Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Yamaha termékek

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: zolaas »

Megjött a cd játékos. Istenkém, h ez milyen szíp:D No meg ahogyan szól az eddigiekhez képest...És még ezen a gyönge kis egérmozi rendszeremen is elválik. No meg kipróbálgattam fülessel( Mert ez legalább jó, bár öregecske) az összes itthon lévő cd játékost. Mondjuk abszolút nem egy árkategóriába tartoznak. De legalább látom(hallom), hogy miért is fizettem többet. Na már csak a többi cucc kell:) Tudtok nekem olyan hangfalat ami vegyes használatra is jó ehhez illik, illetve mozi frontként is megfelel. Mondjuk inkább a zene ami számít most. Mondjuk férjen bele 50k-ba. Használt is jöhet. Egyenlőre Yamaha Rxv361 bigyón szólnak, de ennek tervbe van a cseréje:) A köv 5 éves tervben:)

Néztem itt a piacon azokat a mordant hf-at. Azok jók lehetnek nekem?

Létezhet, h ahogy melegszik szebben szól? Vagy csak a fülem csap be?

Pár fotó:

A kijelzőről nem sikerült normális képet csinálnom:)

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Nah a tuner nem lett enyém:) Mind1 csak bepróbálkoztam.

Más. Olyat kérdeznék, h szeretnék hangszórót felújítani, illetve a porvédőt a közepén kicserélni. Ehhez tudtok nekem segítséget adni? Behorpadt:) Illetve fedlapot árulnak külön, vagy csináltatni lehet vhol?

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

hát még árul a srác 1 tunert is hasonlóan makulátlan állapotban...lehet arra is megalkuszom, ha már így belellendültem...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Megvettem:9 Majd meglátom mi lesz belőle. Most majd kereshetek jól hangfalakat stb...bár ez a kellemesebbik része:)

, majd mesélj hogy tetszik neked!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Gondolom a licitálós készülékre gondolsz...
Szerintem érdemes beleállni a kérdésbe!
Ha figyelembe vesszük hogy mennyiért mennek a hasonló kvalitású készülékek (kivéve néha nagyon ajándék árban felbukkan 1-1) mindenképpen jó döntés!
Amit még ajánlok az az apróban a Philips CD920-as (hasonló árban)!

Megvettem:9 Majd meglátom mi lesz belőle. Most majd kereshetek jól hangfalakat stb...bár ez a kellemesebbik része:)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Hát mivel ezt csak úgy találtam elérhető áron, így ez lenne az alap kezdésképpen. Vmikor fiatalabb emberként imádtam a hi-fit. Később aztán kötözés házasság válás, elmaradt. Mostanság kezdem ujr felfedezni magamnak. Akkor azt hiszem ezt megveszem, azután meglátjuk, h mi lesz belőle.

Gondolom a licitálós készülékre gondolsz...
Szerintem érdemes beleállni a kérdésbe!
Ha figyelembe vesszük hogy mennyiért mennek a hasonló kvalitású készülékek (kivéve néha nagyon ajándék árban felbukkan 1-1) mindenképpen jó döntés!
Amit még ajánlok az az apróban a Philips CD920-as (hasonló árban)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

nebulo5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 58

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Opsz! Most látom, talán nem a legmegfelelőbb helyen tettem fel a kérdésem! Elnézést! A HM topic-ban nincs "Yamaha termékek"

Hello Yamahások!
Karácsonykor cseréltem az Onkyo 506-os HM erősítőmet egy RX-V1400RDS Yamahára. Átolvastam ezt (is) a topic-ot, de csak egy hozzászólásban említik ezt a modelt, ott is egy téma kapcsán.
Személy szerint tetszik a Yamaha hangja. Az Onkyo-hoz képest előrelépést tapasztalok a hangot illetően. Főként zenei téren teljesít szebben. Bár a sztereo erősítőmtől nem válok meg, annyira nem jeleskedik a Yamaha, főképp a térérzet tolmácsolásával van hátrányban, a FineArts erősítővel szemben.
Kérdésem kíváncsiságból ered:
Aki már hasonlított össze 1400 - 1500 as Yamahát a 6xxx-es Marantz HM erősítőkkel, legyen oly kedves, ossza meg velem a véleményét.
Valójában, az lenne a végső célom, hogy majd egyszer hozzájussak egy olyan HM erősítőhöz, amin zenét is tudok hallgatni jó minőségben. Tisztába vagyok vele, hogy nem ebben a készülékár sávban kellene keresni a megfelelő vasat, de a célt több lépésben szeretném elérni. (hacsak közben a lottón nem nyerek... )
Illetve, jó lenne olvasni személyes véleményt az 1400-as Yamaháról! Akár pozitív - akár negatív is lenne az. .

