Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Rocket R58 eladó

Lezárt
Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: Ravic »

Komoly érdeklődő hiányában azt hiszem zárom a hirdetést és használom tovább boldogan.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Alapvetően kétféle E61 fej létezik, mint ma okosodtam.
Az egyiknél a tengelyen lévő excenter első állásban már megemeli a felső szelepet, igy szabad az átfolyás a hálózatra kötött viznek, a másiknál (pl. R58 is) direkt úgy tervezték hogy ebben az állásban mindkét szelep zárva legyen, viszont az előáztató tartályból kerüljön rá a viz a pogácsára. Ők úgy gondolták, a saját tapasztalatukkal, hogy ez igy jó. Ebből a szempontból ez valóban egy módositott/továbbfejlesztett -nem szokványos- E61 fej. (Hite szerint kinek mi tetszik, a nem kivánt törlendő). 
Igazad van, alapesetben ennél a gépnél középállásban nem folyik a viz hálózatra kötve sem.
De aki buherálni akar, mert szerinte a végeredmény úgy jobb lesz bőven van lehetősége. (Én nem tettem, ezért is vagyok tudatlan.)
Lehetőség pl. amiket az előbb irtam
Azóta olvastam módositott tengelyről, ahol első állásban már a fenti szelep kinyit, meghosszabbitott felső szeleptalpról aminek ugyanez a hatása, illetve mint a legegyszerűbbről, a 2 perc alatt elvégezhető mikrokapcsoló hátrébb állitásáról, amikor csak a kar a legfelső helyzetben kapcsolja be a pumpát, igy a középső és a felső állás között szabad a folyás a hálózatról. 

Tehát csak az, hogy nem tudsz manuálisan előáztatni, ne akadályozzon meg abban, hogy ilyen gépet vegyél, számtalan úton megoldható.

blas83
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: blas83 »

Nem gondoltam én semmi nyomásprofilozós őrületre, csak a netes infók alapján úgy gondolom, hogy lagoon79-nek van igaza, tehát amit írtál listát, abból az 1-es nem igaz, az r58 nem úgy működik, ahogy egy szokványos e61-es fejnek kellene.

Tehát az R58-at hiába kötöd hálózatra, valami belső szelep megakadályozza a folyást, amig teljesen el nem fordítod a kart, tehát hiába van hálózatba kötve, nem jön 2-4baron a víz.

Erre gondolok:
https://youtu.be/utMkSJD8WcI?t=313

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Igyekeztem utánanézni a neten. Számos megoldás van az előáztatás módositására, az eredményességét természetesen nem tudom. Ezeket találtam :

1, Vizvezetékte kötni és nyomásszabályzón keresztül kész a 2-3-4 bar előáztatási nyomás, középállásban.

2. Egy kétállású kapcsoló a pumpához menő vezetékre. Egyik állás a módositatlan. A másik állás egy dimmer-hez vezet (mint ami a villanykapcsolónál is van). Vakszűrővel titrálni dimmer-rel azt a feszültséget ami 2-3-4 bár nyomást hoz létre a pumpán. A csapolást a kapcsoló 2-es állásában kezdeni a beállitott alacsony nyomással majd a kivánt idő után átkapcsolni 1-es állásba a csapoláshoz.

3. Kétállású kapcsoló helyett egy egyszerű időzitő áramkör (Conrádban kb 3000 Ft), ami a beállitott idő (2-5s) elteltével automatikusan átkapcsol a feszultségcsökkentett állásból a full-ra. 

Ezeket szerintem átlagos képességekkel és elektronikai tudással házilag is meg lehet csinálni.

4. Venni egy profilozó gépet.

blas83

Rocket R58 eladó

Köszönöm a válaszokat!

Ravic, az első videó mutatja azt amit te is írtál. A második videó már egy modolt r58, csak nem tudom h mennyire kell megmockolni ahhoz hogy úgy működjön és hogy azt ki tudja magyarországon megcsinálni. Leírást még nem nagyon találtam róla, csak videókat.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Szia!

Szégyenkezve bevallom, nem tudom mit jelent a kettős előáztatási rendszer, de ez szerepel a használati utasitásában és a magyar disztributor honlapján is.

Viszont ahogy én használom és amit kipróbáltam 5 perccel ezelőtt a konkrét R58-on biztos, ami biztos: A felfűtött gépnél (nincs hálózatra kötve) kicsivel a középállás fölé emelve a kart a forróviz lassan megindul, de a pumpa még nem kapcsol be. A középállásban semmi sem történik. Ez szerintem nem (csak) az előáztatási kamra tartalma, hanem az a plusz mennyiség amit a bojler a benne lévő emelkedett nyomás miatt továbbit szivattyú nélkül az éppen megnyiló szelepen keresztül. A kávépogácsát minden esetre rendesen átáztatja. 

