Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II?  Köszi!

Erre vkinek vmi ötlete?

Senki nem tudja mennyit kóstálnak ezek?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II? Köszi!

Erre vkinek vmi ötlete?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Az a JBL viszonylag érzékeny doboz, nem hiszem hogy gond lenne 50 W-al egy közepes szobában. De ennyi pénzért én tuti nem venném meg.
Szóval akkor az a trükkje a dolgoknak, h érzékeny dobozt kell venni...
Köszi!

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

OFFTOPIC:

jah és azt még had tegyem hozzá, h nem kis teljesítményekről beszélünk, ami csak úgy elpárolog! ha 3 db már kétszeres erősítőteljesítményt jelent, akkor gondolj bele, h mennyit "kell" felfogni a váltónak, ha akár 1-2 db különbség is előfordul a hangszórók között! 
Hát dehogy nincsenek. Csak ott az aktív keresztváltónak kell kikompenzálnia a különbségeket.
Ha így is van, az sokkal kisebb veszteséggel jár. Sőt, mivel az a jelszintet változtathatja csak (ennyire nem értek hozzá, h ki mit csinál, csak sejtem), ezért eleve nincs ebből adódó veszteség a végfok után, így az sokkal hatékonyabban tud dolgozni és így kisebb a terhelése is.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Az a JBL viszonylag érzékeny doboz, nem hiszem hogy gond lenne 50 W-al egy közepes szobában. De ennyi pénzért én tuti nem venném meg.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

De ez esetben ugye az erősítő teljesítménye is eldisszipálódik hő formájában a váltó jóvoltából. Aktív hajtásnál nincsenek iylen problémák.
Hát dehogy nincsenek. Csak ott az aktív keresztváltónak kell kikompenzálnia a különbségeket.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Komolyra fordítva a szót. Nekem ugye 30W-os Canopus bi-amp van 20nm-en 90dB-es dobozokkal. És letépi a fejem ha megpróbálom feltekerni:) Persze ez relatív. De valódi 50W, érzékeny dobozzal, normális szobaméretnél bőven jó mindenkinek szerintem.
Ezt akartam hallani!
Azért még vannak kétségeim:
vajon meghajtana egy jbl es100-at is?

Veszel 100 erősítőt kipróbálsz 50 aktív autós keresztváltót, hegesztesz ismerőssel 50 egyedi aktív keresztváltót
Na ezt most megkaptam.
Konkrétan ennél komolyabbra gondoltam: sznob kategóriára.
Nem is olyan rég itt vhol linkelt vki egy céget, ami csinál 2 és 3 utas keresztváltót.
Na azok elég komolynak néztek ki, akkora volt a cucc, h simán avr-nek nézném.
Az ára is komoly volt, 200 felett.
Ami ugye nem sok pénz, ha már csöves vasról beszélek mellette...

A hangfalak azok úgy vannak kitalálva, hogy ugyanakkora erősítés érkezik a magasra és a mélyre is.(egy erősítő) Nyílván úgy vannak kitalálva a hangszórók, váltó hogy jó legyen ugyanakkora erősítésnél.
De istenigazábaól az aktív bi/triamp az igazi. Ott nincs ilyen probléma, h passzív váltó, mert az ki van iktatva. Persze, alapesetben igazad van, a váltó kikompenzálja a különbségeket és "szerencsénkre" a dobozban lévő jobbakat degrarálják a legkisebb érzékenységűhöz... De ez esetben ugye az erősítő teljesítménye is eldisszipálódik hő formájában a váltó jóvoltából. Aktív hajtásnál nincsenek iylen problémák.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Komolyra fordítva a szót. Nekem ugye 30W-os Canopus bi-amp van 20nm-en 90dB-es dobozokkal. És letépi a fejem ha megpróbálom feltekerni:) Persze ez relatív. De valódi 50W, érzékeny dobozzal, normális szobaméretnél bőven jó mindenkinek szerintem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

De mekkora ez a hangerő, amin szól a két doboz?
8,35

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Miért kéne, h ugyanakkora legyen?A hangszóróknak se egyforma az érzékenysége egy hangfalon belűl.

Azért kell hogy ugyanakkora legyen, hogy ne legyen hangosabb a magas, mint a mély. Vagy fordítva.