Üdv: nebulo

nebulo5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 58

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Hello Yamahások!
Karácsonykor cseréltem az Onkyo 506-os HM erősítőmet egy RX-V1400RDS Yamahára. Átolvastam ezt (is) a topic-ot, de csak egy hozzászólásban említik ezt a modelt, ott is egy téma kapcsán.
Személy szerint tetszik a Yamaha hangja. Az Onkyo-hoz képest előrelépést tapasztalok a hangot illetően. Főként zenei téren teljesít szebben. Bár a sztereo erősítőmtől nem válok meg, annyira nem jeleskedik a Yamaha, főképp a térérzet tolmácsolásával van hátrányban, a FineArts erősítővel szemben.
Kérdésem kíváncsiságból ered:
Aki már hasonlított össze 1400 - 1500 as Yamahát a 6xxx-es Marantz HM erősítőkkel, legyen oly kedves, ossza meg velem a véleményét.
Valójában, az lenne a végső célom, hogy majd egyszer hozzájussak egy olyan HM erősítőhöz, amin zenét is tudok hallgatni jó minőségben. Tisztába vagyok vele, hogy nem ebben a készülékár sávban kellene keresni a megfelelő vasat, de a célt több lépésben szeretném elérni. (hacsak közben a lottón nem nyerek... )
Illetve, jó lenne olvasni személyes véleményt az 1400-as Yamaháról! Akár pozitív - akár negatív is lenne az. .
Üdv: nebulo

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Na mi a helyzet?

Én a 880-ast ismerem... és igen jó készülék!
És ha jól látom ez hasonló... csak alacsonyabb széria... ami még mindig a közép-felső kategória!
Egyébként ritkán tűnnek fel ebből a kategóriából jó állapotú gépek!

Milyen láncban lenne?

Hát mivel ezt csak úgy találtam elérhető áron, így ez lenne az alap kezdésképpen. Vmikor fiatalabb emberként imádtam a hi-fit. Később aztán kötözés házasság válás, elmaradt. Mostanság kezdem ujr felfedezni magamnak. Akkor azt hiszem ezt megveszem, azután meglátjuk, h mi lesz belőle.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Most nagyon nagy hülyének fogsz nézni de a teszt módban meg se néztem. Holnap talán lesz rá időm akkor ránézek.

Na mi a helyzet?

Üdvözlet. 

Yamaha CDX-750E készülékről szeretnék kapni vmi infót. Remélem vki ismeri a készüléket. A google-ban csak nagyon kevés infot találtam ezért kérdeznék itt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Én a 880-ast ismerem... és igen jó készülék!
És ha jól látom ez hasonló... csak alacsonyabb széria... ami még mindig a közép-felső kategória!
Egyébként ritkán tűnnek fel ebből a kategóriából jó állapotú gépek!

Milyen láncban lenne?

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Üdvözlet.

Yamaha CDX-750E készülékről szeretnék kapni vmi infót. Remélem vki ismeri a készüléket. A google-ban csak nagyon kevés infot találtam ezért kérdeznék itt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Bajcsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Bajcsi »

Teszt módban mit mutat?
A hangfalkábel jól be van kötve mind2 oldalon?

Előfordulhat hogy végfok... de akkor nem olcsó dolog!

Most nagyon nagy hülyének fogsz nézni de a teszt módban meg se néztem. Holnap talán lesz rá időm akkor ránézek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Sziasztok!
Nekem egy dsp a595A-m van. Egyszer észrevettem, hogy nem szól a bal első doboz magas sugárzója (Misson 703). Kicseréltem az egyik hátsó hangfallal és most ugyan ott a bal elsőnél ellőttem a mély-közép hangszóró is. Megkérdeztem néhány embert, ők azt mondták, hogy az erősítőben a végfok rossz. Az lenne a kérdésem, hogy ti is így gondoljátok, és ha igen akkor Pesten hova lenne érdemes elvinni az erölködőt ahol átnézethetném és kb mennyibe kerülhet egy végfok, ha tényleg az a baja?

Teszt módban mit mutat?
A hangfalkábel jól be van kötve mind2 oldalon?

