Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Heed Audio termékek

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Persze ha valahol valaki összedobott egy rendszert és az többeknek is szerethető zene reprodukciót művel, azt azért meg lehet dícsérni, de mindig szem előtt tartva, hogy komplett rendszer szólt, nem készülékek külön-külön.

Azért én nem tartom lehetetlennek, hogy egy láncból, még ha ismeretlen is, kihalljuk egy-egy komponens hangját. Nem az összesét, de egy-egy kiemelkedő, vagy rossz darabét. Valahogy bizonyos dolgok egyes elemekhez kötődnek.
SZVSZ

Bizonyos szempontból egyet értek. Azért persze ha valami nagyon nem csinál jól pár dolgot, tehát egyszerűen rossz, az hallatszik is rendesen.
Szerintem abból is lehet következtetni, hogy alapvetően más fajta dolgokért felel egy hifi berendezésben egy forrás, egy erősítő, egy hangfal. Persze vannak akik a tonális dolgokat, meg a terességet és hasonló tök ugyanolyan dolgokat húznak rá mindenre, a hangfelvételektől a kábelekig. Pedig ez szerintem nagyon nem így van.
Szóval részben igaz szerintem is, de azért kell ehhez egy adag tapasztalat.
Vannak azért olyan jelenségek is, ami néhány esetben elég nehezen behatárolható, hogy mi is okozza. Például egy jellegzetes hifis mély túltengésre sok mindent lehet mondani, néha nehéz kihallani mivel van pontosan a gond. Rá lehet fogni a szobára is, az erősítő, hangsugárzó elillesztettségre is (főleg csöves rendszerekben mai átlagos hifi dobozokkal párosítva), sőt szerintem még forrás készülék is lehet olyan hatású, hogy mindenki a hangfalat fogja szidni, hogy annak nem megfogottak a mélyei, pedig semmi köze nincs hozzá éppen ott, adott összeállításban.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A csoport tesztekkel én sem tudok mit kezdeni, de a hifizős összehasonlítgatás X fős társaságban szerintem nem rossz dolog. persze nem ez az üdvözítő módja annak, hogy megitéljünk valamit, de a több fül többet hall alapon más esetleg mondhat olyasmit, ami nekünk eszünkbe sem jutna/éppen nincs a figyelmünk hatókörében.

Rendben, egy kicsit túl sarkosan és túl szigorúan fogalmaztam. Én sem gondoltam minden részére most ezzel kapcsolatban. Persze sok előnye és öröm forrása is lehet egy ilyen összejövetelnek és én is szeretem ezeket. Embereket megismerni, beszélgetni zenéről, hifiről akármiről, finom borocskákat iszogatni, számomra még ismeretlen zenéket megismerni stb. Ilyen szempontokból tényleg jók ezek. De azért abban, hogy egy két hifi készüléket cserélgetünk és megítélünk ennyiből, hát nagyon tapasztalt és önismeretekkel is magas szinten rendelkező embernek kell lenni. Több gyakorlati példám is van, hogy olyan ember akit ilyennek tartottam eddig, hogy mondott mást ugyanarról három hét múlva. Szóval az ilyen alkalmak ítéletével én ma már igen óvatosan bánok. Persze ha valahol valaki összedobott egy rendszert és az többeknek is szerethető zene reprodukciót művel, azt azért meg lehet dícsérni, de mindig szem előtt tartva, hogy komplett rendszer szólt, nem készülékek külön-külön.
SZVSZ.

Fradifan
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Fradifan »

Tudja valaki az árát a PX tápnak és a DA-nak (új DAC)? Köszi.

crepto
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: crepto »

Sziasztok, nem tudtok eladó Canopust?

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Még annyit, hogy amit leírtam a Heed Obelisk, Enigma, Nexus, Envoy kérdéskörben, nem is igazán arról szólna ebben az esetben, hogy két erősítő között más lenne a sorrend ha összehasonlítanád egy másik hangfalon, hanem hogy más lenne a távolság közöttük.

Ez így jobb megfogalmazás, mint az enyém, hiszen sokszor van olyan eset, hogy nem lehet egy skálán elhelyezni a résztvevők produkcióját, így egzakt sorrendet sem lehet felállítani.

