Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
de ahogy látom a fórumok leginkább erről szólnak.
Remélem nem egészen,mert akkor t..ön szúrom magam. :kiraly:
Mindenben egyetértek egyébként veled.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Heed Audio termékek
Lehet ezen az egészen vitatkozni és magyarázni, de szerintem a piac éppen arról szól, hogy szabályozza magát. Ha az adott cég üzletpolitikája nem tetszik, akkor nem vásárolsz ott. Ennyi. Ha továbbá a cég mégis fennmarad, akkor meg volt akinek bejött az az üzletpolitika, ez is ennyi. Akinek nem elég, hogy Európa legmagasabb adóterhelésű országában még mindig a világpiaci ár alatt 30 %-kal vásárolhat meg egy terméket, annak nem elég. Nem fogja megvásárolni. Bár kíváncsi lennék, hogy az itt nagy vehemenciával véleményüket kifejtők vajon mennyire akarnak bármennyiért is Heed terméket vásárolni, de ez viszont egyáltalán nem piaci kategória.
Szóval szerintem ez az egész parttalan vita felesleges, de ahogy látom a fórumok leginkább erről szólnak.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Egyébként csak rá akartam világítani, hogy mennyire nem egyszerű dolog ez, mármint a szürke export és ezzel a gyártóval közvetlen kapcsolatban álló importőr (nem véletlenül nem használtam a köznyelvben meghonosodott "hivatalos" importőrt, mert az ebben az iparágban jogilag nem létezik) hátrányos helyzetbe hozásának kivédése akkor, ha a magyarországi vevőknek exkluzív árlista van összeállítva.
Persze, hogy nem egyszerű! A jelentős gyártói kedvezmény nem más, mint próbálkozás a piac törvényeinek meghágására, ezért faramucinak tűnő helyzet lép fel: annak kell "ügyeskednie", aki hosszú távon fenn szeretné tartani az anomáliát. Ha nem jön össze, akkor talán mégse kéne bűnbakot keresni. Működtek a piaci törvények, ennyi. Kár idekeverni a piaci etikát, az kicsit másról szól. Jól néznénk ki, ha mindenkit etikátlansággal vádolnánk, aki kereskedelmi tevékénységbe vág anélkül, hogy előzetesen végigvizsgálná a lehetséges hatásokat etikai szempontból... honnan a fenéből kellett volna tudnia a nemkívánatos exportőrnek, hogy a legnagyobb külföldi disztribútor ekkora befolyással bírhat? /Aki annyira kényes a piaci erkölcsre, mondja már meg, vajon mennyire volt erkölcsös a disztribútor lépése? Árainak csökkentése helyett magyarországi áremelést kikényszeríteni?/
-
Vendég
Heed Audio termékek
Gondolom ezzel az ügyeletes vezető is tisztában volt és lehet hogy megkockáztatta inkább a leendő pert...
Bírósági perben az ott elhangzottakat bizonyítani is kell ám... a ki nem szolgálás szóbeli kilátásba helyezését maximum a panaszkönyvbe írhatja be.
-
Vendég
Heed Audio termékek
a mérhetetlenül kispályás magyar kiskapukeresés odáig vezet (és most nemcsak, de részben HEED-ügyben), hogy:...
Bútort, lámpákat stb. vettem Svoboda Kft-nél, akik EU-szinten disztribútorai ennek-annak. Az egyik lámpáról Mo-i HIVATALOS gyártmányképviseleten is érdeklődtem, hát nem 20%kal volt náluk drágább a nettója?! ...
1. Kiskapuról akkor beszélhetünk, ha a jog illetve az alkotmány szellemével ellentétes a tevékenység, de törvényhozási hiányosságok miatt nem büntethető illetve nem perelhető a kárt szenvedett fél által.
2. Teljesen más eset, ha hivatalos disztribúrorként hirdeti magát, akinek ehhez nincs joga. Az illető kárt okoz mind a gyártó cégnek, mind a tényleges hivatalos disztribútor(ok)nak és megtéveszti a vásárlókat. Mint törvénytisztelő állampolgár, értesítetted a megfelelő szerveket az általad felfedezett visszásságról?
