Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HiVOX termékek

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Mélyen egyetértve Tsc hozzászólásával én két plussz dologra hívnám fel a figyelmet:

- szinte minden otthoni zenehallgatás konzerv, legyen az digitális, vagy analog felvétel. Kinek-kinek szájaize szerint lehet választani, hogy melyik hibáit tolerálja jobban: a digitális hibákat, vagy az analog hibákat.

Ha valaki hallgat digitális műsorforrásokat, akkor az természetes, hogy a lehető legjobb minőségben szeretné azt megtenni. Ahhoz több féle út vezethet: próbálgathatom toldozgatni foldozgatni a CD-nek, mint adathordozónak a visszajátszási hibáit mindenféle alátétekkel, súlyokkal, egyre drágább (és bizonyára egyre jobb) futóművekkel, a CD lemezek befestésével....és közelíthetem másfelöl is a dolgot: a rendszer hibáit úgy is kiszűrhetem, hogy egyszerűen kihagyon a hibaforrások egy részét.
Pl. ha a CD szabvány ma születne audiofil célokra, akkor sokkal jobb hibakorrekciós algoritmust kapott volna. (mint ahogy a SACD, DVD-Audio kapott is), használhatunk másfajta médiumot az adattárolásra, amit nem kell forgatni és ezzel egy sereg hibajelenségtől megszabadul az ember. Szvsz egyébként ez lesz a jövő: a mozgó alkatrész nélküli adattárolás. Lehet egy érdekes út ez a PC-s módszer is, hiszen itt az adattárolás és kiolvasás hibajavítása tökéletes, nincs a forgó lemez kiolvasásából eredő időzítési hiba sem. Bizonyára van viszont 25 másik hibaforrás, amikről nem tudok.

Ma már elég sok zene hozzáférhető CD-n vagy más digitális hordozón szerencsére. Ha valaki sokféle zenét hallgat, anna ezek bizony sok helyet foglalnak el. És Vadász szavaival élve "emberi környezetbe" szeretünk lakni, amiből mondjuk a CD hegyek szerintem jobban kilógnak, mint mondjuk egy notebook.
Egyébként nekem is ünnek a zenehallgatás és én is szeretem rászánni az időt. Zenehallgatásra és nem arra, hogy a 300 CD közül kikeressem, hogy éppen milyiket szeretném éppen meghallgatni, arra meg aztán pláne sajnálnám az időt, hogy az LP lemezeket mosogassam és ápolgassam (hogy a helyigényét ne is említsem).

Szóval én drukkolok a dolognak így ismeretlenül is, mert még nem hallottam. Jó lesz ez ha ez valóban jól működik! Majd ha lesz külön kipróbálható USB->Koax átalakító, akkor majd valószínű ki is fogom próbálni!

A másik dolog pedig, ami talán az ellenzők táborának ellenszenvét magyarázza kicsit: ha ez a dolog működik és ugyanazt vagy jobb hangzást megkaphatsz egy 2-30 eFt-os PC-től, mint egy drága futómű + alátét + extra feláras aranyszínű lemez + akarmi lánctól, akkor kinek lehet majd eladni mindezeket a dolgokat?

Csak annak, aki úgy érzi majd lakókörnyezetét emberinek, ha ott lesz két toronnyi CD lemez, egy CD lejátszó egy jó pár alátét, spéci kábelek....

Egyébént ha így tapasztalatok nélkül tippelni kell, akkor szerintem az igazság valahol "középen" lehet. Vagyis biztosan lehet jó PC alapú zenei rendszert összehozni, de biztosan nem túl olcsó a végére. Amit nemértek és igazából kicsit fel is háborít az az ellentábor elzárkódása az újtól.
Amúgy visszakérdezek: Revox hogyan várod el, egy hozzád hasonlóan elutasító alapbeállítottságú embertől, hogy ne tartsa butaságnak azt, hogy spéci tápkábelt, alátétet használjon? Ugye kell a részéről némi nyitottság, különben soha nem lehet meggyőzni még arra sem, hogy próbálja ki és hallgassa meg!
Most hasonló a helyzet és szerintem a kétkedőknek kellene meghallgatni, mit lehet kihozni ezekből a dolgokból!