Előfordulhat hogy végfok... de akkor nem olcsó dolog!

Bajcsi
Értékelés: 0

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Bajcsi »

Sziasztok!
Nekem egy dsp a595A-m van. Egyszer észrevettem, hogy nem szól a bal első doboz magas sugárzója (Misson 703). Kicseréltem az egyik hátsó hangfallal és most ugyan ott a bal elsőnél ellőttem a mély-közép hangszóró is. Megkérdeztem néhány embert, ők azt mondták, hogy az erősítőben a végfok rossz. Az lenne a kérdésem, hogy ti is így gondoljátok, és ha igen akkor Pesten hova lenne érdemes elvinni az erölködőt ahol átnézethetném és kb mennyibe kerülhet egy végfok, ha tényleg az a baja?

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: seribery »

jogos! ...

20 ezerért meg nem fogsz kapni semmilyet.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Köszi! Néztem a végfokot, amit árulsz egyébként, biztos finom darab, de nekem egy kicsit húzós az ára...

20 ezerért meg nem fogsz kapni semmilyet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

A legtöbbször azt hallom, hogy "nekem olyan bot fülem van, mindegy mi szól..." Ezt nem nevezném ízlésnek :-(

Ízlése másnak is van... csak igénye nincs rá!
Van pár ilyen ismerősöm...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Ízlése másnak is van... csak igénye nincs rá!
Van pár ilyen ismerősöm...

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

Naja, ez nem feltétlen az olcsóságról szól. Bár úgy vagyok (vagyunk) vele, hogy egy minőségi hang megér ennyit. Ez különböztet meg minket a tömegtől, hogy van ízlésünk, és áldozunk is rá.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Köszi! Néztem a végfokot, amit árulsz egyébként, biztos finom darab, de nekem egy kicsit húzós az ára...

Az az igazság hogy jó végfokot nehéz és ritkán lehet olcsóbban találni (használtban is)!

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Köszi a hozzászólásokat, és a segítséget! Valószínűleg egy végfok lesz a vége a dolognak, mert úgy nem kell hangfalváltó meg miegymás!
Már csak azt nem tudom, hogy ha külön végfokot kötök be, akkor annak a hangerejét az előfokkal tudom szabályozni? Tehát a PRE OUT kimeneten egy vezérelt jel jön ki?

Igen.
Normál esetben is be kell állítanod az AV erősítőn a különböző csatornák hangerejét. Ha pl. a frontokra nem az AV erősítő saját végfokait használod, hanem a pre out kimeneten külső végfokot, akkor is pontosan ugyanúgy kell eljárnod. Újra be kell állítani a csatornák hangerejét egymáshoz képest, akár mikrofonnal, akár fülre. Utána az AV erősítő előerősítő része hajtja a belső és a külső végfokot is, tehát a hangerőszabályzás ugyanúgy történik, mint eredetileg.
Pl. az ilyen végfokon nincs is hangerőszabályzó:

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Köszi a hozzászólásokat, és a segítséget! Valószínűleg egy végfok lesz a vége a dolognak, mert úgy nem kell hangfalváltó meg miegymás!
Már csak azt nem tudom, hogy ha külön végfokot kötök be, akkor annak a hangerejét az előfokkal tudom szabályozni? Tehát a PRE OUT kimeneten egy vezérelt jel jön ki?

Pontosan így van, a Pre Out-ról egy, a hangerő-szabályzó által szabályzott jel jön ki.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

Ha megvan a sztereó erősítőd, akkor némi átkötögetéssel te is meg tudod állapítani magadnak, hogy sztereóban az integrált jobban szól-e magában, mint a mostani felállásban. Illetve azt is, hogy hogyan is akarsz zenét hallgatni.
Úgyhogy előtted a pálya, tesztelj jó sokat!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Ebben, teljesen igazad van. Igazából, engem az érdekelne, hogy ha kiegészítem a hm erősítőt front-végfokokkal, akkor megüti-e egy középkategóriás sztereó erősítő minőségét? Jelenleg, a front előfok kimenetre egy sztereó integrált erősítő van rákötve. Gondolkodom, hogyan kellene fejleszteni.

Ha megvan a sztereó erősítőd, akkor némi átkötögetéssel te is meg tudod állapítani magadnak, hogy sztereóban az integrált jobban szól-e magában, mint a mostani felállásban. Illetve azt is, hogy hogyan is akarsz zenét hallgatni.
Úgyhogy előtted a pálya, tesztelj jó sokat!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”