3. Összehasonlításod fentiek tükrében abszolút nem helytálló, de betudom annak, hogy feltétlenül közölnöd valami lekicsinylő véleményt a magyarokról. (Tessék mondani, a nagypályás kiskapukeresés milyen?:-)
4. Szép dolog az egyetértés, de az "igazság" nem szavazáson dől el, továbbá egy fórumon talán érvelni is illene. (Akvaparknak és Mishownak is ajánlanám szíves figyelmébe...) Könnyű súlyos szavakkal dobálózni.
Heed Audio termékek
Nem tisztem "mishow" topictársunkat védeni....
Azért még egyetérthetünk! :foto:
Sorry, de tovább OFFolni nem szeretnék, a véleményemet elmondtam szal részemről a témát nem ragoznám tovább!
Sőt!
Teljesen egyetértettünk minden szempontból, ami itt felmerült. :kiraly:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
Vendég
Heed Audio termékek
OFF
Kaporka úr,bta
............................
Utolsó nap annyira belelendült a kötözködésbe-talán egy lámpa miatt-hogy hosszas huza-vona után este 1/2 9-9kor (akkor 8ig volt az IKEA) az ügyeletes vezető azt mondta neki hogy:
-Uram az adás vételhez két dolog kell hogy maga meg akarjon venni valamit én pedig el akarjak adni valamit.Én most ettől a szándékomtól elállok... :foto: :kiraly:
Nagyon, nagyon
OFFTOPIC:
Úgy gondolom, az ügyeletes vezető pont a leghelyesebb módon és modorban kezelte a helyzetet.Valahogy, bizonyos emberek hajlamosak elfeledkezni róla, hogy a kereskedő nem csicskája a potenciális vevőnek.
(Voltam már fültanúja, amikor az étterem-tulajdonosnak kellett figyelmeztetni a magától egyébként is nagyon elszállt, enyhén kapatos vendéget, hogy a pincérlány nem azért van, hogy az ő, egyáltalán nem burkolt, ám annál inkább megalázó ajánlatait keljen hallgatnia egész este.)
Ps.1: Zárás után meg már végkép nem köteles kiszolgálni senkit.
Ps.2: Ám, ha "Fábrik" úr másnap nyitvatartási időben visszamegy, akkor jogszerűen nem lehetett volna megtagadni a kiszolgálását (a felesleges csesztetést akkor is vissza lehet utasítani), és gondolom, meg is vásárolhatta volna a lámpát, ha még mindig akarja.
-
Vendég
Heed Audio termékek
OFF
Kaporka úr,bta
A vevő ki nem szolgálásáról egy kis story(Az IKEAban dolgoztam 6 évig ott esett meg.):
Fábry Sándor vásárolgatott egy időben nagyon sokat nálunk.Borzalmasan el van szállva magától egyébként .Lényeg hogy majd minden nap ott volt vagy két hétig.Utolsó nap annyira belelendült a kötözködésbe-talán egy lámpa miatt-hogy hosszas huza-vona után este 1/2 9-9kor (akkor 8ig volt az IKEA) az ügyeletes vezető azt mondta neki hogy:
-Uram az adás vételhez két dolog kell hogy maga meg akarjon venni valamit én pedig el akarjak adni valamit.Én most ettől a szándékomtól elállok... :foto:
Természetesen többet nem jött..
Ui:Nem mondom ezzel hogy jogilag rendben van ez csak hogy meg lehet csinálni.Gondolom ezzel az ügyeletes vezető is tisztában volt és lehet hogy megkockáztatta inkább a leendő pert...
Ui2:Ezek után Fábry műsorában még sokáig hallotuk a:
Tudják az a bútor áruház ahol mindenkit tegeznek...kezdetű poénokat. :kiraly:
Heed Audio termékek
Mishow, Kaporka, Önökkel értek egyet, nem plebejusian a "jogom van hozzá, oszt kész" alapon, hanem abban, hogy a mérhetetlenül kispályás magyar kiskapukeresés odáig vezet (és most nemcsak, de részben HEED-ügyben), hogy:
Cégek, melyek valamely külföldi (schengeni övezet) országból importálnak ottani gyártmányú cuccot, általában azzal döngetik a mellüket, hogy kizárólagos forgalmazó, meg importőr, meg disztribútor, lópöcs, nevetséges baromság. Bútort, lámpákat stb. vettem Svoboda Kft-nél, akik EU-szinten disztribútorai ennek-annak. Az egyik lámpáról Mo-i HIVATALOS gyártmányképviseleten is érdeklődtem, hát nem 20%kal volt náluk drágább a nettója?! Mindegy, Győziből élnek, ő meg kidellázza csukott szemmel. Szóval, itten most a labanc multi emberbarátias a magyarokkal, az itteni magyar márkaképviseletet meg biztos jól levették x Eurora az ún. KIZÁRÓLAGOS jogokért, meg ugye keresni is kell...