Ami az 5letlopást illeti: én pl előbb láttam a Daruma alátéteket és az első gondolatom, hogy "ne má' megint fel akarják találni a spanyol viaszt", mert ezt a módszert a rezgéscsillapítás egyébb területein már elég régen használják. Szóval szerintem nincs új a Nap alatt, pláne nem a high end-ben!
gordon314.fw.hu

Vendég

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem vagyok én terézanyu és védőszent se. mindneki védje magát. hol érdekel engem,mit veszel (képzavar mindjárt beáll )

engem az érdekel,hogy egy nyilvános fórumon "kollegák" nyugodt szívvel félrevezetik az embereket...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

A Hivox-tól teljesen elvonatkoztatva, nem tudom miért zsákútca, hülyeség az USB-s DAC, meg a HDD-s zenélés? Sokszor nekem tényleg úgy tűnik mintha az emberek észérvek nélkül szólnák le, mindössze csak azért mert ez egy modern, okos megközelítése a "hogyan nyerjük minél kisebb jitterrel vissza ami a lemezen van" témának, és talán szükségtelenné teheti akár a sok százezres futóműveket, vagy legalábbis jó alternatívát kínál azoknak, akik nem feltétlenül látnak ebben a módszerben szentségtörést + nincs is pénzük más módszerre. 
A HFC-s topicot is végigolvastam anno, és ott se igazán értettem mi is a baj vele. Persze nem is volt künnyű az az 5%-nyi konstruktiv hozzászólást kihámozni a sok bunkózásból meg személyeskedésből.

A "legjobb" ellenérvek amiket olvastam:

1. túl olcsó, nem lehet jó, hisz csak tudnak vmit a milliós futóművek, ami utánozhatatlan

2. a zenehallgatás XY-nak heti két óra de az szent, és a korongot be kell rakni a lejátszóba, minden más módszer "meggyalázása" ennek a két órának

3. csomóan ezt egynek veszik az mp3-at hallgatással, meg a világ műanyaggá válásával, meg sok egyéb sátánsággal :taps:

Ismétlem, nem a Hivoxot védem, de a Computer audios téma felkarolása miatt sztem nem kéne őket bántani. Ha a többi "lopás" véletlenül igaz, akkor az más lapra tartozik.

De az biztos, a belinkelt topicod, az csak egy csomó ember önmagát lejáratásának a legszebb hificity-s példája, semmi egyebet nem bizonyít. :kiraly:

100%-ig egyetértek
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

HiVOX termékek

Ismétlem, nem a Hivoxot védem, de a Computer audios téma felkarolása miatt sztem nem kéne őket bántani.
nem a téma az érdektelen. a téma érdekes. a felvetés motivációja kicsit gyomorforgató,nem csak számomra...

"Re: computer audio
Szerzö: Gordonka (---.catv.broadband.hu)
Dátum: 05-11-16 22:30

Szerintem meg mindenki azt kapja, amit érdemel, illetve azt szokták cseszegetni, akit lehet és jó.

Fura, de Vadászt, a másik itt szereplő gyártót, akiről szinte már mindenki tudja, hogy ki ő, senki nem cseszegeti, sem emberileg, sem a gyártmányai miatt. Nos, ezen is tanácsos lenne gondolkodni Szabónak, nem pedig állandóan felkapni a vizet. Egyébként meg a hülye is látja, hogy gazdasági okokból láttatja itt a tudóst, a segítőkészt és a korrektet."

stb...

ezt félretéve, bizt lesznek a jövőben olyan multimédiás készülékek (ahogy dvd-k vannak már) amelyek merevlemezt fognak használni. lesz ezekből afféle high-end is, ez nem kétséges...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Végülis köszönettel tartozunk, hiszen az általad leírtakkal minket ("rutintalan")vásárlókat akarsz "megvédeni" egy általad hogyis mondjam "nem korekt"-nek tartott eladótól (cégtől), pontosabban vélt vagy valós "átverést(ek)ől".

