Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten kínált kávéfőző készülékek

tibor1001
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tibor1001 »

Sziasztok.
Nem sok mindent találok róla de szerintem nem rossz vétel.:
http://www.jofogas.hu/budapest/Lafaimac ... 314591.htm

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Köszönöm szépen. Ilyet én is találtam. Most leginkább majd user vagy service manual kellene, hogy miként kell majd életre kelteni.

Köszönöm szépen. Ilyet én is találtam. Most leginkább majd user vagy service manual kellene, hogy miként kell majd életre kelteni.

Sajnos abból csak egy általános használati útmutatót láttam, és azt is oroszul.

kerdig
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: kerdig »

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem még, csak az M32 Bistro-hoz. Az enyém az M31 Bistro DT/2

Ilyen robbantott rajzot keresel?
http://kkk-kmc.kvorob.ru/ascaso/docs/do ... %20M31.pdf

kerdig

Nem még, csak az M32 Bistro-hoz. Az enyém az M31 Bistro DT/2

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szeretek javítani, megcsinálni valamit, felújítani.
Viszont nem terveztem fődarabok cseréjét. Az automatákkat is mindig darabokra szedtem, majd raktam össze, igaz azokat is mind magamnak csináltam, csak mindig lecseréltem egy másikra ami épp jobban tetszett....

Leírást találtál végül hozzá? Melyik típus volt pontosan?

kerdig

Szeretek javítani, megcsinálni valamit, felújítani.
Viszont nem terveztem fődarabok cseréjét. Az automatákkat is mindig darabokra szedtem, majd raktam össze, igaz azokat is mind magamnak csináltam, csak mindig lecseréltem egy másikra ami épp jobban tetszett....

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sajnos nem. Lehet, hogy a szivattyú nem tudja feltölteni a tartályt. Valamelyik délután bemérem, hogy mennyit tud nyomni. Borzasztóan vízköves a belseje. Ez akkor derült ki amikor elkezdtem nyomozni a hibát. Ennek eredményeképpen most már csak a vezetékek vannak a vázban. Amúgy is szét kaptam volna a festés miatt, de csak miután legalább egy kávét lenyomott volna, hogy lássam működni. Később rakok fel képeket is.
Sokszor bizony egy gondos tulajnál eltöltött 20 év nem visel meg egy gépet, mint másnál 1-2.

Sajnálom, hogy ennyi munkád van vele!   A használt gépek vásárlása eleve lutri, de valószínűleg a vendéglátóipari kávéfőzők vásárlása még nagyobb körültekintést igényel.

kerdig

Sajnos nem. Lehet, hogy a szivattyú nem tudja feltölteni a tartályt. Valamelyik délután bemérem, hogy mennyit tud nyomni. Borzasztóan vízköves a belseje. Ez akkor derült ki amikor elkezdtem nyomozni a hibát. Ennek eredményeképpen most már csak a vezetékek vannak a vázban. Amúgy is szét kaptam volna a festés miatt, de csak miután legalább egy kávét lenyomott volna, hogy lássam működni. Később rakok fel képeket is.
Sokszor bizony egy gondos tulajnál eltöltött 20 év nem visel meg egy gépet, mint másnál 1-2.

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Remélem, hogy időközben sikerült helyrehozni a Cimbalit!

Én viszont nagyon jól jártam a Solis SL90-el. Az már elsőre működött, csak sajnos elhanyagolták. Ma jutott rá időm, hogy vízkőtlenítsem, darabjaira szedjem, és kipucoljam az egészet. De megérte foglalkozni vele: talán ez a 'low end' kategória egyik legjobb kávéfőzője. Fura, hogy alig találni róla infót. Bár ez betudható annak is, hogy ritkán bukkan fel a használtpiacon.

Nagyon érdekes, és praktikus megoldásokat alkalmaztak rajta: a csészemelegítő ~5 mm vastag fémlemez, ami nem csak passzív módon melegít: egy gombnyomással igény szerint felfűthető. A nagy méretű, 3 literes víztartályba nem a szokásos szilikoncsövet kell belehelyezni, hanem rugós tömítéssel csatlakozik a géphez. A tartály két oldala pár cm-t túllóg, így szemből állva is könnyen ellenőrizhető a víz fogyása. 6 programozott vízmennyiség  (ristretto, espresso...) állítható be rajta, de persze használható manuális üzemmódban is. Ha netán vendégek érkeznek, ezek az elsőre feleslegesnek tűnő dolgok azért jól jöhetnek.
Nagyon szépen gőzöl. A tekerőgombjába mikrokapcsolót szereltek: így a forró víz külön gombnyomás nélkül engedhető vele.   
Ulka EP4-es szivattyú csücsül a gép alján, egy biztonsági szeleppel kiegészítve, ami a csepptálcába vezeti el a vizet. Kis méretű, Saeco gyártású rézbojlere van, egész picike átmérőjű (~34-35 mm-es) felső szűrővel. A kar krómozott réz, nem nyomásfokozós kivitelben (ugyanaz, mint a régebbi Saeco karok). A talpak nem nem gumiból, hanem szilikonból készültek. Így szinte alig-alig mozdul el a gép, ha a szűrőtartó kart felhelyezem.  
A fűtés elektronikusan szabályozott, ami egy olcsó tuninggal szabadon állíthatóvá válhat! Egész jó a hőstabilitása, a pici bojler ellenére. Cirka 20 éves gép, de nem látszik meg a kora, és hibátlanul működik.