A hangfalak azok úgy vannak kitalálva, hogy ugyanakkora erősítés érkezik a magasra és a mélyre is.(egy erősítő) Nyílván úgy vannak kitalálva a hangszórók, váltó hogy jó legyen ugyanakkora erősítésnél. Ha most elkezdesz különbözőket használni akkor tuti felborítod az egyensúlyt. Persze sok-sok pénzel lehet kisérletezgetni. Veszel 100 erősítőt kipróbálsz 50 aktív autós keresztváltót, hegesztesz ismerőssel 50 egyedi aktív keresztváltót, azt vagy lesz belőle jobb hang vagy nem mint egy passzív bi-ampal. De én 90%-ot adok hogy nem:)

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Változott vmi a teljesítményben, amikor biamp-ban hajtottad, ill. egy végfokkal?Volt vmi érezhető változás a második végfok után?
Gondolok itt arra, h sokkal természetesebben, erőlködés nélkül szól, stb.

Nézd, itt az irányadó az, amit Vadász is írt, a linkelt részen.
Tehát valójában nem nő a felhasználható teljesítmény, ugyanazt a jelet kapja mind a két erősítő, és azt erősíti. Maximum annyi történt, hogy a munkavégzés megoszlik az erősítők között, így a kimenő teljesítményük lecsökkent (a kettő összege pedig kiadja egy végfokos variáció kimenő teljesítményét).

Erőlködés bi-amp nélkül sem volt.
Érezhető változás pedig van, jobban szól a rendszer. Ez a különbség mint mondtam nagyban függ hangfaltól is. Én már többször is leírtam, hogy az Obelisk+Enigma esetén nem találtam olyan jelentősnek, hogy ezért megtartsam a külön végfokot.

Értem.
Köszi!
Mi a frász az az Enigma???
(nem aktuális... )

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: andix »

Andix: Enigma az micsoda? Az is egy heed cuccos?
Bizony az, méghozzá hangfal.
Ilyenek is vannak a kínálatban ám.

Az Enigma a Heed palettán a "középső" megoldás, a komolyabb az Envoy, és nemrég óta van egy kisebb hangfal is. Nem tudom a nevét, de az nem álló, hanem csak polc.
Mind a három omnidirekcionális amúgy.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Változott vmi a teljesítményben, amikor biamp-ban hajtottad, ill. egy végfokkal?Volt vmi érezhető változás a második végfok után?

Nézd, itt az irányadó az, amit Vadász is írt, a linkelt részen.
Tehát valójában nem nő a felhasználható teljesítmény, ugyanazt a jelet kapja mind a két erősítő, és azt erősíti. Maximum annyi történt, hogy a munkavégzés megoszlik az erősítők között, így a kimenő teljesítményük lecsökkent (a kettő összege pedig kiadja egy végfokos variáció kimenő teljesítményét).

Erőlködés bi-amp nélkül sem volt.
Érezhető változás pedig van, jobban szól a rendszer. Ez a különbség mint mondtam nagyban függ hangfaltól is. Én már többször is leírtam, hogy az Obelisk+Enigma esetén nem találtam olyan jelentősnek, hogy ezért megtartsam a külön végfokot.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II?
Köszi!

Andix: Enigma az micsoda? Az is egy heed cuccos?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Te már csak tudod? Remélem tapasztalatból beszélsz!

Természetesen tapasztalatból. Nem tudom hol kezd el torzítani, meg mi a hangerőmaximum, mert az Enigmával hallgatva nagyon gyorsan elérünk az én fülem maximumáig .
Zenei stílusok között meg abszolút nem válogat, ez talán az egyik legnagyobb előnye ennek az erősítőnek.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen? 

Sőőőt... Nagyon rendben van az Obelisk zúzós zenékkel is.

Nem érdemes amúgy a wattoknak jelentőséget tulajdonítani a hifiben (szvsz).

Te már csak tudod?
Remélem tapasztalatból beszélsz!

Változott vmi a teljesítményben, amikor biamp-ban hajtottad, ill. egy végfokkal?
Volt vmi érezhető változás a második végfok után?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen?

Sőőőt... Nagyon rendben van az Obelisk zúzós zenékkel is.

Nem érdemes amúgy a wattoknak jelentőséget tulajdonítani a hifiben (szvsz).

