Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hegel

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Re: Hegel

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Nagyon köszönöm a törődést és útbaigazítást!
Üdv: nebulo

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Zulumano »

nebulo5 írta:
2024.12.10., kedd 11:28
Titkon, valami hasonló vélemény nyilvánításban reménykedtem!
Egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy a hangerő hatására "lestrapálom" a hangfalaimat. Bőven túl vannak méretezve akár a Hegel H80 tekintetében és egyébként sem szokásom hangosan zenélni. Jelenleg is éppen 40-es potiállásnál "dorombol" Karen Souza :)
Csupán ez aggasztott, hogy ha valóban 2V.-hoz van méretezve a H80 bemenete, vajon hogyan bírná a szinte dupla terhelést? Leírásodból arra a következtetésre jutottam, hogy esetleg a Dune kimeneti feszkója is potiállásától függően nő, vagy csökken? Javíts ki nyugodtan, legalább ezzel is többet fogok tudni.
Egyébként, ez a Dune féle 4 voltos mizéria egy kollégám Dune Duo 4K és közel 20 éves Luxman erősítője közt derült ki. Csak hogy ő a Dune-ből XLR csatival hozta ki a jelet, de az erősítőnél RCA-val végződött a kábel. Szerencsére, rögtön az elején ki lett kapcsolva a pattogó hang hatására, és ekkor mérték ki nála a Dune -nél a 4 V.-ot. Ezért kezdett el kattogni az agyam, hogy esetleg mi lesz, ha....
Ahh, így már jobban értem a problémát. Javaslom a FB-n lévő nemzetközi csoportot "Hegel Music Systems", ott már mások is feszegették ezt a kérdést, de úgy tűnik ott is a válaszokból, hogy nem probléma a 4V bemeneti feszültség XLR-en. A csoport baromi hasznos, a Hegel-nél dolgozók is követik és tagok a csoportban, szerintem fogsz kapni biztos választ.

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

Titkon, valami hasonló vélemény nyilvánításban reménykedtem!
Egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy a hangerő hatására "lestrapálom" a hangfalaimat. Bőven túl vannak méretezve akár a Hegel H80 tekintetében és egyébként sem szokásom hangosan zenélni. Jelenleg is éppen 40-es potiállásnál "dorombol" Karen Souza :)
Csupán ez aggasztott, hogy ha valóban 2V.-hoz van méretezve a H80 bemenete, vajon hogyan bírná a szinte dupla terhelést? Leírásodból arra a következtetésre jutottam, hogy esetleg a Dune kimeneti feszkója is potiállásától függően nő, vagy csökken? Javíts ki nyugodtan, legalább ezzel is többet fogok tudni.
Egyébként, ez a Dune féle 4 voltos mizéria egy kollégám Dune Duo 4K és közel 20 éves Luxman erősítője közt derült ki. Csak hogy ő a Dune-ből XLR csatival hozta ki a jelet, de az erősítőnél RCA-val végződött a kábel. Szerencsére, rögtön az elején ki lett kapcsolva a pattogó hang hatására, és ekkor mérték ki nála a Dune -nél a 4 V.-ot. Ezért kezdett el kattogni az agyam, hogy esetleg mi lesz, ha....