A "figyelmeztetésedért" (úgy gondolom) hálás lehet minden potenciális vevőjelölt fórumolvasó. Bár feltételezem, nem a rutintalan nyuszifül vásárló megy el egy valóban kisüzemi, manufakturális hazai műhelybe, hanem a vájtfülű, igényes és válogatós hifirajongó. A "rutintalan" sznobok (akiket jól meg lehetne hintáztatni) sem fognak ide járni sztem, sokkal egyszerűbb egy akármilyen műszaki boltba (akár valamelyik kedvenc plázábajukban) seggére verni X millió forintnak, nem kell ahhoz sem hivox, sem mellorn.

A piac olyan kemény manapság már a műszaki cikkek, kiváltképp a hi-fi (audofil + high-end) területen (hála az ilyen fórumoknak is, mint ez ), hogy nem marad talpon sokáig, aki nagyokat lódit, hamisít, utánoz, és rossz az ár/minőség jellemzője. Mindazonáltal nem ismerem részletesen ezt a piacot (főlehg nem úgy mint Te), de nem is érdekel. Engem a szolgáltatás, a HANGZÁS érdekel. Nem számít hogy mekkora dobozból jön ki, nem számít hogy fájt-e a hasa annak, aki forrasztotta, az se érdekel ha robot gyártotta. És az sem érdekel, ha valaki utánozott valakit. Engem csak az érdekel, hogy az adott áron az én igényeimet a legjobban kielégíti-e.

Az analóg vs. digitális vitába azért ne keverjük bele már Sz.Z-t, ilyen alapon azzal is megvádolhatnánk, hogy miért szénhidrogén-bázisú üzemanyagokat használunk, és miért nem antianyaggal hajtott térhajtóművet....

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

A Hivox-tól teljesen elvonatkoztatva, nem tudom miért zsákútca, hülyeség az USB-s DAC, meg a HDD-s zenélés? Sokszor nekem tényleg úgy tűnik mintha az emberek észérvek nélkül szólnák le, mindössze csak azért mert ez egy modern, okos megközelítése a "hogyan nyerjük minél kisebb jitterrel vissza ami a lemezen van" témának, és talán szükségtelenné teheti akár a sok százezres futóműveket, vagy legalábbis jó alternatívát kínál azoknak, akik nem feltétlenül látnak ebben a módszerben szentségtörést + nincs is pénzük más módszerre.

A HFC-s topicot is végigolvastam anno, és ott se igazán értettem mi is a baj vele. Persze nem is volt künnyű az az 5%-nyi konstruktiv hozzászólást kihámozni a sok bunkózásból meg személyeskedésből.

A "legjobb" ellenérvek amiket olvastam:

1. túl olcsó, nem lehet jó, hisz csak tudnak vmit a milliós futóművek, ami utánozhatatlan

2. a zenehallgatás XY-nak heti két óra de az szent, és a korongot be kell rakni a lejátszóba, minden más módszer "meggyalázása" ennek a két órának

3. csomóan ezt egynek veszik az mp3-at hallgatással, meg a világ műanyaggá válásával, meg sok egyéb sátánsággal

Ismétlem, nem a Hivoxot védem, de a Computer audios téma felkarolása miatt sztem nem kéne őket bántani. Ha a többi "lopás" véletlenül igaz, akkor az más lapra tartozik.

De az biztos, a belinkelt topicod, az csak egy csomó ember önmagát lejáratásának a legszebb hificity-s példája, semmi egyebet nem bizonyít.

