Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11312
- Kapcsolat:
Csevegő
Többen is üdvözöljük a kezdeményezést, de nem kell ilyen sűrűn a képet is idézni. (rakok egy szmájlit a biztonság kedvéért) Egyébként átkozottul jó lenne ilyen stílus, de nem feltétlenül kell ekkora logó. Legyen letisztult és prominens megjelenésű a berendezés. Hab lenne a tortán, ha DAC választék és hozzáállított szoftver is dukálna.
A logo valójában igen kicsi, mivel maga a ház csupán 6 cm magas. DAC-okat biztosan nem fogok árusítani, de az tény, hogy a szoftvereket a konverterekhez kell állítani. Aki telepített masinát szeretne, azzal ezt meg kell oldanunk majd valahogy.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2161
Csevegő
Na erre kiváncsi leszek
Többen is üdvözöljük a kezdeményezést, de nem kell ilyen sűrűn a képet is idézni. (rakok egy szmájlit a biztonság kedvéért) Egyébként átkozottul jó lenne ilyen stílus, de nem feltétlenül kell ekkora logó. Legyen letisztult és prominens megjelenésű a berendezés. Hab lenne a tortán, ha DAC választék és hozzáállított szoftver is dukálna.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Csevegő
Hamarosan...
Na erre kiváncsi leszek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Gyakran kérnek tőlem levélben, privát üzenetben árlistát, de nincs ilyenem. A blogomon mindig megtalálható a legfrissebb kínálat árakkal, fotókkal, leírásokkal.
Csevegő
Ebben a topikban nem szokás misztifikálni és titkolózni, így minden részletet el fogok árulni a PC-vel kapcsolatban is. Ellenben egy szóval sem írtam, hogy fából készült háza lesz a masinának, csak a névvel kezdtem el játszadozni, de jelenleg azt gondolom, hogy maradok a Luxor "márkanévnél". Teljesen passzív, ventilátor nélküli számítógépet amúgy sem lehet fából építeni.
Lóból még lehet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Tényleg Fapaci, milyen házakat szemeltél ki a PC-hez?
( Persze megvárjuk a ha meglepetésnek tartogatod a házat is a többi részlettel a bemutatóra.)
Ebben a topikban nem szokás misztifikálni és titkolózni, így minden részletet el fogok árulni a PC-vel kapcsolatban is. Ellenben egy szóval sem írtam, hogy fából készült háza lesz a masinának, csak a névvel kezdtem el játszadozni, de jelenleg azt gondolom, hogy maradok a Luxor "márkanévnél". Teljesen passzív, ventilátor nélküli számítógépet amúgy sem lehet fából építeni.
Csevegő
A fa ház tényleg nagyon egyedi lehet, többen próbálkoznak vele,
de inkább hobbyból, csak case-mod, nem sokpéldányos termék.
Egy minimál doboz http://logout.hu/cikk/htpc_haz/festes_beepites.html
kedvenc kocka kuckóm http://logout.hu/cikk/a_kocka_haz_2008/teljes.html
itt meg már soka http://logout.hu/bejegyzes/rico21/pinok ... oltve.html
De tele van a net "wood htpc"-vel.
Nem könnyű olyan fekvő házakat találni amik tényleg mennek a hifi mellé is és belül sincsenek elszúrva, és nem horror drága mint az Origen.
Szörnyen szegényes a fekvő, htpc héz kínálat.
Tényleg Fapaci, milyen házakat szemeltél ki a PC-hez?
( Persze megvárjuk a ha meglepetésnek tartogatod a házat is a többi részlettel a bemutatóra.)
- Voyager
- V.I.P.

Csevegő
Az FAPC bejegyzett védjegy és egyébként sem hangzik túl jól. De persze kinek a pap...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Csevegő
Egy fából vagy paciból készült standard példányt lehetne használni demónak, mondjuk 3 darabot. Aztán aki jobbat szeretne, annak lenne lehetősége egy igazi FAPC-t rendelni...
Amúgy a FAPC egy telitalálat, a természet és a technika egyesülése
Ha Fapaci kellően elszánt, akkor a pc fa házban lesz
Persze, egy darab uszadékfából kifaragva
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Csevegő
Egy fából vagy paciból készült standard példányt lehetne használni demónak, mondjuk 3 darabot. Aztán aki jobbat szeretne, annak lenne lehetősége egy igazi FAPC-t rendelni...
Amúgy a FAPC egy telitalálat, a természet és a technika egyesülése
Ha Fapaci kellően elszánt, akkor a pc fa házban lesz
Csevegő
Ez a verzió is jó lenne.
Jelenleg Dune médialejátszót használok, de ha észrevehetően jobb kép és hangminőséget tudna a HTPC-d, amihez könnyű használhatóság is párosulna, akkor megfontolnám a cserét.