Szóval, irány, vegyen mindenki mindent európai disztribúción keresztül, ezek a látványdizájn-üzérek meg **pják be :foto:
Szóval, lenyúlás és butaság, hogy létezhetne e két szubsztancia egymás nélkül? :kiraly:
Heed Audio termékek
Csak mint rendesen. :foto:
Nem lehetne ezt a sok sületlenséget más topicben elkövetni? :kiraly:
Webáruház:
-
Vendég
Heed Audio termékek
Valami tévedésben van, mert a vevőnek nem kell "számlaképesnek" lennie, csak az eladónak. Egy hajléktalan is kérhet ÁFA-s számlát, és az minden kereskedő köteles is a nevére kiállítani....
Kaporka Ur,
nagyon köteketős kedvében tetszik lenni:)
Csak mint rendesen. :kiraly:
Egyébként csak rá akartam világítani, hogy mennyire nem egyszerű dolog ez, mármint a szürke export és ezzel a gyártóval közvetlen kapcsolatban álló importőr (nem véletlenül nem használtam a köznyelvben meghonosodott "hivatalos" importőrt, mert az ebben az iparágban jogilag nem létezik) hátrányos helyzetbe hozásának kivédése akkor, ha a magyarországi vevőknek exkluzív árlista van összeállítva.
Azaz, megpróbáltam eljátszani az ördög ügyvédjének szerepét.
Természetesen, ha a másik álláspontot akartam volna védeni (de minek tettem volna, hiszen arra ott volt ön), akkor arra vonatkozóan is találtam volna számos érvet, és megoldást, mint pl. klubok szervezése, mondjuk a Forma1 Club analógiájára, vagy esetleg zártkörű klub létrehozása, és csak a klub tagjai által igénybe vehető kedvezmények, mint pl. itt az AVX-en a VIP tagság, stb., stb., stb.
A kérdés csak az, hogy akar-e ezzel valaki vesződni, megéri-e számára az ebbe fektetett nem kis energia, és bizony az ezzel járó profitveszteség.
Tehát, valóban meg lehet oldani, hogy csak egy meghatározott célcsoport részesüljön kedvezményben, és ezt a Hedd Audio is meg tudta volna, illetve, meg tudná tenni, ha akarta volna, vagy, ha akarná.
De úgy látszik, nem akarja.
Mi meg így is úgy is fölöslegesen polemizálgatunk ezen, mivel nem rajtunk áll a dolog.
Na, jó éjszakát!
-
Vendég
Heed Audio termékek
Valami tévedésben van, mert a vevőnek nem kell "számlaképesnek" lennie, csak az eladónak. Egy hajléktalan is kérhet ÁFA-s számlát, és az minden kereskedő köteles is a nevére kiállítani....
Kaporka Ur,
nagyon köteketős kedvében tetszik lenni:)
1. Rendben, a pubik kapnak számlát, de a magánexportőr emberkénknek ettől még nem lesz egy darab legális beszerzési papírja sem a kütyükről.
2. Aki 15 évet eltöltött a kereskedelemben, annak menni fog a kifogáskeresés:) Lehet hivatkozni bármire, amit a vevőnek nincs jogában ellenőrizni. Nem kötelező rövid szállítási határidőt vállalni. Félerértett, nem a folyamatos ki nem szolgálás a cél, bőven elég, ha minden lehetséges legális eszközzel megnehezítjük az ellenfél dolgát.
3. Nem szabályokról, hanem a 2. pontban említett trükkök etikai megítéléséről beszéltem.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Azaz, ha beállítok a Heddhez, pl. hat "jóbarátommal", akiket, mondjuk, félórával azelőtt ismertem meg a sarki kricsmiben, és két sörért vállalták, hogy az én pénzemért hajlandók venni egy-egy Dactilust a saját nevükre, de nekem.
