Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cotag »

És én mást írtam?

Bocs, amikor elkuldtem az üzenetet még nem láttam a tiedet. A kérdőjel meg megzavart később

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

És ha DAC, akkor miért vannak rajta azok a gombok?

Pl. bemenet választó.
Klikkelj a német honlapra, van rajta kép a hátuljáról.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 855

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

És ha DAC, akkor miért vannak rajta azok a gombok?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: i-g »

Vizuális trükk. A CD-n a gombsorok mellett van egy-egy blokk, ezért a DAC-ra is tett a gondos tervező, a Bölcs Vezér.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A kettővel lejebb linkelt fotón jól látható, miről van szó.

És én mást írtam?

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A kettővel lejebb linkelt fotón jól látható, miről van szó.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Úgy tippelném az egy kijelző.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fenyő »

kijelző

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

És miért kell a DAC-ra nyitható fiók?

Úgy tippelném az egy kijelző.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha minden igaz, a felső az Obelisk DA vagyis a nagy DAC, alatta pedig a DT vagyis a CD jatszo.

Jobban megnézve az a kijelző a DAC-on

http://www.heedaudio.de/heed/obelisk-serie.htm

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

dörmögi, az a 2 gép, ami mind2eje jobb szélen cd-jáccónak néz ki, azmiaz? mer' mind2 nyitható fiókos (a gombokból kiindulva legalábbis), lejáccani is tud - a heed árlistáján azonban nem szerepel futómű és cd-jáccó, csak az előbbi...

Ha minden igaz, a felső az Obelisk DA vagyis a nagy DAC, alatta pedig a DT vagyis a CD jatszo.

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: entrylevel »

A hétvégén ez a rendszer és a gazdája vendégeskedik nálam, ma elég sok zenét hallgattunk. Elképesztően jó cucc, és bár a képen látható összeállítás kb. 6000 Euroba kerül, azt kell mondanom, hogy ár/érték arányban a mai viszonyok között ez egyszerűen párját ritkítja.

Csak a PX hiányzik.
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A hétvégén ez a rendszer és a gazdája vendégeskedik nálam, ma elég sok zenét hallgattunk. Elképesztően jó cucc, és bár a képen látható összeállítás kb. 6000 Euroba kerül, azt kell mondanom, hogy ár/érték arányban a mai viszonyok között ez egyszerűen párját ritkítja.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Ne szerénykedj! Nem szoktál írni a Csók és Könny magazinnak?

Most lebuktam.

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Kicsit nyálas szöveg lett, de hát ez van.

Ne szerénykedj! Nem szoktál írni a Csók és Könny magazinnak?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Sziasztok, többször belefutottam a Heed rendszerek említésénél, hogy ez a rendszer ZENÉL. Ezt ki tudná nekem fejteni valaki, hogy mit takar? Tudom, hogy nem olyan egyszerűen kézenfogható, de mégis kiváncsi lennék a véleményekre. Köszi

Olyan amikor zenél a cucc az én megfogalmazásomban, hogy minden hangszert tökéletesen hallasz és elkülönül mind, mégsem érdekel, hogy melyik hol van, de eközben ha csak az egyikre figyelsz, akkor is jelen van a többi. Ez számomra azt jelenti, hogy könnyen befogadható a zene, nem kell koncentrálni erre, vagy arra. Talán a ritmus miatt áll össze az egész. Nem létezik olyan, hogy mély, meg magas, legalábbis nem érdekel. És akkor még a dinamikáról nem is beszéltünk.

Este, halál álmosan beraksz egy lemezt, tudod, hogy alig bírod nyitva tartani a szemed és a tested minden porcikája aludna és mégis, mikor megszólal a zene, annyira magával ragad, hogy nem bírsz aludni és élénk leszel, mert nem tudsz aludni és nem odafigyelni, mikor úgy élvezed a zenét.

Kicsit nyálas szöveg lett, de hát ez van.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Vissza is olvastam gyorsan és több cikkemben is megemlítem, hogy Heed (fél)rendszeren a szólisták jobban elkülönülnek a kísérettől az egység megbomlása nélkül, ahogy az a való életben is lenni szokott. Pont ettől lesz elevenebb és kevésbé unalmas, mint a legtöbb - rossz értelemben vett - HiFi lánc.

(Egyébként bocs az offért, de ez nem Heed kiváltság, hiszen a Naim is kb. ugyanezt műveli.)

Igen, szerintem is pont ez a leginkább lényege az egésznek. Ha egy hangszer, szólam teljes értékűként ott lehet, akkor az elevenségével is egyenként is teljes értékűként részt vehet a produkcióban, nem úgy mint az olyan hifik esetén, amik szeretnek elsőre látványosabb hangokat csinálni, de ezt úgy érik el, hogy közben abban a pillanatban semmi más nem tud azon az egy hangon kívül létezni. Az előbbi rendszer elsőre nem mindig olyan látványos, de ő lesz aki befelé visz a zenébe, ahogy fut a lemez. A másik meg elsőre lehet hűha, de később inkább kifelé visz a zenéből. Ez a dolog alapvetően az erősítők másként működéséből következik. És egy olyan doboznál sokkal egyértelműbb ez, ahol főleg a közepe elég élénk és nem egy tipikus mai kivasalt, lapos közepű hifi doboz ciccegő magasakkal és nyomulós mélyekkel.