A Dune lejátszók 1-1 modelle jó táppal, jó külső dac-al árához képest kellemes zenei produkciót képesek nyújtani, és szerethető, felhasználóbarát darabok, de formátum korlátai sajnálatosak (HDCD, DSD). Egy igazi minőségi mindenevő...elérhető áron időszerű válalkozás.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Csevegő
Egy bemutató példánnyal megpróbálom megoldani az otthoni próba lehetőségétEz a verzió is jó lenne.Jelenleg Dune médialejátszót használok, de ha észrevehetően jobb kép és hangminőséget tudna a HTPC-d, amihez könnyű használhatóság is párosulna, akkor megfontolnám a cserét.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Ennél is lesz lehetőség 1 hetes próbára?
Legszívesebben rávágnám, hogy persze, de jobban belegondolva nem is olyan egyszerű a kérdés. Egy bemutató példánnyal megpróbálom megoldani az otthoni próba lehetőségét, de a magas költségek és a személyre szabott beállítások miatt leginkább rendelésre fogom készíteni ezeket a PC-ket.
Csevegő
Egyre tempósabban haladok a saját HTPC-m fejlesztésével. A faPC (?) első prototípusa még a nyáron üzembe áll és ha beváltja a hozzá fűzött vaskos reményeimet, talán a kirakatban is megjelenik hamarosan. Még sok részlet bizonytalan, de annyit már biztosan tudni lehet, hogy ventilátor nélküli, teljesen passzív hűtésű házba kerül a mozgó alkatrészektől mentes, kis fogyasztású és hőtermelésű, mégis igen ütős hardver, ami egy kifinomult lineáris tápegységről fog üzemelni és egy kimondottan audio jelek átvitelére kialakított speciális USB kimeneti egységet is magába foglal majd. A masina egyaránt alkalmas lesz Windows, Linux és OSX operációs rendszerek futtatására. Célom, hogy elérjem vele a számítógépes lejátszással elérhető legjobb hangminőséget, lehetőleg emberi áron. Mindemellett alkalmas lesz mindenféle videotartalom lejátszására is, a full HD-n túl egészen a 4K felbontásig, tehát ideális és jövőálló médiacenter lesz belőle terveim szerint, amihez persze a folyamatos frissíthetőség és a praktikus távvezérelhetőség is illendő.
Ennél is lesz lehetőség 1 hetes próbára?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Talán a HTPC készítéshez nem is kell készleteket felhalmozni, a hardware úgyis gyorsan változhat, és sok sok egyéni opció is lehet, ha jól kidolgozod a koncepciókat akár különféle esetekre, jó software-el és tanácsokkal, kiegészítő ajánlatokkal már sikeres is lehet a történet. Nem hiszem hogy a polcról egyből levehető termék kéne.
Nem szerencsés a gyakori módosítgatás, ez a kábelek világában sem jellemző rám. Új típusok, eszközök, megoldások mindig érkeznek, de komolyabb fejlemények a számítástechnikában is csak 2-3 évente vannak. A PC-s zenelejátszás komoly tempóban terjed és fejlődik, a mai megoldások fény-, vagy inkább hangéveket vernek a pár évvel ezelőttiek hangzására, de inkább szoftveres oldalon történnek fontosabb lépések. Hardveres oldalon a tápellátás tisztasága, az órajel pontossága és az USB jelátvitel különösen fontos számunkra zenehallgatás szempontjából, a masinám e területeken fog jeleskedni kifinomult lineáris tápegységével, nagy pontosságú órajel generátorával és speciális USB csatolásával. Persze az sem mellékes, hogy a ventilátoroktól mentes, passzív hűtésű ház is sok előnnyel jár, amik a hangminőségben is jelentkeznek.
A hardver döntően ugyanaz lesz minden verziónál, persze speciális kéréseknek is próbálok megfelelni. Opcionális egység lesz a háttértár és az optikai meghajtó (CD, DVD, BR). A zenei és filmes gyűjtemények tárolása mindenkinél másként alakul méretben és kialakításban. Néhányan NAS-t használnak a feladatra, mások USB csatolású külső egységen tárolják a gyűjteményüket, de van, aki a beépített merevlemezre esküszik. Én ezt a felhasználóra bízom. Optikai meghajtó pedig csak azoknak kell, akik még korongoznak, tehát CD-ről (is) hallgatnak muzsikát, vagy DVD-ről, Blu-Ray lemezről is néznének filmeket.
Igazán nagy eltérések inkább a szoftveres oldalon lesznek a megrendelő igényeinek megfelelően. Az évek során már kialakult egy preferált lista a legalkalmasabb beállításokról és szoftverekről, amiket mindenkinek ajánlani fogok, de nem vagyunk egyformák.
Csevegő
Én is szeretnék ebbe az irányba nyitni,nagyon várom a készüléket!
Csevegő
Ahogy mondod Fapaci.
Talán a HTPC készítéshez nem is kell készleteket felhalmozni, a hardware úgyis gyorsan változhat, és sok sok egyéni opció is lehet, ha jól kidolgozod a koncepciókat akár különféle esetekre, jó software-el és tanácsokkal, kiegészítő ajánlatokkal már sikeres is lehet a történet. Nem hiszem hogy a polcról egyből levehető termék kéne.