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

nebulo5 írta:
2024.12.09., hétf. 19:46
Üdv Hegel tulajok!
Egy hete már én is Hegel tulaj lettem! Egy Audiolab6000A-ról váltottam, és (noha különösebb bajom nem volt az Audiolabbal) nem volt "oldalra lépés! Sőt! Nagyon tetszik a hangvilága és a "present" tartománya jól hallhatóan gazdagabb, részletezőbb. A mélyei is határozottan pontosabbak. Már elszoktam a CD anyagtól, évek óta a flac fájlokat gyűjtöm. A nyáron tettem szert egy Dune Ultra Vision 4K média lejátszóra és a DAC-ja révén (Sabre ES 9038PRO) igazán elégedett vagyok a kapott hangforrással.
Még sosem volt szükségem/alkalmam XLR csatlakozós összekötőre, jelenleg is RCA összekötőt használok. Szeretném kipróbálni a most adódott lehetőség révén (Dune és Hegel is rendelkezik XLR csatolással) a számomra teljesen új csatolási módot. Mivel elektronikához teljesen laikus vagyok, a napokban bújtam az ezzel kapcsolatos "szakoldalakat" és hát lehet mondani, hogy még lámább lettem ezen a téren. Talán TI tapasztalatból tudnátok adni hasznos tanácsot!
A kérdésem a következő:
A Dune XLR kimeneten kb. 4 V.-ot ad ki. A H80 pedig már 10 éves építmény. Akkoriban (mint megtudtam-mostanában sem) nem volt kőbevésett szabványosítás az XLR csatlakozások feszültségére. Igaz, nem találtam adatot a H80 ról, ami az ilyen jellegű fogadóképességéről tájékoztatna, de mi van, ha az csak 2 Voltos feszkóval prosperál? Nagyon nem szeretnék kárt tenni az erősítőben, sem pedig a hangsugárzóimat (Acoustic Research S40 = 6 Ohm, 91-es érzékenység) "klippelésre" erőszakolni. Mi a véleményetek a teljesen laikusan megfogalmazott kérdésemmel kapcsolatosan. Örülnék egy tapasztalatra & szakértelemre alapozott véleménynek/tanácsnak! De ha esetleg tudna valaki egy relevánsabb topic-ot linkeln, azt is köszönöm szépen!
Szerintem nincs miért aggódni, az XLR egyben szabványt is jelent, tönkretenni (véletlenül) szerintem nem fogod a hangfalad, bár nyilván szándékosan rá lehet küldeni akkora bikát, hogy tönkremenjen, de első körben inkább a füled fogja bánni. Ha van is különbség a feszültségben (ezt nem hiszem), akkor is max hamarabb éred el a kívánt hangerőt és nem tekered tovább a potit. Nem vagyok mérnök, de egy szabályozott potméterrel magát a jelerősséget állítod, tehát ha nulláról elkezded felfelé csavarni, akkor miért menne tönkre a hangfalad?

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.

Üdv Hegel tulajok!
Egy hete már én is Hegel tulaj lettem! Egy Audiolab6000A-ról váltottam, és (noha különösebb bajom nem volt az Audiolabbal) nem volt "oldalra lépés! Sőt! Nagyon tetszik a hangvilága és a "present" tartománya jól hallhatóan gazdagabb, részletezőbb. A mélyei is határozottan pontosabbak. Már elszoktam a CD anyagtól, évek óta a flac fájlokat gyűjtöm. A nyáron tettem szert egy Dune Ultra Vision 4K média lejátszóra és a DAC-ja révén (Sabre ES 9038PRO) igazán elégedett vagyok a kapott hangforrással.
Még sosem volt szükségem/alkalmam XLR csatlakozós összekötőre, jelenleg is RCA összekötőt használok. Szeretném kipróbálni a most adódott lehetőség révén (Dune és Hegel is rendelkezik XLR csatolással) a számomra teljesen új csatolási módot. Mivel elektronikához teljesen laikus vagyok, a napokban bújtam az ezzel kapcsolatos "szakoldalakat" és hát lehet mondani, hogy még lámább lettem ezen a téren. Talán TI tapasztalatból tudnátok adni hasznos tanácsot!
A kérdésem a következő:
A Dune XLR kimeneten kb. 4 V.-ot ad ki. A H80 pedig már 10 éves építmény. Akkoriban (mint megtudtam-mostanában sem) nem volt kőbevésett szabványosítás az XLR csatlakozások feszültségére. Igaz, nem találtam adatot a H80 ról, ami az ilyen jellegű fogadóképességéről tájékoztatna, de mi van, ha az csak 2 Voltos feszkóval prosperál? Nagyon nem szeretnék kárt tenni az erősítőben, sem pedig a hangsugárzóimat (Acoustic Research S40 = 6 Ohm, 91-es érzékenység) "klippelésre" erőszakolni. Mi a véleményetek a teljesen laikusan megfogalmazott kérdésemmel kapcsolatosan. Örülnék egy tapasztalatra & szakértelemre alapozott véleménynek/tanácsnak! De ha esetleg tudna valaki egy relevánsabb topic-ot linkeln, azt is köszönöm szépen!

