Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Eureka Atom eladó

Lezárt
cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 38

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: cotag »

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a segítô szándékot, elkelt, zárom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia, ha kevés a kávébab a kések felett akkor nagyon dobálja a szemeket (popcorning). Ez kivédhetô valamilyen fedôvel (vagy megfelelô méretû tamperrel), így ledarálja az összes kávét, viszont kiszámíthatatlan, hogy mennyi jön ki belôle a végén. Az a tapasztalat, hogy kell a tartályban a kések felett lennie 30-40 gramm kávénak, különben kiszámíthatatlan a végeredmény. Nem csak az én véleményem / tapasztalatom, találtam külföldi fórumokat, ez az általános tapasztalat. Ha valakinek ez nem probléma és amúgy is feltölve használja a babtartályt, akkor viszont nagyon rendben van a dolog.
Én a helyedben nem adnám el, hanem keresném a lehetséges megoldást. Mindegyikben marad valamennyi örlemény.
Az EG1-től már elvárható lenne, hogy ne így legyen, de a valóság nem ez.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: AVX »

én is próbálkoztam már több darálóval, de sosem jött össze, hogy annyi őrlemény jöjjön ki alul, mint amennyit beleteszel felül. Bélának korábban volt egy félmondata, hogy még a HG-1-nél is van némi retenció. Lehet, hogy a kis kézikkel kellene próbálkozni (de ez persze csak kibicelés)
A HG1-et használjuk a bemutatóban. Ha nem csapok rá kétszer, rengeteg bennemarad. Az EG1-ben is marad benn bőven. Ez van.

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: drastic »

Az, hogy mennyi jön ki belőle, hogyan függhet attól, hogy van -e rajta tartály, vagy nincs? Gondolom, mint minden - tartályosra tervezett presszó gépnél - söprögetés, ráindítás adja meg a jó végeredményt, nem? De gondolom, tartállyal a tetején sem 16 g jön ki 16 g-ból, ami belemegy.

én is próbálkoztam már több darálóval, de sosem jött össze, hogy annyi őrlemény jöjjön ki alul, mint amennyit beleteszel felül. Bélának korábban volt egy félmondata, hogy még a HG-1-nél is van némi retenció. Lehet, hogy a kis kézikkel kellene próbálkozni (de ez persze csak kibicelés)

SicTransit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: SicTransit »

Az, hogy mennyi jön ki belőle, hogyan függhet attól, hogy van -e rajta tartály, vagy nincs? Gondolom, mint minden - tartályosra tervezett presszó gépnél - söprögetés, ráindítás adja meg a jó végeredményt, nem? De gondolom, tartállyal a tetején sem 16 g jön ki 16 g-ból, ami belemegy.

Szia, ha kevés a kávébab a kések felett akkor nagyon dobálja a szemeket (popcorning). Ez kivédhetô valamilyen fedôvel (vagy megfelelô méretû tamperrel), így ledarálja az összes kávét, viszont kiszámíthatatlan, hogy mennyi jön ki belôle a végén. Az a tapasztalat, hogy kell a tartályban a kések felett lennie 30-40 gramm kávénak, különben kiszámíthatatlan a végeredmény. Nem csak az én véleményem / tapasztalatom, találtam külföldi fórumokat, ez az általános tapasztalat. Ha valakinek ez nem probléma és amúgy is feltölve használja a babtartályt, akkor viszont nagyon rendben van a dolog.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

Sajnálatos, hogy ez a konklúziód alakult ki az őrlőről, pedig nagyon szimpatikus darabnak tűnik.
Egyre tisztábban látszik, hogy az otthoni, adagonkénti darálásra alkalmas, de mégis professzionális gyártmányú készülék-kínálat nem is olyan bőséges. Egyenlőre a kézihajtányosból készül a legtöbb ebben a szegmensben a megfizethető kategóriában. Nagyon kíváncsi lennék pl. a Kinu M68-ra.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Eureka Atom eladó

Szia Cotag!

Miért nem alkalmas tartály nélkül adagonkénti használatra?

SicTransit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Eureka Atom eladó

Hozzászólás Szerző: SicTransit »

Szia Cotag!

Miért nem alkalmas tartály nélkül adagonkénti használatra?

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Eureka Atom eladó

Sziasztok,eladó egy Eureka Atom, piros színben. Egy hete vettem az AVX-nél, kb másfél kg kávé mehetett át rajta, gyakorlailag új. Természetesen dobozában, papírjaival, minden tartozékával.Kérdést megelôzve: single dosingra szerettem volna használni, naponta 3-4 féle kávét iszok, mindig más fajtát, arra meg nem igazán alkalmas, hogy csak az aktuálisan kimért mennyiséget daráljam le. Igényli, hogy a babtartály meg legyen töltve. Sajnálom, mert minden más szempontból tökéletes lenne, de így nekem nem ez lesz a megoldás.Mellékelek saját fotókat, igyekeztem megtisztítani.

Gyôrben van, szívesen postázom.

Egy hosszabb review: https://clivecoffee.com/2016/12/testing ... om/155.000 Ft lenne az ára, 179.900 a shopban.

Lezárt

Vissza: “Használt kávédarálók, pörkölők.”