Én szurkolok http://www.huszadikszazad.hu/img/339/13 ... mitasa.jpg
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Rizikós, de igazi hiányt-pótló vállalkozás! Itt valóban van egy piaci rés, kívánom, hogy sikerüljön beférkőznöd és remélem van akkora igény, kereslet, hogy hosszabb távon is elegendő legyen!
Semmivel sem érzem rizikósabbnak, mint sok százezer forint értékű kábeles alkatrészt raktározni bízva benne, hogy belátható időn belül elegendő megrendelés érkezik rájuk. A piaci rések nem igazán mozgatnak, mindig a magam kedvére elkészített cuccokat kínáltam. Ha nem építenék évek óta különféle HTPC-ket, azaz nem érdekelne a téma, biztosan nem vágnék bele csupán a piaci rés miatt.
Csevegő
Rizikós, de igazi hiányt-pótló vállalkozás! Itt valóban van egy piaci rés, kívánom, hogy sikerüljön beférkőznöd és remélem van akkora igény, kereslet, hogy hosszabb távon is elegendő legyen!
Bizony hiánypótló lennének az efféle gép építések, régóta töprengek én is ilyen kombinációkon.
Jól testreszabott, összeválogatott hardware, software, megfelelő pc-kuckó, és kiegészítők.
Általában a teljes rendszerben/otthonban gondolkodás hiányzik, a valódi igények és a környezet felmérése, a jó ár érték arányra törekvés,
plusz jönnek a régi berögződések és az otthoni nehézkes hozzáállás, elúszik a jó HTPC.
Fokozatos fejlesztési lehetőségek meghagyás is fontos lehet.
Általában számítógépes boltban adnak mindenféle hardwaret, de a koncepciót nem értik, hifit meg talán nem is láttak.
Hifi boltban meg szintén nem foglalkoznak a lakás többi igényével, meglévő dolgaival, pc témát kerülik,
aztán a végén venni kéne méreg drága holmikből tudnak megoldást ajánlani egyszerű dolgokra is.
Egyéb, nem náluk kapható kiegészítőktől minden kereskedés irtózik. Tisztelet a kivételnek!
Egy jól kitalált HTPC sokmindenre jó, és sok felesleges vasat és sok helyen de gyengén megvalósított funkciót jó meg tud oldani akár jobban is.
NAS, médialejátszók, lemezes lejátszók, akár játékkonzol is kiváltható, igényes és kényelmes távirányítással.
Csevegő
Egyre tempósabban haladok a saját HTPC-m fejlesztésével.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Csevegő
Köszönet a beszámolókért!
Nagyon eseménydúsra sikeredett ez a nyaram, ezért kicsit háttérbe szorult a kábelek világa, de azért folyamatosan történnek dolgok:
Belátva azt, hogy a blog formátum alkalmatlan termékek ismertetésére, elindult a saját honlapom fejlesztése. Remélhetően mindenki sokkal gyorsabban találja meg majd rajta a keresett információkat és a szemnek is kellemesebb lesz a használata.
Egyre tempósabban haladok a saját HTPC-m fejlesztésével. A faPC (?) első prototípusa még a nyáron üzembe áll és ha beváltja a hozzá fűzött vaskos reményeimet, talán a kirakatban is megjelenik hamarosan. Még sok részlet bizonytalan, de annyit már biztosan tudni lehet, hogy ventilátor nélküli, teljesen passzív hűtésű házba kerül a mozgó alkatrészektől mentes, kis fogyasztású és hőtermelésű, mégis igen ütős hardver, ami egy kifinomult lineáris tápegységről fog üzemelni és egy kimondottan audio jelek átvitelére kialakított speciális USB kimeneti egységet is magába foglal majd. A masina egyaránt alkalmas lesz Windows, Linux és OSX operációs rendszerek futtatására. Célom, hogy elérjem vele a számítógépes lejátszással elérhető legjobb hangminőséget, lehetőleg emberi áron. Mindemellett alkalmas lesz mindenféle videotartalom lejátszására is, a full HD-n túl egészen a 4K felbontásig, tehát ideális és jövőálló médiacenter lesz belőle terveim szerint, amihez persze a folyamatos frissíthetőség és a praktikus távvezérelhetőség is illendő.
Remek!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Csevegő
Zseniális ötlet, az eddigi termékek ismeretében pedig biztos vagyok benne, hogy senki nem fog csalódni
Csevegő
Azt hiszem,kezdhetek gyűjteni. Mondjuk erre érdemes
- Voyager
- V.I.P.

Csevegő
Igen, kérhető lesz teljesen használatra kész, beélesített állapotban is Windows 8.1, Windows Server 2012, Linux vagy OSX operációs rendszerekkel. Olyanra is volt már példa, hogy valaki a teljes zenegyűjteményét elhozta importálásra, így otthon már csak be kellett kapcsolni a masinát és máris szólhatott a muzsika.
Ez nagyon jó ötlet!