:kiraly:
Persze, strómanokkal elvben ki lehet kerülni, csakhát nem könnyű két sörért számlaképes pubikat találni a sarki kricsmiben:))
Valami tévedésben van, mert a vevőnek nem kell "számlaképesnek" lennie, csak az eladónak. Egy hajléktalan is kérhet ÁFA-s számlát, és az minden kereskedő köteles is a nevére kiállítani.
A ki nem szolgálásra számtalan legális kiskapu létezik, ........
Erről meséljen már valamit, mert eltöltöttem vagy 15 évet a kereskedelemeben, és nem a pult mögött 15dkg parizereket árulva, sőt tanítottam is egy pár évig, de én nem tudok legális kiskapukról a vevő ki nem szolgálásával kapcsolatban, csak illegálisról, amit pedig, mint mondtam, a fogyasztóvédelem imád szankcionálni, ha ezzel kapcsolatban jogos panasz érkezik hozzájuk.
De, ha mégis léteznek legális kiskapuk, akkor arra itt, szerintem, sokan kíváncsiak lennénk, tehát, ossza meg velünk.
....... nem csak kereskedőről, hanem egyben a gyártóról van szó - így azért kicsit más az ábra.
Ez miben változtatja meg a helyzetet?
Miben vonatkoznak más szabályok a kereskedelmi tevékenység területén a gyártókra, mint a viszonteladókra?
-
Vendég
Heed Audio termékek
Azaz, ha beállítok a Heddhez, pl. hat "jóbarátommal", akiket, mondjuk, félórával azelőtt ismertem meg a sarki kricsmiben, és két sörért vállalták, hogy az én pénzemért hajlandók venni egy-egy Dactilust a saját nevükre, de nekem.
:kiraly:
Persze, strómanokkal elvben ki lehet kerülni, csakhát nem könnyű két sörért számlaképes pubikat találni a sarki kricsmiben:))
A ki nem szolgálásra számtalan legális kiskapu létezik, nem túl etikusak, dehát a piaci előnyök megtartása ennyit simán megér és ne feledjük, nem csak kereskedőről, hanem egyben a gyártóról van szó - így azért kicsit más az ábra.
-
Vendég
Heed Audio termékek
... Egy lehetséges, bár nem "tökéletes" megoldás: egy ember egy adott tipusból csak meghatározott számú készüléket vásárolhat "magyar" áron.
Ezt "kereskedelmi diszkrimináció"-nak hívják, ami az EU-ban tiltott. :kiraly:
Kérlek, magyarázd el, mi abban a kereskedelmi diszkrimináció, ha névre szóló számlára típusonként csak 1-2 darab kütyü vásárolható meg akciós áron? Milyen törvény tiltja ezt?
Nagyon erősen
OFFTOPIC:
Abban tökéletesen igaza van, hogy egy akción belül a MVM, azaz maximális vásárlási mennyiség meghatározása nem tartozik a kereskedelmi diszkrimináció körében. Számtalan hipermarket is is alkalmazza az akciói során, hogy egy egy akciós terméknél meghatározza, hogy abból egy vásárló egyszerre hány db-ot, kg-ot, stb-it vehet. És itt az egy vásárló egyszerre részen van a hangsúly, mert a kereskedő nem hatóság, azaz nincs joga senkinek a személyazonosságát firtatnia, hiszen ezzel személyiségi jogokat sértene. Azaz, ha megvásárolom a MVM-et, azt kiviszem az autóba, azután újból megveszem a MVM-et, majd harmadszor, negyedszer, stb. Akkor senki nem szólhat egy szót sem.Ugyanez a helyzet a névre szóló számlával is, mivel olyan nevet mondok be, amit csak akarok, hogy a számlára kerüljön. (Gondoljon csak egy néhány évvel ezelőtti esetre, amikor tonna szám vásárolták, ha jól emlékszem a szegedi Metroban a cukrot, feltételezetten borhamisításra, Torgyán József, Orbán Viktor névre kiállított Metro kártyákkal. Természetesen nem Torgyán József és nem Orbán Viktor.)
