Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ayon audio
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8085
Ayon audio
€8500
Full-featured class A single-ended & true balanced triode vacuum tube stereo preamplifier
Pure vacuum tube-circuit design with single gain stage and incorporates only one coupling capacitor at its output stage
Vacuum Tubes
The choice of signal and power tubes have a significant influence on the sound and hence on the inspiration and joy of listening. This is not only the decision between good and bad tubes but finally the interaction of the different types of tubes and their combination that are used in the various Ayon amplifiers.
Signal Path
We believe that the simplest circuits work best together with the shortest signal path. The shorter the signal path is, the less possibility of sonic degradation from various sources, including the wire itself. Even on the circuit boards, the copper traces are kept to a very minimum length. The completely redesigned circuit board provides a more straightforward and direct approach to the signal paths.
Vacuum tube current source loading for signal gain stage
Very short signal path
Simplest direct circuit path for purest musical sound and high reliability
Very low output impedance to drive any tube or solid state power amp
No solid state devices in the signal path
High current and low impedance design that operates tubes in the best areas their curves
Minimal discrete wiring for optimum signal propagation
No followers or buffers in the signal path
High quality parts throughout
0dB negative feedback (of any kind )
All line inputs - impedance > 1MOhm
Selector switch engages relays located near RCA jacks to switch all inputs
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Én sokkal inkább a Vaic Valve/ultimate dobozt venném meg,mint a Seagull C-t...
(Szintén az Audiomarkt-on.)
Építeni nem egyszerű,főleg nem egy Consensus-t,vagy Ayon-t!
A kerámia driver,és egyéb egzotikus membránanyag önmagában nem garancia semmire.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Ayon audio
Köszönöm a választ.
Az Ayon Seagull-C annyira régi típus? Meg tudnád mondani meddig gyártották?
Consensust is forgalmaztok?
Gondolom, a Consensus is csak összeszereli a dobozait, a sugárzóit más gyártó gyártja (Thiel, Accuton).
S ezek nagy részét be is lehet szerezni. S szerintem a dobozokat is készen veszi, így talán fel lehet lelni a gyártőt, vagy le lehet gyártatni más ügyes emberrel.
Természetesen, biztosan nem lesz 100%-ban azonos a gyárival, ezt nem is gondoltam én sem.
S eszem agában sincs "hamisítani" egyik gyártót sem.
Mintának emeltem ki, a szépsége és a minőségi osztálya miatt.
Na meg persze, mivel a szomszédban van, valószínűleg több infot össze lehet szedni róla és a beszállítóiról, mint egy jóval távolabb gyártóról.
Csak valami nagyrészt hasonló kialakítás, s talán ha már kerámia-sugárzók kerülnének beépítésre, valami ehhez közeli hangminőséget is el lehetne érni kevesebb összegből.
Tudtommal a Consensus álló hangfalai 18E dollártól indulnak (Lihtning SE-vel), s a határ bőven eléri a 100E-t.
Ami számomra túl sok lenne...
Eredetileg a JmLab Electra 1027 ill. a Triangle típusait (Genesé Quartet, Lyrr) nézegettem, de talán építéssel vagy a már említett Seagull megvásárlásával egy komolyabb, minőségibb eredményt lehetne elérni azonos árból.
A fórumban meg már előttem más is említette az építés lehetőségét...
Mi majdnam három éve forgalmazzuk az Ayont, a Seagull-C-t akkor már nem gyártották.
Consensus-t nem forgalmazzunk.
A gyártók a dobozokat maguk gyártják. Kép alapján nem lehet koppintani, legfeljebb, ha szétszedsz egyet, de akkor sem fog ugyanúgy szólni. Pl. egy más kapcsolású, vagy más alkatrészekből álló hangváltó már teljesen más hangot ad. És akkor még nem beszéltünk a doboz anyagáról, belső felépítéséről, a kábelezésről és egyéb finomságokról. Legfeljebb építeni lehet egy sajátat, ami hasonlóan néz ki...
- Korrekt_hifi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 2
Ayon audio
Ez egy korábbi típusa az Ayonnak, már rég nem gyártják. Amikor mi importálni kezdtük ezt a márkát, már nem volt forgalomban ez a hangfal. Én nem láttam, nem hallottam élőben ezt a típust. Fogalmam sincs, hogy milyen a hangja, s mennyit ér. Már csak azért sem, mert a különböző Ayon hangfalak különbözőképpen szólnak. Viszont az Ayon is folyamatosan fejleszt, úgyhogy gyanítom, a régebbi típusokat rendszerint felülmúlják az újabbak. Bár nyilván van erre ellenpélda is. A Consensus egy márka, hogy akarsz ilyet "csináltatni"???
Köszönöm a választ.
Az Ayon Seagull-C annyira régi típus? Meg tudnád mondani meddig gyártották?
Consensust is forgalmaztok?
Gondolom, a Consensus is csak összeszereli a dobozait, a sugárzóit más gyártó gyártja (Thiel, Accuton).
S ezek nagy részét be is lehet szerezni. S szerintem a dobozokat is készen veszi, így talán fel lehet lelni a gyártőt, vagy le lehet gyártatni más ügyes emberrel.