Vendég

HiVOX termékek

Úgy érzem amiket, és ahogyan írsz, az kifejezetten személyes és negatív indíttatású. De szólj ha tévedek.

akkor szólok.

nincs semmi személyes ellentétem velük. engem az üzletkörük sem érint,hisz teljesen más terülten mozgok. ellenben nem szeretem,amikor hülyítik a népet önnös érdekből. a citys linket pontosan ezért tettem be,hogy ne egyedül mondjak véleméynt egy folyamatról (és nem egy készülékről). azzal sincs semmi gond,ha valaki azt mondja (ahogy nem teszi), hogy van egy olyan megoldás is,hogy : és itt jön ez a HDD-USB dolog. De azt mondani,hogy ez jó minőséget szül, azt mondani (és ezzel arra utalni,hogy "mindenekfelett") hogy e miatt lehet temetni az olcsó és a méregdrága CD-ket bőven kimeríti a hazudozás és félrevezetés fogalmát. lévén itt egy "elimsert"(hol?) emberről van szó,még mennek is utánna a népek.

relatíve jól ismerem a cég termékeit. mindig nyomon követtem régebben,mert megettem,hogy olcsón adnak olyan minőséget,amit más 5szörös áron. ez nem igaz és erre hívopm fel a figyelmeteket. Másrészről számomra visszatetsző,hogy lenyúlnak dolgokat és azt terjesztik róla,jobb mint az eredeti.
csak néhány név,akiket kihasználva termékpalettájukat növelték,majd azokat ledegardálták,lévén az övéké jobb:

v.d. Hull kábelek
jm-lab dobozok
dynaudio dobozok
townshend légpárnás állvány és hangfaltalp (eme terméknél pl a légpárnás állványokat sokan eme olcsó bóvli alapján kapásból elvetik,mivel ezt hallják először és nyílván keni a hangot)
moth erősítő
daruma készülékalátét
és a jóégtudja számos termék honnan került elő (azért részletesen nem ismerem mindet)

és végezetül,ez is csak egy vélemény. semmivel nem ér se többet,se kevesebbet,mint másé. eme topicot olvasva,nekem ez jutott eszembe és leírtam. sárdobálni nem szeretnék,nem ezért tettem. aki elolvassa és ezt véli benne felfedezni,olvassa el mégegyszer.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

gyerekek! 
Ti megeszitek ezt a hülyeségetr? a hificity nem egy emelt szintű high-end fórum,de szabó zolit onnan is elzavarták,amikor feldobta a témát. temeti a CD-ts,stb... azt hülyít,akit lehet. másodsroban komolyan elhiszitek,hogy a vacak házzal szerelt számítógépes futómű tud majd olyat,amit egy tisztességesen megépített asztali? bekötöd ezt a "szép" terméket és jobban szól valamelyest a számítógéped? lehet,hisz attól nem nehéz. de úgy őszintén,Ti elhiszitek,hogy így lesz egy jó hifitek?

egyébként ez a lenti kép -már ne haragudj meg- egy igazán míves példánya a magyar-gánynak

meg kell nézni egy mellorn terméket. az is magyar. jól szól és igényes a kialakítása.

egyébként sajnállak benneteket. kb ilyen idős(és naív) koromban engem is megtalált a dunaudio/hivox. bedőltem egy felsztárolt erősítőnek és megvettem. iszonyat nagy csalódás volt,bár része a hifi iskolának. lefutott dolog az egész. itt egy friss generáció,akiket újra be lehet etetni az inenn-onnan összelopott "ötletekkel" (csakhogy a legutóbbi,itt is felrakott erősítőt nem említsem,ahol egy az egyben lenyúlták amit  Moth bő 15éve csinál. hála égnek,arra nem képsek,hogy a hangot is megcsinálják,amit az eredeti készülékek tudnak így engem nem zavar,ellenben nem ezt tartom fejlesztésnek. Ahogy a himbiulimbi libárjukra azt írták,hogy sokéves fejlesztés eredménye,közben piacra dobás előtt pár héttel a merlinbe mentek be megnézni,mi is az a daruma alátét,aztán csináltak valami hasonlót-mint megannyi termékkel- csináltak? olcsó lencse,ingyen csapágygolyóval 20ezerért. kb 2ezerből kijön ha a látszerészhez elballag valaki. ha kórházakban,laboratóriumban imserős van,ingyen lencse játszik. kérdés:képes-e ténylegesne javulást okozni,vagy csak változást okoz?)

természetesen valahol a hivox jó,mert sok fiatalt rákenylészerít arra,hogy ne a házimozin hallgasson zenét és ugye innen lehet fejlődni a nagy betűkkel írott high-end irányába. egy valamit nem szabad, túl komolyan venni a hivox fergeteges, mindent "leszóló" készülékeit. másrészről amiért káros ez az egész hdd nyavajgásuk az az,hogy egyre jobban távolodik az analóg technikától a dolog. nyilván analóg lemezjátszót gyártani nem egyszerű dolog,miért is azt preferálná dumaudio barátunk,mikor tisztességes erősítőt se sikerül összehozni...

