Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal.
Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).
szvsz eleg egy kategoria a ketto (obelisk tappal / naim). van egy bosszanto allohullam a szobamban, amit a mai napig nem sikerult kikuszobolnom - erre jol radolgozik meg a nait, ami tonalisan elegge betesz a dolognak. sajnos ha probaltam "trukkozni" kabel, fazis, mittomen mivel, akkor meg a rendszer egysegeben borult el vmi.
az obelisk gyakorlatilag azt csinalta, amit szerettem volna - tonalisan helyre (vagy kozelebb) billent a valosagoshoz, emelett megmaradt a zeneiseg. ha csak a vegfokot nezzuk, akkor anyagilag is a heed javara billen a merleg. persze konkretan ebben a rendszerben, ezen a helyen.
az sbr dacja es a beepitett dac megdobbento, hogy mennyire ugyanazt hozta - a forraskapcsoloval kapcsolgattunk kozotte, hatha vmin mi siklottunk at az egesz szamok meghallgatasanal. de semmi... en keptelen lettem volna megmondani, hogy melyik szol. de hasonloan jartam korabban az sb3+altmann felallassal is. volt nemi elteres, de zeneileg annyira mindegy volt, hogy melyik szol.
Heed Audio termékek
quad 21l
nem vitas - ebben a felallasban az obelisk nekem is jobban tetszik. foleg tonalisan passzol jobban a kepbe. a masik elonyos momentuma a dolognak, hogy a sb tavjan kivul nem kell mas hangeroszabalyzo.
azt tippeltem, hogy egy nagy legterben lehet elonyosebbe valna a naim - hallottam ugyanezt a kombot ugy is - es tenyleg mukodott, a nem tul nagy meretu doboz ellenere. ezert dilemmazom a ketto kozott... a kozeljovoben koltozunk, es megint borulni fog minden.
Heed Audio termékek
Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal.
Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).
Én mindig is kíváncsi lettem volna erre a "meccsre", úgyhogy a beszámoló emiatt is érdekes volt.
Heed Audio termékek
Még annyit hozzá hogy a rendszer több szempontból, főleg a körülmények miatt nem volt igazán egyben (ahogy nálam sem, messze nem ideálisak a körülmények), de hangulatosan, zeneien szólt, jó volt rajta zenét hallgatni.
Más erények és hátrányok, mint az én USB-SPDIF, Obelisk + táp + DAC kártya, Enigma rendszerem, de kb. hasonló szinten zenélni tudásban.
A Squeezebox Duet meg engem teljesen levett a lábamról azzal ahogy működik.
És a hangja is rendben van, önmagában is.
Heed Audio termékek
De ha már Arn nem írja le én leírom nagyon röviden a tegnapi közös tapasztalásainkat Arn-nál.
A Squeezebox Duet kiválóan működik közvetlenül egy Heed Obelisk végfokba dugva, digitálisan hangerő szabályozva.
Nem hallottunk eltérést ez a formáció és egy Heed Obelisk Si + külső táp verzió között, utóbbi persze analóg módon hangerő szabályozva.
Az SB és Obelisk végfok esetén van egy alacsony zaja a rendszernek, amit nekünk a hangszórótól kb. 30cm-re sikerült hallanunk csak, távolabb nemigen.
A Squeezebox Duet hangja magában egy Somogyis IC-vel egy kicsi hangerőtöbbleten kívül semmiféle eltérést nem mutatott azzal szemben amikor az SB-ből SPDIF-en vittük tovább a jelet az Obelisk Si-ben lévő DAC kártyába. Annak ellenére hogy az első verziónál egy olcsó IC kábel bent volt a rendszerben, a második verzióban pedig egy Chord digitkábel, mi ebben a rendszerben semmiféle hangzásbeli eltérést nem tapasztaltunk.
Ahol volt jelentős különbség, az az Obelisk Si magában a táppal javított verzióhoz képest. Ezzel a hangfallal, a Quad 22L állódobozzal szerintem nagyobb különbség jön ki a táp nélküli és a tápos között mint nálam az Enigma hangfallal. Elképzelhető hogy a Quad nehezebben hajtható hangsugárzó az Enigmánál.
Végül a sok Obelisk-ezés után bekerült a Naim Nait 5i erősítő is.
Viszont erről egyelőre még nem írnék túl sokat.
Egyrészt mert Arn-nal a kettőnk véleménye nem teljesen egyező ez ügyben.
Másrészt még bennem is fogalmazódnak a hallottak.
Az tény hogy a Naim mélybe húzósabb és a magasait valamilyen módon kicsit kerekíti. Az Obelisk semlegesebbnek tűnik és tonálisan abban a felállásban (lakótelepi szoba, álló reflexdoboz, hallgató pozíció közvetlen a fal előtt, ezek miatt mély dúsulás) helyesebbnek tűnt.
