairasodban mert ott a felugro menuben az "Aruhaz"-ra kell kattintani es lehet ezt valakik nem fogjak tudni ertelmezni mivel a felugro menuben nincsenek a termekek es a menuben a "Termekek"-nel pedig egy cikk van nem a hagfalakrol es nem maga a hangfalak megvasarlasi lehetosege. Bar lehet direkt igy akarjatok, ezt nem tudom.
A weblapunk át fog alakulni, karcsúsodni fog a LuXor Audio kínálata, csak most a hangsugárzók vitték el az amúgy is kevés időt.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 885
TudomLuxor Audio írta: ↑2025.07.29., kedd 15:19Az ár 1 darabra vonatkozik. Nem csak HiFi-ben mozgunk, stúdiókba, mozikba pedig néha 3, vagy 5 darabot kérnek, ezért darabárat adtunk meg. 1,5 MFt-ból lehetetlen lenne ilyen műszaki tartalmat kihozni 2 darab esetén.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 14:51Igy mar tokeletes, jobb parameterei vannak mint az ATC-emnek. En igy kepzelem el ekkora szubresznek (alul) a frekvencia tartomanyat es mindez rendkivul jo arazassal. Azt megkerdezhetem, hogy ez azt jelenti, hogy folyamatos hangzasnal ennyi az ertek "Érzékenység: 99dB SPL (@1m +4dBu input)" es ez ugyan azt jelenti mint ez "Max. Continuous SPL (1 metre): 117dB" ?
Ez az ar (Fogyasztói ár 1.500.000 Ft) egy par-ra ertendo? Mert neha szoktak az aktiv hangfalakat darabonkent arulni. Megtalaltam, darabra vonatkozik.
Az általunk megadott 99 dB érték félreérthető volt, ezért inkább töröltem a leírásból. Az ATC-nél megadott 117 dB a maximális folyamatos hangnyomást jelenti, amit még elvisel a hangsugárzó. Ez a LuXor x4 esetében ez 119 dB SPL, de mindkét adat nagyjából lényegtelen, inkább érdekesség, mert ezek elviselhetetlen hangerő szintek.
Az ara igy is nagyon jo, atszamitva 7550 €rora jon ki a ketto es ehez csak lejatszo kell amit ajanlottal (EVERSOLO DMP-A10) az kb 3800 €uro es kesz a rendszer bar meg az xlr es halozatikabel hianyzik de azt is meg lehet hozza venni keszletbe. Nekem csak a hangfalak haromszor ennyi mint ezek a hangfalak. :(
Meg annyi eszrevetel a weboldalhoz, hogy "nehezen" lehet hozzajutni a termekekhez az altalod megadott linken az alairasodban mert ott a felugro menuben az "Aruhaz"-ra kell kattintani es lehet ezt valakik nem fogjak tudni ertelmezni mivel a felugro menuben nincsenek a termekek es a menuben a "Termekek"-nel pedig egy cikk van nem a hagfalakrol es nem maga a hangfalak megvasarlasi lehetosege. Bar lehet direkt igy akarjatok, ezt nem tudom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az ár 1 darabra vonatkozik. Nem csak HiFi-ben mozgunk, stúdiókba, mozikba pedig néha 3, vagy 5 darabot kérnek, ezért darabárat adtunk meg. 1,5 MFt-ból lehetetlen lenne ilyen műszaki tartalmat kihozni 2 darab esetén.tottyi írta: ↑2025.07.29., kedd 14:51Igy mar tokeletes, jobb parameterei vannak mint az ATC-emnek. En igy kepzelem el ekkora szubresznek (alul) a frekvencia tartomanyat es mindez rendkivul jo arazassal. Azt megkerdezhetem, hogy ez azt jelenti, hogy folyamatos hangzasnal ennyi az ertek "Érzékenység: 99dB SPL (@1m +4dBu input)" es ez ugyan azt jelenti mint ez "Max. Continuous SPL (1 metre): 117dB" ?
Ez az ar (Fogyasztói ár 1.500.000 Ft) egy par-ra ertendo? Mert neha szoktak az aktiv hangfalakat darabonkent arulni. Megtalaltam, darabra vonatkozik.