Ime egy cikk a kérdésről: 

https://www.bellabarista.co.uk/news/e61 ... ave-corby/

A következő videókat találtam ennek a gépnek az előáztatásáról:

lagoon79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: lagoon79 »

Szia!

R58-ban van előáztatás vagy nincsen? Az owners manual valami dual preinfusion system-t emleget (amit te is írtál lentebb), de google keresésekből meg úgy tűnik, mintha nem történne semmi a kar középállásba állításakor.

köszi,
üdv. balázs

Bocs, h beleszólok, de mint volt R-58 tulaj van ezzel kapcsolatban tapasztalatom, valamint anno egyeztettem az ügyben Andrew Meo-val is, aki a Rocket egyik "atyja". Lényeg: gyári állapotban nincs. Az E-61-es fejről azt kell tudni, h olyan szelepezése, ha a kart középállásba teszed, akkor megnyílik az út a pogácsa felé és ha hálózati nyomáson van a gép, akkor megkezdődik az előáztatás. Emlékeim szerint itt viszont olyan a gép szeleprendszere, illetve a felépítése, hogy nem nyit szelepeket csak ha már berúgja pumpát is. Annyira van lehetőség, h a fejben lévő "előáztatási kamra" tartalmát ráengedd a pogira (ezzel kb megnedvesíted azt). Viszont régebben (asszem nekem a V2 modell volt) ehhez is alátétezni kellett az indító kapcsolót, h beljebb kerüljön és a kar középállása ne indítsa a pumpát. 

blas83

Rocket R58 eladó

Szia!

R58-ban van előáztatás vagy nincsen? Az owners manual valami dual preinfusion system-t emleget (amit te is írtál lentebb), de google keresésekből meg úgy tűnik, mintha nem történne semmi a kar középállásba állításakor.

köszi,
üdv. balázs

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Valamelyik nyomásprofilt is állitani tudó gép lenne helyette. Ha erre lesz fizetőképes kereslet.    

Wolfy999
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: Wolfy999 »

Mi lesz helyette? (Örülök, hogy nem tud olyan sokkal többet a mostani gépemnél, hogy gondolkozzak rajta. Ha még a Gaggiám lenne félek nem tudnám lebeszélni róla magam.)

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: drastic »

Eladó egy 2 éve újonnan vásárolt R58.

Na tessék, én meg ma hoztam el újonnan a sajátomat. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Azt már csak Te tudod van-e rá szükséged
Ez egy jó befektetés. Ennyiért nem láttam még eddig.
Szerintem 2 év múlva is el lehet ennyiért adni.
Pont ilyen van szegeden a kék elefánt kávézóban is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Rocket R58 eladó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Kizárólag otthon használt, hibátlan esztétikai és műszaki állapotban, minden tartozékával, dobozával, stb.  Nem volt javitva, buherálva, az első pillanattól lágyitott szűrt vizzel üzemel, szabályosan tisztitva.
Megtekintés és átvétel Dunakeszin.

- rozsdamentes acél burkolat
- professzionális főzőfej (4,05 kg)
- kettős előáztatási rendszer
- két hőszigetelt rézkazán (0,58 és 1,7 liter űrtartalom)
- hidegérintésű gőz- és forró víz kar INOX acélból
- professzionális forgólapátos nyomásfokozó szivattyú
- PID szenzoros hőmérséklet szabályozás
- külön manométerek a kazán ill. szivattyú nyomásra
- elektronikus vízszint szabályozás a kazánokban
- víztartályos vagy vízhálózati üzemmód
- méretek 31 x 44 x 41 cm (szélesség, mélység, magasság)
- súly: 29 kg

Irányár: 450.000 Ft

Ilyen sem sűrűn bukkan fel itt a fórumon.

Nagyon jó vétel.
Az eladó nagyon megbízható, szóval itt nincs zsákbamacska, mint az Ebay-en.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rocket R58 eladó

Kizárólag otthon használt, hibátlan esztétikai és műszaki állapotban, minden tartozékával, dobozával, stb.  Nem volt javitva, buherálva, az első pillanattól lágyitott szűrt vizzel üzemel, szabályosan tisztitva.
Megtekintés és átvétel Dunakeszin.

- rozsdamentes acél burkolat- professzionális főzőfej (4,05 kg)- kettős előáztatási rendszer- két hőszigetelt rézkazán (0,58 és 1,7 liter űrtartalom)- hidegérintésű gőz- és forró víz kar INOX acélból- professzionális forgólapátos nyomásfokozó szivattyú- PID szenzoros hőmérséklet szabályozás- külön manométerek a kazán ill. szivattyú nyomásra- elektronikus vízszint szabályozás a kazánokban- víztartályos vagy vízhálózati üzemmód- méretek 31 x 44 x 41 cm (szélesség, mélység, magasság)- súly: 29 kg

Irányár: 450.000 Ft

Lezárt

Vissza: “Használt kávéfőző készülékek”