curmi74
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: curmi74 »

Én egy Hegel H95ot keresek bevallom
Van egy Cambridge CXN100 as hálózati lejátszóm egy Revel Concerta IIF35 hangsugarzó az erősítő egy Arcam SA20 de lecserélném az erősítő mert nagyon dögös és nyomja a melyeket a Revelre és emiatt valszeg jobb lenne a Hegel H95 ős nekem

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: moleszka »

Zulumano írta:
2024.11.08., pén. 10:03
Zenander írta:
2024.11.07., csüt. 21:54
Csak a HEGEL! :D H190, egy lépés vissza. Parádés ez is mint a többi. Hallgattam az Evoke50-el, a 390-eshez képest kevésbé feszes basszus, hangyapöpivel kisebb dinamika, de zseniális. Aki szereti a "pontos" hangot, és a kiemelkedő dinamikát annak a 390, aki a lágyabbat szereti annak ott a 190 és a 95 zeneszoba mérettől, és pénztárcától függően. Személy szerint nem hallottam a Hegelnél jobb erősítőt -és nem csak erősítő szemszögből, hanem "en bloc" streamer/ DAC / hálózati csatlakoztatás éa all in one szempontból. (Ez persze nem jelent semmit mert a teljes spektrumhoz képest azért én viszonylag kevés 20-30 erősítőt volt szerencsém meghallgatni) Én hiszek a technikai adatokban és úgy vélem ha egy erősítőnek olyan freki átvitele, 0.006% THD+N-je van 5W-nál és 4000-es csillapítási tényezője, akkor az ideálisan hajtja meg a hangszórókat/hangdobozt és onnan már a dobozon múlik mit tud. Az igazság pillanata! Tudom, ez többeknek nem tetszik, mert uram bocsá kiderülhet, hogy rossz lóra tettek, és a sokak által hype-olt hangdoboz nem is olyan jó -vagy csak nem jó a szinergia-, és ezt senki sem szívesen ismeri el, de ettől még ez az igazság. Persze, a szubjektív tényező mindíg ott van és jól is van ez így, de ne mondja nekem senki, hogy egy bármilyen tökéletes csöves pontosabban adja vissza az eredeti felvételt mint egy HEGEL. Lehet, az erősítő által "torzítottabb" hang szerethetőbb/jobban tetszik a hallgatók népes csoportjának -vagy azok szürkeállományának-, de attól még az eredeti felvételt pontosabban adja vissza egy kisebb torzítású, nagyobb csillapítási tényezőjű erősítő. A pudingpróba mindíg az, ha valakinek sikerül ugyanazzal az előadóval ugyanazt a számot meghallgatni pl. a MÜPÁ-ban -vagy bármely más koncertteremben- . és otthon a saját rendszerén. Na az igazán egy jó referencia ahhoz, hogy el lehessen dönteni milyen a cuccos. Bocs. Megint dagályosra sikerült. Elnézést. Ja! csak annyit hogy az Evoke50 helyett már egy Buchardt s400 van. Szintén zseniális darab.
Jókat írsz. Amióta nekem H190 van, nem kívánkozik erősítőt váltani. Nyilván kipróbálnék alkalomadták mást, akár az új H400 vagy H600-at, de olyan szinten elmentek az árak, hogy nem tudom elképzelni, hogy többszörös áron, többszörösen jobb hangja lesz. Valahol itt a H190 szintjén lehet a sweet spot, amikor még pariban van az ár (főleg használtan) azzal, amit tud az erősítő, de innen felfelé, már egyre kisebb javulásért egyre nagyobb zsetont kell letenni. És súlyos milliókról beszélünk, ami valakinek belefér, de nekem valahol itt kell határt húzni...
Igen a fenti írásokkal teljesen egyet tudok érteni. Hegel az hegel. Több konfigot is próbálgattam már, de az előzőket havonta cserélgettem. A mostaniak megvannak 1,5-2 éve fixen.
Van egy evoke 20al h95-öm a dolgozóban és a nappaliban egy Contour 20 egy h190el. Most gondolkodom a cserében (H190) és lenne egy lehetőségem egy P30 H20 kombót megvenni egy osztrák haveromtól. A "kicsi" és a "nagy" is szerethető. A belső streamer nagyon eccerű ami van akinek nem jön be plusz nincsen media szerver támogatása. Igazából azért cserélném aa H190et (mertugyekiváncsivagyooook), meg nem használom a belső lehetőségeket. Van saját streamerem és DAC-om is. Van valakinek tapasztalata a Hegel előerősítővel és végfok erősítővel kapcsolatban?
Hegel + Dynaudio forever

