Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

...egy jól összeállított rendszerhez a hozzáillő kábelt is meg kell keresni.
Nem kell. Normális ember úgy vásárol, hogy hall egy jó rendszert, az vagy megveszi egyben kábelestül vagy ha darabonként is rakja össze akkor is az adott kábelt szerzi be hozzá. Azért mert a hifigyerekek maguk akarják feltalálni a csőben a lyukat még nem ez a normális.

Csillapodjál tesó, nem az életedről van szó. Szerinted az a rendszer amit Te meghallottál és megvettél, hogy lett összeállítva?

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: KoZo »

...egy jól összeállított rendszerhez a hozzáillő kábelt is meg kell keresni.
Nem kell. Normális ember úgy vásárol, hogy hall egy jó rendszert, az vagy megveszi egyben kábelestül vagy ha darabonként is rakja össze akkor is az adott kábelt szerzi be hozzá. Azért mert a hifigyerekek maguk akarják feltalálni a csőben a lyukat még nem ez a normális.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mindent lehet. Pl.: egy autót is át lehet fényezni, sőt még szebb is lehet, de összességében sokat nem változtat mondjuk az autó menetteljesítményein. Le lehet cserélni a váltókart egy hosszabbra, kicsit más lesz a váltás, de azért egy motor lecserélése egészen más változásokat hoz.Szerintem így van ez a kábelekkel is, el lehet velük szórakozni mire megtalálja az ember az egyre jobbakat(mert tény hogy van különbség), de azért nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a különbségeknek.

Megveszel egy komoly autót 10-20-30 millióért és nem cseréled le a kényelmetlen váltókart 10-20-30 ezerért?

Miután ráköltöttél egy hangrendszerre közel 1 millió forintot, milyen okod van 20-40 ezret spórolni a kábelezésen?

Egy szóval nem mondtam hogy kényelmetlen csak, hogy más, de ez már a példa tovább magyarázása ami nem szerencsés.

Én arról beszélek, hogy bár vannak különbségek a kábelek között, de továbbra is úgy gondolom, hogy nem olyan szintű változásokat hoz egy jobbnak(nem árra gondolok) tartott kábel hosszabbtávon, mint egy jobb hangfal csere. És hogy félreértés ne essék ez az állítás úgy áll, hogy a szélsőségeket(pl.: elcseszett kábelek helyére bekerül valami normális) levágjuk, mert azok tényleg ritkák.

Nálam is volt régebben több kábel és én is tesztelgettem és különbségeket is hallottam, de hosszútávon olyan mindegy volt hogy melyik volt bekötve, mert hozzászoktam mindegyikhez és élveztem a zenehallgatást. Más komponenseknél úgy tapasztaltam, hogy sokkal inkább meghatározóbbak a különbségek, sokkal inkább olyanok, amikhez nem lehet hozzászokni. Ezért kezelem a kábeleket alsóbbrendűként.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

... Nem meggyőzni akartalak ezzel kapcsolatban, csupán a tapasztalatomat írtam le, mint itt nagyjából mindenki.
Nincs itt gond. Én is a tapasztalataimat írtam le arról,hogy a hifisták egy nagyobb hányada fontosabbnak tartja a kütyüzést magát,mint a zene minél jobb reprodukcióját.Erre egy kiváló módszer a hüllőzés,ezt a gyártók fel is ismerték kellően. Ha egy korrekten összerakott rendszer hangja megfelelő,akkor miért is érdemes még kábelezni?

De ahhoz, hogy korrekten legyen összerakva, kell a megfelelő kábelezés is. Utána csak a zene... Én nem arra gondoltam beírásaimban, hogy mindig vegyünk minél drágább kábelt, hanem arra, hogy egy jól összeállított rendszerhez a hozzáillő kábelt is meg kell keresni. Ha van egy többszázezres erősítőd-hangfalad, akkor biztos nem egy M.N.C.-s kábellel fogod hallgatni...

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

... Nem meggyőzni akartalak ezzel kapcsolatban, csupán a tapasztalatomat írtam le, mint itt nagyjából mindenki.
Nincs itt gond. Én is a tapasztalataimat írtam le arról,hogy a hifisták egy nagyobb hányada fontosabbnak tartja a kütyüzést magát,mint a zene minél jobb reprodukcióját.Erre egy kiváló módszer a hüllőzés,ezt a gyártók fel is ismerték kellően. Ha egy korrekten összerakott rendszer hangja megfelelő,akkor miért is érdemes még kábelezni?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Miután ráköltöttél egy hangrendszerre közel 1 millió forintot, milyen okod van 20-40 ezret spórolni a kábelezésen?