...a farncba,már megint a mellorn jut eszembe,akik lp-gyalut is képesek gyártani itthon. szép is,jó is és saját ötelt.

ami a legsajnálatosabb számomra,hogy ezt nekem kellett megírni, holott ezer másik ember megtehette volna. ez a téma iránti közömbösségre enged következtetni,ami azt jelenti,hogy kezd lemenni a Hi-end függöny,ha így folytatódik. Számomra nagy bűnnek tűnik, ha valaki önnös érdekeit szem előtt tartva(értsd eladás), efféle HDD-s zenélésre ösztökéli -ha bújtatottan is- a felnövekvő korosztályt.

Úgy érzem amiket, és ahogyan írsz, az kifejezetten személyes és negatív indíttatású. De szólj ha tévedek. Most már úgy látom én is belekeveredtem, hiszen a koromra és a naivitásomra is célozgattál, nem tudom milyen alapon, de nem számít. Remélem a moderátorok megfékezik, ha ugyanaz a méltatlan és stílustalan sárdobálás kezdene kibontakozni, mint a hificytin. Hogy ki kit hülyít, vagy ki kinek szimpatikus, vagy antipatikus, azt mindenki döntse el maga, ne Te döntsd el mások helyett.

Én annak hiszek, amit hallok a saját fülemmel, illetve a sok tapasztalt kollégától hallott, olvasott információkból is merítkezek, persze "statisztikailag" megszűrve: 1 vélemény nem jelent igazából információt, de ha 10-ből 8-9 ugyanazt vagy hasonlót állít, az már információ számomra.

Nincs abszolút hallásom, és nyilván van egy szint ahol már nem érzékelek különbséget. Amúgy is, valahol már szubjektív az, hogy kinek milyen hangzásvilág tetszik, vagy nem tetszik.

Nem istenítem sem Szabó Zolit, sem mást. Ha ugyanezért a pénzért Te jobbat csinálsz, vagy ajánlasz, akkor meghallgatom, és ha jobban tetszik, akkor azt veszem meg. Hidd el, cserélgetem a cuccaimat, ha ár/érték (ár/minőség) arányban jobbat találok. Van mihez viszonyítani.

Én nem tudok különbséget tenni hallás alapján a Philips 963SA-val (természetesen nem gagyi IC-vel) meghajtott SACD és a HDD-ről USB-n át küldött EAC-al (ugyanazon lemez CD layer) begrabbelt változata között. Lehet hogy más tud, lehet hogy botfülű vagyok, de én bizony nem hallok különbséget. Egy drágább kombináción biztos jobban kijönne a különbség, de azért itt nem többszázezres futóművekről és erősítőkről beszélünk. A lejátszott és a begrabbelt CD hangzása között viszont már hallok leheletnyi különbséget a HDD javára. Ennyit a parasztvakításról. Mindenkinek javaslom a hallás utáni véleményt, én így tettem.

Tehát még 1x. Győzzön a jobbik. Úgysem mi döntjük el itt a fórumon, mi a jó, és mi a gagyi, csak leírjuk a véleményünket, amit saját tapasztalatainkból (és nem érzelmeinkből) merítünk. Ha kapok ezért az árért jobbat, vagy ugyanilyet olcsóóbért, akkor megválok LuBo-tól....

GYŐZZÖN A JOBBIK
(személyeskedéseket mellőzve)

Vendég

HiVOX termékek

itt pedig a hificitys elutasítás!!!

http://www.hificity.hu/read.php?f=7&i=1 ... ozza_num=4

Vendég

HiVOX termékek

én voltam

Vendég

HiVOX termékek

gyerekek!