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Pedig itt a fórumon írta vadász hogy lehet így. Majd lehet megkeresem.
Ok, én elhiszem. Valószínűleg az erősítése ugyanolyan, ezért működni fog.

De mint mondtam, nem tartom jó ötletnek, ugyanis az X2 elég sokat dob az Si-n. A biamp utána már kevesebbet, és egy PAS nyilván drágább is, mint egy X2 táp.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)

Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?
Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen? 

Wattok. Tegyük fel van egy 100Wos hangfalad meg egy 200W-os(de minden más paraméter azonos). És van egy erősítőd ami mondjuk 50W-os. Akkor ha a hangerőt úgy állítod be, hogy mondjuk 20W-ot adjon le az erősítő akkor mind a két hangfal ugyanakkora hangerőn fog szólni. Nem kell kétszerakkora erősítő kétszerakkora teljesítményű hangfalhoz. Egyébként szerintem normális erősítőnél ami mondjuk tud 30-40W-ot az már jó.(olyan 90dB-es dobozhoz) Azzal már olyan hangerőt csinálsz, hogy simán átjönnek a szomszédok. De persze mindig ésszel kell csinálni. Figyelni kell mikor kezd el torzítani. Nem a hangerő poti max állását kell figyelni, hanem hogy mikor torzít már a rendszer.

De mekkora ez a hangerő, amin szól a két doboz?
Ez a nem mindegy.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Amúgy is biamphoz az a jó, ha tényleg tök ugyanolyan mind a két végfokod
Már miért kéne, h ugyanolyanok legyenek??
Berakhatsz a magasokhoz csövest, a woofernek meg tranyósat is, ha van úgy pénzed!

Hát, ha találsz két erősítőt amiknek ugyanakkora az erősítése a teljes frekitartományban.

Miért kéne, h ugyanakkora legyen?
A hangszóróknak se egyforma az érzékenysége egy hangfalon belűl.
Meg ha lenne annyi pénzem, h csövest vegyek, akkor már beszereznék egy normális aktív váltót is. Vagyis eleve minden vas másik tartományt erősít.
De még ha passzív bi/triamp is van, lehet, h az egyik vasnak jobb a frekigörbéje az adott tartományon, mint a másiknak, stb...
Szerény tudomásom szerint semmi sem indokolja, h két/három egyforma vas kellene.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)

Wattok. Tegyük fel van egy 100Wos hangfalad meg egy 200W-os(de minden más paraméter azonos). És van egy erősítőd ami mondjuk 50W-os. Akkor ha a hangerőt úgy állítod be, hogy mondjuk 20W-ot adjon le az erősítő akkor mind a két hangfal ugyanakkora hangerőn fog szólni. Nem kell kétszerakkora erősítő kétszerakkora teljesítményű hangfalhoz. Egyébként szerintem normális erősítőnél ami mondjuk tud 30-40W-ot az már jó.(olyan 90dB-es dobozhoz) Azzal már olyan hangerőt csinálsz, hogy simán átjönnek a szomszédok. De persze mindig ésszel kell csinálni. Figyelni kell mikor kezd el torzítani. Nem a hangerő poti max állását kell figyelni, hanem hogy mikor torzít már a rendszer.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Berakhatsz a magasokhoz csövest, a woofernek meg tranyósat is, ha van úgy pénzed!

Hát, ha találsz két erősítőt amiknek ugyanakkora az erősítése a teljes frekitartományban.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Még lehet egy olyan is, hogy Obelisk Si+ Pas. (X2 nélkül) 
Én azt csinálnám, ha most kéne rendszert csinálnom, hogy veszek egy Si-t. Persze miután meghallgattam. Aztán ha otthon is bejön hosszútávon, vennék mellé egy Pas-t ekkor már megvan a bi-amp. Aztán finomitásként az X2-őt. Aztán ha kell egy Dac kártyát bele a számítógéphez.

Azért nem is írtam ezt, mert nem tartom racionális lépésnek.

Amúgy is biamphoz az a jó, ha tényleg tök ugyanolyan mind a két végfokod, ez pedig csak a Si+X2 kombinációval áll a Pas-szal szemben. Sima Si pl. 40 watt, a Pas meg 55.

Pedig itt a fórumon írta vadász hogy lehet így. Majd lehet megkeresem.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.
(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”