Ez OK,de egy kábel ára lehet akár 1 MFt is.
Mint írtam mi teszteltük a legdrágább kábeleinket.
Az ár és a minőség nagyon nincs arányba egymással.
Én 100000 Ft-nál meghúzom a határt,amennyit költenék kábelre típusonként.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Halló! Én a hangfalkábelről beszéltem, a belső kábelezés egy másik történet.

Miért?
A kimenetet a hangfalcsatlakozóval összekötő drótról,illetve a tápot az erősítő panelekhez vezető drótról volt szó.

Ne csavarjuk így ki a dolgot, ha neked megfelel egy akármilyen kábel a rendszeredben és azzal elégedett vagy, annak én csak örülök. Nem meggyőzni akartalak ezzel kapcsolatban, csupán a tapasztalatomat írtam le, mint itt nagyjából mindenki.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11359
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mindent lehet. Pl.: egy autót is át lehet fényezni, sőt még szebb is lehet, de összességében sokat nem változtat mondjuk az autó menetteljesítményein. Le lehet cserélni a váltókart egy hosszabbra, kicsit más lesz a váltás, de azért egy motor lecserélése egészen más változásokat hoz.Szerintem így van ez a kábelekkel is, el lehet velük szórakozni mire megtalálja az ember az egyre jobbakat(mert tény hogy van különbség), de azért nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a különbségeknek.

Megveszel egy komoly autót 10-20-30 millióért és nem cseréled le a kényelmetlen váltókart 10-20-30 ezerért?

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

Pi61 saját gyártású kábele.
Négy szál zománchuzal, jól látom? Az egészet (kevésbé szorosan) egybetekerve, talán még jobb lett volna.

nem igazán.
Speciális ezüstbevonatú huzal,amit a repülőgépekben használnak.

Gondolom MIG-21 ...

Vendég

Heed Audio termékek

Miért?
A kimenetet a hangfalcsatlakozóval összekötő drótról,illetve a tápot az erősítő panelekhez vezető drótról volt szó.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

nem igazán.
Speciális ezüstbevonatú huzal,amit a repülőgépekben  használnak.

Bizonyos szovjet típusokban?

azt nem tudom.
Kérdezd pi61-et.
Ha akarja,akkor elmondja.
Ez sem filléres kábel.
Az ár attól függ,hogy mennyi érpárt csinálnak belőle.
Próbáltuk 2-es,4-es érpárral is,de elvileg bármennyi lehet.
A 4-es érpárhoz ha jól emlékszem,akkor 20-30m ezüstözött kábel kell.
1 m ilyen kábel kb 1000 Ft

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Kábeleknél az árnak a minőséghez semmilyen kapcsolata nincsen.
De szép lenne, ha így lenne.

Abban egyetértünk, hogy nagyon drágán is lehet kapni nagyon sajátos karakterrel rendelkező kábelt.
De olyannal még nem találkoztam, hogy olcsón nagyon jó kábel.
Olyannal igen, ami csak kevés saját jelleget tett a zenéhez, viszont cserébe jó sokat elvett belőle.

Hát ,igazán kár hogy nem hallottál még 50 éves valódi selyemszigetelésű Klangfilm kábelt ,amelyik már régen bejáratódott a stúdióban ahol használták ...

Én ilyesmi őscsótányokat használok itthon ,de van régebbi is ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11359
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hát pedig... vakteszt jöhet?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Kellene, de sajna nem ezt tesszük, kiakarjuk hozni a maximumot a nehezen megvett készülékeinkből. 

Igen,legalábbis akarjátok.
Volt egy esetem egy palival.Vett egy erősítőt,mert metetszett neki a hangja.Aztán miután belenézett,megkért rá,hogy kábelezzem át az egyszerű kábeleket egy bizonyos típusú speckábelre.Mondtam neki,hogy ezzel nagy eséllyel rontani fog a hangon.Addig unszolt,míg megtettem.Azóta ég az arca(bevallása szerint),hogy megkérjen a visszahuzalozásra.
Szoktam még mosolyogni azon is,amikor belekontárkodnak a hangfalakba kicserélvén az elkókat valamilyen egyéb drágaszágra...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mert miért? Hát most mondtam, hogy szerintem nem azonos nagyságrendű és típusú változásokat hozhatnak az elemek. Valamivel érdemes foglalkozni, mint pl hogy Ferrarit veszel-e, vagy Mazdát. És van amivel nem, mint pl hogy dunlop, vagy pirelli gumit raksz-e rá. Persze lehet valamelyik jobb, de attól még a mazdából soha nem lesz ferrari, akármit raksz rá.

