Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Csevegő
Annyit azért vegyetek figyelembe, hogy
- egy mérés kb 1 órát vesz igénybe
- a fénysebességnél sokkal lassabban tudok közlekedni
- egy nap 24 órából áll, de általában inkább kevesebből
Tehát egy napba maximum 3-4 helyszín fér bele, de ezek is csak akkor, ha viszonylag közel, 50 km-en belül vannak egymáshoz.
Csevegő
Kedves Fapaci és kecskeméti fórumtársak.
Szarvasról jelentkeznék, ha lehet.
Már nagyon rég szerettem volna egy bemérést.
Üdv:Zsolt
Szia!
Részünkről nincs akadálya, fapaci-n múlik, hogy Kecskemét után merre tud menni.
Február első hetében véglegesítjük a kecskeméti méréseket.
Üdv.: L
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Hamarosan lezárom a megrendelések befogadását elosztókra, így kérném az érdeklődőket, január 31-ig küldjék el kérésüket. Nem tudom, legközelebb mikor gyártunk elosztókat, de vélhetően nem mostanában. Ez a - talán utolsó - kontingens február közepére fog elkészülni. Az alábbi 3 típusból lehet választani.
KEI elosztó (7 kimenet): 12.000,- Ft
KEKI elosztó (6 kimenet, főkapcsoló): 12.000,- Ft
KEFI elosztó (5 kimenet, zavarszűrő és villámvédelem): 25.000,- Ft
A Kontasettel közösen gyártott csatlakozósorokat fix bekötőkábel helyett IEC bemenettel szereljük, így a tápkábelek szabadon variálhatóak. A belső szerkezet továbbra is a jól bevált, egyetlen réz sínből kialakított, kontaktusoktól mentes, folyamatos áramvezetést szolgálja. Robusztus acéllemez ház, felsőszintű minőség ellenőrzés, ISO és CE minősítés, egyedi sorszámozás. Választhatóan főkapcsolóval, illetve a hálózati zavarok, villámcsapások, túláramok ellen hatékony elektromos védelmi modullal is kérhetőek.
Csevegő
Ha csak ketten lesztek Kecskemétről, Szeged környékéről még 1-2 kolléga beleférhet a napba.
Kedves Fapaci és kecskeméti fórumtársak.
Szarvasról jelentkeznék, ha lehet.
Már nagyon rég szerettem volna egy bemérést.
Üdv:Zsolt
Csevegő
Ha csak ketten lesztek Kecskemétről, Szeged környékéről még 1-2 kolléga beleférhet a napba.
Hát ha addigra megjönnek a megrendelt új bútorok a zenehallgató szobába,akkor kecskemét felé félúton nálam is mérhetnél majd egyet.De új bútor kidobálás nem lesz mert az asszony elhajt a háztól,erre készülj. Viszont lesz kávé, tea,és egyéb nyalánkságok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Kedves Fórum társak!
Úgy néz ki, 2015. február 14. - 15. körül lesz kecskeméti mérése fapaci-nak.
Már 2 kecskeméti mérés összejött, lehet még jelentkezni!
Még van rá 3 hét eldönteni!
Hajrá-hajrá! Csak tanulhatsz belőle!
Csevegő
Kedves Fórum társak!
Úgy néz ki, 2015. február 14. - 15. körül lesz kecskeméti mérése fapaci-nak.
Már 2 kecskeméti mérés összejött, lehet még jelentkezni!
Még van rá 3 hét eldönteni!
Hajrá-hajrá! Csak tanulhatsz belőle!
- madibalage
- Fórumlakó

- Értékelés: 231
Csevegő
Debrecenből eddig csak én vagyok?!?!?!?
Csevegő
Kedves Fórum társak!
Kecskeméti irányban keresek olyanokat, akik szintén igényt tartanának Fapaci féle bemérésre.
Az utazási költségek megosztása miatt!
Üdvözlettel:
Lantos
Csevegő
Kedves fapaci!
Az " 5 "-ös út mentén ha Kecskemétet is érinted egy bemérős napon, akkor csatlakoznék a csapathoz!
Írok privátban is!
Köszönettel:
Lantos
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Nálam a kanapén és a hangsugárzókon kívül nem lesz mit tologatni. Mást nem tervezek betenni a szobába. Az akusztikai panelek elhelyezése viszont teljes mértékben szabadon választott. Bármekkorát bárhová, csak az ablakokat ne kelljen eltakarni. Persze függöny mehet oda.
Ideális ügyfél vagy.