Ti megeszitek ezt a hülyeségetr? a hificity nem egy emelt szintű high-end fórum,de szabó zolit onnan is elzavarták,amikor feldobta a témát. temeti a CD-ts,stb... azt hülyít,akit lehet. másodsroban komolyan elhiszitek,hogy a vacak házzal szerelt számítógépes futómű tud majd olyat,amit egy tisztességesen megépített asztali? bekötöd ezt a "szép" terméket és jobban szól valamelyest a számítógéped? lehet,hisz attól nem nehéz. de úgy őszintén,Ti elhiszitek,hogy így lesz egy jó hifitek?

egyébként ez a lenti kép -már ne haragudj meg- egy igazán míves példánya a magyar-gánynak

meg kell nézni egy mellorn terméket. az is magyar. jól szól és igényes a kialakítása.

egyébként sajnállak benneteket. kb ilyen idős(és naív) koromban engem is megtalált a dunaudio/hivox. bedőltem egy felsztárolt erősítőnek és megvettem. iszonyat nagy csalódás volt,bár része a hifi iskolának. lefutott dolog az egész. itt egy friss generáció,akiket újra be lehet etetni az inenn-onnan összelopott "ötletekkel" (csakhogy a legutóbbi,itt is felrakott erősítőt nem említsem,ahol egy az egyben lenyúlták amit Moth bő 15éve csinál. hála égnek,arra nem képsek,hogy a hangot is megcsinálják,amit az eredeti készülékek tudnak így engem nem zavar,ellenben nem ezt tartom fejlesztésnek. Ahogy a himbiulimbi libárjukra azt írták,hogy sokéves fejlesztés eredménye,közben piacra dobás előtt pár héttel a merlinbe mentek be megnézni,mi is az a daruma alátét,aztán csináltak valami hasonlót-mint megannyi termékkel- csináltak? olcsó lencse,ingyen csapágygolyóval 20ezerért. kb 2ezerből kijön ha a látszerészhez elballag valaki. ha kórházakban,laboratóriumban imserős van,ingyen lencse játszik. kérdés:képes-e ténylegesne javulást okozni,vagy csak változást okoz?)

természetesen valahol a hivox jó,mert sok fiatalt rákenylészerít arra,hogy ne a házimozin hallgasson zenét és ugye innen lehet fejlődni a nagy betűkkel írott high-end irányába. egy valamit nem szabad, túl komolyan venni a hivox fergeteges, mindent "leszóló" készülékeit. másrészről amiért káros ez az egész hdd nyavajgásuk az az,hogy egyre jobban távolodik az analóg technikától a dolog. nyilván analóg lemezjátszót gyártani nem egyszerű dolog,miért is azt preferálná dumaudio barátunk,mikor tisztességes erősítőt se sikerül összehozni...

...a farncba,már megint a mellorn jut eszembe,akik lp-gyalut is képesek gyártani itthon. szép is,jó is és saját ötelt.

ami a legsajnálatosabb számomra,hogy ezt nekem kellett megírni, holott ezer másik ember megtehette volna. ez a téma iránti közömbösségre enged következtetni,ami azt jelenti,hogy kezd lemenni a Hi-end függöny,ha így folytatódik. Számomra nagy bűnnek tűnik, ha valaki önnös érdekeit szem előtt tartva(értsd eladás), efféle HDD-s zenélésre ösztökéli -ha bújtatottan is- a felnövekvő korosztályt.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Valami külön nevet jó lenne azéé adni neki, nem hívhatom mindig Lupus/Bubo-nak
Lubo? Bupus?
Gratulálok a szerzeményekhez.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Na jó

előlap

balról jobbra:

- füles kimenet
- füles / hangszóró kimenet választó
- hangerő
- DAC / AUX választó
- OPT / USB / COAX1 / COAX2 választó

hátlap

Hátul az IC bemenet mellett van egy vonalszintű kimenet is (ha valakinek nem lenne világos az a sok fehér / piros kimenet , jobbra a két COAX bemenet egyenlőre még szabadon.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Egyenlőre ennyi, ha van érdeklődés, szívesen szolgálok további részletekkel, esetleg képekkel...
Képek jöhetnének... :kiraly:

Miután absolute egyedi a termék, egyedi fa előlappal, lemaradt róla a szokásos szitanyomás az előlapon, így még a HiVOX logo sem virít rajta. Cserébe viszont (utólagosan) ígéretet kaptam egy kis HiVOX matricára, azéé mégis legyen rajta valami. Ezt még meg tudjátok várni, vagy jöhet natúrba, felirat nélkül? (a végén még megvádol valaki, hogy kami, nem is HiVOX )

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Egyenlőre ennyi, ha van érdeklődés, szívesen szolgálok további részletekkel, esetleg képekkel...
Képek jöhetnének...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Azért valamit nem értek ezzel az USB bemenettel. Ha bedugom USB-n ezt az ún. "audio eszközt", akkor a winXP simán felismeri magától, plug&play módon, nem kell semmit telepítgetni, tök jó, és megy is rajta a zene.

DE

1., nem tudom a gép saját hangkártyájának visszaadni a jelet, csak ha kihúzom az USB-t, és reboot

2., a TV-tuner hangja nem jön át sehogy, illetve van néhány MP3-am, ami szintén csak a hangkártyán keresztül hajlandó megszólalni, USB-n keresztül nem.

Megoldódik a gond, ha a PC saját (amúgy szintén USB-s, külső Audigy)hangkártyájából nyomom át a jelet OPTO kábellel a Lupus/Bubo combo-ba, de akkor meg minek az USB bemenet... Egyenlőre még nem sikerült különbséget kihallani a hangkártya-OPT-Lupus illetve a direkt USB jelátvitel között, de igazából egyenlőre még nem is erre hegyeztem ki a tesztelést. Majd idővel erre is fektetek hangsúlyt.

Lehetséges okok:

1., az USB-n csak digit jel mehet át. OK, ezért nem jön a TV-tuner analóg jelű hangja, de miért nem szól némelyik MP3?

2., a "FOOBAR 2000"-et ajánlotta fülelek playerként, mert ez kikerüli a winfos hangerő és egyéb hang-szabályozó okosságait, és közvetlenül a (kernel szinten??) az oprendszerből szedi a jelet. Nade hogy lehet visszaadni a vezérlést a saját hangkártyára, ha rájövök, hogy mégis inkább 5.1-en hallgatnék pl. egy DVD-t? (reboot nélkül)

Van ötlet?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Szombaton (ha kicsit megkésve is, de végre) megjött a várva várt USB bemenetes integrált Lupus/Bubo Special egység, és megkezdődött a rendszer tesztelése..., ami még most is tart, és asszem sokáig is fog tartani :kiraly:

A beüzemelésben Szabó úr személyesen segédkezett és fülelt, mivel egyrészt ilyen integrált kütyüből ez volt az első, másrészt ha jól tudom kisebb-nagyobb technikai újdonságok is rejlenek belül (részletekről nem vagyok felhatalmazva, hogy nyilatkozzak), így akár "pilot test"-nek is felfogható volt a dolog...

1xeűen nem hittem el azt a hangzást, ami kijött a HECO-con, most is kába vagyok még. Az ócska kis MP3-aim is új életre keltek, az összes felvételem, beleértve a filmeket, koncertfelvételeket, új értelmet nyertek, még nem tudtam feldolgozni érzelmileg ezt a hallásélményt, egész nap ezek csengenek a fejemben, melóhelyen is, hihetetlen.

Akkor kicsit konkrétabban:

Hangerő:
igen komoly hangerőt tud kipréselni ez a kis 2x12 W a HECO Argon-okból, minden szomszédot (beleértve a szomszéd szomszédját is, stb.stb.) ki tudom hozni vele a sodrából, úgy, hogy közben semmi torzítás, vagy ilyesmi... Ez nem marketingtrükkös 1000 W :taps: Szval jól sejtettem, nekem bőven elég ennyi kakaó is, még ezt sem tudom kihasználni.