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Zenander írta:
2024.11.07., csüt. 21:54
Csak a HEGEL! :D H190, egy lépés vissza. Parádés ez is mint a többi. Hallgattam az Evoke50-el, a 390-eshez képest kevésbé feszes basszus, hangyapöpivel kisebb dinamika, de zseniális. Aki szereti a "pontos" hangot, és a kiemelkedő dinamikát annak a 390, aki a lágyabbat szereti annak ott a 190 és a 95 zeneszoba mérettől, és pénztárcától függően. Személy szerint nem hallottam a Hegelnél jobb erősítőt -és nem csak erősítő szemszögből, hanem "en bloc" streamer/ DAC / hálózati csatlakoztatás éa all in one szempontból. (Ez persze nem jelent semmit mert a teljes spektrumhoz képest azért én viszonylag kevés 20-30 erősítőt volt szerencsém meghallgatni) Én hiszek a technikai adatokban és úgy vélem ha egy erősítőnek olyan freki átvitele, 0.006% THD+N-je van 5W-nál és 4000-es csillapítási tényezője, akkor az ideálisan hajtja meg a hangszórókat/hangdobozt és onnan már a dobozon múlik mit tud. Az igazság pillanata! Tudom, ez többeknek nem tetszik, mert uram bocsá kiderülhet, hogy rossz lóra tettek, és a sokak által hype-olt hangdoboz nem is olyan jó -vagy csak nem jó a szinergia-, és ezt senki sem szívesen ismeri el, de ettől még ez az igazság. Persze, a szubjektív tényező mindíg ott van és jól is van ez így, de ne mondja nekem senki, hogy egy bármilyen tökéletes csöves pontosabban adja vissza az eredeti felvételt mint egy HEGEL. Lehet, az erősítő által "torzítottabb" hang szerethetőbb/jobban tetszik a hallgatók népes csoportjának -vagy azok szürkeállományának-, de attól még az eredeti felvételt pontosabban adja vissza egy kisebb torzítású, nagyobb csillapítási tényezőjű erősítő. A pudingpróba mindíg az, ha valakinek sikerül ugyanazzal az előadóval ugyanazt a számot meghallgatni pl. a MÜPÁ-ban -vagy bármely más koncertteremben- . és otthon a saját rendszerén. Na az igazán egy jó referencia ahhoz, hogy el lehessen dönteni milyen a cuccos. Bocs. Megint dagályosra sikerült. Elnézést. Ja! csak annyit hogy az Evoke50 helyett már egy Buchardt s400 van. Szintén zseniális darab.
Jókat írsz. Amióta nekem H190 van, nem kívánkozik erősítőt váltani. Nyilván kipróbálnék alkalomadták mást, akár az új H400 vagy H600-at, de olyan szinten elmentek az árak, hogy nem tudom elképzelni, hogy többszörös áron, többszörösen jobb hangja lesz. Valahol itt a H190 szintjén lehet a sweet spot, amikor még pariban van az ár (főleg használtan) azzal, amit tud az erősítő, de innen felfelé, már egyre kisebb javulásért egyre nagyobb zsetont kell letenni. És súlyos milliókról beszélünk, ami valakinek belefér, de nekem valahol itt kell határt húzni...