Csevegő
Nálam a kanapén és a hangsugárzókon kívül nem lesz mit tologatni. Mást nem tervezek betenni a szobába. Az akusztikai panelek elhelyezése viszont teljes mértékben szabadon választott. Bármekkorát bárhová, csak az ablakokat ne kelljen eltakarni. Persze függöny mehet oda.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
22-es csapdája ... ha már ki van alakítva a helyiség, akkor már nincs mit mérni, ha meg nincs ...akkor meg azért nincs még mit mérni
Van ebben egy csipetnyi igazság, de szerencsére ennyire nem rossz a helyzet. Tény, hogy a tökéletes megoldáshoz már a tervezés időszakában figyelembe kell venni az akusztika szabályait. Pl. amikor a mostani lakásomat terveztem, a szoba megálmodását azzal kezdtem, hogy berajzoltam a két hangdoboz helyét, minden mást ehhez mérten helyeztem el, de erre persze ritkán van lehetőség, általában abból főzünk, amink van. Egy berendezett, belakott szobában is sok lehetőség van az akusztika javítására, főleg ha a benne élők nem ragaszkodnak mindenhez. Találkoztam már olyan érdeklődővel, akinél a komód 8 cm-es odébb tolása is tabu volt, de ez szerencsére szélsőségnek számít.
- KR-ACOUSTIC
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1515
Csevegő
...benéztem ... én többfunkciós térre gondoltam (pl amerikai konyhás/étkezős nappali), akkor ott nem nagyon tudsz játszani azzal hogy milyen panelt raksz a konyhaszekrényre/kanapéra/étkezőasztalra.
... persze ha van lehetőség külön szobára, akkor más a leányzó fekvése (vagy hangzása) !
Szerintem Fapaci pontosan tudja mit csinál ,ez a szakmája ,ebben él stb... No para ,Fapaci nagy mester ebben ,kevés ember van aki annyit tud az akusztikáról mint Ő.
Semmi nyalás ,ez az igazság
Felesleges találgatni mi ,hogy lenne a jobb ,majd Ő magmondja ennyi .
Csevegő
Pont nem..mivel segít bizonyos kiegészítők elhelyezésében,vagy elvételében...Moziszobába mehetnek a berendezések,s akkor kimérve kiderül min lehet azoknál változtatni és milyen akkusztikai panelok,basszus csapdák,tompítások kellenek még és hova.
...benéztem ... én többfunkciós térre gondoltam (pl amerikai konyhás/étkezős nappali), akkor ott nem nagyon tudsz játszani azzal hogy milyen panelt raksz a konyhaszekrényre/kanapéra/étkezőasztalra.
... persze ha van lehetőség külön szobára, akkor más a leányzó fekvése (vagy hangzása) !
-
Vendég
Csevegő
22-es csapdája ... ha már ki van alakítva a helyiség, akkor már nincs mit mérni, ha meg nincs ...akkor meg azért nincs még mit mérni
Pont nem..mivel segít bizonyos kiegészítők elhelyezésében,vagy elvételében...Moziszobába mehetnek a berendezések,s akkor kimérve kiderül min lehet azoknál változtatni és milyen akkusztikai panelok,basszus csapdák,tompítások kellenek még és hova.
Csevegő
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
A szoba falai már állnak, azokhoz nem szeretnék hozzányúlni. Épül még egy vászontartó fal, ami szintén adott helyre kerülhet csak. A jövőhét folyamán megy fel a textil tapéta, gondolom ez is beleszól némileg majd az akusztikába. Ha ez mind megvan, akkor felviszem a technikát, és vagy utána méretném ki, vagy előbb megvenném az ülőgarnitúrát is, és aztán. Gondolom egy 3 személyes kanapé is tudja módosítani a méréseket rendesen.
Mobil elemekkel gondoltam helyre tenni a problémás frekvenciát.
Egy jókora kanapé alaposan meg tudja változtatni a szoba viselkedését. A mérést akkor célszerű elvégezni, ha már minden nagyobb eszköz, bútor, technika a bent van (én majd megmondom, mit kell kivinni ). Persze még alakíthatónak kell lennie az elhelyezésnek, burkolatoknak, felületeknek, különben nem sok értelme van mérni, ha minden le van fixálva.
Csevegő
Ha nem sürgős, akkor összehozhatnánk együtt. Nekem még pár hónap azért kell, hogy elkészüljön a szoba.
Szia doki
Egyáltalán nem sürgős.Ha elkészültél szólj és megbeszéljük fapacival.Addig hátha csatlakozna még pár fórumtárs.
Csevegő
Nem jobban járnál, ha még most mérnétek ki és alakítanád szükség esetén, mint a kész szobához hozzányúlni?