Ez is igaz egyrészt, de most nem teljesen erre gondoltam.
Tegyük fel a Heed-ból veszünk két erősítőt, az Obelisk Si,X2-őt és a Nexus Mx monókat és összeeresztjük őket, mennyivel jobb a Nexus. Ha ezt az Enigma hangfalon teszed sokkal kisebb mértékben lesz jobb a Nexus, mint ha az Envoy-on tennéd. És nem csak azért, mert az Envoy egy transzparensebb hangú doboz, hanem valószínűleg azért is, mert másfajta, "nehezebb" terhelést jelent az erősítőknek.
És persze ebből az következik egyrészt, hogy mindig rendszerben kell gondolkodni.
Másrészt meg ha valami egy környezetben nem szerepel jól, máshol meg igen, akkor a hibát nem biztos, hogy benne kell keresni.
És persze ezért sincs sok értelme a csoport teszteknek, meg a hifizős összehasonlítós, különbség hallgatós összejöveteleknek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Még annyit, hogy amit leírtam a Heed Obelisk, Enigma, Nexus, Envoy kérdéskörben, nem is igazán arról szólna ebben az esetben, hogy két erősítő között más lenne a sorrend ha összehasonlítanád egy másik hangfalon, hanem hogy más lenne a távolság közöttük.

Ez így jobb megfogalmazás, mint az enyém, hiszen sokszor van olyan eset, hogy nem lehet egy skálán elhelyezni a résztvevők produkcióját, így egzakt sorrendet sem lehet felállítani.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha csereberéled valamelyik hangfal előtt a Heed erősítőket, más számegyenes, minőségi lista jönne ki, mint a másik hangfallal.

Ezt nem egészen értem, kifejtenéd kicsit részletesebben? Én most kipróbáltam az alap Heed láncot a saját hangszóróimmal. Ha elő-végfokkal próbálnám, akkor mire kéne hogy számítsak?

Kb. az a lényege,amit Fapaci leírt. Konkrétabban Heed-as tapasztalásoknál meg az van kb. amit én írtam le kicsivel lejjebb 22-én.
Hogy nálad mi lenne az elő-végfokkal, fogalmam sincs. Az az igazság, hogy annyira minden a körülményeken múlik, hogy én már régóta nem merek sosem semmilyen jóslásokba bocsátkozni. Még magamnál se merek semmit előre megjósolni, hogy ha valamit haza viszek az én megszokott rendszerembe, akkor ott majd mik fognak történni. Én sokszor még 2-3 nap múlva se vagyok biztos benne sokszor, hogy az a cucc az aminek én ennyi idő alatt hallom, az én körülményeim között.
Minden rendszer kérdése. A Heed is természetesen.
Az írásodhoz (meg úgy a bloghoz is úgy általában) hagy gratuláljak. Szerintem elég hamar lejött hogy mit is akar Zsolt és egy Heed rendszer a zenével és jól le is lett írva. Kb. ugyanaz a dolog amiért egyeseknek ez bejön úgy kompletten amit csinál, egyeseknek meg nem, éppen amiatt amiket leírtál, ami úgy általában jellemző a legtöbb hifi berendezésre, a Heed-ra meg kevésbé.
És persze a kábelek régi jó kis kérdésköre. Abban biztos vagyok ma már, hogy egy komplett Heed rendszerben éppen azok a fajta speciál kábelek működnek a legkevésbé ideálisan, amik a legtöbb high-end rendszerben dícsért darabok szoktak lenni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ha csereberéled valamelyik hangfal előtt a Heed erősítőket, más számegyenes, minőségi lista jönne ki, mint a másik hangfallal.

Ezt nem egészen értem, kifejtenéd kicsit részletesebben? Én most kipróbáltam az alap Heed láncot a saját hangszóróimmal. Ha elő-végfokkal próbálnám, akkor mire kéne hogy számítsak?