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Zenander »

Elmo írta:
2024.11.07., csüt. 16:33
Zenander írta:
2024.10.27., vas. 16:34
Üdv,
Most olvasom újfent ezt a régebbi témát. Hát igen. Az a fránya ár/érték arány, mert a 90/95-nél jobb a 190-es és annál jobb a 390-es. A többit nem hallottam ezért nem említem. A kérdés tényleg csak az, hogy a hangzásbeli különbség megéri-e az illető számára azokat a súlyos 100 ezreket. A válasz megint csak az, hogy ez is szubjektív ráadásul erősen pénztárca függően szubjektív hiszen sokkal könnyeben kíváncsi a vastag pénztárcájú zenerajongó, mint a vékony pénztárcájú. Lényeg, hogy lehetőségekhez mérten minél több rendszert meg kell hallgatni és az alapján optimalizálni a kiszemelt rendszert.
ELnézést a szóf...sért, csak épp ráértem. :)
Mi lett a 390 helyett, ha szabad tudni?
Bocs. Nem tudom a linkek beszúrását mennyire engedi a fórum, de a volt KGST-s országokat még kevésbé fertőzte meg a pénz Mammonja, és szeretnek mérés alapján is megítélni -vagy azon paraméterek alapján összehasonlítani- erősítőket, és nem a pénzbeli támogatás alapján. A lengyelek még "őszinte gyerekek" https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... hegel-h390

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Zenander írta:
2024.10.27., vas. 16:34
Üdv,
Most olvasom újfent ezt a régebbi témát. Hát igen. Az a fránya ár/érték arány, mert a 90/95-nél jobb a 190-es és annál jobb a 390-es. A többit nem hallottam ezért nem említem. A kérdés tényleg csak az, hogy a hangzásbeli különbség megéri-e az illető számára azokat a súlyos 100 ezreket. A válasz megint csak az, hogy ez is szubjektív ráadásul erősen pénztárca függően szubjektív hiszen sokkal könnyeben kíváncsi a vastag pénztárcájú zenerajongó, mint a vékony pénztárcájú. Lényeg, hogy lehetőségekhez mérten minél több rendszert meg kell hallgatni és az alapján optimalizálni a kiszemelt rendszert.
Mi lett a 390 helyett, ha szabad tudni?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv,

Jolti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Jolti »

Köszönöm szépen a választ!
Egy Dynaudio Emit 50 párost hajt.
A többivel tisztában vagyok én is, csak kíváncsi voltam mekkora különbségre számíthatok kb., meg, hogy megéri-e egyáltalán az árkülönbséget...
Az a baj, hogy hiányérzetem van, meg mindig...

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nagyon sok minden függ a szobától, az elhelyezéstől és akusztikától, de az tény, hogy a Hegel kb a H190 és attól feljebb lévő modelleknél mutatja meg, mit tud igazán. Mindenkinek más a füle és mások az igényei, ezért ez baromi szubjektív, ha teheted, próbáld ki a H190-et, mielőtt váltanál, de akár más erősítőket is az árkategóriában. Nekem H190 van, de nincs hiányérzetem, pedig Audio Solutions Figaro M-et hajtanak, ami nem egy kis sugárzó, de még ezt is kiszolgálja rendesen.
Nekem az a tapasztalatom, hogy az erősítőn nagyon sok múlik, sokkal több, mint akár a hangsugárzón, de egyben az egész számít és a párosításokon is el tud bukni, hiába veszel drágább komponenseket. Nem sokat segítettem, tudom, de a hifizés ilyen, próbálgatni kell és az ember idővel ráérez, mi tetszik neki igazán.