A szoba falai már állnak, azokhoz nem szeretnék hozzányúlni. Épül még egy vászontartó fal, ami szintén adott helyre kerülhet csak. A jövőhét folyamán megy fel a textil tapéta, gondolom ez is beleszól némileg majd az akusztikába. Ha ez mind megvan, akkor felviszem a technikát, és vagy utána méretném ki, vagy előbb megvenném az ülőgarnitúrát is, és aztán. Gondolom egy 3 személyes kanapé is tudja módosítani a méréseket rendesen.
Mobil elemekkel gondoltam helyre tenni a problémás frekvenciát.
Csevegő
Ha nem sürgős, akkor összehozhatnánk együtt. Nekem még pár hónap azért kell, hogy elkészüljön a szoba.
Nem jobban járnál, ha még most mérnétek ki és alakítanád szükség esetén, mint a kész szobához hozzányúlni?
Csevegő
Szia fapaci!!
Ha esetleg a 6-os út vonalán mennél mérni Szekszárd,Pécs felé,akkor egy dunaföldvári mérésre én is benne lennék.Ez az összefogás jó ötlet.
Ha úgy látod,hogy páran összejönnénk,szólj légy szíves.
üdv Atléta
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
- madibalage
- Fórumlakó

- Értékelés: 231
Csevegő
A helyes megfejtés Luxor város, de Dir el-Baharit is elfogadom, bár ez nem városnév, hanem a terület neve. Csoma és Madibalage kollégáknak egyaránt jár a beígért bónusz, tessék majd számon kérni rajtam a következő vásárlásnál!
Luxor leginkább arról nevezetes, hogy a kábeleimről kapta a nevét. De nem mellékes az sem, hogy több száz évig ez volt az ókori egyesült Egyiptom fővárosa, a fáraók innen kormányozták a világtörténelem egyik legdicsőbb birodalmát. A képen látható teraszos halotti templomot, a Dzseszer-Dzseszeru-t Hatsepsut királynő emeltette, aki az első női fáraó volt. Halála után az építmény sokáig a halott fáraók testének hónapokig tartó mumifikálásának adott helyszínt, amolyan szent műhelyként üzemelt. A háttérben látható hegy túloldalán van a királyok völgye, a (férfi) fáraók egyik legfőbb temetkezési helye. A hagyományoknak (és a papoknak) megfelelve Hatsepsut nőként nem temetkezhetett oda, így hát cselhez folyamodott és átfúrta a hegyet, így került közel a nagyon vágyott szent temetőhöz.
Nagyon szeretem ezt a helyet, egészen erős a történelem nyomása itt, szinte a vállain érzi az ember az évezredek súlyát. Első alkalommal voltam olyan bolond, hogy nyáron látogattam meg, amikor árnyékban is 40 fok felett van a hőmérséklet. Emlékszem, az ájult északi turistákat teherautószámra vitték ki. Ilyenkor télen sokkal kellemesebb a klíma, derült ég, 26-28 fok, intenzív szél.
Köszönöm szépen én is!!! Akusztikai mérésbe is betudható a jutalom?
Csevegő
A helyes megfejtés Luxor város, de Dir el-Baharit is elfogadom, bár ez nem városnév, hanem a terület neve. Csoma és Madibalage kollégáknak egyaránt jár a beígért bónusz, tessék majd számon kérni rajtam a következő vásárlásnál!
Luxor leginkább arról nevezetes, hogy a kábeleimről kapta a nevét. :-) Mellesleg több száz évig ez volt az ókori egyesült Egyiptom fővárosa, a fáraók innen kormányozták a világtörténelem egyik legdicsőbb birodalmát. A képen látható teraszos halotti templomot, a Dzseszer-Dzseszeru-t Hatsepsut királynő emeltette, aki az első női fáraó volt. Halála után az építmény sokáig a halott fáraók testének hónapokig tartó mumifikálásának adott helyszínt, amolyan szent műhelyként üzemelt. A háttérben látható hegy túloldalán van a királyok völgye, a (férfi) fáraók egyik legfőbb temetkezési helye. A hagyományoknak (és a papoknak) megfelelve Hatsepsut nőként nem temetkezhetett oda, így hát cselhez folyamodott és átfúrta a hegyet, így került közel a nagyon vágyott szent temetőhöz.
Nagyon szeretem ezt a helyet, egészen erős a történelem nyomása itt, szinte a vállain érzi az ember az évezredek súlyát. Első alkalommal voltam olyan bolond, hogy nyáron látogattam meg, amikor árnyékban is 40 fok felett van a hőmérséklet. Emlékszem, az ájult északi turistákat teherautószámra vitték ki. Ilyenkor télen sokkal kellemesebb a klíma, derült ég, 26-28 fok, intenzív szél.
Köszönöm, februárban élni is fogok a lehetőséggel!
Minden jót kívánok!