Tehát, visszatérve a Heed-hez és a Dactilushoz, ahonnan ez a beszélgetés elindult. Ha készítenek Magyarországra vonatkozóan egy akciós árlistát, és azon feltüntetik, hogy a MVM 1db, akkor vehetek pl. egyet a saját nevemre kiállított számlával, fél óra múlva egy másikat, hogy a fenti példánál maradjunk, pl. Torgyán József nevére, újabb fél óra múlva, Orbán Viktor nevére, ad absurdum egyet Huszti Zsolt nevére is. És a kereskedő nem hivatkozhat arra, hogy én nem Orbán Viktor vagyok, mert nem ellenőrizheti a személyazonosságomat, másodszor, nem csak egy Orbán Viktor vagy Huszti Zsolt van az országban. (Névrokonság néven ismert a jelenség.) Sőt, még arra sem, hogy ő emlékszik rá, hogy félórával ezelőtt már vettem egyet, mert erre mondhatom, hogy az nem én voltam, csak valaki, aki hasonlított rám (nem csak egy tarka macska van a világon). És újból ott vagyunk, hogy ezt el kell fogadnia, mert nem ellenőrizheti a személyazonosságom.
Ha pedig nem szolgál ki, akkor azzal már valóban megvalósította a kereskedelmi diszkriminációt, plusz még megsérti a kereskedelmi törvényt is, meg a PTK. kereskedelmi ajánlattevésre vonatkozó passzusát is, hiszen a nyilvánosan meghirdetett akció egyben nyilvános és kötelező eladási ajánlatnak is számít. Ezért is szokták feltüntetni, hogy az akció az akció időtartamáig és a készlet erejéig érvényes. Ha, pedig arra hivatkozik, hogy elfogyott a készlet, és ennek ellenére ezután mégis kiállít valakinek akciós áron névre szóló számlát, akkor már megint a kereskedelmi diszkrimináció esete forog fen. Egyébként, az ilyesmit a fogyasztóvédelem, panasz esetén, súlyos bírságokkal szokta szankcionálni.
De, feltéve, és nem megengedve, hogy a kereskedő ellenőrizhetné a személyazonosságot, és egy személynek valóban csak egy Dactilust hajlandó akciós áron adni (MVM), akkor sem tudná kivédeni azt, a mindannyiunk számára ismert, megoldását a dolognak, ami annak idején a korlátozott valutakeret és a Gorenje turizmus idején dívott, azaz, hogy kiváltották a valutakeretet a nagypapának, nagymamának, szomszédnénik stb., és mentek szépen mindannyian hűtőt és egyebet venni. Azaz, ha beállítok a Heddhez, pl. hat "jóbarátommal", akiket, mondjuk, félórával azelőtt ismertem meg a sarki kricsmiben, és két sörért vállalták, hogy az én pénzemért hajlandók venni egy-egy Dactilust a saját nevükre, de nekem.
Akkor miután a személyazonossági igazolványuk bemutatásával igazolták, hogy nem azonosak sem velem, sem egymással, bizony a Heed-nél kénytelenek kiszolgálni őket egy-egy akciós Dactilussal. Ami után én ugye 12 sör árának megfelelő pluszköltséggel mindjárt hét db akciós Dactilushoz jutottam hozzá.
És ezt mindenki tudja, aki valami kicsi időt is eltöltött már a kereskedelemben, hogy ezek még csak a legegyszerűbb trükkök.
Tehát, mint látszik, nem is olyan egyszerű megoldani azt, hogy a magyar piacon alacsonyabb áron kerüljön forgalomba, de ezt az árkülönbözetet ne tudja kihasználni az, aki ebből az árképzésből saját számára kíván profitot realizálni.
Heed Audio termékek
A mostani tavasszal megrendezett angliai HI-FI shown amit Bristol-ban rendeztek meg ott voltak a HEED elektronikák. En ugyan nem mentem el mert nem igérkezett akkora durranásnak ez a show, bár a kiállítók számát elnézve nem lehetett rosz így utólag belegondolva. A listan ott a Heed is:
http://www.hififorum.co.uk/modules/newb ... =0&start=0
Bár nálunk lett volna ilyen hosszú ez a lista. :kiraly:
Webáruház:
Heed Audio termékek
Még mindig nem értem, hogy jön ide az etika??