Az általunk megadott 99 dB érték félreérthető volt, ezért inkább töröltem a leírásból. Az ATC-nél megadott 117 dB a maximális folyamatos hangnyomást jelenti, amit még elvisel a hangsugárzó. Ez a LuXor x4 esetében ez 119 dB SPL, de mindkét adat nagyjából lényegtelen, inkább érdekesség, mert ezek elviselhetetlen hangerő szintek.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 885
Igy mar tokeletes, jobb parameterei vannak mint az ATC-emnek. En igy kepzelem el ekkora szubresznek (alul) a frekvencia tartomanyat es mindez rendkivul jo arazassal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Luxor x4:
A pár napja bemutatott x2-höz képest jóval bonyolultabb szerkezet, a hangolása is sokkal több időbe telik és nem csak azért, mert 3 utas. Igazi nehézbombázó nagyobb méretű terekbe az energikus, mégis végletesen tiszta hangzás kedvelőinek. Gyakorlatilag ez volt a Luxor X hangsugárzók alapötlete, eredetileg magamnak terveztem, de végül termék lett belőle. Beletettünk mindent, amit a hangsugárzó építésről tudunk.
Frekvencia tartomány:
22 - 21.000 Hz (+/-6dB)
26 - 16.000 Hz (+/-3dB)
28 - 15.000 Hz (+/-1,5dB)
Teljes harmonikus torzítás (THD): 0,11 % (1 kHz)
Beépített teljesítmény: 250 + 250 + 100 W
Keresztváltási frekvencia: 250 / 2.25 kHz
A pár napja bemutatott x2-höz képest jóval bonyolultabb szerkezet, a hangolása is sokkal több időbe telik és nem csak azért, mert 3 utas. Igazi nehézbombázó nagyobb méretű terekbe az energikus, mégis végletesen tiszta hangzás kedvelőinek. Gyakorlatilag ez volt a Luxor X hangsugárzók alapötlete, eredetileg magamnak terveztem, de végül termék lett belőle. Beletettünk mindent, amit a hangsugárzó építésről tudunk.
Frekvencia tartomány:
22 - 21.000 Hz (+/-6dB)
26 - 16.000 Hz (+/-3dB)
28 - 15.000 Hz (+/-1,5dB)
Teljes harmonikus torzítás (THD): 0,11 % (1 kHz)
Beépített teljesítmény: 250 + 250 + 100 W
Keresztváltási frekvencia: 250 / 2.25 kHz
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Igen, tudom, nagy volt a csend a Luxor X hangsugárzók körül. Ami kívülről zavaró, az belülről már-már őrjítő volt. Szinte a teljes elektronikát át kellett terveznünk, az új prototípusokat legyártanunk, tesztelnünk... Ezzel ment el az elmúlt fél év, meg jónéhány hajszálam. De most már a projekt kellemesebb részéhez érkeztünk, finomhangolunk, mérünk, hallgatózunk és csodálkozunk.
Luxor x2: Néhány napos együttélés után már jócskán van annyi benyomásom, hogy azt gondoljam, ez a legjobb kompakt (stúdió)monitor, amit valaha hallottam és készítettem. Persze ez csak nekem fontos, mindenki más majd kialakítja a saját véleményét. Addig is mutatok néhány friss mérési ábrát és műszaki adatot.
Frekvencia tartomány:
33 - 21.000 Hz (+/-6dB)
37 - 16.000 Hz (+/-3dB)
48 - 15.000 Hz (+/-1,5dB)
Teljes harmonikus torzítás (THD): 0,16 % (1 kHz)
Beépített teljesítmény: 250 + 100 W
Keresztváltási frekvencia: 2.45 kHz
Luxor x2: Néhány napos együttélés után már jócskán van annyi benyomásom, hogy azt gondoljam, ez a legjobb kompakt (stúdió)monitor, amit valaha hallottam és készítettem. Persze ez csak nekem fontos, mindenki más majd kialakítja a saját véleményét. Addig is mutatok néhány friss mérési ábrát és műszaki adatot.
Frekvencia tartomány:
33 - 21.000 Hz (+/-6dB)
37 - 16.000 Hz (+/-3dB)
48 - 15.000 Hz (+/-1,5dB)
Teljes harmonikus torzítás (THD): 0,16 % (1 kHz)
Beépített teljesítmény: 250 + 100 W
Keresztváltási frekvencia: 2.45 kHz
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Köszönöm a megtisztelő érdeklődést!
Durván el vagyunk havazva Zolival mindketten, ráadásul én keveset voltam/vagyok mostanában Magyarországon, ezért sajnos háttérbe szorult ez a projekt. Módosítanunk kellett az elektronikán, mert a beépített végerősítő nem mindig tette azt, amit kértem/vártam tőle. Jelenleg az új verzió gyártása, tesztelése, kínzása zajlik és reményeim szerint az már hibátlan lesz. Az egyetemi vizsgaidőszak után júliustól tudok bemutatókat tartani, illetve leszállítani azt a nem kevés megrendelt hangdobozt, amire néhányan már hónapok óta várnak.
2-3 vendéget tudok egyszerre komfortosan leültetni, ennél több embert már ütemezni kell majd, ez lesz a nyílt napok rendje is.
Szimpatikus a konstrukció, és éppen vásárlás előtt állok...
Meghallgatnám a következő két hétben!
Mikor van erre mód? Jöhetnek mások is véleményezni nekem?
Meghallgatnám a következő két hétben!
Mikor van erre mód? Jöhetnek mások is véleményezni nekem?
Luxor Audio írta: ↑2024.12.16., hétf. 16:45Ami eddig sokpecsétes titok volt...
Immáron hangdobozaink hátlapja és belseje is publikussá vált, az elektronika is perceken belül letisztul és elnyeri végső kinézetét. Kis helyen kell elférnie sok egységnek, ezért erősen zsúfolt a hangulat, de a méret itt most félrevezető lehet, mert bitang erő és nagy tudás lakozik ebben a szerkezetben.
A héten még sok információ érkezik, a hangsugárzók részletes technikai dokumentációja és a hivatalos szaklaborban végzett mérések jegyzőkönyve is elkészül a napokban.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Egy újabb érdekes konstrukciójú legenda került hozzám karbantartásra: Bösendorfer VC7
Új ára 10.000 USD körül volt. Ma is szépen működik, csak némi törődésen és takarításon esett át.
Új ára 10.000 USD körül volt. Ma is szépen működik, csak némi törődésen és takarításon esett át.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Megoldható az effektív jelszinttől/kivezérléstől függő loudness control, a DSP-nk is tudja, az emberi hallás sajátosságait veszi alapul a megszólalási arányoknál, de attól tartok, ezzel sokaknál falakba ütköznénk. Érdekességként esetleg néhol bemutatjuk, mit is művelne, ha bekapcsolnánk.
Amire korábban írtam, hogy egyelőre nem tudják a hangsugárzóink, az a folyamatos, felhasználói szintű hangerő szabályzás. Mindenki (és a szomszéd is) más hangerőt kedvel, többféle napszakban és lelki állapotban is hallgatunk zenét, a helyiségek mérete és akusztikai csillapítottsága sem lényegtelen. Én biztosan nem szeretnék mindig ugyanazon a hangerőn muzsikálni, ezért kell erre alkalmas eszköz.
Benne lesz az alap csomagban a helyszínen beállítható konvolúciós szűrő, utankénti időzítés, parametrikus EQ, Baffle Step kompenzáció, szubszonikus szűrő, bemeneti érzékenység, resampling és 4 választható hangkarakter, amiből egy a felhasználás helyéhez igazítható.
Csak azon gondolkoztam, hogy ha a hangerő szabályzás is a "kezetekben" lenne, akkor talán lehetne csinálni progresszív loudness controlt. (Azt hiszem a Cabasse Rialto csinál valami ilyesmit) Mert akkor nagyjából ismert lenne, hogy milyen hangerő várható, feltételezve egy átlagos felvételi hangosságot, ha ennél pontosabb kellene, akkor valószínűleg a lejátszás is "nálatok" kéne legyen, hogy az adott track tényleges hangosságát tudni lehessen. Illetve ha lenne valami olyasmi "standard", hogy milyen várható hallgatási hangerőre keverik a zenéket, akkor a kettő (várt, tényleges) hangossághoz tartozó Fletcher Munson görbék különbségével lehetne módosítani a hangzást, hogy a fül a különböző hangerőkhöz tartozó eltérő érzékenységét kompenzálni lehessen. Gyakorlatilag egy "okos" loudness control lenne ez.Luxor Audio írta: ↑2025.01.04., szomb. 00:17Hangerőszabályzást önmagukban nem tudnak (egyelőre, de a digitális Link csatlakozó jelzi a jövőt)