Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Brasilia Portofino T3 eladó
szia, köszi az észrevételt. a linkben vannak képek a felújításról. amennyiben valakit pedig tényleg érdekel, akkor szívesen csinálok majd az aktuális állapotról is.Szerintem minden kaverajongot erdekel, meg akkor is, ha veteli szandek nem tarsul hozza.
Akik a puha-n követtük a folyamatot, azoknak talán rémlik még, de pár kép segíthet szerintem. Emlékszem anno sokan irigyeltünk ezért a gépért. Marad az automata helyette?
szia, köszi az észrevételt. a linkben vannak képek a felújításról. amennyiben valakit pedig tényleg érdekel, akkor szívesen csinálok majd az aktuális állapotról is.
Kiegészítés:
Az alapgépről gépről amit tudni érdemes:
- kb. 2-2,5 literes HX masina
- a fej fűtése a kazán veszteséghője adta, nincs thermoszinfonos keringés. ennek előnye, h a fej nem melegszik túl, viszont fűteni ürescsapolással lehetett
- gőzkar cserélve rocket karra, gyári nem hozta a latte arthoz kívánt eredményt
- EX5 rezgőpumpa, gicar átfolyásmérő
A felújítás és tuning részletei röviden:
- váz festése
- duplaskálás manométer
- 2,5 decis kávékazán PID vezérléssel ami a hőcserélőből kapja az előmelegített vizet. A szonda a kazánban, vízben mér.
- aktív fejfűtés 175 wattos patronnal, szintén PID vezérelt. Szonda a fejcsavar helyére került, fejben lévő vízbe lóg.
- kazán és fej részleges elválasztása, így csak rásegít a veszteséghő a fűtőpatronra, viszont fokra pontosan tarható a beállított érték, órákon át.
Röviden kb. ennyi.
Jelenleg a gép tesztelés alatt, kávékazán még nem került beépítésre (vszeg ez a köv. héten megtörténik). Kíváncsiságból a sima HX mivoltában dobtam össze gyorsan, viszont használom a fejfűtést. Az eredmény nagyon meggyőző. A gép így 15 perc alatt hőmérsékleten van, amit aztán a továbbiakban stabilan tart.
Akik a PH-n követtük a folyamatot, azoknak talán rémlik még, de pár kép segíthet szerintem. Emlékszem anno sokan irigyeltünk ezért a gépért. Marad az automata helyette?
Sziasztok, végül hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, h eladom a T3-as házi készítésű Brasiliámat. Hétvégén lekerült a pultról.
A felújításos képek lentin elérhetőek, így privátban szívesen küldök mindenkinek az aktuális állapotról!
https://plus.google.com/u/0/10458464728 ... Ja2hBcb7pz
Az alábbiakat érdemes megfontolni vásárlás előtt:
- inkább kávégéphez (mechanika és elektronika) értő személynek ajánlom
- teljes vízkőtlenítés szükséges (kb. fél éve talán kétszer ha be volt kapcsolva)
- nyomást néztem, sztem nem fog ártani egy pumpa csere (talán még van is otthon elfekvőben vhol egy ex5).
A fentiek nem nagy dolgok, de nekem sem időm, sem kedvem nincs már nekiállni. Komoly érdeklődőnek a gépet újra üzembe helyezem, h a funkciókat tesztelhesse. Megtekintés Felsőpakony (turisták kíméljenek).
Kiegészítők:
- zárt és nyitott kar
- reneka és gyári szűrő
Ár: 265 ezer
Plusz ugyanitt 2015-ben AVX-től vásárolt piros Gene CBR 101 is eladó (asszem idén februárban volt utoljára bekapcsolva).
Ár: 100 ezer
Érdeklődni mindenről privátban vagy a gratzladam kukac gmail pont com címen.
Kiegészítés:
Az alapgépről gépről amit tudni érdemes:
- kb. 2-2,5 literes HX masina
- a fej fűtése a kazán veszteséghője adta, nincs thermoszinfonos keringés. ennek előnye, h a fej nem melegszik túl, viszont fűteni ürescsapolással lehetett
- gőzkar cserélve rocket karra, gyári nem hozta a latte arthoz kívánt eredményt
- EX5 rezgőpumpa, gicar átfolyásmérő
A felújítás és tuning részletei röviden:
- váz festése
- duplaskálás manométer
- 2,5 decis kávékazán PID vezérléssel ami a hőcserélőből kapja az előmelegített vizet. A szonda a kazánban, vízben mér.
- aktív fejfűtés 175 wattos patronnal, szintén PID vezérelt. Szonda a fejcsavar helyére került, fejben lévő vízbe lóg.
- kazán és fej részleges elválasztása, így csak rásegít a veszteséghő a fűtőpatronra, viszont fokra pontosan tarható a beállított érték, órákon át.
Röviden kb. ennyi.
Jelenleg a gép tesztelés alatt, kávékazán még nem került beépítésre (vszeg ez a köv. héten megtörténik). Kíváncsiságból a sima HX mivoltában dobtam össze gyorsan, viszont használom a fejfűtést. Az eredmény nagyon meggyőző. A gép így 15 perc alatt hőmérsékleten van, amit aztán a továbbiakban stabilan tart.
Sziasztok, végül hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, h eladom a T3-as házi készítésű Brasiliámat. Hétvégén lekerült a pultról.
A felújításos képek lentin elérhetőek, így privátban szívesen küldök mindenkinek az aktuális állapotról!
https://plus.google.com/u/0/10458464728 ... Ja2hBcb7pz
Az alábbiakat érdemes megfontolni vásárlás előtt:
- inkább kávégéphez (mechanika és elektronika) értő személynek ajánlom
- teljes vízkőtlenítés szükséges (kb. fél éve talán kétszer ha be volt kapcsolva)
- nyomást néztem, sztem nem fog ártani egy pumpa csere (talán még van is otthon elfekvőben vhol egy ex5).
A fentiek nem nagy dolgok, de nekem sem időm, sem kedvem nincs már nekiállni. Komoly érdeklődőnek a gépet újra üzembe helyezem, h a funkciókat tesztelhesse. Megtekintés Felsőpakony (turisták kíméljenek).
Kiegészítők:
- zárt és nyitott kar
- reneka és gyári szűrő
Ár: 265 ezer
Plusz ugyanitt 2015-ben AVX-től vásárolt piros Gene CBR 101 is eladó (asszem idén februárban volt utoljára bekapcsolva).
Ár: 100 ezer
Érdeklődni mindenről privátban vagy a gratzladam kukac gmail pont com címen.