A Naim meg elsőre testesebb, dögösebb, de kevésbé semleges.
Persze megbeszéltük hogy rendszerben másképp szerepelnének mindketten.
A Naim erősítő a saját zárt dobozaival együtt semlegesebb lenne.
Ahogy a Heed is a TMR rendszerű, mindenképpen valószínűleg testesebb tónusú hangsugárzóival passzolna jobban.
De ezek persze csak a tonális dolgok.
A többi részről nagyon leegyszerűsítve nekem természetesebbnek és hosszabb távon hallgathatóbbnak tűnt az Obelisk, Arn-nak meg jobban bejött a Naim hangzása a régi jazz zenéinél. De erről talán majd ő írjon ha akar.
De mindkét erősítő egyértelműen a zenehallgatós kategória volt.
Persze ez is csak egy olyan egyszeri kihúzom, bedugom teszt volt és az eredményeket úgy is kell kezelni.
Habár azért elvoltunk vele jó 5 órán keresztül és ezalatt azért több jó zenét is végighallgathattunk és tulajdonképpen csak négyféle felállás volt bedugva.
Heed Audio termékek
Egy Naim-es mikor elkezd Heed-azni.
Heed Audio termékek
a tobbi cuccbol amugy en 10kohmra tippelek
20
Heed Audio termékek
a tobbi cuccbol amugy en 10kohmra tippelek
Heed Audio termékek
Huszti Zsolt, biztosan tudja!
az mar megtortent par napja. varom a valaszt
Heed Audio termékek
Huszti Zsolt, biztosan tudja!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Heed Audio termékek
nem tudja vki, hogy mekkora az obelisk vegfok bemeneti impedanciaja?
Heed Audio termékek
no varom az erostitot, aztan megprobalom magam is ez a dolog mar regota nagyon piszkalja a csorom.
Próbáld ki, megéri !
A külső dac is elég sokat hozott a "konyhára",és nem keveset dobott a squeezebox hangján szvsz.
Nem elhanyagolható, hogy a dac-ra köthető több digitális forrás is egyszerre(cd,dvd), és a hangerőszabályzó szerepét is betölti
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Heed Audio termékek
no varom az erostitot, aztan megprobalom magam is
ez a dolog mar regota nagyon piszkalja a csorom.
Heed Audio termékek
ezt a "digitalis" elofok + vegfok dolgot mar tenyleg kiprobalhatna vki... ha jol mukodik pl squeezebox eseten, akar aktiv monitorok ele is lehetne kotni.
Na ma délután megpróbálok időt szakítani rá .
No végül sikerült "outsourcingolni" a feladatot.
Heed Audio termékek
Bizony, analóg. Ez az egyik nagy előnye a hálózati lejátszókkal szemben.
Sőt, ma jobban körüljártam a dolgot, ez annyira analóg, hogy még semmilyen visszajelzés sincs róla a driverben, motoros vezérlése sincs, szóval távirányítás kilőve.
No teljesen ötlettelenül ültem le meghallgatni így a rendszert, mert akármilyen is lehetett volna végtére. Elvileg teljes értékű előfokról van szó, amire egy végfokot kötöttem. Egy-két szám után úgy tűnt, hogy a basszus nem annyira megfogott, mint amikor az Si+X2 van bekötve. Összes kábel ugyanaz volt természetesen. De alapvetően továbbra is élveztem a zenehallgatást.
Lényeg, hogy azért ebből az egy óra zenehallgatásból messzemenő következtést még nem vonnék le semmilyen irányba. Most marad a Konnekt közvetlen az Obelisk PAS-ra kötve, meglássuk mi lesz.
Mondjuk ha nem a mostani rendszerhez mérem, csak úgy magában akkor könnyen lehet, hogy verhetetlen a dolog ár/értékben. Továbbra is jó zenei hang, és szumma 180-200e ftról beszélünk, ami elé csak egy pc-t(/cd-t/dvd-t) kell rakni, a végére meg egy jó hangfalat. Persze nekem pár nem zenei szolgáltatás így nagyon hiányozna: lemezjátszó nincs rákötve, hangerőszabályozás hiánya is zavar. Lehet mondani persze, hogy ha elindít az ember egy albumot, akkor közben nem kell piszkálni a hangerőt, de én sajnos sokszor nem így hallgatok zenét: tök független számokat "dobálok" a lejátszási listára, épp amilyen sorrendben kedvem tartja.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11152
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
...z nálam Konnekt8 van, nem SB. Ez mondjuk lehet előny is, mivel ennek ha jól tudom analóg a hangerőszabályzója az elején.