Jolti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Jolti »

Sziasztok!
Nemrég váltottam H95 - ről H120-ra.
Kevés volt nekem a dinamikája, a mélyei a H95-nek.
A 120 már sokkal jobb, de még mindig van egy icipici hiányérzetem. Bár ez már azért egész jó és komoly hang.
A H190 sokkal jobb, mint a H120?
Hallotta már itt valaki őket? Hogy mi a különbség?
Üdv!

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,
Mai hír. Megjött a legújabb firmware a lenti típusokra. Ezt kell telepíteni az Airplay 2-höz.
Telepítési útmutató itt: https://support.hegel.com/product-artic ... -to-update található.

Good news! AirPlay 2 is now available for all current integrated Hegel amplifiers. The amplifier must be updated via the menu for the changes to take effect. AirPlay 2 is supported on H95, H120, H190, H390, and H590.

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ez így logikus lenne, viszont a Spotfy saját oldalán van egy olyan link hogy "works with Spotify Free" és ott látható a H390, ill. van egy "requires Spotify Premium" ahol a H190 szerepel, valamint nekem tegnap működött a 390-es a free verzióval. Csak mára mondta azt, hogy kell neki a prémium. Mindenesetre érdekes. :angry:

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Zenander írta:
2023.01.17., kedd 15:10
Sziasztok,
Elnézést. Most olvasom előző hozzászólásaimat, hogy mennyi badarságot írtam és mielőtt bárkit félrevezetnék korrigálom a leírtakat. Összefoglalom a történéseket. Volt egy H90-em amit streamingre egy DLNA player-el (nálam ez volt a BubbleUPnP) lehet használni. A playerben forrásként be lehett állítani a Tidal-t és a Qobuz-t és NEM a Spotify-t mint előbb írtam. A Tidal-t használtam, a Qobuz-t nem. A Spotify-t sem próbáltam ki a H90-essel.
A 90-est lecseréltem egy H390-re ahol szintén nem használtam a Spotify-t csak a Tidal-t egészen tegnapig ahol Gyurka témájára rárepültem és vaktában hülyeségeket írtam. Mea Culpa! leborulok.gif Viszont tegnap feltettem a spotify-t és lőn csoda egyből látta a Hegel-t és gond nélkül működött a free verzió mint ahogy az a Spotofy leírásában szerepel. Ott azt írja, hogy a H390-hez nem kell a prémium verzió, csak a H190-hez. Mondjuk ez érdekes és elgondolkodtató hogy miért van és esetleg a régebbi hegel-eket is látja ha prémium előfizetés van. Előfizetés híján ezt nem tudtam kipróbálni. Viszont tapasztaltam egy fura dolgot mégpedig azt, hogy mára már nem tudtam a 390-en sem lejátszani a spotify-al, mert ugyan látta mint eszközt, de kipirosította és azt írta, hogy vegyek prémiumot, ha használni szeretném. Hát az az egész story és bocs az elhamarkodott blog-ért.
Üdv,
András
Szerintem minden csak előfizetéssel működik készüléktől függetlenül és ez így logikus is, hiszen ilyenkor a készülékben lévő hardver vezérli és streameli a hanganyagot, de arra nincsenek ezek felkészítve, hogy még az előfizetést (licenszet) is menedzseljék a saját szoftverükön belül, ráadásul annak struktúrája, kialakítása stb. változhat bármikor, amikor Spotify, Tidal, Qobuz stb. úgy döntenek bármilyen okból. És szerintem ez szinte minden készüléknél így van, amiben van Spotify Connect (vagy Tidal Connect, ami Hegelben nincs).