Szerintem ez már nagyon OFF.
A HEED így döntött.
A nyugati piacot nem lehetne máshogyan megtartani.
Mivel 98%-ban ebből a piacból élnek,így logikus volt a döntésük.
Webáruház:
-
alfaati
Heed Audio termékek
eléggé messze kerultunk attól a kezdeti témától, hogy a szingapúri ebay-en egy angol kereskedo árul egy Magyar Heed elektronikát! :kiraly:
de ha már Heed!
A mostani tavasszal megrendezett angliai HI-FI shown amit Bristol-ban rendeztek meg ott voltak a HEED elektronikák. En ugyan nem mentem el mert nem igérkezett akkora durranásnak ez a show, bár a kiállítók számát elnézve nem lehetett rosz így utólag belegondolva. A listan ott a Heed is:
http://www.hififorum.co.uk/modules/newb ... =0&start=0
-
Vendég
Heed Audio termékek
Én úgy tudom (Zsolt maga mesélte nekem, épp nem is túl rég) hogy a német disztribútor kifejezetten megkérte arra, hogy függessze fel ezt a gyakorlatot.Merthogy a kereskedőnek sok PÉNZE van abban, hogy egy terméket bevezessen egy adott piacra, ami természetesen benne van annak a terméknek az árában!
Ugyanis a mondással ellentétben, bizony a jó bornak is kell a cégér!
A német disztribútor helyében én is ezt tettem volna, bár, talán már mintha említettem volna... nem csak árkiegyenlítéssel lehetett volna ezt a gyakorlatot megszüntetni. Egy márkanév bevezetése benne természetesen pluszköltség, de azért egy darabig előnyökkel is jár a bevezető számára. Még mindig nem értem, hogy jön ide az etika??
-
alfaati
Heed Audio termékek
eléggé messze kerultunk attól a kezdeti témától, hogy a szingapúri ebay-en egy angol kereskedo árul egy Magyar Heed elektronikát! :kiraly:
-
Vendég
Heed Audio termékek
Yah, és sajnos nem én általánosítok: felhívnám a figyelmedet az osztrák áruházak "NE LOPJ MAGYAR!" felirataira, és számtalan eBay oldal és külföldi csomagküldő magyarországi küldést kizáró rendelkezéseire.
Dehogynem, ugyanúgy általánositasz, mint azok a feliratok, melyek nagyon jól tudja midenki miféle "magyarok" miatt kerültek ki. Megnézném azt a "számtalan" Ebay oldalt is... EU-n belül messze legnagyobb arányban Olaszországgal szemben szoktak bizalmatlanok lenni.
Azért még egyetérthetünk! :foto: :kiraly:
Sorry, de tovább OFFolni nem szeretnék, a véleményemet elmondtam szal részemről a témát nem ragoznám tovább!
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2647
Heed Audio termékek
Azért még egyetérthetünk! :foto: :kiraly:
hogy aztán annak véget kelljen vetni.
Nem kellett volna véget vetnie ("helyes válaszlépés"). Tehát akkor mi is ebben az egészben az etikátlan?!
Én úgy tudom (Zsolt maga mesélte nekem, épp nem is túl rég) hogy a német disztribútor kifejezetten megkérte arra, hogy függessze fel ezt a gyakorlatot.
Merthogy a kereskedőnek sok PÉNZE van abban, hogy egy terméket bevezessen egy adott piacra, ami természetesen benne van annak a terméknek az árában!
- mishow
- V.I.P.

Heed Audio termékek
hogy aztán annak véget kelljen vetni.
Nem kellett volna véget vetnie ("helyes válaszlépés"). Tehát akkor mi is ebben az egészben az etikátlan?!
Én úgy tudom (Zsolt maga mesélte nekem, épp nem is túl rég) hogy a német disztribútor kifejezetten megkérte arra, hogy függessze fel ezt a gyakorlatot.
Merthogy a kereskedőnek sok PÉNZE van abban, hogy egy terméket bevezessen egy adott piacra, ami természetesen benne van annak a terméknek az árában!
Túl azon, hogy a magyarokat pocskondiázod általánositásoddal, miért "visszaélés" kihasználni egy árrést? Érdekes fogalmaid lehetnek a szabadpiacról.