Azt hiszem, ZZ arra gondolt (amivel magam is egyetértek), hogy különböző hangdobozokkal párosítva más ás más sorrend alakulhat ki az elé kötött komponensek között. Ez nem Heed sajátosság, de rájuk is igaz lehet. Részben ezért is értelmetlenek a csoport tesztek.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: rudulf »

"Kihagytam valamit? Biztonyára, de majd jönnek a többiek és pótolják "

Az S100-at.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: entrylevel »

Használtban egyelőre.Mivel 1db Obelisk Pas végfokom már van,talán ezt dupláznám.X2 és Obelisk i lenne cserélve előerősítőre.Persze némileg kipótolva HUF-al .
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Azért itt összekeverted kicsit a szezont a fazonnal, mert felsoroltál régi használt készülékeket, meg új nem is széria készülékeket, meg az új termékeik európai kiskeárát. Mivel megyek a Heedhoz nemsokára, kérek valami tájékoztatást, hogy mi micsoda. Például a Canopus használtan 60 ezerért nem viszonyítási alap hiszen ha az Obelisket 1490 euróra írtad, akkor a a német oldalon ha onnan az ár a Canopus 990 euró.

Persze ez igaz, de entrylevel sem írta hogy használtban vagy újban gondolkodik, sőt még az elképzelt nagyságrendet sem írta, így gondoltam egy teljes árszórást bedobok, a legolcsóbb használt konfigtól a legdrágáb újig. Csak úgy gondolatébresztőnek

Meg egyébként azt sem ártana tudni hogy mit kéne meghajtani, egyáltalán, adott a hangfal, vagy az is keresett lánc egy ismeretlen eleme? Nagyon nem mind1
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Azért itt összekeverted kicsit a szezont a fazonnal, mert felsoroltál régi használt készülékeket, meg új nem is széria készülékeket, meg az új termékeik európai kiskeárát. Mivel megyek a Heedhoz nemsokára, kérek valami tájékoztatást, hogy mi micsoda. Például a Canopus használtan 60 ezerért nem viszonyítási alap hiszen ha az Obelisket 1490 euróra írtad, akkor a a német oldalon ha onnan az ár a Canopus 990 euró.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A kérdés azért fogalmazodott meg mert, előfok + 2 monoblokk rendszert szertnék kialakítani.

Ez nagyon szép gondolat, de azért nem ártana tudni, hogy mégis mennyit szánnál rá, valamiből ugyanis ki kell indulni.

A(z ár)lépcső "alján" mondjuk egy használt Luna+(1 pár) Canopus áll (kb 40e+60e), a tetején pedig mondjuk az Obelisk Pre előfok (1.490 EUR) és két Obelisk PS végfok (ára 2x1.1490 EUR) áll, 2x2x50W Bi-Amp meghajtással.

Középen helyezkedik el a C100 (kb 80-90e lehet használtan) + két Taurus (darabja kb.80e lehet, ha van) Bi-Amp módon hajtva a hangfalakat, kb. 2x2x45W teljesítménnyel (8 Ohm), ha már mindenképpen "monoblokk" a cél, és hajtható a hangfal Bi-Amp-ban.

Illetve van még az új (?) Nexus monoblokk (ami valódi monoblokk). Erről sokat nem tudok, de ha jól emlékszem 250e/db az ára.

Kihagytam valamit? Biztonyára, de majd jönnek a többiek és pótolják

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Valaki tudna egy listát beszúrni a Heed Audio eddig gyártott készülékeiről.
Hirdetésekben mindig feltünnek olyan készülékek amit nem tudok beazonosítani milyen "szintet" képvisel a Heed termékek között.

A kérdés azért fogalmazodott meg mert, előfok + 2 monoblokk rendszert szertnék kialakítani.
Néha be is kapcsolom

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha már így állunk, egy fotó remélem belefér (igaz ezen még a régi DAC van)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

... Sok cucc ugye nem volt szériatermék, így nemhogy semmilyen "összehasonlító" vagy "ár"-listában nem szerepel, de még önmagában sem, szinte sehol... Ilyenek pl. a Taurus végfokok, melyek zseniálisak és a mai napig bőséggel megállják a helyüket, mégis csak morzsákat találni róluk a neten... Ráadásul volt 30W-os, 60W-os,

még morzsákat sem találni.
például az aláírásodban sem szerepel, igazán beírhatnád

Igazad van, hanyag vagyok, nemsokára pótlom. Ha már itt tartunk, a Taurus sem "mindenevő", a Dyno A42-vel pl nagyon nem szerették egymást, ezt Te is hallottad, az Epos-al (M12.2) viszont imádják egymást. Pláne most hogy jelentősen feljebb léptem DAC ügyben , mikor jössz fülelni?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: earforce »

... Sok cucc ugye nem volt szériatermék, így nemhogy semmilyen "összehasonlító" vagy "ár"-listában nem szerepel, de még önmagában sem, szinte sehol... Ilyenek pl. a Taurus végfokok, melyek zseniálisak és a mai napig bőséggel megállják a helyüket, mégis csak morzsákat találni róluk a neten... Ráadásul volt 30W-os, 60W-os,

még morzsákat sem találni.
például az aláírásodban sem szerepel, igazán beírhatnád
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hirdetésekben mindig feltünnek olyan készülékek amit nem tudok beazonosítani milyen "szintet" képvisel a Heed termékek között.

