Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
a PM nem feltétlenül a (biamp) PS valamiféle "továbbfejlesztése", valami még "annál is jobb", hanem inkább egy másik játék.
Azért a két pár Enigmát nem akasztotta volna rá egy PS-re szerintem.
Az azért hallatszik, hogy a PM a hajthatóság, tartalékok terén jóval többet tud. Valószínű főleg ha alacsonyabb hangfal impedanciákra kell dolgozni.
Heed Audio termékek
Csak nem akar vége szakadni az elismeréseknek.
Heed Audio termékek
Hogy ne csak témaidegen dologgal hozakodjam elő: nekem - amennyire az emlékeim alapján meg tudom ítélni - a ps/enigma jobban tetszett, mint a pm/enigma. A bemutató számomra kicsit olyan "erődemonstrációnak" tűnt, lehet, hogy annak is volt szánva, és annak persze nem volt rossz.
Amikor én voltam Zsolt éppen elmagyarázta, hogy az a négyes hangfal nem egy kiforrott elrendezés hanem egy gondolatkísérlet. Aztán az a gondolatkísérlet úgy sikerült, hogy én be se kapcsoltam itthon két napig a rendszert! Volt benne valami őserő. Olyasmi amit én lakószobában még nem hallottam.
De hallgattunk egymagában Obelisk integráltat és nekem az is nagyon tetszett. Sajnos a DA konverterre nem került sor az ottlétem alatt de majd megyek szólóban is.
Én nem erre gondoltam, ezzel akár egyet is érthetek. Inkább arra, amikor Zsolt azt fejtegette, tulajdonképpen a PM nem feltétlenül a (biamp) PS valamiféle "továbbfejlesztése", valami még "annál is jobb", hanem inkább egy másik játék. Csak annyit szerettem volna mondani, így ennyi után nelkem az a másik játék jobban bejött. Persze ez is teljesen unikális volt.
Heed Audio termékek
Amikor a 4 enigma szólt, akkor azt mi hajtotta? 4 PM. Amikor jöttem, már ki voltak pakolva a fekete enigmák, de nem láttam 4 pm-et, és a képen ami itt a topicabn van is csak kettő látszik.
Egy pár PM hajtotta a két pár Enigmát. Tehát egy végfokra kötve két Enigma párhuzamosan. Kb. ebből is lehet gondolni mire képes a PM ha valami alacsony impedanciás háklisabb hangfalat kap. Én nem nagyon hallottam hogy bármitől zavarba jött volna.
Amúgy egy szem Obelisk Si táp nélkül is tudott olyan formában zenélni, hogy ha csak azt hallgatja az ember nem nagyon jut eszébe, hogy kellene még bármi felfelé.
Heed Audio termékek
Nem volt 4 PM csak 2. Ha jól vettem ki Zsolt szavait az is a bemutató része volt, hogy a PM milyen könnyedén hajt meg dupla akkora terhelést is. És a fene egye meg, tényleg nagyon életszerű volt!
Apropó, nagyon jó volt a forralt bor!
Heed Audio termékek
Amikor én voltam Zsolt éppen elmagyarázta, hogy az a négyes hangfal nem egy kiforrott elrendezés hanem egy gondolatkísérlet. Aztán az a gondolatkísérlet úgy sikerült, hogy én be se kapcsoltam itthon két napig a rendszert! Volt benne valami őserő. Olyasmi amit én lakószobában még nem hallottam.
De hallgattunk egymagában Obelisk integráltat és nekem az is nagyon tetszett. Sajnos a DA konverterre nem került sor az ottlétem alatt de majd megyek szólóban is.
Amikor a 4 enigma szólt, akkor azt mi hajtotta? 4 PM. Amikor jöttem, már ki voltak pakolva a fekete enigmák, de nem láttam 4 pm-et, és a képen ami itt a topicabn van is csak kettő látszik.
Heed Audio termékek
Hogy ne csak témaidegen dologgal hozakodjak elő: nekem - amennyire az emlékeim alapján meg tudom ítélni - a ps/enigma jobban tetszett, mint a pm/enigma. A bemutató számomra kicsit olyan "erődemonstrációnak" tűnt, lehet, hogy annak is volt szánva, és annak persze nem volt rossz.
Heed Audio termékek
"bezahlbaren Rahmen", azaz "megfizethető keretek" között, lássuk csak:
Obelisk PRE Vorstufe____________1 490 EUR
Obelisk PX______________________990 EUR
Obelisk Monoendstufen PM Paar___3 190 EUR
összesen: 5 670 EUR, azaz kb olyan 1,55 M Ft, csak hogy "kint" mi számít megfizethetőnek, 2x70W kis helyiségbe javasolva ("auf kleinem Raum")
Engedjétek meg, hogy a pontosság kedvéért legjobb tudásom szerint kicsit kiegészítsem a német LP magazinból vett idézet értelmezését.
Heed zeigt, wie man auf kleinem Raum im gerade noch bezahlbaren Rahmen hervorragende Verstärker baut.
Szerintem a mondat jelentése inkább:
A Heed bemutatja, miként lehet (hogyan kell) kisméretű (helytakarékos), még (éppen hogy) megfizethető keretek között ragyogó erősítőt építeni.
Az „auf kleinem Raum” szerintem nem a helység, hanem a berendezés méretére utal, illetve a „bezahlbaren Rahmen” előtt a „noch” szócska is árnyalja a képet.