Nem a "magyarokat pocskondiáztam" hanem az ügyeskedőket.
Több mint 20 éve vagyok aktívan praktizáló jogász, jó pár jogszabályi szigorítást értem meg már amiatt, hogy egy (akár szándékosan, akár a jogalkotó figyelmetlensége miatt) nyitva maradó kiskaput egy maroknyi ügyeskedő olyan tisztességtelen módon (bár jogszerűen) használt ki, hogy a jogalkotó gyorsan "becsukta" a kiskaput. Ezzel pedig mindig a tisztességes emberek járnak rosszul, mert az ügyeskedőknek mindig kész a válaszuk a megváltozott helyzetre is......
ÉN hallottam is sőt tanultam is a szabad versenyről, sőt a praxisomban tapasztaltam, milyen sokan keverik össze a szabad rablással.
De ha már a kioktatánál tartunk, javasolnám megiskerkedni az "etika" , a "tisztességtelen piaci magatartás" és a "joggal való visszaélés" c. fogalmakkal.
Yah, és sajnos nem én általánosítok: felhívnám a figyelmedet az osztrák áruházak "NE LOPJ MAGYAR!" felirataira, és számtalan eBay oldal és külföldi csomagküldő magyarországi küldést kizáró rendelkezéseire. Valszeg nem ok nélkül kényszerültek erre, hisz a piac mindenkinek piac....
Bocsánatot kérek mindenkitől a hosszú OFF-ért, azt pedig csak Te tudod kedves bta, hogy miért érezted az ügyben annyira megtalálva magad .... :kiraly:
- mishow
- V.I.P.

Heed Audio termékek
Túl azon, hogy a magyarokat pocskondiázod általánositásoddal, miért "visszaélés" kihasználni egy árrést? Érdekes fogalmaid lehetnek a szabadpiacról.
Nem a "magyarokat pocskondiáztam" hanem az ügyeskedőket.
Több mint 20 éve vagyok aktívan praktizáló jogász, jó pár jogszabályi szigorítást értem meg már amiatt, hogy egy (akár szándékosan, akár a jogalkotó figyelmetlensége miatt) nyitva maradó kiskaput egy maroknyi ügyeskedő olyan tisztességtelen módon (bár jogszerűen) használt ki, hogy a jogalkotó gyorsan "becsukta" a kiskaput. Ezzel pedig mindig a tisztességes emberek járnak rosszul, mert az ügyeskedőknek mindig kész a válaszuk a megváltozott helyzetre is......
ÉN hallottam is sőt tanultam is a szabad versenyről, sőt a praxisomban tapasztaltam, milyen sokan keverik össze a szabad rablással.
De ha már a kioktatánál tartunk, javasolnám megiskerkedni az "etika" , a "tisztességtelen piaci magatartás" és a "joggal való visszaélés" c. fogalmakkal.
Yah, és sajnos nem én általánosítok: felhívnám a figyelmedet az osztrák áruházak "NE LOPJ MAGYAR!" felirataira, és számtalan eBay oldal és külföldi csomagküldő magyarországi küldést kizáró rendelkezéseire. Valszeg nem ok nélkül kényszerültek erre, hisz a piac mindenkinek piac....
Bocsánatot kérek mindenkitől a hosszú OFF-ért, azt pedig csak Te tudod kedves bta, hogy miért érezted az ügyben annyira megtalálva magad .... :kiraly:
-
Vendég
Heed Audio termékek
... Egy lehetséges, bár nem "tökéletes" megoldás: egy ember egy adott tipusból csak meghatározott számú készüléket vásárolhat "magyar" áron.
Ezt "kereskedelmi diszkrimináció"-nak hívják, ami az EU-ban tiltott. :kiraly:
Kérlek, magyarázd el, mi abban a kereskedelmi diszkrimináció, ha névre szóló számlára típusonként csak 1-2 darab kütyü vásárolható meg akciós áron? Milyen törvény tiltja ezt?
/Az árrés jelentését szigorúan értelmezve igazad van, bár mivel a (külföldi disztribútor számára) nemkívánatos közvetítőnek az itthoni eladási ár jelentette a beszerzési árat, ennyi pongyolaság talán megbocsátható egy nem gazdasági fórumon.../