Sztem ilyen lista nincs, ilyenkor sajnos bújni kell a netet, esetleg feltenni itt a konkrét kérdést. Sok cucc ugye nem volt szériatermék, így nemhogy semmilyen "összehasonlító" vagy "ár"-listában nem szerepel, de még önmagában sem, szinte sehol... Ilyenek pl. a Taurus végfokok, melyek zseniálisak és a mai napig bőséggel megállják a helyüket, mégis csak morzsákat találni róluk a neten... Ráadásul volt 30W-os, 60W-os, tavaly meg készült "kíséleti jelleggel" néhány 50W-os (Zsolt szerint ez sikerült a legjobban mind közül), valamint 1 pár monoblokk is. Szóval nem könnyű eligazodni, de sztem ha kérdezel sokan szívesen válaszolnak.

szerk: lényegében nem nagyon volt eladó Taurus az utóbbi 6-8 évben, pedig azért van pár embernek, ez azért jelent valamit...

Szerintem is, ez így mind igaz.
Ráadásul még ha lenne is egy lista a készülékekről, azokat nehéz lenne szintezni, egy számegyenesen elhelyezni őket, mert azért nem ugyanúgy működnek és nem is ugyanabban az irányban szólnak, amellet persze, hogy jó minőségű, tisztességesen megépített elektronikák mind. A rendszer, a párosok is legalább ugyanannyit számítanak egy Heed-as rendszer minőségében, függnek tőle, egymástól, hogy milyen lesz a végeredmény. Ezért is nehéz lenne őket egymás fölé, alá elhelyezgetni. Csak konkrét példaként. Enigma hangfalhoz nekem eszembe se jutna Nexus-t venni, mert nem sokkal lesz jobb, mint a mai Obelisk-ekkel. Egy Envoy-nak viszont szigorúan a Nexus a párja. Így futják ki magukat igazán és ezek az optimális párosok. Ha csereberéled valamelyik hangfal előtt a Heed erősítőket, más számegyenes, minőségi lista jönne ki, mint a másik hangfallal.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sztem ilyen lista nincs, ilyenkor sajnos bújni kell a netet, esetleg feltenni itt a konkrét kérdést. Sok cucc ugye nem volt szériatermék, így nemhogy semmilyen "összehasonlító" vagy "ár"-listában nem szerepel, de még önmagában sem, szinte sehol... Ilyenek pl. a Taurus végfokok, melyek zseniálisak és a mai napig bőséggel megállják a helyüket, mégis csak morzsákat találni róluk a neten... Ráadásul volt 30W-os, 60W-os, tavaly meg készült "kíséleti jelleggel" néhány 50W-os (Zsolt szerint ez sikerült a legjobban mind közül), valamint 1 pár monoblokk is. Szóval nem könnyű eligazodni, de sztem ha kérdezel sokan szívesen válaszolnak.

szerk: lényegében nem nagyon volt eladó Taurus az utóbbi 6-8 évben, pedig azért van pár embernek, ez azért jelent valamit...

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Néha be is kapcsolom

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

6moons.com Audio reviews:

"...also coming:
Heed Audio
Obelisk Series trio..."

Már fent van.

valóban

A menyországban

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4131

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

6moons.com Audio reviews:

"...also coming:
Heed Audio
Obelisk Series trio..."

Már fent van.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Ajánlom figyelmetekbe Vadász blogját, sok érdekes dolgot írt az új elektronikákról az elmúlt napokban...
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Valaki hallgatott már Heed-et Triangle dobozzal ?

Kíváncsi lennék milyen lehet?

Úgy néz ki,még senki nem hallgatott "Heed" elektronikát "Triangle" dobozokkal!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”