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,
Elnézést. Most olvasom előző hozzászólásaimat, hogy mennyi badarságot írtam és mielőtt bárkit félrevezetnék korrigálom a leírtakat. Összefoglalom a történéseket. Volt egy H90-em amit streamingre egy DLNA player-el (nálam ez volt a BubbleUPnP) lehet használni. A playerben forrásként be lehett állítani a Tidal-t és a Qobuz-t és NEM a Spotify-t mint előbb írtam. A Tidal-t használtam, a Qobuz-t nem. A Spotify-t sem próbáltam ki a H90-essel.
A 90-est lecseréltem egy H390-re ahol szintén nem használtam a Spotify-t csak a Tidal-t egészen tegnapig ahol Gyurka témájára rárepültem és vaktában hülyeségeket írtam. Mea Culpa! leborulok.gif Viszont tegnap feltettem a spotify-t és lőn csoda egyből látta a Hegel-t és gond nélkül működött a free verzió mint ahogy az a Spotofy leírásában szerepel. Ott azt írja, hogy a H390-hez nem kell a prémium verzió, csak a H190-hez. Mondjuk ez érdekes és elgondolkodtató hogy miért van és esetleg a régebbi hegel-eket is látja ha prémium előfizetés van. Előfizetés híján ezt nem tudtam kipróbálni. Viszont tapasztaltam egy fura dolgot mégpedig azt, hogy mára már nem tudtam a 390-en sem lejátszani a spotify-al, mert ugyan látta mint eszközt, de kipirosította és azt írta, hogy vegyek prémiumot, ha használni szeretném. Hát az az egész story és bocs az elhamarkodott blog-ért.
Üdv,
András

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ELütöttem. Rendes neve: BubbleUPnP :D

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bocs. Most látom, hogy az adott linken a Spotify oldalon csak a H190 és 390 szerepel. Nálam a Tidal úgy működött, hogy a BobbleUPnP-t kellett telepíteni és azon fel lehetett venni a Tidal és a Spotify account-ot. A Spotify-t nem próbáltam mert nincs account-om, de a Tidal kiválóan működött. Szerintem egy próbát megér.
Üdv,
András

Zenander
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv,
Működnie kell! Én Tidal-t használtam minden OK volt.
Leírás itt van:
Many Hegel products support Spotify Connect. Spotify is the world's largest music streaming service, and we wanted Hegel owners to be able to enjoy Spotify in the best sound quality possible. That is why we build our Spotify platform from the ground up. Ensuring that it performs optimally with our devices.
When using Spotify Connect, you can send the music stream from Spotify to the Hegel device. Use the Spotify application to control the music.

Use your phone, tablet, or computer as a remote control for Spotify.
Go to spotify.com/connect to learn how.

Warning: After selecting the Hegel device as the output, always remember to check the Spotify volume-setting before pressing play. The Hegel device will change its volume to the volume set in the player.

Illetve itt:
https://support.hegel.com/product-artic ... fy-connect
Üdv,
András

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Zulumano írta:
2023.01.01., vas. 21:28
Egyszerű. Ugyanarra a hálózatra kötöd a Hegelt és a telefont (vagy amin fut a Spotify) és Spotin belül megkeresed, hogy látja-e a Hegelt. Szerintem mennie kéne, bár nem olvastam utána, nekem H190 van és azon pöpecül megy.
Köszönöm a válaszod. Én is így tettem kezdésként. Sajnos nem jelent meg a telefonon csak a Limetree.
Tényleg csak a kíváncsiság hajtott, azért a H190 már más liga. Ott azért illik működnie...
Lindemann Limetree Network I + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee Anniversary + Beyerdynamic DT-990 + Takstar Pro 70 + TCL 65C728.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.

Zulumano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egyszerű. Ugyanarra a hálózatra kötöd a Hegelt és a telefont (vagy amin fut a Spotify) és Spotin belül megkeresed, hogy látja-e a Hegelt. Szerintem mennie kéne, bár nem olvastam utána, nekem H190 van és azon pöpecül megy.

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Pár hónapja vásároltam egy Hegel H90-es erősítőt.
Az ünnepek között próbálkoztam Spotify-t csiholni rá, de nem sikerült.
Külföldi fórumokat olvasgatok. Valahol azt írják működik valahol nem.
Annyira nem fontos, mert itt a Limetree. Csak kiváncsi lettem volna.....
Valaki használja vagy ez a kiváltság csak a H95-től megy?
Lindemann Limetree Network I + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee Anniversary + Beyerdynamic DT-990 + Takstar Pro 70 + TCL 65C728.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”