De ez fordítva is igaz, hiába van Ferrarid, ha csak egy Kormorán szintű gumit raksz rá...
Gondolj bele! A megvásárolt kitűnő erősítődet és a kitűnő hangfaladat összekötöd egy akármilyen madzaggal csak úgy. Szerinted mennyire lehet rontani 2-3 méter hosszon azt a drága erősítő által felerősített ZENÉT? Csúnyán lelehet rontani a hangját a rendszernek egy rossz kábellel, de ehhez azért egy bizonyos szintű rendszer is kell, aminél már komolyabban kiütköznek a különbségek szvsz.

Még egy kormorán gumi se ront annyit, hogy rosszabb legyen mint a mazda. Meg ez aztán nagyon-nagyon szélsőséges eset. Ha levágjuk ezt a határt, hogy egy jó rendszert egy rossz vezetővel kötnek össze, akkor utána már nem lesznek szerény véleményem szerint olyan különbségek, amik hosszútávon is hoznak annyit, hogy megérje ezt a szenvedést ami a kábelek körül van.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Négy szál zománchuzal, jól látom? Az egészet (kevésbé szorosan) egybetekerve, talán még jobb lett volna.
Nem biztos.
A Siltech használja mostanában ezt a szoros tekerést a kábeleinél.
Mit ne mondjak. Jó eredménnyel. Piszok jó eredménnyel.
Sokkal jobbak a mai G7-es kábeleik, mint a G3-G5 széria sodrott eres kábelei.

Csak ,hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog :
Az ML magnóknál például szigorúan elő volt írva a fejkábel méterenkénti sodrásának száma ,különben romlott a jel/zaj viszony (egyébként transzformátoros az illesztés ,ha ez számít) .

Ja ,és csak kb. 50cm hosszú kábelről volt szó (duplán árnyékolt) ...

Vendég

Heed Audio termékek

nem igazán.

Bizonyos szovjet típusokban?

Vendég

Heed Audio termékek

Abban egyetértünk, hogy nagyon drágán is lehet kapni nagyon sajátos karakterrel rendelkező kábelt.
Olyannal igen, ami csak kevés saját jelleget tett a zenéhez, viszont cserébe jó sokat elvett belőle.

És mitől jó egy kábel?

Vendég

Heed Audio termékek

Kellene, de sajna nem ezt tesszük, kiakarjuk hozni a maximumot a nehezen megvett készülékeinkből.

Igen,legalábbis akarjátok.
Volt egy esetem egy palival.Vett egy erősítőt,mert metetszett neki a hangja.Aztán miután belenézett,megkért rá,hogy kábelezzem át az egyszerű kábeleket egy bizonyos típusú speckábelre.Mondtam neki,hogy ezzel nagy eséllyel rontani fog a hangon.Addig unszolt,míg megtettem.Azóta ég az arca(bevallása szerint),hogy megkérjen a visszahuzalozásra.
Szoktam még mosolyogni azon is,amikor belekontárkodnak a hangfalakba kicserélvén az elkókat valamilyen egyéb drágaszágra...

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: KoZo »

... Szerinted mennyire lehet rontani 2-3 méter hosszon azt a drága erősítő által felerősített ZENÉT? Csúnyán lelehet rontani a hangját a rendszernek egy rossz kábellel, de ehhez azért egy bizonyos szintű rendszer is kell, aminél már komolyabban kiütköznek a különbségek szvsz.   
Elrontani?Azt el lehet ugyanolyan eséllyel az olcsó,mind a drága kábelekkel.Kábeleknél az árnak a minőséghez semmilyen kapcsolata nincsen.

Ez pontosan így van. A szomorú az, hogy nem csak a kábeleknél.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Pi61 saját gyártású kábele.

nem igazán.

Vendég

Heed Audio termékek

Kábeleknél az árnak a minőséghez semmilyen kapcsolata nincsen.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

... Szerinted mennyire lehet rontani 2-3 méter hosszon azt a drága erősítő által felerősített ZENÉT? Csúnyán lelehet rontani a hangját a rendszernek egy rossz kábellel, de ehhez azért egy bizonyos szintű rendszer is kell, aminél már komolyabban kiütköznek a különbségek szvsz.   
Elrontani?Azt el lehet ugyanolyan eséllyel az olcsó,mind a drága kábelekkel.Kábeleknél az árnak a minőséghez semmilyen kapcsolata nincsen.

Nem írtam, hogy csak méregdrága kábel jöhet szóba...

Vendég

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Nem biztos.
A Siltech használja mostanában ezt a szoros tekerést a kábeleinél.
Mit ne mondjak. Jó eredménnyel. Piszok jó eredménnyel.
Sokkal jobbak a mai G7-es kábeleik, mint a G3-G5 széria sodrott eres kábelei.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”