Természetesen, biztosan nem lesz 100%-ban azonos a gyárival, ezt nem is gondoltam én sem.
S eszem agában sincs "hamisítani" egyik gyártót sem.
Mintának emeltem ki, a szépsége és a minőségi osztálya miatt.
Na meg persze, mivel a szomszédban van, valószínűleg több infot össze lehet szedni róla és a beszállítóiról, mint egy jóval távolabb gyártóról.
Csak valami nagyrészt hasonló kialakítás, s talán ha már kerámia-sugárzók kerülnének beépítésre, valami ehhez közeli hangminőséget is el lehetne érni kevesebb összegből.
Tudtommal a Consensus álló hangfalai 18E dollártól indulnak (Lihtning SE-vel), s a határ bőven eléri a 100E-t.
Ami számomra túl sok lenne...
Eredetileg a JmLab Electra 1027 ill. a Triangle típusait (Genesé Quartet, Lyrr) nézegettem, de talán építéssel vagy a már említett Seagull megvásárlásával egy komolyabb, minőségibb eredményt lehetne elérni azonos árból.
A fórumban meg már előttem más is említette az építés lehetőségét...
cuccok:
Sonus Cremona M, Primare Pre30, Musical Fidelity M6 500i,
Siltech Explorer 270p, spx380, spx800, 330L, 550L, Crystal Cable
Cambridge Audio 751bd
Pro-Ject Tube és Speed Box SE II,
E.A.T. Forte S ...
Cambridge Audio 751bd
E.A.T. Forte S ...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Kaptam egy dobozra ajánlatot, de elég ritka, s számomra eddig ismeretlen volt a márka.
(Eredeti ára miatt eddig nem nézegettem a kategóriát.)
Tudnátok nekem véleményt írni a következő dobozról:
Ayon Seagull-C.
Sajnos, szinte semmit (az adatain kívül) nem találtam róla, tesztet meg végképp nem.
Milyen hangzást képvisel...?
Mennyit ér egy ilyen, ha csak kiállítási példány volt, szinte be sincs járatva, egy ideje már csak dobozban hever?
Garancia, számla ugyan már nem megoldható, de biztos a tiszta származás, cégtől lenne, nem egy használt ebay-es cucc.
Vagy jobban járhatok, ha inkább építek, összerakok egyet (Pl: Consensus Lightning SE)?
Mennyit érhet egy ilyesmi szintű doboz üresen (Ayon Seagull, Consensus Lightning vagy a Magma), lehet-e ilyen szintű dobozt üresen szerezni vagy csináltatni?
Válaszotok előre is köszönöm!
Ez egy korábbi típusa az Ayonnak, már rég nem gyártják. Amikor mi importálni kezdtük ezt a márkát, már nem volt forgalomban ez a hangfal. Én nem láttam, nem hallottam élőben ezt a típust. Fogalmam sincs, hogy milyen a hangja, s mennyit ér. Már csak azért sem, mert a különböző Ayon hangfalak különbözőképpen szólnak. Viszont az Ayon is folyamatosan fejleszt, úgyhogy gyanítom, a régebbi típusokat rendszerint felülmúlják az újabbak. Bár nyilván van erre ellenpélda is. A Consensus egy márka, hogy akarsz ilyet "csináltatni"???
- Korrekt_hifi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 2
Ayon audio
Kaptam egy dobozra ajánlatot, de elég ritka, s számomra eddig ismeretlen volt a márka.
(Eredeti ára miatt eddig nem nézegettem a kategóriát.)
Tudnátok nekem véleményt írni a következő dobozról:
Ayon Seagull-C.
Sajnos, szinte semmit (az adatain kívül) nem találtam róla, tesztet meg végképp nem.
Milyen hangzást képvisel...?
Mennyit ér egy ilyen, ha csak kiállítási példány volt, szinte be sincs járatva, egy ideje már csak dobozban hever?
Garancia, számla ugyan már nem megoldható, de biztos a tiszta származás, cégtől lenne, nem egy használt ebay-es cucc.
Vagy jobban járhatok, ha inkább építek, összerakok egyet (Pl: Consensus Lightning SE)?
Mennyit érhet egy ilyesmi szintű doboz üresen (Ayon Seagull, Consensus Lightning vagy a Magma), lehet-e ilyen szintű dobozt üresen szerezni vagy csináltatni?
Válaszotok előre is köszönöm!
cuccok:
Cambridge Audio 751bd
E.A.T. Forte S ...
Cambridge Audio 751bd
E.A.T. Forte S ...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Iphone bevetésen!
És még trendi is...
Az Apple az egész világot bepalizta...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Sajnos nem! Érdekességnek szántam.
De nem zárom ki a lehetőségét...
Csak ajánlani tudom!
Ayon audio
Ez saját cucc?
Sajnos nem! Érdekességnek szántam.
De nem zárom ki a lehetőségét...
Aurender - Marten Design
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Ayon CD-07
Ez saját cucc?
