Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11016
- Kapcsolat:
Csevegő
Ez a membrán méretek alapján való 'értékelés' látatlanban/hallatlanban szerintem ingoványos talaj.
A szomszédos topikban azt kérték számon rajtam, miért nem jelentek ki dolgokat konkrétabban, itt pedig azt kapom, hogy óvatosabban fogalmazzak. Nehéz ügy...
Nyilván általánosságban és saját tapasztalatok alapján írtam. Kivételek szinte mindig vannak, de a tendencián ezek nem változtatnak. Számomra egy nagy membrán általában élethűbb hangzást képes adni, pedig a "kicsikből" is nagyon sokkal próbálkoztam 30 éven át, még egészen drágákkal is, de soha nem voltam teljesen elégedett. Számomra - talán furcsa módon - még egy 30-40e forintos 30 cm-es hangszóró is szerethetőbb, mint a méregdrága High End 16 cm-es példányok. Nem kell ebben egyetértenünk, bizonyára másféle szempontok alapján ítélünk. Zenét hallgatni mindegyikkel lehet.
Csevegő
Érdemes még megemlíteni a hangszórók fogyatékait is. A tenyérnyi membránokkal szerelt hangdobozok statikus zajokkal mérve szép átvitelt produkálnak, de zenei anyaggal tesztelve messze elmarad az élmény a becsületes membránméretek produkciójától.
Egy ideje már érlelődik bennem... Ez a membrán méretek alapján való 'értékelés' látatlanban/hallatlanban szerintem ingoványos talaj. Járt nálam régi patinás Canton doboz 26-os mély hangszóróval, ami köszönő viszonyban sem volt zeneileg/dinamikailag/mélyekben a 15-ös 150Watt teljesítményű öntvénykosaras Esotec mély-középpel rendelkező Dynaudio TL álló dobozaimmal. Most akkor hogy is van ez? Ahogy létezik silány doboz, akár subláda nagy hangszórókkal (ahogy ecsetelted...), úgy létezik kicsikben is...meg ugye létezik normális is. E mellett az ilyesféle általánosítás már csak a szobaméretek/igények különbözősége okán is sántít szvsz. Mondjuk 12-15m2-en egy tisztességes!!! - általad tenyérnyinek nevezett - hangszórókkal szerelt doboz képes lehetővé tenni az élvezetes zenehallgatást. Az érthető, hogy valaki alapból a NAGY membránt preferálja (talán azért is, mert 40-50m2-en zenél...), de ez hagy ne jelentse már azt, hogy c.a. 20cm alatt nincs 'élet'. A hangszóró milyenségét egy adott dobozméretben - majd adott helyen (?) - való helytállását sok minden befolyásolja. Pl a doboz konstrukciója. A tölcséresek pl. eleve nem kívánnak nagy membrán felületet, ott egész más paramétereknek van inkább jelentősége...és ez nyilván más felépítéseknél sem fehér-fekete. Én így gondolom.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Tisztelt Fapaci!
RCA kábelt keresek egy jobb hifibe. Elsősorban a szétesett "vándorló" színpaddal vannak gondjaim, és a rossz helyiség akusztikával.
Mit tud ajánlani?
Külön választanám az akusztikai problémát és azt elsősorban akusztikai megoldásokkal orvosolnám. Ezeken egy kábelcsere igen ritkán szokott segíteni. Aztán ha sikerült javítani a helyiségen, el lehet játszani az összekötőkkel is.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Csevegő
Tisztelt Fapaci!
RCA kábelt keresek egy jobb hifibe. Elsősorban a szétesett "vándorló" színpaddal vannak gondjaim, és a rossz helyiség akusztikával.
Mit tud ajánlani?
- Roland1987
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
Csevegő
Köszönöm.
Erősítő.: Denon dra 800h.
Hangsugárzók.: Canton ergo 700dc.
Lejátszó.: Popcorn A-500
Kábelek.: Fapaci Luxor Gold Light,Hdmi Aq pearl 48, Hydra Sound Titan Std Mk1 2x2,5m.
Elosztó.: Fapaci and Kontaset ,Fapaci T3 táp.
HDD.: Wd red 2t.
Megjelenítő.: Samsung Q60 65".
Kábelek.: Fapaci Luxor Gold Light,Hdmi Aq pearl 48, Hydra Sound Titan Std Mk1 2x2,5m.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Üdv
Fapaci érdeklődnék mikor készül újabb adag elosztó?
Kb. negyedévente gyártunk elosztókat, mert ennyi időre van szükség ahhoz, hogy összejöjjön egy olyan mennyiség, amit már befogad a Kontaset gyártósora. A következő kontingens március-április fordulójának magasságában készül el. A rendeléseket célszerű március végéig leadni.
- Roland1987
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
Csevegő
Üdv
Fapaci érdeklődnék mikor készül újabb adag elosztó?
Erősítő.: Denon dra 800h.
Csevegő
Engem is az ár érdekelne!
Vetítő:Optoma hd20, Erősítő: Emotiva xpa5, 3, 2, Emotiva xmc1 processzor, Hangfalak:Visaton Vox 252, Visaton alto,Visaton TL-SUB30, DUNE base 3.0 prime, CD:Sony 303ES, Rotel 965BX,Philips cd-650,Philips cd-880,Teac NT-503,
Csevegő
Lehetséges, hogy kicsit jobb minőség, mint a szokványos kínai gagyi, de spécinek nem mondanám ezeket sem. A hangszerek ezen csoportja is "csak" egy elektronikus készülék, nincs ebben semmi misztikum.
Köszönöm a megerősítést!
.
Csevegő
"Egyébként meg szerintem ez itt nem egy bolt, hanem elsősorban beszélgetős fórum."
Pedig annyira egyértelmű! www.avx.hu/forum/...stb
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Hangszerekhez készült spéci (?) tápegységek minőségéről van tapasztalatod? Mármint HiFi-hez is ajánlatosak lehetnek?
Lehetséges, hogy kicsit jobb minőség, mint a szokványos kínai gagyi, de spécinek nem mondanám ezeket sem. A hangszerek ezen csoportja is "csak" egy elektronikus készülék, nincs ebben semmi misztikum.
Csevegő
Kedves Fapaci!
Egy off kérdés.
Hangszerekhez készült spéci (?) tápegységek minőségéről van tapasztalatod? Mármint HiFi-hez is ajánlatosak lehetnek?
Pl. Roland
http://www.ezenebolt.hu/Portal/hu/Shop/ ... Index/7307
Miben/miért jobb vagy más egy kommersz ugyan ilyen paraméterű terméktől? Nagyon szűkszavúak a forgalmazók...
Köszi!
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Sosem értettem ezt a fene nagy diszkréciót az árakkal kapcsolatban....
Amikor az ember rádöbben, hogy nem kell mindent értenie a világból, lelkébe békesség költözik.
A raktározható, huzamosabb ideig fixen tartható árú és nem túl komplex portéka listáját megtalálod a témához kapcsolódó topikjaimban, pl. a kábelekét és a csatlakozókét. Ezek a listák általában hónapokon át változatlanok tudnak maradni. Azonban nem minden áru ilyen egyszerű eset. Egy összetett készülék alkatrészeinek ára napi szinten mozog a valuta árfolyamokkal együtt, sőt némely terméknél a jogosan elvárt testreszabás is erősen befolyásolja az árakat. Ezeknél nem lenne sok értelme árlistákat készíteni, mert hetente írhatnám át őket. Így is előfordult már a minap, hogy egy érdeklődő az internet valamelyik rejtett zugába 3 évvel ezelőtt kiírt árakat kérte számon rajtam. A PC-k tucatnyi egységből épülnek össze, mindegyik máshonnan érkezik. Egy ilyen komplex készülékre fix árat kiírni igen nagy könnyelműség lenne részemről. Persze megtehetném, hogy jókora haszonkulcsot tolok rá és abba belefér mindenféle ármozgás, de én másként gondolkodom. Amennyiben egy számodra érdekes portékáról nem találsz árat, nyugodtan rákérdezhetsz levélben és válaszban megírom, most éppen mennyiért juthatsz hozzá, de hogy 2 hónap múlva mennyibe fog kerülni, arról néha fogalmam sincs.
Egyébként meg szerintem ez itt nem egy bolt, hanem elsősorban beszélgetős fórum.
Csevegő
Ne a csevegőben keress árakat. A megfelelő topikban minimális erőfeszítéssel Te is megtalálhatod.
.
Csevegő
Épp a hetedik oldal tele árakkal...
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Csevegő
Ezt pont rossz helyen mondod, mert az árak itt mindig is publikusak voltak, másokkal ellentétben. Kicsit vissza kellene lapozni és talán megtalálod...
Csevegő
Csevegő
Kétféle verzió van, az SL és az SLX, az összes többi régebbi típus gyártása megszűnt. Az árakat elküldtem.
+1 kíváncsiskodó lennék az árak tekintetében
Csevegő
Szép napot! Én is az árak felől szeretnék érdeklődni, köszönettel!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Szia,
Tudsz nekem segíteni hangfelvétel témában?
Nem egyforma a hangminőség, egyszer tökéletes, egyszer visszhangos, zajos.
Külső Roland hangkártya, quad capture beszerzését javasolták.
Üdv,
András
Kiírtam a 2016-os árlistákat a kábelekre, alkatrészekre és a Paul Pang termékekre. Amíg nem romlik a HUF árfolyama számottevően, ezek az árak maradnak érvényben. Örömteli, hogy a tervezett áremelést szinte mindenhol sikerült elkerülni, illetve a Paul Pang termékek listaára még csökkent is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Csevegő
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Csevegő
Isten éltessen. :happy bday:
Csevegő
Boldog szülinapot a Mesternek!