Szóval néha azért ki lehet fogni eszpresszó képes gépeket egészen olcsón is, és nem feltétlenül kell mindig Gaggia Baby-ben gondolkodni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem a Carimalit, hanem a Cimbalit.
Az bizony Sümegen volt és az nekem nem a szomszéd, hanem oda vissza egy majd 500km volt tegnap délután.
Most ott tartok, hogy pörög a szivattyú, de nem emelkedik a nyomás a rendszerben, nem tölti a kazánt. Erősen gyanús, hogy vízköves dugulás lesz a baja. Kaphatom szét darabokra.
Úgy is tervbe volt véve a szétszedés, de legalább láthattam volna működni előtte.
Jó lenne hozzá valami "service manual", vagy egyéb diagram ami segít átlátni, hogy mi merre.

A kép alapján nekem is az tetszett volna.

kerdig

Nem a Carimalit, hanem a Cimbalit.
Az bizony Sümegen volt és az nekem nem a szomszéd, hanem oda vissza egy majd 500km volt tegnap délután.
Most ott tartok, hogy pörög a szivattyú, de nem emelkedik a nyomás a rendszerben, nem tölti a kazánt. Erősen gyanús, hogy vízköves dugulás lesz a baja. Kaphatom szét darabokra.
Úgy is tervbe volt véve a szétszedés, de legalább láthattam volna működni előtte.
Jó lenne hozzá valami "service manual", vagy egyéb diagram ami segít átlátni, hogy mi merre.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Végül elhoztam a LaCimbali-t. Nem tökéletes, de remélem jó lesz egy kis ráfordítással.
Viszont kellene nekem hozzá leírás, ha van valakinek, mert sajnos a neten nem találhatok egyenlőre letölthetőt.

Ez itt volt a szomszédban. michaelLehet ő tud segíteni.

kerdig

Végül elhoztam a LaCimbali-t. Nem tökéletes, de remélem jó lesz egy kis ráfordítással.
Viszont kellene nekem hozzá leírás, ha van valakinek, mert sajnos a neten nem találhatok egyenlőre letölthetőt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Bizony lehet, hogy meg is nézem.
Meg ezt is néztem: http://www.jofogas.hu/csongrad/Carimali ... 045075.htm

Nézd meg alaposan, mert szerintem lomis cucc.

kerdig

Bizony lehet, hogy meg is nézem.
Meg ezt is néztem: http://www.jofogas.hu/csongrad/Carimali ... 045075.htm

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon jó vételnek tűnik: http://www.jofogas.hu/veszprem/La_Cimba ... tm?first=1
Ez baromi jó vétel.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Lehet fogok venni egy Rancilio Silviát, hogy tudjuk a Lelit gépeket mivel összehasonlítani.

Ez az ára miatt nagyon megtetszett, de a képeket végégnézve már kevésbé tűnt jó vételnek.
http://www.ebay.de/itm/291815181711?clk ... rmvSB=true

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kb. annyi a reális ára. Nekem is van egy ilyen Jurám, bár az enyém nem újszerű állapotú. 12 ezerért vettem.
Na ezért mondom, hogy nagy felelősségünk van abban, hogy mit és mennyiért ajánlunk az idetévedőknek.

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

20-as körül mennek a hasonlók.

Kb. annyi a reális ára. Nekem is van egy ilyen Jurám, bár az enyém nem újszerű állapotú. 12 ezerért vettem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Én is láttam egy "érdekes" hirdetést: http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_ ... tm?first=1

Ha jól olvasom, újszerű állapotú, de azért a 69 ezer Ft-os ár igencsak túlzás érte...főleg, ha a nyomifokis karral. De majd a piac beárazza...

20-as körül mennek a hasonlók.

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én is láttam egy "érdekes" hirdetést: http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_ ... tm?first=1

Ha jól olvasom, újszerű állapotú, de azért a 69 ezer Ft-os ár igencsak túlzás érte...főleg, ha a nyomifokis karral. De majd a piac beárazza...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez aztán a reklám!
Miért kellene reklámozni egy túlárazott diy cuccot?
A fórumok felada az, hogy segítsük infóval a vevőket.
Ha neked megér 350-et, akkor rajta.

Kukutyin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Kukutyin »

Ez aztán a reklám!

Válasz küldése

Vissza: “Használt kávéfőző készülékek”