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Néhány érdekességet írtam az Ayon Gyrfalconról és egyebekről ebbe a topicba:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1125294
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Hogy a CD-5s mennyire jó lejátszó, arra egy példa: egy magyarországi High-End importőr, s annak külföldi partnere (ha jól rémlik német) otthon CD-5s-et hallgat, méghozzá úgy, hogy méregdrága és neves digitális források hivatalos disztribútora! (Természetesen még magánban sem áruljuk el, hogy kiről van szó, ne is kérdezze senki...)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Sajnos a cikket nem tudom belinkelni, mert fizetős pdf. Nekem megvan, akinek kell, az írjon, s csatolom.
A csúcs monót (Vulcan II.), a csúcs CD-játszót (CD-5s), s a csúcs előfokot (poláris III.) tesztelték. El voltak ájulva tőlük. Azért ne felejtsük el: ez az egyik legnevesebb amerikai lap, s egy európai gyártóról írtak, s tették címlapra!
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Az amerikai Absolute Sound ezzel a címlappal jelenik meg márciusban:
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Itt a legújabb Crossfire SE erősítő! Ugye van a most már megszokott PreOut kiment, de a lényeg: egy plusz trafó (gondolom egy nagy fojtó a másik mellé) és egy csöves táp (gondolom meghajtófokozat tápja), a meghajtó vagy a bemeneti cső pedig 6SL7 lett. Ez a fénykép még nincs rajta az Ayon honlapon.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Volt szerencsém ma igen jó körülmények között meghallgatni egy komplett Ayon láncot! Marcibá leírja ha szeretné, hogy mi volt pontosan az erősítő a hangdoboz és a CD játszó típusa... nem ez a lényeg. A lényeg, hogy baromira rendben volt! Szinte hibátlan hangzás. Tökéletesen illeszkedik a helyiségbe. Szóval... Nagyon nyugodt hang. Semmi villantás, semmi tolakodás, magamutogatás. Csak a zene, amit így rendkívül sokáig lehet hallgatni!
Köszi a lehetőséget!
Én köszönöm, hogy megtiszteltél jelenléteddel, s hogy a fórumra is beírtál. A legújabb CD játszójuk volt bekötve, a CD-1sc, mostanában lesz piacon. Túlképpen egy kis CD-5s, analóg bemenet nélkül, egyszerűbben, de csöves táppal, s csöves kimenettel. Fantasztiikus hanggal! Thor SE monoblokkok, Gyrfalkon gyémánt hangsugárzók (már el lett adva, de még nem vitték el). Az összekötők és hangfalkábelek Ocelliák voltak.
Ayon audio
Volt szerencsém ma igen jó körülmények között meghallgatni egy komplett Ayon láncot! Marcibá leírja ha szeretné, hogy mi volt pontosan az erősítő a hangdoboz és a CD játszó típusa... nem ez a lényeg. A lényeg, hogy baromira rendben volt! Szinte hibátlan hangzás. Tökéletesen illeszkedik a helyiségbe. Szóval... Nagyon nyugodt hang. Semmi villantás, semmi tolakodás, magamutogatás. Csak a zene, amit így rendkívül sokáig lehet hallgatni!
Köszi a lehetőséget!
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
CD1-est hallottatok már?Valami vélemény?
Én hallottam. Szép magasak, gyönyörű analógos közép, s kissé felfújt basszus. Aki basszushiányban szenved, annak főnyeremény. De van akinek ez nem tetszett. Én - a kérdésedre felelve - a Cd-1-esről beszéltem. Ezt már nem gyártják, hanem helyette az alaposaan átdolgozott CD-1s-t.
-
Vendég
Ayon audio
Milyen készüléked van?
Audio Aero Capitole
Az szép gép!
Majd meséld el,hogyan vizsgázott a CD5-el szemben...
CD1-est hallottatok már?
Valami vélemény?
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ayon Audio / GyrFalcon
Ami szép az szép!
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Ayon Audio / Spark II
Ez egyébként a Spark I.-es. A II.-es ugyanilyen, de a négy "normál" bemenet mellett van egy direkt bemenete is. Ez látszik a bemenetválasztó kapcsoló feliratán...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
A Crossfire bemutató erősítő elment!
A topicját nem zártam le, hanem átírtam a címét. Meghagytam az erősítő szaktopicjának.
Egyébként külföldről jött érte egy fazon személyesen. Ez egy fantasztikus erősítő volt, egy egyszeri és fantasztikus árért. Ilyen többé nem lesz. Sajnálom, hogy senkinek sem kellett Magyarországon. Ha mégis érdekel valakit, akkor meg lehet rendelni. De most már listaárért, 8595 euróért, azaz kb. 2.4 millió forintért....
Úgyhogy ajánlom figyelmébe mindenkinek az egyéb árult bemutatódarabjainkat, ameddig még meglesznek. Egytől egyig fantasztikusak, csövesben nemigen akad párjuk, sem hangban, sem kivitelezés minőségében (erről bárki meggyőződhet, hiszen megtekinthetőek és meghallgathatóak). Hasonló a helyzet a Coincident és Ayon bemutató hangfalainkkal is.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio