Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Bemenetek száma nekem lényegtelen. Egy darab legyen rajta oszt' jóvan! 
Nem tudom, hogy mi az az egy eszköz, amit arra az egy bemenetre akarsz csatlakoztatni, de ha számítógépről akarsz zenét hallgatni, akkor javasolom a tc konnekt 8-at. Annak jó minőségű szabályozható kimenete van. Ebben az esetben megspórolhatod az előfokot: közvetlen kapcsolhatod az Obelisk PAS-ra.
Squeezeboxal ugyan ez a helyzet.

Neten fél szemmel észrevettem ezt a lehetőséget kicsit előbb, minthogy felhívtad rá figyelmem. Most azt nyomozom, h mekkora a kimeneti teljesítménye a prelude-nak. De alig találni vmit, egy-két modder topicot találtam csak netszerte.
De sztem sima 2V rms. Azt tudom, h vmelyik kártyája az auzentech-nek leadja az 5 voltot , de h melyik az, azt nem.

Meg most utána kéne olvasnom, h az "opamp" az milyen állatfaj...

De sztem mindenképpen jobban járok egy előfokkal:
szoftveresen elég kényelmetlen hangerőt változtatni!

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Értem, tehát nem tudni róluk sokat... Bemenetek száma nekem lényegtelen. Egy darab legyen rajta oszt' jóvan! 

Akkor a jelenlegi legjobb vétel lenne (Heed-ból) egy Luna vagy Luna 2 és az az Obelisk végfok amit Andix árul.
Luna-ból jobban járnál egy használttal ha lenne eladó, de szerintem a Heed-nál se sokkal drágább egy új. Az új árát is mindenképpen megszolgálja.
Létezik még egy olcsóbb megoldás a Luni passzív előfok, de arról nem tudok sokat nyilatkozni. Talán problémásabb lehet hogy milyen a forrás és mennyire jön majd be az adott forráskészülék és a végfok közé. A szabvány 2V-os CD-játszó kimenettel nem lenne gond jelszint tekintetében, mert az Obelisk végfok bemenete eléggé érzékeny. Esetleg akkor lehet gond ha túl magas a CD-játszó, vagy a DAC kimenő impedanciája.

Nem tudom milyen forrásod lesz, de azért érdemes elgondolkozni egy Obelisk Si-n is, mert az opciós DAC kártyával az analóg IC kábel hiánya és egyfajta illesztési megvalósítás miatt én ma úgy gondolom jobban szól, mint egy külső DAC plusz valami IC kábel. A belső DAC kártyának csak SPDIF bemenete van.
Később az Obelisk Si-t lehet fejleszteni a külső táppal. Persze ez így drágábbnak tűnik elsőre, de ha levonom a valószínűleg jóval drágább valamilyen külső DAC árát, akkor már elég jó alternatíva. Nekem jelenleg nincsenek hiányérzeteim ezzel a DAC kártyával, más, jóval drágább DAC-ok mellet sem.

És ez a DAC kari milyen formátumokat tud dekódolni?
Sima 2ch PCM-et?
Vagy tud esetleg DD-t/DTS-t is?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Nem tudom, hogy mi az az egy eszköz, amit arra az egy bemenetre akarsz csatlakoztatni, de ha számítógépről akarsz zenét hallgatni, akkor javasolom a tc konnekt 8-at. Annak jó minőségű szabályozható kimenete van. Ebben az esetben megspórolhatod az előfokot: közvetlen kapcsolhatod az Obelisk PAS-ra.

Igen ez is egy elég jó ötlet, de azért még kipróbálva a gyakorlatban nem volt.
Elvileg kéne jól működjön.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Értem, tehát nem tudni róluk sokat... Bemenetek száma nekem lényegtelen. Egy darab legyen rajta oszt' jóvan!

Akkor a jelenlegi legjobb vétel lenne (Heed-ból) egy Luna vagy Luna 2 és az az Obelisk végfok amit Andix árul.
Luna-ból jobban járnál egy használttal ha lenne eladó, de szerintem a Heed-nál se sokkal drágább egy új. Az új árát is mindenképpen megszolgálja.
Létezik még egy olcsóbb megoldás a Luni passzív előfok, de arról nem tudok sokat nyilatkozni. Talán problémásabb lehet hogy milyen a forrás és mennyire jön majd be az adott forráskészülék és a végfok közé. A szabvány 2V-os CD-játszó kimenettel nem lenne gond jelszint tekintetében, mert az Obelisk végfok bemenete eléggé érzékeny. Esetleg akkor lehet gond ha túl magas a CD-játszó, vagy a DAC kimenő impedanciája.

Nem tudom milyen forrásod lesz, de azért érdemes elgondolkozni egy Obelisk Si-n is, mert az opciós DAC kártyával az analóg IC kábel hiánya és egyfajta illesztési megvalósítás miatt én ma úgy gondolom jobban szól, mint egy külső DAC plusz valami IC kábel. A belső DAC kártyának csak SPDIF bemenete van.
Később az Obelisk Si-t lehet fejleszteni a külső táppal. Persze ez így drágábbnak tűnik elsőre, de ha levonom a valószínűleg jóval drágább valamilyen külső DAC árát, akkor már elég jó alternatíva. Nekem jelenleg nincsenek hiányérzeteim ezzel a DAC kártyával, más, jóval drágább DAC-ok mellet sem.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Azt nem tudom, nem hallgattam egymás után.De gondolom hasonló szint.
A Luna 2-nek ha jól láttam nem 2, hanem 3 bemenete van.
A Luna 2 az Obelisk előfok része tulajdonképpen. És az Obelisk Si előfokként nálam már bizonyított. Többféle végfokkal is, nem Heed-akkal is, más elég jónak tartott előfokkal szemben is.

Értem, tehát nem tudni róluk sokat...

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Mondom hogy hangban egy Luna 2 + Obelisk végfok = Obelisk Si + táp.Csak a szolgáltatásokban van különbség.
A Luna 2 ráadásul elektronikailag is megegyezik már az Obelisk Si előfokjával.

Luna "1" és 2 között vmi minőségbeli különbség?

Azt nem tudom, nem hallgattam egymás után.
De gondolom hasonló szint.
A Luna 2-nek ha jól láttam nem 2, hanem 3 bemenete van.
A Luna 2 az Obelisk előfok része tulajdonképpen. És az Obelisk Si előfokként nálam már bizonyított. Többféle végfokkal is, nem Heed-akkal is, más elég jónak tartott előfokkal szemben is.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Mondom hogy hangban egy Luna 2 + Obelisk végfok = Obelisk Si + táp.Csak a szolgáltatásokban van különbség.

Luna "1" és 2 között vmi minőségbeli különbség?

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Mondom hogy hangban egy Luna 2 + Obelisk végfok = Obelisk Si + táp.
Csak a szolgáltatásokban van különbség.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Használtan a Luna olyan 60e körül megy.
60k???
Basszus, abban voltam, h úgy kb a fele...
Az integrált obeliskben milyen előfok van??

Ezt pontosan Vadász tudja megmondani. Elvileg az Obelisk előfok része nagyon hasonló ahhoz ami a Lunaban van.

Az árakról meg annyit, hogy ne felejtsd el, hogy egy Luna külön tápegységgel, külön dobozban, stb jön. Tehát nagyon sok olyan költség is van rajta, ami a benne lévő elektronikától függetlenül nem kevés azért.
De amúgy szerintem teljesen rendben van az ár. Ha 60ért találsz Lunat, akkor pl. az én Obelisk végfokommal (ez itt a reklám helye ), megvan az erősítő 150eből. De veheted Merdia Si-jét is, az kicsit olcsóbb ennél, ha viszont megveszed hozzá a tápot, akkor meg valszeg többre jön ki, mint 150, de többet is fog tudni, mint a Luna + Obelisk végfok.

Bizony!!!

Lehet, csak nekem nem szempont a bővítőkari és plusz bemenet.
X2-t ingyen adod mellé, akkor megegyezhetünk!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

60k???

Ezt pontosan Vadász tudja megmondani. Elvileg az Obelisk előfok része nagyon hasonló ahhoz ami a Lunaban van.

Az árakról meg annyit, hogy ne felejtsd el, hogy egy Luna külön tápegységgel, külön dobozban, stb jön. Tehát nagyon sok olyan költség is van rajta, ami a benne lévő elektronikától függetlenül nem kevés azért.
De amúgy szerintem teljesen rendben van az ár. Ha 60ért találsz Lunat, akkor pl. az én Obelisk végfokommal (ez itt a reklám helye ), megvan az erősítő 150eből. De veheted Merdia Si-jét is, az kicsit olcsóbb ennél, ha viszont megveszed hozzá a tápot, akkor meg valszeg többre jön ki, mint 150, de többet is fog tudni, mint a Luna + Obelisk végfok.

Bizony!!!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

60k???

Épp most akartam feltenni a kérdést, mert az SI és Luna+PAs között van egy icipici árkülönbség.
Akkor gondolom már kitaláltad mit fogok kérdezni.
Melyik jobb hangban? A többi nem izgat, az hülyeség. (bővítőkártya, bemenetek, stb)
Viszont SI-hez egy X2 alap. Az mennyiben van még külön?

Kitől juthatok hozzá Luna-hoz?!
Mit tudhat a Luna II? És az mennyibe van?
Köszi!

szerk: a canopust nem sajnálom, ahogy itt olvasgattam a leveleket, majd folytatják az ipart a lelkes buherátorok.
De Luna nélkül... akkor a PAS csak az integrálthoz lesz jó.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

ha viszont megveszed hozzá a tápot, akkor meg valszeg többre jön ki, mint 150, de többet is fog tudni, mint a Luna + Obelisk végfok.
Gondolom ezt a többet tudást a több bemenetre mondod és a phono vagy DAC kártyás bővítési lehetőségre.
Ahogy én hallottam egy Luna + Obelisk végfok hangban kb. ugyanazt tudja mint egy Obelisk Si + táp. Így viszont ha a nyújtott hangi tudást nézem tényleg jó vétel egy Luna és az Obelisk végfok használtan 150-ért. Ha valakinek elég a két bemenet.
Az új Lunán 3 bemenetet láttam Vadásznál.
Egyébként úgy hallottam hogy a Luna és a Canopus meg fog szűnni.
Nagyrészt marad az Obelisk széria, meg a phono-k, az LP tápok, a Canamp és a Dactilus. Meg az opciós phono kártya és DAC az Obeliskbe.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: andix »

60k???

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

És még annyit hogy Vadász az írásában említett méréseket is, amikor is a bi-amp és aktív rendszerek egy nagyságrendnyivel kevesebb TIM-et produkáltak.
Akkor csak van valami értelme a bi-ampnak műszaki szempontból is.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Evvel sajnos nem értek egyet.Ha jó egy erősitő, és a hangszóró visszapofázását le tudja nyelni, és nem kezd el vadul torzitani tőle, akkor a biampnak minőségi szempontból semmilyen előnye nincs. Persze kétszer annyi erősitőt lehet eladni.
Csak sajna az ilyen erősitő ritka, bár a digitális végfokok egyik nagy előnye pont ez.

Ez a Heed rendszerekben a gyakorlatban nem egészen így van.
Ha veszek egy Enigma hangfalat és Obelisk erősítést, akkor ahogy Andix is írta, nincs olyan mértékű minőségjavulás hogy megérné még egy végfokot venni.
Máshová téve azt a pénzt talán többet lehet hozni a dolgon.
Viszont egy Nexus Mx monók, Envoy rendszer meg igen komoly külünbséget mutat a bi-amp javára. Ott igenis van értelme.
Vagy például Blaki-nél egy Epos M12.2 ellé kötve a Nexus S100-akat, ott is hallható előnye van a bi-amp-nak és van értelme a második végfoknak.
Szóval a gyakorlat itt is sokszor mást mutat mint a tisztán műszaki elméletek, mint máshol is az audió területén.
De ahogy a példák mutatják, rendszerfüggő is lehet az eredmény.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II?  Köszi!

Erre vkinek vmi ötlete?

Senki nem tudja mennyit kóstálnak ezek?

60k???

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Evvel sajnos nem értek egyet.Ha jó egy erősitő, és a hangszóró visszapofázását le tudja nyelni, és nem kezd el vadul torzitani tőle, akkor a biampnak minőségi szempontból semmilyen előnye nincs. Persze kétszer annyi erősitőt lehet eladni.
Csak sajna az ilyen erősitő ritka...

Azért ember elég körültekintöen keresgél, akko azé talál itthon is ilyet...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Evvel sajnos nem értek egyet.
Ha jó egy erősitő, és a hangszóró visszapofázását le tudja nyelni, és nem kezd el vadul torzitani tőle, akkor a biampnak minőségi szempontból semmilyen előnye nincs. Persze kétszer annyi erősitőt lehet eladni.
Csak sajna az ilyen erősitő ritka, bár a digitális végfokok egyik nagy előnye pont ez.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: andix »

Ha aktiv keresztváltóval 2x50W hajtja a hangládát, az se nem 50W, se nem 100W, hanem valahol a kettő között, kb.70W, zenei spektrumtól is függ.
No megelőztél. Viszont a hangsúly ott van, hogy _aktív_ keresztváltóval.
Egy jó aktív rendszer ott kezdődik, hogy speckó-hangfalhoz illesztett speckó aktív keresztváltó van hozzá. Van egy-két ilyen hangfal a piacon (mondjuk komolyabb stúdiótechnikában), de otthoni használatra?. Szvsz felejtős.

Az előnyök nagy része már azért jelentkezik a sima bi-amp rendszernél is. Ahogy Vadász fogalmazott, egy ilyen rendszer jóval közelebb van a valódi aktívhoz, mint az egy erősítős megoldáshoz.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha aktiv keresztváltóval 2x50W hajtja a hangládát, az se nem 50W, se nem 100W, hanem valahol a kettő között, kb.70W, zenei spektrumtól is függ.
Szerintem meg pont 50W.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Azt viszont nem tudom elképzelni, h miért számít 2x50w (oldalanként) ugyanúgy 50 w összteljesítménynek....
Namármost ha én egy 50 wattos csodával hajtom meg CSAK a mély részét és másik 50 wattal a többi tartományt, akkor az miért nem 100 watt?
HA egy 50 wattos vasnak nem kell csak egy hangszórót meghajtania, akkor kisebb a terhelése végfoknak, többet bír, jobban ki lehet hajtani a hangfalat.

Javítsatok ki ha tévedek!

Kettévágod a frekvenciasávot, a két sávot külön erősíted. Kicsit leegyszerűsítve: a mélyekre és a magasakra továbbra is ugyanaz a teljesítmény jut. Mivel ezek különböző frekvenciájú hangok, a teljesítmények nem adódnak össze. Még mindig kevered a biampot az erősítők hídba kapcsolásával.

Melyik az a keresztváltó amit ajánlottál Teasütinek?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azt viszont nem tudom elképzelni, h miért számít 2x50w (oldalanként) ugyanúgy 50 w összteljesítménynek....
Namármost ha én egy 50 wattos csodával hajtom meg CSAK a mély részét és másik 50 wattal a többi tartományt, akkor az miért nem 100 watt?
HA egy 50 wattos vasnak nem kell csak egy hangszórót meghajtania, akkor kisebb a terhelése végfoknak, többet bír, jobban ki lehet hajtani a hangfalat.

Javítsatok ki ha tévedek!

Kettévágod a frekvenciasávot, a két sávot külön erősíted. Kicsit leegyszerűsítve: a mélyekre és a magasakra továbbra is ugyanaz a teljesítmény jut. Mivel ezek különböző frekvenciájú hangok, a teljesítmények nem adódnak össze. Még mindig kevered a biampot az erősítők hídba kapcsolásával.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II?  Köszi!

Erre vkinek vmi ötlete?

Senki nem tudja mennyit kóstálnak ezek?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”