Heed Audio termékek
Egy kis dupla Enigma játék.
(a képminőségért bocs, így sikerült)
Heed Audio termékek
És amiben ZENE-élt.
Csak nem egy sokat szidott RB300?
Ami néha meglepő egy Heed rendszerben és egy ilyen analóg frontban, hogy egy 1971-es Pepita kiadású LGT lemez is milyen jól tud szólni, ahogy többen is megjegyezték egy ilyen esemény után.
Heed Audio termékek
Hangszedőt is felszolgáltak?
Igen!!!!
(valamivel kell zólnia a Zenének,nem )
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Heed Audio termékek
Mi délig voltunk, jó volt a hangulat!
(és a felszolgált ZENE is!)
Heed Audio termékek
Jó hallgatózást, és várjuk a beszámolókat (legalábbis én )
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- vm69
- V.I.P.
- Értékelés: 113
Heed Audio termékek
Nekem most vált valószínűvé, hogy tudok menni!
http://zsoltaudio.bl...tt-mikulas.html
Nem sokan írták itt, hogy mennek. Remélem nem leszek egyedül.
Húú,most látom, jó lenne elmenni,megpróbálok valahogy eljutni!
Nem tudja valaki,h meddig lehet menni?
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Heed Audio termékek
Én is hasonló cipőben jártam.
Szóval ketten már leszünk.
Hárman, sőt négyen, mert mi ketten megyünk, igaz "kora" reggel.
Heed Audio termékek
Én is hasonló cipőben jártam.
Szóval ketten már leszünk.
Heed Audio termékek
http://zsoltaudio.blogspot.com/2010/10/ ... kulas.html
Nem sokan írták itt, hogy mennek. Remélem nem leszek egyedül.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
összesen: 5 670 EUR, azaz kb olyan 1,55 M Ft, csak hogy "kint" mi számít megfizethetőnek, 2x70W kis helyiségbe javasolva ("auf kleinem Raum")
Hadd tegyek hozzá ehhez egy-két gondolatot.
1. Az LP magazin elsősorban német nyelvterületre íródott, a "megfizethetőség" így értelmezendő. A kelet-európai új-rabszolgatartó társadalmak számára a nyugati középosztály értékrendje sajnos teljesen értelmezhetetlen.
2. Ne felejtsük el, hogy a Heed Audio elsősorban nem magyar, hanem nemzetközi, azon belül is leginkább nyugat-európai és amerikai piacra dolgozik, ahol mára elismertséget vívott ki magának. Úgy kellene tehát rá tekinteni, mint bármelyik külföldi gyártóra.
3. Utóbbi fényében a tesztelt kombó piaci helyzete kissé átértékelődik. Ne felejtsük el ugyanis, hogy a PRE + PX + PM monók a cég csúcserősítőjét képviselik, a belépő szintű Obelisk integrált ára ennél jóval alacsonyabban van. Nagyon furcsa lenne, ha mondjuk egy bizonyos neves brit cég hasonló minőségű készülékei esetében az angolok fejcsóválva fogadnák, hogy az 4500 GBP körüli összegbe kerül.
4. És mégse felejtsük el, hogy a Heed Audio magyar cég és gyakorlatilag az egyetlen magyar gyártó, amelyik pillanatnyilag nemzetközileg elismert. Amíg a többiek arra vártak, hogy az olimpiai arany az ölükbe hulljon, ők kemény edzésekre jártak. Jó ilyen cikkeket olvasni.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Heed Audio termékek
A német LP magazin aktuális számában (01-2011, december/január) igen pozitív teszt jelent meg a Heed PRE előfok + PX táp + PM monoblokkok kombóról:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Heed Audio termékek
A német LP magazin aktuális számában (01-2011, december/január) igen pozitív teszt jelent meg a Heed PRE előfok + PX táp + PM monoblokkok kombóról:
Heed`s Monoblöcke PM und die passenden Vorstufe PRE mit PX im Test der aktuellen LP 01-2011
Unterm Strich:
Optisch dezent, klanglich exzellent:
Heed zeigt, wie man auf kleinem Raum im gerade noch bezahlbaren Rahmen hervorragende Verstärker baut.
Ismét csak:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Heed Audio termékek
Köszi mindenkinek, remélem én is, hogy itt jó időre megálltam (mármint erősítő szempontjából). Ma szinte egész nap zenélgettem. Ami elsőre feltűnt, az a klasszikus és a rock zene hangzása, nincs összemosódás, zavaró hangok, pedig mint írtam, a körülmények enyhén szólva sem kedvezőek, de így is jó pár órát hallgattam. Remélem nem fogok szorulni annyira, hogy eladjam őket, inkább kevesebbet eszek, vagy megyek 3. műszakba.
A cd lejátszóval nem tudom mi lesz, még egy jó ideig hallgatni fogom, és meglátom mi lesz, szerintem Bese Attiláék jól meg csinálták, de egy Heed dacot lehet szervírozok majd egy egy meghallgatásra. Analóg vonalon egy Micro Seiki/Benz Ace L/Questar hármast szolgál majd az Obelisk, még én is kiváncsi vagyok milyen lesz.
Ja és persze szívesen fogadok minden tanácsot, segítséget.
(Kimber, neked holnap írok PM-et )
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/