Bizony, analóg. Ez az egyik nagy előnye a hálózati lejátszókkal szemben.
Heed Audio termékek
Én kipróbáltam , működik , a squeezebox mögé kötöttem a végfokot(ugyanis bontaható a Dussun "eleje" és "vége"), nagyon korrekt, és jobban is szól ebben a felállásbanszvsz
No ez engem is meglep. Nálam is van egy Squeezebox, és kipróbáltam közvetlenül végfokra kötni.
Nekem az jött le, hogy a halózati lejátszó hangerő szabályozója bezony szerényebb hangot enged át, mint a Dussunom hangerőszabályozós előfokán keresztül
Pedig mennyivel több kütyün megy keresztül a jel
Komolyan, így jobban szól ,tehát az sb közvetlenül a végfokra csatlakozik rca kábellel , persze nem számottevő a különbség, de érezhető szvsz.
Továbbá annyi hozzátartozik a
dologhoz, hogy a squeezebox után (üzemszerűen) egy Da konverter kapcsolódik.
Ebben a felállásban egyértelműen dinamikusabb, "ütősebb " a hang, mint a Dussun előfokán keresztül...
Gondolom a D9 és a V8i előfoka nem azonos, tehát komolyabb felépítésű előfokkal rendelkezik a V8i szvsz, D9-ben 1 trafó táplálja az összes csatornát....
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Heed Audio termékek
ezt a "digitalis" elofok + vegfok dolgot mar tenyleg kiprobalhatna vki... ha jol mukodik pl squeezebox eseten, akar aktiv monitorok ele is lehetne kotni.
Na ma délután megpróbálok időt szakítani rá . Igaz nálam Konnekt8 van, nem SB. Ez mondjuk lehet előny is, mivel ennek ha jól tudom analóg a hangerőszabályzója az elején.
Mondjuk ha jól működne sem lennék kisegítve, a távirányító az az extra, amiről többet nem mondok le, akárki akármit is mond.
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Heed Audio termékek
Én kipróbáltam , működik , a squeezebox mögé kötöttem a végfokot(ugyanis bontaható a Dussun "eleje" és "vége"), nagyon korrekt, és jobban is szól ebben a felállásbanszvsz
No ez engem is meglep. Nálam is van egy Squeezebox, és kipróbáltam közvetlenül végfokra kötni.
Nekem az jött le, hogy a halózati lejátszó hangerő szabályozója bezony szerényebb hangot enged át, mint a Dussunom hangerőszabályozós előfokán keresztül
Pedig mennyivel több kütyün megy keresztül a jel
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Heed Audio termékek
igen? ez kivancsiva tett...
Heed Audio termékek
illetve valamennyire mukodnie kell, mert sokan hasznaljak igy. amikor a slimdevices foruman rakerdeztem a duet naimes taviranyitasara kapasbol azt kerdeztek, hogy miert nem hasznalom elofoknak.
Én kipróbáltam , működik , a squeezebox mögé kötöttem a végfokot(ugyanis bontaható a Dussun "eleje" és "vége"), nagyon korrekt, és jobban is szól ebben a felállásban
szvsz
Heed Audio termékek
illetve valamennyire mukodnie kell, mert sokan hasznaljak igy. amikor a slimdevices foruman rakerdeztem a duet naimes taviranyitasara kapasbol azt kerdeztek, hogy miert nem hasznalom elofoknak.
Heed Audio termékek
Mondjuk DTS-t szívesen látnám benne. A tapasztalatom az, h a dts hangsáv csak külső decoderrel szól brutálisan. Nélküle vhogy nem az igazi, elveszik a dinamika belőle.
A Heed Audio a kétcsatornás zenehallgatásról szól, kizárólag kétcsatornás analóg és digitális forrásokról.
Ha olyan kell amiről beszélsz akkor házimozi cuccot kell venned.
Értettem! hella.gif
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Heed Audio termékek
Mondjuk DTS-t szívesen látnám benne. A tapasztalatom az, h a dts hangsáv csak külső decoderrel szól brutálisan. Nélküle vhogy nem az igazi, elveszik a dinamika belőle.
A Heed Audio a kétcsatornás zenehallgatásról szól, kizárólag kétcsatornás analóg és digitális forrásokról.
Ha olyan kell amiről beszélsz akkor házimozi cuccot kell venned.
Heed Audio termékek
És ez a DAC kari milyen formátumokat tud dekódolni?Sima 2ch PCM-et?
Vagy tud esetleg DD-t/DTS-t is?
Úgy tudom 96/24-es, de persze csak kétcsatornás PCM-et tud.
Mi értelme lenne egy sztereó rendszerben másnak?
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P