(talán ezért is alakul lassan olyan irányba nyugatabbra is a zene hallgatók véleménye, hogy lassan két erősítő lesz már csak, amivel érdemes zenét hallgatni és még épkézláb szinten van árazva, egyébként ők sem működnek egyformán)

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: KoZo »

(Egyébként bocs az offért, de ez nem Heed kiváltság, hiszen a Naim is kb. ugyanezt műveli.)

Ebben sok igazság lehet, mintha ez a két cég is respektálná egymást.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2010/10/ ... adrid.html

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Pont ez az egyik erőssége egy Heed rendszernek, de főleg az erősítőknek.
Ezen kívül könnyű hallgatni. A hangok nem torlódnak egymásra, egy időben nem versenyeznek ki legyen felül, hanem tudnak létezni egymás mellett is.
Sokaknak éppen ettől nem elég hifi, mert nem ugranak ki annyira a hangok belőle mindig, mint pár elsőre meggyőzőbb hangú hifi erősítőnél. És ettől hallják többen lágyabbnak, pedig nem az, csak másképp kezeli a dinamikát.

Vissza is olvastam gyorsan és több cikkemben is megemlítem, hogy Heed (fél)rendszeren a szólisták jobban elkülönülnek a kísérettől az egység megbomlása nélkül, ahogy az a való életben is lenni szokott. Pont ettől lesz elevenebb és kevésbé unalmas, mint a legtöbb - rossz értelemben vett - HiFi lánc.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

No és ehhez hasonlóan a különálló zenészek vs egyetlen zenekar kérdés is értelmetlenné válik, hiszen egy jó rendszeren képes vagyok egyetlen hangszerre is és akár a teljes zenekarra is figyelni.

Pont ez az egyik erőssége egy Heed rendszernek, de főleg az erősítőknek.
Ezen kívül könnyű hallgatni. A hangok nem torlódnak egymásra, egy időben nem versenyeznek ki legyen felül, hanem tudnak létezni egymás mellett is.
Sokaknak éppen ettől nem elég hifi, mert nem ugranak ki annyira a hangok belőle mindig, mint pár elsőre meggyőzőbb hangú hifi erősítőnél. És ettől hallják többen lágyabbnak, pedig nem az, csak másképp kezeli a dinamikát.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... egy rendszer akkor jó (nekem), ha kiegyensúlyozott, nem tolódik egyik irányba sem...

... azaz a középtartomány sem hangsúlyosabb a többinél. Bár azt gondolom, ennek a kérdésnek egyre kevesebb jelentősége van, ahogy az ember tanulgatja a hifizést/zenehallgatást.No és ehhez hasonlóan a különálló zenészek vs egyetlen zenekar kérdés is értelmetlenné válik, hiszen egy jó rendszeren képes vagyok egyetlen hangszerre is és akár a teljes zenekarra is figyelni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Sokszor annak a rovására, amit zenének hívnak. Nem egy zenekart hallasz, hanem 4-5-10-20 független zenészt, mint ha csak úgy összeálltak volna, de a zene valahogy mégsem akar összeállni.

Bocsánat, ha ez off itt, de ez a megfogalmazás nagyon tetszik. Már csak azért is, mert szóról szóra ugyanezt gondoltam, amikor az első Arcam cd-játszómat bekapcsoltam, direkt olyat kerestem a híre miatt, amiben TDA1541 csip van, mert állítólag az is zenél. Nekem az volt az első ilyen élményem. Nehéz ezt megfogalmazni, valahogy nem tudni, hol kezdődik a basszusgitár, és hol folytatódik a másik gitár hangja, mert annyira egyben van az egész produkció. Számomra ettől zene, ha nem is Heed.
A középtartománnyal is egyetértek, egy rendszer akkor jó (nekem), ha kiegyensúlyozott, nem tolódik egyik irányba sem, és hangsúlyos a közepe is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Szerintem eccerűen a középtartomány jó/van hangsúlyozva rajtuk.

Ebben abszolút biztos vagyok ma már, hogy nagyon nem így van.
Vagyis benne van ez is, csak nem úgy, ahogy ez a kijelentés hangzik elsőre.
Az tény, hogy egy jó Heed rendszernek olyan doboz kell, ami középen elég élénk. Amit a mai hifi dobozok nagyon ritkán teljesítenek sajnos. Ma mindennek olyan jó kivasalt, de döglött középtartománya van, szemben mondjuk a még klasszikus JBL és hasonló hangi tulajdonságú dobozokkal. Egy Enigma, Envoy sem éppen a kivasalt középtartományáról híres, mint a mai audiofil dobozok nagy része.
Az erősítők (főleg az Obelisk, Nexus) meg egészen más történet. A legtöbb másság szerintem ott van, a szokásostól eléggé másképp működésben, főleg a hangszórval való illeszkedés terén.
A többi részben Kimber igen jól körülírta a lényeget. A Heed éppen ezek miatt szerintem inkább a zene hallgató embereknek készül és nem annyira a hifizőknek. Bocs a megkülönböztetésért mindenkitől, de ettől finomabban ezt nehéz jellemezni. És persze tudom, hogy vannak átmenetek is, nem ennyire éles a határ.

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Szerintem eccerűen a középtartomány jó/van hangsúlyozva rajtuk.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Igen, valami olyasmi.

Ha egyszer lesz kedved esetleg irhatnal, miben latod a kulonbseget a Heed es az alairasodban szereplo rendszer kozott. Utobbi nagyon komoly rendszernek tunik, igy a direkt osszehasonlitasnak nyilvan nem sok ertelme van, de azert erdekelne milyen megkozelitesbeli kulonbsegek vannak a te tapasztalataid alapjan.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”