Minőség: hát kérem, gyakorlatilag nem tudok különbséget tenni a Philips 963SA-val lejátszott SACD és ugyanezen korong (pl. Ray Charles - genius loves company) EAC-al begrabbelt CD layere között, mármint ha a kütyüvel játszom le.

(Valami külön nevet jó lenne azéé adni neki, nem hívhatom mindig Lupus/Bubo-nak. Remélem egy új, sikeres széria születik majd ebből, mert úgy érzem, nagyon eltalált kis cucc ez így, jó ár/érték aránnyal.)

Bemenetek: USB, OPT, COAX1, COAX2, +analog

Egyenlőre ennyi, ha van érdeklődés, szívesen szolgálok további részletekkel, esetleg képekkel, de egy "teszthallgatásra" is felajaánlom szívesen, ha van valahol méltó tesztkörnyezet (PC-t nem tok hozni ), és lelkes "szakértő" gárda

Üdv
BF

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

A kérdés az volt, hogy alapból mi van rajta!

Tudom! Azért volt ott a :kiraly: !

:taps:
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A mostani Lupus-ok, h készülnek? Egy optikára és egy coax-ra felkészítve?
Igen!

Bekötés meg kipróbálod, és úgy használod, ahogy Neked jobban tetszik.
De meglepődnék ha egetverő különbségeket hallanál.

Khm-khm ! Nekem kettő coax és egy optika van rajta ! :taps:

Szvsz a coax jobb mint az optika . . . inkább az menjen zenére!

A kérdés az volt, hogy alapból mi van rajta! :kiraly:

Persze kérhető több bemenet ez köztudott.

Zenére én is a koaxot használom, de ha meghallgatja el tudja dönteni a saját füle alapján.
Remélhetőleg!

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Igen!

De meglepődnék ha egetverő különbségeket hallanál. :taps:

Khm-khm ! Nekem kettő coax és egy optika van rajta ! :kiraly:

Szvsz a coax jobb mint az optika . . . inkább az menjen zenére!
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

HiVOX termékek

én hallani vélek különbséget (mondjuk egy 6 eFt-os koax vs. 2 eFt-os optikai között)
Nem is irtam, hogy nincs, mindössze annyit hogy én az én rendszeremben az én fülemmel 2 kb azonos árú (4e) koax és optikai között nem hallok.

Azért irtam, hogy próbálja ki és döntse el ő maga.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Igen!

Nincs Lupus-om. Akkor ki is próbálnám. :taps: Csak kíváncsiskodom. :kiraly:

De elméletileg melyiknek lenne jobb a hangja?
Mozira coax és Zenére optika vagy fordítva (a coax kb. 50%-al drágább).

Az ár mit sem befolyásol egy szint alatt. (meg felette se feltétlen)
Gondolom nem egy 100e-es optikaid meg 150e-es koaxod van!

Nálam koaxon van bekötve a zene.
De igazán nem hallani különbséget optikaival sem!

Amikor nálam volt a 7711-es integra és futóműként tesztelgettük, így is úgy is be volt kötve.--->A kettő között nem hallottam érdembeli különbséget.

Sokan a koaxot ajánlják.

én hallani vélek különbséget (mondjuk egy 6 eFt-os koax vs. 2 eFt-os optikai között)
gordon314.fw.hu

Vendég

HiVOX termékek

Értem. Robotk@: köszi.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

HiVOX termékek

Igen!

Az ár mit sem befolyásol egy szint alatt. (meg felette se feltétlen)
Gondolom nem egy 100e-es optikaid meg 150e-es koaxod van!

Nálam koaxon van bekötve a zene.
De igazán nem hallani különbséget optikaival sem!

Amikor nálam volt a 7711-es integra és futóműként tesztelgettük, így is úgy is be volt kötve.--->A kettő között nem hallottam érdembeli különbséget.

Sokan a koaxot ajánlják.

Vendég

HiVOX termékek

Igen!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”